|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 875
|
Dot.: Z ciemnego brazu na rudy...
Ty na czarno sie farbujesz?? to jest najbardziej niszczacy kolor jaki jest mowliwy(pomijam rozjasniacze)
najlepiej robic ciemnym brazem..kolor niemalze identyczny a ladnie wlosy lsnia i tak sie nie niszcza ja chyba poschodze do swojego natureeeel..ale bede musiala rozjasnic:/
|
|
#272 |
|
Zadomowienie
|
taa hebanowy br±z, wychodzi czarny praktycznie.. ta teraz te¿ chcê rozja¶niæ ju¿ kupi³am i mi kol. nie chcia³a zrobiæ, hehe pow. ¿e nie chcê odpowiadaæ za moj± ³ysinê
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
sama sobie szybko naloz i krotko trzymaj zeby troche rozjasnilo..wkoncu nie chcesz byc blondyna no nie tylko jakis jasniejszy kolor wiec wystarczy jak troche rozjasnisz
|
|
#274 | |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 25
|
Dot.: dekoloryzacja i rudy!!! jak przej¶æ do jasnego z³otego br±zu ??? nie wiem co ro
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#275 |
|
Zadomowienie
|
no jasne
blondiii nie ju¿ nie
|
|
|
#276 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 240
|
Witam
Ja te¿ mam rude, moj naturalny kolor to ciemny br±z, rozjasnialam i na to fryzjerka polozyla rudy Zal±czam moje zdjecie. Ale jak wiadomo zaczely robic sie odrosty i sie zastanawiam czy od razu polozyc farbe czy wczesniej rozjasnic to co odroslo? Z gory dzieki za pomoc
Edytowane przez scarletta Czas edycji: 2010-07-02 o 13:06 |
|
|
|
|
#277 |
|
Zadomowienie
|
o jeje jaki ³adny kolorek masz
no my¶lê, ¿e od razu po³o¿yæ farbê to mo¿e byæ ma³a ró¿nica;/
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
od razu kladz kolor bo to beda juz Twoje naturalne i ich nie trzeba rozjasniac
|
|
#279 |
|
Raczkowanie
|
Chyba poloze bez rozjasaniacza, bo w sumie ten odrost nie taki duzy ok 1 cm. Spodobala mi sie farba z Loreal'a FERIA Color 3D mango, ale zastanawiam sie czy starczy mi jedno opakowanie bo moje wlosy maja okolo 60 cm dlugosci
a jedno opakowanie kosztuje ok 30 zl wiec jak ktos uzywal to niech napisze czy w miare duzo wychodzi jej ![]() A co myslicie o tym zeby do farby dodac jakis balsam lub odzywke zeby troche wiecej bylo ?Chyba nic sie nie dzieje, co ?
|
|
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
te farby sa dosc rzadkie wiec powinna starczyc spokojnie
|
|
#281 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Candy Killer co myslisz ![]() ![]()
|
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
moga wyjsc Ci odrosty nieco ciemniejsze wiec nie uzywac ciemniejszego odcienia rudego bo na pewno bedzie widac roznice..zrob tym samym kolorem,,powinno wyjsc dobrze i naloz tez farbe na reszte wlosow.
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 31 910
|
Dot.: dekoloryzacja i rudy!!! jak przej¶æ do jasnego z³otego br±zu ??? nie wiem co ro
Ja nie mia³am dekoloryzacji, ale w³osy pofarbowane br±zem z Garniera i tez mia³y rudawy odcieñ, którego nienawidzi³am... jak ju¿ farba siê sp³uka³a to na³o¿y³am na w³osy Wellaton Bardzo Jasny Popielaty Blond - efekt by³ taki, ¿e rudy odcieñ znikn±³, w³oski siê lekko rozja¶ni³y do jasnego br±zu. Farba ich nie zniszczy³a, jest do¶æ delikatna, a do niej do³±czone jest fenomenalne serum Pantene, które mo¿na kupiæ w wiêkszej tubce np. w Rossmanie. Na prawdê polecam je¶li chcesz siê pozbyæ rudo¶ci
|
|
|
|
|
#284 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 15
|
W³a¶nie siê waham - rudziæ siê, czy siê nie rudziæ*? Co prawda troszkê na to pó¼no, bo jestem ju¿ po jednej sesji farb i wygl±dam doprawdy beznadziejnie.
Przede wszystkim mój wieczny dylemat - mam pyzate policzki, wcale nie jestem taka drobna, porcelanowej cery te¿ nie mam, bêdê g³upio wygl±daæ... Ale! Przemog³am siê i z my¶l± "czas zaszaleæ" kupi³am farbê GARNIER 100% COLOR z³ocistomiedziany blond 743 Zafarbowa³o mnie okropnie nierówno - grzywkê mam czerwonaw±, koñcówki rudawe, a po³owy w³osów wcale nie chwyci³o. I teraz, co robiæ? Potraktowaæ rozja¶niaczem (Je¶li tak, to jakim? Mam do nich wyj±tkowego pecha...)? Dalej próbowaæ rud± farb±? Czy mo¿e odpu¶ciæ sobie domowe zabiegi i oddaæ siê w rêce specjalisty, który zabierze mi za teoretyczne (nie ufam...) poprawienie wygl±du ostatnie pieni±dze? Dodam, ¿e mój wymarzony odcieñ to marchewka, któr± nosi³a kiedy¶ Hayley Williams (zdjêcie 2, 3 ew. 4). *(naturalnie jestem ciemn± blondynk± - czy te odrosty mnie nie zabij±...?) |
|
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
jak jestes ciemna blondynka..ale nie farbowana to nie musisz rozjasniac..jezeli juz farbowalas na cos ciemniejszego nic rudy to rozjasnij ...w rozjasniaczach ja sie nie orientuje zbyt choc ja uzylam garniera jakiegos i dal rade..ale jak masz oslabione wlosy to moze najpierw zainwestuj w ich wzmocnienie bo jak tak bedziesz je meczy to rozjasniacz moze Ci je spalic.
|
|
#286 |
|
Przyczajenie
|
Rok temu mia³am czarne, ale uda³o mi siê ich pozbyæ bez ¶ladu. Kole¿anka zmusi³a mnie do eksperymentu z rozja¶niaczem i wygl±da³am, moim zdaniem, beznadziejnie, wiêc mama kupi³a mi farbê `czekoladowy br±z` Garniera zdaje siê. Z tym szczegó³em, ¿e nie zwróci³a uwagi i kupi³a tak± do 24 myæ, w efekcie ³adny kolor siê spra³ i zosta³am z czym¶ przybli¿onym do naturalnego. Ale to by³o parê miesiêcy temu. Na rudo zafarbowa³am tydzieñ temu?
Zainwestowa³abym w ten rozja¶niacz, bo wydaje mi siê, ¿e przy jasnych w³osach uda mi siê uzyskaæ ten pomarañcz, a nie czerwieñ... Obawiam siê jedynie, ¿e po raz kolejny zafarbuje mnie nierównomiernie... |
|
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo prawdopodobne ze nierownomiernie Cie zlapie bo przy rozjasnianiu wiadomoo tam gdzie szybciej nalozysz bedzie jasniej. ale na jasniejszych wlosach predzej uzyskasz marchewkowy kolor
|
|
#288 |
|
Przyczajenie
|
Wychodzi na to, ¿e bêdê musia³a sobie to ostro¿nie rozplanowaæ. Dziêkujê Candy Killer za pomoc : ). Zobaczymy co z tego wyjdzie.
|
|
|
|
|
#289 |
|
Rozeznanie
|
Candy Killer dzieki za rade
tylko ja g³upia nieprzeczyta³am wczesniej wiadomo¶ci niemog³am znalezc moje farby to kupilam sobie inny odcien i wlasnie mam an glowie jejciu az sie boje ¿e wyjda mi ciemne odrosty grrr ;/
|
|
|
#290 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki.
