|
|
#271 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe - część trzecia!!! :))
, ale u Twojej też tak jest, więc pewnie tak ma być... Pozdrawiam Wszystkich....
|
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam
2 kilo truskawek moczy się w kuchni u nas są po 8 zł dzisiaj. Biorę się za jedzenie jednej miseczki i za sprzątanie, potem czekam o 13 na mężusia, obiadek i coś trzeba na resztę dnia wymyślić bo na polku cieputko no i co najważniejsze-nie pada
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
czolem dziewczynki, zycze wam przyjemnego weekendu
![]() Jade na komunie, wiec bede dopiero w poniedzialek na necie jade w dolnoslaskie a dokladnie we wroclawskie, wioska blisko srody slaskiej, jak ktoras jest z tamtych okolic to pozdrawiam ![]() papa ciezarowki mam nadzieje, ze pogoda sie poprawi
|
#274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cieszę się bardzo Widać taka uroda dziewczynek, że mają takie dorodne bułeczki, tudzież hamburgery jak to określiła Sosnowa ![]() ![]() Moja gin się śmiała, że będzie jeszcze bardziej pulchniutka jak nabierze więcej tłuszczyku więc hihihi ![]() Dziewczynki kochane dziękuję za komplementy odnośnie wyreczka i huśtawki Właśnie wróciłam z małżonem z rynku i oczywiście nabyłam sobie kosz truskaweczek Więc będzie wielkie wcinanko, nie wiem dlaczego taką mam straszną na nie teraz ochotę. Poza tym właśnie pochłonęłam wielkiego lizaka
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulko moja chęć na truskawki też jest nie do opisania
Ja już wcięłam miseczkę, druga po obiedzie Lubiłam zawsze truskawki ale tak mi nie biło na głowę jeszzcze Pychotki![]() Anisiu udanego weekendu ![]() a odnośnie tych waszych bułeczek czy też hamburgerów to sisiak mojego Tymcia jest mniejszy niż fredki waszych babeczek hehehe ale tak swoją drogą to wam coś pokażę Tylko muszę znaleźć
|
#276 |
|
Wtajemniczenie
|
Widze ze tutaj dalej temat truskawkowy....
no ladnie...mnie jakos nie zbiera chec na truskawki chociaz...im czesciej o tym czytam tym czesciej o nich mysle...![]() Kasiuniu kiedy masz nastepna wizyte?teraz bedziesz co ile miala co 2 tyg? |
|
|
|
#277 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczęta!
Jestem tu pierwszy raz, więc wpisuję swoje podstawowe dane. Jestem w 29 tygodniu, termin mam na 12 sierpnia, oczekuję dziewczynki, która będzie miała na imię Małgosia. Jesteście kopalnią wiedzy! I pomyśleć, że ja tylko szukałam informacji o wózkach.... Pozdrawiam |
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no prawdziwe z was truskawkomaniacki
.A u mnie sezon sie skonczyl..nawet musu nie zdazylam sobie zjesc, no nic, przezyje. Witam nowa kolezanke >Agnieszke. Gwarantuje Ci, ze juz sie od nas nie odczepisz.hihihi...jestes my jak narkotyki na tym forum . A skad jestes?Kurzoslawa, niech zyja domyslni faceci . ja zmienilam taktyke i pokazuje mezowi wszedzie, ze potrzebuje jego pomocy i ze szybko sie mecze...jest dla mnie o wiele bardziej wyrozumialy .
|
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie
Co do truskawek to też pochłaniam mega ilości jak tylko mam okazję. W ogóle naszła mnie zupełnie truskawkowa mania... wczoraj wypiłam litr Witaminki marchewkowo-brzoskwiniowo-truskawkowej. A teraz właśnie się zajadam Milką Silver z limitowanej edycji... biała czekolada z takimi truskawkowymi drobinkami. Mniam ![]() A tak w ogóle muszę się poskarżyć bo nie mam komu, a muszę się wygadać. Ostatnio moja teściowa ciśnienie mi podniosła maksymalnie. Byliśmy u niej na obiedzie i mąż wspomniał, że może w końcu byśmy po łóżeczko podjechali. A moja mądra teściowa zaczęła lamentować, że tak nie wolno... że dla dziecka to ojciec wszystko przygotowuje jak matka z dzieckiem są w szpitalu. Że nie wolno łóżeczka składać jak jeszcze dziecko w brzuchu. No normalnie ręce mi opadły, myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok. Co jak co, ale myślałam że takich chorych zabobonów nie będę musiała wysłuchiwać. Już się nie mogę doczekać aż po łóżeczko pojedziemy i zaproszę teściową do siebie... zawał gwarantowany |
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
Heyka!
My dzis strasznie pozno wstalismy- tzn w sumie poszlam spac kolo 2 bo ogladalismy z TZ jakies badania o sile miesni itp...No i musze powiedziec, ze dopiero o 13:30 zjedlismy sniadanko. Bylam z TZ kolo domu w sklepikach na malych zakupkach, bo nic na sniadanie nie bylo i oczywiscie zakupilam 1kg truskawek, smietanke do nich i takie tam...doszlismy do domu zaczelam robic sniadanie i zauwazylam ze nie wzielismy truskawek ze straganu hehe. No i musialam po nie wrocic! Alez sie wkurzylam, gdyby to jakies inne owoce byly to bym to olala, ale truskawki?hihi. U nas ładna pogoda, troszke moze wieje, ale z checia bym gdzies pojechala. Tylko niestety TZ chce dzis skonczyc remont, a ja tym samym powinnam skonczyc pisany w wielkich meczarniach referat....oj jak mi sie nie chce. Znow bede robila wszystko, zeby tylko nie pisac. Zycze milego weekendu wszystkim i wyjazdu nad jakas wode- bo mi to racej nie grozi...papa |
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane to ponownie ja
![]() pisanie mam utrudnione bo jedną ręką jem, a drugą smaruję na laptopiku Zjem dziś cały kg jak ni pęknę to będzie sukces ![]() Agnieszkoaniu witamy i zapraszamy częściej Leonko ja mam teraz wizytkę 4 czerwca, dlatego że nasza kochana pani gin idzie sobie na urlopik Musimy trzymać kciuki, żeby deszcz nie padał, bo ostatnio rozmawiałyśmy i pani gieniowa mówiła że jak ona ma urlop to zawsze pada, a chciała coś tam w ogródku sobie porobić Myślałam, że się nie uda z tym przyjęciem bo położna mi powiedziała, że nie ma już terminów nawet dla ciężarnych, ale potem mnie wcisnęła na 4-go także super Cestia współczuje... skąd ja to znam Ver_Onka ja miałam poprawiać magisterkę i oczywiście tez mi się nie chce, będę poprawiać w poniedziałek
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jestem mega zła wiec wiele nie napiszę
M. robi remont pokoju dla dzidzi i oczywiscie bez kłotni sie nie moglo obyc. Wkurza mnie ze chce robic wszystko po swojemu, np maluje sobie sciany jak chce, i zdziwiony ze jestem zła ze nawet mnie o zdanie nie spyta, a na dodatek to wmawia mi ze to ja chce zeby bylo tylko po mojemu....tylko ciekawe jak skoro ja sie dowiaduje po fakcie!!wrrrrrrrrrrrrrrrr rrrr co do serow plesniowych to podzielam zdanie, ze mozna je jesc pod warunkiem ze sa z pasteryzowanego mleka a nie znalazłam u nas takiego ktory by nie byl na razie kochane bo az mnie skręca ze złości
|
#283 | |
|
Wtajemniczenie
|
Widze że tutaj spokój
![]() Temat truskawkowy poruszany cały czas... ![]() szukałam dzisiaj z mężem ale ciągle 10 zł za takie koszyczki większe ledwo co od naparstka do tego podejrzanie apetyczne,takie chemiczne Przejrzałam właśnie nowe "m jak mama" i zachorowałam na taką jedną czerwoną sukienkę z działu "modny brzuszek".najbliższy sklep tej firmy na nieszczęście jest w Katowicach,ale to mnie nie powstrzyma,w poniedziałek wyciągnę męża na "małą przejażdżkę". Cytat:
Ostrzegam to forum jest silnie uzależniające![]() Cestia skądś to znam,cóż w takich sytuacjach nie pozostaje nic innego jak zacisnąć usta,pozwolic jej gadac do woli a ostatecznie i tak zrobić po swojemu i czerpać satyswakcje z miny teściowej kiedy zobaczy rozłożone łóżeczko
|
|
#284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#285 |
|
Wtajemniczenie
|
aha...no to teraz kasiuniu wizyty bedziesz miala co 2 tygodnie....Ja mam wizyte 2 takze tez przed samym urlopem
|
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
zamówiliśmy wózek i fotelik mają być w przyszłym tyg - maks do 3 tyg.
