![]() |
#271 |
Rozeznanie
|
Dot.: "Ty dziw*o!" czyli jak mamusia reaguje na współżycie swojej 19letniej córki...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: "Ty dziw*o!" czyli jak mamusia reaguje na współżycie swojej 19letniej córki...
Cytat:
![]() Cytat:
Jednak nie oczekiwałabym od swojej mamy, że ma się jej podobać stękanie i jęczenie. Bo to po prostu niekulturalne.
![]() |
![]() |
#273 |
po drugiej stronie szafy
|
![]() ![]() Autorko, no i co będzie?
![]() |
#274 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() chociaż w sumie mi też trochę czasu zajęło zanim sobie uświadomiłam,że mamy trzeba jednak słuchać,bo często koniec końców ma rację. tylko że ja byłam raczej kryptohardkorem i bunt opierał się głównie na cichej dywersji. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
pukać bez zaproszenie "proszę" nie wchodzić a teraz trochę dziwne (jak każdy ma swoje dziwactwa" -wchodzić albo w skarpetkach albo w kapciach-<nigdy na boso,chyba że ja sama sobie będę chodzić boso>nie chce mi się myć całej podłogi od kilku śladów po stopie ![]() pogrubione : ktoś może to odebrać tak . zasady ustalam, ale sama się ich nie trzymam ![]() ja byłabym w przyszłości zadowolona gdybym miała możliwość poznać kogoś kto "kocha" moją córkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
po drugiej stronie szafy
|
Sinobroda, małe sprostowanie
![]() ![]() Właśnie, Tofaniutka porszyła ciekawą kwestię...bo autorka nic nie wspomniała o życiu erotycznym mamy...Autorko, jak to jest, czy Twoja mama uprawia seks jak jesteś w domu?
"Widziałeś tę dziewczynę? Ma nogi za milion złotych!" - pomagamy Dianie ![]() Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2010-02-19 o 18:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
to samo mogę powiedzieć o tobie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
po drugiej stronie szafy
|
Menehajera, Fruchtgelle, obie jesteście zaściankowe chamki
![]() ![]()
![]() |
#281 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
po drugiej stronie szafy
|
oł je!
![]()
![]() |
#283 |
Rozeznanie
|
dobra,koniec prywaty,bo serio ciekawi mnie,jak się sprawy układają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
po drugiej stronie szafy
|
No ja też, rzucam co jakiś czas pytanko do autorki, ale ona chyba oczopląsu od tych naszych radosnych bzdurek dostała i poszła wziąć aspirynę, ewentualnie strzelić kielicha, bo z nami na trzeźwo to cięęężko
![]() Autorko, my trzaskamy głupotki do siebie, ale cały czas jesteśmy na "nasłuchu" i czekamy na odpowiedzi,wnioski, refleksje, decyzje ![]()
![]() |
#285 |
Rozeznanie
|
dla zainteresowanych,wersja lajt:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403264 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
jeeesuuus ale tu offtop
![]()
![]() |
![]() |
#287 |
po drugiej stronie szafy
|
Rapifen, ale cały czas staramy się wrócić na główny tor
![]() ![]() Autorko ![]() ![]()
![]() |
#288 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
ło matko boska, dziewczyny, nie bylo mnie kilka godzin, a juz tyle stron nabilyscie...
![]() AUTORKO, POSTANOWILAS COS? POROZMAWIASZ Z MAMA? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Ekspert od Dupy Strony
|
No dokładnie, jak słyszę takie rady "wyprowadź sie" to śmiać mi się chce. Możliwość wyprowadzki jest uzależniona od tak wielu czynników, że nie powinniśmy nikomu dawać takiej rady, jeśli ich nie znamy. Ewentualny motyw wyprowadzki też nie jest bez znaczenia
Autorko, przykre jest to jak mama się do ciebie zwraca. Ona oczekuje od Ciebie uszanowania jej, ale widać że sama dobrego przykładu Ci nie daje. Więc Ty chyba też nie masz obowiązku jej szanować. I to chyba jest nie do końca tylko problem taki, że w jej domu. a może Ty po prostu jesteś za głośno ![]() Choć w sumie tak całkowicie po cichu to się nie da, a u chłopaka?
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2010-02-20 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
po drugiej stronie szafy
|
Ciri, jeśli uważasz, że tekst o wyprowadzce jest głupi, to poradź autorce coś konkretnego
![]()
![]() |
#292 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współżycie w wieku 19 lat tez kiedyś było normą, ileż to kobiet wychodziło za mąż w wieku 18 lat? Poza tym Twoją mamę rozumiem. Nie potrafię sobie wyobrazić gdy siedzę sobie w pokoju obok a zaraz słyszę moją córkę jęczącą,dyszącą i inne różne onomatopejowe określenia ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#295 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Poza tym wykazała się dość buntowniczą postawą i nie bardzo była zainteresowana radą o przyhamowaniu z seksem jak mama jest w domu. Nie chciała się dostosować do zasady, która panuje w domu, ma z tym problem.No to niby dlaczego rada o wyprowadzce jest głupia? Napisałaś "możliwość wyprowadzki jest uzależniona od tak wielu czynników, że nie powinniśmy nikomu dawać takiej rady, jeśli ich nie znamy" - wiesz, jeżeli dziecko uważa, że zasady panujące w domu rodzinnym są złe, jeśli nie chce się do nich zastosować, a wiadomo że ich się nie da zmienić, no to chyba taka rada jest dość logiczna. Jeśli mnie nie stać na wyprowadzkę od rodziców, to kładę uszy po sobie, stosuję się do panujących zasad i intensywnie oszczędzam, żeby się wynieść.
"Widziałeś tę dziewczynę? Ma nogi za milion złotych!" - pomagamy Dianie ![]() Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2010-02-20 o 10:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Nie zawsze jest to wykonalne. Łatwo powiedzieć "wyprowadź się". Dlatego uważam, że to jest głupia rada. A i wyprowadzka z takiego powodu jest wg mnie dziecinna.
Zastanawiam się tylko i to jest pytanie do autorki: czy chodzi teraz o to: a) gdzie możecie uprawiac seks, no a właściwie to nie seks(taki wątek był) czy... b)jak ominąć zakaz Twojej matki, albo ją przekonać? Doczytałam, że napisałaś że masz duży dom. W takiej sytuacji nie wierzę, że pojedynczy głośniejszy jęk odbija się echem w całym domu. Nawet jeśli coś takiego słychać to nie zawsze to oznacza seks itp. Mi się zdarza np. jak się na żarty bijemy ![]() ![]() A tak w ogóle macie samochód, Ty lub TŻ? Bo jeśli tak to możecie sobie pojechać w las wieczorkiem i problem rozwiązany ![]()
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2010-02-20 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
po drugiej stronie szafy
|
Jasne, że nie zawsze jest to wykonalne, ale jak nie jest, to się dostosowuje do panujących warunków i się kombinuje, żeby było to wykonalne
![]() Idąc Twoim tropem można by dojść do wniosku, że pretensje i wątki, kiedy sytuacji zmienić się nie da, są równie głupie ![]() A co do Twoich pytań, to na początku wątku autorce chodziło o drugi podpunkt, o to jak mamę przekonać...a teraz to nie wiem, bo ona głównie zapewne ma ubaw z naszych dyskusji ![]()
![]() |
#298 |
Rozeznanie
|
Moim skromnym zdaniem to autorka wątku tez jest konserwatywna, tylko tego nei widzi
![]() ![]() a matka może sobie zatkać uszy, włączyć głośno muzykę i cieszyć się ze jej córce jest dobrze ![]() Skoro córka by tak postąpiła w odwrotnej sytuacji... Poza tym autorka wątku ma już 19 lat, więc zapewne konczy liceum, w tym roku zdaje maturę i idzie na studia. Jeśli ma takie plany to tym bardziej może się teraz ograniczyć, bo na studiach jest stancja, wolna chata, jak jeszcze wynajmie mieszkanie z wyzwoloną koleżanką to juz hulaj dusza piekła nie ma ![]() ![]() a czy chłopak studiuje? spytam na marginesie, bo napewno nie zaocznie, skoro nie utrzymuje sie sam. A co do matki. Cóż, wyobraź sobie, ze jednak twoja matka nei bedzie na tyle tolerancyjna i naprawdę każe ci sie wynieść, to co zrobisz? pójdziesz do chłopaka? a czy jego rodzice wyraża na to zgodę, byś mieszkała z nimi? skoro własna matka Cię wyrzuciła? Musiałabyś podać powód dla którego kazała ci opuścić dom. I niewiem czy rodzice chłopaka byliby zachwyceni. Ja bym nie była. Uznałabym ze nie jesteś odpowiednią osobą dla mojego syna, bo nie szanujesz zasad ustalonych i panujących w twoim domu, przez twoich rodziców, którzy na ciebie łożą, utrzymują cię i dajadach nad głową, wymagajac tylko tego, byś sobie nie zmarnowała życia (mówię o wpadce, możliwej nawet przy najlepszym zabezpieczeniu) i byś ich szanowała=przestrzegała tego o co proszą. Uznałabym że nie nadajesz sie na dobrą partnerkę, bo skąd pewność, ze i mnie byś szanowała, moją rodzinę i syna, skoro plujesz we własne gniazdo?i to jeszce kiedy jestes całkowicie niesamodzielna finansowo? Jak to wygląda z boku, przyglądałaś się?? Nie zachowujesz sie jak dorosła osoba, nie dziwię sie zachowaniu twojej matki. Powiedziała złe słowa, ale mi też by puściły nerwy, tylko ujęłabym to inaczej. Nikt ci seksu nei zabrania, tylko zastanowienia się nad swoim zachowaniem, masz 19 lat, ale rozum pozostał w wieku 15, przykro mi to mówić, ale tak to wygląda. Przemyśl z chłopakiem inną straterię, inne miejsca. Co z niego za facet, ze polega tylko na tobie? a co jak sie rozejdziecie? on sobie pójdzie do innej i nie bedzie miał problemów, a ty zostaniesz sama, z fatalnymi relacjami w domu, bo wątpię by udało sie je naprawić na przyzwoity poziom, jeśli tak bedziesz dalej postępowac...i z fatalną opinią rodziców na twój temat...
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a) autorka wątku nie chce uprawiać seksu nigdzie indziej niż w domu pod obecność matki, co uwazam osobiście za śmieszne, bo istnieje wiele sytuacji bardziej komfortowych niż seks z mamą podsłuchującą za ścianą b) przekonać matki się raczej nie da bo dosyć dobitnie wyjaśniła swoje zdanie na temat seksu w domu, a ominąć zakaz można by w ten sposób, że: 1) kochać się pod jej nieobecność (ale autorka nie lubi seksu rano) 2) kochać się ciszej i nie dawać matce podejrzeń co do tego co się w danej chwili robi, co będzie ciężkie, bo po tych dwóch wpadkach matka pewnie chodzi podminowana i we własnej głowie słyszy miłosne odgłosy nawet jak oni nic nie robią no i po 3) można także mieć gdzieś że matka się pieni i kochać się niezależnie od jej wyzwisk i wrzasków, ale skoro za drugim razem wyzwała ją od dziwek w smsie to można się spodziewać, że przy kolejnym wpadnie do pokoju i wyciągnie ją z łóżka za kłaki. a co do wyprowadzki to myslę że po maturze(o ile dobrze pamiętam autorka ma ją w tym roku) można bez problemu iść do pracy i się wynieść z domu.
be my only, be the water where i'm wading/you're my river running high, run deep run wild Edytowane przez marchewkowe pole Czas edycji: 2010-02-20 o 11:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Poza domem może też być ciekawie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.