![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III
Kobiety/ The Women 2008
Film, w którym, ani przez chwilę nie zobaczymy żadnego faceta. O kobietach, raczej dla kobiet, zrobiony przez kobietę (a nawet kobiety). Ale raczej go nie polecam, naprawdę nic specjalnego i nawet dobra obsada aktorska nie pomaga. 5/10
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Dom woskowych ciał - niezły horror, chociaż oczekiwałam że wytłumaczą kilka spraw, np tą, jak wykonywano maski - skoro ofiara była zalewana woskiem od zewnątrz.. ?
9/10
#273 |
Wtajemniczenie
|
"Skrzypek na dachu"(1971) - klasyka klasyki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Rozeznanie
|
Anioły i demony - 6/10
Książki niestety nie czytałam (a szkoda), bo film mnie do niej zachęcił ![]()
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
Epoka Lodowcowa 3 - 3d!
Podobalo mi sie niesamowicie, zarowno wizulalnie jak i tekstowo! Usmialam sie po pachy 10/10 ![]()
![]() |
#277 |
BAN stały
|
Oszukana w roli głównej z Angeliną Jolie.
Piękny, sugestywny film z doborową obsadą, oparty na faktach prawdy. Polecam każdemu kto lubi oglądać dobre kino 10/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Konto usunięte
|
"The nun" Zakonnica. 5/10
Niby horror, a ja choć lękliwa jestem strasznie wcale się nie bałam. Nie typowe zakończenie w stylu Sierocińca, po którym czuło się niedosyt. Jakby scenarzysta zapomniał czegoś dopisać w scenariuszu... Ale na nudny wieczór z kubkiem kawy w sam raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Rozeznanie
|
"7 dusz" 5,5/10 do połowy film niesamoicie nudny, potem sie rozkreca, a koncowka bardzo wzuszajaca.
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Przyczajenie
|
Wyspa. 8/10 Ze Scarlett Johansson w roli głównej. Bardzo mi przypadł film do gustu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
Zapowiedź – w roli głównej Nicolas Cage. Efekty bardzo fajne, zakończenie totalnie fantastyczne, a fabuła wypisz wymaluj z filmu „Dzień w którym zatrzymała się ziemia”. Czyli nic nowego.
6/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Zadomowienie
|
Po sesji nadrabiam zaległości i zaczynam chodzić do kina:
Narzeczony mimo woli - śmieszna, przyjemna komedia, ogólnie bardzo lubię Sandre jako aktorke 8/10 Coco Chanel - podobał mi się, ale spodziewałam się pokazania jej życia, kiedy już była sławna, właśnie przez niewłaściwe przetłumaczenie tytułu,jak jedna wizażanka juz zauwazyla 7/10 Vicky Christina Barcelona - oglądałam na trzy razy co rzadko mi się zdarza, później akcja się trochę rozkręca, ale początkowo niemiłosiernie się wszystko wlecze, denerwował mnie też lektor 3/10 Epoka Lodowcowa 3 - przyjemna bajka, w niektorych momentach śmieszna, lepsza na pewno niż część 2, wiewiórka jak zwykle najśmieszniejsza i pełna uroku 6/10 Nienarodzony - nie najlepszy horror jaki widziałam, ale też nienajgorszy można obejrzeć 6/10 Nieproszeni goście - początkowo nudnawy, ale bardzo mi się podobało zakończenie, nie przewidziałam go co rzadko mi się zdarza na tego typu filmach, może za mało się wczuwałam na początku, 7/10
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam ![]() 7.7.2012 godz 17 ![]() 7.3.2015 moje druga miłość ![]() Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Tajemnica rajskiego wzgórza (The Secret of Moonacre) – dziwnie przetłumaczony tytuł... ani do oryginału nie pasuje, ani do filmu, w którym to o dolinie jest mowa, a nie o wzgórzu i tym bardziej nie rajskim, bo to księżyc był głównym symbolem.
Sam film to typowa rodzinna baśń, w której dobro walczy ze złem, w której jest morał, i w której oczywiście dobro zwycięża i wszyscy żyją długo i szczęśliwie. Powielone schematy. 4/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zgadzam się co do tego, że film bardzo podobny do "Dzień w którym...". Oba równie banalne, z średniej klasy aktorami i z kompletnie naiwnym morałem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
The Proposal (Narzeczony mimo woli
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Angus, Thongs and Perfect Snogging - obejrzałam po recenzji w tym wątku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anioły i demony - tyle się złego naczytałam o tym filmie, ale jako że ja nie odpuszczam nigdy ze wzglęgu na złe recenzje, to obejrzałam z TŻtem ![]() ![]()
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
Ostatni dom po lewej - Uciekinierzy z więzienia jedną dziewczynę gwałcą, drugą zabijają, a rodzice tej jednej która przeżyła wymierzają im sami sprawiedliwość. Początek banalny, później wkurzający wątek (mnie bo gwałt), bardzo wciągający (oj ja sie wczuwałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zadomowienie
|
Kobiety pragną bardziej
koleżanka z pracy powiedziała 'dno', a ja z zaciekawieniem usiadłam i... jejku, słodki był ten film ![]() moją ulubioną parą zdecydowanie była Gigi i Alex, wręcz słodkie ![]() miły film na rozleniwienie się i marzenie o prawdziwej, takiej wariackiej, miłości ![]()
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
Anioły i Demony – no i jestem mile zaskoczona, bo film całkiem, całkiem. Po "Kodzie Leonarda DaVinci", który był totalnym gniotem i ledwo przypominał książkę, obawiałam się, że ten też będzie klapą, a tu się okazuje, że film całkiem niezły. Trzyma w napięciu i chyba nie odbiegał tak bardzo od książki. Chociaż książkę czytałam dość dawno i już dokładnie wszystkiego nie pamiętam, więc to też mogło wpłynąć na moją opinie.
7/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
Epoka Lodowcowa 3 w 3D - poszłam do kina bo TŻ się gdzieś uchował i nie widział jeszcze filmu w 3D
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
Ja Cię kocham, a Ty z nim (Dan in Real Life) - tytuł znowu ni w pięć, ni w dziesieć
![]() ![]() 6,5/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
12 Rund - typowy amerykański film akcji... twórców Szklanej Pułapki i o ile dobrze pamiętam Speeda. Głównego bohaterowi zostaje porwana dziewczyna i musi przejść 12 tytułowych rund aby ją uratować. Nie powiem dużo akcji, oczywiście nie które ponaciągane, ale to są uroki filmów made in USA.
Da się spokojnie obejrzeć. 7/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Włatcy móch. Ćwoki, Czopki i Mondzioły 2009
Lubię Czesia i resztę. Momentami było fajnie, a chwilami wręcz przeciwnie. Akcja w Chinach jakoś mi nie pasowała do całej reszty. Jedyny minus taki, że wiadomo było jakie będzie zakończenie, gdy Czesio po napisaniu wypracowania poszedł spać-dla mnie było już wszystko jasne jak słońce. Moi ulubieńcy, czyli Higienistka, Czesio, pani Frał, Przekliniak i Przytulasek dali radę. Oceniam pozytywnie 8,5/10
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
Sauna z 2008r- film produkcji czesko-finskiej- ciezko go sttrescic ale polecam- cos pomiedzy horrorem thrillerem i dramatem- o 2 braciach ktorzy porzucili w czasie wojny dziewczynke w zamknietym pomieszczeniu- i 1 z nich potem popada przez to w obled, natrafiaja na tajemnicza osade....Wiecej nie zdradzam-film z fajna niepokojaca atmosfera, piekne bagienne krajobrazy i klimat przez duze K.Niemniej nie jest to rzecz w stylu nienarodzonego czy nieudolnej przerobki piatku 13-trza mu poswiecic troche czasu i uwagi.Niemniej warto.
Dead set- Jestem po 1 odcinku serialu, jak na razie podoba mi sie- akcja toczy sie w czasie trwania tandetnego reality show w stylu Big Brothera, po czym miasto zostaje opanowane przez zombiaki- zobaczymy co w dalszych odcinkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Wtajemniczenie
|
Coco Chanel-ogólnie mówiąc film mnie oczarował. Świetna Audrey, stroje, klimat tamtych czasów. Jednak jak koleżance parę postów wyżej trochę brakowało mi pokazania Coco w latach jej największej sławy. No i mógł wyraźniej zostać poruszony temat "małej czarnej"(o Chanel no 5 nie wspominając)
![]() ![]() Jednak mimo niedociągnięć nie mogę wystawić mniej niż 8/10 i polecić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
wojna polsko ruska
0/10 Durnowaty film, dwie pierwsze minuty filmu kumałam fabułe, później to lipa, napisałabym coś więcej - ale nie wiem nic z tego filmu ![]()
#297 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Problem z Wojną polsko-ruską jest taki, że bez podstawowej znajomości tffurczości Masłowskiej, bez przeczytania wcześniej recenzji na temat tego, że to nie jest film rozrywkowy, a raczej kontrowersyjny, wychodzi się z kina właśnie z takim "niesmakiem". Pytanie tylko, czy niezrozumienie artystycznego przesłania zaproponowanego przez reżysera jest wystarczającym argumentem dla oceny 0/10 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Później wchodze na Onet a tam takie opinie o tym filmie o jakich piszesz. Ja poprostu nie lubię takich filmów.. a polskie filmy kocham. Tym bardziej jestem rozczarowana i zawiedziona.
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Tożsamość/Identity - film ze specyficznym klimatem, fabuła wciągająca, nawet jeśli ktoś podejrzewał "kto, co i jak" i tak dobrze się oglądało
![]() http://tozsamosc.filmweb.pl/ Cytat:
![]() Każdy film to jakieś przesłanie reżysera, może się podobać lub nie, można rozumieć lub nie. Ocena twórczości jest bardzo subiektywna, więc jak najbardziej uważam, że argumenty kiniaczeq są wystarczające. A tak dywagując... moim zdaniem filmy, które wymagają znajomości twórczości autora książki na podstawie, której nakręcono film - oznacza, że jest to marny film ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#300 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi sie ten film podobal... zwykle pewne rzeczy szybko w filmach wylapuje... przyznam, ze ten mnie zaskoczyl, nie wiem czy to swiadczy o tym, ze byl dobrze zrobiony? Warty zobaczenia. Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.