kupiliśmy trochę ciuszków, butelki, smoczki itp ![]() http://www.britax-roemer.de/produkt....3&dessin=13#13 http://www.swiatwozkow.pl/product_in...roducts_id/834 torba do wózka http://www.familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=289 wózek jest ze skóry (eko) wytłaczanej w ten sposób, że wygląda jak naturalna inglesina była z kiepskiego materiału niestety i te kółka trochę majowe ![]() resztę opiszę później, bo padam |
|
|
|
#287 |
|
Wtajemniczenie
|
Wersta widze że zakupy sie udały
![]() Wszystko jest naprawdę fajne ![]() Ale tutaj spokój....
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Kurzosławo
![]() wzięliśmy jeszcze wanienkę na stojaku i zamówiliśmy przewijak (taki meblowy), ale będzie dopiero za 3 tyg. tak z grubsza mamy wszystko, tylko fridy nie było no i kosmetyki i pieluchy zostały. aaa i jeszcze powłoczki na zmianę, bo pościel do wózka i do łóżka na razie po 1 komplecie mamy. ech, ale się umęczyłam. laktatora nie kupiłam, bo w końcu nie wiedziałam jaki trzeba będzie chyba taki z pompką wziąć.tżcik się rozszalał biedaczek w tym sklepie ![]() były te wanienki-wiaderka, które wklejałyście, ale bałabym się złapać dzieciaka za głowę jak na filmie pokazywali |
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
O ja, ale lenia dzisiaj mam..
wtrabilam lody truskawkowe, czeresnie i mnostwo innych...maz nie chce mi zrobic salatki z kurczaka i dalam mu kopa w kolano. On mi oddal .Wlasnie tesciowa powiedziala mi, zebym otwierala wczesnije czeresnie, bo widziala juiz w dwoch robaki...no tez sie ocknela jak juz je zjadalm.. a tak poz tym to u mnie jest 30° i chcialoby mi sie wyjsc gdzies, ale z drugiej strony nie chce mi sie..ogladam filmiki jak sie kapie dzieci . Boszeee..jak one wymachuja tymi lapkami![]() Wersta, gratuluje zakupow, normalnie zaszalalas raz i dobrze . A ciuszki to jakie kupiliscie? wozek bardzo mi sie podoba, no i kwiecisty fotelik
|
|
|
|
#290 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiunia a wybierasz sie teraz przed wizyta na badania?
|
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
Wersta, zakupy pierwsza klasa! Wozio superancki i ta torba tez w moim stylu
![]() A ja upieklam dzis pierwsze w zyciu kruche ciasto z dzemem, ktore uwielbiam i wlasnie wtrabilam 2 kawaly
|
|
|
|
#292 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mówisz ze TŻ sie strasznie rozkrecił na zakupach? Jak bylismy kiedys w sklepie wpadł w taka manie ze musiałam go przystopowac bo zbierał nawet rzeczy zupełnie zbedneJak znajdziesz chwilke to pochwal sie jeszcze ubrankami ![]() Cytat:
a propo lodów,przeczytałam i juz mnie ochota naszła musze do meża zadzwonic żeby zakupy zrobił zawsze to troche wiecej białka w diecie
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasie tez sobie tak pomyslalam z tym bialkiem Kurzoslawa
. A ja miaam ochote na Magnum, ale mi przeszla, teraz jest na pierwszym planie salatka z kurczakiem i maz chyba musi skoczyc po majonezik
|
|
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dzięki
ja to nie szalałam, za to tż az nadto się wczuł ![]() zakazał mi się umawiać z kimkolwiek w kolejny weekend, bo trzeba pokój przygotować ![]() zapomniałam napisać, ze byłam w tym tyg u okulisty i dostałam skierowanie na cc choć teoretycznie, gdybym się uparła mogłabym rodzić naturalnie, bo moja siatkówka powinna to przetrwać, ale nie chcę w ogóle doczytałam, że Jowisz nadal cierpi Jowisz niech moc będzie z Tobą |
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wersta - widze, ze zakupki udane ![]() Kurzoslawa - no widzisz, faceci to juz tacy sa niedomyslni Ja mojemu to non stop nadaje o humorach, nastrojach i dolegliwosciach w ciazy wiec jest raczej swiadomy. I jak na razie uniknelam konfliktow czy klotni, no ale zobaczymy co bedzie potem Kasiulka - sliczna ta hustawka-lezaczek!! Bardzo mi sie podoba ![]() Agnieszkaanka - witamy w naszym zacnym mamusiowym gronie A teraz apel do truskawko-maniaczek! Jak mi zaraz nie przestaniecie pisac ze wcinacie je kilogramami to osobiscie przyjade obic Wam tylki U nas to samo co u Kurzoslawy - takie "naparstki" z zawartoscia moze 100g za 7zl A ja juz nie daje rady |
|
|
|
#296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
he he tatuś szaleje na całego Ale miło patrzeć jak facet tak sie angażuje w przygotowania na przyjście dzieckaWerset mam pytanko od poczatku byłas przygotowana na CC czy brałaś pod uwage poród siłami natury??
|
|
#297 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wersta, gratuluje udanych zakupow ! Masz u mnie plusa za eko skore !
|
||
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Witam agnieszkaanka ![]() Wersta zakupy super Wydaje mi się, że ten wózek będzie lepszy niż ta inglesina bardziej go wykorzystacie. Zakup na 6+ Torba i fotelik też superJa spakowałam ciuchy dla małego na wyjście ze szpitala, mam małą reklamóweczkę. 3 pajace( różne rozmiary a jeden welurowy jakby zimniej było) body czapki i pampers ![]() W ogóle jak otwarłam paczkę z pampersami to myślałam że padnę, widziałyście jakie te pampki są maluśkie.... Maleństwa Mojego tz też ostatnio naprostowałam bo śmiał się ze nie umiem wstać z podłogi(położyłam sie na ziemii na płasko zeby plecy mnie przestały boleć) i potem gdy chciałam wstać to normalnie się nie dało tak mi krzyże chwyciło. A ten baran się śmiał, to go zjechałam, poszłam do sypialni walnęłam drzwiami i aż sobie pobeczałam. Czasem już mam dość jak wszystko boli od rańca a on jeszcze zamiast pomóc to się śmieje. A mnie wiecznie coś boli, zwłaszcza plecy:/ ale pocieszam się że już niedługo i znów będę energiczną wysportowaną babką ![]() Nasza sypialnia po wstawieniu do niej łóżeczka...zmalała jeszcze bardziej hehe tam się nie da prawie ruszać, ale chce mieć małego przy sobie więc tak musi zostać
|
#299 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie martw sie Judi, mnie tez ciagle cos boli, i jak mam sie przewrocic w nocy z boku na bok (a robie to z jakies 25 razy, bo stale mi niewygodnie...) to najchetniej bym jakis dzwig zamontowala, co by mnie przekladal....
A facetem sie nie przejmuj, im do smiechu, bo oni nawet nie maja pojecia przez co my przechodzimy, chcialabym zobaczyc faceta w ciazy.... nie dozylby do 6 miesiaca ! |
|
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.

, ale u Twojej też tak jest, więc pewnie tak ma być... Pozdrawiam Wszystkich....

2 kilo truskawek moczy się w kuchni

Zjem dziś cały kg jak ni pęknę to będzie sukces 

M. robi remont pokoju dla dzidzi i oczywiscie bez kłotni sie nie moglo obyc. Wkurza mnie ze chce robic wszystko po swojemu, np maluje sobie sciany jak chce, i zdziwiony ze jestem zła ze nawet mnie o zdanie nie spyta, a na dodatek to wmawia mi ze to ja chce zeby bylo tylko po mojemu....tylko ciekawe jak skoro ja sie dowiaduje po fakcie!!wrrrrrrrrrrrrrrrr rrrr 

trzeba będzie chyba taki z pompką wziąć.