Lubelskie Żonki!! - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-10, 07:45   #271
Sonia11
Wtajemniczenie

Dot.: Lubelskie Żonki!!

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
Jak się zaczną dzieci rodzić, to będzie o czym gadać... A może któraś jest już w ciąży, hę?
Jakbyś zgadła, wczoraj robiłam sobie teścik i chyba tak
Jeszcze tak dla pewności dziś zrobie 2 raz. Dziewczyny a Wy planujecie dzieciaczka w najbliszym czasie?? Założyłybyśmy następny wątek lubeskie przyszłe-mamusie hihi
Sonia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-10, 08:01   #272
nicky_1981
Rozeznanie

Wink Dot.: Lubelskie Żonki!!

Witam! Znowu pada, no cóż pogoda nas nie rozpieszcza. Soniu ponawiam prosbe o zdjecia MegiWu (jestem upierdliwa, wiem). Chcemy je zobaczyc z męzulą bo MegiWu okazała sie jego koleżanka z pracy. Skrzynke wyczysciłam. Pozdrawiam

Soniu własnie doczytałam. Daj znac jak bedziesz wiedziała juz na 100%. Bardzo, bardzo sie ciesze. My na razie jeszcze nie planujemy bobaska, ale jakby wyszło to bysmy sie bardzo cieszyli.
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-10, 08:01   #273
Sonia11
Wtajemniczenie

Coś mi się tu psuje, dziewczyny widzicie mojego sotatniego posta z 8.45???
dopisek:
Już go widzię
My też nie planowaliśmy ale samo wyszło-ale oczywiście się cieszymy, znaczy będziemy się cieszyc jak się potwierdzi:ju pi:
A zdjęcia już wysyłam
Stary 2007-09-10, 08:07   #274
nicky_1981
Rozeznanie

ja widze!!!!!
Stary 2007-09-10, 08:25   #275
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sonia11 Pokaż wiadomość
Jeszcze tak dla pewności dziś zrobie 2 raz. Dziewczyny a Wy planujecie dzieciaczka w najbliszym czasie?? Założyłybyśmy następny wątek lubeskie przyszłe-mamusie hihi
No to super! Gratuluję!

My na razie nie planujemy. Tzn. bardzo byśmy chcieli, ale na razie musimy wyremontować i umeblować mieszkanie, bo jak się pojawi dziecko, to zaczną się dodatkowe wydatki i nigdy tego nie zrobimy. Ale mam nadzieję, że do czerwca się jako tako uporamy ze wszystkim, bo ja bym strasznie chciała powiększoną rodzinkę...
Stary 2007-09-10, 09:10   #276
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Soniu Gratulacje

jesli tescik pokazał 2 kreski to małe prawdopodobieństwo żeby się pomylił ale sprawdz dla pewnosci jeszcze raz

fajnie, nie bede sama

tylko ja już bliżej koncówki, zostało mi niecałe 3 m-ce do pordu jak ten czas szybko leci.
Dziś ide na spotkanie do szkoły rodzenia, ale nie wiem czy się wyrobię z tą szkołą, jutro zaczynam 29 tydzien ciąży, a zajęć w szkole ma być 10, a odbywać się będą 1 raz w tygodniu. Musze dziś wywalczyć, żeby przynajmniej kilka razy przynajmniej dwukrotnie w tygodniu się odbywały, bo mnie porod zastanie.
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-10, 09:24   #277
Sonia11
Wtajemniczenie

Też wątpie żeby się pomylił, bo taka jakaś większa ogólnie się zrobiłam i ubrania jakieś ciasne. Myślałam że to po prostu od jedzenia i miałam właśnie rozpocząć jakąś dietke a tu proszę.. Yoolia a może polecisz jakiegoś dobrego lekarza bo ja się wogóle nie orientuje w temacie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-10, 09:39   #278
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

A ja to bym bardzo chciała mieć dziewczynkę
Niestety nie jest to do zrealizowania na razie, zwłaszcza teraz, kiedy zaczynam kolejne studia, ale może za 2-3 latka to prędzej Chciałabym, żeby to było zaplanowane, ale wiadomo, że rzadko się udaje..
Stary 2007-09-10, 09:48   #279
Sonia11
Wtajemniczenie

Ja też chciałabym dziewczynkę, a mój TŻ chłopca, ale zobaczymy co będzie. U nas to też może nie najwłaściwszy czas bo ja ciągle mam umowę na czas określony i nie mamy własnego kąta. Ale z 2 stony kiedy będzie ten właściwy czas... można tak odkładać w nieskończoność. A tak stało się i jestem pewna że wszystko się ułoży
Stary 2007-09-10, 10:53   #280
aurelia-aurita
Raczkowanie

Cytat:
Ja też chciałabym dziewczynkę, a mój TŻ chłopca, ale zobaczymy co będzie. U nas to też może nie najwłaściwszy czas bo ja ciągle mam umowę na czas określony i nie mamy własnego kąta. Ale z 2 stony kiedy będzie ten właściwy czas... można tak odkładać w nieskończoność. A tak stało się i jestem pewna że wszystko się ułoży
Soniu Gratulacje

My narazie nie planujemy, choć bardzo byśmy chcieli. Poczekamy, aż będziemy mieli w miarę stabilną sytuację finansową. Tak naprawdę, nigdy nie ma właściwego czasu, bo zawsze coś stoi na przeszkodzie ...

4.VIII.2007 r. Nasz Ślub
aurelia-aurita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-11, 08:41   #281
21pyza
Zadomowienie

Witaj nicky_1981
dziękuje za wiadomość od ciebie
Cale szczęście mój mąż poczul sie już lepiej i dojechał już do mnie do lublina
Jeśli chodzi o ślub i wesele to było naprawde super Szczerze powiedziawszy to bylo lepiej niz sobie zaplanowalam Bylam strasznie zesterowana tym wszystkim Jak byłam u fryzjerki to zaczynalo padac i martwiłam sie ze nie pojedzimy nigdzie na zdjęcia i że zmarzniemy (szczególnie moja świadkowa zaraz po chorobie) Gości nie mieliśmy bardzo dużo bo moja rodzina jest raczej mała ale za to dopisaly im humory Zaraz po obiedzie był pierwszy taniec i jechaliśmy na zdjęcia bo słońce wyszło Mamy kilka takich zdjęć na tle takiego ciemno burzowego nieba a z drugiej strony słonko. wesele trwało do 5 30 i myśle że gdyby orkiestra jeszcze grała to bawili by sie dalej
jak sie naucze to wyśle parę zdjęć (a dokładnie jak mnie mąż nauczy
21pyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-11, 10:49   #282
do_24
Przyczajenie

GG do do_24
Talking Dot.: Lubelskie Żonki!!

GRATULUJE i podziwiam odwagi, bo dla mnie planowanie dziecka obecnych czasach to naprawde duża odwaga : jupi:

my narazie nie myslimy o dzieciach(chociaż moj mąż non stop o dzieciach gada) ale moze wprzyszlosci (to nalepsza opcja dla mnie)
27 sierpnia minał roczek od ślubu ale niestety problemy te same na całe szczęście oboje pracujemy ( a bywało różnie) może sie odkuejemy i dopiero wtedy dzieci

P.S. MAM NADZIEJE ZE TA PROMOCJA W PLAZIE Z PRANIEM SUKIENKI AKTUALNA BO JA MUSZE MOJA WKONCU DAC DO PRALNI

POZDRAWIAM LUBELSKIE ŻONKI
Stary 2007-09-11, 12:42   #283
Sonia11
Wtajemniczenie

Z tego co wiem to promocja w Plazie miała trwac do końca sierpnia, ale może przedłużyli. Ale moja sukienka się nie odeprała zostałe takie dziwne smugi-zupełnie nie wiem po czym. Teraz będę próbowała sama ją doprać bo w sumie co mi szkodzi i tak zaplamionej nie odsprzedam
Nicky - a z Twojej srzynki dalej przychodzą zwroty że jest przepelniona
Stary 2007-09-11, 12:53   #284
nicky_1981
Rozeznanie

Dziwne, bo jest pusta!!! Jak mozesz to sprobuj na adres lukasz.l@gazeta.pl
Bede wdzieczna
Stary 2007-09-11, 13:50   #285
Sonia11
Wtajemniczenie

Poszło, może tym razem się uda
A już nie mogę usiedzieć w pracy, jedziemy dziś do rodziców ogłosić dobrą nowinę. Ciekawa jestm reakcji mojej mamy bo tydzień temu dzwoniła do mnie z zapytaniem czy nie jestem w ciąży bo śniło jej się że urodziłam dziewczynkę, a tak ją zapewniałam że nie jestem. Hihi ale miała nosa
Stary 2007-09-11, 14:35   #286
martuko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 21pyza Pokaż wiadomość
Witaj nicky_1981
dziękuje za wiadomość od ciebie
Cale szczęście mój mąż poczul sie już lepiej i dojechał już do mnie do lublina
pyza, czym sie zajmujesz w Lnie?Studiujecie czy pracujesz?

Cytat:
Napisane przez do_24 Pokaż wiadomość
P.S. MAM NADZIEJE ZE TA PROMOCJA W PLAZIE Z PRANIEM SUKIENKI AKTUALNA BO JA MUSZE MOJA WKONCU DAC DO PRALNI

POZDRAWIAM LUBELSKIE ŻONKI
byłam w Plazie jakieś dwa dni temu i promocja ciągle wisiala
co do niedoprania sukni to ja bym obejrzała ją przy odbiorze i gdyby nie byłą czysta reklamowałabym. W końcu za co płacę? Chyba że z góry zapowiedzieli ze się nie wypierze.

Cytat:
Poszło, może tym razem się uda
A już nie mogę usiedzieć w pracy, jedziemy dziś do rodziców ogłosić dobrą nowinę. Ciekawa jestem reakcji mojej mamy bo tydzień temu dzwoniła do mnie z zapytaniem czy nie jestem w ciąży bo śniło jej się że urodziłam dziewczynkę, a tak ją zapewniałam że nie jestem. Hihi ale miała nosa
Sonia, i ja gratuluję. Życze miłego i radosnego spotkania z rodzinką no i oczywiście pięnego czasu oczekiwania na dzieciątko.
moja mam tez mnie ostatnio pytala czy nie jest babcią, ale w tym przypadku nie miala szans na nosa chcieliśmy poczekać jeszcze odrobinkę, dać sobie trochę czasu na tylko we dwoje no i musze zrobić jakieś badania i takie tam.
no to która jeszcze jest w ciąży ?
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-11, 19:33   #287
anadun
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
Już się cieszę! A najbardziej na łóżko. Wreszcie będziemy mieć prawdziwe małżeńskie łoże! Bo do tej pory spaliśmy na łóżku szerokim na 60 cm. Polecam! Nie można się na nim foszyć, trzeba się przytulać lub spać warstwowo.
A z tym spaniem warstwowym czy przytulaniem to utrudnieniem bywa chrapanie ale juz na dużym łózku, jest zdecydowanie lepiej. My w łóżko zainwestowaliśmy od razu i polecamy zdecydowanie Po kilku tygodniach na takim dość twardm materacu, bez żadnych załamań czy przegród jakoś dziwnie nam było na wersalce u teściów

Sonia, gratulacje i dużo zdorowia dla Was obojga

Edytowane przez anadun
Czas edycji: 2007-09-11 o 19:34 Powód: literówka
anadun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-11, 20:49   #288
mexx100
Raczkowanie

Dziewczyny w książeczce do nauk jest tzw "rozmowa ezaminacyjna z duszpasterzem na temat wysłuchanych nauk "któraś to miała może???
mexx100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-12, 07:59   #289
Sonia11
Wtajemniczenie

byłam w Plazie jakieś dwa dni temu i promocja ciągle wisiala
co do niedoprania sukni to ja bym obejrzała ją przy odbiorze i gdyby nie byłą czysta reklamowałabym. W końcu za co płacę? Chyba że z góry zapowiedzieli ze się nie wypierze.
Sonia, i ja gratuluję. Życze miłego i radosnego spotkania z rodzinką no i oczywiście pięnego czasu oczekiwania na dzieciątko.
moja mam tez mnie ostatnio pytala czy nie jest babcią, ale w tym przypadku nie miala szans na nosa chcieliśmy poczekać jeszcze odrobinkę, dać sobie trochę czasu na tylko we dwoje no i musze zrobić jakieś badania i takie tam.
no to która jeszcze jest w ciąży ?[/quote]

Co do sukienki to jak ją oddawałam od razu powiedzieli że nie gwarantują czy te plamy się dopiorą. Jak ją odbierałam to dziewczyna mówiła że prali ją 5 razy i już nic więcej nie potrafią zrobić
A co do planowania potomstwa to my nie sądziliśmy że tak szybko nam się uda Większość moich znajomych musiało na to trochę poczekać -dość długo się starali.

Cytat:
Napisane przez mexx100 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w książeczce do nauk jest tzw "rozmowa ezaminacyjna z duszpasterzem na temat wysłuchanych nauk "któraś to miała może???
U nas nic takiego nie było

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-12, 09:30   #290
nicky_1981
Rozeznanie

Soniu, dziekuje za zdjęcia
Stary 2007-09-12, 09:46   #291
jodie
Zakorzenienie

Sonia gratulacje!!

A ja sie dalej urządzam w Rzeszowie..idzie mi coraz lepiej chociaż w dalszym ciągu zdarza mi się zgubić teraz jestem na etapie wyboru lekarza - opieka medyczna przyda się zwłaszcza przy moim kruchym zdrowiu
Co do moich planów ich realizacja zmierza we właściwym kierunku - mam nadzieję że firma szybko się rozkręci i zacznę odkładać na mój wymarzony domek jestem właśnie na etapie wyboru projektu ale podobają mi się coraz większe - a ma to być moja weekendowa oaza spokoju - marzy mi sie domek z antresola , choć ostatnio zauroczył mnie projekt z oranżeria...w moim mieszkanku narazie remont wstrzymany przez moja nieobecność ale mam już projekt sypialni i przedpokoju i salonu więc coś juz do przodu...

a co do prania sukni ślubnej ja prałam w pralni w realu - płaciłam dużo bo wtedy nie było jeszcze plazy z promocją :P ale doprali mi sukienkę - tylko mnóstwo kamyczków i oddali mi w woreczku bo poodpadały więc mam mieszane uczucia co do nich - z jednej strony suknia czyściutka z drugiej cena i te kamyczki

Ruda pewnie nam sie smaży w ciepelku na wakacjach a my tu marżniemy - ah ja chciałabym wyjechać gdzies gdzie ciepło ...czekamy na zdjecia oczywiście..

Dobra wracam do pracy i do usłyszenia i mam nadzijeję do zobaczenia niebawem - szykuje sie jakieś weekendowe spotkanko??

Pozdrawiam ciepło z zminego Rzeszowa
Stary 2007-09-12, 10:43   #292
aurelia-aurita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
a co do prania sukni ślubnej ja prałam w pralni w realu - płaciłam dużo bo wtedy nie było jeszcze plazy z promocją :P ale doprali mi sukienkę - tylko mnóstwo kamyczków i oddali mi w woreczku bo poodpadały więc mam mieszane uczucia co do nich - z jednej strony suknia czyściutka z drugiej cena i te kamyczki
ja prałam w Championie na Kalinie, sukienka jest czysta, ale odpadła mi spora część dżetów, tyle, że mi nikt ich nie oddał .

mexx u nas nie było rozmowy, indeksy oddaliśmy w sobotę przed ślubem

4.VIII.2007 r. Nasz Ślub
aurelia-aurita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-12, 14:41   #293
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Sonia gratuluję

My z TŻ chcemy poczekać po ślubie jakiś minimum rok, żeby samemu jeszcze "pożyć" trochę

Cytat:
Co do moich planów ich realizacja zmierza we właściwym kierunku - mam nadzieję że firma szybko się rozkręci i zacznę odkładać na mój wymarzony domek jestem właśnie na etapie wyboru projektu ale podobają mi się coraz większe - a ma to być moja weekendowa oaza spokoju - marzy mi sie domek z antresola , choć ostatnio zauroczył mnie projekt z oranżeria...w moim mieszkanku narazie remont wstrzymany przez moja nieobecność ale mam już projekt sypialni i przedpokoju i salonu więc coś juz do przodu...
Mi też marzy się domek ...
Z dala od zgiełku z duzym salonem i wygodnym, duzym łóżkiem w sypialnii
Projekt domu wybierałaś sama czy z TŻ ? - U mnie Tż chce mieć obowiązkowo swój gabinet tzw komputerowy - żeby mógł w spokoju tam medytować Ale to wszystko jeszcze przed nami, mam nadzieję, że uda nam się zrealizować nasze plany

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-12, 15:17   #294
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Sonia gratuluję

My z TŻ chcemy poczekać po ślubie jakiś minimum rok, żeby samemu jeszcze "pożyć" trochę

Projekt domu wybierałaś sama czy z TŻ ? - U mnie Tż chce mieć obowiązkowo swój gabinet tzw komputerowy - żeby mógł w spokoju tam medytować Ale to wszystko jeszcze przed nami, mam nadzieję, że uda nam się zrealizować nasze plany
Domek wybierałam sama bo ma to byc moja samotnia mój Tż jest daleko ode mnie...
Stary 2007-09-12, 15:29   #295
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Domek wybierałam sama bo ma to byc moja samotnia mój Tż jest daleko ode mnie...
Ano bywa i tak, że po ślubie trzeba być czasem daleko od siebie
Właśnie idę na wesele 29 września gdzie panna młoda dwa dni po uroczystości musi wyjechać na dwa miesiące w delegację z uczelni - no i niestety rozstanie
Z tego wszystkiego to powroty są najpiękniejsze

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-12, 16:11   #296
pola_m
Wtajemniczenie

Sonia i Lenka gratuluję ciąży i studiów!!

A mnie niestety nie przyjęli na te studia, pokomplikowało sie trochę, najpierw sie dowiedziałam że Polska nie jest krajem europejskim a potem sie okazało że juz jest za późno żeby cokolwiek wyjaśniać bo musiałabym zdawac egzaminy, które juz się odbyły...
tak więc pozostaje mi szukanie pracy, co we Francji nie będzie łatwe...no ale juz opłakałam to i jestem dobrej myśli, Lyon jest duży znam kilka języków więc licze że gdzieś w hotelu na recepcji mnie przyjmą albo a nuz jakieś tłumaczeniowe sprawy- to bym chciała najbardziej(ale zbyt wielkich nadziei nie mam)
A wyjeżdzamy 26, cieszę się bardzo, nacieszymy sie sobą przez rok, troche popodróżujemy, poznamy ludzi nowych, pępowina się ładnie odetnie
a propos pępowiny, my zaczniemy sie zastanawiac po powrocie z francji i ja nie chciaąłbym tak strasznie dokładnie planować z zegarkiem w ręku, miło byłoby mieć taką niespodziankę
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-13, 06:30   #297
do_24
Przyczajenie

GG do do_24
Talking Dot.: Lubelskie Żonki!!

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Sonia gratuluję

my tez pierwszy swój zakup zainwestowalismy w piekne loże małżenskie normalnie superrr sprawaa teraz poluje na jakies ładna toaletke do pokoju i szawke pod telewizoor hehe bo sie nie dorobilismy jeszcze w kuchni nadal trwa remont wrrrr koszmarrr ale moze juz niedlugo bedzie lepiej jak cos ... pozdrawiam
Stary 2007-09-13, 12:12   #298
21pyza
Zadomowienie

W Lublinie pracuje W czerwcu obronilam magistra i od razu poszłam do pracy Jestem chemikiem analitykiem Troche żałowałam że nie miałam wakacji w tym roku i że wiele przygotowań do ślubu zostalo powierzone moim rodzicom i rodzicom mojego męża, bo my oboje jeseśmy z podkarpacia i bliżej nam do Zakopanego niż doLublina ale widocznie tak miało byc teraz jestem bardzo zadowolona Pozdrawiam
21pyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-13, 13:00   #299
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

W końcu sie zabrałam i chyba coś napisze
Po pierwsze mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie po raz drugi (pierwszy był w poprzednim wątku) po drugie to ciesze sie ze powstał ten wątek zawsze można będzie sie gdzie wyżalić i podzielić sie radościami.

Czas leci okropnie szybko aż nie mogę w to uwierzyć ze już jesteśmy tyle po ślubie czuje sie jakby to było przedwczoraj. I zanim sie obejrzę to będę zasuwała znów na studia w końcu do października zostało tak niewiele czasu, przyznam szczerze, że mam lekkiego stresa w sumie to zawsze tak jest jak zaczyna sie coś nowego .. bez znajomych (tzn bez niektórych) z którymi przeżyło sie wspaniałe 3 lata

Gratuluję przyszłej mamusi . I ciesze sie, ze pozostałym tez wszystko powoli sie układa
Moja druga połowa namiętnie pracuje wiec czasu dla siebie jest tak sobie szczególnie, że tak jak większość z Was urządzamy sypialnie więc roboty jest trochę szczególnie jak robi sie wszystko na raty dzisiaj troszeczkę jutro troszeczkę i w zasadzie do przodu mało co sie ruszamy

I byłabym zapomniała plener mamy 25 września (czyli miesiąc po ślubie) wiec wspomnienia odżyją na nowo.
miłego popołudnia
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-13, 13:57   #300
martuko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiolkaslonko Pokaż wiadomość
I byłabym zapomniała plener mamy 25 września (czyli miesiąc po ślubie) wiec wspomnienia odżyją na nowo.
miłego popołudnia
a powiem CI że to fajnie calkiem. Moja sukienka wisi sobie czyściutka, a małż co jakiś czas gada że chętnie by mnie w niej jeszcze zobaczyl. Chyba w końcu wezmę kiedyś i ubiore specjalnie dla niego
taki plener to fajna ookazja,żeby jeszcze raz sobie przypomnieć
Po tycvh wszystkich przygotowaniach został mi odruch oglądania wystaw z sukniami ślubnymi, troche to głupie bo przeciez żadnej ślubnej już nie założę, ale jakiś taki sentyment został W sumie to fajna sprawa to jednorazowe poszukiwanie odpowiedniego egzemlarza i cała otoczka z tym związana.chyba mam niedosyt bo sobie niewystarczająco pomierzyłam Ale tak to już jest, z dystansu traktuje się to inaczej a inaczej jak się szuka tego konkretu...
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości