|
|
#271 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brak mi....Przyjaciólki:(:(:(: (Czy ktoś też tak ma??
Cytat:
Zwłaszcza, że nidy nie zdarzyło mi się odstawić kolezanki, tylko dlatego, że się z kimś spotyka(ła)m...Cytat:
Cytat:
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W każdym razie, ja już się nauczyłam, żeby od razu nikomu nie ufać. Życie.
|
|
#273 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Juz jest dobrze ![]() Zrozumialam ze tak calkiem sama nie jestem Czasami zapominam o tych ktorzy sa zawsze przy mnie a ja tego nie dostrzegam Cytat:
Cytat:
Nie chca mnie w swoim i tak wyizolowanym towarzystwie -> i to najbardziej boli ... Ale jak cos chca ode mnie to sa pierwsze ![]() "Boze chron mnie przed przyjaciolmi bo przed wrogami ochronie sie sam " Prawda ?
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się, a jakkby co, to zawsze masz Wizażanki
|
|
#276 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak. To prawda, że dziewczyna, która spotka kogoś, odsuwa przyjaźń na dalszą plan. Taka sytuacja spotkała mnie nie jeden raz. Teraz nie szukam na siłę przyjaciół. Przyjaciółkę od serca to można mieć tylko jedną na całe życie. Ja takiej jeszcze nie spotkałam.
Bardzo mnie denerwuje zachowanie dziewcząt, "posiadaczek" chłopaków. Na każdym kroku manifestują swą miłość do chłopaka. Wkurzają mnie opisy GG "Kocham tylko Maciusia" albo "Kocham Cię najbardziej na świecie". Albo podpisy pod postami odkrywające swą prywatność: np. jakaś tam data i "mój ukochany oświadczył mi się!!!" Albo jadę pociągiem, w przedziale dziewczyna - studentka dzwoni do chłopaka i co chwilę mówi "Kotku, kocham Cię. Aleś nie musisz mi mówić, ja wiem, że mnie kochasz". Co to ma być? Uświadamiamy, że mając chłopaka, jesteśmy superowskimi dziewczynami? Że ta dziewczyna, która jest samotna i nikogo nie ma, to nienormalna kobieta? Nie rozumiem tego... ![]()
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
|
|
|
#277 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jestem szczęsliwa i chciałabym się podzielić tym szczęściem z kimś innym.Dla mnie zresztą ta data jest bardzo ważna.No,ale rozumiem,że singielki to bardzo razi,bo wy jesteście samotne i nie macie nikogo,ale to sory nie nasza wina. ![]() Bez urazy,bo niezamierzam się z nikim tutaj kłócić.Napisałam tylko co o tym myśle. Aaa i mając date oświadczyn w podpisie nie ma na celu wywyższania się nad singielkami. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rowniez nie jestem zwolenniczka publicznego, glosnego wyjawiania swoich uczuc,w celu pokazania calemu swiatu,ze mam fajnego faceta. Ale na pewno nie mam nic przeciwko takim podpisom,jak to ujelas:" jakaś tam data i "mój ukochany oświadczył mi się!!!"".To znaczy po prostu, ze dla osoby,ktora tak napisala, ten podpis jest niesamowicie wazny. I nie mozna wedlug mnie tego tak po prostu krytykowac. Moze zrozumiemy to, gdy same znajdziemy sie w takiej sytuacji... Cytat:
Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2006-10-26 o 21:54 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja EDYCJI/MULTICYTOWANIA proszę z nich korzytać. |
||
|
|
|
#279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama za bardzo nie lubię/nie przepadam eskalacją wydarzeń/uczuć, bo to moje przeżycia i na wyrażne życzenie mogę się z kimś podzielić swoją radością, a nie paplać byle palać, że "kocham cię Omo...". POza tym wyradzeń faktycznie dla siebie ważnych nie ukryjemy-miłość -> zaręczyny zazwyczaj kończą się ślubem, zajście w ciąże-porodem itd. Więc dodatkowe podkreślanie tego jest zbędne i dziecinne. ![]() Cytat:
![]() To jest zwykła złośliwość z Twojej strony wymierzona w dziewczyny, które są same-nieważne, czy brak im przyjaciółki, czy chłopaka... I wcale mnie nie przekonuje to, że nie chcesz się wywyższać na singlami! Chcesz to się obnoś ze swoimi datami zaręczyn, imieni, czy pierwszej randki, ale nie musisz Nam tego wytykać.
|
|
|
#280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie jestem sama. I wcale to nie zależy, czy to singielka, czy nie... Uważam, że okazywanie uczuć naokoło, wśród ludzi publicznych, obcych - to po prostu SPRZEDANIE swojej miłości i prywatności. Aaa... i fakt, ludzie mogą być zazdrosni z tego powodu, ale dzięki temu stworzą wokół osoby złą "karmę", będą życzyć źle, a przyszłość wspólna nie będzie już taka fajna. Może mówisz, że podpis Twój nie ma na celu wywyższania się nad syngielkami, ale napewno ten podpis podnosi Twoją wartość i czujesz się lepsza - nawet możesz być tego nieświadoma ![]() PS. Bardzo mi się podoba podpis emmos
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
|
|
|
|
#281 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Zresztą nie tylko ja na tym forum mzm taki podpis i jestem ciekawa co reszta dziewczyn na to powie-napisze.Po trzecie,to nie była złośliwośc tylko fakt,który widze,a jak komuś podpis nie pasuje,to nie musi wcale tego czytać,czy patrzeć na niego.Z całym szacunkiem,ale nie chce się wywyższać,bo i po co,jaki miałby mieć to cel... nikogo nie wyzywam,że ejst samotny to jest byle jaki,a ja jestem lepsza.Za lepszą się nie uważam.Nie mam 15 lat,żeby się w takie gierki bawić. ![]() A Sportmenka86,jak kogoś masz,no to spoko.Nie miałabyś,to też ok.Życze powodzenia w związku. The end off topu
|
||
|
|
|
#282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie masz 15 lat, a się bawisz w takie gierki właśnie Oczywiście, nie zabraniam Ci niczego. Rób co chcesz.
|
|
|
|
#283 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
,jeju normalnie tłumacze,a i tak nie dociera.Czy ja mam opis typu,ja mam narzeczonego,a wy nie samotnice siaallalaa???NIE!!!!!Jejku wtedy to byłaby dziecinada na maxa. Noi tak będe robić co chce..z moim podpisem oczywiście... ![]() Pozdrawiam....
|
|
|
|
|
#284 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie ta ![]() Cytat:
Cytat:
Złośliwocią było to zdanie -> Cytat:
|
|
|
#285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sportsmenka86 jesteś bardzo młoda osobą i masz całe życie przed sobą, żeby znaleźć tego jedynego (a jesli już napotkałaś to oby okazał się tym ostatnim) .. Nierozumiem Twojej złości skierowanej do osób, które na wiżażu maja w podpisie np date zareczyn, do nich zaliczam sie także ja .Jeśli tak bardzo raża Ciebie Nasze podpisy to jestem ciekawa jakbyś zachowywała sie gdybys weszła na dział "Na ślubnym kobiercu"-tyle tam opisów zareczyn,relacji ze ślubów,pieknych zdjęc sukien ślubnyh, pierścionków zareczynowych, a także szczęsliwych małżeństw itp. Twoje podejście z mojego punktu widzenia jest poprostu dziecinne i czuje nutke niepotrzebnej zazdrości.Cytat:
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2006-10-27 o 00:05 |
||
|
|
|
