![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupowanie jakich produktów uważacie za zwykłą stratę pieniędzy?
Nie oszczedzam na podpaskach i papierze toaletowym - artstokratycznego tylka moze nie mam, ale lubie czuc sie komfortowo.
Oszczedzam natomiast na gazetach (nie kupuje) i plytach cd. Slodycze, typu czekolady, rowniez biore ostatnio z nieco nizszej polki i nie czuje roznicy. Ostatnio zaczelam tez oszczedzac na kosmetykach i nie kupowac nic ponad koniecznosc (czyli tusz do rzes). Szkoda mi tez na wszelkiego rodzaju bazy pod makijaz - nie przedluzaja trwalosci, a wysysaja forse z kieszeni.
![]() |
![]() |
#272 |
Konto usunięte
|
...............markowych butów (nie bijcie!)
no nie mam na myśli jakis tam Manolów ![]() ![]() ja niestety mam taką rać że mi tylko wygodnie w Lasockich /Wojasach i tylko takie takie kupuje ..bo mi w nich wygodnie a dla mnie to priorytet ale pod względem wytrzymałości ![]() czego one nie robiły,i oddychały ![]() a klapencje marki żadnej które mam parę lat wyglądają jak nowe,i o dziwo są wygodne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Wtajemniczenie
|
bilety dobowe ;P lepiej kupic 3 dniowy, lub szarpnac sie na miesieczny, kupowanie mini opakowania zamiast duzych (mozna przelac do swojej mniejszej butelki), Najlepiej roznice w cenie widac po napojach typu cola:Probić sobie kawę na wynos nawet tą markową, a nie kupować w kawiarni.
a co szarego papieru :P to podobnoi nie dosc ze tani, to zapewnia lepsza higiene :P
![]() Edytowane przez miss_seepy Czas edycji: 2010-08-21 o 22:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
papier toaletowy tylko Amelia z Kauflanda -Velvet się chowa
![]() ![]() ![]() niektóre środki czystości polecam- lidla w5, no i tabletki do spłuczki -najlepsze i najtrwalsze z lidla i to 4 szt -zazwyczaj w markowych są po 1 lub 2 [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21534817]No rzeczy typu tampon/wkładla/podpaska to już zależy od organizmu chyba - jeśli kobieta ma miesiączkę szalenie obfitą, to jasne, że walnie kasę na droższe rzeczy, któe być może lepiej chłoną. Osobiście z tamponów biedronkowych jestem zadowolona ![]() Nie zgodzę się, że kolekcjonowanie np. żeli pod prysznic jest stratą kasy. po pierwsze - często np, w avonie kupuję 2 znacznie taniej (a cholernie lubię ich żele). po drugie - przynajmniej ja tak mam - jeśli akurat mi się żel kończy i natychmiast nowego potrzebuję, biorę ze sklepu pierwszy lepszy (i wówczas taniej nie wychodzi ![]() no i żele ja też kolekcjonuje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
dobra baza nawet z kupy zrobi tort. nawet tania virtual z joko, z średnich cieni tworzy dużo trwalsze i bardziej nasycone
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
a jeszcze zapomniałam dodac ze nie kupuje mega drogich lakierów do paznokci -odpadają szybciej niż niejeden za 4 zeta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zadomowienie
|
Worki na śmieci - reklamówki z marketów są z reguły tak samo trwałe, więc po co przepłacać
![]() Ostatnio, podobnie jak Wizażanka wyżej, doszłam do wniosku, że nie ma sensu kupować butów z CCC. Kozaki mi starczyły na pół sezonu, bo ich wierzchnia warstwa odkleja się, tak samo klapki - kupiłam z 1,5miesiąca temu a one pod spodem już pękają. O flekach w butach nie wspomnę, do tej pory szewc miał wzięcie u mnie za ich wymianę ![]() Kupowanie drogich cieni do powiek - wystarczy baza pod cienie i nawet te najtańsze świetnie się trzymają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Wtajemniczenie
|
jeszcze jedno mi sie przypomniało.
kupowanie markowych ciuchów i butów małym dzieciom. nie mam na mysli tego, ze maja chodzic w lachmanach, ale spioszki za 500zł albo pumy, czy conversy za 200zł dla 6 latka, który nie pochodzi w nich nawet sezonu bo stopa rosnie jak szalona to po prostu szpan rodziców. co do papierosów, piwa czy innych uzywek to sie nie zgodze. jesli ktos pali papierosy (czego nie pochwalamy, fuj fuj fuj ![]() tak samo piwo - to akurat lubie i chetnie wypija w goracy dzien, czy do pizzy, sprawia mi to autentyczna przyjemnosc i nie traktuje tego jak marnowania kasy. ale gdybym miala sie meczyc nad szklanka to pewnie - dlatego nigdy nie zamawiam whiskey ani ginu - po prostu nie lubie. i to jest juz kwestia indywidualna. to tak jakby napisac, ze kupowanie pomidorów jest marnowaniem kasy, bo ktos ich nie lubi ![]() podobnie z kosmetykami typu żele pod prysznic, balsamy, czy odzywki do wlosow. ja mam problem z tymi ostatnimi, mam ich duzo za duzo, ale przeciez predzej czy pozniej je zuzyje. trafilam na okazje, czy produkt, ktory jest ciezko dostepny to kupilam na zapas ![]() jeszcze 2 lata temu napisałabym, ze droga bielizna to wydatek bez sensu, bo calkiem ladne cacka mozna kupic tanio, ale odkad mam dobrany dobrze rozmiar i czuje roznice w noszeniu, to (z ciezkim sercem), ale wyłoze na stanik 150 zł. za to majty moge nosic zwykle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
o co do odzywek do włosów to musze napisać że nie kupuje juz takich w sklepie, zamawiam olejek z loreala i starcza mi na prawi erok a dobrze sie po nim rozczesuje i przy moim prostowaniu wlosów w końcu mam w miare dobre końcówki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Wtajemniczenie
|
- cudaśny papier toaletowy. Ja używam takiego z Lidla w zielonym worku 18 rolek (dużych, białych
![]() ![]() - worki na śmiecie. Kupuje je ale te najtańsze z możliwych. Kiedyś w ogóle nie kupywałam. Dziś mam dość daleko do kubłów i nie chce by sąsiedzi, goście z hotelu obok itd widzieli co wynosze w np w półprzezroczystej reklamówce. - waciki do demakijażu. Ja kupuje w Lidlu i są świetne. Mam znajomą, którą uczulają takie "tanizny". Podobno ![]() - drogie koski/żele do toalet. Kupuje najtańsze i są git malyna. Kiedyś koleżanka pomieszkiwała u mnie i kupiła taką megaśnie wypasioną kostkę toaletową (jak cene na opakowaniu zobaczyłam to się za głowe złapałam) a rewelacji wcale nie było ![]() - płatne foliowe torby w marketach. Nie dość że porwą się zanim do domu dotrze to wrzynaja się w dłoń i są nieekologiczne. Lepiej zainwestować w ładną i szmacianą torbę na ramie. ![]() - alkohol na imprezach. No szkoda gadać. U mnie w mieście w barze 0.5l piwa kosztuje 2.7Ł (mówie o konkretnej marce, ulubionej mego TZa) a 10 butelek (0.5l) tego trunku w markecie można kupić za 9Ł - nie kumam też dziewczyn (znajomych) które kupują drogaśne podkłady kryjące a najtańszy (często nie dobrany do rodzaju cery) krem do buzi. Po pierwsze dobry krem wyleczy buzie, po drugie jest to inwestycja na przyszłość (np filtr). A taki podkład to co? Zakryje prycholki i inne zmiany ale po zmyciu makijażu strach w lustro spojrzeć ![]() Dla mnie osobiśćie (wiem że innym się opłaca, np mojemu TZetowi) wyrzuceniem kasy w błoto jest kupienie butów w wysokich półek. U mnie wsio ryba, czy markowe czy no name pochodzę tyle samo.
![]() |
![]() |
#284 |
Konto usunięte
|
jestem naprawdę zdziwiona ze tak wiele z Was nie uzywa worków na śmieci.Macie az tak dużo reklamówek ?No ja tez mam dużo (szczególnie po wyprzedażach
![]() My to chyba produkujemy wyjątkowo dużo smieci ,bo mąż to co drugi dzień ,a i czasami dziennie na śmietnik lata Uważam tez ze kupowanie tych całkiem najtańszych worków na smieci to własnie wyrzucenie pieniędzy-miałam z aro czy jakos tak,wystarczyło ze wrzuciłam skórkę z jabłka a worek cały opadał na dno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
moje miesiączki są bardzo obfite (endometrioza) i podpaski Bella czy te z Biedronki wystarczają
![]() ![]() ![]() z kolei ja widzę sens w kupowaniu lepszych cieni do powiek ![]() Drogie lakiery-to samo. Wyjątkiem są nasze lakiery Bell które bardzo lubię ale reszta to tylko Orly, O.P.I itp Nie rozumiem wydawania mnóstwa kasy na kosmetyki pielęgnacyjne przy problemach z cerą bez połączenia tego z jakimś programem działania od wewnątrz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Zadomowienie
|
Jak większość staram się oszczędzać na produktach typu papier toaletowy, waciki, patyczki, chusteczki. Z tym ,że na co dzień jest mi obojętne jakich chusteczek używam, za to gdy mam katar to kupuje te droższe nasączone balsamem. Niestety po najtańszym mam strasznie podrażniony nos i używanie ich na dłuższą metę aż boli
![]() Staram się też oszczędzać na kosmetykach. Nie mam problemów z suchym ciałem więc wystarczy mi najtańszy balsam. Tak samo kremy do stóp czy rąk, nie są to dla mnie sfery problematyczne i z nawilżeniem radzą sobie kremy z Biedronki czy Rossmannowskie. Próbuje znaleźć też zamienniki produktów których używam codziennie jak szampon czy odżywka. Szczególnie ,że włosy myję codziennie,często się spieszę i taka odżywka jest u mnie zaledwie parę sekund na włosach. Kupuje więc sobie różowe Young z Rossmanna. Najczęściej też kupuje wszystko hurtowo na promocjach, zawsze można zaoszczędzić parę złotych.
![]() |
#287 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za to w CCC wydaję kasę na Sarah Karen - od kilku sezonów, są naprawdę świetne. A tańsze przy tym nieco od Lasockich, o jakąś 1/3 ceny. Cytat:
A propos cieni - tu właśnie wolę wydać kasę na inglota (dla mnie paletka za 50zł/5 cieni to sporo), niż kupować tanie pojedyncze cienie, by mieć więcej ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ogólnie segregujemy plastik/papier/szkło, i na te rzeczy mamy takie siatkowe pojemniczki, w które wsadziliśmy ogromne 100l worki. Zapełnienie jednego to ok. miesiąc, więc opłaca się. Cytat:
![]() Co do ostatniego - dokładnie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Amanda, polecam odżywkę z Lidla, niecałe 5zł, starcza na długo, u mnie sprawdziła się świetnie ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny oszczędzacie na workach na śmieci używając zwykłych reklamówek??
![]() Dla mnie głupotą jest kupowanie nie wiadomo jak drogich kosmetyków z wyższej półki. Przecież tanie, też nie są najgorsze. Gdzieś przeczytałam o błyszczyku do 50 zł (OMG). Ja kupuję takie zwykłe za 5-10 zł. ![]()
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czemu mam kupowac worki na smieci? a co mam ze zrywkami zrobic? zwyczajnie wyrzucic? Workow nie kupuje bo nie potrzebuje, nie rozuiem oburzenia.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21537190]
Amanda, polecam odżywkę z Lidla, niecałe 5zł, starcza na długo, u mnie sprawdziła się świetnie ![]() Z Rossmana nie kosztuje chyba nawet 4 złotych,jak jeszcze kupię hurtowo w promocji to mam spokój na długo ![]() A torebek zamiast worków też czasem używam, w sumie dopóki mi się nie skończą . Z tym ,że używam tylko tych jednorazówek,które można dostać np. w Tesco a nie takich jak w sklepach z ubraniami. Te mi służą do ponownych zakupów albo jak coś muszę przenieść/wynieść/zawieźć.
![]() |
#291 |
Konto usunięte
|
no i okej, ze w te woreczki foliowe z marketów
tylko umówmy się jakiej one są trwałości ? no chyba ze z kazdym jednym ogryzkiem ![]() ale mnie naprawde interesuje skąd tyle ich macie? ?? no np ja...jadę do takiego marketu 1-2 razu w msc ,zawsze staram sie mieć siatkę (e-ko-lo-gia),jak juz naprawdę sie boję ze mi sie kefir wyleje czy pani na kasie zapakuje ciucha to do domu przywioze góra 3- 4 szt i to by mi miało wystarczyc na msc? ![]() no nie mówcie mi ze nalezycie do tych klientów co to biorą cały plik tych tych foliówek ,bo za darmo .. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja chyba mało co uznaję za stratę pieniędzy. Ale gdybym miała coś wymienić to na pewno drogie, markowe patyczki do uszu, waciki itp. Na ogół nie czuć różnicy pomiędzy tymi droższymi, a tańszymi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Mogę powiedzieć, że oszczędzam na worki na śmieci łazienkowe - wiadomo, że nie włożę do takiego małego kosza worka, który jest przeznaczony do kuchennego kosza. Nie kupuję małych worków i wtedy używam reklamówek foliowych, które zawsze w domu są, mimo że noszę na zakupy torbę materiałową.
Ja nie kupuję superwypasionych żelów pod prysznic znanych firm, bo szkoda mi pieniędzy; wybieram te tańsze, z linii produktów jakiejś sieci sklepów. Co do produktów higienicznych: najważniejszy jest dla mnie komfort, cena też, ale nie kupię podpasek z Biedronki, bo kiedyś spróbowałam i były dla mnie koszmarne - podpaska się przesuwała, w ogóle nie była przyklejona do bielizny. Najbardziej lubię Always, ale używam również Belli, bo je też lubię. Tampony biedronkowe, bo są tanie i bardzo mi odpowiadają. A co do wkładek: powoli biedronkowe wkładki mnie denerwują, bo nie przyklejają się skutecznie do bielizny. Przerzucę się na te ze Schleckera; kosztują o złotówkę więcej i jest ich chyba o 10 mniej, ale jakość jest świetna. I wychodzi i tak taniej niż wkładki znanych firm. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do pogrubionego. Ja nie napisałam, że kupuje takie błyszczyki. Zawsze kupuje wibo czy coś za cenę ma 12 zł. Ale kiedyś byłam z koleżanką na zakupach i ona oburzyła się, gdy powiedziałam, że nie warto kupować błyszczyka za 120zł, który ona właśnie zakupiła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Poza tym Vegeta to także bardzo dobra przyprawa, czy dajmy na to Kucharek. Czym je w kuchni zastępujesz? ![]() Cytat:
![]() więc moim zdaniem kupienie alla jeepa z napędem 4x4 jest tak samo zrozumiałe jak kupienie małego kabriolecika ![]() Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2010-08-22 o 13:13 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
no ja jakbym uzywala zrywek zamaist workow na smieci, to musialabym 2x dziennie na smietnik latac- a tak mam worki 60 litrowe i wynosimy co 1-2 dni
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Konto usunięte
|
Kupowanie jakich produktów uważacie za zwykłą stratę pieniędzy?
-kupowanie produktów timotei (strasznie ich nie lubie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
A to jeszcze dorzucę
- kupowanie markowych odświeżaczy powietrza ( biedronkowy starczy) - papier jak dla mnie musi być szary i niepachnący - podrażnia mnie inny - ogólnie wszystkie chemiczne do łazienki, no poza Ajaxem Za to przeciwnie z jedzeniem, tu nie oszczędzamy z mężem, nie znaczy to że wszystko musi być z najwyższej pólki, dobre np. są makarony z Auchan te za 99 gr. , czasem tańsza czekolada. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do papieru... serio 62 grosze za rolke velvetu (24 rolki 15zl) to tak duzo? Co do workow na smieci - uzywamy torebek z tesco ![]() ![]() Cytat:
Co do garniera niezgodze sie tylko czesciowo - dezodorant "mineralny" jest wart swojej ceny. ... szczeka mi opadla... Takie szare mydlo cudnie zaburza ph miejsc intymnych, bo tam jest potrzebne kwasne 3,5. Jakos 9zl miesiecznie na lactacyd to nie majatek. Ba, ja na miescie to czesto uzywam chusteczek intymnych ;P Rozpusta, prawda?:P Na higienie, a zwlaszcza osobistej sie nie oszczedza nigdy. Jezeli pasuje komus tansze okej, ale niektorzy maja tak jak ja, ze nie ma przebacz, zel apteczny, szampon apteczny a kremy z SVR.... Za strate pieniedzy uwazam wszelakie uzywki... Kupowanie wlasnie kiepskiej jakosci srodkow higienicznych. No super ze proszek z biedronki jest tanszy tak samo jak plyn do plukania, ale co z tego skoro mnie zaraz wsio swedzi? Plyn do mycia naczyn jasne ze moge kupic wiekszy i tanszy niz fairy, ale pol butelki zuzyje do jedno mycia naczyn. Jedyne co to tansze odkamieniacze sa rownie dobre. Owocowe napoje gazowane ![]() ![]() Eksperymentowania, czyli kupowania rzeczy ktorych sie nie sprawdzilo, nie zna sie ich opinii ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2010-08-22 o 14:05 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
BAN stały
|
Nie lubię olłejsowych podpasek, dla mnie to taka cerata
![]() ![]() ![]() A za wydawanie kasy w sposób zbedny uważam branie aparatów na umowy, tylko, że to może jeszcze zależy od abonamentów, czy konkretnej sieci, ale myślę, że taniej kupić nowy telefon na allegro. Ale tu dochodziłby problem płacenia od razu a płacenia przez dłuższy okres. I ogólnie za przepłacanie uważam pogoń za nowościami technologicznymi. Pamiętam, jak np. ładnych lat parę wstecz znajomy kupił sobie sprzęt do przegrywania płyt za jakieś wtedy kilka tysięcy zł. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-08-22 o 14:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:02.