|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
![]()
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
ja tez uwazam ze sklepy to nie tragedia, ja mala ze soba zabieram, bo tak czy siak nikomu bym jej nawet nie zostawila
![]() ![]() jestem zla... moj maz w koncu ma dwa dni wolnego, przymila sie do mnie od niepamietnych czasow... a ja co? okres.... ![]() ![]() ![]() w zamian za to strzelilam sobie drinka z whisky i niestety przy kazdym lyku mnie wykrecalo... odzwyczailam sie od alkoholu totalnie! musze sie na nowo nauczyc pic ![]() a teraz ide spac, bo nie ma co robic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
A ja sobie z sąsiadami imprezuje
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
Dzieki Ania
My juz po, fajnie bylo, pospiewalismy jaraoke na sing starze, ale padam przez to przestawienie czasu:/ Wydoje sie i ide spac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Anastazja spała do 7.30
![]() ![]() ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My juz po weekendzie. Fajnie było, Franek grzeczny. Od 3 dni spi od 8 do 3 ( na nowy czas), ciekawe czy mu tak zostanie? Nawet zmiany nie przeżył tak xle, bo przetrzymaliśmy go do 19.30 i obyło ię bez histerii. Dziś piękna pogoda więc pewnie większość czasu spędzimy na zewnątrz. |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
Marta fajnie, ze weekend sie udal.
Ja sciagne mleczko i dalej idziemy spac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniecznie pochwal sie strojem wróżki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-11-01 o 12:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
niezawsze fajnie ze imprezka sie udala ![]() ![]() nocka jedna z najgorszych ostatnio. padam na twarz a do tego wyskoczyla mi opryszczka ogromna pod nosem ![]() ja miska zabieram na zakupy. w biedronce jest kilka razy w tygodniu. do galerii teraz przestalismy go zabierac ale to dlatego ze wszystko musi byc na tempo zeby z dojazdem zakupami i powrotem zmiescic sie miedzy karmieniami (nie wyobrazam sobie nakarmic go w sklepie lub w samochodzie przy tym jego darciu sie i wierzganiu) jedyne co to do kosciola miska bym teraz nie wziela. kazdy stoi jedno na drugim kichaja chuchaja. tego sie boje. |
![]() ![]() |
![]() |
#281 | ||
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() No pogoda naprawde piekna tez nie pamietam aby 1.11 bylo tak ladnie, nie raz juz sypło sniegiem niezawsze i jak kupilas meteoryty ? i pochwal sie nam tu wrozko zdjeciem ![]() ania jak sie dzis czujesz ? martysek jak kregoslup ? Cytat:
TZ mowil ze chodzil z nim po mieszkaniu..w lazience rozejrzal sie nie ma mnie placz w kuchni ,przedpokoju, pokoju jednym i drugim ta sam sytuacja ze rozgladal sie i placz...wyraznie mnie szukal...a jak juz bylam w domu i bawil sie w lozeczku to w pewnym momencie zaczal marudzic ,TZ wzial go na rece a ten od razu sie rozgladal w poszukiwaniu mnie,zobaczyl i spokoj...chyba sobie zrobie swoje zdjecie w skali 1:1 ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- ![]() ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-11-01 o 08:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
ania -współczuje nocki
![]() ![]() ![]() ![]() Nastka polubiła piosenkę DUBI DUBI DUB smerfne hity ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zadomowienie
|
Odnośnie zabierania do sklepów, to wiadomo każdy robi jak uważa. Ja mam swoje zdanie na ten temat. Z małym chodzę owszem do małych, osiedlowych sklepików ale do dużych sklepów czy supermarketów Go nie zabieram. Po pierwsze mi niewygodnie a po drugie nie chcę Go niepotrzebnie narażać. Ja dzidzia uważam, że dziecko hartuje się na dworzu, na spacerach przy różnej pogodzie. Spacerowalam z Nim nawet jak wiało i lało. Natomiast supermarkety to skupiska wirusów i nie chcę Go niepotrzebnie narażać, bo jak napisałam moim zdaniem to hospitalizacja na życzenie.
Nie chodzi mi oczywiście o uchronienie Go przed przeziębieniem, bo wiadomo że tego się nie da uniknąć i każdy prędzej czy później zachoruje. Mam na myśli poważne choroby przez które maleństwo może trafić do szpitala. Ale oczywiście każda mama robi jak uważa najlepiej. Moj mały coś się od tygodnia przestawił, Zawsze spał do 8-8.30 czasem max. 9 a od jakiś kilku dni budzi się o 6.30-7.030 a ja chodzę niewyspana ![]() Teraz śpi a kolo 11 jedziemy na cmentarze. Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2010-11-01 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
Jestem wykonczona. wczoraj tz mial urodziny, mial za duzo nie pic, ale wiecie jak to jest. Jeszce jednego i tak sie ututlal. Mala budzila sie czesto. Do diabla z takimi imprezami. Dzis zdrowieje. ach Ci faceci.
#286 |
Wtajemniczenie
|
A mnie zapalenie oskrzeli dopadło....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
ja juz wyszlam z zatok bogu dzieki
![]() wlasniebede smazyc kotleciki ziemniaczane by karolcia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrowiej szybko. ja tez sie boje bo co rok o tej porze mniej wiecej mnie dopada. mam nadzieje ze tym razem skonczy sie na przeziebieniu tylko |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspolczuje ![]() Cytat:
![]() my juz dawno po cmentarzu wypilam dwie kawy a dalej jakas spiaca jestem jak lunatyk chodze
![]() |
#290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
A my dzieci raczej bierzemy wszędzie... i bylo tak z Łucją, i jest tak z Łucją... owszem nieraz lecę sama, jak mąż może zostać, albo ktoś... ale jak nie ma możliwości, albo wszyscy jedziemy, to dzieci jadą z nami
![]() To nie jest tak, że idziemy na spacer do Reala czy Tesco, kupujemy i wynosimy się... trza zrobić zakupy, robimy i tyle ![]() Odnośnie szczepionek, no to my niczym nie szczepimy, jedynie podstawowe darmowe szczepienia... Ja tak byłam szczepiona, mąż, rodzina cała, to i dzieci nasze mogą być tak samo szczepione... a jedno kłucie więcej czy dwa... dziecko i tak tego pamiętac nie będzie... Co do przesunięcia godziny, to jakoś nie odczułam... Julka ładnie śpi, w dzień też nie ma problemu... jest przekochana... Rano wstała, trochę się pobawiła, 2,5 godziny spała... bo zrobiliśmy sobie spacer na cmentarz, a potem po lesie, ok 5-6km... przyszliśmy do domu, godzinę się pobawiła, w tym czasie zjadła i śpi już od 2 godzin znowu... ma zdrowie dziewczyna. A noce w sumie jak je o 19:30, tak kolejne jedzenie gdzies ok 7-7.30. Owszem przebudza się w nocy, dostaje smoka i śpi dalej... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
basienka super ze Julcia tak ladnie spi
![]() aniaa no a mimo ze sie niby wyspalam jakas spiaca jestem ![]()
#293 |
Wtajemniczenie
|
hej! piszecie o marketach, ja Adę biore, bo to dla mnie zadna frajda chodzic samej po sklepach, jak wiem, ze ona w domu za mna placze...
dzis bylismy na super spacerku w puszczy, wklejam troszke zdjec |
![]() ![]() |
![]() |
#294 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Papeteria, dziękuję za troskę. Dziś już trochę lepiej, bo zmusiłam wczoraj TŻta do porządnego masażu. Agravka, śliczne zdjęcia ![]() Dziewczyny, jakie macie duże wanienki? My mamy tę z Ikei i od jakiegoś czasu jak Mała się wierzga, to uderza główką o jej ściankę i płacze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Wtajemniczenie
|
Ja też taką mam. Jak na razie jest na styk.
#296 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Masz prawo do niego, choć ja się z nim nie do końca zgadzam. I tak jak Basienka- nie chodzę do marketu na spacer, tylko po zakupy ![]() Kurcze zawsze spacerujesz z fotelikiem? Ja gdzie się da zabieram gondolę, bo Mała mi się jakaś taka powykrzywiana w foteliku wydaje. No i nie przepasa siedzieć w nim za długo. Fotelik służy nam tylko do jazdy autem... Cytat:
![]() Ja mam wanienkę ponad 100cm i nie mam tego problemu. Ostatnio lejemy mniej wody, kładziemy pieluszki pod głowę i Maluch pluska sobie sam ![]() ![]() Alisie się coś poprzestawiało i dziś w nocy znowu się obudziła i zaczęła stękać i marudzić. To nie był ryk, tylko takie donośne sprzeciwianie się. Ze smokiem w buzi. Po godzinie skapitulowaliśmy i zasnęliśmy. Obudziłam się po jakimś czasie i spała jak zabita :P. Ciekawe jak długo ze sobą dyskutowała. (wcześniej po każdym karmieniu odłożona do łóżeczka zasypiała na spokojnie).
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie ![]() ![]() ![]() Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-11-01 o 16:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#297 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a te z ikei rzeczywiscie male sa bo ostatnio patrzylam misiek od poludnia praktycznie caly czas sie darl ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
Witam, by już po 2 cmentarzach, pysznym obiedzie u mamy ale się najadłam, dieta przez następny tydzień
![]() ![]() A co do zakupów to jak pisze basia i dzidzia, chodze do mniejszych marketów typu biedronka bo tylko takie u mnie są i chodzę na zakupy a nie spacer, robię listę wchodzę pakuję potrzebne rzeczy i wychodzę max zajmuje mi to 30minut....a jak robimy większe zakupy to z TZ łatwiej się pakować itd. A czasem chodzę sama, choć rzadko hehe ale to indywidualna sprawa ![]() A mała nie lubi zbyt dużo ludzi, bo u rodziców było trochę gości i mała się denerwowała, jak poszliśmy do pokoju siostry odrazu się uspokoiła ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#299 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ja raczej zawsze tez w gondoli, a dzis w foteliku dlatego, bo do puszczy musielismy dojechac i myslalam, ze usnie w aucie...zeby jej sto razy nie przekladac |
||
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
A my nie mamy wanienki. Tzn mieliśmy ale dałam znajomej. Myśmy mieli ta dużą i się wkurzalam że tyle wody trzeba by dziecko było całe zakryte,bo tak Julia lubi najbardziej,więc kupiłam większą miche,taka bardziej podłużna i jest super. A jeszcze trochę i dziecko będzie siedzieć więc na nic większa wanienka. Podobnie było z Łucja. Nasza mała coś już śpiąca i głodna ale przetrzymam ja a raczej postaram się do 19
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.