![]() Mam zamiar siê przefarbowaæ na rudy. Mam ciemny br±z obecnie - to mój naturalny kolor. Zawsze farbowa³am siê na czarno, ale chce co¶ ja¶niejszego.Czyta³am, ¿e wystarczy dekolaryzacja i farbowanie, czy u mnie te¿ bêdzie tak ³atwo? ![]() Dodajê zdjêcie swoje i piêknego kolorku który chce mieæ! ![]() Ciekawe czy bêdzie mi pasowa³, jak my¶licie?
|
|
#291 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 48
|
Ja bylam ruda caly ogolniak i pierwsze 2 lata studiów. Pó¼niej zapragnêlam staæ siê brunetk± i trwalo to prawie 2 lata. Od pa¼dziernika gdzie¶ walczylam z NAJRÓ¯NIEJSZYMI cudami by zrudzieæ again. Po rozja¶niaczu mialam na glowie cyrk, pó¼niej ró¿ne czerwienie w tym pallete do ciemnych wlosów coby wreszcie kolor siê wyrównal. Dupa. W kwietniu jako¶ uznalam za stosowne nalo¿enie Bursztynka z Castinga, na pocz±tku wlosy byly jasnobr±zowe ALE CO WA¯NE, wreszcie równomiernie zafarbowane! Po kilku myciach kolor zja¶nial sobie piêknie i moglam siê cieszyæ rudo¶ci±
miesi±c temu walnêlam Feriê Mango - rudo¶æ wy¶mienita, teraz siedzê z Garnierem Color Belle Jasna Intensywna Mied¼ - we'll see
|
|
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
no ja dzisiaj zakupilam sobie karmelem z loreala i mam w planach wieczorowych tudziez moze jutrzejszych rozjasnic moje i walnac karmello..zobaczymy co to wyjdzie..nawet niech mnie wyjdzie brazik jakis to bedzie dobrze bo chce do naturalnego wrocic a wole juz walczyc z odrostami ze zblizona farba do moich niz z ciemnym brazem a odrostami jasny braz
|
|
#293 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 316
|
Mam ciemny braz (przypominajacy bardziej czern niz ciemny braz) od jakis 3 lat... jak myslicie, ile powinnam trzymac rozjasniacz na wlosach, zeby zejsc do brazu i czy to mi sie uda. Nie chce rudego chce po prostu braz, nie ciemny, raczej umiarkowany... Jaki rozjasniacz w tym celu najlepiej uzyc? Pozdrawiam i czekam na odpowiedz
|
|
|
|
|
#294 |
|
Raczkowanie
|
Hej
mam ochote pomalowac sobie wlosy garnierem 100 % color. Tylko sie zastanawiam czy ta farba rozjasnia troche wlosy, bo juz mam delikatne odrosty ??
|
|
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
nie rozjasnia
|
|
#296 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
znam mnostwo farb..zalez y co chcesz uzyskac//
|
|
#298 |
|
Raczkowanie
|
Intensywny rudy, najlepiej podchodz±cy pod pomarañcz
|
|
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
jezeli nie masz farbowanych wlosow to nie powinno byc problemu,ale jak masz farbowane na ciemniejszy odcien niz rudy np braz czy ciemniejszy to raczej trzeba rozjasniac.
a takie kolor ma wlasnie garnier 100%..ja bardzo lubie ta farbe chociaz obecnie uzywam brazu ![]() z palette tez powinnas znalezc taki kolor no a z loreala to na pewno
|
|
#300 |
|
Raczkowanie
|
Moj naturalny kolor to ciemny braz i juz sa odrosty. Raz farbowalam Lorealem Feria i wlasnie troche slabo mi odrosty wzielo. Ale teraz sproboje wczesniej rozjasniaczem.
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.

ja chyba poschodze do swojego natureeeel..ale bede musiala rozjasnic:/

a jedno opakowanie kosztuje ok 30 zl wiec jak ktos uzywal to niech napisze czy w miare duzo wychodzi jej
Candy Killer co myslisz