|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część IV
Aniu on jest łatwo dostępny w aptekach
![]()
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
tak? hmm bo i tak robię pazurkowe zakupy przez doz i chciałam przy okazji
![]() no ale moge zamowić a seboradinu poszukac osobno, moze i tak zrobie ![]() a vatika już się pojawiła na all. 17 zł plus 6 przesylka za 150 ml. |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja narazie nie mierzę włosów bo jest mi trudno, gdyby były równe to nie byłoby problemu. Dodam, że nie farbuję włosów, wiec jeszcze trudniej jest mi zmierzyc ich długość. Mam też włosy kręcone, tzn jak mam po szyję to są proste, a jak mam do ramion to same mi sie kręcą. W sumie jakbym je wyprostowała, to łatwiej by było mi je zmierzyć, ale nie chce ich nieszczyć prostowaniem.
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje włosów; - od 2006 roku ich nie farbuje ![]() - zapuszczam włoski - ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok. - obecna długość to włosy do ramion. CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE. Gosi@ Edytowane przez Gosia19011983 Czas edycji: 2010-01-20 o 09:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Rozeznanie
|
Znalazłam tylko taki skład:
W skład WAX-u wchodzą najwyższej jakości naturalne składniki: wyciąg z rumianku, witamina C, ekstrakt liści lawsonia, organiczne woski, kwasy organiczne, białka roślinne, oczyszczone białko henny nie barwiące włosów, zdemineralizowana woda, konserwant. i właśnie zauważyłam na ich stronie coś takiego: „Jest bezpośrednim i jedynym w Polsce przedstawicielem angielskiego producenta kosmetyków do włosów Richards & Appleby Ltd. ” Czyli to jest zagraniczny Wax po prostu? Edytowane przez verha Czas edycji: 2010-01-20 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() nie wiem czy się uda bo muszę prostować... po ekstremalnym [dosłownie ;f] cieniowaniu odstają mi i kręcą się dosłownie w każdą strone... ehh. chcę w wakacje wejśc do wody i nie wstydzić się wyjść ![]()
#277 |
Zakorzenienie
|
też z chęcią przyłącze się się do zapuszczania włosów zwłaszcza te 10 cm do wakacji, jestem ciekawa czy taki wynik jest w moim zasięgu
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
U mnie niestety 10 cm do wakacji jest nieosiągalne :/ bez wspomagaczy włosy rosną mi około 0,5 cm na miesiąc. Wiem bo farbuje włosy raz na 3 miesiące i to mi w zupełności wystarcza, odrost po tym czasie jest na prawdę niewielki ok. 1,5-2 cm.
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
BAN stały
|
dzisiaj byl wax (30minut) + podgrzewanie suszarką ,na końcówki olej kokosowy i pozniej będą ampułki radicalu ,szczerze powiedziawszy czuje lekkie pieczenie na głowie końcówki są bardziej nawiliżone ale zmian w długości i gęstości jakoś nie zauważyłam ...:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny chcą 10 cm do wakacji, ba ja tez bym chciała! ale jakoś nie wydaje mi sie to w moim przypadku realne... tym bardziej ze podcinam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
no właśnie ??? powinno być napisane skład (INCI) i składniki po angielsku ... może nam pokażes zdjęcie tego nowgeo Waxu?
#284 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bywa, ze sklad jest tylko na tekturowym pudelku, ktore zazwyczaj wyrzucamy. na jantarze tak np. jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Rozeznanie
|
Nie wiem czy na opakowaniu jest bo go nie widziałam ( tylko moja mama ;p) a ten skład co wkleiłam to w internecie znalazłam. Wygląda tak:
|
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Przyczajenie
|
jestem po części... łysa.. pomocy!
a więc tak. niedawno miałam mały hmm.. wypadek odnośnie miksera do ciasta. przyzwyczaiłam się do noszenia wiecznie rozpuszczonych włosów. robiłam krem, niefortunnie schyliłam się i mikser skręcił mi część włosów. okazało się, że sporo ich wyrwał, a mianowicie na prawie samym czubku głowy, od przedziałka jestem łysa. placek ma średnicę gdzies z 3-4 cm.
byłam u dermatologa, przepisał mi różne psikadła na gojenie rany i jest lepiej. w ciągu 5 dni włosy urosły mi około 1-2 mm i nie ma problemu z cebulkami, wszystkie włosy ładnie mi odrosną po jakimś czasie. na razie muszę chodzić w związanych włosach ![]() i tutaj kieruję do was 2 prośby, mianowicie: 1) jakieś naturalne sposoby, mazidła z apteki, czy inne specyfiki - co tylko znacie na maxmalne przyspieszenie porostu. oprócz tabletek, bo tabletki mam przepisane przez lekarza, podobno dobre. 2) z innej beczki ; jakieś upięcia które pomogłyby mi zakryć ten placek na śroku głowy.. (mam włosy za ramiona, grzywkę do połowy twarzy, włosy cienkie, ale jest ich w miarę dużo). najlepiej trwałe, które szybko się nie rozwalą. bałgam o odpowiedzi i rady! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jestem po części... łysa.. pomocy!
![]() |
#288 |
Rozeznanie
|
Ponawiam pytanie
stosuję seboradin lotion ale ten pomarańczowy. Jak skończy mi się ten lotion, planuję kupić z rzepą, ale od razu go używać? czy zrobić 2 tygodniową przerwę?
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
zrób przerwę
![]()
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się że nie ma potrzeby aż 2 tygodniowej przerwy robić. Wystarczy kilka dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
to zwykły Wax zagraniczny...
#292 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez magdakaczmarek Czas edycji: 2010-01-21 o 18:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do porostu Magdzia dobrze doradziła - tam jest wszystko ![]() a co do fryzury no to chyba kitka po prostu. zaczesuj do góry i wiąż w kucyka. Puste miejsce zakryj włosami, możesz przylakierować zeby się nie przesuwało, albo założ opaskę o ile Cię nie uraża w to miejsce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Przyczajenie
|
wzrost włosów.
hej,
jezeli cos nie tak zrobiłam ( juz bylo takie pytanie itp ) to sorry, ale jestem tutaj nowa i jeszcze zabardzo tego nie obcykałam ![]() czy mozecie mi cos poradzic zeby mi wlosy szybciej urosły i gęściej ? mam bardzo mało włosów, a dodatkowo myje je codziennie rano i susze suszarką ;// bardzo mi zalezy na tym zeby podrosły chociaz z 5 cm. naprawde juz nie wiem co mam robic .. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Konto usunięte
|
Dot.: wzrost włosów.
.
Edytowane przez 201608080935 Czas edycji: 2010-01-23 o 22:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#298 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
łaczmy się w bólu ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- oj bolało bolało, a mikser był na najwyzszych obrotach ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() no, juz wszystko dobrze, opaske mogę założyć teraz jedynym problemem jest ten porost ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Zadomowienie
|
a ja polecam ampulki Radical
![]() ![]()
#300 |
Raczkowanie
|
nawet mi nie mowice o zapuszczaniu wlosow ... jakos od marca ubieglego roku scinalam stopniowo wlosy (na poczatku byly za polowa plecow) teraz mam sciete na krotko A! krotko to nie jest do ramion tylko u mnie w tym momencie jakos 7 cm od glowy!!!
mialam strasznie zniszone wlosy od farbowania i prostowania wiec i dobrze ze scielam teraz jednak chce to szybko zapuscic (moj chlopak woli dlugie wlosy) co stosuje: Nafta kosmetyczna olej rycynowy seboradin z rzen-szeniem szampon Wax ( zielony do ciemnych wlosow) jem wszystko to co zawiera CYSTYNE (wplywa na porost wlosow) sa to produkty zbożowe roznego rodzaju platki owsiane, otreby przene itp łykam Skrzypovite pije duzo zielonej herbaty robie maseczki z jajka i co ? jak narazie nic ... a wy jak myslicie ? to wszytsko cos moze pomuc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.