![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Uniwersytet Łódzki
właśnie okazuje się ze wyniki w internecie bedą 30 tak samo jak już w szkołach;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
i bardzo dobrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
hej
Podczas elektronicznej rekrutacji na studia na UŁ, mam na czerwono zaznaczone"prześlij zdjęcie do Elektronicznej Legitymacji Studenckiej ". Czy abym była uwzględniona w procesie rekrutacyjnym, zdjęcia muszę przesłać do dnia zakończenia rekrutacji (bodaj 4 lipca) czy mogę wysłać po zakwalifikowaniu się i nie będzie to miało wpływu na proces rekrutacyjny ? |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
podbijam
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Raczkowanie
|
Też nie widzę na stronie tej informacji, czy można wstawić zdjęcie po zakwalifikowaniu się czy trzeba już od razu. W każdym razie co to za problem? Najlepiej już teraz zrobić fotkę i wstawić na konto i nie ryzykować.
![]()
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
Ja wrzuciłam fotkę taką co miałam do dowodu
![]()
#277 |
Przyczajenie
|
Cześć, mam pytanie odnośnie kieynku filologia hiszpańska z jezykiem angielskim. Czy chcąc dostać się do grupy B, czyli niezaawansowanej, muszę znać choćby podstawy hiszpańskiego? Czy grupa B jest nauczana na studiach od podstaw? Z góry dziękuje za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
od podstaw ponoć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Przyczajenie
|
Mam trzy pytania dotyczące UŁ :P Byłbym wdzięczny gdybym poznał odpowiedzi na nie
![]() ![]() 1. Czytałem "FAQ" na stronie UŁ i jest tam napisane: Cytat:
Chciałbym wybrać kierunki i dokonać wpłaty dopiero po zobaczeniu wyników maturalnych. Jeśli 30 czerwca dokonam przelewu (czwartek) to do 4 lipca odpadną 2 dni (sobota, niedziela). Czy jeśli wpłacę pomiędzy 30 czerwca, a 4 lipca to będzie ona na 100% przyjęta czy może zdarzyć się, że będzie to za późno z powodu np. 10 dniowego księgowania? Czy może to jest tak, że termin mam do 23;59 4 lipca i ważne jest potwierdzenie przelewu a kiedy dojdzie to już nie moja sprawa? ![]() 2. Jeśli nie dostałbym się na kierunki dzienne to czy mogę później zapisać się na zaoczne czy termin mija wraz z 4 lipca? 3. Co z uczniami którzy mają poprawki matur? Czy oni mają jakąś szansę jeśli zaliczą ją w sierpniu na studia dzienne lub choćby zaoczne na UŁ czy dopiero za rok? Pozdrawiam i serdecznie licze na odpowiedzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Przyczajenie
|
Hej Wszystkim
![]() Mam pytanie, może wydać się głupie, ale czytając listę kierunków na UŁ przy filologiach językiem wykładowym nie jest polski, czy to znaczy, że muszę już znać dany język, który chcę studiować? Dajmy na to filologię włoską, skoro język wykładowy na tej filologii to włoski wychodzi na to, że nie jest to dla początkujących? Zamotałam się w tym trochę mam nadzieję, że zrozumiecie o co mi chodzi. Podsumowując czy idąc na filologię muszę już mieć jakieś pojęcie o tym języku czy przychodzę na uczelnię i zaczynamy naukę od "... Mam na imię..." dziękuję z góry za odpowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Raczkowanie
|
do zbyszka
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Przyczajenie
|
Właśnie mnie interesuje sprawa jak to jest, czy przychodzą na filologie ludzie, którzy nie mają pojęcia o danym języku?
Wydawało mi się, że jeśli ktoś idzie na studia to każdego przedmiotu uczy się od podstaw i tak samo jest na filologii, a tu od razu językiem wykładowym ma być włoski? Nie bardzo to rozumiem, bardzo chcę iść na filologię włoską, ale teraz mam obawy, że nie będę nic tam wiedzieć i po pierwszym dniu zrezygnuję. Nie wiem może powinnam przez wakacje wziąć jakieś lekcje tego języka. Może jest tutaj osoba, która mogłaby o tym powiedzieć jak to na prawdę wygląda i czy ten język wykładowy jest "podawany" stopniowo i studia rozpoczynają się od podstaw włoskiego. |
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dobra, ale ja mogę nie zdać matury z matmy <serio> więc po cholere mam teraz wpłacać, więc no... nie chcę wywalić 200 stów prawie w kosmos.
![]() |
#285 |
Przyczajenie
|
mam to samo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Przyczajenie
|
też chciałabym to wiedzieć... ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
Jeżeli jest to przelew bankowy to pieniądze pojawiają się zwykle po dwóch, trzech dniach, jeśli pieniądze zostaną wysłane za pośrednictwem poczty czas oczekiwania może się wydłużyć do około 2 tygodni.[z UŁ]
Kurcze, no nie wiadomo w zasadzie czy pieniądze przejdą czy nie...Lepiej tam zadzwonić w pon. i zapytać...Czasem lepiej dofinansować szkołę niż stracić szansę, nie sądzicie?
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
racja... ja zaplacilam, ale tez nie wiem jak to bedzie :| ja sie o dziwo martwie o polski choc kazda lekture przeczytalam i wyskrobalam to wypracowanie na 5 stron
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Przyczajenie
|
A odnośnie Międzynarodowych Stosunków Gospodarczych to jak wyglądają te studia. Czy jest to bardziej ścisły, czy humanistyczny kierunek? I jaki jest tam poziom matematyki (coś jak liceum, mniejszy, większy??)
|
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Przyczajenie
|
ile miesięcznie kosztuje akademik w Łodzi?
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Raczkowanie
|
co do tych filologii to dzis wyczytalam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
eeej jesli wypisalam druczek recznie drukowanymi to mi to zaksieguja ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jasne , że tak , ja też tak robiłam ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- a właśnie , wybiera się ktoś na ten nowy kierunek międzynarodowe studia kulturowe? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - czy do legitymacji studenckiej na UŁ musi być zdjęcie z odkrytym uchem? Bo chyba mam złe :/
#295 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytuję: "Zdjęcie osoby bez nakrycia głowy, okularów z ciemnymi szkłami, głowa w pozycji lewego półprofilu, z widocznym lewym uchem, z zachowaniem równomiernego oświetlenia twarzy. "
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no kurcze.. ![]()
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
ja lece w czwartek cyknac-.- jejuu mam nadzieje ze sie wyrobie z tymi terminami
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Zadomowienie
|
liczy sie data wykonania przelewu, a nie jego dojscia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
Szybkie pytanie do osób z logistyki na UŁ, który wydział lepszy, ES czy WZ ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:57.