Starania o dziecko - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-06, 16:42   #271
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Starania o dziecko

A to mój pierwszy cykl i tym bardziej boję się rozczarowań...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 17:43   #272
Linka24
Wtajemniczenie

Witam Cię Macocha czyli że jedziemy prawie na tym samym wózku, u mnie dziś widzę koniec @ jakaś krótka 3 dniowa, ale przynajmniej spokój. więc czekam na najbliższy week bo wtedy bede mogła dopaśc Tż mam nadzieje, że trafimy... Soley ja zaczynam właśnie 3 cykl staranek. Na razie zbytnio się nie nakęcam, bo wiem czym to grozi, ale wiadomo przychodzą czasem głupie myśli... a tak wogóle to kiedy testujesz?

Edytowane przez Linka24
Czas edycji: 2009-09-06 o 17:46
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 19:33   #273
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulap24 Pokaż wiadomość
Nawet jeśli znajdziesz jakieś zajęcie to nie przestaniesz o tym myśleć.
Ja pracuję, zajmuję się domem, wychowuje syna, prowadzę księgowość mojemu mężowi oraz syudiuję a itak ciągle myślę jednym. Niedługo dostanę świra i wyląduję w psychiatryku.
Ja tez mam ogrom zajec, a i tak caly czas mysle tylko o jednym
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 19:44   #274
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Soley ja miałam przelewania w brzuchu zanim zatestowałam, i czasem coś kuło i troche jak na okres ale z mniejszym natężeniem

no to oby byla fasolka a mnie dzis cos jajnik bolal a potem lekko podbrzusze... przelewania ???

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
A to mój pierwszy cykl i tym bardziej boję się rozczarowań...

nie nakrecaj sie bo lepiej miec niespodzianke niz sie rozczarowac... juz tyle razy sie testowalam i za kazdym razem dol bo znow nic wiec teraz na spokonie... wiec ... bedzie dobrze moze troszke pesymizmu wrzucilam ale tylko zeby potem w razie jak nic nie wyjdzie zeby nie plakac

pozdrawiam

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 19:53   #275
zebra666
Zakorzenienie

Sanderinka takie bulgotania i jakby właśnie przelewało się coś w brzuchu z miejsca na miejsce

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 19:58   #276
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Sanderinka takie bulgotania i jakby właśnie przelewało się coś w brzuchu z miejsca na miejsce
No właśnie też o tym słyszałam
Stary 2009-09-07, 07:42   #277
Myszolekk
Raczkowanie

Witam Was dziewczynki po weekendzie niestety pogoda nie dopisała, ja chcę jeszcze lato

macocha19, badania na poziom prolaktyny z obciążeniem robiłam w laboratorium. Pobrali mi krewkę dostałam tabletkę, odczekałam godzinkę i kolejne pobranie

U mnie ni widu, ni słychu @ brzusio pobolewa. Boję się że to mogą być skutki uboczne cabergolinu... oby nie. Jutro testowanko
Myszolekk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-07, 09:16   #278
soley
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez macocha19 Pokaż wiadomość
Soley i linka witam i ja was rownież na forum staraczek soley a tak swoja droga pachnie mi coś u Ciebie zafasolkowaniem Linka mi przyszła 31 sierpnia wiec chyba bedzemy na tym samym etapie testować za ok 3-4 tygodnie... trzymma kciuki teraz musi nam sie udać!!!!!!!!!!! hanjah własnie mam to samo! co cykl sie tak nakrecam a tu pozniej płacz i woogle. w tym miesiacu postanawiam sie nie nakrecaći w miare mozliwości nie myślećo tym.... BEDZIE CIĘĘĘĘŻŻŻŻKO!!!
Witam macocha19 no mam nadzieje ze bedzie fasolina.
Za Ciebie rowniez bede trzymac kciuki za ok 3-4 tygodnie.
soley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 09:18   #279
Linka24
Wtajemniczenie

Soley a ty kiedy testujesz?
Stary 2009-09-07, 09:23   #280
soley
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Witam Cię Macocha czyli że jedziemy prawie na tym samym wózku, u mnie dziś widzę koniec @ jakaś krótka 3 dniowa, ale przynajmniej spokój. więc czekam na najbliższy week bo wtedy bede mogła dopaśc Tż mam nadzieje, że trafimy... Soley ja zaczynam właśnie 3 cykl staranek. Na razie zbytnio się nie nakęcam, bo wiem czym to grozi, ale wiadomo przychodzą czasem głupie myśli... a tak wogóle to kiedy testujesz?

Linka24 ja tez staram sie nie nakrecac(aczkolwiek teraz chyba juz azapozno)
Jak wiesz to moj czwarty miesiac staran,wczesniej nie czulam tych objawow ido tego jeszcze wczoraj wieczorem moj maz mi powiedzial(nie wie,ze bzikuje az do tego stopnia,nie mowie za ciazy o duzo aby go nie rozczarowac) ze chyba powinnam zrobic test bo jaks inna jestem
Stary 2009-09-07, 09:27   #281
hanjah
Zakorzenienie

U mnie dziś temperatura skoczyła, także do testowania jeszcze jakieś 13-14 dni...
Stary 2009-09-07, 13:08   #282
macocha19
Raczkowanie

[QUOTE=Myszolekk;14114158]Witam Was dziewczynki po weekendzie niestety pogoda nie dopisała, ja chcę jeszcze lato

macocha19, badania na poziom prolaktyny z obciążeniem robiłam w laboratorium. Pobrali mi krewkę dostałam tabletkę, odczekałam godzinkę i kolejne pobranie

No tak, ale gdzie sie pierwsze zgłosiłaś zeby zrobić takei badanie? trzeba isc do gina po skierowanie?

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Linka24 ja tak samo mialam - moja @ jakaś po pierwsze skąpa (zawsze była skąpa ale w tym cyklu jakoś nadzwyczjnie) a po drugie tez króciutka 4 dni tylko.... a wczoraj kłucie jajników jak na owulke, dotego jescze dzis troszke wydzieliny normalna biała, nioe wiem co to miało znaczyc?? bo to za wczenie na owulke...???
No mam nadzieje ze sie uda teraz i nam i Wam ja narazie sie nie nakręcam bo z wyliczen wynika ze od sr do niedzieli trzeba sie starać chociaż jak zamknę oczy to widze takiego małego bobaska z czarniutkimi włoskami ech.....
Stary 2009-09-07, 13:10   #283
lalala to ja81
Raczkowanie

Dziewczyny co myslicie?????
Staram sie z mezem o dzidzie.dokladnie 15 sierpnia przytulalismy sie gdyz byl to dzien najwyzszego prawdopodobienstwa zaplodnienia.okres mialabym dostac okolo 29 sierpnia ale do tej pory go nie mam.(spoznia mi sie 10 dni)Robilam dwa testy i oba wyszly negatywne.Dodam ze nie mam zadnych objaw, nic mnie nie boli czuje sie normalnie.Nie wiem co mam myslec.Napisze ze nigdy w zyciu nie spoznial mi sie okres.
Jestem zagubiona nie wiem co myslec.Co sie dzieje!!!!juz nic nie wiem
Co myslicie??????
lalala to ja81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 13:35   #284
Myszolekk
Raczkowanie

macocha19, na badanie prolaktyny z obciążeniem możesz iść prywatnie, bez skierowania od lekarza. Ja dostałam skierowanie, ale i tak byłam w prywatnym laboratorium. Koszt takiego badania to około 60 zł.
Myszolekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 13:44   #285
zebra666
Zakorzenienie

Lala zrób badanie z krwi

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 13:59   #286
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lalala to ja81 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myslicie?????
Staram sie z mezem o dzidzie.dokladnie 15 sierpnia przytulalismy sie gdyz byl to dzien najwyzszego prawdopodobienstwa zaplodnienia.okres mialabym dostac okolo 29 sierpnia ale do tej pory go nie mam.(spoznia mi sie 10 dni)Robilam dwa testy i oba wyszly negatywne.Dodam ze nie mam zadnych objaw, nic mnie nie boli czuje sie normalnie.Nie wiem co mam myslec.Napisze ze nigdy w zyciu nie spoznial mi sie okres.
Jestem zagubiona nie wiem co myslec.Co sie dzieje!!!!juz nic nie wiem
Co myslicie??????
hej tez mi sie wydaje ze tescik z krwi wyjasni sprawe bo te domowe moga sie mylic wiec

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2009-09-07, 15:17   #287
asiulap24
Raczkowanie

No hej dziewuszki. Jak tam po wekendzie? Nie było mnie z Wami bo miałam egzaminy ale już nadrabiam.
lalala to ja81 dziewczyny dobrze radzą zrób test z krwi. Gdzieś czytałam, ale już nie wiem gdzie, że testy nic nie wykazały, ginekolog też twierdził że ciąży nie ma a testy z krwi mówiły, że fasolka siedzi i faktycznie była .
Bela i Soley niedługo testowanko. Już nie mogę się doczekać. 10 września z samego ranka do łazieneczki . Oby się udało.

