|
|
#271 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cytat:
i co teraz? a wiesz moze , gdzievjeszcze w wawie mozna rodzic w wodzie?
|
|
|
#272 |
|
Rozeznanie
|
Ja myślałam, u nas w lublinie jest jeden szpital przystosowany do takiego porodu, z tym że nie każdej kobiecie w wodzie rodzić jest lepiej. Moja siorka tylko weszła do wanny i od razu chciała wychodzić bo ją tak zaczęło boleć. A też myślała że to rozwiązanie będzie lepsze.
|
#273 |
|
Zadomowienie
|
chyba tylko żelazna jest przystosowana w ten sposób, być może w innych szpitalach są sale z wannami ale nie wydaje mi się, żeby gdziekolwiek można było rodzić w wodzie
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Widze,ze przy weekendzie spokój na wątku. Muszę sie pochwalić,że wygrałam aukcje angelcera za 25 funtów.Nie jest to najnowszy model ale ważne,ze działa. |
|
|
|
#275 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#276 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba narazie nie bede kupować nic nowego, jak ten nie bedzie sie sprawdzał, to kupie jakiś do ucha ![]() Witaj, zapraszamy ![]() no to zdrówko Twoje i maluszka |
||
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
no wreszcie doszłam do konca lecicie jak z karabinu maszynowego
co do samochodów mysle ze na jaki sie trafi taki sie ma i jak sie o niego dba któras z dziewczyn pisała o tym ze na innym forum pozbywaja sie zwierzat bo ma malenstwo przyjsc na swiat j przeczytałam w gazecie dla mam ze to nawet dobrze ze ma sie zwierzątko w domu ponieważ dziecko uodparnia sie na alergeny ,i jest pewne ze nie bedzie uczulone na sierć itp gratuluje mamom które dowiedziały sie o płci i Witam nowe mamy ![]() mi wróciły ogromne zgagi i mdłosci musiałabym ciagle jesc a sie tak nie da bo potem zraz przychodzi mega zgaga ![]() Amelka od dwóch dni zrobiła sie spokojna i przespi cała noc ale wstaje równo z dniem Kropko mówiłas cos o termometrze do ucha i znalazłam cós takiego http://www.allegro.pl/item902833913_...zola_10w1.html tzn znalazły moje kolezanki z forum
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-01-31 o 17:36 |
|
|
|
#278 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gratuluję A kółka dla mnie tak malutkie odpadają.Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj dzień-koszmarek Najpierw walka na uczelni z szurniętą panią prawnik, poszła oficjalna skarga - traktuje dorosłych ludzi jak śmieci, zajęcia są żenujące, a odzywki poniżej krytyki A potem w autobusie przeprawa z pijakiem, który się na mnie pchał, an zwróconą uwagę zwyzywał mnie, groził, a kierowca (poproszony o interwencję, w końcu ma to w regulaminie) olał mnie. Wyszłam i ryczałam dobre pół godziny.
|
|||
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja - współczuję.
![]() zorganizowałam wszystko i montaż pieca zacznie się we wtorek, tata będzie nadzorował, a ja jadę z małżem do Wrocławia (gdy tylko skończy pisać jakąś pracę zaliczeniową, to się zbieramy) i wracamy w środę. jak dobrze pójdzie, to w czwartek już będziemy mieli w domu ciepło i przyjemnie. ale oczywiście chciałam wyciągnąć na wierzch wszystkie papiery związane z piecem, które mamy i zauważyłam, że gdzieś zapodziałam kartkę, na której facet się nam podpisał, że wziął zaliczkę... no i ryczeć mi się chce, bo przetrząsnęłam wszystkie miejsca, które przyszły mi do głowy, ale po niej ani śladu... |
|
|
|
#280 |
|
Rozeznanie
|
Szaja- nie zazdorszczę...nie ma nic bardziej wkurzajacego niz taki pijaczek w autobusie...juz nie mysl o tym
poglaskaj sobie brzuszek i sie usmiechnij
|
|
#281 |
|
Raczkowanie
|
witajcie mamuski
zdaje szybko relacje z wczorajszej wizyty bedzie synus nikodem i napewno jest tylko jedno maly wyglada na 2 tyg starsze czyli tak bylo od samego poczatku wazy 888gram---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---- lea jak mozna mi zmienic date na 14 maja 21 maja mialam tylko napierwszej wizycie w 4 tyg a potem caly czas trzymaja sie 14 maja i bedzie NIKODEM danielka zostawiam kropce ![]()
Edytowane przez angkorcz Czas edycji: 2010-01-31 o 19:36 |
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
Szajajaba ty masz Bexe i mam pytanie czy też masz fotelik Bexy?
Zauważyłam,ze w tym foteliku nie ma tego wałeczka, który dodatkowo podtrzymuje główkę małego. Zastanawiałam sie czy do tego wózka nie wejdzie fotelik maxi cosi. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-01-31 o 19:49 |
|
|
|
#283 |
|
Konto usunięte
|
Darianko, jeszce go nie mam
Ale on ma ten wałeczek, w sklepie pan nam pokazywał. Ale fakt, na fotkach w necie nie jest pokazany.
|
|
|
|
#284 | |||
|
Konto usunięte
|
jasne, że tak.
Podaj , proszę, dane do listy, to zaraz Cię dopisze. Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16859308] Dzisiaj dzień-koszmarek Najpierw walka na uczelni z szurniętą panią prawnik, poszła oficjalna skarga - traktuje dorosłych ludzi jak śmieci, zajęcia są żenujące, a odzywki poniżej krytyki A potem w autobusie przeprawa z pijakiem, który się na mnie pchał, an zwróconą uwagę zwyzywał mnie, groził, a kierowca (poproszony o interwencję, w końcu ma to w regulaminie) olał mnie. Wyszłam i ryczałam dobre pół godziny.[/QUOTE]Cytat:
![]() a papierek pewnie się jeszcze znajdzie, jak już przestaniesz go szukać, jak to mówią diabeł ogonem przykrył. ![]() Cytat:
zaraz zmienie dane na liście. |
|||
|
|
|
#285 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie przyszłe mamusie
)jestem tu nowa termin mam na 19.05.2010 ) a imie dla naszego maluszka to Natalka lub Mateusz )
|
#286 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#288 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć ja i tak się tu doszukuję innego podłoża. Ale mnie jest ciężko zrozumieć, że ludzie mają zwierzęta, które kochają i tak łatwo jest im się ich potem pozbyć... Nie poddałabym się tak szybko. ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16859308]A potem w autobusie przeprawa z pijakiem, który się na mnie pchał, an zwróconą uwagę zwyzywał mnie, groził, a kierowca (poproszony o interwencję, w końcu ma to w regulaminie) olał mnie. Wyszłam i ryczałam dobre pół godziny.[/QUOTE] Współczuję. Mnie też kiedyś koleś zwyzywał, dlatego już nie zwracam uwagi, tylko odchodzę. I nie jeżdżę w weekendy busami do SCC, bo kierowcy w razie wizyty chorzowskich kibiców, robią właśnie to - czyli nic. Zamykają się w swojej budzie, a kibice hulaj dusza, piekła nie ma... Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
![]() ______________ Dzień dobry.
|
||||
|
|
|
#289 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Trochę się rozpisałam, ale dla mnie oddanie psa, czy kota do schroniska to ostateczność. A na zdjęciach nasza ślicznotka
|
|
|
|
|
#290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam takich lekarzy... Powołanie do ratowania życia aż bije z każdego słowa...
![]() Cytat:
Cytat:
Śliczna psica.
|
||
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
Padam na twarz całą noc nie spałąm, no może miałam kilka półgodzinnych przerw na drzemkę, raz że mnie brzusio bolał, a dwa i to podstawowe dzidzia szalał/a po brzusiu jak bym czegooś na pobudzenie się najadła. Normalnie już sama nie wiem czy mnie brzuch bolał nie od tych kopniaków czasem, bo tylko brzuchem na wszystkie stony trzęsło. A może mi mandarynki zaszkodziły bo się na noc najadłam. Bo robić wczoraj nic nie robiłam wręcz właśnie leżałam, bo przeziębienie mnie dopadło i chciałam wyleżeć.
Tak że spylam leżeć, może się trochę drzemknę. Miałam dziś plan skoczyć do IKEI i po allegro pobuszować, no ale w tej sytuacji odpada. |
|
|
|
#292 | |
|
Konto usunięte
|
witam poniedziałkowo.
![]() ale mam lenia... zanim się rozkręcę, to pewnie znów piątek będzie. Cytat:
jeśli jeszcze podasz mi pełne dane do listy na pierwszej stronię, to zaraz Was dopisze.
|
|
|
|
|
#293 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Witam z domku dzisiaj pierwszy dzień L4...dziwnie jakoś ![]() szajajaba, no brak słów chyba złożyłabym skargę na tego kierowcę! buras jeden! angkorcz gratuluje chłopca i kawał już chłopa z niego ![]() massowa witaj ![]() olivka_7 dobrze, że w dzień możesz pospać , a swoją drogą, to ciekawe, że tak wyraźnie odczuwasz te kopniaczki Ja dokładnie jestem na tym samym etapie ciąży i moje dziecię aż tak we znaki się mi nie daje Jakiś urwisek Tobie rośnie ![]() coś z wątku mamuś wrześniowo-październikowych http://www.babycenter.com/2_inside-p...rth_3658872.bc fajne filmiki
Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2010-02-01 o 10:28 |
|
|
|
#294 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My też wzięliśmy kilka lat temu suczke z likwidowanego "prywatnego schroniska", w którym połowa psów była do natychmiastowego uśpienia (były skrajnie wyczerpane bez sierści). Nasza suczka na szczęscie była w dość dobrym stanie i udało się ją uratować. Nie wyobrażam sobie żebyśmy teraz po tych kilku latach mieli ją oddać do schroniska. Uważam,że w sytuacji kiedy dziecko okazuje się być alergikiem jest tysiac sposobów na rozwiazanie sytuacji, a schronisko to wyjście dla ludzi bez sumienia. |
|
|
|
|
#295 |
|
Rozeznanie
|
witam wszystkie mamuski, ja dziś pierwszy dzień w pracy po 2 tygoniach chorobowego..oj ciężko sie wstawało..no i cięzko sie zebrać do pracy.tyle wszystkiego że nie wiadomo od czego zaczać
fotelik wygodny ale mimo wsyzstko musze sobie czesto robic przerwy..zeby nie wrocily bóle.wczoraj ogladałam na onecie tajemnice okrągłego brzuszka z małżem ,obydwoje sie wzruszyliśmy miłego dnia! ps. ja studniówke swoja też przeoczylam..była w sobote..a ja tu nie zaglądałam bo byłam na uczelni-zdałam egzamin na piąteczke byłam też znow w Ikea tym razem po stolik i krzesełka z mammuta dla bratanicy.Upatrzoną mam komode, ale nie kupiliśmy jeszcze bo czeka nas przeprowadzka do innego pokoju i wtedy bedzie wiadomo jaki rozmiar itd.czekam juz tydzien na łóżeczko zamówione na all i zaczynam sie niecierpliwić
http://www.suwaczek.pl/cache/b735966895.png 8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub Edytowane przez Marta1122 Czas edycji: 2010-02-01 o 10:52 |
|
|
|
#296 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=yolanda9;16871604]Dzień dobry! Witam z domku dzisiaj pierwszy dzień L4...dziwnie jakoś ![]() Przyzwyczaisz się...chyba...je jeszcze nie wiem co to nie pracować w ciąży... i chyba tak zostanie do 8mego miesiąca... Wogóle to dzień dobry, szybciutko piszecie ![]() Dzis zaczynamy 21 tydzień, a ja jeszcze nie wiem kto mieszka w brzuszku Dziś wizyta, może sie dowiem w końcu, bo juz wszyscy pytają...i mało jest takich mamus jak widze co na tym etapie nie znaja płci ...ech, miłego dzionka kochane
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
Niedługo zbieramy się na usg, może dziecko nam się dziś ujawni
Mnie to już się po nocach śni to usg, to że nie wiemy dalej jaka płeć, że coś jest nie tak...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() oby dzidzia nóżki rozłożyła ![]()
|
|
|
|
|
#299 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() poniżej moje weekendowe zakupy allegrowe. ![]() 1. kurtka dla Maksia. reszta dla dzidka.
|
|
|
|
|
#300 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
żeby Wasze uparciuszki wreszcie rozłożyły nóżki.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.

No i już nowego nie kupisz - wycofane z rynku.
Znalazłam czego szukałam - 10 sekundowy Microlife, naście zł kosztuje. 
a sie tak nie da bo potem zraz przychodzi mega zgaga 

A potem w autobusie przeprawa z pijakiem, który się na mnie pchał, an zwróconą uwagę zwyzywał mnie, groził, a kierowca (poproszony o interwencję, w końcu ma to w regulaminie) olał mnie. Wyszłam i ryczałam dobre pół godziny.

i kawał już chłopa z niego
Dziś wizyta, może sie dowiem w końcu, bo juz wszyscy pytają...i mało jest takich mamus jak widze co na tym etapie nie znaja płci ...ech, miłego dzionka kochane