|
|
#271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe 2019 - część V
Cytat:
![]() Cytat:
a u dziadków cały czas ikea w użyciu. Ale faktycznie zrobiłaś deal życia! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie, tak źle nie będzie, ale wkurzające jest to puchnięcie, nie zaprzeczam W ogóle miałam nadzieję, że po porodzie już to wszystko zejdzie i będzie spokój, a ponoć później też się zbiera wodę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#274 | |
|
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#275 |
|
Rozeznanie
|
Lilianna, ja tak miałam od niedzieli, wczoraj się uspokoiło. Ale byłam na IP dla pewności. U mnie wszystko zamknięte. termin 16/17.05
Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#276 |
|
Żona Gargamel
|
Dziewczyny, wczoraj pogrzebałam w ustawieniach rossmanna, zmieniłam dziecko na ciążę i dostałam dzisiaj tego maila o pieluszkach, także jak któraś jeszcze nie ma to działajcie
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#277 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zalowalam że w donu nie mam Ikea. Bo je bez tacki można pezysunac do stolu... Keter się nie da :/ Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Smerf ty spryciulo! Ja zrezygnowałam z moich 7% i zapisałam się od nowa
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#279 |
|
|
Też wczoraj zmieniłam i dzisiaj dostałam maila.
|
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
A ja też właśnie dostałam, tylko wpadł mi do spamu. Dobrze, że ogarnęłam haha
to w weekend sobie podjadę o ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#281 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za info laseczki
też mam do odebrania. od razu humor lepszy jak dają coś za darmo![]() ![]() Mam pytanko. 1) czy jest tu mamusia która ma mieć cesarskie cięcie i nie jest umówiona na konkretną datę ponieważ woli poczekać na samoistną akcje i dopiero zgłosić się do szpitala? 2) Jak to jest z cesarką bo wczoraj naczytalam się różnych rzeczy. Np tego że dziecko podczas porodu sn samo wydala z płuc resztki wód plodowych, nie ma zazwyczaj problemu z oddychaniem a noworodki urodzone poprzez cesarkę takiej możliwości nie mają. Myślicie że jest w tym coś prawdy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kto to wie. Coś wybierze. Powiedziałam żeby sam szukał. Ja nie bardzo chce brać udział w tej maskaradzie. Cytat:
||
|
|
|
#283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Agata, ale do planowanej cesarki chyba nie możesz ot tak sobie czekać. Bo jak przyjdziesz z bólami i rozwarciem, a sala akurat będzie zajęta? Cesarka na zimno jest po to, żeby oszczędzić Twojemu organizmowi wysiłku, po to masz skierowanie. A czasem się czeka w szpitalu, bo są nagłe wypadki. Dla mnie to nieodpowiedzialne wiedzieć, że ma się poważne wskazania medyczne do cesarki, a czekać na rozwój akcji. No to przeczy jedno drugiemu.
A dwa dzieci urodzone przez cesarke drą się w niebogłosy tak jak te po SN A wodę z płuc odkaszlują i położne pomagają ją usunąć z noska ![]() Wiecie, że później Ross podobno daje zabawki do kąpieli za 1gr ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to już nic nie będę kombinować z apka, i tak nie mieszkam w pl, a będę dopiero w lipcu, więc by przepadło.
Byłam w lidlu. A przedtem u teściowej, która powiedziała że w Lidlu są ubranka od 50 cm i że ona dziś nie może podjechac ale mamy od niej dla malej kupić co nam się podoba i to będzie od niej nie szalałam z zakupami bo nie chce naciągać ale 2-pak bodów kopertowych i 2 rompersy przygarnęłam jeszcze kilka innych rzeczy wzięłam, ale to już za nasze, były cudne pościele, w lamy i w kaktusy, też przygarnęliśmy no i wreszcie mamy przewijak ( zwykły, biały w szare gwiazdki), mam gatki poporodowe i paczkę chusteczek 99% woda. Wzięłam do szpitala. Jeszcze tylko torba. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie. Ja wykorzystuję cały macierzyński i rodzicielski. Czyli mąż może wziąć ojcoeski, prawda? Tylko, że ja chciałbym żeby był ze mną 2 tyg po porodzie a wyczytałam, że wniosek trzeba złożyć najpóźniej 7 dni przed rozpoczęciem urlopu ojcowskiego. Nie ogarniam. Przecież tam trzeba wpisać datę porodu a tego nikt nie wie
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jasne,że to lepiej, kiedy dziecko ma impuls do wyjścia, niż kiedy wyciągają je na zimno-takie przynajmniej są teorie- ale nic za wszelką cenę. w moim przypadku przy pierwszej córce odeszły wody na godzinę przed cc,a przy drugiej córce nic się nie zadziało. Nie widzę żadnych różnic między nimi i żadna nie miała żadnych problemów z oddychaniem, wody płodowe usuwają takimi ssakami
|
|
#289 |
|
Wtajemniczenie
|
Agata zawsze jest lepiej dla dziecka jak porod sie zacznie naturalnie, ale nie przy twoich wskazaniach! Skoro twoj lekarz pozwala ci dociagnac do 29.04 to wykorzystaj to.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz mogę dodać tylko 2gie dziecko. Ciazy niet. Przeżyje bez pampkow. Wolę swój rabat. Za miesiąc mam 10% ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Ja bym też pogadala że szpitalem przede wszystkim. Mogą bardzo nie miło komentować że się pojawia pacjentka wojaca się z bólu i mówi że ma skierowanie na cc... Plus to szpital umawia na cc a nie lekarz prowadzący. Oni decydują czy i kiedy tną. Z tego co ja się orientuję. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Agata, ja też bym nie ryzykowała czekania.
