|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Witajcie Mamusie lipcowo- sierpniowe!
Zaglądam do Was czasem z sentymentu i ciekawości , zobaczyć co słychać u starych znajomych ! Za wszystkie trzymam kciuki , życzę łatwych i szybkich porodów, zdrowych dzieciaczków no i nieuciążliwych ostatnich tygodni/dni ciąży! ![]() a tym z Was, które już urodziły serdecznie gratuluję i życzę cudownych chwil macierzyństwa! -mamusia październikowa
![]() |
#272 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#273 | ||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To aż dwie przychodzą? Myślałam, że tylko położna środowiskowa ![]() Cytat:
![]() A z łożyskiem to jest tak, że można chyba urodzić, jak jest niedojrzałe, tylko samo się nie odklei. Cytat:
![]() Cytat:
![]() No kłuje, ale na razie mniej. Wczoraj miałam takiego stracha, że nie da się tego opisać, nie jestem gotowa ![]() Cytat:
![]() ![]() Podziel się szczegółową listą ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
Kiedy taką deklarację się składało? Ja sobie nie przypominam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakby do mnie taka przyszła, to prędzej by wyszła jak weszła! Nikt mi nie bedzie po domu plądrował ![]() Co ona sobie myśli ![]() Moja mama jakby to zobaczyła to nie ręczę za nią... ![]() U nas jest juz 2,5 tyg. od porodu i jeszcze nikt nie był. Mają byc dzisiaj. ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- [QUOTE=Miramej;13148958To aż dwie przychodzą? Myślałam, że tylko położna środowiskowa ![]() A trzeba zapisać dziecko do tej samej przychodni, co my jesteśmy zapisani? To skąd masz położną i pielęgniarkę środowiskową?[/QUOTE] Jak bylismy z Kuba w przychodni to przyjmowała nas pielęgniarka i mówiła, że w prawdopodobnie w srodę odwiedzi mnie połozna i pielęgniarka... zrozumiałam, że dwie. My zapisalismy Kube do zupełnie innej przychodni, bo w tej naszj nie ma pediatry. Położna jest przydzielana z tej przychodni gdzie jest dziecko zapisane.
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Wtajemniczenie
|
oj Kochane, tak regularnie Was podczytuję, i oglądam zdjęcia, tych dzieciątek które już wyszły z brzuszków, i tak się bardzo wzruszam
![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale ten bez usztywnienia fajny! ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale ... ale ... czy te gratulacje to dla mnie? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie prosiłam o deszcz ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#278 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oglądała Tomusia i mnie - tak mi zaczęła "udrażniać" piersi, że się poplakałam z bólu ![]() ![]() zapowiedziała się na kolejną wizytę, ale moja mama zadzwoniła do niej, że nie potrzebujemy jej pomocy i ma nie przychodzić i kropka ![]() tyle o miłej wizycie...
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Ola-Unhola
|
Tru, serdeczne gratulacje.
![]() Wymęczyłaś się, ale to już za Tobą ![]() Cass, sliczny ten Twój synuś i juz jaki spory, kawał bobasa z niego ![]() Eleeri, pisała, że ma nadzieję, że dzisiaj wyjdą. Młody skończył naświetlania wczoraj, ale dopiero dzisiaj lekarze podejmą decyzję. Przesyła buziaki. U mnie pada i zimno. Niedawno wstałam, bo spanie to rzecz, którą mogłabym robic non stop. Musze iśc do sklepu, bo w lodówce pusto - na śniadanie tylko wasa. A trzeba obiad dla Bartusia zrobić i w ogóle. Idę coś w końcu zrobić w tym kierunku, bo zaraz wieczór będzie, a ja będę tu gniła. Oj coś dzisiaj humor nie teges mam.... ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Eleeri wychodzi dzisiaj - Mały już wypisany, teraz czeka na swój wypis.
#280 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cass piękne zdjęcia Twojej dzidzi. ![]() Coś z tym pakowaniem toreb jest, bo ja swojej też coś nie mogę spakować i odkładam to z dnia na dzień. Rożek kupiłam bez poduszki i bez usztywnienia. Svinecko jutro trzymam kciuki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Zadomowienie
|
Cass Kubuś jest słodki
![]() ![]() A czy mozna sie w ogole nie zgodzic żeby ta połozna przyszła??? Ja nie chce zeby jakies wredne babsko robiło mi uwagi....No chyba ze są wyjątki jakies i nie wszystkie takie są
#283 |
BAN stały
|
ju z wróciłam, ale najpierw musiałam doczytać co u was
![]() ![]() Wojtusia, ja mam kupiony rożek z wyjmowanym kokosowym wkładem, rożek ok 45 zł kosztował i wkład ok 13-15. myślę że to najlepsze rozwiązaniee - mam jeszcze normalny nie usztywniony ale to dlatego że kosztował w hurtowni 13 zł to go wzięłam dodatkowo cass, maluszek śliczny ![]() i super że eleeri dziś wychodzi ![]() tylko kasi szkoda - buziaczki dla niej ![]() siostra męża już pojechała do domu a ja spodziewam się jeszcze dziś koleżanki. a z tą kawalerką to my chcieliśmy wynająć - bo tu co mieszkamy to mamy jeden duży pokój i na górze koleś mieszka ale on jest spoko i większość czasu go nie ma. tylko to taka kawalerka w piwnicy i z grzybem...to ja dziękuję - zostaniemy tutaj. wczoraj jeździłam z mężem do jego szefa i sobie pogadaliśmy przy okazji - mieszkanko służbowe i przeprowadzko jakoś na koniec roku. poza tym jego żona pożyczyła mi taką elektroniczną nianię - kamerka i do tego telewizorek, który np w kuchni można postawić i widzieć co maleństwo robi. poza tym ona ma jeszcze leżaczek, matę i karuzelę m.in i też ma nam pożyczyć więc super ![]() ![]() oj się mi dziś Amelka wypina... a położna co ktg podpinała pyta na kiedy termin to jej mówię że jutro a ona co ma być to ja że dziewczynka i ona mówi że dziwne bo dziewczynki najczęściej rodzą się szyciej a chłopcy później - to dała mi do myślenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Wtajemniczenie
|
Miramej napisałm się listy dla Ciebie i mi wcięło
![]()
![]() |
#285 |
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() ![]() ![]() Tru serdeczne gratulacje ![]() ![]() Svinecka trzymam z całej siły ![]() ![]() Cass jaki duży i śliczny jest Twój Kubuś ![]() Ja myślałam że na L4 to będe miała więcej czasu, żeby z Wami posiedzieć a tu ![]() ![]() ![]() ![]() A tak poza tym mamy się z Mają baaardzo na nic nie mogę narzekać ![]() I oby tak zostało do samego końca. Całuski dla Was kochane ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Witam mamusie ![]() ![]() ![]() Tru serdeczne gratulacje ![]() ![]() Svinecka trzymam z całej siły ![]() ![]() Cass jaki duży i śliczny jest Twój Kubuś ![]() Ja myślałam że na L4 to będe miała więcej czasu, żeby z Wami posiedzieć a tu ![]() ![]() ![]() ![]() A tak poza tym mamy się z Mają baaardzo na nic nie mogę narzekać ![]() I oby tak zostało do samego końca. Całuski dla Was kochane ![]()
![]() |
#286 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Super, że wychodzą ![]() Cytat:
![]() ![]() Fajnie, że żona szefa taka życzliwa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#287 | ||||
Zakorzenienie
|
ja juz poprasowalam wszystkie ciuszki
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie mam komputera bo tż zabral mi laptopa ale pisze z lapa od brata! lece smazyc kalafiora, a potem odpoczynek bo nogi mam jak banie od stania przy zelazku ![]()
![]() |
#288 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bo akurat (co sobie w tym momencie przypominam) to trzy kolezanki ostatnio urodzily dziewczynki i kazda z nich ok 2 tyg po terminie z OM. A inna urodzila synka 3 tyg przed czasem To tak samo jak bujda ze jak sie ma chlopaka to jest mniejszy brzuch albo ze dziewczynki urode zabieraja ![]() Własnie dzwonil facet od mebli. Beda dzis ok19tej. Nareszcie. chociaz dzis tylko mi regał przywioza ale obiecał ze jutro reszte czyli komode poleczki oraz szafke do przedpokoju. W koncu zacznie sie cos dziac bo juz bym cos zrobiła Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2009-07-08 o 14:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak juz ma zrobic wywiad srod. to niech zobaczy warunki w jakich dziecko mieszka (wiadomo są rózne rodziny) i na tym koniec. A nie jeszcze cycuchy masuje i czepia sie matek ![]() Nie wiem jak to dzisiaj u nas bedzie...ale mama chce byc obecna przy wizycie i jak bedzie trzeba to powie pare słów jesli bedzie podobna syt. jak u p4w. Zreszta ja tez sie odezwę...mam w nosie te pielęgniarki niech sobie myślą co chcą.
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Niech mi tylko słowo powie o kołysce, ze się buja to ją ![]() Super, ze eleeri dzisaij wychodzi!!! ![]() ![]() UnholyOne, a co to za jakiś humor do ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No i fajnie, ze Żona szefa pozcyzyła Wam nianię ![]() Cytat:
![]() ![]() Najpierw przebierałam czeresnie, potem robiłam z nich kompot, później spacer z psem, postawiłam zupkę ... obrałam fasolkę szparagową ... zrobiłam jedno pranie ... obrałam ziemniaczki i teraz ide rybkę smazyć ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Wtajemniczenie
|
Miramej, nie ma sprawy, ale dłużej mi się schodzi, bo piszę na raty
![]() Torba dla mnie, może część rzeczy wyda Wam się niepotrzebna, ale ja tam wolę mieć je ze sobą. Kolejność przypadkowa. - koszule (3 sztuki-1szt do porodu,2-do codziennego użytku ) , - szlafrok, - skarpetki, - kapcie, - klapki pod prysznic - biustonosz do karmienia piersią(2szt), - wkładki laktacyjne, - majtki jedn. i siateczkowe, - podkłady poporodowe, podpaski, - ręczniki – 2 duże+jeden mały (ciemne kolory), - ręczniki papierowe, chust.hig., papier toalet.,, - maszynka d/g, - deo - szczoteczka d/z + pasta, - żel pod prysznic, - żel d/t, - krem d/t - szampon, - laktacyd, - tantum rosa, - bephanten, - płatki kosm., - po madka ochronna do ust - szczotka d/w - pilniczek (w razie zadarcia paznokcia, żeby nie zadrapać maluszka) - mydło - butelka ze smoczkiem, taka po wodzie min. - tusz, błyszczyk, - woda mineralna , - telefon komórkowy, ładowarka, - aparat foto + baterie - sok jabłkowy, - suszarka, - gumka d/w, opaska, - krem poporodowy na rozstępy, - lusterko, - gąbka, - drobne pieniądze, - landrynki (u mnie w szpitalu pozwalają je ssać na porodówce, żeby dodać glukozy) - długopis, - zioła/herbatka laktacyjna, - Maćkowa torba: - ubranka (pajace, body, kaftaniki, śpioszki, czapeczki, skarpetki, łapki) - podstawowe kosmetyki, - pieluchy tetrowe – 10szt, flanelowe – 2szt, - pieluszki jednorazowe, - szczoteczka d/w, - kocyk, rożek, poduszka-rogal do karmienia, - ręcznik kąpielowy, Chyba o niczym nie zapomniałam, ale i tak wyszła niezła paka.
![]() |
#292 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale wkurzające jest to że w normalnym domu się czepiają a w takich gdzie się 10 dziecko rodzi na kilku metrach bez warunków sanitarnych to nic nie robia?? ![]() ![]() Magi na mojej liście nie ma tylko tuszu, soku jabłkowego (może faktycznie lepiej wziąć?), gąbki, suszarki, landrynek i długopisu. Poza tym się pokrywamy ![]() Edytowane przez kamilka Czas edycji: 2009-07-08 o 14:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Ola-Unhola
|
Magi, pokaźna lista.
![]() Ja nie mam ochoty sie pakować.... Mam doła, chyba jakiś kryzys 35/36 tyg. Która godz. a ja dopiero ze sklepu wróciłam, obiadu nie ma - dziecko powinno juz zjeśc... *******nik w chacie, pranie czeka na zdjęcie. podłoga do umycia, a ja nie mam ochoty... Idę coś zjeśc, co tam przytargałam.
#294 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Rozumiem sprawdzic, pomoc w razie potrzeby- ale tak stresowac, to chyba sie mija z celem nieco ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cassandra piekne fotki! Poprosze o dokladke ![]() Magi swietna lista! To ja sie tez podziele. Dla siebie: -2 koszule nocne - biustonosz do karmienia - 2 pary skarpetek - klapki - 3 pary siatkowych majtoch - szczoteczka do zebow - pasta do zebow - chusteczki do demakijazu - zel pod prysznic - szampon - balsam do ciala - pilniczek (dzieki Magi!) - tusz, blyszczyk, puder z lusterkiem - chusteczki higieniczne - grzebien - podpaski - komorka+ladowarka - dokumenty - aparat + baterie - I-Pod Dla meza (jest mozliwosc nocowania ze mna ![]() - koszulka - bielizna - szczoteczka do zebow - mini zestaw do golenia - batoniki Marsy ( ![]() Dla dziecka: - 2 x pajacyk - 2 x body - skarpetki - czapeczka - smoczek - kocyk - Maxi Cosy To na obecna chwile tyle. Dodam, ze pieluszki oraz reczniki dostaniemy na miejscu.
![]() |
#296 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Ola-Unhola
|
![]() ![]() Może mi przejdzie z czasem... Miramej, dotarł fotelik?
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
Witam Was
Bylam dzisiaj w szpitalu. Lekarz zalecil cc, gdyz pekniecie krocza byloby dla mnie ryzykiem. Powiedzial przy tym, ze nie musze peknac a moge. Rys moze sie poglebic a nie musi. Nelly bedzie wazyla ok.3-3.2 kg To mnie pocieszyl i doradzil. Decyzja nalezy do mnie. Jutro rano mam dac odpowiedz. Jesli zdecyduje sie na cc, to w czwartek 16.07 mam isc na czczo do szpitala, od razu zrobia mi cc. Potem tylko bol pooperacyjny i do domu. Kurcze, ale sie boje. Sama nie bede, przyjedzie do mnie mama i pomoze przy dziecku. Nie wiem co mam robic. Isc na zywiol i ryzykowac, ze moze jednak nie pekne i urodze normalnie, czy decydowac sie na cc? Dodam, ze nic za cc nie musze placic. |
![]() ![]() |
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem 2,5 tyg. po operacji a wogóle nie czuje, że ją miałam. W domu robie wszystko, odkurzam, myje podłogi i nic nie boli. A blizny prawie wogole nie widać ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.