![]() |
#271 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI
Cytat:
Bardzo mi miło tu widzieć przedstawiciela płci przeciwnej. A zagrozenia? NO oczywiście ze są - niedobory składników anemia i inne powikłania zwiazane z niedowagą (kiedy juz uzyskasz ten stan) Ale to sie zakorzenia głównie w psyche i trudno sie tego pozbyć, wiec jeżeli amsz świadomość że zaczynasz zbyt wiele o tym myśleć to przerwij to póki czas. Cytat:
Ale potem to juz staje sie najważniejsze i wolisz już nie iśc w to miejsce gdzie będziesz musiał jeść tylko zostać w domu i wszystko dokąłdnie zwazyć. Po prostu unikasz spotkań towarzyskich tam gdzie trzeba cos jeść. A ja dzisiaj jabłko Grahamka, jakies 50g twarogu, plaster wędliny, dwie rzodkiewki i szczypiorek brzoskwinia kawa jogurt naturalny, brzoskwinia ![]() wielki talerz z klusiami, wątróbką smazona na oleju razem z doprawiona cebulką ogórek kiszony a potem pomidorki ze kefirem jadłam o 18 a do tej pory boli mnie brzuch! To wyglądało jakby ktoś na moim talerzu ułożył jakieś kopiec albo ustawił skalniak!! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jak widac to osoba która waży ciągle jedzenie może zostać zamkniętym w sobie kimś bez znajomych i przyjaciól, no ładnie rozwinęłyśmy tę historię ![]() ale co jak co ale to prawda ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Było pyszne ale nie w tym rzecz. Po prostu było tego za dużo!! Dlatego mówie o tym kopcu tudzież skalniaku!! ![]() No tak tak to prawda. Tzn jeszcze nie teraz ale w zaawansowanym stadium. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To będzie teraz moje U w stronę P . Czyli lecutkie P I śn: owsianka z budyniem karmelowym, 2 porojonym gruszkami, kopastą łyżeczka masła orzechowego, całosc posypana 2 łyżeczkami sezamu i 10 migdałkami, kilkoma nerkowcami II śn: 500 g jogurtu naturalnego z 10 łyzkami cini minis Obiad: 200 gr mintaja zapiekanego z serem i warzywami- rybka śródziemnomorska ![]() Podwieczorek: sałatka dziwna, acz pyszna: serek wiejski z 70 gr tuńczyka wsw, 3 pomidorki, kilka listków sałaty lodowej, oliwki, zioła prowansalskie , pierprz Kolacja: Sałatka z pomidorów, oliwek, cebulki ze stopiona mozarellą i ketchupem Edytowane przez 201705250937 Czas edycji: 2008-08-23 o 22:34 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#275 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a konsekwencją anoreksji jest osłabienie, zaburzenia hormonalne, problemy z jelitami, drażliwość, depresja, spieprzony metabolizm, zamknięcie się na świat itp. więc uważaj, bo sam przyznałeś, że... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Rozeznanie
|
Luźne U
I. Homisio naturalny z sosem paprykowym Winiary, ketchupem, bułka serowa z Delmą, łyżka pasty warzywnej z sosem tatarskim, kawa z mlekiem zageszczonym II. Brak niestety III. 1 kawałek dużej pizzy Torino (ser, pieczarki, kurczak, papryka), 1 kawałek dużej Hawajskiej (ser, szynka, ananas, kukurydza, extra ser) i jeden kawałek średniej "Uśmiech Boryny" (ser, kiełbasa, pieczarki, cebula, extra ser) wszyskie z sosem pikantnym i łagodnym. IV. pucharek lodów posypanych orzechami laskowymi (carte d'or milka, MaxFruit truksawka), gruszka, jabłko, 2 kostki gorzkiej czekolady z nadzieniem jagodowym, kilka malin i winogron, kawa z mlekiem zageszczonym w międzyczasie kawałek jeszcze gorącej bułki cebulowej V. papryka nardziewana miesem mielonym i ryzem grillowana w piekarniku z marynatą w oleju, pół bułki cebulowej z delmą, szynka drobiowa i pomidorem VI. danio warzywny, kawałek zimnej pizzy Torino ![]()
#277 |
Zadomowienie
|
To sobie Pofolgowałam...
I. 100g kawałek sernika na razowym spodzie, ciastko owsiano-miodowe, kawa z mlekiem II.Jogurt Dr. Oetker o smaku drożdżówki , herbatnik Petitek Go, Capuccino III.(na rodzinnym działkowym meetingu ) wsio między 16 a 19.30- uwaga uwaga ![]() 2 kawałki sernika,kawałek ciasta drożdżowego,kielonek Brandy Napoleon *_*,3 kawy z mlekiem, fura sałatki (kapusta pekińska,oliwa,ser,szynka ,jajko,cebula,kukurydza,o górek ,majonez,ketchup,zioła)tr ochę sałatki majonezowo-jarzynowej, 1,5 kawałka chleba wieloziarnistego,2 klopsy wołowe, zraz wieprzowy (w sumie niewielkie były) 2 cienkie 12centymetrowe tłusciutkie kiełbaski z grilla, 2 kawałki jasnego chleba z grilla też, 2 ogóry konserwowe Jedli wszyscy to i ja ;P do 1.00 już sama herbata ... 3100 kcal Ostatnie ileś dekagram tłuszczu więcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Zadomowienie
|
hej
P: Iśn- grahamka z masłem i dżemem jabłkowym domowej roboty, szklanka kakao, jabłko, jogurt activia z suszonymi figami IIśn-tuńczyk wsw z pomidorem i ketchupem, kromka razowca, słodzona herbata, kawałek pleśniaka kilka orzechów i pestek słonecznika O: podwójna porcja frytek z dużym kotletem mielonym, ketchup oczywiście do tego, szklanka coli, 2 kupne krokiety (bleeee) kinder maxi king, kilka piegusków P:tosty z nutellą, szklanka karotki K: był grill więc 2 kawałki kielbasy(były małe dlatego 2), ryba smazona w folii i kawałek karkówki ![]() ![]() a teraz jakby tego było mało, mam zły dzień jem 200gr twarożku z cynamonem i płatkami...
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
Okej, ja po dwudniowym obzarstwie wracam do redukcji jako takiej:
Dyisiejsye R, prosze o ocene ![]() 1. Tu nie za bardzo 2,5 kromki swiezego pysznego chlebka takiego zwykłego z polędwicą, homo naturalny z jabłkiem i otrębami, łyzka zdrowego błonnika, 2 sliwki 2. Piers z kurczaka na parze, 2 ziemniaki, brokuły gotowane, pomidor. 3. serek gomo naturalny z lzyka siemienia lnianego, parę łyzka makreli w sosie pomidorowym, brokuly 4. 30g szynki z indyka, pomidor, jeden ziemniak. 5. 100g twarogu, lyzka jogurtu naturalnego, cynamon Co prawda bardziej to przypomina U niz R, ale przynajmniej bez slodkosci... |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
U
1. Bułka kukurydziana z wędliną drobiową i jajkiem ; jabłko 2. Spaghetti z makaronem orkiszowym ; jabłko 3. 2 gryzy zapiekanki, plaster sera żółtego, plaster szynki drobiowej, 2 gryzy oponki 4. Dwie kromki chleba Schulstad ze śliwką z 1 plastrem wędliny, ogórkiem, pomidorem i tofu ; jabłko ; trochę jagód |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Raczkowanie
|
Toffiee, dzięki
![]() Dzisiejsze lekkie P: Ś:cała Fitella kokosowa, 150 ml koziego mleka, 10 dag malin, 3 małe śliwki IIŚ:rogalik maślany 60g, Danonek serek i mus, kilkanaście orzeszków piniowych O:50g makaronu pełnoziarnistego, niecałe pół dużej cukinii (13 dag ![]() w międzyczasie parę winogron i miseczka jeżyn P: (w kawiarni) kawa latte, pucharek sorbetu malinowego na szampanie K:grillowane warzywa (po trochu bakłażana,cukinii,brokuła ,papryki,pieczarek i cebuli) polane oliwą Chyba dojdzie coś jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Rozeznanie
|
P:
Śniadanie: Trzy połówki grahamki: dwie z masłem, szynką i pomidorem, jedna z bryndzą i pomidorem Miseczka jeżyn z jogurtem naturalnym II śniadanie: Tortilla z majonezem, sałatą, tuńczykiem, żółtym serem, pomidorem, papryką, ogórkiem i kukurydzą Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem Kawałek pieczonej kaczki z jabłkami Ziemniaczane purre Sałata z oliwą Deser: Jagodzianka od Bliklego ![]() Kawa z mlekiem Podwieczorek: Zupa z melona z szynką prosciutto (tata-eksperymentator zrobił; fajna sprawa ;]) Nektarynka KBW Kolacja: Spaghetti po bolońsku, do tego dużo sera Kieliszek wina ![]()
#283 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I dzisiejsze U (chyba się kwalifikuje na P).... ![]() ![]() I Ś (ok.11): grahamka z 3 plastrami polędwicy sopockiej z pomidorem bazylią i papryką, 1 banan, kawa z mlekiem i cukrem waniliowym(1 łyżeczka) II Ś (ok. 14): grahamka z 2 łyżeczkami dżemu niskoslodzonego ananasowego, kakao ( mleko 2%, 2 łyżeczki Puchatka) ok.15 (przegryzka???): Grzesiek Toffie brak obiadu..wiem, ale jakoś nie miałam w ogóle na niego ochoty... ok.18 ( w restauracji) - obiadokolacja - pól porcji tagiatelle z sosem pomidorowym na bazie oliwy z oliwek czosnku i bazylii, z mozarellą jakoś tak chyba to za tłuste było, po tej mojej diecie zrobiłam sie jakaś wybredna...bo ciąży mi to strasznie na żołądku....mimo, że zjadłam pół porcji... ![]() 2,5 h spaceru.... I jak tragicznie??Sama już nie wiem jak mam jeść(mój dzienny limit to ok.1600kcal)boję się przytyć, a jeszcze wcześniej byłam na R... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Przyczajenie
|
Hehe... dzięki za wszystkie odpowiedzi. Trochę mi się oberwało
![]() Z tym moim jadłospisem to trochę źle mnie zrozumiałyście. Nie latam po kuchni z wagą i nie waże wszystkiego. Moją główną zasadą jest spożywanie mniejszej ilości tłuszczów <chociaż oliwy z oliwek sobie nie żałuje> i wyeliminowanie cukrów. Co do mojego metabolizmu to niestety jest on wolny stąd ta cała dieta... Co do anoreksji to chyba przy moim jadłospisie mi to nie grozi?!<podpowiedzcie mi bo jeżeli coś jest z nim nie tak to zmienie zaraz ![]() Toffiee spytałaś czy mój śniadaniowy omlet jest smaczny. Otóż dzięki dodaniu do składników cynamonu i suszonych śliwek i moreli bardzo mi smakuje <jeśli chcesz możesz naprzykład na wierzch dodać krojonego banana i smażyć pod przykryciem, albo dodać dżemu> |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Wtajemniczenie
|
Danny, a ile kg chcesz jeszcze zredukować? Bo waga to już dobra u Ciebie. Po redukcji, utrzymanie? A może nabieranie masy mięśniowej? Wybacz, że tak wypytuję, ale interesuję się kulturystyką i dietami redukcyjnymi, które nie liczę 1500 kcal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Zadomowienie
|
pomyłka
#287 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#288 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękny jadlopsis ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Gang Iren
|
Mam pytanko czy jest jakis sposob zeby pozbyc sie toksyn z organizmu?Dlugo palilam papierosy i chcialabym teraz wywalic to swinstwo z siebie.A moze 1 dniowa glodowka,picie samej wody przez caly dzien?No i czy jakas zywnosc pomaga pozbyc sie tych toksyn?Juz o to pytalam jakis czas temu,niestety nikt mi nie odpowiedzial,wiec moze teraz...?Pozdrawiam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Raczkowanie
|
nie jest tragicznie, coś Ty! fajne u, nie przytyjesz na tym na bank, zwlaszcza, ze duzo sie ruszasz!
DZiękuję IZA (jeszcze trochę i będę Ci musiała pomnik wystawić ![]() uff to dobrze.. ![]() a tagiatelle to taki rodzaj makaronu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie jestem ekspertem, więc jakbym się pomyliła to mnie dziewczyny poprawią... ![]() Z tego co wiem, to na jednodniowej głodówce nie pozbędziesz się tych wszystkich toksyn, mam nawet wątpliwości czy udałoby Ci się to po tygodniu lub więcej głodowania - wkońcu jak się domyślam paliłaś przezkilka LAT...poza tym głodówki tak w ogóle nie są polecane, dają więcej szkody niż pożytku dla zdrowia. Aby uwolnić organizm z tych wszystkich toksyn potrzeba czasu, zdrowa dieta, i duuuużooo RUCHU na świeżym powietrzu, staraj się jak najwięcej czasu spędzać na świeżym powietrzu, żywność jak najmniej przetworzona, zielona herbata i przede wszystkim RUCH....i bądź cierpliwa, bo na to potzreba czasu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
Wczorajsze RRR takie troche luzniejsze:
Sniadanko: 1 kromka pelnoziarnistego, 2 plastry szynki, ogor, pomidor, nektarynka II Sniadanko: 100g chudego twarogu z maslanka truskawkowa(wiem ze smakowa na R nie za bardzo ale dalalm sobie troche luzu) jablko Obiad: Piers z kurczaka smazona na teflonie bez tluszczu, salata, pomidor, ogorek zielony i konserwowy, troche cebulki Podwieczorek: Chudy twarog z kefirem i 2 lyzeczki kakao ![]() Kolacja: jajecznica z 2 bialek i jednego zoltka, 2 plastry poledwicy indyczej, pomidor Wczoraj jakos tak luzniej... tesknie za slodyczami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#294 |
Przyczajenie
|
W sumie to moja dieta jest na utrzymanie a nie na redukcję. Mam tak powolny metabolizm, że przy obecnym jadłospisie moja waga stoi w miejscu <już od jakiś 3 miesięcy>, jedyne co sie dzieje to tłuszczyk spada i definicja mięśni się polepsza. A treningi 4-5 razy w tyg, na każdym tylko 1 grupa mięśniowa+brzuch i 30 min aerobów. <cały trening włącznie z rozgrzewką, ćw siłowymi i aerobami zajmuje mi ok. 2h>. Masy mięśniowej mi starczy, przy każdej próbie podbicia wagi za bardzo mi w "boczki" i brzuch idzie :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Rozeznanie
|
może być smakowa, jak najbardziej. jednak nie powinno się jej słodzić, gdyż traci wtedy swe właściwości.
"The sun sets in the west Representing a new dawn Continue do your best and life goes on and on." G. licencjuszka resocjalizacji. przyszła pani mgr, psychoterapeutka i dancehall queen ![]() bo miłość jest silniejsza niż śmierć. http://www.nowakadriana.blog.int eria.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Przyczajenie
|
Link do ciekawego artykułu na temat żywienia, może kogoś zainteresuje:
http://www.newsweek.pl/kobieta/artyk...27709&Strona=1 |
![]() ![]() |
![]() |
#298 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Przyczajenie
|
R:
Proszę o ocenę mojego jadłospisu. Pewnie błędów co nie miara i źle łączone, ale układałam wszystko tak, żebym była syta. Na poprzednich dietach nie mogłam przetrwać dnia, bo byłam strasznie głodna i rzucałam się na wszystko, co popadnie... 1: 2 kajzerki (2x120), 2 plasterki kiełbasy krakowskiej (to taka duża kiełbasa, nie ta wąska ;] 2x15?), 2 plasterki sera morskiego (duże plastry, 2x45?), filiżanka herbaty malinowej (naturalne suszone owoce i liście zalane wrzątkiem - pyszna, z 5kcal ![]() 2: serek danio (157), 1 szkl. soku porzeczkowego (40), gruszka (60) 3: herbata (taka mieszanka owocu guarany, liści czerwonej i zielonej herbaty, etc., z 5kcal), omlet z 2 jajek (2x90) bez oleju, kilka plasterków papryki i ogórka (ok. 40kcal) 4: 150ml mleka 0,5% (innego nie wypiję, w życiu ;/, 53kcal) ze szklanką płatków kukurydzianych Cornflakes (o ile się nie mylę szklanka płatków Cornflakes to 30g, czyli 172kcal), 2 kawałki arbuza (2x50) 5: 2 banany (2x120) lub szklanka kisielu bez cukru (250) 1422kcal, zwracając uwagę na to, że niektóre produkty brałam ,,na oko" to będzie z 1500kcal _________________________ ________________________ 0-1-2-3-4-5 |
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jeśli chodzi o dosładzanie, to raczej bym nie polecała cukru. Ogólnie cukier nie należy do najzdrowszych produktów....trochę lepszy jest ten brązowy, ale jeśli już koniecznie musisz posłodzić to może miodem?? Ja czasami do zielonej herbaty dodaję cytrynę, ale najbardziej lubię delektować się jej "czystym" smakiem. Myślę, że do smaku zielonej herbaty trzeba się przyzwyczaić. Mi też na początku nie smakowała, a teraz piję ją codziennie - zachęciły mnie korzyści ![]() Może spróbuj na poczatku z cytryną, a jeśli nie będziesz mogła to możesz dosłodzić miodem. I myślę, że ta opuncja jest jak nahbardziej OK ![]() ![]() Pozdrawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.