Ligh Sheer Duet depilacja laserowa - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-24, 18:41   #271
kachammm
Przyczajenie

Smile Dot.: Ligh Sheer depilacja laserowa

Witam wczoraj miałam laserem Ligh Sheer Duet robione uda w lublinie na zana jeśli chodzi o ból do do wytrzymania chociaż bliżej pośladków było nie zaciekawie ale da się wytrzymać ( uda miałam robione z maksymalną mocą ) za 10 tygodni mam kolejny zabieg i chyba też zrobię sobie bikini
kosztuje to trochę kasy ale wizja w miarę gładkich nóg bez zapalenia mieszków włosowych po każdym goleniu :/ jest na prawdę wspaniała
kachammm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-27, 13:44   #272
anttreee
Raczkowanie

Dot.: Ligh Sheer Duet depilacja laserowa

Cytat:
Napisane przez Apsik13 Pokaż wiadomość
Chyba że ktoś ma problemy hormonalne, to faktycznie może być koniec świata bo płacenie za laser i patrzenie jak włosków przybywa nie jest przyjemne.
Czyli najpierw i tak trzeba się gruntownie zbadać, dla pewności.
A nie orientujesz się może (a może ktoś inny bd wiedział) które hormony się bada, i gdzie to zrobić? Czy najpierw trzeba iść do endokrynologa?
anttreee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-30, 17:35   #273
b_b_89
Przyczajenie

Hej dziewczyny!

Jakies 2 lata temu skonczylam cala serie zabiegow (bikini).Co prawda laserem Light Sheer ( nie Duet),ale chetnie odpowiem wam na wszystkie pytania,polece salon wiec piszcie do mnie prywatnie lub tu na forum.
Smialo!
Po prostu nie chce sie tu za duzo rozpisywac,tylko odpowiem kazdemu indywidualnie.A dodam jeszcze,ze jestem BARDZO ZADOWOLONA!

Pozdrawiam wszystkie uzytkowniczki borykajace sie z tym przekletym owlosieniem!
b_b_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-31, 09:13   #274
withi_as
Zakorzenienie

Jaki salon polecacie na zrobienie depi w Warszawie ?
Zależy mi na Light Sheer Duet
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-04, 12:33   #275
ebasat
Przyczajenie

Ligh Sheer Duet depilacja laserowa

Hej
Jestem po pierwszym zabiegu laserowym w Inowrocławiu w Estetiqo.
Troche bolało, takie jakby ukłucie igłą, ale nie było źle. Ciekawa jestem czy bdą efekty.
ebasat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-10, 01:21   #276
monika.c25
Raczkowanie

Jestem po konsultacji w innym salonie, zreszta juz drugiej, od mojego pierwszego zabiegu LS na pachy bikini i nogi. Mam juz jasnosc w wielu kwestiach. Wlosy w roznych miejscach odrastaja w roznym tempie w dodatku u kazdej osoby inaczej, wiec nie da sie powiedziec, ze 6 tygodni to za malo a 8 to idealnie. Kazdy jest inny, od tego sa konsultacje, aczkolwiek 5 tygodni odstepu, jaki wyznaczyla mi pierwsza komsetyczka to stanowczo za malo dla kazdego. Poszlam na konsultacje po 6 i pani z peseta i nosem przy moim ciele sprawdzala stan porostu wlosow. Werdykt-wlosy sa jeszcze w stanie wypadania a nie wzrostu, wiec nie ma sensu teraz wykonywac depilacji, bo owszem pieniadze wydam, bol bedzie ale skutek minimalny, zamiast usunac okolo 30% (tyle srednio sie usuwa podczas jednego skutecznego zabiegu) to usuna 2-3%. W tym oto wlasnie czasie cialo mam w miare gladkie, wlosy rosna zdecydowanie szybciej tam, gdzie zostaly ominiete laserem, widze zdecydowana roznice-w pozostalych miejscach wystarcza golenie 1 raz w tygodniu a pod pachami...w ogole nie musze golic. To nie znaczy, ze tak juz zostanie, wlosy wyrosna, ale po fazie wypadania a w fazie wzrostu, kiedy to wlasnie nalezalby wykonac kolejny zabieg. Mam obserwowac i wyczuc moment kiedy wlosow nagle przybedzie duzo, kiedy poczuje ze jakby wszystko wrocilo do stanu poprzedniego.
Co do mocy lasera na LS panie (2 niezaleznie ze mna rozmawialy) stwierdzily, ze moc 25 przy pierwszym zabiegu jest jak najbardziej ok, zwlaszcza ze mam ciemna cere i ciemne wlosy. Moc sie dobiera do fototypu skory! jasne, ze im wieksza tym lepiej, ale nie mozna ciemnej skory potraktowac moca jak dla blondynki bo po prostu sie ja poparzy!
Wazne, zeby wlosy miedzy kolejnymi zabiegami golic intensywnie.
To z grubsza tyle. U mnie odstep miedzy zabiegami wyniesie 9,5 tygodnia, przy kolejnych moze zajsc potrzeba, zeby kazda strefe depilowac w innym czasie zgodnym z tempem wzrostu wloskow.
Standardowo powinno wystarczyc 3 zabiegi, ale 4 (za pol ceny) wykonuje sie, zeby dokonac ewentualnych "poprawek".

Edytowane przez monika.c25
Czas edycji: 2012-04-10 o 01:27
monika.c25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-11, 09:05   #277
withi_as
Zakorzenienie

Monika dzięki za Twój post - bardzo mi, i jak mniemam nie tylko mi, pomógł.

Mam jeszcze pytanie - chcę zrobić sobie teraz depi w jednym salonie, bo jest ciekawa promocja. Jak to jest z kolejnymi zabiegami? Mogę robić w innych salonach, tylko po prostu muszę wcześniej powiedzieć że jestem już np po jednym zabiegu, prawda? Ważne żeby wykonywać tym samym rodzajem laseru, tak?

Dzięki za odpowiedź

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-12, 15:08   #278
robertx
Przyczajenie

Witam wizażystki, nie wyśmiejcie mnie ale mam pytanie jako facet co do depilacji. Mam dużo większe niż "standardowe" męskie owłosienie na nogach. Mam przez to beznadziejne samopoczucie i nie za bardzo daje rade chodzić w krótkich spodnkach.
Zastanawiam sie nad depilacją - zaznaczam że nie chcę usuwać całkowicie. Chciałbym zredukować gęstość/długość.
Mam pytania do was jako bardziej obeznanych w temacie.

Czy 1-2 zabiegi IPL mogą być pomocne w takim celu?
Czy zabieg umożliwia uzyskanie jednolitej gęstości?
Czy włosy są wypalane i całość wypada potem odrasta to co przeżyło ?
Nóg nie trzeba golić przed zabiegiem ?
robertx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-12, 16:06   #279
withi_as
Zakorzenienie

Problem w tym, że właśnie trzeba ogolić - nie wolno depilować, ale do samej depilacji laserowej podchodzimy z gładką skórą. Po jednym/dwóch zabiegach włosy będą przerzedzone - to na pewno, no ale będziesz musiał poczekać aż odrosną. Może zrób sobie zabieg np zimą czy jesienią, chyba że wydepilowane nogi nie będą Ci przeszkadzać :P

A więcej niech napiszą osoby, które już są po zabiegach
Bo ja dopiero się przygotowuję :P
Stary 2012-04-12, 19:54   #280
anttreee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez robertx Pokaż wiadomość
Witam wizażystki, nie wyśmiejcie mnie ale mam pytanie jako facet co do depilacji. Mam dużo większe niż "standardowe" męskie owłosienie na nogach. Mam przez to beznadziejne samopoczucie i nie za bardzo daje rade chodzić w krótkich spodnkach.
Zastanawiam sie nad depilacją - zaznaczam że nie chcę usuwać całkowicie. Chciałbym zredukować gęstość/długość.
Mam pytania do was jako bardziej obeznanych w temacie.

Moim zdanie to nie bedzie dobre rozwiązanie, bo mogą zostać Ci łyse i owłosione placki. Może pomyśl o elektropilacji, bo tam działa się na każdą cebulkę z osobna.
Stary 2012-04-13, 08:34   #281
infusia
Raczkowanie

GG do infusia

Dziewczyny, mozecie polecic jakis salon w Szczecinie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-13, 09:19   #282
ona24689
Raczkowanie

MOZE MI POMOZECIE SZYBKO

Juz jutro ( sobota) ide na pierwsyz zabuieg LSD . Salon od 3 miesiecy działa, byłam na rozmowie u babki, powiedziala ze przed zabiegiem bede miala rozmowe z dermatolog i po rozmowie bedzie zabieg.

Troche sie boje tego ze nie bedzie efektow. Salon w sumie bardzo ladny, widac ze ktos wlozyl w niego duzo pieniedzy.

Bede robic brzuch i plecy ( linia biała i kosci ogonowa) razem 300 zł ( 150 brzuch i 150 plecy normalnie caly brzuch kosztuje 300 ale za linie biala wezmie polowe mniej to samo tyczy sie plecow)

powiedziala ze zabiegi czyli odstep wykonywania zalezy od wlosa. Robi sie je co 6, 8, lub 10 tyg, ale czasem nawet trzeba co 4 ??
Spytałam o reklamacje, powiedziala ze nie bedzie takiej potrzeby zeby kladac bo jest pewna sprzetu i etgo ze wloski nie odrosną. a nawet jesli to moge zlozyc reklamacje

Nie chce co 4 tyg ( miesiac) wydawac 300 zł o.O

Juz nie wiem przeczytalam tu ze napisaliscie ze zabieg musi byc MINUMUM po 8 t ygodniu....

Ogolnie mam oliwkowa karnacje, wloski na kosci ogonowej ( nigdy nie ruszane) ciemne i miekkie
a na brzuchu mam golonw wiec są grube czarne i twarde

moze ktos zdazy odpowiedziec

__ aha no i kwestia lata i opalania. poniewaz teraz zaczynam 1 zabieg, wiec w lato nie bede mogla sie opalac ( tzn brzucha i plecow) zamierzam kupic kostrium jednoczesciowy ale powiedziala mi babka ze promienie i tak dodtra do skory i ze musze kupic sobie bardzo wysoki filtr

OGOLNIE bylam 2 salonach, w pierszym zrobila mi probe LSD i mnie bolalo i teraz mam strupy
w tym gdzie ide jutro podobno robi bezbolesnie...

Edytowane przez ona24689
Czas edycji: 2012-04-13 o 09:46
ona24689 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-13, 16:27   #283
likamari
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ona24689 Pokaż wiadomość
MOZE MI POMOZECIE SZYBKO

Nie chce co 4 tyg ( miesiac) wydawac 300 zł o.O

Juz nie wiem przeczytalam tu ze napisaliscie ze zabieg musi byc MINUMUM po 8 t ygodniu....

Ogolnie mam oliwkowa karnacje, wloski na kosci ogonowej ( nigdy nie ruszane) ciemne i miekkie
a na brzuchu mam golonw wiec są grube czarne i twarde
Czestotliwośc zabiegu zalezy od rodzaju włosa, kazdy ma inne. 4 tygodnie to rzeczywiscie krotko, ale jezeli komus szybko odrastaja to nie ma co czekac. Efekt pojedycznego zabiegu utrzyma sie czy pojdziesz po 4 tyg czy po 8. Mnie np pani doktor zalecila przyjsc po 8 tygodniach - ale nie było sensu poniewaz po 8 tygodniach nie zaczely odsratac mi jeszcze zadne wlosy (bikini), a jak wiadomo aby laser podzialal na wlosy, musza byc one w fazie wzrostu. Ja chodzę wiec w momencie kiedy zauwaze ze rosna nowe wlosy.

a wlosy grube i czarne najlatwiej "łapia" laser.

Cytat:
__ aha no i kwestia lata i opalania. poniewaz teraz zaczynam 1 zabieg, wiec w lato nie bede mogla sie opalac ( tzn brzucha i plecow) zamierzam kupic kostrium jednoczesciowy ale powiedziala mi babka ze promienie i tak dodtra do skory i ze musze kupic sobie bardzo wysoki filtr
Pani miała racje, promienie słoneczne przedostają sie przez kostium dlatego zaopatrz sie w filtr (wiele slyszalam np o tym ze pomimo, ze piersi chowamy pod kostiumem trzeba je smarowac filtrem szczegolnie sutki)
Cytat:
OGOLNIE bylam 2 salonach, w pierszym zrobila mi probe LSD i mnie bolalo i teraz mam strupy
w tym gdzie ide jutro podobno robi bezbolesnie...
Jezeli Cie bolalo wczesniej to przy tej samej mocy bedzie boleć dalej. Ewentualnie mozesz sprobowac znieczulic sie Emla (niektorym pomaga). Wiec wg mnie jezeli babka mówi Ci ze bedzie bezbolesnie to ewentualnie moze zmiejszyc moc a to wiaze sie z mniejszymi efektami zabiegu.
Co do strupow to mozliwe, ze pani robiaca zabieg zle dobrala moc? Piszesz ze masz cere oliwkowa, czyli masz wiecej melaniny w skorze niz inni (to co powoduje ze wlos łapie laser), mozliwe ze przy duzej mocy rowniez Twoja skora niechcacy złapała laser no i skonczylo sie jak sie skonczylo (tutaj tylko moje przypuszczenia, moze ktos z tego forum lepiej sie na tym zna)
likamari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-18, 17:10   #284
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez robertx Pokaż wiadomość
1. Mogą.
2. Niestety nie, jedne włoski są mocniejsze, inne nie i te, które odrosną po zabiegach nie muszą być jednakowej gęstości, ale myślę, że to nie problem, skoro i tak chcesz je przerzedzić
3. Nie na wszystkie włoski laser podziała jednakowo - jedne wypadną po pierwszym zabiegu, inne np. dopiero po drugim czy trzecim. Ale te, które odrosną, będą bardziej miękkie i słabsze.
4. Trzeba.

Cytat:
Napisane przez anttreee Pokaż wiadomość
Moim zdanie to nie bedzie dobre rozwiązanie, bo mogą zostać Ci łyse i owłosione placki. Może pomyśl o elektropilacji, bo tam działa się na każdą cebulkę z osobna.
A ja uważam, że należy choć raz spróbować i to nie zaszkodzi.
Wielu mężczyzn przerzedza włoski na ciele i są oni zadowoleni - zwłaszcza ci, którzy mają obfite i mocne owłosienie, a do tego zapalenie mieszków włosowych kiedy je usuwają.
Nie straszmy jakimiś plackami - po jednym zabiegu dramatu nie będzie zwłaszcza, że u każdego to sprawa indywidualna. Mój kolega chodzi na laser klaty i jest przeszczęśliwy, że nie nosi na sobie dywanu. Klata wygląda ok.

Edytowane przez Apsik13
Czas edycji: 2012-04-18 o 17:23
Apsik13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-18, 20:54   #285
Viranna
Raczkowanie

Apsik, jak efekty u Ciebie? Skończyłaś już zabiegi?

U mnie niestety nie najlepiej. Braki w funduszach wymusiły przerwę i od stycznia nie byłam na zabiegu. A już najwyższy czas na trzeci zabieg.
Bikini odrosło praktycznie całe, wnętrze ud w 80%. Na łydkach mam kilka łysych placków, ale jednak z 70% odrosło - może rzadziej niż było, ale jednak. Więc troszkę mi przykro.
Ale nie zniechęcam się i jak tylko pojawią się u mnie pieniądze, a powinno to być w ciągu dwóch tygodni (tfu, tfu), to wracam do regularnych zabiegów.
Viranna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-18, 21:18   #286
Ryjek
Zakorzenienie

dziewczyny chciałam zapytać Was :
czy dajecie radę wytrzymać depilację LSD łydki+uda+bikini w jednym zabiegu
[dodam, że to byłby 1. z serii]?
czy raczej radzicie robić je oddzielnie?
Ryjek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-18, 21:28   #287
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ryjek Pokaż wiadomość
ja robiłam całe nogi, bikini, linię białą, pachy i przedramiona za jednym zamachem.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-18, 22:32   #288
Viranna
Raczkowanie

Ktoś słyszał o czymś takim jak laser diodowy LEDA EPI 808?
Rozumiem, że to nie jest to samo co LSD? Porównywalne w działaniu, lepsze, gorsze?
Viranna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-19, 11:34   #289
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viranna Pokaż wiadomość
Apsik, jak efekty u Ciebie? Skończyłaś już zabiegi?

U mnie niestety nie najlepiej. Braki w funduszach wymusiły przerwę i od stycznia nie byłam na zabiegu. A już najwyższy czas na trzeci zabieg.
Bikini odrosło praktycznie całe, wnętrze ud w 80%. Na łydkach mam kilka łysych placków, ale jednak z 70% odrosło - może rzadziej niż było, ale jednak. Więc troszkę mi przykro.
Ale nie zniechęcam się i jak tylko pojawią się u mnie pieniądze, a powinno to być w ciągu dwóch tygodni (tfu, tfu), to wracam do regularnych zabiegów.
Jak będziesz miała te fundusze, to jednak warto przeznaczyć je na zabieg, zwłaszcza przed wakacjami bo w czasie ich trwania nic się nie zrobi. Trzymam kciuki za kasę

Ja chcę przed latem zrobić porządny zabieg tego co zostało, żeby potem niczym się nie martwić aż do jesieni.
Bikini i okolice cud malina i tu tylko jakieś pojedyncze niespodzianki trzeba załatwić, pachy tak samo. Z linią białą koniec.
Najbardziej wkurzają mnie nogi bo niby gładkie, ale włoski są Wolałabym, żeby mi wypadły, ale takich słabych piórek laser nie widzi. Może kiedyś pojawi się laser, który będzie niszczył jasne cienkie włoski, to będę pierwsza, żeby go przetestować

Cytat:
Ja wytrzymywałam to + jeszcze pachy, okolice odbytu i linię białą
Wracałam do domu lekko obolała, ale wolę taki maraton niż dzielenie bólu na kilka razy.
Raz a dobrze i spokój na długo
Ale jak na pierwszy raz, to zrób sobie jakiś jeden zabieg i wtedy zobaczysz czy następnym razem wytrzymasz więcej czy nie.

Edytowane przez Apsik13
Czas edycji: 2012-04-19 o 11:36

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-20, 07:04   #290
withi_as
Zakorzenienie

W sumie fajna sprawa zrobić sobie kilka miejsc od razu, bo z tego co widziałam to w wielu salonach jest promocja 10% przy robieniu trzech miejsc (podobnie 3 zabiegi na jedno miejsce).
Stary 2012-04-21, 00:51   #291
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
W sumie fajna sprawa zrobić sobie kilka miejsc od razu, bo z tego co widziałam to w wielu salonach jest promocja 10% przy robieniu trzech miejsc (podobnie 3 zabiegi na jedno miejsce).
Fajna sprawa tym bardziej jak się nie chce sto razy dojeżdżać na zabiegi
W miejscu gdzie ja robię depilację nie ma łączonych promocji. Każda depilowana część ma/miała 30%/40% zniżki na start - przynajmniej ja na taką trafiłam np. z pachami, a po 3 zabiegu jest 50% zniżki.
Ja zaczynałam zabiegi jako niby studentka - byłam na studiach podyplomowych - a studentom przysługiwało 20% zniżki, więc płacić 80% za zabieg, a potem 50% z 80% to jest niezły upust

Edytowane przez Apsik13
Czas edycji: 2012-04-21 o 00:56
Stary 2012-04-28, 14:06   #292
anttreee
Raczkowanie

Cytat:
A ja uważam, że należy choć raz spróbować i to nie zaszkodzi.
Wielu mężczyzn przerzedza włoski na ciele i są oni zadowoleni - zwłaszcza ci, którzy mają obfite i mocne owłosienie, a do tego zapalenie mieszków włosowych kiedy je usuwają.
Nie straszmy jakimiś plackami - po jednym zabiegu dramatu nie będzie zwłaszcza, że u każdego to sprawa indywidualna. Mój kolega chodzi na laser klaty i jest przeszczęśliwy, że nie nosi na sobie dywanu. Klata wygląda ok.
Przecież nikogo nie straszę, napisałam tylko swoją opinię oraz zaproponowałam inną metodę. Co kto zrobi to jego sprawa.

Ponawiam pytanie, czy któraś z was była przed zabiegami laserem u endokrynologa?? A może się orientujecie które chormony trzeba zbadać??

Edytowane przez anttreee
Czas edycji: 2012-04-28 o 14:09
Stary 2012-05-03, 00:19   #293
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anttreee Pokaż wiadomość
Przecież nikogo nie straszę, napisałam tylko swoją opinię oraz zaproponowałam inną metodę. Co kto zrobi to jego sprawa.
Ja również wyraziłam swoją opinię bo po to jest ten wątek.
Spokojnie.

A i żeby było jasne - napisałam "nie straszmy", a nie "nie strasz".
Stary 2012-05-05, 01:06   #294
monika.c25
Raczkowanie

Cytat:
Ja również miałam za jednym zamachem: pachy, bikini i całe nogi. Pachy i bikini znieczulone Emlą około 40-70 minut (podobno przy laserze nawet 2 godziny przed będzie super).
Myślę, że warto spróbować od razu wszystkie strefy, które chcesz. Taka "nieświadomość" tego, co cię spotka według mnie pomaga. Wiadomo, że jak nastawiamy się na określony ból to go w końcu poczujemy...w głowie ;-).
Po pierwszym zabiegu rozdzielono mi partie, bo włosy na ciele nie rosną równo. Tak więc pachy i bikini po 9,5 tygodniach, na nogi czekam do...12, bo nic na nich nie rośnie. Kolejny zabieg powinien być w momencie, kiedy poczujecie nagły przyrost włosów, jakby wszystko wróciło do normy-to faza wzrostu kolejnej partii włosków.
Emla 30 g kosztuje około 112-120 zł w aptece, ja zamówiłam w gabinecie za 100 zł. Wystarczy mi na dwa zabiegi na dwie partie: pachy i bikini. Nogi daję radę spokojnie bez. Pach i bikini nie polecam bez znieczulenia. Po co narażać się na niepotrzebny stres. Boli jak cholera, takie uczucie pioruna rozsadzającego coś (mieszek/włos) pod skórą. Zaczęłam zabiegi od mocy 25, wiele dziewczyn twierdziło, że to za mało. Ale na początek dobra. Kolejne zabiegi mocą 40 pachy i wzgórek, 35 wargi. Większa moc poparzyłaby moją ciemną naturalnie skórę. Ewentualne poparzenia mogą wynikać z niedokładności wykonania-zbyt słabe dociskanie do skóry głowicy, przez to moc lasera zamiast przenikać do cebulki rozchodzi się po skórze i ją parzy. Włosy należy intensywnie golić między zabiegamy, żeby je wzmocnić i pobudzić-tylko takie włosy laser wychwyci.
I na koniec. Jeśli chodzi o Białystok, odradzam serdecznie Specjalistyczny Ośrodek Dermatologiczny DERMAL (dlaczego? info w drugim wątku) nie tylko jeśli chodzi o depilację laserem Light Sheer. Nie i już. Dwa nieudane zabiegi (endermologia i LS) już mi wystarczą.

Edytowane przez monika.c25
Czas edycji: 2012-05-05 o 01:09
monika.c25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-07, 20:19   #295
piranja
Przyczajenie

Hej Dziewczyny,
osobiście polecam zabiegi robione LightSheer'em. kilka lat temu miałam wykonane zabiegi na łydkach i pod pachami i jestem mega zadowolona bo wlosy mi nie odrosły. Tydzień temu byłam na zabiegu depilacji LightSheer Duet przedramion i ud ( tu mam dużo jaśniejsze włosy) w Vacu-med Centrum w Krakowie u p.Agnieszki i musze przyznac ze zabieg jest bezbolesny!!! Mile byłam zaskoczona. Polecam wszystkim te zabiegi, tym bardziej ze w Vacu teraz sa promocje
Pozdrawiam
piranja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-08, 10:44   #296
ona24689
Raczkowanie

Hej dziewczyny, u mnie w salonie gdzie mają LSD troche drogo jest, brzuch 300 zł plecy tez 300, jednak ze robie polowe brzucha i polowe plecow, za obie czesci place 300 zł ( jedna 150 ). Chcialabym zrobic sobie nogi, ale cena za nogi to jest jakas masakra, w cenniku jest napisane ze same uda kosztują 500 zł a łydki od 400 zł. Kto normalny jednorazowo za cale nogi zaplaci prawie 1000 zł ?! Najpierw myslalam ze cale nogi kosztują 500 zł to juz bylo dla mnie za duzo.... Co myclicie o tej cenie za 1 zabieg? To normalna cena?
ona24689 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-08, 11:14   #297
Galijka
Wtajemniczenie

Ja się depiluję w dwóch salonach i wygląda to tak:
- w pierwszym łydki kosztują 300 zł a uda od 200 - 400 zł (tak więc wychodzi taniej niż u Ciebie)
- w drugim: łydki z kolanami 450 - 550 zł, uda 350 - 600 czyli może wyjść jeszcze więcej niż u Ciebie

z tym, że ja ud nie depiluję bo mam za jasne włosy a z łydkami poluję na promocje, np. teraz w tym drugim salonie do końca maja są za 149 zł

a, dodam jeszcze, że w tym drugim nie mają Dueta tylko zwykły LS

http://www.centaurus.org.pl/

Cmentarz dla zwierząt

Edytowane przez Galijka
Czas edycji: 2012-05-08 o 11:16
Galijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-08, 16:56   #298
piranja
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Galijka Pokaż wiadomość
Ja się depiluję w dwóch salonach i wygląda to tak:
- w pierwszym łydki kosztują 300 zł a uda od 200 - 400 zł (tak więc wychodzi taniej niż u Ciebie)
- w drugim: łydki z kolanami 450 - 550 zł, uda 350 - 600 czyli może wyjść jeszcze więcej niż u Ciebie

z tym, że ja ud nie depiluję bo mam za jasne włosy a z łydkami poluję na promocje, np. teraz w tym drugim salonie do końca maja są za 149 zł

a, dodam jeszcze, że w tym drugim nie mają Dueta tylko zwykły LS
W moim salonie teraz jest akurat promocja na Dueta -50% wiec się bardzo opłaca! Z tego co się dowiedziałam od mojej kosmetyczki Agnieszki, to jesli mam tylko wlosy na udach z tyłu to kwote cennikowa liczy mi przez pół i od tego tez daje promocje wiec się opłaca.
Pozdrawiam
Stary 2012-05-10, 21:36   #299
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez piranja Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,
osobiście polecam zabiegi robione LightSheer'em. kilka lat temu miałam wykonane zabiegi na łydkach i pod pachami i jestem mega zadowolona bo wlosy mi nie odrosły. Tydzień temu byłam na zabiegu depilacji LightSheer Duet przedramion i ud ( tu mam dużo jaśniejsze włosy) w Vacu-med Centrum w Krakowie u p.Agnieszki i musze przyznac ze zabieg jest bezbolesny!!! Mile byłam zaskoczona. Polecam wszystkim te zabiegi, tym bardziej ze w Vacu teraz sa promocje
Pozdrawiam
To tylko Twoje subiektywne zdanie oparte na doświadczeniu.
Ciebie nie boli, a kogoś innego przy takiej samej mocy ból zwaliłby z nóg.
To, jak odczuwamy ból (lub nie odczuwamy go wcale) zależy od wielu czynników i jest to kwestia indywidualna.
Mnie tam boli podczas zabiegu, tak to odczuwam - ale to tylko moje odczucia.

Ostatni zabieg przed latem mam pod koniec maja.
Potem czekam do jesieni i obserwuję czy i co trzeba będzie "wykańczać".
Jak coś będzie - a pewnie jakiś radosny włosek sobie wyrośnie - to załatwię go jesiennym zabiegiem
Stary 2012-05-15, 13:50   #300
piranja
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Ligh Sheer Duet depilacja laserowa

Cytat:
To tylko Twoje subiektywne zdanie oparte na doświadczeniu.
Ciebie nie boli, a kogoś innego przy takiej samej mocy ból zwaliłby z nóg.
To, jak odczuwamy ból (lub nie odczuwamy go wcale) zależy od wielu czynników i jest to kwestia indywidualna.
Mnie tam boli podczas zabiegu, tak to odczuwam - ale to tylko moje odczucia.

Ostatni zabieg przed latem mam pod koniec maja.
Potem czekam do jesieni i obserwuję czy i co trzeba będzie "wykańczać".
Jak coś będzie - a pewnie jakiś radosny włosek sobie wyrośnie - to załatwię go jesiennym zabiegiem
Zgodze się, ze każda z nas inaczej reaguje na ból zależy to tez od naszego samopoczucia i od niestety dnia cyklu ( sprawdzilam na sobie). Jednakże i tak polecam zabieg LS Duet
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości