*** Dukanie od 31.10.2010 *** - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-09, 07:46   #271
moniczorek
Podróżniczka

Dot.: *** Dukanie od 31.10.2010 ***

Hej

a ja se wciełam właśnie wieśniaczka

Cytat:
Napisane przez layla_lbn Pokaż wiadomość
Missi1989-Twój podpis, łał, gratuluję!

A ja mam pytanie, mam jakiś 12-14 dzień cyklu, to normalne, że wtedy zawsze jestem jakaś taka napompowana? Waga nie spada, brzuch rośnie... mimo trzymania diety
Ja też mam tak samo ostatnio..tzn ostatnio od kilku miesięcy. Czuje sie bardzo ocięzała i obołała ( patrz piersi) w dniach płodnych niż przed okresem czy w trakcie. Dziwne to

Cytat:
Napisane przez Missi1989 Pokaż wiadomość
Heyka .Mozna dolaczyc do Was??Dzis koncze pierwsza faze .Zaczelam dukac jakies trzy tygodnie temu ale trwalo to tylko tydzien bo lezalam w szpitalu wiec postanowilam zaczac od nowa .Pierwsza faza bez grzechow choc ciezko bylo bo bylam na urodzinach u bratowej a tam salateczki,chipsy,ciasta, ciasteczka .Dalam rade .Przynioslam ze soba butelke coca-coli zero i cala wydydnilam .Hmm az dwa litry ale lepsze to niz zjedzenie czegos niedozwolonego .
witaj z nami gratuluje już uzyskanych efektów
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 09:48   #272
monias_wawa
Raczkowanie

oki zatem dziś:

śn. -7 grubszych plastrów/tak ok. 20 dag/ polędwicy z indyka z musztardą
II sn. jogurt naturalny bez cukru z otrębami
ob. wieśniak z cebulką i grillowanym kurakiem
przekąska - jajecznica z dwóch jajosiów, której wczoraj nie zjadłam mimo, że byłam głodna i bardzo za mną cały dzień chodziła, ale nie miałam dosłownie siły podnieść łapkę a co dopiero otworzyć lodówkę.

Nie mam booksa przy sobie a chciałabym dać odpowiedz mojej rodzicielce. Czy możemy jeść duszony w chudym rosołku i szybkowarze, chudy, młody schabik pozbawiony białej tłuszczowej błonki? /podejrzewam, że nie?/
monias_wawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 10:34   #273
Watorzynka
Raczkowanie

Dzisiaj minął tydzień od kad dukam z wami i... moja nastawienie jest straszne;/ ok, waga 55kg czyli 3kg w dól, ale ani cm w brzuszku!!! ani jednego.. a to dla mnie najwazniejsze... mam pierwsyz dzien kryzysu chyba...
Stary 2010-11-09, 11:07   #274
monias_wawa
Raczkowanie

a ćwiczysz? może zacznij tak po 100 -200 brzuszków rano lub wieczorem. Zonaczysz, że po tygodniu0dwóch będzie wszystko wyglądało lepiej. A nie masz zaparcia albo nie zbliza Ci się okres?
Stary 2010-11-09, 12:18   #275
Watorzynka
Raczkowanie

No własnie mam 3 dzien okresu...;/ Ja chodze 5 razy w tygodniu na siłownie;/ trener mi układał terening własnie na spalanie..;/ teraz nie bylam 3 dni.. ale ja przy okresie nie funkcjonuje (choc od kad biore hormony przynjamniej jestem w stanie podniesc sie z łózka, no ale tez mi sie przybrało na wadze;/) nie wiem naparwde dzisiaj sie zmartwiłam i po raz pierwszy chciałam sie objesc.. tak hmm zajesc smutki i zajdałam serkami wjeskimi, jajakai i kurczakiem haha xD

A co do brzuszków ok wiesz mozna je robic jednak tuszczyku to one za bardzo nie spala, wspomagaja owszem ale raczej rzezbia, tworza miesnie.

Żeby nie było przeczytałam w koncu ksiązke i się zastanawiam, może ja popełnilam blad.. bo wazylam 58kg maiłam 3 dni uderzeniówki i teraz robie 1/1 ... moze jednak warto 5/5? jaka wy stosujecie?
Stary 2010-11-09, 12:57   #276
monias_wawa
Raczkowanie

Rozumiem Ciebie, ale po wielu miesiącach objadania się, nasz żołądek, kiszki, otrzewna sa rozepchane. Dzieki ćwiczeniom spinasz mięśnie które mają wyższe zapotrzebowanie na energię itd. A jeżeli chodzi o okolice oępka i fałdkę ciut poniżej to obawiam się, że balsamy i takie maszynki do rozbijania tłuszczu mogą pomóc.
Stary 2010-11-09, 13:36   #277
Watorzynka
Raczkowanie

Wiesz co? ja bardzo schudłam rewerlacyjnie sie czułam.. nakumolowało sie stresów,zaczełąm barc hormony, pierwsze były żle dobrane... i przytyłam wciagu miesiaca ok5kg...;/ w rezultacie wrócilam do 58kg. Ale od wrzesnia ciagle bylam na "mojej" diecie hahah tj zdrowe jedzenie 5razy dziennie co 3h ost posiłek ok.18 i codziennie 2h ruchu minimum... dawniej działało.. a teraz nic;/ i tak sie załamałam.. po raz pierwszy w życiu że szkoda gadac. później zdecydowałam sie na Dukana i nabrałam takiej niesamowitej energi i motywacji ze cos niesamowitego ale ta waga.. to pikus... brzuchol.. chyba kupie haha xD to cos z reklamy MANGO hahahha co mi wytrzepie to sadło hahahhaha xD

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

ahhahahah xD obługa tego forum przerasta moje umiejetnosczamias t tutaj niechcacy odpisąłam na blogu i teraz nie moge skasować no ale cóż zycie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-09, 13:42   #278
monias_wawa
Raczkowanie

MANGO, hihihii myslałam, że kiedyś jak wchodziły te produkty to interes pociągnie to ok. roku - może 2, ale nigdy bym sie nie spodziewała, że po paru latach w kablówce będzie stać ich na odrębny kanał MANGO NON STOP
Stary 2010-11-09, 13:46   #279
Watorzynka
Raczkowanie

Ty sie smiej!!:P moja sąsiadka jest fanka wiesz ile już niezwykle POŻYTECZNYCH rzeczy zakupiła? po okazyjnej cenie rzecz jasna:P:P

No ale z braku laku wiesz jak ja to mówie brzuch-> moj przyjaciel od dzieciecych lat po prostu nie chce mnie zosatawiać samej tylko że... ja chetnie w koncu sie go pozbęde:P a powiedz mi ty robisz 1/1 czy 5/5 dni?
Stary 2010-11-09, 14:42   #280
bzyka_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez VanillaCafe Pokaż wiadomość
Chrzan raczej nie jest dozwolony, większość takich gotowych ma w składzie cukier, sprawdź u siebie.
Co do Danio , to to samo:
"Skład:twaróg odtłuszczony, śmietanka, cukier, mleko odtłuszczone. Bez konserwantów. Wartość energetyczna w 100 g-134 kcal."

Zamiast Danio polecam serek homo naturalny ze słodzikiem (ja lubię w proszku) i aromat. Smakuje niewiele gorzej a jest zgodny z dietą.
o kurka, a mi kilka już osób powiedziało, że mogę Danio, jak mam ochotę na coś słodkiego. byle nie za często. trudno, będę jadła homo.
a chrzan w takim razie odstawie i tak sprawiało mi to średnią przyjemność, bo mam tylko ostry, więc po spożyciu płakałam i ledwo mogłam oddychać.

bzyka_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 14:51   #281
VanillaCafe
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bzyka_87 Pokaż wiadomość
o kurka, a mi kilka już osób powiedziało, że mogę Danio, jak mam ochotę na coś słodkiego. byle nie za często. trudno, będę jadła homo.
a chrzan w takim razie odstawie i tak sprawiało mi to średnią przyjemność, bo mam tylko ostry, więc po spożyciu płakałam i ledwo mogłam oddychać.
Hmm, a gdzie Ci tak mówili? Przeczytaj książkę koniecznie , jeśli nie czytałaś
Obie książki Dukana (do pobrania):
Pierwsza: "Nie potrafię schudnąć" http://www.multiupload.com/0JSI8099OL
Druga: "Metoda doktora Dukana" http://www.multiupload.com/NRHL8EGKGU

Tu masz wątek gdzie i co kupić:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380137

I nie grzesz więcej
VanillaCafe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 15:13   #282
bzyka_87
Raczkowanie

książki czytałam i co jakiś czas zaglądam. a mówiły mi najczęściej znajome, które na prawdę dużo pochudły. może specjalnie chciały mnie pozostawić przy mojej wadze
nic to, obiecuję poprawę

Stary 2010-11-09, 17:29   #283
klaudia77
Rozeznanie

GG do klaudia77

Cytat:
Napisane przez Watorzynka Pokaż wiadomość

No ale z braku laku wiesz jak ja to mówie brzuch-> moj przyjaciel od dzieciecych lat po prostu nie chce mnie zosatawiać samej tylko że... ja chetnie w koncu sie go pozbęde:P a powiedz mi ty robisz 1/1 czy 5/5 dni?

