|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
Pokaż wyniki sondy: Boisz się,że jak osiągniesz wymarzoną wagę,to zajdziesz w ciąże i znów walka z kg? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
28 | 51,85% |
Nie |
5 | 9,26% |
nie myślałam o tym |
21 | 38,89% |
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kilogramowe wzloty i upadki czyli:Jak się pozbyć 37kg? CZ.I
proponuje zamiast zwyklej soli uzywac sol morską , jest zdrowsza, a tak w ogóle to najlepiej nie uzywac zadnej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Rozeznanie
|
Pepea - Dzieki za przepis! moze sobie zaserwuje takie sniadanie w niedziele
![]() Desireless - A ile już schudłas od poczatku odchudzania (wybacz, jesli juz pisalas.. jakos mi umknelo...) No to pozwole sobie na male podsumowanie dnia - - w pracy: - kajzerka pelnoziarnista (na 2 razy), jogurt, kromka pieczywka lekkiego (bardziej z nudow niz z glodu) - obiad - dorsz piecozny (bez tluszczu) i surowka i kiszonej kapusty - kolacja - serek wiejski lekki (akurat bardzej mi smakuje niz zwykly) ze szczypiorkiem Cwiczenia.. brzuszki na abswing... za malo, ale nie mam dzis sily. I apropos pieczywa - grahamki, chleb razowy.. jak myslicie? ujdzie? |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
po jakiemu mówiłaś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Raczkowanie
|
to ja tez podsumuje swoj dzien
SNIADANIE placuszki cukiniowo-marchewkowo-selerowe. LUNCH pokal świeżo wycisnietego soku z marchewki, jablka,selera i pomaranczy, do tego pare orzechow brazylijskich i platkow kokosowych. OBIAD. kuskus duszony z warzywami, KOLACJA smazone tofu z jajeczkiem sadzonym. a teraz ide na rowerek troszke pokrecic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Raczkowanie
|
pysia1711 trzymam kciukasy za ciacho ;]
suma sumarów: -owsianka + parę łyżek zupy fasolowej (bez zabielania,na bulionetce knorra) -> parę kilometrów na pociag ![]() - jedna marchewka z chrzanem, troche jogurtu nat. z łyżka twarogu i łyżeczką słonecznika + 2 plasterki mielonki w galarecie -> brzuszki, rozciaganie, pompki damskie etc. -owsianka + jeden ogórek kiszony ![]() -talerz warzyw (2xmarchew, 1xogórek kiszony,różyczka kalafioru, listek poru) + ketchup,chrzan i musztarda ![]() na dzis to wsio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Muszę sie przyznać że zgrzeszyłam ! Zjadłam 2 wafelki i 1 delicję ![]() My Love chyba robi mi na złość, bo zanim zaczełam ćwiczyć to nie kupywał z własnej inicjatywy takich rzeczy a dziś ... szok !! Dostał wyzywanie ![]()
Jestem z siebie dumna ![]() ![]() ![]() Edytowane przez fruzia1988 Czas edycji: 2010-01-29 o 19:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Przyczajenie
|
Ja dopierro teraz zjadłam jogurt z musli na kolacje ;/ Wcześniej nie miałam czasu. ;/
Zaczynamy odchudzanie: 23.01.2010 r. Początkowa waga: 71 kg ![]() ![]() Cel: coś ok. 60 kg ... 59 ... 58 ... 57 ... 56 ... 55 ... !! 54 !! ![]() ![]() Aktualnie... ... 62,5 ... 61,5 ... 60,5 ... 60 ... |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
fruzia albo ćwiczy Twoją silną wolę
![]() ![]()
#280 |
Raczkowanie
|
Cholera nie wiem, skusiłam się... ale tylko na 3 sztuki, dupy mi chyba nie urwie
![]() ![]()
#281 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś za namową koleżanki kupiłam aplefit, może na innych działa jednak na mnie niestety nie. W składzie ma ocet jabłkowy, a mój żołądek jakoś za bardzo kwasu nie lubi, wiecznie przy apleficie miałam zgagę i ból żołądka. Co do spacerów potwierdzam działają wyszczuplająco na uda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Wtajemniczenie
|
melduje,że ciasto wyszło siostra jadła i sąsiadki
a to moje podsumowanie dnia dzisiejszego: -owsianka z suszonymi owocami i tartym jabłkiem -kanapka z bułki parówki,szynki,pomidora -2 łyżki bigosu -2 miseczki sałatki z:ryż,marchewka,pomidor,p ietruszka,jajko,pierś z kurczaka,oliwa,zioła,ser biały woda mineralna,czarna herbata i 3 zielone ćwiczenia będą teraz:przysiady 40-50,brzuszki 50-100,rowerek 15-60min i do ciasta mnie nie ciągnie żeby je skosztować
#283 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja wogóle pieczywa nie jem (w sensie bulki grahamki chleby) tylko pieczywo chrupkie Jeśli chodzi o jedzenie to dzisiaj hmm ochrzanicie mnie ale dobra: sniadanie: - kawa z łyżeczką cukru, herbata (jakas tam suplement diety przewaznie spalajace lub odchudzajace albo teraz jak mam to wspomagające trawienie), obiad (dosc pozno bo az po 17): - herbata, sałatka z tunczykiem, herbata, kolacja ( i tu nadal sie zastanawiam chociaż podjadam teraz chipsy z bananow i jeszcze jestem najedzona po obiedzie wiec ...): - herbata + oczywiscie woda jak to zwykle bywa po 0,5l zeby szybciej pic hehe Taaa ćwiczeń 0 gdyz nadwyrezylam sobie mięsnie brzucha i ud i ledwo chodzę ale zaliczyć mozna nawet chodzenie po galerii do ćwiczeń w koncu to spacer hehe wiec az tak zle mysle ze nie bylo ![]()
Start Odchudzania: 09.10.2009 - ![]() ![]() Było -> 126,5 kg !! ![]() ![]() Jest -> 76 kg ![]() ![]() Będzie -> ?? ![]() ![]() Edytowane przez desireless Czas edycji: 2010-01-29 o 20:11 Powód: zapominalstwo hehe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Rozeznanie
|
Fruzia, naprawde nie ma co martwic sie paroma ciasteczkami. Mysiunia ma calkowita racje! Tym bardziej, ze bez malutkich grzeszkow naprawde jest ciezko. jak mam ochote na cole to wole wypic pol szklanki, niz powstrzymywac sie tydzien po czym wypic pol litra na raz
![]() Desireless, naprawde gratuluje! Super, ze sie trzymasz! Jestes moim wzorem ![]() Pysia, motywujesz swoimi cwiczeniami! ladnie ladnie ![]() mi zawsze na poczatku trudno zaczac. ktos powinien nade mna stac z batem. ![]() Martusia, za Twoim przykladem zaczelam pic czerwona herbate ![]() ![]() Roselily - U podnozy Himalai... okolice Dharamsali. (...az zatesknilam..) mowilismy po angielsku - szkola miedzynarodowa. Choc uczylismy sie hindi. A Ty gdzie bylas? Ja wrocilam juz 12 lat temu... niewiele pamietam jesli chodzi sam kraj.. chetnie pojechalabym teraz pozwiedzac. Dziewczyny co polecacie na wieczorne 'ssanie'... dopiero zaczynam odchudzanie,a poczatki sa zawsze trudne :| |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
misialinana hehe dasz radę, o tej godzinie dziewczyno tylko wodę :P ja po herbacie na kolacje to juz nic nie podjadam nawet tych uwielbianych suszonych owocow, tylko i wylacznie pije już wodę, a własnie idę sobie uzupełnic buteleczkę hehe.
Pysia ładne powtórzenia u mnie brzuszki dochodza tylko do 60 hehe ale urozmaicone w sensie takim ze nogi zgiete w kolanach i 20 brzuszkow, pozniej kolejna seria 20 brzuszkow gdy jedna noga jest na drugiej i pozniej zmiana nog i kolejne 20 chociaz ostatnio pozwiększałam te powtórzenia do 25 razy. Rowerek tez jest do 100 ale do przodu tyle i do tyłu tyle samo. Ponieważ nadal mam dużo w pupie to dodatkowo ćwiczenia na uda i pośladki. Większośc jest na nogi bo chce je troche wyćwiczyć żeby móc może biegać na wiosnę. Ahh zapomniałam o skakance jeszcze ostatni raz 250 skoków. Tyle że dzisiaj niestety nici z ćwiczeń były za mocno mi mięśnie bolały ale jutro już nie ma zmiłuj się! przynajmniej w mniejszej porcji ale żeby mi nie zastygło ciało hehehe.
#286 |
Raczkowanie
|
pysia1711 meldunek przyjęty
![]() Macie może pomysł, co można zrobić do jedzonka na wycieczkę do Zakopanego? jade na tydzień, ale chodzi mi co moge zabrać do autobusu? ![]() ![]() Ja już nic nie dojadałam ![]() ![]() zaraz idę jeszcze poskakać na skakance ![]() Miłęj nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Zjarzałam na moment, przelotem i nie moge się oderwać od czytania.Widzę, ze choc wątek stosunkowo niedawno zaczęty to oblegany. Dziewczyny ukłony w Waszą stronę ![]() Od 2 lat nie mogę zrzucić 27 kg, które nabyłam leżąc 4 miechy, prawie nie ruszając się z łóżka. Tragedi ![]() ![]() Mam dziś na koncie 1h rowerka, 20 brzuszków, zero pieczywa na śniadanko(owoce),obiadek skromy(porcyjka połowę mniejsza), podwieczorek-jabłuszko, kolacyjka no cóż kawałeczek chlebka(nie mogłam sobie tak od razu odmówic odstawienia całkowitego). Czego udało mi się dokonać to koniec z nocnymi podjadaniami, walczyłam zaciekle o to ładnych kilka nocek. Teraz zasypiam jak zawsze o stałych b.późnych godzinach ale nie podjadam.Tą bitwę z moim żołądkiem wygrałam Mam nadzieję dziewczyny , ze z Waszą pomocą zrzucę te zbędne kilogramy, no bo jakby nie patrząc jest ich trochę nadto... Mam pytanie, jak często się ważycie, żeby nie zwariować, a żeby było wiadomo, czy są efekty? Jest 108 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() fiolka122 witam cieplutko w Naszym gronie ![]() ![]() Z Nami uda Ci się ![]() ![]() Co do chlebka to jesli sie 'odzwyczajasz' to bym wrzuciła gdzieś na śniadanko, a kolacje czysto białkową (choć ja ma z tą kolacją duuże problemy ![]() ![]() Dziś już sbie poćwiczyłam ![]() ![]() -> skakanka, brzuszki, skrętoskłony, pompki damskie, wyrzuty etc. ![]() Żeby nie ćwiczyc na pusty żołądek zjadłam PRZED ćwiczeniami łyżkę kefiru + łyżkę jogurtu nat. + łyżeczkę mielonego siemienia lnianego ![]() PO ćwiczeniach zjadłam owsiankę (tak właściwie jem ![]() ![]() Niedługo na wykłady i tam zabieram kanapkę składaną i 0,5l niegazowanej wody . Miłego Dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie dietowiczki
![]() Dziś trochę dłużej pospałam o dziwo, pies mnie nie obudził o 6 rano ![]() Wczoraj ściągnęłam parę dodatkowych filmików z ćwiczeniami, żeby mieć urozmaicenie, bo nie oszukujmy orbitrek po jakimś czasie robi się nudny ![]() Zaraz zabieram się za sprzątanie, a jest tego trochę: 4 pokoje, kuchnia, łazienka, przedpokój o długości 12 metrów, no i kojec mojego psiaka. Mam nadzieję że do 14 się wyrobie ![]() musiało być pyszne, ja tak jednak bym się skusiła na spróbowanie ![]() Niestety tak mam, że za wszelkie słodkości, dałabym się pokroić ![]() Cytat:
![]() Plan jest taki, żeby zważyć się dopiero pod koniec lutego, myślę że to dobra strategia, po dłuższym czasie będą zapewne większe efekty ![]() A mogę zapytać dlaczego nie ruszałaś się z łózka? Z nami napewno Ci się uda, jesteśmy tutaj, żeby się wspierać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Wtajemniczenie
|
misialina dzięki jak zaczniesz co dziennie ćwiczyć po trochę to potem ci to wejdzie w porządek dnia tak jak np.mycie zębów
![]() desireless dzięki nie od razu do tego doszłam zaczynałam od 20 i jakoś tak potem zaczęłam sobie dokładać więcej powiedzmy po 2-6 .Niedługo znowu będę dokładać. fiolka122 witaj serdecznie ![]() ![]() mysiunia85g znam twój ból z psem tyle,że mój przyzwyczajony do pierwszego spaceru między 8-10 i mnie nie budzi co najlepsze. ![]() ![]()
#291 |
Raczkowanie
|
witam dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
Witam panie
![]() ![]() ![]() Ps . sorki za błędy ale mam dyslechsie , ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Mam nadzieje że bedziemy się razem wspierać , I niedługo będziemy szczupłe jak osy |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
Podobno therm line II to całkiem niezły spalacz tłuszczu. Też bym go chetnie używała do moich ćwiczeń i diety MŻ ale nie mogę
![]()
![]() |
#294 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- ![]() Sniadanie ; 2 kromki chleba ciemnego z serkiem kanapkowym i kawa II śniadanie ; Płatki fitnes na 1.5 % mleku Obiad ; Zupa pomidorowa z odrobiną makaronu Podwieczorek ; Dwa jajka na mięko bez niczego , i kawa Kolacja ; 3 plastry papryki I jogurt 7zbuz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Wtajemniczenie
|
milena też lubię ten jogurt dziś właśnie jadę po zapasy
![]()
#296 |
Przyczajenie
|
Ja dziś na śniadanko zjadłam trochę musli z mlekiem, bo koncówkę miałam [
![]() Na 2 sniadanie jogurt 7 zbóż i 25 g musli ;f Fitella. I teraz na obiad zjem sobie kasze gryczaną ;d
Zaczynamy odchudzanie: 23.01.2010 r. Początkowa waga: 71 kg ![]() ![]() Cel: coś ok. 60 kg ... 59 ... 58 ... 57 ... 56 ... 55 ... !! 54 !! ![]() ![]() Aktualnie... ... 62,5 ... 61,5 ... 60,5 ... 60 ... |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
Karmię piersią, nie chce zaszkodzić córci... Chciałabym ją odstawić, ale to nie takie proste jak się wydaje.
#298 |
Raczkowanie
|
łłooojeeej! Przepraszam że nie pisałam, ale nie mam czasu przez tą szkołę!
pysia1711 miała być poprawa i jest ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() ![]()
#300 |
Raczkowanie
|
Hej hej
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Moja wina moja wina moja bardzo wielka wina... Przebaczcie mi ... przesadziłam z kolacją. Niby nie ma jeszcze 18, ale dosłownie nażarłam się jak świnia. Odczekam jeszcze trochę i idę poćwiczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.