![]() |
#271 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
czesc dziewczyny
ja dzis ide do lekarza sie zarejestrowac takze trzymajcie kciuki aby wszystko poszlo sprawnie ![]() ![]() milego dzionka zycze
#272 |
Raczkowanie
|
Pytałyscie o plamienia... U mnie była to brązowa maź nawet skrzepki (jak na początku @) i było tego duzo. Ale dostałam duphaston najpierw 3 tabletki naraz a pozniej 1x3 i po dwóch dniach przeszło. Na początku towarzyszył temu silny ból ''ciągnący'' na srodku brzucha na dole... Na to bralam nospe forte. Ale po 2 dniach przeszły plamienia bóle troche pozniej. A z dzidzią od początku wszystko było dobrze
![]() ![]() POzdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() agnieszka 09 oczywiscie trzymamy kciuki! ![]() a co do nagietka to tez jeszcze o tym nie słyszałam....?muszę poczytac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
Hej aga czekam na relację!! Trzymam kciuki!
![]() ![]()
![]() |
#275 |
Zadomowienie
|
Witam Was Dziewczyny,
po pierwsze gratuluję zafasolkowanym ![]() Być może do Was dołączę, idę kupić test.... ale jakoś nie mogę się zebrać....pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Raczkowanie
|
No to czekamy na relacje
![]() Ale tu cichutko strasznie. Co tam dziewczyny u was słychac? Jak samopoczucie? |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Rozeznanie
|
Samopoczućko bardzo dobre, choć trochę duszno i mdławo chwilami.Ale w końcu mdłości są oznaką ciąży...
![]() ![]() ![]() Wczoraj była u mnie moja przyjaciółka (jej pierwszej,oczywiście zaraz po mężu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- A jeszcze z takich śmiesznych, to mój mąż (który nie jest polakiem,ale mówi po polsku, tylko czasami coś urokliwie przekręci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
Dziś zarejestrowałam sie do inego ginekologa który przyjmuje u mnie na osiedlu ponoć lepszy od tego u którego byłam poraz pierwszy na dodatek ma usg 4D jest jedyny który je ma w moim mieście. Wizyte mam na 14 sierpnia czyli za 10 dni i juz nie moge sie doczekac usg i tak mi pewnie nie zrobi bo nie można tak często robic przy kazdej wizycie ale kolejna pewnie bede miała za kolejne 3 tyg bo wtedy trzeba bedzie zrobić usg na badanie przezierności
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
samopoczucie... u mnie w sumie ok. mdłości są, ale bez wymiotów...apetyt wogóle zmniejszył mi sie 2 razy ... no i zaczęły się zachcianki żywnościowe... ciągnie mnie do kwasnych rzeczy, owoców i nabiału...to mozliwe zeby tak już mieć na poczatku zachcianki??
![]() no i nie wiem czemu chodze zmęczona większośc czasu... w domu to wystarczy ze gdzies na chwilę przycupne i zaraz śpie.... ![]() puma- czekamy na relację
moje malunki ![]() ![]() i moje wypocinki fotograficzne ![]() ![]() mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010 Edytowane przez Isis23 Czas edycji: 2009-08-04 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Raczkowanie
|
Od kilku dni męczą mnie wzdęcia i ciągłe bekanie mój brzuch jest jak balon czytałam że w ciąży to normalne i nawet by mi bardzo nie przeszkadzało ale wygladam jakbym była juz conajmniej w 5 miesiacu ktoś sie mnie pyta czy jestem w ciąży ja oczywiście odpowiadam ze tak i pytaja a który miesiac a ja odpowiadam ze drugi i mi normalnie wstyd.
