|  2014-05-03, 13:10 | #271 | |
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Dot.: Siemię lniane ? ;)

Cytat: 
  też sypię na kanapki, do jogurtów albo jem z miodem  Ale przecież glutek nie ma smaku.   | |
|     |   | 
|  2014-05-10, 13:14 | #272 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-03 
				 | 

dziewczyny, a w czym mielicie siemie lniane? miałam taki przedpotopowy młynek elektryczny do kawy w domu, miał chyba z 50 lat, ale wziął i się zepsuł   generalnie wiem, że trzeba mielić z przerwami, bo siemie jest tłuste i młynki się psują, przymierzam się do kupna nowego i nie wiem jaki wybrać. myślicie, że taki do pieprzu też może dać radę? nie chciałabym wydawać za dużo kasy, a po glutku i samych ziarenkach trochę boli mnie brzuch i mam wzdęcia. zresztą ja rano jestem nieprzytomna i mam za mało czasu, żeby stać nad garem, studzić to itd. wolałabym mielić, poradzicie coś? 
				__________________ zdjęcia  | 
|     |   | 
|  2014-05-11, 09:44 | #273 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-03 
				 | 

Cytat: 

__________________ 15.08.2015   | |
|     |   | 
|  2014-05-27, 19:39 | #274 | 
				 | 

Ja skończyłam 3-miesięczne 'picie'   teraz tylko sporadycznie dodaję do posiłków. +baby hair (zniknęły zakola) +włosy są zdrowsze i bardziej lśniące (nie olejuję, nic nie wcieram) +mocniejsze paznokcie | 
|     |   | 
|  2014-06-12, 19:29 | #275 | 
| Zadomowienie | 

Próbowałam pić z mlekiem ale zrobiła mi się gęsta i kisielowata owsianka, trudno to było przełknąć☠bez odruchu wymiotnego ;/ Teraz piję☠z przegotowaną☠ciepłą☠wodą i wszystko osadza się☠na dnie, woda z siemieniem w smaku jest nie dobra, ciężko to wypić   Muszę kupić☠jakiś sok, może wiśniowy i spróbować dodawać do tego, może nabierze jakiegoś☠smaku i dam radę... dopiero zaczynam:P 
				__________________ You are not alone dear loneliness. | 
|     |   | 
|  2014-06-12, 19:36 | #276 | 
				 | 

Jeśli nie możesz przełknąć gluta, nie zmuszaj się   to tak jak ja nie mogę przełknąć drożdży, więc mam zamiar (znowu!) kupić piewn (podobno lepsze od zwykłych) w tabletkach  a siemię to głównie omega-3. | 
|     |   | 
|  2014-06-15, 23:25 | #277 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-06 Lokalizacja: to tu to tam 
				 | 

ja dosypuję do koktajli owocowych i miksuję razem z owocami co się zmieli to się zmieli a jak nie to też jest ok zwykle rano piję taki koktajl jako śniadanie - dosypuję około 1 lub 2 łyżeczek siemienia lnu, w smaku jest niewyczuwalne co do omega 3 to faktycznie olej lniany ma ich ponad 50% w sobie ale nie wolno ich podgrzewać bo bardzo szybko się utleniają i tracą właściwości wiec nie wiem jak to jest z tym gotowaniem siemienia i ich zawartością w takim wydaniu ja nie gotuję tylko jak już pisałam wsypuję do owoców bardzo szybo zauważyłam poprawę paznokci i włosów (już po kilku dniach przestały mi się rozwarstwiać paznokcie) źródło informacji o omega 3 i lnie http://skarbnicawiedzy.blox.pl/2009/...ASCIWOSCI.html Edytowane przez kasiatoya Czas edycji: 2014-06-15 o 23:27 | 
|     |   | 
|  2014-06-16, 00:05 | #278 | 
| Zadomowienie | 

Wiecie może czy olej lniany można kupić w Tesco? (: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. 
|     |   | 
|  2014-06-16, 14:27 | #279 | |
				 | 

Cytat: 
 to bardzo ważne czy olej lniany jest dobrze przechowywany - czyli w chłodzie, bez dostępu światła i świeży właśnie dlatego, że łatwo traci właściwości taki w przezroczystych butelkach z półki sklepowej jest raczej mało wartościowy | |
|     |   | 
|  2014-06-16, 18:30 | #280 | 
| Zadomowienie | 

Właśnie nie znalazłam w Tesco   jak będę w Pl to poszukam a może na Allegro tylko niestety takiej butli nie przewiozę... Hmm może w jakiś organicznych warzywniakach kiedyś sie trafi   Pije sobie koktajl z truskawek z dwoma kopiastymi łyżkami siemienia pycha  Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. 
|     |   | 
|  2014-06-16, 18:55 | #281 | 
				 | 

Ja lubię z tłustym twarogiem i miodem    | 
|     |   | 
|  2014-06-16, 22:34 | #282 | |
				 | 

Cytat: 
  mój przykładowy koktajl to: - banan - 1 - natka pietruszki - tak około 1/3 pęczka - ogórek zielony - około 1/3 całego - jakiś dodatkowy owoc jak jest pod ręką lub seler naciowy - siemię lniane - około 2 łyżeczki - woda - trochę mniej niż szklanka wygląda zielono  nie słodzę go bo słodki banan wystarcza polecam bo to jest naprawdę dobre (na początku sama nie wierzyłam ale spróbowałam i mi bardzo posmakowało) im więcej owoców tym bardziej słodkie polecam najpierw zmiksować wodę z pietruszką, żeby się dobrze pocięła a później dorzucać owoce a i od razu wypijać bo z upływem czasu siemię robi z tego miksu gęstego gluta a do tego potrafi się rozwarstwiać ogólnie to stałam się maniaczką koktajli na śniadanie  to niezła bomba witaminowa | |
|     |   | 
|  2014-06-16, 22:44 | #283 | 
| Zadomowienie | 

Koktajle na śniadanie    
|     |   | 
|  2014-06-17, 17:42 | #284 | 
				 | 

Dobrze, że NIE SŁODZISZ, nie wolno słodzić, bo cukier zabija witaminy (to dla tych, co nie wiedzą)   więc takie picie z cukrem to na nic   | 
|     |   | 
|  2014-06-19, 12:03 | #285 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2013-12 Lokalizacja: Kiece 
				 | 

Cytat: 
 super pomysł, takie koktajle pijam codziennie ale głupia nie wpadłam na pomysł aby dosypać i zmiksować ;P     
				__________________ http://bakcylove.pl/ | |
|     |   | 
|  2014-06-19, 15:01 | #286 | |
				 | 

Cytat: 
  po prostu nie dałabym rady przełknąć glutka z siemieniem lnianym  )))) podpowiem jeszcze, że jeśli komuś mikser nie daje rady zmiksować nasionek to można je zmielić oddzielnie w młynku i dosypać do koktajlu takie zmielone mój mikser jest taki średni i żeby sobie poradzić z rozdrobnieniem siemienia musze miksować tak co najmniej pół minuty | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.