Zawsze tak jak piszą dziewczyny, albo może nie być miejsca, albo coś się pokomplikuje. Masz ustalony termin to dzwoń, umawiaj się. Cytat:
Po porodzie niech weźmie 2 dni okolicznościowego i może zwolnienie lekarskie? Tak żeby "wyrobić się" z tym 7 dyniowym terminem? Albo po prostu "zwykły" urlop? A te dodatkowe 2 tyg wziąć kiedy indziej, w terminie w którym planował wlaśnie "normalny" dłuższy urlop. Wtedy nie będzie problemu żeby złożyć wniosek te 7 dni wcześniej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta mój wywołany syn na świat też jakby wcale nie miał zamiaru się rodzic. A ja podobno nie jestem godna mówić że urodziłam SN... Urodziłam drogami na tury ale na pewno nie jej siłami Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Liliana może po seksie?
|
|
|
|
#294 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ktoś lubi kokosowe to polecam takie na patyku w podwójnej czekoladzie ![]() Cytat:
ale kocham je jak wariatka, więc jestem usprawiedliwiona ![]() Cytat:
Kurde dziewczyny, ale ze mnie kalafior! Chata wypucowana na przyjście położnej, aż ledwo dyszę, a ta dzwoni i się pyta gdzie ja jestem. Mówię, że czekam. A ona że też czeka na mnie w gabinecie i to jeszcze ma gabinet w centrum, 5 min od mojej pracy, więc już umówiłam się na jutro, by nie dymać na 15 minut bez sensu.
|
|||
|
|
|
#295 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Jejuś ile stron na trzaskałyście
![]() ![]() Cytat:
A ja pewnie będę głodna chodzić, bo 3 posiłki ![]() jak ja przy tej cukrzycy jem 6-9 mniejszych dziennie ![]() Cytat:
To ja też nie ![]() Cytat:
Ja mam 18.05 OM=USG a 15.05 z prenatalnych jest, ale moja dr ciągle się trzyma tego 18.05, więc i ja. Cytat:
Ja też ![]() Cytat:
U mnie to w ogóle inaczej na telefonie wygląda ta cała apka. Cytat:
Też mam swoją nocną i rzucę na nią najwyżej pieluchę jak za jasno będzie. Dzięki dziewczyny za dobre słowo. Spałam dzisiaj jak zabita 12 h, ale i tak dalej niewyspana chodzę i nic nie robię. Tzn. zrobiłam zakupy, gotuję obiad, wstawiłam pranie i zmywanie, wieczorem zrobię ciasto i leżę, odpoczywam, bo nie ma co przegina. Fitness też sobie już odpuszczam. |
||||||
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie lpeij wziąć zwykły urlop po porodzie. Mało który pracodawca odmówi. A ten ojcowski zostawić na kiedyś. Tego urlopu pracodawca nie może odmówić. Jak ktoś ma trudne relacje i wątpi czy dostanie urlop w wymarzonym terminie to idealne na wykorzystanie ![]() Plus zagadajcie do swoich ginekologow o. L4 na żonę dla męża 14dni Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jeszcze znieczulenie miałam , to już w.ogole, madka roku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#298 |
|
|
|
|
|
|
#299 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Biedna, zdrówka życzę Cytat:
Mój też tak ma, dotknij tylko brzucha lub coś postaw to od razu kopie ![]() Cytat:
No to super, dobre wieści ![]() Cytat:
Ja dzisiaj sobie kupiłam 4 śliwki, nie wiem czy mogę, ale taka mnie naszła ochota ![]() A ostatnio arbuza wcinałam, ale dzisiaj nie było w sklepie ![]() Cytat:
Wszystkiego Najlepszego Cytat:
Mojego to dopiero będą ściągać jak do szpitala trafię, mam nadzieję, że zdążą zanim będą mnie wypuszczać
|
||||||
|
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękiWysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- [1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86696730]Jejuś ile stron na trzaskałyście ![]() ![]() A ja pewnie będę głodna chodzić, bo 3 posiłki ![]() jak ja przy tej cukrzycy jem 6-9 mniejszych dziennie ![]() To ja też nie ![]() Ja mam 18.05 OM=USG a 15.05 z prenatalnych jest, ale moja dr ciągle się trzyma tego 18.05, więc i ja. Ja też ![]() U mnie to w ogóle inaczej na telefonie wygląda ta cała apka. Też mam swoją nocną i rzucę na nią najwyżej pieluchę jak za jasno będzie. Dzięki dziewczyny za dobre słowo. Spałam dzisiaj jak zabita 12 h, ale i tak dalej niewyspana chodzę i nic nie robię. Tzn. zrobiłam zakupy, gotuję obiad, wstawiłam pranie i zmywanie, wieczorem zrobię ciasto i leżę, odpoczywam, bo nie ma co przegina. Fitness też sobie już odpuszczam.[/QUOTE]Tez się zastanawiam co do jedzenia wziąć do szpitala Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:27.

wyszedł z ketera, ma to
mój deal życia! 

W ogóle miałam nadzieję, że po porodzie już to wszystko zejdzie i będzie spokój, a ponoć później też się zbiera wodę 

A wodę z płuc odkaszlują i położne pomagają ją usunąć z noska
nie szalałam z zakupami bo nie chce naciągać ale 2-pak bodów kopertowych i 2 rompersy przygarnęłam
Ja się zastanawiam czy to ciąża czy braki po zimie 
czy ktoras z mamusiek tutaj nie lubila dzieci (mam na mysli obcych) ale po urodzeniu swojego to sie zmienilo?
ale kocham je jak wariatka, więc jestem usprawiedliwiona 

nie urodzę tak szybko i to mnie w sumie pociesza