Starania o dziecko - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-20, 08:54   #1
asiulap24
Raczkowanie

Starania o dziecko

Cześć. Właśnie postanowiliśmy z mężem, że czas postarać się o dziecko. Jesteśmy 5 lat po ślubie a nasz synek Adaś niedługo skończy 4 latka. Właśnie odstawiłam tabletki i zaczęliśmy starania. Napiszcie o sobie. Pa
asiulap24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 11:15   #2
agnieszka1980
Raczkowanie

Dot.: Starania o dziecko

Cytat:
Napisane przez asiulap24 Pokaż wiadomość
Cześć. Właśnie postanowiliśmy z mężem, że czas postarać się o dziecko. Jesteśmy 5 lat po ślubie a nasz synek Adaś niedługo skończy 4 latka. Właśnie odstawiłam tabletki i zaczęliśmy starania. Napiszcie o sobie. Pa
Cześć ja jestem w podobnej sytuacji co TY. Tez z meżem staramy się o drugie dziecko, mamy prawie 4 letniego synka. Tabletki odtawiłam w czerwcu i teraz niby uważamy ale sie nie zabezpieczamy,chcielismy tak pod koniec roku bo jeszcze mam rok szkoły ale mi to już obojętnei jeszcze jak czytam o problemach z zajściem w ciążę to już nie chcę czekać tylko działać pozdrawiam
agnieszka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 11:18   #3
asiulap24
Raczkowanie

No hej. Ja odstawiłam tabletki 2 tygodnie temu. Też mam rok szkoły i w czerwcu obronę pracy magisterskiej ale co mi tam jakoś to będzie. Najwyżej obronie we wrześniu.
Stary 2009-08-20, 11:48   #4
serduszkoiz
Zadomowienie

my sie staramy od tygodnia
jestesmy dopiero co po slubie, ja sie boje co to bedzie jak to bedzie, myslicie ze to normalne?
oczywiscie chce szkrabika bo inaczej bym sie nie zgodzila na starania ale jakos mam leki........

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 12:05   #5
abz
Zakorzenienie

widzę nowy watek. My narazie planujemy a jeszcze sie nie staramy. Jak macie ochotę zapraszam na "nasz" wątek http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336355
Owocnych starań!

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 12:08   #6
agnieszka1980
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Pokaż wiadomość
jestesmy dopiero co po slubie, ja sie boje co to bedzie jak to bedzie, myslicie ze to normalne?
oczywiscie chce szkrabika bo inaczej bym sie nie zgodzila na starania ale jakos mam leki........
Nie ma się czym martwić,wiadomo że sa zawsze jakieś obawy. Ja pierwszego dziecka nie planowałam, nie byliśmy małzeństwem i tez miałam stresy ale jak widać wszystko się ułożyło i nie ma co sobie głowy zaprzątać,bo nie warto. Życzę owocnosciu przy staraniu

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

No to dziewczynki czekamy teraz na wiesci,która z nas pierwsza zafasolkuje
agnieszka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 12:50   #7
asiulap24
Raczkowanie

Cytat:
Nie martw się to normalne. Ja też się bałam jak to będzie. Jak dowiedziałam się że jestem w ciąży to trzy tygodnie płakałam. Czułam się strasznie. Bo to zawsze coś nowego Głowa do góry

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Też nie planowaliśmy pierwszego dziecka. Byliśmy już po slubie ale jakoś tak nie chcielismy mieć dzieci. Dziś po pięciu latach myślę że dobrze się stało. Było to pełne zaskoczenie i wielki szok. Jakoś to przeżyliśmy i teraz czujemy że właśnie dorośliśmy do bycia rodzicami. Dziś nasz syn ma 4 lata, ja juz zapomniałam jaki miałam poród (a był ciężki) i pragniemy mieć małe płaczące stworzenie w domku. Nasz synuś też chce mieć brata albo siostre a najlepiej dowoje naraz.

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka1980 Pokaż wiadomość
Nie ma się czym martwić,wiadomo że sa zawsze jakieś obawy. Ja pierwszego dziecka nie planowałam, nie byliśmy małzeństwem i tez miałam stresy ale jak widać wszystko się ułożyło i nie ma co sobie głowy zaprzątać,bo nie warto. Życzę owocnosciu przy staraniu

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

No to dziewczynki czekamy teraz na wiesci,która z nas pierwsza zafasolkuje
Ja czekam na dziewczynkę. Mam przepis i tego się będziemy trzymać. Babka by się przydała w domku ale jak chłop będzie to też dobrze. Właśnie dziś po raz drugi będziemy dążyć do celu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-20, 14:25   #8
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Leki pojawiaja sie zawsze, bo to wielka niewiadoma.
Ja teraz jestem juz w 7 miesiacu ciazy, a z mezem staralismy sie jakies pol roku. Potem jak juz ujrzalam upragnione II, to zaczelo do mnie powoli docierac, ze "o rany bede mama, tylko co dalej?" Ale wierze, ze wszystko bedzie jak najlepiej

Cytat:

Ja czekam na dziewczynkę. Mam przepis i tego się będziemy trzymać. Babka by się przydała w domku ale jak chłop będzie to też dobrze. Właśnie dziś po raz drugi będziemy dążyć do celu

A przepis na chlopaka tez masz? Teraz bedziemy miec core, ale w przyszlosci chcialabym miec tez chlopaka

A co do samych staran, to mam tez kilka sposobow, jak mozna sie wspomoc, zeby ogolnie wyszlo. U mnie poskutkowalo

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-08-20 o 14:27
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 14:44   #9
Puma13
Zadomowienie

Gucia, to napisz o tych sposobach my się staramy od 2 tygodni, będzie to drugie dziecko.
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 07:08   #10
asiulap24
Raczkowanie

To w takim razie przepis na dzieci. Licząc od pierwszego dnia miesiączki w dziewiątym i dziesiątym dniu cyklu może być chłopak lub dziewczyna, jedenasty, dwunasty i trzynasty dzień to dziewczynka, a w pozostałe dni to chłopak. Podobno sprawdzone, ale nie przeze mnie. Moja koleżanka jest z tego przepisu, jej siostra i mama. Życzę powodzenia. A co do wspomagania to ja też poproszę te sposoby.
Stary 2009-08-21, 15:59   #11
bela14
Rozeznanie

witam.ja też staram się o dziecko od dwóch miesięcy
narazie bez skutku.
asiulap-fajny ten przepis ja bardzo bym chciała dziewuszke bo synia juz mam.
starałam się 9 i 10d.cyklu ale się nie udało więc teraz spróbuje 11dc.
życzę wszystkim jak najszybszego zafasolkowania.
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-21, 16:22   #12
Puma13
Zadomowienie

My już mamy dziewczynkę, więc teraz może chłopak... działamy codziennie, a nie w określone dni, więc zobaczymy
Stary 2009-08-21, 18:04   #13
vanesaa
Przyczajenie

My rowniez staramy sie od 2 miesiecy i jak na razie bez skutku.
No ale mam nadzieje, ze w krotce nam i wam dziewczynki sie uda
vanesaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 18:55   #14
sanderinka
Zakorzenienie

czesc my sie staralismy pol roku kiedy zdecydowalam sie pojsc do lekarza bo "chyba cos nie tak " przepisal mi na 2 miechy tabletki anty, no i wlasnie pare dni temu skonczylam ... no wiec i ja zaczynam staranka oby sie udalo 3mam za was i za siebie kciuki

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

oj i bym zapomniala Puma13 podobno codzienne staranka to dobry pomysl bo sa wieksze szanse tez tak bedziemy w koncu musi sie udac bela14 uda nam sie badz dobrej mysli i bedziemy mialy piekne brzuszki
sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 12:22   #15
asiulap24
Raczkowanie

Cześć dziewuszki. No my też staramy się codziennie. Wczoraj móż mężulek nie miał chęci ale w końcu mu wytłumaczyłam. We wtorek ostatni dzień starania bo od środy chłopak.
Mam nadzieję, że wszystkie niedługo będziemy chodzić z brzuszkami.
Trzymam za Was kciuki.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-22, 13:23   #16
zebra666
Zakorzenienie

Ja będę miała synka więc przepis To celować w owulację;P wtedy największa szansa na synka hihi. Dziewczynka jest wtedy najczęśćiej jak komórka jajowa musi dłużej czekać an plemnika, zę tak tu ujmę

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2009-08-22 o 13:24
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 14:17   #17
gucia6
Zakorzenienie

To w takim razie moje "wspomagacze"

1. Herbatka z ziolka zwanego Agnus Castut (niepokalanek mnisi) lub w aptece mozna dostac bez recepty tabletki Agufem albo castagnus (tanszy). Ziolko to pobudza owulacje. Najlepiej stosowac jakies 3 mies przed zaplodnieniem.

2. Odstawic wszelkie herbaty zawierajace hibiskus - hibiskus hamuje owulacje.

3. W moim przypadku mogla tez pomoc aspiryna (1xdziennie). Mialam dosc skape miesiaczki, co wiazalo sie ze zbyt cienka warstwa nablonka macicy. Aspiryny rozrzedza krew i przyczyna sie do wiekszego wzrostu nablonka oraz ulatwia zagniezdzenie sie zaplodnionej komorki jajowej. Jak juz jest sie w ciazy to najlepiej powoli odkladac, zeby nie bylo szoku dla organizmu.

4. Antybiotyk, najlepiej na bazie penicyliny, zazyty max do 3 dni 2x dziennie. Antybiotyki pobudzaja w jakis niewyjasniony jeszcze medycznie sposob owulacje, niekiedy juz pierwszego dnia zazywania
Stad wiekszosc wpadek podczas brania pigulek jest, kiedy bierze sie antybiotyk

5. Przytulance co 2-3 dni. Zeby zawsze byla swieza "dostawa" i zeby chlopakow nie bylo za malo (co moze si zdarzyc przy codziennym stosunku, lub kilka razy dziennie )

6. I oczywiscie mnostwo molosci i zaru

Mam nadzieje, ze cos z tego sie wam przyda. Ja sama zastosowalam te wszystkie punkty bo juz mnie dol lapal i nie wiem ktory punkt tak na prawde najbardziej przyczynil sie do ciazy. Z pewnoscia 5 , ale czy cos jeszcze

Zycze wam milego starania i owocnego fasolkowania.
Stary 2009-08-22, 15:45   #18
Puma13
Zadomowienie

Gucia, to ja chyba zostanę tylko przy punkcie 5 i 6
Zebra, a nie odwrotnie z tą dziewczynką? mnie wydaje się, że jest ona wtedy, gdy to plemnik musi poczekać na komórkę. Podobno te z chromosomami XX (dziewczynka) mogą, że tak powiem dłużej przyczajać się na komórkę, ale za to te na chłopaka są szybsze, dlatego jak trafisz w owulację, to są szybsze od tych z dziewczynkami ale nakręciłam, mam nadzieję, że coś zrozumiałyście z tego ale jeśli to ja się mylę, to proszę o poprawkę.

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Sanderinka, ja też uważam, że jak już się starać to codziennie, żeby codziennie była świeża dostawa

Ja też trzymam za was kciuki dziewczyny
Stary 2009-08-22, 16:39   #19
vanesaa
Przyczajenie

Puma je tez jestem zdania,ze jak juz sie starac to codziennie,
a co !!!!
Tylko,ze dla nas to nie jest zbyt mozliwe(choc bysmy bardzo chcieli)niestety pracujemy w roznych godzinach, i dlatego czesto sie mijamy
No ale jak juz mamy okazje to dzieje sie, dzieje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-22, 19:06   #20
zebra666
Zakorzenienie

Puma dokładnie to o to mi chodziło:P ja synka mam bo dzień przed owulacją się przytulaliśmy hihi adziewczynka faktycznie jak komórka musi zcekać:P tak, że namieszałam ale to miałam na myśli

Vanesaa zalecane jest przeważnie nie częścierj niż co 2 dni i to najlepiej w okolicach owulacji, ponieważ przytulając codziennie armia może być za słaba i niezregenerowana

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2009-08-22 o 19:09
Stary 2009-08-22, 20:16   #21
vanesaa
Przyczajenie

Wiem Zebra ,jak pisalam nawet jakbysmy chcieli codziennie,to nie mozemy.
A Tobie ile czasu zajely staranka?
Stary 2009-08-22, 20:25   #22
zebra666
Zakorzenienie

Vanesaa 4 miesiące a teraz juz 19 tydzień ciąży... pierwsze trzy ciągle myślałam o dzidzi... a w ten dzień kiedy się udało totalnie wyluzowana byłam i szczęśliwa i nie myślałam, że to dla poczęcia dzidzi tlyko sama przyjemność weekend majowy nam sprzyjał:F a dodtakowo trafiliśmy przed samą owulacją a wyliczyłam ją tymi kalendarzykami internetwoaymi i żeby było śmieszniej wtedy ją miałąm napewno bo zgadza się i z terminem porodu i rozmiarami dzidzi

Stary 2009-08-22, 21:00   #23
vanesaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Vanesaa 4 miesiące a teraz juz 19 tydzień ciąży... pierwsze trzy ciągle myślałam o dzidzi... a w ten dzień kiedy się udało totalnie wyluzowana byłam i szczęśliwa i nie myślałam, że to dla poczęcia dzidzi tlyko sama przyjemność weekend majowy nam sprzyjał:F a dodtakowo trafiliśmy przed samą owulacją a wyliczyłam ją tymi kalendarzykami internetwoaymi i żeby było śmieszniej wtedy ją miałąm napewno bo zgadza się i z terminem porodu i rozmiarami dzidzi
Gratulacje,aby ci dzidzia zdrowo w brzuszku rosla.
Mam nadzieje,ze nam tez tak szybko sie uda.Na razie podchodzimy do tego na luzie,kochamy sie kiedy chcemy i mozemy,staram sie nie myslec tylko o tym aby zafasolkowac(choc nie zawsze mi to wychodzi)
W koncu staramy sie dopiero od 2 miesiecy.
Aczkolwiek czuje lekki niepokoj,tyle moich znajomych ma problem z zajsciem w ciaze i mi tez latka pomalu leca.No ale dosyc tego badzmy dobrej mysli.Na pewno sie uda
Stary 2009-08-22, 21:09   #24
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanesaa Pokaż wiadomość
Gratulacje,aby ci dzidzia zdrowo w brzuszku rosla.
Mam nadzieje,ze nam tez tak szybko sie uda.Na razie podchodzimy do tego na luzie,kochamy sie kiedy chcemy i mozemy,staram sie nie myslec tylko o tym aby zafasolkowac(choc nie zawsze mi to wychodzi)
W koncu staramy sie dopiero od 2 miesiecy.
Aczkolwiek czuje lekki niepokoj,tyle moich znajomych ma problem z zajsciem w ciaze i mi tez latka pomalu leca.No ale dosyc tego badzmy dobrej mysli.Na pewno sie uda
Dokładnie!!! Dopieor jak rok się nie udaje to napewno trzeba zacząć badania i sprawdzić wszytsko... szukać przyczyny... Częśto to psychika płata nam figla a więc mam nadzieję, ze skoro ams ztakie podejśćie to uda Wa, się szybko Napewno wypoczynek i brak stresu pomaga... taki miałam maj bardzo szczęśliwie się czułam, spędzaliśmy razem te wolne dni razem, bez kłótni, pieczone, grill ze znajomymi i udało siępełen luz

Stary 2009-08-22, 22:49   #25
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

dziewczyny zycze wam szybkiego zafasolkowania, ja mam te szczescie ze w 1.5 cyklu sie udało (zaczelismy starania w połowie pierwszego a w drugim juz @ nie miałam) Ale jak was tak podczytuje to sorki za okreslenie ale niektóre swirujecie STARANKA maja byc przyjemnoscia a nie codziennoscia... jezeli kogos uraziłam to przepraszam ale takie jest moje zdanie.
PS: My sie kochalismy wtedy kiedy mielismy ochote a nie kiedy owulacja... to jest mój ''przepis'' który polecam

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-23, 07:11   #26
asiulap24
Raczkowanie

Cześć dziewczynki. Jak tak was sobie czytam to już nie wiem czy dobrze robię męcząc mojego męża . Biedny on musi być. Chociaż minę ma szczęśliwą hihihihi.
Mam wrażenie że za dużo myślę o dziecku i może się nie udać.
Mam pytanko może któraś z was wie kiedy można zrobić test ciążowy. Czy dopiero wtedy gdy spóźnia się @, czy można wcześniej?
Owocnego starania. Trzymajcie się.

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Zebra 666 czyli mój przepis u ciebie też się sprawdził. Owulacja przy 28 dniowym cyklu występuje właśnie ok 14 dnia a od tego czasu chłopak.
Puma13 masz rację to plemnik musi zaczekać na jajeczko. Z męskimi chromosomami są szybsze ale mało wytrzymałe, z żeńskimi natomiast wolniejsze ale za to wytrzymalsze. Wiadomo kobietka .

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Gucia 6 to sugerujesz że przy codziennym przytulaniu większe szanse na dziewuszkę?
Stary 2009-08-23, 07:41   #27
zebra666
Zakorzenienie

Asiulap24 teścik ja robiłąm w dzień spodziewanej @ i wyszła wtedy blada druga kreseczka, a więc za 3 dni go powtórzyłąm i była już mocna Nigdy nie zapomnę tego uczucia... zwłąszcza, że byłam w szoku z jednej strony a zdrugiej nie wiem wewnętrznie i tak czułam, żę będę mamą

Mysia problem w tym, że nie każdej wsytarczy czerpanie przyjemności czasami przyjemności pomaga świadomość kiedy ma się owulację, wtedy najłatwiej zajść w ciążę. Wielu, którym się nie udaje długo okazuje się, że mają owulkę w najmniej spodziewanym dniu cyklu i poprostu siłą rzeczy nie trafiają. Ja tam bym połączyła przyjemnośćć kalendarzykiem

Stary 2009-08-23, 09:26   #28
bela14
Rozeznanie

HA, ASIULAP-to obie chcemy dziewuszki i jesteśmy
dokladnie w tych samych dniach starankowych bo ja też staram się tylko
do wtorku.
pozdrawiam wszystkie staraczki.
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-23, 14:15   #29
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczynki. Jak tak was sobie czytam to już nie wiem czy dobrze robię męcząc mojego męża . Biedny on musi być. Chociaż minę ma szczęśliwą hihihihi.
Mam wrażenie że za dużo myślę o dziecku i może się nie udać.
Mam pytanko może któraś z was wie kiedy można zrobić test ciążowy. Czy dopiero wtedy gdy spóźnia się @, czy można wcześniej?
Test najlepiej robić po terminie spodziewanej @, bo wcześniej po prostu może nie wykazać ciąży. Niby na teście pisze, ze można już po sześciu dniach od zapłodnienia, ale to tylko po to aby naciągnąć nas na kasę....

Co do staranek to różnie to bywa, my już próbowaliśmy co dwa dni, potem tylko podczas owulki, a w tym cyklu (to już 4) staranka są co dzień, ale to głównie dlatego, że po prostu mamy ochotę no i mam akurat teraz tż codziennie w domu. Zobaczymy czy poskutkuje....
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-23, 18:24   #30
asiulap24
Raczkowanie

bela14 to życzę Tobie i sobie powodzonka.
No właśnie zastanawiałam się czy jest sens wykonywać wcześniej ten teścik ale widzę że nie ma .
Do zobaczonka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości