|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy
Cytat:
Najtaniej mozesz ja dostac w walmarcie of kors ![]() A dla mamus z PL polecam contratubex
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy
Dorotka wielkie gratulacje! Ale się uwinęłaś! Kolejna ekspresowa mamuśka
pisałam do Magflieg, malutka ciągle ma żółtaczkę i niewiadomo kiedy wyjdą. przesyłam jej w takim razie pozdrowienia od wszystkich e-ciotek. Magflieg prosi o trzymanie kcuków, bo starsza córeczka już strasznie tęskni. Edytowane przez anuhaaaaaaaaaa Czas edycji: 2008-09-11 o 10:05 |
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Taka sobie, zgadzam się z Tobą Odwiedzam Was mamy wrześniowe i październikowe, przeżywając wszystko na nowo, przecież to było tak niedawno! Dorotko@ gratulacje wielkie! Moja Ola ważyła dokładnie tyle samo, z tym że była o 3 cm dłuższa Teraz ma już 4700 g ![]() Powodzenia dziewczyny, trzymajcie się dzielnie, niedługo jak i my będziecie w komplecie
|
#274 |
|
Raczkowanie
|
Tak się cieszę, że u Dorotki wszystko dobrze poszło, że pogratuluję jej jeszcze raz na odchowalni! Niech jej niunia teraz zdrowo rośnie!
![]() Kaolinat, ale już masz malutki brzuszek. Szybciutko wracasz do normy! |
|
|
|
#275 |
|
Zadomowienie
|
Dorotko, gratulacje!!!! wracaj do nas szybciutko i chwal się swoją blondyneczką!!
|
#276 |
|
Rozeznanie
|
jak fajnie że mamy kolejną mamusię
|
|
|
|
#277 |
|
Zadomowienie
|
Ja chce do was
na odchowalnie ....
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Magflieg napisala ze juz dzis zamelduje sie na watku. Odebrala wyniki i wracają do domu
|
|
|
|
#279 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#280 |
|
Wtajemniczenie
|
heeeeeeeeeeej!
Dorotka gratulacje serdeczne. udalo Ci sie z tym porodem, tylko 3h, no no ![]() ![]() ja mialam nieprzespana noc bo Antek nie mogl zasnac. padam ze zmeczenia. musze jakos odespac bo az sie boje co bedzie dzis. bylismy u pediatry i moj Pysiak w ciagu tygodnia przybral 230g a powienien min 125. pani dr powiedziala, ze musze miec bardzo dobry pokarm. teraz wazy juz 3400g. dostalimy skierowanie do chirurga gdyby z krwiakiem nie bylo postepu - oby zaczal zanikac. 14.10 mamy szczepienia i teraz bede dumac nad tym jakie szczepionki wziac. na pewno te, w ktorych jest kilka, ale nie wiem co z tymi dodatkowymi. a Wy jakie bierzecie?
|
#281 |
|
Zadomowienie
|
Dorotko! Wielkie i serdeczne gratulacje!!! Czekamy z niecierpliwością na fotki!!!
Magflieg no suuuper że już wracasz ze szpitala! Melduj się na wąteczku jak dasz radę!Moja młoda przez tydzień przybrała 360 g! W zeszłym tygodniu na wizycie u pediatry ważyła 3125 a dziś już 3480! Ufff moje bezsenne noce nie idą na darmo... Jaroszaniu też jestem padnięta maksymalnie bo Pola w nocy co 1,5 h woła jeść! Ile kurczę można jeść ja się pytam??? ![]() Co do szczepionek to pediatra nam jednak proponuje te odpłatne. Są lepsze i nie zawierają żywych wirusów i bakterii. My jesteśmy umówieni na szczepienie 16 października. Wprowadzam do mojego menu biały ser... zobaczymy czy młoda to zaakceptuje, bo dotychczas to jadę tylko na chlebie i bułce z masłem i wędliną i na piersi z indyka pieczonej. Wczoraj zrobiłam (cudem!) kopytka i nic jej po tym nie dolegało.. A jak u was z dietą matek karmiących???
|
|
#282 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jadlam kopytka i bialy ser bo nie wiedzialam, ze nie mozna
![]() Waszym maluchom tez tak ropieja oczka? nam szczegolnie lewe
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
mi dziś położna środowiskowa kazała odstawić mleko i itp na 5 dni bo Piotrek ma krostki na twarzy i zobaczyć co z tego będzie. Ogólnie to powiedziała, że wszystko ok, pochwaliła pupkę, że ładnie wygląda. Tylko pępuszka nie pięlegnowaliśmy za dobrze
ale już wiemy jak to robić, tż ma się tym zająć, bo ja jakoś tak nie mogę ciągać za ten kikut.powiedziała, że jabłka można tylko gotowane lub pieczone ja narazie jem jedno jabłko dziennie takie surowe i jest ok, a na ciepło to nie lubię...Piotrek też ma czasem zaropiałe oczka. |
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#285 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w sobote kupie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[/CENTER] Edytowane przez kaolinait Czas edycji: 2008-09-11 o 16:42 |
|||
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
Kaolinat super ta Twoja córcia
i jak fajnie ziewa
|
#287 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje dla Wszystkich mamusiek, poczytałam sobie troszku Waszego wątku, by powspominać jak to było rok temu.
Pozdrawiam i zapraszam do Nas (jestem w jesiennych mam 2007 )
|
|
|
|
#288 |
|
Zadomowienie
|
No witajcie na odchowalni
![]() Jedna córcia w przedszkolu, druga śpi więc oipsze mój poród ![]() Tak jak pisałąm na poczekalni skurcze praktycznie mialam od soboty nieregularne ale dośc bolesne, niedziela jeszcze na grzyby, na spacer ale ciagle było podobnie, w koncu w nocy w niedziele jak juz nie moglam spac zaczeły sie co cztery minuty, to spakowalam torbe d reszty wzielam prysznic i budze przerażonego tżta. Jazda na porodowke...tam badanie, golenie...wyrok 1 cm rozwarcia - załamałąm sie bo mysle to jeszcze lata potrwa. Wiec tak chodzilam, lezałąm na ktg tż troche nawet spal (smialismy sie ze chyba jest jedyny ktory spi na porodowce. Modliłam sie zeby wyrobic sie do rana bo tż ma nieciekawie w pracy i zanim sie dziecko nie urodzi nie chcieli dac mu okolicnzosciowego wiec musialby isc do pracy... o 5.45 mialam 3 cm...o 6 pękł pęcherz...i potem poszło jak błyskawica. polozna kazała mi isc pod prysznic, nie wiem po co bo ledwie sie doczołgam sapiac jak pies jak wrociłąm dre sie do niej ze mam bóle parte a ona ze niemozliwe - bada mnie - 8 cm byla zaskoczona ale mówi zeby oddychac nie przec bo mi peknie szyjka - boże to był koszmar jak nie przec jak cie wszystko prze, caly czas jeczałam do tzta czy jest po dwoch skurczach mialam 10 cm i zaczelam rodzic. położna była super mimo ze nieznana nieopłacona, prosiła zebym wspołpracowałą to bedzie ok no i mówiła kiedy przec kiedy oddcyhac i w 7 minutek emilka pojawiła sie na świecie a dumny tata prawie rozpłakany przecial pępowinę, potem tylko założyli mi dwa szwy bo lekko mialam otarty naskorek i juz karmilam małą Czy bolało ? jak diabli ale o wszystkim sie zapomina, no i nie ma odwrotu ![]() Co do rad to jeśłi rodzicie z tz to powiedzcie zeby ciagl przyopminal o oddychaniu i rozluźnieniu jak przechodzi skurcz bo ja mimo ze wszystko wiedzialam to zapominałąm ![]() teraz to juz normalnie siedze nic mnie nie boli tylko troche jak karmie macica jak sie kurczy A Emilka na razie kochana je i śpi dzisiaj po kapaniu sie najadła poszła spac o 21 obudziła sie o 1.00 zjadła dwa cyce i spała do 6.00 zjadła dwa cyce i spi dalej. Nie wiem czy wy budzicie????????? uff dorzucam fotki które juz były na poczekalni I dzięki za wszystkie gratulacje i trzymanie kciuków
|
#289 |
|
Rozeznanie
|
Cześc Mamuśki mam PRZECUDOWNĄ WIADOMOŚC OD LIATRIS - OTRZYMAŁAM WCZORAJ O 23:13 - niestety Maciej wisiał na cycku a potem nam się przysnęło
"Dzisiaj o 19:55 urodziła nam się Klara 3580gr i 57cm. Liatris"Kochana gratulacje dla Was obu i tatusia |
|
|
|
#290 |
|
Zadomowienie
|
Liatris, jeszcze tutaj ci pogratuluję
![]() wielkie buziaki dla Was, dziewczyny ![]() Magflieg, to potem już jak błyskawica poszłaś tylko te położne , to jakieś niedowiarki
|
#291 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze dziewczyny padam na twarz
Przez te bóle brzuszka Szymek źle sypia w nocy i tylko cycuś jest w stanie go uspokoić.Pocmoka trochę, zasypia i za parę minut znowu sie budzi.A już tak ładnie spał i budził się co 3 godziny![]() Co do zaropiałych oczek to mojemu synusiowi ropieje prawe ale przemywamy solą fizjologiczną i jest poprawa Liatris gratulacje!!!!!!!!! |
|
|
|
#292 |
|
Zadomowienie
|
Liatris! Serdeczne gratulacje! Ale Ci się duża córka udała
Hehe może będzie koszykarką ![]() Magflieg! O jakie cudo z Twojej Emilci Kaolinait - już nic nowego nie napiszę bo córunię masz prześliczną! Taka laleczka! Kurde a nam się już parę razy zdarzyła kupa na plecach i całe śpiochy ufajdane... jak ona tą kupę robi to ja nie wiem Też tak macie?
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
GRATULACJE!!!!
Magflieg super opis porodu, taki optymistyczny Izzi kupa na śpiochach... hmmm skąd ja to znam mój Piotrek najbardziej lubi robić kupkę, jak tylko zmienię mu pieluszkę na nową, a już sama nie wiem ile razy udało mu się nas obsiusiać przy przewijaniu bo robienie kupy na ręcznik to już szczegół![]() dziewczyny, czy z was też tak cieknie pokarm??? ze mnie normalnie leci, szczególnie jak karmię to z drugiej piersi mam po prostu powódź, co chwila wymieniam wkładki laktacyjne, wkładam po 2 do jednej piersi, a i tak przemakają. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#294 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
|
|
|
#295 |
|
Zadomowienie
|
anuhhhaaa ja mam od wczoraj nawał to pryskam pokarmem mała po oczach
a drugiej jak z ciurka leci...musze wkłądac pieluche przy karmieniu co biustonosza bo wkłądki laktacyjne nie starczają
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#297 |
|
BAN stały
|
magflieg,gratulacje
|
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie co? ja ciągle płaczę! nie wiem czemu, bo nie mam doła, ani nic... ale co chwila jakoś tak mi się robi smutno i łzy mi płyną, ahhhh te hormony
od śmiechu do płaczu. ale najgorsze jest to, że tż mnie ciągle rozśmiesza, a ja nie mogę się śmiac, bo mnie szwy ciągną, albo młody puści bąka, albo mnie coś w tv rozśmieszy i się zwijam z bólu i śmiechu jednocześnie.izzi mam braki w liście, może gdzieś przeoczyłam, ale brakuje wagi i wzrostu twojej Poli, więc jak coś to napisz, a ja uzupełnię Edytowane przez anuhaaaaaaaaaa Czas edycji: 2008-09-12 o 14:02 |
|
|
|
#299 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję Emilka się normalnie rumieni od tych komplementów
tylko że na brzoskwiniowo jeszcze...Dziewczyny a kiedy wyszłyście na pierwszy spacer??????
|
#300 |
|
Wtajemniczenie
|
Liatris gratulacje!
magflieg coreczke masz przesliczna!!! kurcze my mamy dzisiaj ciezki dzien Antek nie spi od 10. tzn okolo 13 udalo mu sie zasnac na jakies 15min a potem przesiusial pajacyka i sie rozbudzil. spaaaaaaaaaac!
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.

Najtaniej mozesz ja dostac w walmarcie of kors 

....

1 cs

no suuuper że już wracasz ze szpitala! Melduj się na wąteczku jak dasz radę!

ja narazie jem jedno jabłko dziennie takie surowe i jest ok, a na ciepło to nie lubię...
w sobote kupie 

bo robienie kupy na ręcznik to już szczegół