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

A tak wogóle to muszę Wam powiedzieć, że bardzo dużo siusiam. Nie piję wcale więcej niż zawsze a w łazience co godzinkę, no może dwie.

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Czy Wy też tak macie, że wszędzie widzicie kobiety w ciąży albo z wózkami. Ja niedługo oszaleję . Wszędzie gdzie nie pójdę to wielki brzuch albo wózek. Niedługo przestanę wychodzić z domu.
asiulap24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 15:27   #288
macocha19
Raczkowanie

asiulap nic sie nie martw ja tez tak mam wszedzie widze dzidzi ale mi sie wydaje ze wczensiej tez widywałam tylko poprostu nie zwracałam na to uwagi.... no to 10-ty juz za niedługo wiec trzymam kciuczki i dawaj odrazu znac
Stary 2009-09-07, 15:45   #289
Puma13
Zadomowienie

Dziewczyny, mnie przed testowaniem bolał brzuch, tak trochę podobnie jak na @ i miałam uczucie jakby rozpychania w dole brzucha, poza tym zmęczenie i apetyt na dżem, którego kiedyś nienawidziłam.

Trzymam za kciuki za wasze fasolinki
Ja mam za tydzień pierwszą wizytę u gina

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-07, 16:27   #290
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
No hej dziewuszki. Jak tam po wekendzie? Nie było mnie z Wami bo miałam egzaminy ale już nadrabiam.
lalala to ja81 dziewczyny dobrze radzą zrób test z krwi. Gdzieś czytałam, ale już nie wiem gdzie, że testy nic nie wykazały, ginekolog też twierdził że ciąży nie ma a testy z krwi mówiły, że fasolka siedzi i faktycznie była .
Bela i Soley niedługo testowanko. Już nie mogę się doczekać. 10 września z samego ranka do łazieneczki . Oby się udało.

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

A tak wogóle to muszę Wam powiedzieć, że bardzo dużo siusiam. Nie piję wcale więcej niż zawsze a w łazience co godzinkę, no może dwie.

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Czy Wy też tak macie, że wszędzie widzicie kobiety w ciąży albo z wózkami. Ja niedługo oszaleję . Wszędzie gdzie nie pójdę to wielki brzuch albo wózek. Niedługo przestanę wychodzić z domu.

ojjjj mnie tez sie non stop siusiu chce chyba pecherz

PUMA za wizyte

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2009-09-07, 17:01   #291
lalala to ja81
Raczkowanie

dziekuje wam wszystkim!!!Wlasnie rozmawialam z przychodnia mojego lekarza.(mieszkam w uk)pani poinformowala mnie ze nie robia badania z krwi tylko badaja mocz.
Nie dojze ze jestem zdolowana zdenerwowana to jeszcze te badanie tutaj takie skomplikowane.
cala w nerwach.
lalala to ja81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 17:20   #292
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też tak mam Dziś widziałam już kilka kobie w ciąży Ale może po prostu wcześniej nie zwracałam na to uwagi...
A poza tym też często latam do łazienki, jajnik dalej boli, ale piersi nie i to mnie zastanawia... A, i od wczoraj tak mnie bolą mięśnie brzucha jakbym miała zakwasy od robienia brzuszków (a nic takiego nie robiłam). Dziwne u mnie to wszystko...
Stary 2009-09-07, 17:29   #293
Puma13
Zadomowienie

Hanjah piersi nie muszą boleć, mnie w żadnym dniu cyklu nie bolały, teraz też mnie niebolą.

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 18:28   #294
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też tak mam Dziś widziałam już kilka kobie w ciąży Ale może po prostu wcześniej nie zwracałam na to uwagi...
A poza tym też często latam do łazienki, jajnik dalej boli, ale piersi nie i to mnie zastanawia... A, i od wczoraj tak mnie bolą mięśnie brzucha jakbym miała zakwasy od robienia brzuszków (a nic takiego nie robiłam). Dziwne u mnie to wszystko...

oj tez ciagle widze kobiety w ciazy kiedy ja bede :conf used: ja to chyba musialam sobie pecherz przeziebic bo tez latam siusiu jak opetana ..
wlasnie gotuje kluski z serem ale mialam ochote

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2009-09-07, 18:51   #295
pazurek24
Przyczajenie

Witam mam nadzieje ze moge przeszkodzic choc mam wiecej czasu na czytanki niz na pisanie Zafasolkowanym gratuluje i zycze spokojnych ciaz a staraczkom szybkiego zafasolkowania oczywiscie U nas drugi cykl staran sie wlasnie konczy (termin @ 10.09) ale nie widze zeby cos nie zapowiadalo @ nawet mysle czy mialam owu w tym miesiacu bo wg sluzu bylaby od razu po poprzedniej @ co przeciez normalne nie jest wiec czeka nas kolejny miesiac staran Ja to przyjmuje z jako takim spokojem bo bedzie co ma byc ale moj M sie nakreca negatywnie i nie powiem czasem przydaloby mu sie porzadne Pozdrawiam
pazurek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 19:01   #296
hanjah
Zakorzenienie

A ja miałam od kilku dni zachciewajkę na gołąbki i właśnie je teraz robię
I codziennie rano obiecuję sobie, że nie będę za dużo myśleć i co ma być to będzie. Ale same wiecie jak to jest...
Stary 2009-09-07, 19:11   #297
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pazurek24 Pokaż wiadomość
Witam mam nadzieje ze moge przeszkodzic choc mam wiecej czasu na czytanki niz na pisanie Zafasolkowanym gratuluje i zycze spokojnych ciaz a staraczkom szybkiego zafasolkowania oczywiscie U nas drugi cykl staran sie wlasnie konczy (termin @ 10.09) ale nie widze zeby cos nie zapowiadalo @ nawet mysle czy mialam owu w tym miesiacu bo wg sluzu bylaby od razu po poprzedniej @ co przeciez normalne nie jest wiec czeka nas kolejny miesiac staran Ja to przyjmuje z jako takim spokojem bo bedzie co ma byc ale moj M sie nakreca negatywnie i nie powiem czasem przydaloby mu sie porzadne Pozdrawiam
u mnie pierwszy cykl w polowie ja chyba mialam ale zero ochoty na przytulaski no i czemu ??

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2009-09-07, 19:53   #298
asiulap24
Raczkowanie

Sanderinka u mnie pęcherz wykluczony. Nic nie boli przy siusianiu, a powinno. Podejrzewam że może coś z jajnikami.
asiulap24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 22:11   #299
soley
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pazurek24 Pokaż wiadomość
Witam pazurek24 wsrod naszym gronie starczek
Mamy termin @ praktycznie tego samego dnia,mam nadzieje,ze do Ciebie jak i do mnie no i do pozostalych dziewczyn @ nie zawita przez nastepne 9 miesiecy.

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Ja tez tak mam,i jeszczego do tego wszystkiego pracuje z dziewczyna,ktora jest w ciazy 5 miesiecy.Praktycznie zaczelysmy staranka razem,ona miesiac wczesniej i udalo sie jej za pierwszym razem.Serdecznie jej gratuluje,wyglada przeslicznie i zaczyna miec naprawde zgrabny brzusio,tylko denerwuje mnie jedna rzecz,ona ciagle sie pyta co u mnie,czy juz jestem w ciazy itd.wiem,ze nie robi tego zlosliwie tylko i wylacznie z ciekowosci -tylko ja juz mam w naprawde dosyc "tlumaczenia",ze nam sie znowu nie udalo.
Stary 2009-09-07, 22:14   #300
Linka24
Wtajemniczenie

Cześc Laseczki! Ja zmęczona powróciłam z pracki, tak żeście naskrobały, ż enie nadążam! MAcocha co mówisz ze od środy do niedzieli staranka??? Od tej środy? qrcze ja z Tż zobaczę się dopiero wpiątek wieczorkiem więc mam nadzieje ze nie będzie za późno
Pazurek witamy cie w naszym gronie, mam nadzieję ze nie zbzikujesz przy nas za mocno Soley a ty kiedy testujesz? pytałam ale nie zanalazłam odpowiedzi. Pozdrawiam was wszystkie laseczki!!!i przesyłam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości