Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-31, 11:19   #271
kumkura
Rozeznanie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
ja będę rodziła na żelaznej, ale ja bede miała cc. z tego co wiem to na żelaznej w salach do indywidualnego porodu są wanny, natomiast nie wiem czy można w tej wannie rodzić, kiedyś nie można było... można było w niej siedzieć w czasie skurczy, natomiast sam poród w wannie sie nie odbywał. koszt sali ok 1000 zł. sama żelazna nie prowadzi chyba szkoły rodzenia, są jedynie szkoły, które mają jej akredytację. poza tym jak byłam tam na izbie ze skurczami zauważyłam, że nie są specjalnie chętni do przyjmowania pacjentek "nie rejonowych"... mieszkam 50 m od szpitala, ale zameldowana jestem w innej dzielnicy, dopytywali się czy mieszkam tutaj i zanotowali adres zamieszkania, nie zameldowania... niby nie ma rejonizacji, ale oni mają dużo pacjentek i przyjmują przede wszystkim te które są prowadzone przez nich i lekarzy z nimi współpracującymi... takie przynajmniej odniosłam wrażenie jak siedziałam w izbie przyjęć...
uuu, to niedobrze
i co teraz?
a wiesz moze , gdzievjeszcze w wawie mozna rodzic w wodzie?
Stary 2010-01-31, 11:20   #272
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Hej

Czy myslalyscie o porodzie w wodzie? .
Ja myślałam, u nas w lublinie jest jeden szpital przystosowany do takiego porodu, z tym że nie każdej kobiecie w wodzie rodzić jest lepiej. Moja siorka tylko weszła do wanny i od razu chciała wychodzić bo ją tak zaczęło boleć. A też myślała że to rozwiązanie będzie lepsze.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 11:49   #273
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
uuu, to niedobrze
i co teraz?
a wiesz moze , gdzievjeszcze w wawie mozna rodzic w wodzie?
chyba tylko żelazna jest przystosowana w ten sposób, być może w innych szpitalach są sale z wannami ale nie wydaje mi się, żeby gdziekolwiek można było rodzić w wodzie

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 14:02   #274
Darianna25
Zakorzenienie

Witajcie.
Widze,ze przy weekendzie spokój na wątku.
Muszę sie pochwalić,że wygrałam aukcje angelcera za 25 funtów.Nie jest to najnowszy model ale ważne,ze działa.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 14:39   #275
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
PRODUCENT:ROAN
MODEL:MARITA
Jest to wózek trójfunkcyjny w cenie 1388zł
Znalazłam go na CENEO
Drogo...chyba, że ma wypasione wyposażenie...ja na all obserwuję ten sam wózeczek ale dużo taniej http://www.allegro.pl/item884777183_...a_wysylka.html Coprawda ta aukcja zakończona ale ten sprzedawca ma te wózeczki w stałej sprzedaży i za jakiś czas na pewno je ponownie wystawi...zdaje mi się też, że te wózeczki były na innych aukcjach taniej ale wyposażenie chyba miały słabsze..sprawdź. Wejdź na all, w wyszukiwarce wpisz ROAN MARITA i sama zobaczysz.

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
kitty241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 14:43   #276
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie wiem, na pewno jakiś szybko mierzący. Poradzę się w mojej ulubionej aptece. Najchętniej kupiłabym Microlife - ale te do ucha są diabelnie drogie, ponad stówę kosztują. Ale są inne tej firmy, pewnie i tańsze, muszę popytać.
Zwykły znaczy jaki, rtęciowy?
Radę dasz, ale czy 5 minut trzymania termometru w pupie to taki komfort to ja nie wiem. No i już nowego nie kupisz - wycofane z rynku.

Edit.
Już wiem jaki. Znalazłam czego szukałam - 10 sekundowy Microlife, naście zł kosztuje.
Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
A jaki model? Ja mam Microlife, ale do celów npr go używałam i on mierzył w minutkę, więc przypuszczam, że to nie ten sam model
Ja własnie mam elektroniczny Microlife MT 1622GT, którego używałam tez do npr, mierzy temperature w ciagu 60 sek. Nie wiem czy się sprawdzi przy takim maluszku Chyba narazie nie bede kupować nic nowego, jak ten nie bedzie sie sprawdzał, to kupie jakiś do ucha

Cytat:
Napisane przez roksanula Pokaż wiadomość
Mogę do Was dołączyć?
Mam termin na 6 maja.
Witaj, zapraszamy
Cytat:
A i jeszcze dzisiaj mam święto STUDNIÓWKA więc (soczkiem)
no to zdrówko Twoje i maluszka
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 15:28   #277
Edzia400
Zakorzenienie

no wreszcie doszłam do konca lecicie jak z karabinu maszynowego

co do samochodów mysle ze na jaki sie trafi taki sie ma i jak sie o niego dba

któras z dziewczyn pisała o tym ze na innym forum pozbywaja sie zwierzat bo ma malenstwo przyjsc na swiat j przeczytałam w gazecie dla mam ze to nawet dobrze ze ma sie zwierzątko w domu ponieważ dziecko uodparnia sie na alergeny ,i jest pewne ze nie bedzie uczulone na sierć itp

gratuluje mamom które dowiedziały sie o płci i Witam nowe mamy

mi wróciły ogromne zgagi i mdłosci musiałabym ciagle jesc a sie tak nie da bo potem zraz przychodzi mega zgaga

Amelka od dwóch dni zrobiła sie spokojna i przespi cała noc ale wstaje równo z dniem czyli godz 5-6 hehehe ogólnie daje sie mamie wyspać kocha tatusia robić w ci.....a: hahaha: kiedy do niej mówi i głaska brzuszek siedzi cicho a kiedy tylko ręke wezmie zaraz po brzuchu hasa jak owieczka

Kropko mówiłas cos o termometrze do ucha i znalazłam cós takiego http://www.allegro.pl/item902833913_...zola_10w1.html tzn znalazły moje kolezanki z forum

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2010-01-31 o 16:36
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-31, 17:22   #278
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Maliczka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, bardzo dawno mnie tutaj nie było, ale widzę, że coraz więcej z Was zna już płeć swojego dzidziusia, więc Wam gratuluję
Mój synuś rośnie zdrowo i szybko, na ostatniej wizycie w 20 tyg, doktor ocenił go na pół kilograma W ten wtorek mam kolejna wizytę i usg 4d, więc już nie mogę się doczekać, bo pękam z ciekawości jak może wyglądać moje dziecko w 24 tyg życia w moim brzuchu... Powiedzcie mi też czy któraś z Was zainteresowana jest wózkiem xlander xq 2009 i co sądzicie o jego maleńkich przednich kółkach... Czy takie coś się sprawdzi? Bo szczerze mówiąc bardzo mi się ten wózek podoba, jednak martwia mnie te mikrokółka...
O rany, ale kolos Gratuluję A kółka dla mnie tak malutkie odpadają.

Cytat:
A jaki model? Ja mam Microlife, ale do celów npr go używałam i on mierzył w minutkę, więc przypuszczam, że to nie ten sam model

Witaj

A i jeszcze dzisiaj mam święto STUDNIÓWKA więc (soczkiem)
Gratuluję studniówki

Cytat:
Hej
Zaczarowana wóakiem roan /marita postanowilam mu sie blizej przyjrzec jest sliczny, ale jak w praktyce? tz mowi, ze przypomina wczesny PRLowski styl..ehh, ale i tak decydujace zdanie nalezy do mamusi
Czy myslalyscie o porodzie w wodzie? Czy w mazowieckim znajde jakis przyzwoity szpital, ktory wykonuje te "usluge"?? slyszalam o Zelaznej..Musze tak wszytsko zorganizowac, zeby w tym samym szpitalu pojsc na szkole rodzenia no i potem na porodNajlepiej w wodzie Do Warszawy mam jakies 60km-m jestem prawie zdecydowana na poród w stolicy, bo szpital, do ktorego chodze na wizyty przeraza mnie...
Tak, ponoć mam taką możliwość, ale nie wiem - wyjdzie w praniu

Dzisiaj dzień-koszmarek Najpierw walka na uczelni z szurniętą panią prawnik, poszła oficjalna skarga - traktuje dorosłych ludzi jak śmieci, zajęcia są żenujące, a odzywki poniżej krytyki A potem w autobusie przeprawa z pijakiem, który się na mnie pchał, an zwróconą uwagę zwyzywał mnie, groził, a kierowca (poproszony o interwencję, w końcu ma to w regulaminie) olał mnie. Wyszłam i ryczałam dobre pół godziny.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 17:29   #279
margo80
Zakorzenienie

Szaja - współczuję. no co za chamstwo się szerzy!

zorganizowałam wszystko i montaż pieca zacznie się we wtorek, tata będzie nadzorował, a ja jadę z małżem do Wrocławia (gdy tylko skończy pisać jakąś pracę zaliczeniową, to się zbieramy) i wracamy w środę. jak dobrze pójdzie, to w czwartek już będziemy mieli w domu ciepło i przyjemnie.
ale oczywiście chciałam wyciągnąć na wierzch wszystkie papiery związane z piecem, które mamy i zauważyłam, że gdzieś zapodziałam kartkę, na której facet się nam podpisał, że wziął zaliczkę... no i ryczeć mi się chce, bo przetrząsnęłam wszystkie miejsca, które przyszły mi do głowy, ale po niej ani śladu...

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 17:30   #280
kumkura
Rozeznanie

Szaja- nie zazdorszczę...nie ma nic bardziej wkurzajacego niz taki pijaczek w autobusie...juz nie mysl o tym poglaskaj sobie brzuszek i sie usmiechnij
Stary 2010-01-31, 18:35   #281
angkorcz
Raczkowanie

witajcie mamuski
zdaje szybko relacje z wczorajszej wizyty bedzie synus nikodem i napewno jest tylko jedno maly wyglada na 2 tyg starsze czyli tak bylo od samego poczatku wazy 888gramdata od dawna jest na 14 maja ale ginka powiedziala zeby spodziewac sie koncem kwietnia mozna bo jest duze na moje puchniecia i dretwienia kazala brac magnez i stwierdzila ze moze byc za goraco w domu i od tego moga byc puchniecia i dretwienia zobaczymy pozdrawiamz zdjatka moze na tyg dodam jak bede miec chwilke

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----

lea jak mozna mi zmienic date na 14 maja 21 maja mialam tylko napierwszej wizycie w 4 tyg a potem caly czas trzymaja sie 14 maja i bedzie NIKODEM danielka zostawiam kropce

22maj na swiecie pojawil sie NIKODEM

Edytowane przez angkorcz
Czas edycji: 2010-01-31 o 18:36
angkorcz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-31, 18:45   #282
Darianna25
Zakorzenienie

Szajajaba ty masz Bexe i mam pytanie czy też masz fotelik Bexy?
Zauważyłam,ze w tym foteliku nie ma tego wałeczka, który dodatkowo podtrzymuje główkę małego.
Zastanawiałam sie czy do tego wózka nie wejdzie fotelik maxi cosi.

Edytowane przez Darianna25
Czas edycji: 2010-01-31 o 18:49
Stary 2010-01-31, 18:56   #283
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Darianko, jeszce go nie mam Ale on ma ten wałeczek, w sklepie pan nam pokazywał. Ale fakt, na fotkach w necie nie jest pokazany.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 19:28   #284
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez roksanula Pokaż wiadomość
Mogę do Was dołączyć?
Mam termin na 6 maja.
jasne, że tak. witaj.
Podaj , proszę, dane do listy, to zaraz Cię dopisze.

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
Drogo...chyba, że ma wypasione wyposażenie...ja na all obserwuję ten sam wózeczek ale dużo taniej http://www.allegro.pl/item884777183_...a_wysylka.html
w tej cenie jest 2w1: gondola i spacerówka, BEZ fotelika.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16859308]
Dzisiaj dzień-koszmarek Najpierw walka na uczelni z szurniętą panią prawnik, poszła oficjalna skarga - traktuje dorosłych ludzi jak śmieci, zajęcia są żenujące, a odzywki poniżej krytyki A potem w autobusie przeprawa z pijakiem, który się na mnie pchał, an zwróconą uwagę zwyzywał mnie, groził, a kierowca (poproszony o interwencję, w końcu ma to w regulaminie) olał mnie. Wyszłam i ryczałam dobre pół godziny.[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
ale oczywiście chciałam wyciągnąć na wierzch wszystkie papiery związane z piecem, które mamy i zauważyłam, że gdzieś zapodziałam kartkę, na której facet się nam podpisał, że wziął zaliczkę... no i ryczeć mi się chce, bo przetrząsnęłam wszystkie miejsca, które przyszły mi do głowy, ale po niej ani śladu...
dobrze, że macie kogoś do nadzoru.
a papierek pewnie się jeszcze znajdzie, jak już przestaniesz go szukać, jak to mówią diabeł ogonem przykrył.
Cytat:
Napisane przez angkorcz Pokaż wiadomość
lea jak mozna mi zmienic date na 14 maja 21 maja mialam tylko napierwszej wizycie w 4 tyg a potem caly czas trzymaja sie 14 maja i bedzie NIKODEM danielka zostawiam kropce
super, że wszystko ok.
zaraz zmienie dane na liście.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 19:38   #285
massowa
Raczkowanie

Witam wszystkie przyszłe mamusie )

jestem tu nowa termin mam na 19.05.2010 ) a imie dla naszego maluszka to Natalka lub Mateusz )

Natalka - nasza córeczka ) 22.05.2010

massowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-31, 20:04   #286
cate_
Zadomowienie

Szaja i Margo współczuję, ale jutro na pewno będzie już dobrze

Cytat:
Napisane przez massowa Pokaż wiadomość

jestem tu nowa termin mam na 19.05.2010 ) a imie dla naszego maluszka to Natalka lub Mateusz )
Witaj
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 05:04   #287
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:

Witaj.
Widze,ze imiona wybrałąś takie jak ja.Ja już mam Natalkę a Mateuszek (mam nadzieje) sie ujawni w piątek.

Szajajaba dzięki.
Stary 2010-02-01, 06:48   #288
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
któras z dziewczyn pisała o tym ze na innym forum pozbywaja sie zwierzat bo ma malenstwo przyjsc na swiat j przeczytałam w gazecie dla mam ze to nawet dobrze ze ma sie zwierzątko w domu ponieważ dziecko uodparnia sie na alergeny ,i jest pewne ze nie bedzie uczulone na sierć itp
Niestety pewnie nie jest... Niedawno znajomym urodziło się dziecko i dwa tyg. później odwozili koty do schroniska, bo mały dostał mega alergii. A żadne z rodziców uczulone nie było.

Choć ja i tak się tu doszukuję innego podłoża. Ale mnie jest ciężko zrozumieć, że ludzie mają zwierzęta, które kochają i tak łatwo jest im się ich potem pozbyć... Nie poddałabym się tak szybko.

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16859308]A potem w autobusie przeprawa z pijakiem, który się na mnie pchał, an zwróconą uwagę zwyzywał mnie, groził, a kierowca (poproszony o interwencję, w końcu ma to w regulaminie) olał mnie. Wyszłam i ryczałam dobre pół godziny.[/QUOTE] Współczuję.

Mnie też kiedyś koleś zwyzywał, dlatego już nie zwracam uwagi, tylko odchodzę.

I nie jeżdżę w weekendy busami do SCC, bo kierowcy w razie wizyty chorzowskich kibiców, robią właśnie to - czyli nic. Zamykają się w swojej budzie, a kibice hulaj dusza, piekła nie ma...

Cytat:
witajcie mamuski
zdaje szybko relacje z wczorajszej wizyty bedzie synus nikodem i napewno jest tylko jedno maly wyglada na 2 tyg starsze czyli tak bylo od samego poczatku wazy 888gram
Gratulacje.

Cytat:

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:

Witaj.

Dzień dobry.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 07:54   #289
yustyna777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Niestety pewnie nie jest... Niedawno znajomym urodziło się dziecko i dwa tyg. później odwozili koty do schroniska, bo mały dostał mega alergii. A żadne z rodziców uczulone nie było.

Choć ja i tak się tu doszukuję innego podłoża. Ale mnie jest ciężko zrozumieć, że ludzie mają zwierzęta, które kochają i tak łatwo jest im się ich potem pozbyć... Nie poddałabym się tak szybko.
Mnie też dziwi, jak można tak łatwo pozbyć się zwierzaka. Mówię z doświadczenia. My przygarnęliśmy 5 lat temu suczkę. Była skrajnie wyczerpana i wychudzona, wstyd mi było z nią wychodzić na spacery, gdyż wzbudzała powszechne zainteresowanie. Gdy doprowadziliśmy ją do porządku, to moje dziecko zaczęło chorować. W ciągu 4 miesięcy miał 4 razy zapalenie oskrzeli. Pediatra kazał natychmiast oddać psa do schroniska. My rozdarci, bo przecież pies już był "członkiem rodziny", a z drugiej strony dziecko, dla którego chce się jak najlepiej. Na szczęście trafiliśmy na rewelacyjną panią pulmonolog. Zrobiła małemu wszystkie badania. Okazało się, że ma astmę, ale IgE w kierunku sierści psa podniesione tylko nieznacznie, praktycznie w granicach normy. Poza tym stwierdziła, że odseparowując psa i wszelkie inne alergeny nie dajemy małemu szans na samodzielne pokonanie alergii. Posłuchaliśmy. Epizod z zapalenie oskrzeli pojawił się jeszcze dwa razy, a od tamtego czasu mój syn w ogóle nie choruje. Mimo, że czasem udawało mu się przemycić psa na noc do swojego łóżka
Trochę się rozpisałam, ale dla mnie oddanie psa, czy kota do schroniska to ostateczność.
A na zdjęciach nasza ślicznotka
yustyna777 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-01, 08:03   #290
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yustyna777 Pokaż wiadomość
Pediatra kazał natychmiast oddać psa do schroniska.
Uwielbiam takich lekarzy... Powołanie do ratowania życia aż bije z każdego słowa...

Cytat:
Na szczęście trafiliśmy na rewelacyjną panią pulmonolog. Zrobiła małemu wszystkie badania. Okazało się, że ma astmę, ale IgE w kierunku sierści psa podniesione tylko nieznacznie, praktycznie w granicach normy. Poza tym stwierdziła, że odseparowując psa i wszelkie inne alergeny nie dajemy małemu szans na samodzielne pokonanie alergii.
Pozazdrościć mądrego lekarza.

Cytat:
Trochę się rozpisałam, ale dla mnie oddanie psa, czy kota do schroniska to ostateczność.
A na zdjęciach nasza ślicznotka
Dla mnie w ogóle nie ma takiej opcji. Kochający pies czy kot w schronisku choruje, tęskni, umiera... Za dużo tego widziałam. To tak jakby dziecko oddać...

Śliczna psica.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 08:34   #291
olivka_7
Zakorzenienie

Padam na twarz całą noc nie spałąm, no może miałam kilka półgodzinnych przerw na drzemkę, raz że mnie brzusio bolał, a dwa i to podstawowe dzidzia szalał/a po brzusiu jak bym czegooś na pobudzenie się najadła. Normalnie już sama nie wiem czy mnie brzuch bolał nie od tych kopniaków czasem, bo tylko brzuchem na wszystkie stony trzęsło. A może mi mandarynki zaszkodziły bo się na noc najadłam. Bo robić wczoraj nic nie robiłam wręcz właśnie leżałam, bo przeziębienie mnie dopadło i chciałam wyleżeć.
Tak że spylam leżeć, może się trochę drzemknę.
Miałam dziś plan skoczyć do IKEI i po allegro pobuszować, no ale w tej sytuacji odpada.

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 09:02   #292
Konto usunięte

witam poniedziałkowo.
ale mam lenia... zanim się rozkręcę, to pewnie znów piątek będzie.

Cytat:

witaj,
jeśli jeszcze podasz mi pełne dane do listy na pierwszej stronię, to zaraz Was dopisze.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 09:10   #293
yolanda9
Zadomowienie

Dzień dobry!
Witam z domku dzisiaj pierwszy dzień L4...dziwnie jakoś

szajajaba, no brak słów chyba złożyłabym skargę na tego kierowcę! buras jeden!

angkorcz gratuluje chłopca i kawał już chłopa z niego

massowa witaj

olivka_7 dobrze, że w dzień możesz pospać , a swoją drogą, to ciekawe, że tak wyraźnie odczuwasz te kopniaczki Ja dokładnie jestem na tym samym etapie ciąży i moje dziecię aż tak we znaki się mi nie daje Jakiś urwisek Tobie rośnie

coś z wątku mamuś wrześniowo-październikowych http://www.babycenter.com/2_inside-p...rth_3658872.bc fajne filmiki

Edytowane przez yolanda9
Czas edycji: 2010-02-01 o 09:28
yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 09:40   #294
lucja26_wroc
Raczkowanie

Cytat:
Mnie też dziwi, jak można tak łatwo pozbyć się zwierzaka. Mówię z doświadczenia. My przygarnęliśmy 5 lat temu suczkę.
Cieszę się, że sa jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie
My też wzięliśmy kilka lat temu suczke z likwidowanego "prywatnego schroniska", w którym połowa psów była do natychmiastowego uśpienia (były skrajnie wyczerpane bez sierści). Nasza suczka na szczęscie była w dość dobrym stanie i udało się ją uratować.
Nie wyobrażam sobie żebyśmy teraz po tych kilku latach mieli ją oddać do schroniska. Uważam,że w sytuacji kiedy dziecko okazuje się być alergikiem jest tysiac sposobów na rozwiazanie sytuacji, a schronisko to wyjście dla ludzi bez sumienia.
lucja26_wroc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 09:44   #295
Marta1122
Rozeznanie

witam wszystkie mamuski, ja dziś pierwszy dzień w pracy po 2 tygoniach chorobowego..oj ciężko sie wstawało..no i cięzko sie zebrać do pracy.tyle wszystkiego że nie wiadomo od czego zaczać ale spotkała mnie z rana miła niepsodzianka bo czekał na mnie przy biurku nowy fotel.bardzo wygodny ze specjalna regulowana poduszeczka na kregoslup.czasem dobrze tak zastraszyć pracodawce fotelik wygodny ale mimo wsyzstko musze sobie czesto robic przerwy..zeby nie wrocily bóle.
wczoraj ogladałam na onecie tajemnice okrągłego brzuszka z małżem ,obydwoje sie wzruszyliśmy
miłego dnia!
ps. ja studniówke swoja też przeoczylam..była w sobote..a ja tu nie zaglądałam bo byłam na uczelni-zdałam egzamin na piąteczke
byłam też znow w Ikea tym razem po stolik i krzesełka z mammuta dla bratanicy.Upatrzoną mam komode, ale nie kupiliśmy jeszcze bo czeka nas przeprowadzka do innego pokoju i wtedy bedzie wiadomo jaki rozmiar itd.czekam juz tydzien na łóżeczko zamówione na all i zaczynam sie niecierpliwić

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub

Edytowane przez Marta1122
Czas edycji: 2010-02-01 o 09:52
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 09:45   #296
kasiaaX
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie mamuśki
Zła jestem jak osa- napisałam taaaaaka długa wiadomość i odeszła w cyberprzestrzeń...eh
Tak szybciutko: Będzie Adaś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!
Od dwóch dni chodze dumna jak paw( o TZ nie wspomnę , ale dzisiaj doszły mnie bardzo smutne wieści...moja kuzynka poroniła..była w 18 tygodniu....strach sie bać...Myslicie, że powinnam się do niej odezwać? Tylko co jej mam powiedzieć? Na sama mysl chce mi się wyć....Jeszcze podczas świątecznego obiadu cieszyłyśmy się razem jak małe dziewczynki...ehh
Gratuluje Adasia a kuzynka pewnie cierpi bardzo, tym bardziej, że późna ciąża już...daj jej ochłonąć, ja nie chciałabym nikogo widzieć pewnie...

Cytat:
Ja bym się chyba wystraszyła...Ale z natury panikara jestem..podobno
Z kuzynką chyba lepiej poczekam..nie wyobrażam sobie zadzwonic do niej..przeczekam...
Wczoraj zrobilamporzadki ciuszkowe.Róż i typowo dziewczęce emblematy poszły do wora- poczekaja na agatkę
I chyba zakochałam sie w wózku:
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=277
kolorki miodzio
Tez biore pod uwage TAKO, ale jeszcze nie wiem ,który wózek z 3 typów wygra

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość

A mnie coś katarzysko bierze, ale walczę, piję dużo płynów i heratki z miodkiem.
Odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez Maliczka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, bardzo dawno mnie tutaj nie było, ale widzę, że coraz więcej z Was zna już płeć swojego dzidziusia, więc Wam gratuluję
Mój synuś rośnie zdrowo i szybko, na ostatniej wizycie w 20 tyg, doktor ocenił go na pół kilograma W ten wtorek mam kolejna wizytę i usg 4d, więc już nie mogę się doczekać, bo pękam z ciekawości jak może wyglądać moje dziecko w 24 tyg życia w moim brzuchu... Powiedzcie mi też czy któraś z Was zainteresowana jest wózkiem xlander xq 2009 i co sądzicie o jego maleńkich przednich kółkach... Czy takie coś się sprawdzi? Bo szczerze mówiąc bardzo mi się ten wózek podoba, jednak martwia mnie te mikrokółka...
Ciekawe ile mój wazy, bo widze podobny wiek ciąży... a wózek x-lander xa ma większe kółka z przodu, może ten by Ci lepiej odpowiadał?

Cytat:
Hej

Czy myslalyscie o porodzie w wodzie? QUOTE]

Je bedę rodzić w szpitalu gdzie sa pokoje z wanna -zamierzam skorzystac ztej opcji ,ale jeszcze nie wiem nic bliżej ,może w szkole rodzenia sie dowiem...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16859308]
Dzisiaj dzień-koszmarek Najpierw walka na uczelni z szurniętą panią prawnik, poszła oficjalna skarga - traktuje dorosłych ludzi jak śmieci, zajęcia są żenujące, a odzywki poniżej krytyki A potem w autobusie przeprawa z pijakiem, który się na mnie pchał, an zwróconą uwagę zwyzywał mnie, groził, a kierowca (poproszony o interwencję, w końcu ma to w regulaminie) olał mnie. Wyszłam i ryczałam dobre pół godziny.
Baran kierowca...

Cytat:
witajcie mamuski
zdaje szybko relacje z wczorajszej wizyty bedzie synus nikodem i napewno jest tylko jedno maly wyglada na 2 tyg starsze czyli tak bylo od samego poczatku wazy 888gramdata od dawna jest na 14 maja ale ginka powiedziala zeby spodziewac sie koncem kwietnia mozna bo jest duze na moje puchniecia i dretwienia kazala brac magnez i stwierdzila ze moze byc za goraco w domu i od tego moga byc puchniecia i dretwienia zobaczymy pozdrawiamz zdjatka moze na tyg dodam jak bede miec chwilke
Gratulacje

Cytat:

witam i ja

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Padam na twarz całą noc nie spałąm, no może miałam kilka półgodzinnych przerw na drzemkę, raz że mnie brzusio bolał, a dwa i to podstawowe dzidzia szalał/a po brzusiu jak bym czegooś na pobudzenie się najadła. Normalnie już sama nie wiem czy mnie brzuch bolał nie od tych kopniaków czasem, bo tylko brzuchem na wszystkie stony trzęsło. A może mi mandarynki zaszkodziły bo się na noc najadłam. Bo robić wczoraj nic nie robiłam wręcz właśnie leżałam, bo przeziębienie mnie dopadło i chciałam wyleżeć.
Tak że spylam leżeć, może się trochę drzemknę.
Miałam dziś plan skoczyć do IKEI i po allegro pobuszować, no ale w tej sytuacji odpada.
Odpoczywaj , ja dzis tez niewyspana i padnięta ale trzeba pracować...

[QUOTE=yolanda9;16871604]Dzień dobry!
Witam z domku dzisiaj pierwszy dzień L4...dziwnie jakoś

Przyzwyczaisz się...chyba...je jeszcze nie wiem co to nie pracować w ciąży... i chyba tak zostanie do 8mego miesiąca...

Wogóle to dzień dobry, szybciutko piszecie
Dzis zaczynamy 21 tydzień, a ja jeszcze nie wiem kto mieszka w brzuszku Dziś wizyta, może sie dowiem w końcu, bo juz wszyscy pytają...i mało jest takich mamus jak widze co na tym etapie nie znaja płci ...ech, miłego dzionka kochane
Stary 2010-02-01, 09:47   #297
hanjah
Zakorzenienie

Niedługo zbieramy się na usg, może dziecko nam się dziś ujawni Mnie to już się po nocach śni to usg, to że nie wiemy dalej jaka płeć, że coś jest nie tak...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 09:58   #298
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Niedługo zbieramy się na usg, może dziecko nam się dziś ujawni Mnie to już się po nocach śni to usg, to że nie wiemy dalej jaka płeć, że coś jest nie tak...
oby dzidzia nóżki rozłożyła

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 10:02   #299
Konto usunięte

Cytat:
coś z wątku mamuś wrześniowo-paźdzernikowych http://www.babycenter.com/2_inside-p...rth_3658872.bc fajne filmiki
ale fajne.

poniżej moje weekendowe zakupy allegrowe.
1. kurtka dla Maksia.
reszta dla dzidka.
Stary 2010-02-01, 10:07   #300
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość
Dzis zaczynamy 21 tydzień, a ja jeszcze nie wiem kto mieszka w brzuszku Dziś wizyta, może sie dowiem w końcu, bo juz wszyscy pytają...i mało jest takich mamus jak widze co na tym etapie nie znaja płci ...ech, miłego dzionka kochane
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
trzymam kciuki dziewczyny, żeby Wasze uparciuszki wreszcie rozłożyły nóżki.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości