![]() |
#271 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie czas zacząć, Marzec.
Cytat:
![]() Otóż moje ogólne zasady to: - ważę się codziennie rano (lubię kontrolować...), a co tydzień bilans ile zrzuciłam. - co 2 tyg. mierzenie obwodów. Jeśli chodzi o dietę to: - Posiłki jem co 3h, a ostatni posiłek nie później niż 2-3h przed snem. Mniej więcej 21-22. - Kolacja głównie białkowa, a reszta posiłków białko, węgle. Postaram się jak najlepiej to zbilansować. Chociaż liczenie kalorii mnie nie rajcuje, więc to wszystko będzie na oko. ![]() - Będę pić co najmniej 1,5l wody niegazowanej dziennie. - Przed śniadaniem 1 szklanka wody niegazowanej. - 2 herbaty zielone/czerwone dziennie. - Zero alko, słodyczy, gazowanego, słodkich napojów i słodzenia - jedynie przy wyjątkowych okazjach. I to też w ograniczonej ilości. - Nie słodzę herbaty, kawy. Kawa ewentualnie z mlekiem. - Zupy tak, ale bez makaronów, ziemniaków itp. - Chleb jem czarny, razowy, który sama piekę. Najczęściej rano i na uczelnię na drugie śniadanie. - Jeśli mnie najdzie ochota na słodkie, której nie powstrzymam to zjem jogurt, serek, jakiegoś banana z cynamonem i inne deserki z jogurtu naturalnego domowej roboty.( W sensie deserek a nie jogurt domowej roboty. Aż takim zapaleńcem nie jestem:P) - Nie jem ziemniaków, makaronów, ryż ograniczam. A co do ćwiczeń: Podstawowe: ja chcę mieć takie pośladki, ja chcę mieć taki brzuch, ja chcę mieć takie ramiona i 10km rowerka stacjonarnego dziennie. Te pierwsze to są ok. 15 minutowe programy Tamilee Webb. Dają wycisk. - Ćwiczę codziennie oprócz niedziel (bądź po prostu 1 dzień w tygodniu wolny.) - We wtorki mam możliwość wykonania tylko rowerka. (Do domu wracam ok. 21 o całym dniu, więc to i tak będzie sukces.) - Do niedzieli 07.03.2010 ćwiczę tylko na rowerku, ale 20km. Muszę rozkręcić organizm. Potem wracam do tych ćwiczeń podstawowych. - Przynajmniej raz w tygodniu porządny stretching. To na razie tyle, ale staram się trochę to jakoś uzupełniać. Nie wszystko się spamięta na jedną chwilę. ![]() ![]()
Edytowane przez OneSweetTaste Czas edycji: 2010-03-03 o 22:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
Z jedzeniem to różnie, ale raczej nie jem dużo i na pewno nie regularnie.. ale nigdy nie pomyślałam, że dlatego moje jeżdżenie nic nie daje...
#273 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z doświadczenia wiem, że jeżdżenie na rowerku dużo daje, ale przy diecie. No i nie może to być za spokojna jazda, ale ważne żeby była równomierna. JA na tym swoim pipsztoku staram się utrzymać najmniej 15km/h (mam małe kółko zamachowe ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez OneSweetTaste Czas edycji: 2010-03-03 o 21:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
To już teraz wiem, czemu mi to nic nie dawało...
![]() ![]()
#275 |
Zakorzenienie
|
OneSweetTaste Plan pełną parą widzę. Wierzę, że uda Ci się go wcielić w życie. Z pewnością się uda.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie. ![]() Pocieszyłaś mnie i zmotywowałaś zrazem. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Konto usunięte
|
OneSweetTastenie ma co krytykować
![]() "- Przed śniadaniem 1 szklanka wody niegazowanej" dziewczyny dodawaj trochę cytryny do wody jak piją na czczo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;17614736]OneSweetTastenie ma co krytykować ![]() "- Przed śniadaniem 1 szklanka wody niegazowanej" dziewczyny dodawaj trochę cytryny do wody jak piją na czczo ![]() Woda z cytrynką ogólnie w ciągu dnia, mniam.
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki Kochane
![]() Zwykle jak czytałam takie plany, to mnie odrzucało. Z góry zakładałam, że mi się nie uda. A sobie to tak zaplanowałam, żeby nie było mi za bardzo pod górkę, a jednocześnie coś się zmieniło na lepsze. ![]() A ta woda z cytrynką to jakaś konieczność? Czy dla walorów smakowych? Bo mnie trochę po kwaśnym ślinianki wykręca, więc już wolę samą wodę. ![]() Cieszę się, że mogłam pocieszyć i zmotywować. Wiem jak to jest ważne. ![]() ![]()
Edytowane przez OneSweetTaste Czas edycji: 2010-03-03 o 22:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Wtajemniczenie
|
Aha, no dobrze. Spróbuję
![]() ![]() ![]()
#282 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;17615558]
![]() ![]() Samo zdrowie i uroda... haha!