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Raczkowanie
|
Hihi Magda rozumiem cię doskonale
![]() ![]() ![]() ![]() Puma a ile juz ci się spóznia @? Planowaliscie dzidzie? Napisz cos o sobie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
jesli chodzi o ten nagietek to nie wiem na co on a pozatym to nie biore nic poza tym co gin mi karze czyli nak narazie tlko kwas foliowy |
||
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
Kochana nie załamuj się. Kazda kobieta inaczej przechodzi ciąże. Ja tez juz słyszałam teksty typu ale przytyłas... Przeciez do 3 miesiąca nic nie widac itp itd... Ale ja się tym nie przejmuje jezeli komus cos nie pasuje to niech sie poprostu nie patrzy
![]() ![]() Dogisia a nie kazał ci witaminek dodatkowo łykac? Ja teaz biore falvit mama bo gin kazał brac witaminki dla kobiet w ciązy bo wiadomo zapotrzebowanie jest wieksze a dieta jednak w pełni nie da się tego uregulowac a witaminki pomagaja ![]() Edytowane przez Mysia1234 Czas edycji: 2009-08-04 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
powiedzial ze witaminki dla cieżarnych dopiero po trzecim miesiącu
chcialam sie podpytac czy taxo zarazamy sie tylko od zwierzad i od jedzenia bo moja szwagierka od maja choruje na to paskudztwo i ns w tym czasie odwiedzala czy moglam sie zarazic czy ktoraś spotkala sie z takim przypaskiem a ja pinda zapomnialam o tym powiedziec ginowi a on jak narazie zadnych badan mi nie zlecil dziwne jakies to... Edytowane przez dogisia Czas edycji: 2009-08-04 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Rozeznanie
|
Na zaparcia( a wiem coś o tym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
a moze sama to taxo zrobie bo chyba i tak jest platne
---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- to musze sprawdzic ja slyszalam o moczonych suszonych śliwkach ale cos mi sie wydaje ze ich nie przelkne o a moze by tak ten jogurt i otreby ze sliwka widzialam takie w sklepie o to jest myśli musze sprawdzić |
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() z tymi brzuszkami to macie świętą rację,że się nie przejmujecie a osoby,które tak mówią to chyba jakieś gamonie ![]() ![]() dogisia ja za toxo płaciłam 38 zł a jest igg i chyba img Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2009-08-04 o 21:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Rozeznanie
|
śliwka? jeszcze lepiej.Ale polecam kupić sobie samemu śliwki suszone(bardzo dobre są w biedronce) i zajadać, np. jak najdzie ochota na coś słodkiego.I koniecznie duuużo pić, bo co byśmy nie robiły, to jak nie ma nawodnienia, to skąd ma że tak powiem "pójść gładko".Teraz jest gorąco, to z piciem wody nie ma u mnie większego problemu.
---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
To prawda, smak nie należy do najlepszych, trochę takie wiórowate, ale skuteczne.Można się przyzwyczaić. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Przyczajenie
|
a ja też miałam i ciągle mam problemy tego rodzaju...
Był okres, kiedy dosłownie wiłam się z bólu...Byłam u gina lecz ona mi oznajmiła, że to na pewno nie ma wspólnego z rozciągającą się macicą. Jutro mam wizytę u gastrologa i zobaczę co mi powie na tą powolną pracę mojego układu pokarmowego... Myślę, że mam ten sam problem co wy dziewczyny...w ciąży tak już bywa... życzę wytrwałości i znalezienia sposobu na te wzdęcia.Ja wypróbuję ten pomysł z jogurcikiem na noc.Może pomoże...Pozdrowionka!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zadomowienie
|
Mam na imię Sandra, 23 lata , prawie dwuletnią córcię, ponad dwa lata po ślubie.
@ spóźnia mi się ok tydzień(a zawsze mam jak w zegarku prawie co do godziny), w sumie nie planowaliśmy dzidziusia, ale jak by było to byśby się barzo cieszyli. No i wkońcu, zrobiłam test niby jedna kreseczka, ale coś mi nie pasuje. Miesiąc temu odstawiłam (przez przypadek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny widzę, że z tymi dolegliwościami to idziemy równo, ja też i zaparcia i wzdęcia... nie wiem czy jest na to jakiś sposób, ja przed ciążą jadłam na śniadanie musil z kefirem, ale teraz jakoś nie chce mi to przejść przez myśl nawet no i do tego kawkę piłam, a to zawsze przyspiesza...
co do mojego plamienia to ustało, chciałam się na dziś umówić do lekarza, ale niestety nikogo normalnego dziś nie było, najszybciej w poniedziałek, ale jeśli to się nie powtórzy to poczekam spokojnie na mojego lekarza i pójdę wg planu za dwa tygodnie... byłam dziś się zarejestrować w szpitalu (tu jest taki system), pierwszą wizytę mam ustaloną na 10 września, wtedy będę miała spotkanie z położną i badania krwi, pewnie wtedy będę musiała powiedzieć, jakie znieczulenie preferuje, że będzie to poród rodzinny i nawet muszę zaznaczyć czy ojciec dziecka będzie przecinał pępowinę (hehe u mnie będzie bez tej opcji, bo mogłoby się to skończyć omdleniem ojca ![]() no ale fajnie, że udało mi się tą wizytę ustalić na jakiś szybki termin to badania będę miała za darmo ![]() ja teraz staram się nie pracować teraz, oszczędzam się, bo dzidzia teraz najważniejsza ![]() a dziewczynki macie jakieś odczucia co do płci dziecka?? mi się np wydaje, że będzie dziewczynka, nie wiem czemu, może dlatego, że była to wpadka i okres od stosunku do jajeczkowania był raczej długi a to zwiększa szansę na dziewczynkę ![]() ![]() a co do witamin to ja łykam Prenatal Complex zawiera on imbir (który podobno zmniejsza mdłości) i kilka innych dodatkowych składników, przeznaczony jest dla kobiet w pierwszym trymestrze ciąży ![]() teraz uciekam spać bo już późno... Edytowane przez minka26 Czas edycji: 2009-08-04 o 23:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Mi też powiedziłą że od II trymestru.. i że w pierwszym trymestrze wcale dzidzia nie potrezbuje dodatkowych witamin bo ich tak mao wchłania że to co od nas podbierze wystarcza a nam nie zabraknie.. wiec narazie żadnych witamin i jesc normalnie.
