![]() |
#271 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Bukiety ślubne cz.III
Cytat:
Jeśli duży spływający bukiet jest dla Ciebie nie do przyjęcia polecam tradycyjną kulkę gdzie róże są zawsze znakomitym eleganckim rozwiązaniem - kolor zależy od dodatków. Jeśli biel sukni jest niebieska lub "sina" trzeba uważać z fioletowymi kwiatami. Polecam bukiet biały będzie podkreślał królewskość stroju. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Zadomowienie
|
Ten występuje z żółtymi (kolor skórki od banana) żyłowaniami. Ale nasycenie zależy od nasłonecznienia i dokarmiania gleby więc bywa i jaśniejszy (kremowy) i ciemniejszy (żółtawy)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Rozeznanie
|
Witam,
bardzo proszę o poradę, jaki bukiet mogłabym dobrać do sukni z załącznika. Będzie ona w kolorze białym. Jestem szatynką, o jasnym odcieniu cery i zielonych oczach. Chciałabym nieco przełamać delikatność sukni kolorowym akcentem, dlatego chcę dobrać bukiet z intensywnym kolorze. Jednocześnie nie chcę zatracić jej elegancji. Wstępnie myślałam o czymś czerwonym, fioletowym, purpurowym, lub różowym. Na moje oko powinno to być coś niewielkiego, raczej zwartego z jednego, dwóch rodzajów kwiatów. Ślub biorę we wrześniu, zatem proszę tez o informacje, w jakie gatunki kwiatów celować, aby były wtedy dostępne. W załącznikach bukiety, które mi się podobają. Czy pasują? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Rozeznanie
|
dziewczyny proszę o pomoc
![]() biorę ślub pod koniec października tego roku i nie znam się kompletnie na kwiatach, wiem tylko tyle, że dobiera się je pod sukienkę i urodę Panny Młodej ![]() Moja sukienka będzie biała w kształcie litery A, z koronkowymi rękawkami 3/4 ja mam 160 cm, średnia budowa ciała, włosy ciemny brąz. Myślę nad okrągłym, nie za dużym bukietem z frezji i róż w białym kolorze, tylko zastanawiam się czy przy białej suknie on "się nie zgubi"? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
Bardzo was proszę o pomoc w doborze bukietu do mojej sukni ślubnej. Na tej stronie internetowej znajduje się jej zdjęciehttp://www.lisaferrera.pl/wyprzedaz-suknia/7396. Suknia jest w kolorze ecru. Mam 168 cm wzroztu, zielone oczy, czarne włosy, karnację raczej mam jasną choć teraz jestem delikatnie opalona. Nie jestem szczupłą osobą (rozmiar 40). Bardzo w bukietach podobają mi się storczyki i lilie. Chciałabym aby mój bukiet był kolorowy może być przełamany bielą. Podobaja mi się również koraliki w bukietach jakieś drobne owocki, bluszcz, wiszące trawy. Czy możecie mi doradzić jakiś bukiet? Byłabym bardzo wdzięczna. Mój ślub już w sierpniu. Pozdrawiam i z góry dziekuję za pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Wtajemniczenie
|
mój ślub za 12dni, a ja ciągle nie mam dokładnego pomysłu na wiązankę.
ostatnio w kwiaciarni spodobała mi się jasno-różowa astromeria (czy jakoś tak ![]() mała, skromna biało-różowa wiązaneczka ![]() tylko czy będzie pasować do mojej sukni i do mnie? jak do charakteru spokojna i skromna to ok ![]() wstawiam fotkę w sukni i zdjęcie wiązanki jaka mi się spodobała u jednej z Wizażanek. coś w ten deseń chyba mi odpowiada ![]()
![]() Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2010-07-12 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Zadomowienie
|
gdzie w Katowicach można zamówić jakis ładny bukiet?
Poszukuję jakiejś florystki?
![]() |
#279 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zadomowienie
|
Ślub za 4 dni a ja nie mam bukietu.
Pomóżcie wybrać! Interesują mnie róże. Tylko teraz zastanawiam się czerwone czy różowe?? Jestem blondynką, o średniej karnacji. Delikatny typ urody. Suknia w stylu hiszpanskim. Proszę o pomoc!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Zadomowienie
|
ja bym postawiła na różowe myśle że bardziej do ciebie pasuja
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#282 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Pewne jest jednak to, że kształt pokazanych przez Ciebie bukietów do tej sukni pasuje średnio. A co myślisz o bukiecie w kształcie wachlarza? Na te upały trafiony!!! I ta czerwień nawet nie jest za ostra bo dużo zieleni wokoło... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
Bukiet w ostrym amarancie świadkowej i PM (niczym księżniczka).
Nie jestem czasowa ostatnio, ale gdyby ktoś b. pilnie potrzebował mojej opinii, postaram się podpowiedzieć i zajrzeć na W. Pozdrawiam wszystkie Wizażanki b. serdecznie - Jola D.
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Piękne te amarantowe bukiety
![]() Mam prośbę, czy któraś z Was wie, jakie kwiaty są w tym bukiecie? Spodobał mi się, taki kolorowy, na ślub w sierpniu myślę, że mógłby być ok Dziękuję ![]()
![]() |
#286 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z cymbidium może już być problem, sporo droższe. Pozdrawiam - Jola
![]() |
![]() |
#287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#288 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ja też mam ślub w sierpniu i nadal nie wiem co z bukietem.wiem tylko ze kolorystyka to zielen pomarancz i ciemny róż.Jestem w trakcie intensywnych poszukiwań ![]() pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() Edytowane przez sloneczuszenko Czas edycji: 2010-07-15 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Załączam zdjęcie sukienki, może ktoś coś zaproponuje, bo nie mam pomysłu na bukiet. Sukienka ma na srebrne aplikacje, nie będzie tej falbany, garnitur jest grafitowy. Ja jestem wysoka (177). Nie wiem czy pasowałby bukiet w kształcie kuli czy zwisający ![]() I jeszcze pytanie? Na jaki czas przed ślubem należy zamówić bukiet?
Wszystkowątek : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=954556 Wątek kosmetyczny : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77921581 Edytowane przez izzie Czas edycji: 2010-07-13 o 20:29 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zadomowienie
|
jak byłam u kwiaciarki bukiet zamówic to powieziała ze zwisające bukiety optycznie wydluzaja sylwetke wiec jesli juz jestes taka wysoka to moze lepszy bukiet kulka
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
Witam, proszę o pomoc
![]() Mój ślub 11 września. Bardzo proszę o pomoc, nie wiem jakie kwiaty są dostępne we wrześniu. ![]() Jolu i Eweleno, pomóżcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Dopiero trafiłam do tego wątku.
![]() Na kwiatach nie znam się kompletnie, proszę więc o pomoc. Moja suknia jak na dole. Mam 164 cm wzrostu, w butach ślubnych 174. Włosy mam ciemne, oczy piwne, karnację mam niezbyt jasną i będę opalona. Mam ciepły typ urody. Suknia jest w kolorze śmietanki. Proszę o podpowiedzi. Nie ukrywam, że najchętniej zrezygnowałabym z bukietu całkowicie, ale to chyba tak nie można... ![]() Jeśli już muszę, to widzę się z różą/różami.
![]() |
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
witam
ja również chciałam prosić o pomoc w doborze bukietu. Mam 173 cm wzrostu, szczupła, oczy brazowe, szatynka o oliwkowej karnacji. Myśle o kolorze zielonym, sala bedzie ubrana w zieleni, niewiem tylko jaki bukiet bedzie korzystniejszy, w kształcie kuli czy zwisający, bardzo lubie frezje i storczyki, w wystroju sali bedzie gerbera, wiec moze cos z tym kwiatkiem tez mozna było cos polaczyc, niechciałabym chyba za bardzo róż. Suknia jest snieznobiała, podobna jak w załacznku, tylko moja jest cała z koronki, z trenem brzegi z koronki, i długim welonem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
czy mogłabyś również wkleić zdjęcie swojej sukni? przepraszam, może nie zauważyłam wcześniej, ale zgaduję, że miałaś białą suknię
![]() Aida84 chciałam tylko napisać, że wyglądasz wystrzałowo w tej sukni! ![]() ![]() baskpo jesteś wysoka, więc bardzo ładnie będziesz wyglądała z kulą róż ![]() Edytowane przez flawless Czas edycji: 2010-07-14 o 12:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Suknia jest niezwykle elegancka i nie bardzo widzę taki kolorowy pstrokaty bukiet. Skupiła bym się na białych liliach (koniecznie bez pręcików) i kolorowych innych kwiatach wokół nich. Wybrała bym bukiet z przedostatniego zdjęcia, gdzie podstawą są lilie i uzupełniła go kolorowymi kwiatami (ze storczykiem możesz mieć w sierpniu kłopot) oraz dodała zwisające po bokach niedzwiedzie trawy i koraliku na żyłkach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zrobiła bym naszyjnik z jednej róży - z tkaniny w kolorze szarfy i białej róży. Przykład naszyjnika (tu Pani zrobiła sobie obrożę, choć miało to wyglądać inaczej) oraz torebki kulki. Edytowane przez ewalena Czas edycji: 2010-07-14 o 14:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
Agusia 1983_1983 Hej bardzo mi sie spodobał Twój bukiet, orientowałaś się może jaki będzie jego koszt, i jak jest z dostępnością tych kwiatów, (bo to chyba storczyki) mój ślub 3 września. Pozdrawiam
[I] ![]() ![]() Edytowane przez agusias13 Czas edycji: 2010-07-14 o 17:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.