Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-22, 11:16   #271
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
sms od anoxy

bylismy dzis u neurologa
biedna anoxa, to sie porobilo
a co do neurologa to najwazniejsze ze wiecie co i jak, cwiczenia i bedzie wszystko dobrze
Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Mój właśnie od wczoraj wywija się leżąc na pleckach w prawą stronę
Zoska od wczoraj wywija sie na prawa strone jaklezy na brzuchu, zmowili sie zey stresowac matki
Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
aniaa22 Też się obawiam,że Lenka ma asymetrię,ale na razie ćwiczymy same
jak cwiczycie?
Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
chyba Wam się nie chwaliłam jak Lenka ....
klask i:silna dziewczynka
anuszka
piekna nocka
Stary 2010-09-22, 11:17   #272
FraniaPirania
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Anastazja kończy dziś 11 tygodni

Polecam jesc malo a czesto 5 posilkow dziennie ja w ciagu tyg schudlam 1kg
wlasnie wiem ze dobrze jesc malo a czesto, smialam sie ze bede razem z Ernestem cos wciagac
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 11:29   #273
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś powinniśmy dotrzeć do neurologa
trzymam kciuki i daj znac po wizycie
karolcia, anuszka
piekne te wasze ksiezniczki
Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
JA i mój wielki brzuchol.
a jak waga? zeby rzuch zgubic konieczne sa cwiczenia i madre jedzonko ja mysle ze spokojnie wszystko wroci do normy
Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
ale jestem zła dzisiaj się ważyłam ( zawsze w środy) i nie schudłam nic
głupie węglowodany
moze organizm ruszy

ja wazylam juz 56 a teraz znowu 57 czyli czas sie wziac za siebie i zrzucic te 4kg i oponke
Stary 2010-09-22, 11:30   #274
glooria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Morgana le Fay Pokaż wiadomość
Ej ej dziewczyny!!!

Wujek mojego K. przesłał nam artykuł ( tzn list ) pewnej pani profesor, oraz odpowiedz na ten list, które mówia o kwestii szczepień w Polsce, Europie i na świcie. .....CZY WY COŚ WIECIE ???
Ja w poniedzialek byłam na szczepieniu po 12tygodniu i okazało sie że wycofali szczepionki na rotawirusy doradca szczepienny powiedział że nawet nie posiadaja szczepionek i nie są dostępne nawet za dodatkową opłatą ponieważ uważają że nie jest to potrzebne nawett jakieś artykuły mi pokazywali na dowód więc nie szczepiliśmy na rotawirusy
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 11:30   #275
vette
Zadomowienie

Cytat:
ale jestem zła dzisiaj się ważyłam ( zawsze w środy) i nie schudłam nic )
Wiolek ! nie smucic mi sie tu!
na poczatku odchudzania zwykle tak jest, nie zniechecaj sie
Na rezultaty trzeba czasu, zwlaszcza wagowe, latwiej zauwazyc spadki w wymiarach ale to tez po czasie...
jedz co 2/3 godziny mniejsze porcje zobaczysz Twoj metabolizm przyspieszy
I nie glodz sie po 20 to jeden z najwiekszych bledow zywieniowych, ostatni posilek mozna zjesc nawet 30 min przed zasnieciem ale powinno to byc bialko wolnowchlanialne charakteryzujace sie dlugim czasem trawienia przez co idealne jest jako posilek wieczorny
np ser bialy, ser wiejski /oczywiscie bez pieczywa/

wklejam PRZYDATNE linki dla zainteresowanych

najwieksze bledy zywieniowe:
http://sensei.pl/article/1/38,Najwie...wieniowe-.html

10 pz:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...ostcount=214 70

10 pz:
http://super-sylwetka.pl/dieta/39-od...n-zywieniowych

sniadanko:
http://super-sylwetka.pl/dieta/39-od...stwa-sniadania

idealna dieta:
http://super-sylwetka.pl/dieta/39-od...-idealna-dieta

opracuj diete samodzielnie:
http://super-sylwetka.pl/dieta/39-od...ta-zrob-to-sam

posilki okolotreningowe:
http://super-sylwetka.pl/dieta/39-od...kolotreningowe

wazne:
http://super-sylwetka.pl/dieta/38-od...wo-odchudzania

unikaj:
http://super-sylwetka.pl/jak-schudna...uc-odchudzanie

i co dalej?
http://super-sylwetka.pl/jak-schudna...nie-i-co-dalej

http://sensei.pl/article/1/48,Jak-ulozyc-diete-.html

http://www.sfd.pl/PODSTAWY_UK%C5%81A....-t527693.html

http://sensei.pl/article/1/63,Emocje...zywiania-.html

http://sensei.pl/article/1/47,Najlep...robiowe!-.html

Nie chce robic totalnego OT wiec dajcie znac jezeli chcecie podobna liste odnosnie treningow
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 11:34   #276
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość

Nie chce robic totalnego OT wiec dajcie znac jezeli chcecie podobna liste odnosnie treningow
chcemy
Stary 2010-09-22, 11:37   #277
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

itaksaka - a moja nie chce sie przekrecac, za to podnosi nogi i raczki na brzuchu i sie tak buja to w jedna to w druga strone a teraz od gadania padla, my dzis na 14 na szczepienie wiec musze sie isc szykowac

Wczoraj mialam ochote na czekolade zjadlam paseczek i wiedzialam ze to na @ i dzis sie powoli zaczyna
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-09-22 o 11:47
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 11:38   #278
Morgana le Fay
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Morgana le Fay

Cytat:
Napisane przez glooria Pokaż wiadomość
Ja w poniedzialek byłam na szczepieniu po 12tygodniu i okazało sie że wycofali szczepionki na rotawirusy doradca szczepienny powiedział że nawet nie posiadaja szczepionek i nie są dostępne nawet za dodatkową opłatą ponieważ uważają że nie jest to potrzebne nawett jakieś artykuły mi pokazywali na dowód więc nie szczepiliśmy na rotawirusy
ooo no proszę, ale w sumie tego się można było spodziewać... a pneumokoki jak tam stoją ???

no tak, ale ten artykuł jest o tej całej pozostałej liście szczepionek... ciekawa jestem Waszego zdania o tym HD mozesz napisac cos wiecej co o tym wiesz???

no i jakie szczepionki kojarzone wybierałyście ??? chodzi mi o firmy przede wszystkim...

basienka - w ogole zapomnialam Ci wtedy odpisac!!! wybacz będę za to brac dzisiaj z Ciebie przyklad!
Morgana le Fay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 11:48   #279
glooria
Raczkowanie

pneumokoki byly bezpłatnie w 8 tygodniu
w Angli wszystkie sa bezpłatnie te co w Polsce rozszerzone i za które bulimy kupe kasy a rotawirusy podobno wycofali rok temu ale jeszcze czytałam gdzieś w internecie że niektóre mamusie szczepią w Anglii więc są wyjątki ale u nas w rejonie wycofane więc nie szczepimy bo nie mam jak
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 11:56   #280
itakasia
Zakorzenienie

Morgana
ja jestem szczepionkowa radykalistka i najchetniej nie szczepilabym wcale wiem ze gdyby wogole nikt sie nie szczepil to pewnie za jakis czas mielibysmy epidemie (a moze nie) . nie wszystkie szczepionki zawieraja rtec
Stary 2010-09-22, 11:58   #281
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glooria Pokaż wiadomość
o to u was nawet doradzcy szczepienni są ?

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość

ja to tam ekspertem nie jestem, ale slyszalam ze niektore diety tak maja ze sie stoi w miejscu a potem rusza, moze Ty taka diete masz?
no a tak po drugie to jak karmisz piersia to moze nie odchudzaj sie? czytalam w jakims poradniku zeby nie stosowac diety bo wlasnie pokarm mozna stracic, a dzidzia nie wyciaga nic z Ciebie?

Cytat:
Wiolek ! nie smucic mi sie tu!
na poczatku odchudzania zwykle tak jest, nie zniechecaj sie
Na rezultaty trzeba czasu, zwlaszcza wagowe, latwiej zauwazyc spadki w wymiarach ale to tez po czasie...
jedz co 2/3 godziny mniejsze porcje zobaczysz Twoj metabolizm przyspieszy
I nie glodz sie po 20 to jeden z najwiekszych bledow zywieniowych, ostatni posilek mozna zjesc nawet 30 min przed zasnieciem ale powinno to byc bialko wolnowchlanialne charakteryzujace sie dlugim czasem trawienia przez co idealne jest jako posilek wieczorny
np ser bialy, ser wiejski /oczywiscie bez pieczywa/
aaaaaaaa tak tyle, że ja jestem na diecie ze względu na małego bo ma skazę ( chyba) i żadnego białka nie mogę ( no oprócz duszonego kurczaka )
więc na śniadania i kolacje jem chleb domowy pieczony przez moją babcię z dżemem. a na obiad ziemniaki z duszoną piersią.
i TYLE no jeszcze między zjadam jabłka a wieczorem troszkę macy bo nie moge się powstrzymać. nawet marchewke do obiadu odstawiłam.
i naprawdę TYLE tylko mogę jeść, próbowałam serki kozie ale małego wysypało więc cudownie ( aa jeszcze kawę piję oczywiście bez mleczka)
zobaczymy co mi powie dermatolog 6 października może będę mogła wprowadzac powoli jakies inne produkty ale o serkach czy nabiale raczej mogę pomarzyć

więc jak pogodzić taką dietę z chudnięciem ? bo jak się męcze teraz to pasowało by żebym do tego schudła bo jak będę mogła jeść wszystko to podejrzewam, że "dla siebie" nie będę umiała odstawić słodyczy

i boję się, że będą mi kazali przejść na mm. nie wiem dlaczego ale ja NIE CHCE tak strasznie, że jak pomyślę to płakać mi się chce.
ale kurde jesli dalej mu ta wysypka nie będzie schodzić i do tego jeszcze pokarm mi się zmniejsza to lekarka może mi w końcu kazać. buuuuuuuu
chyba mam dzisiaj jakiś depresyjny dzień
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:02   #282
hd2005
Zakorzenienie

wiolek- dziki

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
a jak waga? zeby rzuch zgubic konieczne sa cwiczenia i madre jedzonko ja mysle ze spokojnie wszystko wroci do normy

moze organizm ruszy

ja wazylam juz 56 a teraz znowu 57 czyli czas sie wziac za siebie i zrzucic te 4kg i oponke
mam 2,5 kg więcej niż przed ciązą

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:07   #283
itakasia
Zakorzenienie

Morgana
tu o szczepionkach z rtecia, dlatego ja nie szczepilam tymi z nfz, i gadanie ze ja bylam tak szczepiona i ok wiec dziecku tez nic nie bedzie mnie nie przekonuje. stad tez szczepilam bez rteci. a koreanska wzw to juz wogole ble takie moje zdanie. ale juz milkne bo jak pisalam ja jestem ortodoksyjna w tej kwestii
Stary 2010-09-22, 12:07   #284
papeteria
Zakorzenienie

Kochane bardzo Wam dziekuję za wsparcie
W poniedziałek z rana planowo stawiłam się w szpitalu.
Skierowano mnie na usg a potem badanko .....booooolesne niestety az sie poryczałam
(dodam ze od porodu bylam tam nie ruszana a tu takie badanko z naciskaniem brzucha włacznie) , moj lekarz akurat byl przy porodzie i badał mnie inny.Potem poszłam na sale i czekałam na swą kolej.Leżałam z fajnymi dziewczynami tyle że na patologii wiec wiadomo że ciężkie przypadki.Jednej w 22tc odeszły wody, ale się odnawiają i dziecko rośnie jest w 27tc , druga miała cukrzyce, skurcze, i ciąża bliżniacza z czego jeden blizniak napewno nie przezyje bo jest za słaby niewykształcony a podtrzymuje tego drugiego , dlatego jest pod obserwacja bo gdy z tym jednym bedzie sie cos dzialo to musza robic ciecie i ratowac drugiego ....jedna była w 7tc i przeszła zabieg zaraz po mnie poryczałam się jak mi opowiadała jak bardzo marzyła o dziecku ale beda próbowac dalej oczywiscie.
Zabieg miałam o 10:30 wykonał go mój lekarz.Położyłam się na samolot,dostałam zastrzyk, zakręciło się w głowie i film mi się urwał, obudziłam się po 15 minutach ale z godzine jeszcze byłam jak naćpana.Dziewczyny miały ze mnie ubaw...
Po 15:00 wyszłam do domu.
A moi faceci bawili się super.Po spaniu Adaś jadł od 120 do 170 ml potem zabawa a przed spankiem upijal jeszcze 10 -20ml i zasypiał(juz teraz wiem czemu karmie co 1,5h )po 20:00 dalismy pierwsza butle NAN HA wypił 70ml i poszedł spać a w nocy budził się co godzine (ostatnie kilka dni tak miał ) i upijał po 20 ml jak tak jadł mi z piersi to nie dziwne ze tak wstawal ale nie chcial wiecej tylko zasypial..... Na szczescie nie chlustal...( tamto wczesniejsze to bylo Nan active w tych malych buteleczkach i po tym mial te rewolucje )

A dzisiejsza noc była jak na niego super bo nie budzil mnie co godzine.Zasnął o 20:00 a karmienia 23:00, 1:10, 4:30 i to już było koniec spania

hmmm a teraz zabieram się za czytanie II części i wogóle to się melduję bo jeszcze tego nie zrobiłam choc wpis już dałam

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:11   #285
hd2005
Zakorzenienie

papeteria- nie było mnie jakiś czas i wszystkiego nie czytałam. Co się stało????? Dlaczego byłaś w szpitalu?

Stary 2010-09-22, 12:11   #286
itakasia
Zakorzenienie

wiolek no wlasnie szkoda ze nie mozesz jesc warzyw moze vette cos poradzi
hd
to ladna waga, a brzuch po cwiczeniach bedzie duzo lepszy, zobaczysz, miesnie zaczna pracowac to sie zmniejszy
Stary 2010-09-22, 12:20   #287
hd2005
Zakorzenienie

muszę zaczać ćwiczyć

Stary 2010-09-22, 12:23   #288
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
dzidzia no ja już nic z tego nie wiem ale chyba jednak to jest skaza. bo oprócz tego co na twarzy ( a to nie są krostki tylko jakby takie suche plamy dosłownie się zlewaja w 1 całość i skorupe tworzą ) na ciele ma małe krosteczki też wstawiałam zdjęcia do tego ciemieniuche taką suchą strzasznie, skorupę na i za uszkami i suchą skórę w zgięciach łokci i na dłoniach. więc chyba to jednak to bo co innego ?
.................
a dupke aleks tez ma cięgle odparzoną. co mu się zagoi to od nowa. chyba poprostu takie wrażliwce te nasze dzieciaczki. aaa i jeszcze ma wysypke koło dupki czasami. już chole.ra wie co to czy uczulenie na pieluszki czy co, nic specjalnie z tym nie robię

ropę po szczepieniu też miał. bardziej martwi mnie, że po kolejnych szczepieniu już w przuchodni siniak dalej jest ( jutro mija 2 tygodnie ) a nie przykładałam po szczepieniu sodą bo on wyskoczył dopiero z 3 dni później
..........
o to jak go "wysypie" na buźce znowu to tak zrobię ale ciężko będzie bo zlewa się w 1 wielką strupkową ranę
Moja ma te krostki, a ich proces wygląda tak:
Pojawia się czerwona otoczka i lekko wystający guzik, po kilku godzinach, jeśli nie je otoczka znika i zostaje sam czerwony guziczek. Guziczki razem na policzkach, za uszkami i na szyjce się pojawiają. Te na policzkach zlewają się w dotyku (bo tego nie widać) w chropowatą powierzchnię- taki papier ścierny. Ale na resztę ciałka nie mogę narzekać.

Z pupą jak mówiłam- u nas pięknie zagoił tormentiol, a teraz profilaktycznie stosuję sudocrem. Zobaczymy, czy coś to zmieni.

Cytat:
jemu też drgała kilka sekund ze ledwo zauważyłam a już przestała.. ale teraz coraz dłużej.. łapię za nóżkę i nieraz przechodzi a nieraz drży dalej
U nas nóżki drgają podczas odbijania, ale to chyba normalny odruch. Natomiast broda tylko po kąpieli- ewidentnie jest jej zimno. I też wydaje takie dziwne dźwięki.
Dzisiaj położyłam ją na przewijaku i zmieniałam ubranko. Była w pampku dosłownie 2 minuty i już całe ciałko marmurkowe. Wzięłam, zawinęłam w kocyk- nie minęła minuta i skóra nabrała odpowiedniego koloru... Zmarźlaczek mój.

I dostała katarek . Za słabo ją ubierałam. Nie wiem co teraz z nim zrobić??? W piątek mamy lekarza, ale do piątku ona mi się zadusi z płaczu ze złości .

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

A co do wzięcia pieska, to raczej nie...
Kurcze Anuszka, a już w Ciebie wierzyłam. Ja na Twoim miejscu bym wzięła. Chyba lepiej, żeby pies był choć przez część swojego życia szczęśliwy, niż miałby (w ostateczności) resztę życia spędzić w schronisku .

Cytat:
PYTANIE: jak często chodzicie do pediatry? (zakładając, że nic sie nie dzieje).
.................
... więc nie mam powodów do wizyty. Zastawiam się czy nie powinnam iść KONTROLNIE?
My byłyśmy ze względu na żółtaczkę 2 razy. Gdyby nie to, to pewnie szłybyśmy dopiero teraz, bo Niunia ma katarek .

Cytat:
Jak tam Wasze brzuchy?
.......................

jak sie tu naczytam o różnych lekarzach, których odwiedzacie to zaczynam wątpić w swoje zdrowe podejście. Pojawia się myśl: a może czegoś nie zauważasz ...
Brzuch- w zasadzie jest mniejszy niż przed ciążą, ale mam nawis nad cięciem i ta skóra jest taka zwiotczała- taki flak... Nie wiem jak z nią walczyć .

Cytat:
Od poniedziałku dieta i basta.
Właśnie... to wczoraj pominęłam. Czy wiesz, że dieta Dukana daje efekty piorunująco szybko, ale cholernie obciąża nerki i wątrobę? To oczywiste, że na białkach się bardzo szybko chudnie. Ale też wypłukuje wszystkie minerały z organizmu

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:27   #289
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

hd - super waga

a gdzie agravka
my juz prawie gotowe idziemy zwarzyc pulpetka, po tem spotkanie z kolezankami
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:28   #290
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
A dzisiejsza noc była jak na niego super bo nie budzil mnie co godzine.Zasnął o 20:00 a karmienia 23:00, 1:10, 4:30 i to już było koniec spania

hmmm a teraz zabieram się za czytanie II części i wogóle to się melduję bo jeszcze tego nie zrobiłam choc wpis już dałam
Papi, jeśli mały budzi się w nocy na 20ml, to prawdopodobnie chce mu się po prostu pić .

. Witaj Kochanie

Stary 2010-09-22, 12:32   #291
muminek88
Zadomowienie

on ma ten napletek strasznie wąski, widac troszke dziurke do sikania i nic pozaytym, nic nie idzie zsunąć...jak Łukasz bedzie rosnal to jest szansa ze samo to sie rozsciagnie a jak nie to sie to natnie. A co do jaderek to 2.10 ide do urologa z nim i bedzie mial ten spray...a jak nie to faktycznie to to sie jakos przyszywa ale nic o tym nie wiem,nie wiem jak to ma wygladac ale to jest konieczne bo w brzuchu jest im z cieplo i moze to nawet bezplodnosc powodowac...
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:49   #292
Linka24
Wtajemniczenie

Ja byłam na kontroli u gin...

I co sie dowiedzialam?? Że przy porodze pękła mi szyjka macicy!! Fajnie ze nikt mi nie powiedział Któraś z was tak miała?? Jakieś konsekwencje tego są? lub będą?? A tak poza tym to niby wszystko ok, cholerne krwawienie poszło w las. No to zobaczymy...

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
misiulka Iga nie lubiła lovi ani tt, wypluwała i krztusiła się, kupiłam jej zwykłą butelkę canpola z kauczukowym smokiem i ssie jak najęta
Coś takiego:
Heheh Mój Misiek na dokladnie to samo! wszystkie smoczki bleee tylko ten najtańszy canpola mniaaam. Heheh oszczedne te nasze dzieci

Papi a nie dawali ci tych bolesnych zastrzyków aby się nei zrobiło jakies zakarzenie???

Edytowane przez Linka24
Czas edycji: 2010-09-22 o 12:56
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 13:10   #293
Morgana le Fay
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Morgana le Fay

Cytat:
Morgana
tu o szczepionkach z rtecia, dlatego ja nie szczepilam tymi z nfz, i gadanie ze ja bylam tak szczepiona i ok wiec dziecku tez nic nie bedzie mnie nie przekonuje. stad tez szczepilam bez rteci. a koreanska wzw to juz wogole ble takie moje zdanie. ale juz milkne bo jak pisalam ja jestem ortodoksyjna w tej kwestii
czyli jakie dokładnie szczepionki wybrałaś i na co ? bo u nas w rodzinei dyskusje wielkie, mój K. przeciwny szczepieniom w ogóle, ja zielona jak groszek na wiosnę...
cena nie ma znaczenia, ważne, żeby szczepionka była najlepsza z możliwych...
Morgana le Fay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 13:17   #294
wiolek1
Zadomowienie

dzidzia a no właśnie a mój żabek ma nie tylko na buźce ale i na ciele i takie bardzo suche co raczej świadczy o tej choler.nej skazie

może posmaruj Alisce pod nosem tą jakąś maścią na katarek i straszne, że się tak szybko przeziębia chyba poprostu musisz ten pokój w którym ją przebierasz dogrzewać

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
hd - super waga

a gdzie agravka
my juz prawie gotowe idziemy zwarzyc pulpetka, po tem spotkanie z kolezankami
ładnie to tak przezywać córe ? :P
ja mojego nazywam okrąglaczkiem ale to dlatego, że ma śmieszną główkę szerszą niż dłuższą

papi,vette, itakasia któraśjeszcze ? co znacie się na minerałach bo ja nie mam pojęcia nic w tym temacie a chciałabym w końcu znaleźć podkład dobry dla mojej gęby myślicie, że ta stronka jest ok ?
http://kosmetyki-mineralne.com/
bo jak pomyślę o tych wszytskich wątkach na wizażu to słabo mi się robi i pewnie bym do niczego nie doszła
a tam mam ładnie wytłumaczone niby
i wogólę to bym pewnie musiała zaczać od kupna pędzla i tych wszystkich próbek coby znaleźć coś dla mnie ?

Edytowane przez wiolek1
Czas edycji: 2010-09-22 o 13:20
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 13:19   #295
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Kurcze Anuszka, a już w Ciebie wierzyłam. Ja na Twoim miejscu bym wzięła. Chyba lepiej, żeby pies był choć przez część swojego życia szczęśliwy, niż miałby (w ostateczności) resztę życia spędzić w schronisku .

Właśnie... to wczoraj pominęłam. Czy wiesz, że dieta Dukana daje efekty piorunująco szybko, ale cholernie obciąża nerki i wątrobę? To oczywiste, że na białkach się bardzo szybko chudnie. Ale też wypłukuje wszystkie minerały z organizmu
Też miałam nadziejkę, że Afganio znalazł domek ale no niestety. Ja wiem, że to nie jest takie proste przyjąć psa.. wydać też.

Dzidzia wiem, że to głupie co napiszę ale skoro pytasz czy wiem to ci odpowiem. Wiem ale mam w głowie nie po kolei i nie ma to dla mnie wielkiego znaczenia. Skoro popadając w bulimie nie liczyłam się ze zdrowiem to lepsza już ta dieta. Będę przyjmować witaminy i Colon C na pracę jelit bo większe zaparcia mi nie potrzebne. Ta dieta jest prostsza i łatwiej mi przyjdzie do niej przywyknąć, wierzę w to. Faza uderzeniowa to 6 dni dla mnie, potem druga gdzie dużo białka i warzyw do czasu aż nie osiągnę celu - minimum 70kg, jak spadnie do 60 to super.
Powiedz mi co takiego wyniszcza organizm i powoduje te skutki uboczne o jakich piszesz? Brak czegoś czy nadmiar białka? Uświadom mnie, może da się coś zaradzić.
Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
on ma ten napletek strasznie wąski, widac troszke dziurke do sikania i nic pozaytym, nic nie idzie zsunąć...jak Łukasz bedzie rosnal to jest szansa ze samo to sie rozsciagnie a jak nie to sie to natnie. A co do jaderek to 2.10 ide do urologa z nim i bedzie mial ten spray...a jak nie to faktycznie to to sie jakos przyszywa ale nic o tym nie wiem,nie wiem jak to ma wygladac ale to jest konieczne bo w brzuchu jest im z cieplo i moze to nawet bezplodnosc powodowac...
aha, rozumiem juz. Pilnuj kochana by na siłę żaden lekarz nie ściągnął bo ponoć są tacy maniacy, że ciach prach i już a dziecko w krzyk i nie wiadomo co robić.. czy uspokajać dziecko czy lać lekarza.
A jąderka to nie są w mosznie tylko w brzuszku? Kurcze, mam nadzieję, że będzie okej i pomogą leki

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 13:23   #296
vette
Zadomowienie

Nie no ja dzis osiwieje
Nocka byla przyzwoita ale od rana malutka meczy brzuszek i pierdki.
W lozeczku spala moze godzine, tak to tylko mamusine raczki i klatka.
Biedactwo moje

Cytat:
ile masz wzrostu?

Cytat:

Brzuch- w zasadzie jest mniejszy niż przed ciążą, ale mam nawis nad cięciem i ta skóra jest taka zwiotczała- taki flak... Nie wiem jak z nią walczyć .
Wlasnie nawis.
Co to za dziadostwo?
Mam takie twarde cos nad cieciem.

Cytat:
.
Nie pozostaje nic innego jak tylko czekac do wizyty w pazdzierniku.
Nie ma co kombinowac.

TRENING:

utrata tluszczu:
http://super-sylwetka.pl/trening/41-...izujemy-aeroby

aeroby czy interwaly:
http://sensei.pl/article/1/29,Aeroby...nterwaly-.html

silowy + aeroby:
http://sensei.pl/article/1/24,Podwoj...aerobowy-.html

trening silowy:
http://super-sylwetka.pl/trening/40-...uczowych-pojec

trening w warunkach domowych:
http://super-sylwetka.pl/trening/40-...poczatkujacych

przysiady:
http://super-sylwetka.pl/trening/40-...omia-przysiadu

aeroby - przydatne czy nie?
http://super-sylwetka.pl/trening/41-...ydatne-czy-nie

http://sensei.pl/article/1/22,Fit---...o-zdrowie.html

http://sensei.pl/article/1/23,FIT---...-czesc-2-.html

http://kulturystyka.com.pl/archiwum/an/205

http://www.zdrowa-dieta.info/rodzaje...anie-tluszczu/

http://sensei.pl/article/1/51,Kobiet...pierwsza-.html

http://sensei.pl/article/1/24,Podwoj...aerobowy-.html

Atlas cwiczen:
http://www.nasportowo.webpark.pl/atlas_cwiczen.htm

Profesjonalnie opracowany atlas cwiczen:
http://www.kfd.pl/atlas-cwiczen-prof...wanie-f92.html

KALKULATOR BF
http://www.linear-software.com/online.html

ODPOWIEDZI NA TWOJE pytania:
http://super-sylwetka.pl/jak-schudna...-odpowiedziach

AKCJA PLAZA :
http://super-sylwetka.pl/jak-schudna...155-akcjaplaza

Edytowane przez vette
Czas edycji: 2010-09-22 o 14:24
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 13:38   #297
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
dzidzia a no właśnie a mój żabek ma nie tylko na buźce ale i na ciele i takie bardzo suche co raczej świadczy o tej choler.nej skazie

może posmaruj Alisce pod nosem tą jakąś maścią na katarek i straszne, że się tak szybko przeziębia chyba poprostu musisz ten pokój w którym ją przebierasz dogrzewać
Nie wolno tej maści do 6 miesiąca- tak czytałam...
Akurat tam gdzie ją przebieram zwykle śpi, więc powinno być chłodno. I bądź tu mądry

Cytat:
Też miałam nadziejkę, że Afganio znalazł domek ale no niestety. Ja wiem, że to nie jest takie proste przyjąć psa.. wydać też.
..........
Powiedz mi co takiego wyniszcza organizm i powoduje te skutki uboczne o jakich piszesz? Brak czegoś czy nadmiar białka? Uświadom mnie, może da się coś zaradzić.
Kiedyś będziesz żałować swojego parcia na niską wagę ...

Nadmiar białka powoduje zakwaszenie organizmu. Nie wgłębiałam się w zasady tej diety, ale wiem jak organizm reaguje na duże ilości białka, bo byłam kiedyś na równie durnej diecie . Obiecaj tylko, że jeśli jednak się na nią zdecydujesz, to będziesz piła ogromne ilości wody- wtedy może będzie ratunek dla nerek.
Cytat:
Wlasnie nawis.
Co to za dziadostwo?
Mam takie twarde cos nad cieciem.
Znaczy mi wisi skóra. A to twarde nad cięciem to podobno kolejne warstwy tkanek, które były zakładane na siebie do szycia. Idę w przyszłym tygodniu na kontrolę, to będę wiedzieć.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-09-22, 14:16   #298
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:

Kiedyś będziesz żałować swojego parcia na niską wagę ...

Nadmiar białka powoduje zakwaszenie organizmu. Nie wgłębiałam się w zasady tej diety, ale wiem jak organizm reaguje na duże ilości białka, bo byłam kiedyś na równie durnej diecie . Obiecaj tylko, że jeśli jednak się na nią zdecydujesz, to będziesz piła ogromne ilości wody- wtedy może będzie ratunek dla nerek.
Znaczy mi wisi skóra. A to twarde nad cięciem to podobno kolejne warstwy tkanek, które były zakładane na siebie do szycia. Idę w przyszłym tygodniu na kontrolę, to będę wiedzieć.
Dzidziu.. chyba żadna z Was nie chciałaby ważyć 90kilo. Wiem, że sama się do tego doprowadziłam i chyba nie powinnam się usprawiedliwiać ciążą, może mogłam temu jakoś zaradzić wcześniej ale nie potrafiłam, nie wiedziałam co robię źle, nie umiałam nic zmienić i nie bardzo wiedziałam jak. Teraz już nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.
Z resztą mój problem siedzi dużo głębiej. Choćbym wylądowała w trumnie to byłabym dumna gdyby to była trumna rozmiaru M czy S a nie XXXXL. To brzmi strasznie okrutnie ale tak już mam. Może na łożu śmierci bym żałowała ale za życia mam takie właśnie przekonanie. Nie chcę być jak modelka, nigdy nie byłam i nie wiem jak to jest ale chcę wyglądać jak człowiek choć podejrzewam, że już zawsze będę dla siebie za gruba choćbym i 30kilo ważyła. Nie dowiem się póki nie spróbuję.
Postaram się dużo pić, w diecie zalecane jest najmniej 1,5litra płynów.
6 dni czystego białka a potem systemem 5/5 dni białkowe i białkowo warzywne, można zmienić system 1/1.. ja chyba wypośrodkuję jakoś i będę lecieć 3/3, dopytam dziewczyny z tamtego wątku. One nie narzekają na jakieś efekty uboczne a niektóre już naprawdę dużo schudły.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 14:22   #299
itakasia
Zakorzenienie

vette
mam 164cm. ale opona znika kiedy waze mniej niz teraz. ja jestem ogolnie drobnej budowy. na stale chcialabym 53- 54kg
Stary 2010-09-22, 14:24   #300
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Postaram się dużo pić, w diecie zalecane jest najmniej 1,5litra płynów.
6 dni czystego białka a potem systemem 5/5 dni białkowe i białkowo warzywne, można zmienić system 1/1.. ja chyba wypośrodkuję jakoś i będę lecieć 3/3, dopytam dziewczyny z tamtego wątku. One nie narzekają na jakieś efekty uboczne a niektóre już naprawdę dużo schudły.
Ja nie twierdzę, że nie da się schudnąć, bo nadmiar białek ZAWSZE powoduje szybkie chudnięcie. Żadna źle zbilansowana dieta nie daje tzw. efektów ubocznych od razu. No chyba, że głodówka .

Niemniej zastanawia mnie co z tłuszczami? One są przecież w ludzkim organizmie niezbędne do wielu procesów, w tym przyswajania witamin i przemian metabolicznych związanych między innymi z trawieniem i utratą wagi... Hm..

Wiolek odnośnie ilości Twojego pokarmu... Pamiętaj, że wraz z wiekiem dziecka jego zapotrzebowanie wzrasta, a przecież nie produkujesz nagle 200ml. Zagęszczenie składników odżywczych się zmienia, więc ilość w ml wcale nie musi być większa. U mnie też jest mleczka mniej niż przez ostatni czas. I od 2 tygodni karmiłam obydwoma piersiami, a od 2-3 dni mała po skończeniu jednej jakoś nie ma ochoty na drugą. W dzień ściągam na raz max 80-90ml. W nocy do 130 z jednej "nieużywanej" piersi.

. Witaj Kochanie

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-09-22 o 14:34
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości