|
|
#271 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zaczynam od dziś!!! 5 kilo w dół :)
Czarnulaa3 widać, że masz dużo
u mnie dzisiaj był jogurt z musli, kaszka gryczana z jajkiem sadzonym i zielona herbatka. Przez ostatnie dni jestem cały czas senna, mam nadzieję, ze do jutra mi przejdzie. A jak u was dziewczęta mija dzionek? Mam nadzieję, że nie skusiłyście się na coś pysznego |
|
|
|
|
#272 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale sie wymądrzam....i zeby człowiek zawsze w głowie miał tak poukładane ja dziś bardzo ładnie dietkowo i zdrowo jestem z siebie zadowolona......choć wieczorkiem wiem ze bedzie odrobina winka czerwonego<zostałam zaproszona i nie wypada odmówic> to nie będę sie tym przejmować......winko bedzie dobre na krązenie vanilko najbardziej cieszy mnie to ze w glowie juz sobie troche pozmienialam i zamierzam trzymac sie swoich postanowień i udowodnić sobie ze mogę a jak u Ciebie????buziole![]() ps. biegam o 5 rano bo na 7.30 do pracki....i to tak nie koniecznie z wlasnej woli wstaje tak wczesnie mam pieska ktory ma psie ADHD
|
|
|
|
|
|
#273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O proszę ale się wątek rozbudowywuje fajnie, że pojawiły się nowe dziewczyny Co do mnie kochana to ja praktykuje sobie w Sanepidzie, w laboratorium higieny żywności. Powiem Ci że całkiem ciekawych rzeczy się można dowiedzieć Niestety nie mogę zdradzić jakich bo podpisałam specjalny papierek o tym, że obowiązuje mnie tajemnica służbowa U mnie dzisiaj bardzo średnio z dietą, widzę że mamy podobny gust jeśli chodzi o chipsy. Bo to są też moje ulubione i właśnie je jadłam Z tym, że ja w odróżnieniu od Ciebie nie przepadam tak specjalnie za słodyczami. Właściwie mogłabym się bez nich obejść. Moimi Grzechami są fast foody, które wręcz uwielbiam i całe to niezdrowe jedzenie. Oczywiście teraz je ograniczam, ale jak się trafi ochota na coś tuczącego np chipsy to sobie nie odmawiam. Wtrynie taką dużą pakę z biedronki i mam dosyć na jakiś czas Dziś piję dopiero pierwszy kubek czerwonej herbaty więc jestem bardzo do tyłu. Trzeba będzie nadrobić zaległości. W końcu do wieczora jeszcze daleko, przynajmniej dla mnie Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie Buuuuuuziaki
|
|
|
|
|
|
#274 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#275 |
|
Raczkowanie
|
Jak na razie dzionek minął spokojnie beż żadnych napadów na słodycze ale teraz zjadłabym całą paczkę wafelków lub cukierków
Później napiszę - PaEdytowane przez vanilia1 Czas edycji: 2008-07-22 o 19:23 |
|
|
|
|
#276 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny, nazywam sie Nadia. Mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie w swoje progi, bo jak wiadomo (i widac po wpisach!) razem latwiej. Moim celem jest pozbycie sie 4-5 kg, odzywiam sie zdrowo, nie jem slodyczy, ale przyszedl w koncu czas na zupelne odstawienie makaronu, bialego ryzu, bialego pieczywa, ziemniakow, smazonych potraw itp. Chcialabym zwiekszyc ilosc cwiczen, choc nie cierpie sportu (to pewnie przez szkole sportowa, do ktorej chodzilam w podstawowce) - mam zamiar zaczac jezdzic na rowerze i ogolenie wiecej sie ruszac..
oby sie udalo i nie bedzie sobie juz nawet zartowal ("Serdela" "Serdela" ja mu pokaze jak wroci )!!
|
|
|
|
|
#277 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Nadia
Tak więc od dzisiaj masaże to podzielcie się - na pewno wypróbuje.Buziaki |
|
|
|
|
#278 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za mile powitanie
Moja ulubiona to salatka z papryki, pomidora, swiezego ogorka i fety (nisko tluszczowej 218kcal/100g) - drobno pokrojone warzywa miesza sie z feta i lyzka jogurtu naturalnego, dla smaku oregano, pietruszka, pieprz i sol. Salatka z selera - poszatkowany seler+rozdrobnione orzechy wloskie+lyzka smietany 18%. Surowka z pora z jablkiem - po prostu poszatkowac i wymieszac (mozna dodac cukru i pieprzu). Surowka z kapusty pekinskiej+pomidor+ogorek swiezy+ogorek kiszony+papryka+sos z zmiksowanej wody(1/2)+oliwa(1/4)+przyprawy(1/4): musztarda, pieprz, sol, papryka, cukier, sol, chilli, oregano. Prosta, ale zawsze smaczna surowka z marchewki z jablkiem ![]() Marchewka z rodzynkami i smietana - mniam. Mozzarella+pomidory+oliwk i+swieza bazylia. Salata lodowa+feta+swieza bazylia+mieszanka z oliwy, majeranku, szczypiorku, rozgnicionego czosnku. Kolorowa papryka z grilla z oliwa, pieprzem, mieta. Ugotowane osobno ryz i zielona soczewica +podsamozna cebula z czosnkiem z cynamonem, papryka,kminkiem rzymskim, kolendra, pieprzem. Tofu pokrojone w kostke+sos z chilli+imbir+czosnek+sos sojowy+olej przykryc i odstawic na godzine, nastepnie dodac marchewke i kapuste pokrojona na cieniutkie paseczki-niteczki plus orzeszki ziemne.Ciecierzyca+ogorek w plasterkach+pomidory w kosteczke+drobno posiekana czerwona cebula+oliwki+pietruszka+ miks z cytryny,oliwy, czosnku, miodu. Surowki z owocow - melon, pomarancze, arbuz, winogrona - mniam!! |
|
|
|
|
#279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dziołszki a gdzie wy sie podziewacie? ![]() pogoda taka u mnie ze masakra sennie przez to.......ale i tak humorek dopisuje ![]() i z dietką ładnie mowcie co u Was!!
|
|
|
|
|
|
#280 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#281 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dzisiaj tragedia z dietą. Chciałam dziś zacząć głodówkę trzydniową. Obkupiłam się jabłkami i co???? Ładnie zaczęłam, ale po wysiłku fizycznym jakim było przyjście na praktyki, odbycie tego, co było do zrobienia i dojście do domu sprawiło, że było mi tak słabo, że objadłam się jak świnia.
O 15tej zjadłam ostatni tuczący posiłek i do jutra zamierzam jeść tylko jabłka i pić czerwoną herbatę. A do głodówki wrócę przed samym wyjazdem jak już będę po praktykach. Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie I witam Ciebie droga Nadio ( Nie wiem czy tak to się odmienia, więc jeśli nie to wybacz błąd, ale jestem na studiach ścisłych )Buziaki
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#282 |
|
Raczkowanie
|
Nadia dziękujemy za przepisy
Wczoraj dostałam ptasie mleczko i zjadłam połowę opakowania a dzisiaj rano dokończyłam prawie drugą połowę tak sobie myślałam, że jeszcze dzisiaj zjem bo jutro są moje imieniny to już nie ruszę słodyczy w ten dzień a finał taki jak widać, jestem objedzona słodyczami - teraz jakby mi ktoś podsuną coś słodkiego z moich ulubionych słodyczy to bym nie zjadła |
|
|
|
|
#283 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam troszkę więcej niż 5 kg do zrzucenia... ale kiedy będe ważyć 55 , a nie 60 kg to już będe szczęśliwa. ;]
|
|
#284 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#285 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
sorki za podwojnego posta ale nie doszlam jeszcze do tego jak cytowac wiecej wypowiedzi:-PPPP |
||
|
|
|
|
#287 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję![]() ![]() Od jutra tak nie będzie jak potrzebne są. |
|
|
|
|
#288 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny! CzarnaMambo, dobrze odmienialas moje imie - ja rowniez naleze do tych lekko scisnietych. Z diety jestem zadowolona, tylko musze pomyslec nad zwiekszeniem bialka, bo dziewczyny z tematu "twoj jadlospis" zwrocily mi na to uwage, a dla kogos, kto raczej nie je miesa nie jest to takie proste. Kupilam tofu pierwszy raz od kilku lat! Gorzej z cwiczeniami - bylam dzis na dlugim spacerze, ale obiecuje, ze wieczorem wyjde jeszcze na rowerek i zaznajomie sie z cwiczeniami, ktore polecaja Wizazanki. Zmierzylam sie wczoraj, mam nadzieje, za tydzien beda jakies efekty
Slyszalam o glodowce wspomaganej nieograniczona iloscia pomaranczy i grejpfrutow, moze taka bedzie lepsza? Sama chcialam zaczac tak tydzien, ale o 17 nie wytrzymalam i zjadlam cukinie i koktajl banowy. Zmienilam plany zapisujac sie do Waszej grupy W trosce o Twoje zdrowie CzarnaMambo - glodowke powinno sie zaczac po przynajmniej dwutygodniowych przygotowaniach, stopniowo wylaczajac rozne skladniki diety - mieso, weglowodany itp. Wiec nie polecam, poza tym to nic nie da, przytyjesz po kilku dniach dwa razy wiecej niz przed glodowka - sama to przerabialam.Trzymam kciuki za lepsze samopoczucie juz dzis wieczorkiem! Czesc N4TI! Pozdrowienia dla Wszystkich!! |
|
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
no baciki sie przydadza i wsparcie oczywiscie tez
zaczynam od jutra bo dzis znow pobiłam rekord w ilosci jedzenia.. ehh to chyba przez ta pogode, ale od jutro juz sie pilnuje
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#290 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). Robiłam to w tamtym roku i byłam zachwycona efektami. Brzuch był płaski, i co ważniejsze nie miałam przez następnych kilka tygodni o ile nie miesięcy żądnych problemów z trawieniem. I jeszcze jedno nie da się przytyć po trzydniowej głodówce. To zbyt krótki czas, żeby rozregulować metabolizm tak , jak np w przypadku restrykcyjnych diet, za to wystarczająco długi, żeby zrobić coś dobrego dla swojego przewodu pokarmowego. Próbowałam tego w tamtym roku i szczerze polecam. Pozdrawiam Cię serdecznie
|
|
|
|
|
|
#291 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#292 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za wytlumaczenie Marzenko, moze i ja sie skusze
wiec trzymam za Ciebie kciuki , powodzenia! |
|
|
|
|
#293 |
|
Raczkowanie
|
CzarnaMambo a ile trzeba zjeść dziennie takich jabłek? może i ja się zdecyduję
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#294 |
|
BAN stały
|
Witam
![]() Chciałabym się do was przyłączyć. Razem to jakoś raźniej jest, a u mnie w domu robią mi na złość i od kiedy postanowiłam przejść na dietę to ciągle zajadają się jakimiś rarytasami, a mi nie wolno ![]() Mam do stracenia jeszcze 3 kg (heh jestem o jedną grypę żołądkową od wymarzonej wagi ). Udało mi się już zrzucić 5 kg. Dzisiaj robię sobie oczyszczanie, czyli cały dzień nic nie jem, tylko piję wodę mineralną. Niestety jutro jest rodzinny wypad do Pizzy Hut,,, tego już nie potrafią sobie odmówić
|
|
|
|
|
#295 |
|
Raczkowanie
|
czesc wszytkim! mozna dolaczyc? mam 169 wzrostu, waze 67 kg.chcialabym schudnac ok 7 kg, mam sporo sadle na brzuchu. kupilam orbitrek, zapisalam sie na silownie. jest to swietny sposob. pozdrawiam goraco, trzymam kciuki!!!!!!!! zaraz posprzatam troche i wskakuje na ta machine
|
|
|
|
|
#296 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny Nowe i Bywalcznie
Co u Was slychac? Nie dotrzymalam wczorajszej obietnicy i nie wyszlam na rower, ale dzis nic nie stanelo mi na drodze i zrobilam 40 pare kilometrow, dieta tez okey, chciaz zjadlam danio ze swiezymi jagodami.. no nie moglam sobie odmowic.. Pozdrowki!!
|
|
|
|
|
#297 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem jak u was ale u mnie jest fatalnie z dietką
nie dotrzymałam słowa i się objadłam pieczywem białym więc jak zwykle wszystko na nic chyba na jakiś czas przestanę tu pisać Nie mogę zrzucić tych parę kilogramów, nie wiedziałam, że będzie tak ciężko A w taki sposób do niczego się nie dojdzie A jak tam u was dziewczęta? CzarnaMambo odezwij się. Dużo buziaków dla was i Życzę Wam wytrwałości bo to najważniejsze.
|
|
|
|
|
#298 |
|
Raczkowanie
|
Hej Vanilia, mala wpadka usprawiedliwiona problemami to nie powod, zeby "zaprzestac pisania" przeciez to rodzaj terapii - jezeli caly dzien udaje nam sie pzestrzegac ustalownych regul, z radoscia opisujemy "wyczyny" na forum, jesli nie -"bacik". Tu przeciez nie kilogramy sa najwazniejsze, ale akceptacja i zadowolenie. Napewno jutro bedzie lepiej. Poza tym stres pozera wiekszosc kalorii. Nie odchodz za daleko! Buziak
|
|
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
no i mialam zaczac od dzis... troche mi sie nie udalo bo bylam w galerii na wyprzedazach ale i tak malo zjadlam tyle ze duzo kalorii
( zjadłam buritto i pysznego włoskiego loda no i tradycyjnie obwazanka, a teraz pije herbatke odchudzajaca hehe jutro tez moze byc u mnie ciezko bo szef ma imieniny i bedzie duuuuzo ciast.. eh
|
|
#300 |
|
Raczkowanie
|
Nadia Dziękuję
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:31.

u mnie dzisiaj był jogurt z musli, kaszka gryczana z jajkiem sadzonym i zielona herbatka. Przez ostatnie dni jestem cały czas senna, mam nadzieję, ze do jutra mi przejdzie. A jak u was dziewczęta mija dzionek? Mam nadzieję, że nie skusiłyście się na coś pysznego

ale sie wymądrzam....i zeby człowiek zawsze w głowie miał tak poukładane
ja dziś bardzo ładnie dietkowo i zdrowo
jestem z siebie zadowolona......choć wieczorkiem wiem ze bedzie odrobina winka czerwonego<zostałam zaproszona i nie wypada odmówic> to nie będę sie tym przejmować......winko bedzie dobre na krązenie
od zajrzenia do lodówki, nie wiem jak będzie dalej. CzarnaMambo ja też lubię chipsy, zwłaszcza zielona cebulka ale jakbym miała jakiś wybór to wolałabym wafelki czekoladowe
fajnie, że pojawiły się nowe dziewczyny 
Później napiszę - Pa
)!!
to podzielcie się - na pewno wypróbuje.Buziaki
Dziękuję