![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Suknia ślubna odpowiednia do figury
Ja mysle, ze jezeli juz chcesz welon, to krótki i bez lamówek :P oczywiście mógłby być zdobiony kryształkami.
Ale myślę, że pomysł z woalką byłby lepszy ![]() ![]()
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie i prośbę
![]() ![]() ![]()
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
Poleczka_n, mam niedyskretne pytanie: czy na pewno wyliczasz miseczkę stanika od odpowiednio szczupłego obwodu pod biustem? Odpowiedni biustonosz nadaje całej sylwetce lekkości, myślę, że warto zacząć od tego poszukiwanie wymarzonej kreacji. Wczoraj w Tok Fm była świetna audycja na ten temat. Jak znajdziesz chwilę czasu, to zapraszam do wysłuchania na blog Balkonetka.
A żeby zobrazować, o jaki wyszczuplenie mi chodzi, załączam zdjęcia ze Stanikomanii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
Sukienkę mierzylam w salonie w Anglii, ale to chyba firma CLASSIC którą można też spotkać w Polsce
Sukienkanazywa się DUSHA ![]() Mierzyłam taką jasno-łososiową BOSKA ![]()
![]() |
#275 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#276 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
Poleczko, ja też wychodzę za maż 30 sierpnia tego roku.
ale mój problem jest inny- podobają mi się suknie 1-częściowe (załączam kilka fotek, pierwsza podoba mi się najbardziej), ale prawda jest taka, że lepiej wyglądam w gorsecie + spódnica. a to dlatego, że nie mam zbyt wydatnej talii. dodam, że jestem wysoka 177cm wzorstu, szczupła. i co tu zrobić, żeby nie wyglądać jak wieszak bez talii? :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Wtajemniczenie
|
karusiu - pierwsza suknia powinna być idealna. Wszelkie suknie, które poszerzają ramiona, opinają pas i znów rozszerzają się ku dołowi dadzą wrażenie, że będziesz miała talię jak osa. Nie wybieraj jednak za szerokiego dołu, bo może ci to dodać optycznie kilku kg, chyba że ci na tym zależy.
Suknia druga - diGio ma za wąską spódnicę - co podkreśli brak talii.
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
Karusia ja mam nietstye to samo i jak na razie mam takie typy
Taka jak ta 3 jest też 1-cześciowa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Przyczajenie
|
Jestem w dołku :-(
Wzrost: 167 cm biust: 114 cm (90F) talia: (jaka talia???): 95cm biodra: 110 cm mam klasyczną budowę w kształcie litery V, czyli szerokie, atletyczne bary, ogromny biust, dość pulchne ręce i wąskie biodra (do swej budowy). Potrzebuję jakiejś inspiracji, bo straszny już mam mętlik w głowie, a ślub tuż tuż... (16,08,08). Muszę się sprężać z suknią, a nie mam pojęcia jak powinna być uszyta... BŁAGAM O POMOC!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Wtajemniczenie
|
she83 - głowa do góry
![]() 1. Na początek wygodne buciki na 3cm obcasiku, i juz masz 170cm ![]() 2. Do ciężkiego biustu i szerokich ramion - suknia na ramiączkach, a pod spód dobrze trzymający biustonosz. Ramiączka i dekolt najlepiej w V. 3. Talia opięta. Polecam wyszczuplające majteczki, albo gorsecik pod suknię. Ładnie wymodelują ci brzuszek, nie pozwolą, by w tym ważnym dniu na brzuchu robiły ci się wałeczki, i prawdopodobnie troszeczkę cię wyszczuplą. 4. Dół lekko rozkloszowany, może być w kształcie litery A, rozszerzający się już od pasa w dół. Wyrówna ci proporcje pomiędzy szerokimi ramionami. 5. Materiał - lekki, bez doczepianych elementów, bez mocnych fałdek i drapowań. Sam materiał może być lekko gufrowany. Góra sukni może być wzbogacona koronką, dół też, byleby była to koronka w delikatne wzory. (ostatnia suknia z mniejszym dekoltem, i bardziej zabudowanymi plecami, tak by spokojnie można było założyć pod nią stanik)
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#283 |
Przyczajenie
|
![]()
Znalazłam coś dla takich "wielorybków" jak ja
![]() Niektóre naprawdę świetnie wyglądają, mimo że najmniejszy rozmiar modelek prezentujących te suknie to 44... Może, coś wam wpadnie w oko. Mnie najbardziej przypadła do gustu (6) ale nie wiem, jak by wyglądał mój ogromny biust w takim gorsecie...; (2) ma fajne ramiączka, układające się w lejący dekolt na plecach; (3) mnie urzekła skromnością (i wydaje mi się, że być może będę skłonna o niej poważniej pomyśleć); (5) i (7) mają fajny krój u góry (typowe V); a (8) ma świetne to odcięcie pod biustem, które maskuje to i owo. No i jak wam sie podoba??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Przyczajenie
|
no i jeszcze to (7) i (8)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Dla wielorybków, jak to ładnie nazwałaś polecam też wątek
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ch#post7060596 ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Wtajemniczenie
|
she83 - suknie są bardzo ładne, warto by je dokleić do wątku o pannach młodych w rozmiarze XL [który marta poleciła wyżej
![]() Co do 5 i 7 - to jest V, ale V wiązane za szyją a nie na zwykłych ramiączkach. Takie wiązanie jest po pierwsze bardzo niedobre dla większych piersi (optycznie powiększa), po drugie - poszerza ramiona. Obie modelki wyglądają w tych sukniach masywniej niż (pewnie) wyglądają w rzeczywistości. Suknię podobną do ostatniej można znaleźć w nowej kolekcji Maggie Sottero - model Porsha Ann i Porsha Lynette. Bardzo ładnie optycznie modeluje talię ![]() ![]()
![]() |
#287 |
Przyczajenie
|
![]()
Już wiem!!!
(3) i (8) zabieram do krawcowej i zobaczę, jak co ona na to... Może w przypadku tej 8-ki dałoby się wprowadzić niewielkie modyfikacje typu: delikatna zmiana w gorsecie na wzór literki V oraz doszywane ramiączka. Tutaj przekonuje mnie bardzo to spięcie pod biustem, co jak słusznie zostało zauważone, ładnie eksponuje, a raczej wydobywa (tak by było w moim przypadku) talię. Ale ta skromność sukienki (3) mnie powala... Śliczna też jest ![]() Zobaczymy co na to krawiecki guru w moim mieście... Dzięki wam dziewczyny! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Przyczajenie
|
Witajcie. Orientujecie się może jaka to sukienka (zdjęcie w załączniku), chodzi mi o model bądź model zbliżony do niej. Będę wdzięczna za wszelkie informacje
![]() ![]()
![]() |
#289 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny Proszę o radę! Otoo moja sukienka a na kolejnym zdięciu jestem ja. Teraz mam trochę dluższe wlosy, ale tak mniej więcej wyglądam, no może trochę grubsza sama nie wiem. Mam 154cm wzrortu w pasie 77cm w biodrach 103cm. Czyli jednym słowem jestem okrągła. Co sądzicie o takiej sukience dla mnie?? Kolor jak widać nie jest czystobiały, bo w bieli moje włosy wyglądają kaczo żólte, a ja nigdy nie malowałam włosów i nie mam takiego zamiaru. Pozdrawiam!
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
hej Musiałabyś zmierzyć tą suknię, mi sie wydaję że jak bedzie dobrze dobrana i odpowiednia bieliznę założysz to będzie super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Przyczajenie
|
Mam pytanko a jakie dodatki będą pasować do mojej sukni. Ślub biorę 9 sierpnia i suknię załączoną na obrazku już mam. Jestem ciemną brunetką 170 cm wzrostu i o kobiecych kształtach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Przyczajenie
|
Witajcie. Do jakiej figury waszym zdaniem pasuje ta sukienka?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
justin, ta sukienka pasuje mi do szczupłej osoby, z biustem, płaskim brzuchem, wyraźną talią i wąskimi biodrami (szerokie będzie jeszcze poszerzać).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Przyczajenie
|
Pomocy bo TEN dzień już niedługo a ja nie wiem z czym skomponować moją suknie!
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-04-14 o 15:31 Powód: usunięcie tony wykrzykników |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Przyczajenie
|
Naprawdę Dziewczyny bardzo wam dziekuję za pomoc! Sukienkę już zamówiłam!!! Co do biustu mam male 75 B więc chyba marszczony stanik powinien być ok!!! Naprawdę suuuper jest to forum!Bardzo dobry pomysł i naprawdę się zancie!nie ma jak to pomoc innej kobiety!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Przyczajenie
|
Dzięki wielkie właśnie myślałam o złotym łańcuszku- prezent, ale nie wiem jaki welon????? Myślałam o długim taki na dwa grzebyki aby dłuższy odpiąć podczas wesela. Buty chyba gładkie aby nie przedobrzyć ale nie wiem jaka wiązanka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Przyczajenie
|
OO Naprawdę złoty łańcuszek będzie pięknie wyglądał do tego koloru sukienki. Co do bucików to też myślę, że nie należy przedobrzyć. A wiązanka... hm... zaglądałam trochę do prasy i jeśli masz kobiece kształty powinnaś wybrać np wiązankę okrągłą, z wypuszczonymi, delikatnymi pędami, lub drugie wyjście bardziej orginalne wiązanka w formie ażurowego wachlarza, przetykanego na przemian roślinnością i wstążkami. Jego rączkę mógłby zdobić efektowny chwościk.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.