aha i nawet jak któras nie ma apetytu albo n wymiotuje to też nie szkodzi w pierwszych 3 msc.. a nawet sie chudnie i to tez nie jest złe.. Nie wpłynie to niekorzystnie na fasolke! To teraz mamy normalnie stowarzyszenie zawzdęciałych mamusiek!! Dołączam sie ![]() ![]()
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
hej, witam mamusie z rana
![]() ![]() ![]() ![]() Co do zaparć to ja na szczęście nie mam z tym problemów ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
byłam wczoraj na wizycie, wszystko w jak najlepszym porządku. Tak piszecie o tym usg że nie powinno się robić na każdej wizycie, a ja już miałam 3 wizyty i 3 usg. Następna za miesiąc. Wczoraj myślałam, że usłyszę serduszko mojego maleństwa, a tu nic
![]() mam taki mętlik w głowie, co do tyg ciąży w którym jestem ![]() Usg obliczyło 7t6d, a w kartę ciąży którą mi wczoraj założono lekarka wpisała 6/7, a mi licząc od @ wczoraj wyszło 8t2d. Wszystko jest taki pokręcone, pielęgniarka wpisała mi termin porodu na 17.03 - tylko zastanawia mnie dlaczego liczyła od ostatniego a nie od pierwszego dnia ostatniej @ Możecie dopisać mnie do listy: Ewelina l.24 tp. 17.03 ???lub??? Dziewczyny, które mają tp zbliżony do mnie, możecie napisać date kiedy u Was doszło do zapłodnienia, prosze
#296 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja ostatnią @ miałam 18.06. Według kalkulatorów wychodzi że do zapłodnienia doszło 29.06. Termin wychodzi mi na 21.03.09 W sobotę (01.08) z USG lekarz wyliczył 6 tydzień, i to by się zgadzało, ale jak licze od ostatniej @. Sama już się w tym gubię. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
Hmm u mnie cięzko powiedziec kiedy doszło do zapłodnienia POniewaz z Tz-tem szliszmy na ''ostro'' ostatnią @ miałam 2.06 z USG wychodzi dzisiaj równe 9t a o termin porodu jeszcze nie pytałam
![]() ![]() Buu musze dzisiaj jechac do księgowej zeby papiery jej dac (rozliczenie miesięczne) ale mi się nie chce, ale za to wieczorkiem bedziemy jechac do mamy mojej na pierogi ( ponad 40 km w jedna strone) ale tylko ona potrafi takie pierogi zrobic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
![]()
Powiem Wam szczerze, że Was podziwiam. Pomimo tych wszystkich dolegliwości i pomimo (pewnie) strachu, potraficie cieszyć się tym stanem. Ja niestety chyba przechodzę kryzys. Te ciągłe mdłości mnie wykańczają, ciągłe zmęczenie nie pozwala mi nić robić. Ze strachu przestałam też chodzić na fitness klubu, i teraz to oprócz schodzenia pa schodach do samochodu a potem parę kroków do biura i z powrotem to praktycznie się nie ruszam. Do tego dochodzą zmienne nastroje i okropny humor. Czego przyczyną pewnie są z jednej strony hormony a z drugiej strony strach czy wszystko jest w porządku. Każde kłucie w dole brzucha każde wyjście do ubikacji i sprawdzanie czy są jakieś plamy czy nie. To wszystko mnie wykańcza. A przecież to dopiero początek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
PoP strach ma tylko wielkie oczy. Oczywiscie boje się co bedzie dalej, jest to dla mnie nowa sytuacja, nie wiem jak poród bedzie przebiegał ba cała ciaza... A co bedzie pozniej?? Mały człowieczek przyjdzie na swiat i całe zycie wywroci sie do góry nogami... Co do plamien to do tej pory chodze z wkładka bo boje się ze one wróca a gdyby sie tak stało wole o tym wiedziec od razu i działac... Obawy mam wielkie ale ciesze sie z tego ''błogosławionego stanu'' czy jak to sie mówi
![]() PoP a który to juz tydzien ciązy? Bedzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.