![]() |
#284 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;17615671]Tak jeszcze szukałam coś na ten temat i znalazłam dietę cytrynowa
1 dzień - jedna cytryna 2 dzień- dwie cytryny i tak do kilku cytryn dziennie. Padłam ![]() Świrujesz? hahahahaha
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Konto usunięte
|
"1 dzień - 1 cytryna - 10 dzień
2 dzień - 2 cytryny - 9 dzień 3 dzień - 3 cytryny - 8 dzień 4 dzień - 4 cytryny - 7 dzień 5 dzień - 5 cytryn - 6 dzień Od pierwszego do piątego dnia zwiększamy spożywanie o jedną cytrynę, a od szóstego do dziesiątego dnia zmniejszamy o jedną cytrynę. W sumie przez 10 dni należy wypić 30 cytryn. Sok z cytryny przygotowuje się następująco: cytrynę przekroić wszerz na dwie połowy, każdą wycisnąć i pić bez dodatku cukru. Jeśli nie możecie Państwo pić czystego soku cytrynowego, to można go rozcieńczyć wodą i dodać 1 łyżeczkę miodu." I tak codziennie na czczo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Zadomowienie
|
ale ty tylko chcesz pić sok z cytryny ? : o czy to dodatek do mniej żarcia ?
Cytat:
![]() ![]() a co do 'chce miec takie posladki' tamilee web to kiedyś ćwiczyłam to ![]() ![]() ![]() ![]() a co do tycia : ja jak się nażrę to puchnę po prostu : o puchną mi uda strasznie od wewnętrznych stron O.o Edytowane przez DearWhoever Czas edycji: 2010-03-04 o 06:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
plan suuuper ![]() ![]()
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;17615797]"1 dzień - 1 cytryna - 10 dzień
2 dzień - 2 cytryny - 9 dzień 3 dzień - 3 cytryny - 8 dzień 4 dzień - 4 cytryny - 7 dzień 5 dzień - 5 cytryn - 6 dzień Od pierwszego do piątego dnia zwiększamy spożywanie o jedną cytrynę, a od szóstego do dziesiątego dnia zmniejszamy o jedną cytrynę. W sumie przez 10 dni należy wypić 30 cytryn. Sok z cytryny przygotowuje się następująco: cytrynę przekroić wszerz na dwie połowy, każdą wycisnąć i pić bez dodatku cukru. Jeśli nie możecie Państwo pić czystego soku cytrynowego, to można go rozcieńczyć wodą i dodać 1 łyżeczkę miodu." I tak codziennie na czczo ![]() [/QUOTE] ostro, ale to tylko cytryny się żre? To takie oczyszczanko bardziej, głodówka. Edit: moje śniadanko dziś to płatki ryżowo-pszenne z bananem, rodzynkami, cynamonem i jogurtem naturalnym.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Plan na dzisiaj: 1) 2 kromki razowego chleba, biały serek, wędlina, actimel. 2) Batonik 'musli'. 3) 2 kromki razowego chleba, biały serek, wędlina. 4) Jabłko. 5) Activia. 50 minut ćwiczeń. Woda, zielona hebrata. Właśnie jestem po śniadaniu. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Raczkowanie
|
dzien dobry, juz sie melduje z pustym brzuchem jak narazie
![]() S: serek wiejski light z ogorkiem i rzodkiewka (pol bo calego nie dojem pewnie) P: zawijaniec z wedliny drobiowej, selera naciowego i orzecha X3 O: mieszkanka kalafriorowo-brokulowa i moze omlet z 2 jajcow P: troche rybki wedzonej (ok 50gram) z papryczka na stronie K: druga polowka tego serka z rana ![]() Jesli chodzi o palenie zielonego na diecie, to ja bym nie polecala (w ogole nigdy bym nie polecala z wiadomych wzgledow i to tez zdrowotnych).Dieta to nie tylko, czas odchudzania ale takze okazja do detoksyfikacji czyli oczyszczenia. Poziom cukru lepiej utrzymywac stabilny i nie fundowac swoiemu organizmowi hustawki-to nigdy dobrze nie dziala (na diecie czy nie) |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Dziś 4 dzien mojej diety i jak narazie się powstrzymuje od kalorycznych, tuczących rzeczy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
Uff wreszcie przeczytałam wszystko co wczoraj napisałyście
![]() U mnie wczoraj dzień z bardzo dziwnym jadlospisem wiec nie pisze ale dzis juz będzie ładnie: S: chuda Activia z kiwi, szklanka mleka sojowego z płatkami owsianymi 2S: jabłko, P: 3 wasy z sałatką, wedlinka, ogóreczkiem. O: jeszcze nie wiem- pewnie jakieś mięsko z warzywkami i brązowym ryżem K: serek homo naturalny z jakimś warzywkiem. Zmykam na śniadanko. Milego dnia Wam wszystkim! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Wtajemniczenie
|
Ja to jestem agentka...
![]() ![]() ![]() Na razie plan częściowo wykonany: Przed śniadaniem wypiłam tą szklankę wody z sokiem z cytryny. Nie było tak źle ![]() ![]() o 7 - płatki kukurydziane (złooo..ale dobre zło:P) z mlekiem i wkrojonym bananem + kanapka z polędwicą i ogórkiem kiszonym. Kubek zielonej herbaty bez cukru. ![]() o 10 - kanapka z polędwicą i szczypiorkiem + jabłko ![]() ![]() A podwieczorek i kolacja to dla mnie odległe tematy:P
Edytowane przez OneSweetTaste Czas edycji: 2010-03-04 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() platki owsiane na wodzie z dodatkiem mleka odtluszczonego z polowka jablka, zamiast banana dosypalabym sobie cynamonu-ladnie pachnie i nadaje smak ![]() Tak ja sobie to widze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Wtajemniczenie
|
Nienawidzę ani płatków owsianych, ani cynamonu. Chociaż ten ostatni to jakoś jeszcze zniosę. Jadłabym te płatki owsiane,ale dla mnie to jakaś masakra. Nie chcę się tym "katować".
![]() ![]() Dzięki lukkija, wezmę to pod uwagę ![]() ![]()
#297 |
Raczkowanie
|
Ja tez kiedys platkow owsianych nie lubilam ale jakos sobie tak je zaczelam smacznie przyprawiac i dalo rade, choc troche to trwalo. Napisalm o platkach kukurydzianych, bo generalnie platki dostepne w sklepach maja duzo cukru nawet jesli nie sa teoretycznie slodzone. No i druga zmora to sol.Niektore produkty choc nie maja cuku az tak wiele, sa nizle posolone. Dzienne zapotrzebowanie czlowieka na sol to ok 6 gramow a niektore platki maja az ponad 2 gramy w porcji.Warto wiec czytac opakowania, bo ja wiadomo sol nie sprzyja odchudzaniu.
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Uważam też, że tak do końca nie da się wszystkiego wyeliminować, nawet po mimo prób i wysiłków. Wiem po sobie, że jak coś sobie ubzduram i będę się tego trzymać, a jednak coś nie wyjdzie przez przypadek, własną głupotę, bądź zaniedbanie to będę sobie pluć w twarz. i tylko humor sobie zepsuję...:P Myślę, że jak człowiek postara się nie dosalać, ani nie dosładzać, to jeszcze jako tako da się to wszystko przeżyć. Poza tym oszaleć z tym można :P
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
Wpadłam do domu na chwilkę, więc szybciochem maznę, co tam dzisiaj pochłonęłam.
10:00 - płatki owsiane z mlekiem i jabłkiem + kawa też z mlekiem (coś mi tu nie pasuje, może te ilości mleka?) 12:00 - dwie kromki chlebka razowego z szynką z indyka, sałatą, ogórem i pomidorem Poprawiajcie młodszą stażem koleżankę, kobietki. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A propos cukru, to przypomnialo mi sie o majonezie light. Hmm moze i ma mniej tluszczu ale ten za to zastepuje sie...cukrem! a dokladnie skrobia spozywcza. W efekcie kalorii ma tyle samo, tluszczu mniej a cukru wiecej. No chyba, ze kupujemy majo bez cukru (ja taki mam ze sklepu ze zdrowa zywnoscia) albo sami sobie robimy (zadna wielka filozofia, kiedys robilam ![]() ![]() Nie poddawaj sie moja droga i nie popadaj w poczucie winy jesli cos zjadlas 'nie tak'. Zdrowszy styl zycia to cel ale jego osiagniecie to dlugi proces nauki. .Ja tez czasem i pewnie zbyt czesto padam ofiara wlasnych slabosci, stad tez i dietka znowu. Nikt nie jest idealny i nigdy nie bedzie, wazne zeby dac sobie czas ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:54.