![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wpadki inteligentnego kierowcy w spódnicy!
no to ja Wam opowiem wpadki co prawda nie moje, ale mojej siostry.
-dwa razy tak wjechała na chodnik, że aż opona była do wymiany. W dodatku to było w środku miasta. -będąc w jakimś supermarkecie "niechcący" zatrzasnęła drzwi a kluczyki zostały w środku. Ochroniarz próbował jej pomóc, niestety bezskutecznie gdyż zbił tylną szybę -siostra nowo upieczony kierowca, wiadomo nic nie liczy się prócz kierownicy. Bała się w trakcie jazdy włączyć wycieraczek. Stawała na poboczu i czyściła szybę ![]() -kiedyś na jakimś osiedlu skręcała w lewo ,nie wyrobiła i walnęła w samochód, na szczęście tylko w oponę, bo miał tak mocno wysuniętą. Nic prócz alarmu, który nas wystraszył się nie stało.
![]() |
#272 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ile razy do niego podchodziła? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
to było całkiem na początku jak zdała prawko, a ma już 4 lata ;/ zdała za drugim.
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
super wątek , dla mnie jak biblia bo na blędach sie uczymy
![]() ![]() ja dopiero jestem na kursie, ale wpadki juz mialam ![]() największa ![]() jedna z początkowych lekcji, jedziemy w korku i tak mnie cos tknęło. A jak ktos we mnie uderzy??? i pytam instrukora: a jak mam zasygnalizować, ze się zatrzymujemy, zeby ktos we mnie nie uderzyl? instruktor mina ![]() ![]() ja: ![]() on : a co się swieci w tym samochodzie przed nami ja: światła stop on: więc sie nie martw, Ty tez takie masz ![]() do dzis sie wstydzę ![]()
Nie idź ścieżką, własną depcz, otwórz głowę Zanim powiesz, zrozum, bądź Nigdy nie burz, buduj, twórz Smakuj, milcz, myśl i czuj Edytowane przez ania_z_wzgorza_marzen Czas edycji: 2009-08-18 o 21:35 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
ostatnia moja wpadka, parkowanie na tesco. Zobaczylam jedno wolne miejsce między autami, ale że jestem osobą, która woli się nie wciskać, pojechałam dalej gdzie nie stało żadne auto i sobie zaprakowałam na dwóch miejscach, a co! hehe
![]()
![]() |
#277 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
Przebije wszystkich ;D jazda na placyku z Tatą:
Tato: Proszę bardzo oto kluczyki Ja zadowolona wsadzam kluczyk do stacyjki (a tam było wiele kluczyków, wiecie, od domu, garażu, samochodu ;p, klatki schodowej itp) No i Tato się pyta: A co ty wsadziłaś? Ja: No kluczyki Tato: Od skrzynki na listy?! ![]() Taa... najlepsze było to że pasowały ![]()
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mialam dzis 2 jazdy, instruktor mówi, trochę blizej krawęznika i znow jeszcze blizej ![]() więc mysle sobie, trzeba wypróbowac metodę Wandzi ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#281 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dziewczyny, dla mnie BOMBA ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
Wiecie co a ja Was pocieszę, że nie tylko baby mają wpadki ;P
Mój chłopak ma 10lat prawko i wczoraj przejechał na ręcznym i to spory kawałek hahaha ;D jego mina bezcenna! ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje, ze moj kiedys tez zapomni co bym miala choc malego haczyka na niego, gdy kiedys wpadnie na pomysl cos mi wypomniec ze cos zle w aucie zrobilam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
... choć nie Westwood
|
Uwielbiam ten wątek, żałuję, że wcześniej na niego nie wpadłam!
Ja miałam sporo wpaek, ale nawet wolę sobie ich nie przypominać ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#285 |
Przyczajenie
|
tak mi sie przypomniala historia ktora miala miejsce zima, moj samochod nie nalezy do najnowszych ale przez caly swoj zywot stal w gazazu(tzn pomiedzy przejazdzkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W tym przypadku wygodniejszy bylby automat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#288 |
Przyczajenie
|
no automat przydałby sie ale w zlomusiu nie ma nawet wspomagania kierownicy wiec krecenie nia jedna reka nie bylo latwe...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
Pamiętam jak z pół roku temu chciałam w mieście (chyba w Pile) wpuścić autobus z przystanku (nie tyle chciałam, co musiałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To mi przypomniało mój "wyczyn" na egzaminie ![]() W końcu staję autem na parkingu i taka trochę zawiedziona stwierdzam "Czyli nie zdałam, tak?" a egzaminator "Nie no, zdała Pani, zdała". Na co ja " ![]() Tak niefortunnie wysiadałam, że nacisnęłam klakson - egzaminator parsknął śmiechem, a ludzie czekający na egzamin oglądali się za mną gdy wchodziłam do ośrodka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
Super wątek, przeglądam go już drugi dzień.
![]() Kiedyś wyjeżdżając z płatnego parkingu podjechałam za blisko automatu obsługującego szlaban i musiałam wycofać, inaczej bym lusterko straciła. Na szczęście kierowca za mną był wyrozumiały i też kawałek cofnął. ![]() Innym razem pomyliło mi się i chciałam pojechać pod prąd, na szczęście zorientowałam się w porę i dobrze że droga była pusta, bo nie powstała żadna niebezpieczna sytuacja dzięki temu. A na tej jednokierunkowej ulicy jest posterunek policji. xPP Jakiś tydzień po odebraniu prawka czułam się niepewnie parkując i robiłam kopertę okropnie długo, a jakiś facet stał i się śmiał. ![]() Jeszcze nieźle mnie wyszydzili pracownicy serwisu, gdzie wymieniałam jesienią opony. Od dłuższego czasu zmotoryzowana, wciąż mam problemy z wyjazdem z tego ustrojstwa, które podnosi auta do wymiany opon. Baaaardzo hałaśliwie w końcu wyjechałam. ![]()
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
apropo klaksonu na egzaminie, mój znajomy mi opowiadał jak to on zdawał egzamin i przed nim dziewczyna już taka ucieszona wróciła do wordu i przez przypadek nacisnęła z tej wielkiej radości i uciechy klakson i egzaminator ją oblał! choć nie do końca mi się chciało w to wierzyć, ale jednak - Word Wrocławski.... .
a spotkała mnie taka miła ostatnio przygoda ;x miła niemiła, ot śmieszna ;D sobota, postanowiłam wybrać się na zakupy do pasazu grunwaldzkiego, w gwoli wyjaśnienia tak napomknę, że w tym centrum handlowym jest parking na który można wjechać z dwóch stron ( są dwa wyjazdy i dwa wjazdy) zawsze wyjeżdżałam stamtąd jednym wyjazdem, a tym razem , sama nie wiem jak , wyjechałam z drugiej strony ;d taka lekka dezorientacja, bo choć mieszkam we Wrocławiu od urodzenia to wszystkich ulic nie znam ;x no ale jaaade tak sobie myslę skręcę w prawo i zawrócę i wrócę na okolice ronda, jak pomyslałam tak tez zrobiłam ale pech, jednokierunkowa... no to co zrobię kółeczko (lewo, lewo, lewo) i wrócę skąd przyjechałam, pech nakaz w prawo no to co jadę ;d okolica kompletnie mi nieznana, jakaś główna to wykaraskałam się ze strefy, no a na głównej powinno byc coś co mnie pokieruje ;d zawsze jade na jakies wieksze miasta zielona czy poznań bo wiem gdzie są wylotowe . no i znów rzecz nienormalna jedynie na warszawę, czyli kompletnie w drugą stronę, ale jaaaadę, czerwone, więc staję i tak myślę co by tu zrobić ;d patrzę a obok na pasie audiczka a w niej młody koleś, to oczywiście uśmiech i mówię "przepraszam którędy dojadę na legnicką ;d" zielone sie zapaliło, ale baaardzo miły kolega zjechał na bok, ja za nim, gadaliśmy na boku chyba z 15 minut, wyjaśnił mi gdzie mam jechać, co się okazało, że dwie ulice dalej już bym wiedziała gdzie jestem, ale nic tam, trochę głupio mi było, ale no ;d a kolega bardzo miły, umówiliśmy sie na kawę ![]() zaopatrzyłam sie juz w plan Wrocławia ;d tak na przyszłość ;d |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Zadomowienie
|
Ktoregos razu (jeszcze kiedy nie mialam prawa jazdy) tz szedl wyniesc smieci - mialam wyjechac samochodem z parkingu i podjechac tylko pod smietnik.... no i blondyna podchodzi do wypicowanego czarnego BMW, obnizony, na eleganckich felgach, skorzana tapicerka, pech chcial, ze 3 samochody dalej stala grupka facetow ktorzy sie przygladali... wsiadam, nie umiem ustawic fotela (nie dosiegam do pedalow
![]() ![]() ![]() Na swoim pierwszym egzaminie na prawko (ktory oczywiscie oblalam) potracilam tyczke, ale juz wyjezdzalam z placu po prawidlowo zrobionym luku wiec nic takiego sie nie stalo, egzaminator zaciagnal mi reczny, pobiegl podniesc tyczke, wsiada i jedziemy... oczywiscie bruuuuuummmmmmmmmmm samochod nie jedzie... mysle sobie what the fuck? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#296 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja, mimo, że mieszkam w średniej wielkości mieście, nadal nie znam wszystkich uliczek i bym pewnie trochę spanikowała gdybym zabłądziła ![]() ![]() Życzę udanej kawy z miłym kolegą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
z tym klaksonem to ja sie nawet z kolęgą kłóciłam, bo jakby nie patrzeć, na placu przecież jednym z elementów obsługi pojazdu jest uzycie klakson. No fakt, że ona już z miasta wracała i użyła go z tej wielkiej radości , że zdała, a to sytuacja wyjątkowa ;d egzaminator według mnie to po prostu upierdliwy. Aczkolwiek kolega zagiął mnie przepisem ruchu drogowego, którego później nie chciało mi się sprawdzać - coś tam , że na terenie ośrodka zakaz używania klaksonu, no never mind, sprawdzałabym gdyby to mnie tak ktos bezczelnie chciał uwalić ;x
mała ale coś Ty robiła, że on nie chciał ruszyć? ;d |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
... choć nie Westwood
|
No ręczny był zaciągnięty...
![]() Nie na terenie ośrodka, a na terenie obszaru zabudowanego nie wolno używać sygnału dźwiękowego.
![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
o właśnie tak jak mówisz ;d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie teraz jezdze z instruktorem i sytuacja. Autobus na przystanku, zamierza wyjechac. Wiec zwolnilam i mu dlugimi pyk pyk. Jak to robia wszyscy mi znani kierowcy. Wiec ja tez kozaczek w eLce.
Kierowca rasia przez okno ![]() Moj instruktor spokojnie pyta 'czy ty mu mrugnelas swiatlami?' Ja ucieszona 'no tak' on 'oblaliby Cie za to ,wiesz?' no nie wiedzialam. Wg Highway Code takie mruganie to znaczy 'uwazaj jade' a nie 'jedz, puszczam Cie'. Lapami tez nie wolno machac. Trza zwolnic a ktos sobie sam sprawdzi czy moze bezpiecznie jechac. Ale mi bylo glupio. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.