![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Starania o dziecko
Cześć. Właśnie postanowiliśmy z mężem, że czas postarać się o dziecko. Jesteśmy 5 lat po ślubie a nasz synek Adaś niedługo skończy 4 latka. Właśnie odstawiłam tabletki i zaczęliśmy starania. Napiszcie o sobie. Pa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Starania o dziecko
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
No hej. Ja odstawiłam tabletki 2 tygodnie temu. Też mam rok szkoły i w czerwcu obronę pracy magisterskiej ale co mi tam jakoś to będzie. Najwyżej obronie we wrześniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
my sie staramy od tygodnia
![]() jestesmy dopiero co po slubie, ja sie boje co to bedzie jak to bedzie, myslicie ze to normalne? oczywiscie chce szkrabika bo inaczej bym sie nie zgodzila na starania ale jakos mam leki........
#5 |
Zakorzenienie
|
widzę nowy watek. My narazie planujemy a jeszcze sie nie staramy. Jak macie ochotę zapraszam na "nasz" wątek http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336355
Owocnych starań!
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- No to dziewczynki czekamy teraz na wiesci,która z nas pierwsza zafasolkuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Też nie planowaliśmy pierwszego dziecka. Byliśmy już po slubie ale jakoś tak nie chcielismy mieć dzieci. Dziś po pięciu latach myślę że dobrze się stało. Było to pełne zaskoczenie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#8 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja teraz jestem juz w 7 miesiacu ciazy, a z mezem staralismy sie jakies pol roku. Potem jak juz ujrzalam upragnione II, to zaczelo do mnie powoli docierac, ze "o rany bede mama, tylko co dalej?" Ale wierze, ze wszystko bedzie jak najlepiej ![]() Cytat:
A przepis na chlopaka tez masz? ![]() ![]() A co do samych staran, to mam tez kilka sposobow, jak mozna sie wspomoc, zeby ogolnie wyszlo. U mnie poskutkowalo ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-08-20 o 14:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Gucia, to napisz o tych sposobach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
To w takim razie przepis na dzieci. Licząc od pierwszego dnia miesiączki w dziewiątym i dziesiątym dniu cyklu może być chłopak lub dziewczyna, jedenasty, dwunasty i trzynasty dzień to dziewczynka, a w pozostałe dni to chłopak. Podobno sprawdzone, ale nie przeze mnie. Moja koleżanka jest z tego przepisu, jej siostra i mama. Życzę powodzenia. A co do wspomagania to ja też poproszę te sposoby.
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
witam.ja też staram się o dziecko od dwóch miesięcy
narazie bez skutku. asiulap-fajny ten przepis ja bardzo bym chciała dziewuszke ![]() starałam się 9 i 10d.cyklu ale się nie udało więc teraz spróbuje 11dc. ![]() życzę wszystkim jak najszybszego zafasolkowania. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
My już mamy dziewczynkę, więc teraz może chłopak... działamy codziennie, a nie w określone dni, więc zobaczymy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
My rowniez staramy sie od 2 miesiecy i jak na razie bez skutku.
No ale mam nadzieje, ze w krotce nam i wam dziewczynki sie uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- oj i bym zapomniala ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewuszki. No my też staramy się codziennie. Wczoraj móż mężulek nie miał chęci ale w końcu mu wytłumaczyłam
![]() ![]() Mam nadzieję, że wszystkie niedługo będziemy chodzić z brzuszkami. Trzymam za Was kciuki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja będę miała synka więc przepis
![]() ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-08-22 o 13:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
To w takim razie moje "wspomagacze"
![]() 1. Herbatka z ziolka zwanego Agnus Castut (niepokalanek mnisi) lub w aptece mozna dostac bez recepty tabletki Agufem albo castagnus (tanszy). Ziolko to pobudza owulacje. Najlepiej stosowac jakies 3 mies przed zaplodnieniem. 2. Odstawic wszelkie herbaty zawierajace hibiskus - hibiskus hamuje owulacje. 3. W moim przypadku mogla tez pomoc aspiryna (1xdziennie). Mialam dosc skape miesiaczki, co wiazalo sie ze zbyt cienka warstwa nablonka macicy. Aspiryny rozrzedza krew i przyczyna sie do wiekszego wzrostu nablonka oraz ulatwia zagniezdzenie sie zaplodnionej komorki jajowej. Jak juz jest sie w ciazy to najlepiej powoli odkladac, zeby nie bylo szoku dla organizmu. 4. Antybiotyk, najlepiej na bazie penicyliny, zazyty max do 3 dni 2x dziennie. Antybiotyki pobudzaja w jakis niewyjasniony jeszcze medycznie sposob owulacje, niekiedy juz pierwszego dnia zazywania ![]() Stad wiekszosc wpadek podczas brania pigulek jest, kiedy bierze sie antybiotyk ![]() 5. Przytulance co 2-3 dni. Zeby zawsze byla swieza "dostawa" ![]() ![]() 6. I oczywiscie mnostwo molosci i zaru ![]() Mam nadzieje, ze cos z tego sie wam przyda. Ja sama zastosowalam te wszystkie punkty ![]() ![]() ![]() Zycze wam milego starania i owocnego fasolkowania. ![]()
#18 |
Zadomowienie
|
Gucia, to ja chyba zostanę tylko przy punkcie 5 i 6
![]() Zebra, a nie odwrotnie z tą dziewczynką? mnie wydaje się, że jest ona wtedy, gdy to plemnik musi poczekać na komórkę. Podobno te z chromosomami XX (dziewczynka) mogą, że tak powiem dłużej przyczajać się na komórkę, ale za to te na chłopaka są szybsze, dlatego jak trafisz w owulację, to są szybsze od tych z dziewczynkami ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Sanderinka, ja też uważam, że jak już się starać to codziennie, żeby codziennie była świeża dostawa ![]() Ja też trzymam za was kciuki dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Puma je tez jestem zdania,ze jak juz sie starac to codziennie,
a co !!!! ![]() Tylko,ze dla nas to nie jest zbyt mozliwe(choc bysmy bardzo chcieli)niestety pracujemy w roznych godzinach, i dlatego czesto sie mijamy ![]() No ale jak juz mamy okazje to dzieje sie, dzieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Puma dokładnie to o to mi chodziło:P ja synka mam bo dzień przed owulacją się przytulaliśmy hihi adziewczynka faktycznie jak komórka musi zcekać:P tak, że namieszałam ale to miałam na myśli
![]() ![]() ![]() ![]() Vanesaa zalecane jest przeważnie nie częścierj niż co 2 dni i to najlepiej w okolicach owulacji, ponieważ przytulając codziennie armia może być za słaba i niezregenerowana Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-08-22 o 19:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Wiem Zebra ,jak pisalam nawet jakbysmy chcieli codziennie,to nie mozemy.
A Tobie ile czasu zajely staranka? |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Vanesaa 4 miesiące
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje,ze nam tez tak szybko sie uda.Na razie podchodzimy do tego na luzie,kochamy sie kiedy chcemy i mozemy,staram sie nie myslec tylko o tym aby zafasolkowac(choc nie zawsze mi to wychodzi) W koncu staramy sie dopiero od 2 miesiecy. Aczkolwiek czuje lekki niepokoj,tyle moich znajomych ma problem z zajsciem w ciaze i mi tez latka pomalu leca.No ale dosyc tego badzmy dobrej mysli.Na pewno sie uda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
dziewczyny zycze wam szybkiego zafasolkowania, ja mam te szczescie ze w 1.5 cyklu sie udało (zaczelismy starania w połowie pierwszego a w drugim juz @ nie miałam) Ale jak was tak podczytuje to sorki za okreslenie ale niektóre swirujecie
![]() PS: My sie kochalismy wtedy kiedy mielismy ochote a nie kiedy owulacja... to jest mój ''przepis'' który polecam
#26 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki. Jak tak was sobie czytam to już nie wiem czy dobrze robię męcząc mojego męża
![]() Mam wrażenie że za dużo myślę o dziecku i może się nie udać. Mam pytanko może któraś z was wie kiedy można zrobić test ciążowy. Czy dopiero wtedy gdy spóźnia się @, czy można wcześniej? Owocnego starania. Trzymajcie się. ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Zebra 666 czyli mój przepis u ciebie też się sprawdził. Owulacja przy 28 dniowym cyklu występuje właśnie ok 14 dnia a od tego czasu chłopak. ![]() Puma13 masz rację to plemnik musi zaczekać na jajeczko. Z męskimi chromosomami są szybsze ale mało wytrzymałe, z żeńskimi natomiast wolniejsze ale za to wytrzymalsze. Wiadomo kobietka ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Gucia 6 to sugerujesz że przy codziennym przytulaniu większe szanse na dziewuszkę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Asiulap24 teścik ja robiłąm w dzień spodziewanej @ i wyszła wtedy blada druga kreseczka, a więc za 3 dni go powtórzyłąm i była już mocna
![]() ![]() Mysia problem w tym, że nie każdej wsytarczy czerpanie przyjemności czasami przyjemności pomaga świadomość kiedy ma się owulację, wtedy najłatwiej zajść w ciążę. Wielu, którym się nie udaje długo okazuje się, że mają owulkę w najmniej spodziewanym dniu cyklu i poprostu siłą rzeczy nie trafiają. Ja tam bym połączyła przyjemnośćć kalendarzykiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
HA, ASIULAP-to obie chcemy dziewuszki i jesteśmy
dokladnie w tych samych dniach starankowych bo ja też staram się tylko do wtorku. ![]() pozdrawiam wszystkie staraczki. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do staranek to różnie to bywa, my już próbowaliśmy co dwa dni, potem tylko podczas owulki, a w tym cyklu (to już 4) staranka są co dzień, ale to głównie dlatego, że po prostu mamy ochotę no i mam akurat teraz tż codziennie w domu. Zobaczymy czy poskutkuje.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
bela14 to życzę Tobie i sobie powodzonka.
No właśnie zastanawiałam się czy jest sens wykonywać wcześniej ten teścik ale widzę że nie ma ![]() Do zobaczonka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:07.