|
|||||||
| Notka |
|
| Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Inspirations czyli "Na szkle malowane"
Świetne prace
).Pozdrawiam Asia
|
|
#272 |
|
Zadomowienie
|
Prace SUPER!!!
|
|
|
|
|
#273 |
|
Moderatozaur
|
Wszystkie Twoje prace są naprawdę śliczne, ale te fioletowe serduszka... ech, nic tylko rzucać szydełko i uczyć się malować na szkle
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Titania dawno u Ciebie nie bylam, ale ostatnio malo bywam p- brak czasu niestety.
Szkła to juz normalnie bez komentarza zostawie, bo tyle ich, że ... sliczne, no po prostu sliczne. Urzekły mnie takie zielone zestawy w paski. No i... zdrowiej, kochana zdrowie. Na festynach bylam kilku w Anglii, takich charytatywnych, fajnie jest na takim festynie. To byla dla mnie nowość, ale jak zamieszkalam w Cieszynie, to w tej okolicy takie festyny w szkolach, zakladach, to normalne.
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
|
|
|
|
#275 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Joasia, Dzieki
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziekuje, juz jestem prawie zdrowa na tyle zeby moc sprawnie poruszac sie po domu i miescie,co prawda pełna forme odzyskuje sie po 4 tygodniach a u mnie cos ponad 2 tyg od operacji ale i tak juz czuje sie ok oj, spodobały mi sie te festyny, było miło i ciekawie, chetnie zapisze sie tez na przyszły rok. jarmarki w polsce tez sa super, własnie moi rodzice niedawno byli na takich dwoch artystycznych festynach i jak widziałam ich fotki to super to wygladało. pozdrawiam wszystkich
|
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Wazy jak zwykle piękne ,zresztą w Twoim wykonaniu wszystko jest piękne bardzo starannie wykonane
![]() bo sama nie mam odwagi zacząć malować nie wiem jakich farb używać
|
|
|
#277 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. To prawda że często mają pchełki ale jak są zdrowe to tylko kilka, równie dobrze można je złapać od kota czy psa . Gorzej z tymi które wyglądają na chore, do takich lepiej się nie zbliżać bo mogą mieć nie tylko pchełki . Wiem bo wielokrotnie zbierałam różne poszkodowane zwierzątka i kiedyś znalazłam jeża którego kolce aż się ruszały od różnych żyjątek . Jeże są raczej strachliwe i albo próbowałby się schować albo zwinął w kolczastą kulkę. No ale lepiej że go nie dotykałaś w końcu to dzikie zwierzę i lepiej żeby się nie przyzwyczaiło do ludzi Cytat:
To ja już zbieram słoiki i na farby co pewnie trochę potrwa . Mojej mamie również bardzo spodobały się Twoje latarenki. Mnie pewnie takie ładne nie wyjdą ale mama zostanie nimi obdarowana . Ciekawe czy moje jej się spodobają . Muszę się przyznać że choć takimi profesjonalnymi farbami do szkła nigdy nie malowałam to miałam kiedyś takie dla dzieci i już lepsze do ceramiki ale to jednak co innego niż farby witrażowe .Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o farbki pytaj smialo, pisalam juz tez o nich wczesniej na moim watku wiec warto wrocic sie pare stron wstecz, oraz praktyczne info oparte na obserwacjach moich i kolezanek, mozna znalezc w zalozonym przeze mnie klubie "malowanie na szkle" zapraszam Cytat:
jeza chcialam dotknac ale pomyslalam ze nie bede zwierzatka stresowac, i tak siedzial nieruchomo ze strachu zastanawiajac sie czy ktorys z kotow go nie ruszy. ale jak tylko sie oddalilismy, poszedl gdzies sobie dalej podziwiam je wiec z odleglosci. najbardziej mi przykro jak widze zwierzeta rozjechane na drodze ![]() ![]() a w uk to sie niestety b. czesto zdarza. zwierzaki placa wysoka cene za nasza infrastrukture ![]() Bayberry, Ciebie rowniez zachecam do malowania na szkle, mamie na pewno spodobaja sie szklane rzeczy, i nie tylko latarenki poza tym farbki sa wydajne i starcza na dlugo.o typach farbek i cenach mozna poczytac orientacyjnie na www.sklepplastyczny.pl ewentualnie szukac ich w sklepach plastycznych a dzis pokaze zdjecia namalowanej przeze mnie paterki z czerwonymi kwiatami, o ile dobrze pamietam to chyba jej wczesniej nie pokazywalam. paterke namalowalam z mysla o babci, chce ja jej podarowac aby mogla na niej ukladac owoce lub ciastka
Ponad to Bloguję ![]() Moje preferencje wymiankowe After Hours. My life in crafts (angielska wersja językowa) ![]() Edytowane przez Titania Czas edycji: 2008-08-27 o 10:56 |
||
|
|
|
|
#279 |
|
Moderatozaur
|
No i śliczna waza
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
Faaaaaajnaaaaaaaaa
![]() Ja mam taką małą paterę... Dostałam od koleżanki. Niestety ma tylko namalowane 4 paseczki i to krzywo... Ależ bym Cię wykorzystała jakbyś mieszkała obok
|
|
|
|
|
#281 |
|
Zadomowienie
|
Titiana jesteś niesamowita w tym co robisz. Wszystko jest takie piękne, staranne, mogłabym oglądać całymi godzinami
Najbardziej zachwyciły mnie wazony- latarnia morska, rybki w wodzie, serducha. I jeszcze pomysł waza z kamieniami ![]() Masz wielki talent
|
|
|
|
|
#282 |
|
Zadomowienie
|
[quote=Titania;8766020
a dzis pokaze zdjecia namalowanej przeze mnie paterki z czerwonymi kwiatami, o ile dobrze pamietam to chyba jej wczesniej nie pokazywalam. paterke namalowalam z mysla o babci, chce ja jej podarowac aby mogla na niej ukladac owoce lub ciastka TITANIA Po prostu "kolorowy zawrót głowy Szaro-bure kolory kojarzą mi się z nieszczęściem. Dlatego tak lubię pobyć przy Twoim oknie, pełnym przepięknych motyli i na ich tle oglądać coraz to nowe cudeńka ![]() .
|
|
#283 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Just-in, Joasia, Yoanna21 i Dzozi, dziekuje Wam kobietki
Cytat:
![]() Cytat:
![]() chwytaj za pędzel i poprawiaj swój prezent ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Skarbie takie krzywe były już w sklepie
Więc nei wiem kto miał takie zaje...e zdolności A ja po 1. nie mam farbek do szkła, a po 2 nie umiem malować... Więc stoi biedaczysko w kącie i zbiera kurz...
|
|
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tam nie umiesz malowac! kwiaty kręcisz swoimi łapkami zrecznie i to do pedzla tez pewnie masz dryg! pozdrawiam
|
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
Skarbuś wierz mi na słowo,że nic bym nie pomalowała
No chyba,że jakiś gotowy wzór już naszkicowany Bo sama nie potrafię nic a nic narysować
|
|
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczna waza super!!!!
|
|
|
#288 |
|
Konto usunięte
|
Titania, masz wielki talent
Przydałyby mi się takie ładne wazoniki i inne A na poprzedniej stronie piękny sąsiad
|
|
|
|
|
#289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym w malowaniu na szkle mozna wykorzystywac gotowe szablony Anka43 dziekuje Cytat:
prace maluje dla siebie a takze na zamowienia, ewentualnie na wymianki, to zalezy od osoby
|
|
|
|
#290 |
|
Zadomowienie
|
piękności i jeszcze raz piękności a ta ostatnia strasznie mi przypadła do gustu
jak znajdę chwilę to znowu podeślę jakieś wzory
|
|
#291 |
|
Osiołek z zakątka :)
|
Oj dawno mnie tutaj nie było
![]() Bardzo bardzo podobają mi się wazy bliźniacze, ślicznie wygląda przebijające przez nie światło. W ogóle Twoje działa mają to do siebie, że właśnie światło dodaje im uroku Patera dla babci też super, z daleka myślałam, że to już nadszedł świąteczny czas a to tylko piękne czerwone kwiatki |
|
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
I mnie też trochę nie było a ty jak widze szalejesz i właściwie nie wiem co napisać ,wszystko jest śliczne ,cudowne wręcz.Skąd ty masz tyle pomysłów dziewczyno.Podziwiam szczerze ,naprawdę.
![]() A jeżyk słodziak ,miluś jeden,teraz ta pora ze lada moment ,lada chwilka będą rodzinkami wędrować jeżyki ,mamcia ,tauś i malutki lub dwa malutkie.To jest dopiero boski widok.Może i u ciebie też się pojawią. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#293 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na tym polega cały urok witrażu i farbek witrażowych, światło ktore przechodzi przez malowane szkło wydobywa z niego kolor paterka nie swiateczna, taki oto wieniec z kwiatow rozcielam na czesci bo mi sie zle ukladal na wklesłym szkle a chcialo mi sie namalowac cos czerwonego ze złotym dodatkiem, i myśle, że nawet niezle wyszła, zadowolona jestem z niej. wkrótce pojedzie do Polski, do babci. Cytat:
no musze przyznac ze moj szklany dorobek sie juz znacznie powiekszył odkad zaczełam malowac w lutym. jeszcze mam troche pomysłow, ktore chciałabym zrealizowac a i szkła też jeszcze pełno w domu i jakos go wcale nie ubywa!!! powiedziałabym, ze wrecz odwrotnie zdradze Wam ze planuje 3 rozne tematycznie kolekcje malowanych szkiełek, ale nie powiem jakie to beda klimaty bo bedzie nieciekawie, narazie przymiarki do pierwszych prac i przemyśliwam sobie co umiescic na jakim szkle a potem pomału bede dokładac kolejne prace do kazdej z kolekcji a co do jezy, to niegdy nie widziałam całej jeżowej rodzinki ale bardzo chciałabym miec to szczescie aby zastac ich na nocnym spacerze Ach, co za dzien dzis byłam pierwszy raz w nowej pracy, dostałam etacik teaching assistant w jednej z walijskich szkoł w takiej malutkiej miescinie Rhosymedre i dzis byłam tam poraz pierwszy aby brac juz oficjalnie udział w lekcjach. dzieciaki były troche rozgadane i ogolnie dyscyplina rozpreżona, jak to po wakacjach ale mam nadzieje, ze uda nam sie doprowadzic ich do dyscypliny i porzadku. inne panie nauczycielki i asystentki ze szkoły sa bardzo miłe, oczywiscie English jest wszedzie a ja jedna Polka, ale dumnie reprezentuje polskie szkolnictwo stwierdziłam tez ze chyba bede musiała sie nauczyc drugiego angielskiego - children's English bo wiele dzieciakow pochodzi z roznych stron i mowia z roznymi akcentami a te ktore maja problem z wysławianiem sie to sa w ogóle nie do zrozumienia ![]() najgorzej było z dojazdem, korzystam z 2 autobusow a dzis wysiadłam nie tu gdzie powinnam ( a raczej nie tu gdzie chciałam) ale udało mi sie jakos dotrzec do szkoły z mapa i wskazowkami ludziuchhhhhh!!!jak ja niecierpie komunikacji w uk no ale dosyc tego biadolenia, wstawiam fotki kolejnych, ale bynajmniej nie najnowszych prac, tym razem jest to kolekcja moich małych antyramek. pewnie juz niektore wczesniej pokazywałam na poczatku mojego wątku ale teraz pokazuje je całosciowo. ech, zmykam juz bo robi sie juz pozno
|
|
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
i kolejna porcja fotek
|
|
|
#295 |
|
Moderatozaur
|
Ojej, biedactwo
![]() A rameczki... mmmmmmmmmm... co tu dużo mówić, śliczne są strasznie
|
|
#296 |
|
Osiołek z zakątka :)
|
Współczuję kłopotów komunikacyjnych, ach te czerwone wysokie autobusy
A rameczki śliczne, nie wiem która najładniejsza ...więc wszystkim ![]()
|
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
Titania,życzę Ci powodzenia w nowej pracy
Ramki prześliczne ![]() bajecznie kolorowe
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
Skarbie jakie one wszystkie piękne!!! Oj... Chyba muszę składać na bilet do UK Jakbym Cię napadła... To by nic z Twojej kolekcji nie zostało hihiA z pracą dasz sobie radę ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#299 |
|
Konto usunięte
|
Piękne ramki
|
|
|
|
|
#300 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm z tymi autobusami to raczej nic nie zrobia, tutaj poprostu tak jest, komunikacja jest minimalna bo wszyscy jezdza samochodami Cytat:
a co do autobusow, to nie double-deckery Cytat:
Cytat:
och! Ty niedługo do więzienia pojdziesz za te wizażowe rozboje nic tylko napada na wizażanki i napada! ![]() Literka96, dzięki pozdro!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.

).

. Mojej mamie również bardzo spodobały się Twoje latarenki. Mnie pewnie takie ładne nie wyjdą ale mama zostanie nimi obdarowana 

poza tym w malowaniu na szkle mozna wykorzystywac gotowe szablony
dzis byłam pierwszy raz w nowej pracy, dostałam etacik teaching assistant w jednej z walijskich szkoł w takiej malutkiej miescinie Rhosymedre i dzis byłam tam poraz pierwszy aby brac juz oficjalnie udział w lekcjach. dzieciaki były troche rozgadane i ogolnie dyscyplina rozpreżona, jak to po wakacjach ale mam nadzieje, ze uda nam sie doprowadzic ich do dyscypliny i porzadku. inne panie nauczycielki i asystentki ze szkoły sa bardzo miłe, oczywiscie English jest wszedzie a ja jedna Polka, ale dumnie reprezentuje polskie szkolnictwo
ale udało mi sie jakos dotrzec do szkoły z mapa i wskazowkami ludzi