![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: dziewczyny z londynu...
Psiura, Judysia dobrze pisze, ja też chętnie poddałabym się w Twoje ręce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Ja też , swoją drogą szukam kosmetyczki bo sama już nie daję rady, nie mam do tego siły i już dawno się poddałam ..
Swoją drogą potrzebowałabym kilku dziewczyn chętnych na pazury ![]() które by mi pomodelowały, troche ze mną poeksperymentowały ![]() Bawię sie w to już kilka lat, ale tu z nudy wpadłam na pomysł żeby połączyć przyjemne z pożytecznym i zrobiłam kurs. Myślę żę może w taki sposób trochę bym popraktykowała a mam nadzieje że może i zrobila małą reklamę ?
Majeczka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2010-06-16 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
wiecie co mam tu ze sobą maszynę do mikrodermabrazji i kwasy chemiczne i już kilku dziewczynom robiłam zabiegi
![]() ![]() ![]() póki co staram się jakoś rozreklamować, porozwieszałam na polskich sklepach ogłoszenia, w necie dałam też na stronkach ogłoszenia ale wiadomo najlepiej to tzw.drogą pantoflową takie wieści sie rozchodzą.Tutaj dziewczyny w ogóle nie wiedzą o czymś takim jak mikrodermabrazja więc muszą się do tego przekonać a naprawde fajne efekty daje ten zabieg ![]() ehhh dziewczyny czy Wy też ciągle macie jakieś problemy? bo u mnie ostatnio ciągle się coś niedobrego dzieje:/ wczoraj się okazało że na złą date zabukowaliśmy bilety :/ o tydzień za wcześnie i teraz mamy duzy problem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Mam nadzieję, że przygarniecie mnie do swojego grona ![]() ![]() ![]() Mając w głowie zeszłoroczne wspomnienia w związku ze staraniem się o pracę, postanowiłam znaleźć ofertę zanim będę w Anglii. Zaangażowałam w poszukiwania rodzinę i znajomych, myślę także o znalezieniu czegoś przez internet ![]() ![]() Orientujecie się może w jakich cenach są macaroons w laduree w Harrods'ie? Chciałam się wcześniej psychicznie nastawić na ten wydatek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 | ||
Zakorzenienie
|
nie najlepsza,ale lepsza niz Brixton.
Cytat:
zgoogluj po prostu london jobs i tyle Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Raczkowanie
|
Psiura szkoda że nie mieszkasz w Londynie, marzy mi się relaks z kwaskami na twarzy ;-D W sumie można by było coś pomyśleć tak jak piszesz jakby było więcej chętnych... ja też nie z Londynu i mam do Ciebie 1,5 godzinki ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Psiura ja też tak miałam na początku , pierw bez pracy , potem mobing ![]() ![]()
Majeczka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2010-06-16 o 20:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
Trele_Morele też właśnie muszę wrzucić na luz i tak zrobię ale jak już będę miała tą pracę którą miałam mieć ja tu przyjechałam i na którą tak czekam, na szczęście już po weekendzie ma się okazać czy mnie zatrudnią, tzn. to niby jest pewne ale wiadomo dopóki nie będę po rozmowie z nimi nie będę się ciszyć.
Dzisiaj jadę po IN do Slough, także już wszystkie papiery będę mieć ![]() asiila39 a jakie kwasy miałaś już nakładane? pamiętasz? ja przed kwasami i tak zawsze robie krótką mikrodermabrazję żeby był lepszy efekt wszystkie niedoskonałości muszą znikać z buzi ![]() a najprzyjemniejsza z całego zabiegu jest chyba maska algowa, ja bardzo lubię algi ![]() jakbyście zorganizowały 2-3 osoby chętne na takie zabiegi to ja mogę do Was podjechać musiałabym wziąć chłopaka ze sobą bo sama nie dałabym rady taszczyć maszyny i tyle ![]() ![]() lubie robić te zabiegi bo naprawde widać efekty więc nie jest to jakaś ściema i zazwyczaj wszyscy są zadowoleni a ja tym bardziej bo mam satysfakcję że zrobiłam coś co poprawiło komuś nastrój ![]() ![]() i kolejny tydzień zleciał i już weekend ,zasuwa ten czas niesamowicie, od weekendu do weekendu ale przynajmniej pogoda w miare dopisuje aż jestem w szoku bo odkąd tu jestem a minął już miesiąc padało chyba tylko 2 razy jak na Anglie to super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny , wiedzialam ze moge na was liczyc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi pasuje zawsze i wszędzie ![]() Pisura napisz mi czy załatwiłaś NIN na Slough. Moja znajoma pojechała w tamtym tygodniu i jej odmówili . NIe dostała NINu bo powiedzieli że nie ma zatrudnienia mimo tego że ma self employed założone . Ja rok temu robiłam NIN bez zatrudnienia i wszystko było git.Tak podobno teraz próbują ograniczyć emigrantów - twierdzi nasza księgowa. Ciekawa jestem czy dostaniesz ?
![]() |
#281 |
Raczkowanie
|
Psiura niestety nie pamiętam jakie kwasy miałam bo to było daaaaaawno temu, wstyd się przyznać ale ładnych pare lat nie byłam u kosmetyczki. Tak więc ja też jestem chętna jakby co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#283 |
Zadomowienie
|
Ja tez sie pisze. Okropna mam tu buzie i nie daje rady z moja cera. Przydaloby sie spojrzec fachowym okiem.
Psiura moze my do Ciebie podjedziemy? Skoro ta maszyna jest taka ciezka, to po co masz ja dzwigac i jeszcze TZ wciagac w nasze babskie spotkanka. I nie przejmuj sie. Zobaczysz bedzie dobrze. Znajdziesz prace i wszystko sie wyprostuje. Mysle, ze kazdy byl w takiej sytuacji na poczatku - bez pracy i kasy. Wiem, ze Ci ciezko ale musisz sie zaprzec i isc do przodu, a wszystko sie ulozy. Ja jak tu przylecialam tez swoje musialam przejsc. Bylam sama, bo TZ zostal w PL. Ja przylecialam do kolezanki z nastawieniem na urlop. Nie znalam jezyka, nigdy sie nie uczylam angielskiego i czulam sie tu taka samotna. Nikt mnie nie prowadzal za raczke, nie wiedzialam jak mam szukc pracy bo nie wiedzialam jak cos powiedziec po angielsku. I udalo sie. Malymi kroczkami, ale wszystko zaczlo sie ukladac. Potem dolecial TZ i znow przechodzilismy start, ale potem znow zaczelo sie ukladac. Dzis tylko chcialabym isc na kurs jezyka, bo kuleje i to bardzo, ale mam dni tak zawalone praca, ze nie mam kiedy. Jednak mam nadzieje, ze juz niedlugo sie to zmieni. Psiura zobaczysz bedzie dobrze! Musisz byc tylko cierpliwa i wierzyc, ze wszystko sie ulozy. A swoja droga ja tez chcialam byc kosmetyczka, ale jakos nigdy tego nie zrealizowalam. Wszystko jeszcze przede mna moze sie kiedys uda? Ja nadal bez neta. Dzis dzwonil Pan z virgin i mozemy miec juz instalacje w poniedzialek, ale jezeli moj TZ nie zalatwi dnia wolnego to nici z poniedzialku:-( Tesknie juz za normalnym internetem:-(
#284 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny. przepraszam ze to tutaj pisze, ale potrzebuje pomocy. Wybieram się do anglii i będę lądowac na lotnisku w stansted i nie wiem czy jest tam jakis bezpośredni autobus do oxford moze wy się orientujecie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
hejka nie było mnie przez weekend bo nie siadałam do kompa a dzisiaj już mam luźny dzień więc sobie tu zajrzałam
![]() dzięki dziewczyny za słowa otuchy i tak już z moim nastawieniem lepiej- aż dziwne że tak szybko się człowiekowi w głowie wszystko zmienia ![]() Trele_Morele dostałam NIN bez problemu nie wiem czemu Twojej koleżance odmówili pierwszy raz o takim czymś słysze, zawsze każdy mi mówił że to tylko formalność więc nie wiem chyba Twoja koleżanka musiała mieć pecha i trafiła do jakiejś wrednej osoby, mnie obsługiwał jakiś śmieszny 'ciapak', który nawet znał sporo słów po polsku ![]() ![]() Judysia kosmetyka to rzeczywiście fajna dziedzina ja się cieszyłam że to studiowałam jeszcze na Uniwersytecie Medycznym to już w ogóle ale co mi to dało??? wszyscy tak gadali, że to przyszłościowy kierunek, że znajde spokojnie prace i będę zadowolona i co??? i wylądowałam tutaj bo w Polsce jest tak ciężko o pracę, że nie liczą się studia tylko bardziej fart i znajomości:/ przykre to jest, ale mam nadzieje, że tutaj będę robić zabiegi bo lubię to i już się wieści roznoszą i znowu w weekend miałam 2 klientki i na przyszły weekend też już mam kolejne 3 także jest dobrze ![]() a jeśli chodzi o ceny to mikro lub kwasy kosztują 30 funtów, peeling kawitacyjny kosztuje £ 15 a ultradźwięki £ 10 ![]() ![]() ewusi1822 nie wiem jak z autobusem ale jest na pewno pociąg z Londynu do Oxfordu wiec musiałabyś dostać się na pociąg z lotniska. |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
ewus1822 zobacz to - http://www.tourinaday.com/oxford/sta...to-oxford.html
a napewno jedzie z lotniska autobus 737 na Oxford niestety nie mam pojęcia ile kosztyje ticket. Psiura ; co do NINu to nie mam pojęcia jak to jest , wiem tylko że była i nie dostała , a nasza księgowa powiedziała że też już tego nie załatwia bo jej się nie opłaca - tyle osób wraca z kwitkiem. Ważne że Ty dostałaś ![]() Co do magicznych zabiegów to ja nadal się piszę, jednak rodzaj zabiegu myśle że najlepiej będzie jak Ty mi dobierzesz, zazwyczaj miałam robione zwykle oczyszczanie twarzy , algi i galwan i spokój na miesiąc. Jeśli by Wam pasowało do mnie podjechać po 28 czerwca to mi gra .. Judysia ma blisko , tylko nie wiem co z resztą ..
Majeczka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2010-06-21 o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
Ooo Psiura czekałam na Twoja odpowiedź
![]() ja też tak naprawde nie wiem co chcę ale pewnie coś nam dobierzesz ;-) jeśli chodzi o termin to u mnie jest taka sprawa że ja pracuję 4 dni i 4 dni mam wolne, tak więc chyba poczekam na Wasze propozycje takie mniej więcej i dopiero się wypowiem i coś ustalimy ;-) Ja bym była z koleżnką jeśli to nie problem ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zadomowienie
|
Mam internet
![]() ![]() ![]() Uuuu sporo nawet pisałam przez ten telefon, a wydawało mi się, że tak malutko. Idę nadrabiać zaległości...
#289 |
Raczkowanie
|
Trele_Morele to dobrze, że wcześniej nie pisałaś o tym IN bo bym się stresowała że nie dostane a tak byłam pewna że dostane bo każdy mi mówił, że to tylko formalność
![]() Judysia fajnie, że masz neta, teraz bez tego to dziwnie co? ja gdybym nie miała neta to bym chyba się zanudziła na śmierć:/ a jak z rozpakowaniem wszystkiego? poradziłaś sobie? już masz wszystko pięknie poukładane? ![]() jeśli chodzi o zabiegi to na pewno coś Wam dobiorę ![]() ![]() a jak mam jechać do Londynu to byście mnie jakoś odebrały ze stacji? bo ja kompletnie nie znam Londynu i bym mogła się zgubić ![]() dzisiaj super pogoda, czuje, że jak TŻ wróci z pracy pójdziemy sobie do parku poleżankować na kocyku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Dziewczyny mam do was prośbę ![]() ![]() Ale mam ogromny problem nie mam pokoju i nie wiem gdzie go szukać. Będę pracować w n2 okolice archway. Proszę pomóżcie - Gdzie szukac pokoju?jakie są ceny? jaka okolica jest w miarę bezpieczna? marzy mi się mieszkać blisko pracy ![]() ![]() to mój pierwszy wyjazd do uk .....to wszystko mnie strasznie przeraża ![]() ps. słyszałam o darmowych szkołach angielskiego - czy są takie??? |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Przyczajenie
|
Witam .....
Wczoraj znalazlam to forum i mam nadzieje ze odrazu mnie nie wykreslicie... W londynie jestem juz ponad 2 lata. Pracuje w magazynie i szukam kogos do pogadania. Jak cos jestem chetna na wasze pogadauchy.... Pozdrowionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
hey , hey , heyyy
![]() U mnie tez jak lecialo to wszystko;/ mam nadzieje , ze po powrocie z wakacji wszystko sie unormuje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#293 |
Raczkowanie
|
Co do tego spotkania to napewno się wszystkie jakoś dogadamy
![]() Psiura Ty się o nic nie martw odbierzemy Cię jak najbardziej. A wracając do tego Nin'u to ja dostałam od razu ale słyszałam o takich przypadkach co odmawiali, ostatnio mojej koleżanki mąż też nie dostał. Fajnie że Ty nie miałaś żadnych problemów ![]() Sylvia0110 witaj u nas ![]() bbride jeśli chodzi o to czy ta okolica gdzie będziesz mieszkać jest bezpieczna itd to ja nie pomogę bo w ogóle nie znam tych okolic, nigdy w tych stronach nie mieszkałam. Pokoju to możesz poszukać np. na londynek.net; gumtree.co uk; londek.pl lub cooltura.co.uk to tyle co mi przychodzi do głowy. powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
![]() ![]()
#295 |
Zadomowienie
|
Witam nowe dziewczyny na wątku
![]() ![]() Psiura ciesze się ogromnie, że mam już net. Dziś bez internetu i komórki jak bez prawej ręki. Ja jestem chętna na Twoje zabiegi, ale właśnie masz racje z tym, że potem trzeba unikać słońca i tu się u mnie tworzy mały problem, bo często mi się zdarza przebywam na słońcu. Jak np dziś znów jestem buraczana i mam kolejną koszulkę "opaloną", a nogi blade mimo, że były odsłonięte. Uświadomiłam sobie to po moim wyrażeniu chęci i miałam właśnie pytać się, czy aby nie lepiej jest trochę zaczekać, ale już mnie wyprzedziłaś ![]() ![]() ![]() ![]() Psiura nie przejmuj się tym, że taki zawód wybrałaś i w PL nic z tego nie masz. Ja myślę, że bardzo dobrze wybrałaś. A w PL jak nie masz znajomości i kasy, to obojętnie jakie studia skończysz i gdzie i tak nic nie osiągniesz. Nie twierdze, że we wszystkich przypadkach, ale w większości tak. Przykładów mam mnóstwo wśród znajomych. Zawód masz bardzo fajny, daj sobie tu w UK trochę czasu, a zobaczysz, że się wszystko dobrze ułoży. Znowu się rozpisałam ![]() ![]() Trele_Morele napisałam Ci na gg jakiś czas temu, co się nie odzywasz???
Edytowane przez Judysia Czas edycji: 2010-06-22 o 22:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
Mieszkam w polnocnym Londynie, ale kursuje teraz pomiedzy poludniowym Londynem ze wzgledu na to ze tu mieszka moj Boyfriend
![]() Ta szafeczka z szufladkami to swietny pomysl na kosmetyki. Wszystko poukladane i wiesz co gdzie lezy. Sama tez mam takie 2. Jedna na kosmetyki pielegnacyjne a druga na make up. Mam tyle kosmetykow ze moglabym sklepik otworzyc ![]() ![]()
#297 |
Raczkowanie
|
Judysia już my Cię rozruszamy z gadaniem jak się spotkamy
![]() teraz właśnie też się zastanawiam z tym słońcem?? ale z drugiej strony marzy mi się oczyszczanie pyszczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Zadomowienie
|
Asiula jesteś dla mnie WIELKA. Ja podobnie jak Monii kupuję nowe, choć poprzednich nie zużyłam i tak np. mam 5 balsamów, ale każdy inaczej pachnie
![]() Masz rację Asiula fajnie byłoby oczyścić pysia, ale ja się jednak boję tego efektu teraz. Mam i tak już brzydką buzię - czepiały się mnie kiedyś potwornie syfy ![]() Idę już spać, bo jutro kolejny dzień pracy. Byle do soboty... Kolorowych senków
#299 |
Przyczajenie
|
Dziekuje bardzo.Własnie zabieram się za suzkanie pokoiku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
Judysia oj tam od razu wielka
![]() ![]() Co do oczyszczania to właśnie też boję się tego efekty po, tym bardziej że opalać się mam zamiar, no nie wiem co tu zrobić ![]() bbride daj znać jak Ci poszło, mam nadzieję że coś znajdziesz ![]() Miłego dnia dziewuszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.