|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Dziewczyny z Plus Size z przyjemnością gubią kochane ciałko :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Rozeznanie
|
wiem że macie czego bo kiedyś też miałam cały tydzień (masakra) a po urodzeniu dzieci zmieniło mi się na 3 dni .Pozdrawiam Was
![]()
![]() |
#273 |
Rozeznanie
|
Witajcie Kochane
![]() Dość długo tłukłam się z myślami, ale w końcu dziś podjęłam męską decyzję i chciałabym przystąpić do waszej grupki, bo mam podobny cel do waszego... Ważę: 86kg Wzrot: 170 cm Cel: zejście z rozmiaru 44 do 40 i lepsze samopoczucie ![]() Powiem Wam szczerze, że mam słomiany zapał ![]() ![]() Druga sprawa to odżywianie.. ogólne zasady znam, woda, 5 posiłków dziennie, zbilansowane posiłki-jednak jakoś ciężko mi to wprowadzić w życie.... jak jestem już głodna to jem to co mam pod ręką najczęściej pieczywo, bułki, makaron... często też piekę ciasto w domku i jakoś ciężko sobie odmówić jak wszyscy jedzą ![]() Wy dziewczynki już jesteście w trakcie... jakieś pierwsze sukcesy- to na pewno dodatkowo motywuje. Ja bym chciała zrzucić te kilkanaście kilo, ale zmianą stylu życia tak, aby było to trwałe... kiedyś już próbowałam kilka razy i tylko dochodziło więcej ciałka, a po ciąży to raczej tylko dochodzi niż maleje... Hmm mam nadzieje, że damy rade ![]()
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
Nie wiem dziewczyny , czy Wy też tak macie , ale w czasie okresu mam straszliwą ochotę na czekoladę.Normalnie zwalczyłam w sobie ochotkę na słodycze,ale w czasie okresu nie daję rady.Nie obżeram się , ale nie potrafię sobie odmówić.
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Od jutra jeszcze więcej ruchu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Raczkowanie
|
beef to taki gulasz z wołowiny z warzywami - papryką, marchewką, fasolką zagęszczony sokiem pomidorowym.
a moje menu dziś było takie: mała kromka razowca z białym serkiem sałatka z sałaty, pomidora, białej rzodkiewki, ogórka, bielucha + sól i pieprz + kromka razowca 2 paszteciki + parówka (super zestaw, ale nie miałam pomysłu) + pół brokuła 5 pierożków z serem na słodko woda, herbata zielona, kawa w sobotę rano będę się ważyć i mam nadzieję zobaczyć 77 kg na wadze ![]() niezapomniana witamy! razem jakoś damy radę ![]()
Do you know that hue of my new blue jeans? Edytowane przez madzinka Czas edycji: 2009-05-19 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja dobra rada,nie piecz ciast w domu,ja przestałam , a przed odchudzaniem piekłam co tydzień,teraz dla rodzinki kupuję mały kawałek ciasta tylko dla nich lub ciastka ,a w zaszadzie mój mąż tez zrezygnował ze słodyczy,bo chce schudnąć i kupuję tylko dla córek,a jak ktos ma przyjść, to serwuję sałatki,surówki,mięsko,ry by, a ze słodyczy to np. galaretka owocowa np. ze świeżymi pomarańczami lub mandarynkami ,bo ma mało kalorii i od czasu do czasu można sobie na nią pozwolić w ramach 10 %-owego dozwolonego odstępstwa od diety. Życzę wytrwałości ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- [quote=madzinka;12379770]beef to taki gulasz z wołowiny z warzywami - papryką, marchewką, fasolką zagęszczony sokiem pomidorowym. Ale super danie!Uwielbiam beef!Ruszam po wołowinkę i przyrządzam,a fasolka zielona szparagowa czy sucha typu Jaś?? ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Ja codziennie jem 5 posiłków co 3 godziny i tak dzisiaj było: Na czczo godz.8.30: 1 szklanka letniej niegazowanej wody mineralnej I śniadanie godz.9.00: owsianka z 3 dużych czubatych łyżek płatków owsianych,1 dużej czubatej łyżki otręb pszennych,1 serka wiejskiego lekkiego z Piątnicy 3 % tłuszczu 150 g ,do tego wrzucone pokrojona w kosteczkę 1 duża rzodkiewka,koperek świeży i natka zielona pietruszki II śniadanie 12.00: sałatka owocowa z :1 jabłka 15 dag,1/2 grapefruita 15 dag,1/2 pomarańczy 10 dag i jogurtu naturalnego 2,5 % tłuszczu 180 g Obiad godz. 15.00: 2 łyżki ugotowanej kaszy gryczanej posypanej świeżą natką zieloną pietruszki +2 duże pieczarki pokrojone w plasterki i podsmażone na patelni bez tłuszczu+3 łyżki mięsa mielonego z łopatki wieprzowej podsmażone na patelni na odrobinie oliwy z oliwek + surówka z sałaty,pomidorka,ogórka konserwowego,oliwek,cebul ki dymki,szczypiorku,koperku świeżego doprawiona oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i sokiem z cytryny Podwieczorek godz. 18.30: makrela wędzona ok. 7dag + surówka z kapustki kiszonej doprawiona świeżym koperkiem Kolacja godz. 21.30 :80 g chudego twarogu 0 % tłuszczu ,ogórek kiszony-1 sztuka Napoje : pokrzywa,herbata czerwona,woda mineralna niegazowana |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Rozeznanie
|
bekii widzisz u mnie to troche skomplikowana sytuacja... mieszkam z rodzicami od zeszłego lata i jestem do tego samotną mamą... mam 24 lata i w sumie życie przed sobą... ale powiem szczerze, że zdrada męża i odejście do innej mocno zachwiało moją samooceną
![]() W domku same łasuchy, a mama uważa, że pieczenie ciast wychodzi taniej więc 2 blachy na tydzień to min, do tego zawsze coś tato kupuje i znosi do domu... Przejrzałam forum w większości i chciałam dodać jeszcze, że niedługo bo 15 czerwca mam obronę pracy mgr... co za tym idzie chciałam kupić jakieś ładne ubranie na tą okazję... żadko kupuje sobie coś nowego i jak się przeszłam po galerii to padłam.. wszystko małe a jak większe to wyglądam w tym nieładnie... Mam sylwetkę raczej gruszki. Bardzo masywne nogi no i dupka szeroka. Brzuszka nigdy nie miałam, ale po tej zimie spędzonej dużo przed komputerem zauważyłam, że mam wałeczki na brzuchu no i na ramionach tez się zebrało co przy okazji lata i skąpego ubrania widać bardzo. Mówiłyście też o basenie. Ja się ogromnie wstydzę swoich nóg na basenie, więc nie chodze. U mnie nawet nie ma, więc musiałabym jechać do większego miasta. Problemów zdrowotnych raczej nie mam, choć problemy z testosteronem są i przy tej okazji trądzik ![]() Kiedyś kiedyś, zanim zaszłam w ciąże nosiłam 36/38 teraz jak wspominałam 44... od jutra zaczynam jakieś zdrowe jedzonko. Nie wiem tylko jak dobrze zbilansować białko, tłuszcze i węglowodany. Bardzo lubie owoce i nabiał ale wiem, że na tym nie zajade daleko ![]() Trzeba będzie się kłaść bo synek jutro do zerówki idzie a już 22... niestety uzalezniony jest od spania ze mną, więc muszę się położyć z nim puki nie zaśnie co w konsekwencji kończy się na tym, że zasypiam razem z nim ![]() ale się rozpisałam buziaki ![]() odezwę się jutro, jeśli nie macie nic przeciwko będę tu często zaglądać i wtrącać swoje 3 grosze ![]()
![]() |
#278 | |
Raczkowanie
|
[quote=bekii;12380211]
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#279 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() śniadanie-grachamka z serkiem wiejskim,rzodkiewką,pomid orkiem obiad szparagi ,jajo,ziemniak1,maślanka podwieczorek winogrono(uwielbiam) kolacja2 kromki razowca jeszcze nie wiem z czym woda,kawa,zielona herbata, stepperek i rower MIŁEGO DNIA!!! ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#280 |
Rozeznanie
|
a ja ostatnio się jakoś zapuściłam i wszelka motywacja ze mnie zeszła,może to przez stres ze szkołą związany, jakaś ciągle zaspana i zmęczona jestem. Wczoraj szłam o schodach zasapana i zastanawiałam się jak się babcinki czują skoro ja idę i zdycham a co dopiero one. chociaż nie zdziwiłabym się że babcie mają lepszą kondycję ode mnie
![]()
![]() |
#281 |
Rozeznanie
|
A ja wam powiem, że dla mnie odstawienie słodyczy to nie problem. Czasami tylko brak tych słodkich węglowodanów daje znać o sobie w postaci złego humoru, a wtedy jem kisiel albo galaretkę
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- oczywiście to co opisałam nie dzieje się co drugi dzień. z czekoladą to raz na 2-3-4 miesiące |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki
![]() Ja od samego rana potanowiłam działać... swoje menu napisze wieczorem, bo nie wiem jeszcze jak się ułoży ![]() Ja na czekolade jestem strasznym łasuchem i wiecie jak podeszłam do tego?? Postanowiłam się nie katować i zakupiłam chrom ![]() ![]() ![]() Miłego dnia Kochane, odezwę się jeszcze dziś, a tymczasem znikam ogarnąć domek i zająć się króliczką ![]()
![]() |
#283 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja przytyłam m.in. przez to, że nie jadłam śniadań, mój pierwszy posiłek był ok. 13. Nie byłam głodna więc nie jadłam, teraz wiem, że to duuuuży błąd i już nauczyłam się jeść śniadanie ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- A i jeszcze: dzienny jadłospis najlepiej planować rano, lub poprzedniego dnia- wtedy wiesz co masz zjeść, masz plan i wiesz, że należy się go trzymać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No masz rację z tymi śniadaniami.. ja też ich nie jadam, ale zmienie to bo jak do tej pory to jadłam dopiero ok 10-11. Musze popracować nad konkretnymi posiłkami, które są odpowiednio zbilansowane. Siedze siedze, czytam czytam i coraz bardziej zaczynam pojmować jak ja mam to zorganizować... nie ma żartów jak się brać to na serio ![]() ![]()
"Do sukcesu nie ma żadnej windy... trzeba iść po schodach" Edytowane przez niezapomniana Czas edycji: 2009-05-20 o 11:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zadomowienie
|
moje dzisiejsze menu no cóż jakbym napisała co zjadłam to pewnie by mi sie dostało he he
![]() byłam dziś na zakupach kupiłam wszystko co mi wystarczy na pare dni. i od jutra walczę dalej. czekam też na kuriera z moim stepperkiem i coś go nie widać. ![]() problemu ze słodyczami nie mam bo mąż wraca dopiero 6 lipca więc jesli sama nie kupię to mam pewność że w domu nic nie znajdę słodkiego. schody sie zaczną ja TŻ wróci, obiadki dla niego, ciasteczka ale myslę że do tego czasu się odzwyczjaę.
![]() |
#286 | |||
Rozeznanie
|
Mój planowany na dzisiaj jadłospis ,I i II śniadanie już zjedzone:
Na czczo godz.9.00: 1 szklanka letniej niegazowanej wody mineralnej I śniadanie godz.9.30: owsianka z 3 dużych czubatych łyżek płatków owsianych,1 dużej czubatej łyżki otręb pszennych,1 serka wiejskiego lekkiego z Piątnicy 3 % tłuszczu 150 g ,do tego wrzucone pokrojona w kosteczkę 1 duża rzodkiewka,koperek świeży i natka zielona pietruszki II śniadanie 13.00: 1 jabłko 20 dag,1 grapefruit 25 dag, 1 jogurt naturalny 0 % tłuszczu 180 g (do jogurtu wrzucony posiekany koperek i natka zielona pietruszki) Obiad godz. 16.00: ugotowana na piersi z kurczaka bez skóry kapustka kiszona z cebulką i pieczarkami,troszkę posolona,popieprzona,z przyprawą do bigosu,listkiem laurowym i zielem angielskim+połowa ugotowanej piersi z kurczaka Podwieczorek godz. 19.00: makrela wędzona ok. 7dag + połowa ugotowanego brokuła Kolacja godz. 22.00 :80 g chudego twarogu 0 % tłuszczu ,ogórek kiszony-1 sztuka Napoje : pokrzywa,herbata czerwona,herbata zielona,woda mineralna niegazowana ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do ciasta też piekłam co tydzień a teraz żeby się nie kusic to zawsze zrobie galaretke z owocami albo kupie lody i reszta się cieszy a ja nie podjadam chyba że galaretke (troszeczke ![]()
![]() |
![]() |
#288 |
Zadomowienie
|
przyszedł stepperek
![]() Mąż chciałby żeby mi się udało schudnąć chociaż do tych 87kg ważyłam tyle jak go poznałam ![]() muszę sobie zapas galaretek kupić na chwilkę słabości ![]()
![]() |
#289 |
Przyczajenie
|
Witam po dość długiej nieobecności
![]() ![]() Wiadomo czerwiec, sesja się zbliża, mało czasu... ehh Ograniczyłam mocno żarełko, odstawiłam cukier, pieczywo, slodycze i powiem wam, że 3 kg mniej ![]() ![]() Dalej biegam na uczelnie, dodałam tez do tego rezygnacje z windy ![]() Pozdrawiam Was Dziewczyny i będę się starała odzywać się częściej Olka ![]()
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
steperek odrobiony, z jedzeniem bardzo srednio ale ciesze sie, ze na steper wlazlam, teraz ide sie upiekszac do wanny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Rozeznanie
|
Tajka89 jak mozna zapomniec
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
mnie nie leci nic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() guantanamera mnie nie leci nic ![]() ![]() i tobie poleci ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczynki! ja dziś pod względem diety miałam super warzywny dzień:
activia + 2 chlebki wasa + herbata sałatka z 3 rzodkiewek, pomidora, ogórka + pół serka wiejskiego light + pół kromki chlebka razowego + herbata kawa sałatka (sałata, oliwki,pomidor,papryka,ku kurydza,ogórek + sos knorr grecki) + jajko sadzone z pieczarkami no a generalnie to mam lekki dołek, bo znów mi wyszły źle badania tarczycy (mam całkowicie usuniętą) no i chyba to jest również przyczyną moich nadprogramowych kilogramów. ehhh, a myślałam, ze się za robienie dzidziusia będziemy mogli wziąć, a tu te nieprawidłowe wyniki tarczycy ![]() aż się zważyłam przedplanowo z tego wszystkiego - no i teraz wieczorem 77kg! jedyny pozytyw dzisiaj. no i na pocieszenie jem właśnie budyń mały czekoladowy. trzymajcie się!dobrej nocy!
![]() |
#295 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Zaczynam dietę moje śniadanie trzy kromki chlebka ciemnego ze słonecznikiem (bez cukru, karmelu, substancji słodzacych) twarożek wymieszany z łyżka jogurtu naturalnego rzodkiewka sałata cherbatka malinowo-waniliowa (kupiłam w rossmanie dla mnie rewelacyjna) kcl orientacyjnie 250
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
madzinka a nigdy nie bralas lekow po wycięciu? pewnie masz to co ja czyli niedoczynnosc, sporo sie tyje, pewnie dostaniesz Euthyrox, glowa do gory mozna z tym zyc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczynki
![]() Odrobiłam wczoraj lekcje i na dziś zaplanowałam jadłospis na 5 posiłków o stałej porze ![]() Naczczo szklanka mineralnej z odrobiną cytrynki Śn owsianka z pięciu łyżek na wodzie i mleczku z dodatkiem banana i garści migdałków rozdrobnionych II Śn bułeczka pełnoziarnista z szyneczką i jajkiem do tego pomidorek ze szczypiorkiem, kawa zbożowa O ryż brązowy z warzywkami ( marchew, pietruszka, seler korzenny i naciowy, kalafior, troche fasolki szparagowej) do tego pierś z kurczaka upieczona na grillu bez tłuszczu P twaróg chudy z łyżką jogurtu nat. garścią orzechów laskowych i słonecznika + koktajl z borówek z dodatkiem siemia lnianego i jog nat K tuńczyk w sosie własnym z jajeczkiem i szczypiorkiem+ ogórek + pekinka Napoje: herbatka czerwona, woda I jak wam się podoba ![]() Mam do was jeszcze pytanko. Czy liczycie kcal? Czy tylko układacie taki jadłospis aby były posiłki co 2-3h i przestrzegacie zasad np zwiększona ilość białka przy niskim spożyciu tłuszczy niedobrych i węgli?? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Rozeznanie
|
Piękny i wzorowy jadłospis
![]() ![]() Staram się liczyć kalorie, a przede wszystkim nie przekraczać dziennej dawki- czyli dzienne zapotrzebowanie minus 400kcal. Jak już będziesz zorientowana co mniej więcej ma to liczenie nie będzie potrzebne ![]() Staram się opierać moje posiłki głównie na białku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#300 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.