#286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kobiety, które zbytnio skupiają się na miłości, poświęcają się jej, a potem ich rozczaruje (ze współczuciem) ich własny TŻ, mając już dość chorobliwej miłości, oddania pełnego. Mi się wydaje, że pełne oddanie i poświęcenie to rola męźczyzny. A kobieta (w tym ja) pownna szanować swoją wartość. Wiesz, Marta (tak masz na imię?) mam od 3lat TŻ-ta. Mogę wymienić setki jego dobrych cech. A po co? Żeby wzbudzać zazdrość innym? Żeby powiedzieć wszystkim, że mam najlepszego faceta pod słońcem?? Z mojego punktu widzenia dziecinnie zachowują się kobiety, które zbyt głośno mówią o swej miłości. Tak na marginesie, może i jestem młoda, ale Ty również jesteś młoda i nie zawsze mogę zgadzać się z Twoją racją I... na forum jest wiele młodych kobiet ![]() Dziękujesz atce83 za jej złośliwość w stronę singielek? ![]() Wiecie, co pomyślałam. Co ma wiek do rozumu? No i co z tego, że jestem młoda? Oglądaliście wczoraj wiadomości? Jakiś dziad molestował 3 letniego chłopczyka.... Marta, młoda, to nie znaczy głupia. Spójrz, politycy, zwyrodnialcy, urzędnicy, niby dorośli, a zobacz ich funkcje. Ty młodych stawiasz w złym świetle. Już domyślam się, że każdy Twój post zaczyna się w ten sposób: "Jesteś młoda i przed Tobą całe życie." Jak byłam małym dzieckiem, zawsze myślałam, że ludzie dorośli, to są ludzie mądrzy, doświadczeni, najlepsi w każdym calu. Kiedy weszłam w okres dojrzewania, przejrzałam na oczy wiele prawd. Niby moja babcia, która ma duże doświadczenie życiowe, a wyzywa mojego kuzyna od najgorszych? Oj, przepraszam, wybiegam z tematu...
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. Edytowane przez sportsmenka86 Czas edycji: 2006-10-27 o 10:19 Powód: Dopis moich przemyśleń ;) |
|
|
|
|
#287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak kobiety na wizażu mają suwaczki z z datami swoich slubów? ten pomysł tez mi się podoba i napewno wkrótce do nich dołącze.A atce dziekuje za "cos" prywatnego ![]() Edit: Jeżeli zwrot do Twojej osoby typu "jesteś młoda" tak bardzo Cie oburzył i kojarzysz go od razu ze stwierdzeniem "młody to od razu głupi" noto twoja sprawa. I jeszcze jedna sprawa jesli wiesz co to jest hiperbolizacja to sie ciesze, bo ciągle jej używasz.Dziewczyno wyluzuj, smiac mi sie chce ze wypisujesz takie bzdury jak poniżej, emocje cie poniosły?to przystopuj: Cytat:
|
|
|
#288 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem, to jest tylko obrona (atak)
Nie jestem o to zła. Nikt nie jest idealny Ciebie wkurzają takie rzeczy, a mi takie.
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Ja naprawde nie widze nic zlego w tym, ze ktos ma date swoich zareczyn czy slubu w podpisie. Jak inne dzieczyny moga byc o to zazdrosne??? Nie rozumiem
To w takim razie trzeba by skrytykowac tez te, ktore maja napisane np."10kg mniej" Tak??? No bo znowu te, ktorym nie udaje sie schudnac beda sie glupio czuly??? Przykladow mozna podac wiele...Mysle, ze troszke przesadzacie dziewczyny. Dlaczego nie mozemy najzwyczajniej w swiecie zyczyc jedna drugiej szczescia?? tylko wytykamy cos takiego.Dla mnie to troszeczke niepojete....sportsmenka86 slowa w moim podpisie tez bardzo mi sie podobaja Ale moze kiedys to sie wszystko zmieni...przeciez Ojciec Swiety wiedzial co mowi...
|
|
#290 |
|
Wtajemniczenie
|
Są zazdrosne. Zdarzają się takie dziewczyny, tylko może ich nie spotkałaś?
Ja spotykam takie. Na uczelni. Rywalizacja.
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez sie z tym spotkalam i wyraznie odczulam na wlasnej skorze. Dlatego uwazam, ze to jest glupie i nie powinnysmy brac z tego przykladu.... i odgrywac sie teraz na innych....
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma suwaka z data slubu.Dziewczyny dzielą sie swoim szczęściem, a ja razem z nimi.I to chyba jest najpiekniejsze..
|
|
|
#293 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi wystarczy dzielić się ze szczesciem z TZ i mamą. I to mi wystarczy
|
|
|
#294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
takiej szczegolnej, przez ktora nigdy nie bedzie przemawiala, np.wlasnie zazdrosc.
|
|
|
#295 |
|
Wtajemniczenie
|
W moim zyciu moja mama tez zajmuje honorowe miejsce
takiej szczegolnej, przez ktora nigdy nie bedzie przemawiala, np.wlasnie zazdrosc.[/quote]Ja też nie mam przyjaciółki na dobre i złe. Kiedyś uświadomiłam sobie, że tylko jedna osoba nie zawiedzie mnie nigdy, osoba, która mnie kocha całym sercem, osoba, która mnie urodziła - mama
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje Na chwile obecna wiele zawdzieczam moim rodzicom, siostrze i po części szwagrowi.Nie brakuje mi prawdziwej przyjaciółki (choc trudno takowa znaleźć w dzisiejszych czasach ), może nie miałabym nawet dla niej czasu? dla mnie najwazniejsze jest to,ze przez te ponad 6 lat nigdy nie zawiodłam sie na własnym partnerze i traktuje go nie tylko jako narzeczonego, przyszłego męża ale wyjątkowego przyjaciela na którym zawsze moge polegac (i odwrotnie).
|
|
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i np.zeby wyzalic sie na niego, to juz nie mam komu
|
|
|
#298 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny, widzę że dyskusja była ostra... może ja jako ta z suwaczkiem w podpisie też się odezwę. Naprawdę wydaje mi się, że nie ma co demonizować i wariować z powodu dat, czy suwaków w podpisach, bo można dokładnie tak jak toś wcześniej zauważyć, nie pisać równie dobrze nic, bo pisząc cokolwiek z czego jesteśmy dumne, czy to ślub, czy zaręczyny, czy spadek wagi, czy zaliczony egzamin, możemy tym urazić czy zasmucić tyhc, którzy tego nie mają czy nie zrobili a chcieliby. naprawdę, nie dajmy się zwariować, przecież ja moim suwaczkiem nie chcę mówić nikomu że jest "gorszy", bo tak nie uważam, w życiu mi to nie przyszło do głowy. po prostu jest to dla mnie tak ważne wydarzenie, najważniejsze w moim życiu, więc się nim cieszę, nawet w ten głupiutki sposób
cóż, niestety, nie mam mamy, która na pewno byłaby moją powierniczką ale to już inna historia. może i to jakiś wpływ miało na to jak układają się moje relacje z kobietami...pozdrawiam was serdecznie
|
#299 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No,ale cóż moge po tysiąc razy pisac i tak nie zrozumieją. Te co miały zrozumieć zrozumiały,a te co nie,to no trudno,nie będe z tego powodu rozpaczać. M.a.r.t.a nie ma za co Noi na tym kończe swoją dyspute na ten temat |
|
|
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

Zwłaszcza, że nidy nie zdarzyło mi się odstawić kolezanki, tylko dlatego, że się z kimś spotyka(ła)m...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Jestem szczęsliwa i chciałabym się podzielić tym szczęściem z kimś innym.Dla mnie zresztą ta data jest bardzo ważna.No,ale rozumiem,że singielki to bardzo razi,bo wy jesteście samotne i nie macie nikogo,ale to sory nie nasza wina. 

]
i np.zeby wyzalic sie na niego, to juz nie mam komu