Dołączam i ja do tej walki z brzuchem... Nie jestem jakoś pulchna czy okrągła wszędzie tylko wszystkie nadprogramowe kilogramy idą mi w brzuch. Nie w uda czy tyłek czy gdzieś tylko właśnie w ten przeklęty brzuch, którego tez się nie mogę pozbyć. Mam nadzieję, że z Dukanem mi się uda Generalnie u mnie to rodzinne, że wszyscy tyją w okolicy brzucha.. :/

klaudia77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 17:56   #284
Watorzynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klaudia77 Pokaż wiadomość
Dołączam i ja do tej walki z brzuchem... Nie jestem jakoś pulchna czy okrągła wszędzie tylko wszystkie nadprogramowe kilogramy idą mi w brzuch. Nie w uda czy tyłek czy gdzieś tylko właśnie w ten przeklęty brzuch, którego tez się nie mogę pozbyć. Mam nadzieję, że z Dukanem mi się uda Generalnie u mnie to rodzinne, że wszyscy tyją w okolicy brzucha.. :/
w kupie razniej:P u mnie to samo wszystko idzie w brzuch... dzisiaj miałam dzien kryzysu objadłam sie jak nigdy, niby wsyztkoz dozowloncyh rzeczy ale wrr...;/

czy ktos mi odpowie:P:P czy po 5/5 sa wieksze efekty? bo w ks pisze ze dla tych którzy chca zrzucic ponad 10 kg. ja chciałam 8kg wiec... sama nie wiem doradzi mi ktos????: prosi:
Stary 2010-11-09, 18:16   #285
VanillaCafe
Wtajemniczenie

Cytat:
w kupie razniej:P u mnie to samo wszystko idzie w brzuch... dzisiaj miałam dzien kryzysu objadłam sie jak nigdy, niby wsyztkoz dozowloncyh rzeczy ale wrr...;/

czy ktos mi odpowie:P:P czy po 5/5 sa wieksze efekty? bo w ks pisze ze dla tych którzy chca zrzucic ponad 10 kg. ja chciałam 8kg wiec... sama nie wiem doradzi mi ktos????: prosi:
Wydaje mi się, że wg Dukana nie ma różnicy między 5/5 a 1/1 jeśli chodzi o efekty. 5/5 zalecane jest właśnie przy większej nadwadze, pozwala na szybsze zgubienie kilogramów, jednak przy 1/1 kilogramy spadają wolniej ale na wadze nie ma większych wahań. Ja wybrałam 3/3

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-09, 18:33   #286
Trele_Morele
Zakorzenienie

Doradzcie mi na dziś wieczór jakiś dobry sprawdzony deserek bo sama nie umiem sie na nic zdecydować .. a chcica na słodkie ogroooomna ;/

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 19:42   #287
Watorzynka
Raczkowanie

Cytat:
Wydaje mi się, że wg Dukana nie ma różnicy między 5/5 a 1/1 jeśli chodzi o efekty. 5/5 zalecane jest właśnie przy większej nadwadze, pozwala na szybsze zgubienie kilogramów, jednak przy 1/1 kilogramy spadają wolniej ale na wadze nie ma większych wahań. Ja wybrałam 3/3
Właśnie znajoma też robi 3/3 i jak efekty u ciebie? bo ja mam przestój...;/ i nie wiem dlaczego;/
Stary 2010-11-09, 19:58   #288
Emilius
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
czy mogę się dołączyć do Waszych zmagań?
Bedzie mi łatwiej, jeśli bedę mogła się poradzić kogoś kto jest zaprawiony w bojach.

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Idę właśnie na zakupy. Moze ktoś szybko mi poleci w co sie zaopatrzyć?

63-62-61-60-59-58-57

Emilius jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 20:08   #289
bzyka_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emilius Pokaż wiadomość

Idę właśnie na zakupy. Moze ktoś szybko mi poleci w co sie zaopatrzyć?
Witaj
Jak lecisz na zakupy to kup sobie biały ser, duży twarożek farmerski, jajka, maślankę i jakąś rybke. A no i cole zero, jak chcica

Zastanawiam się czy nie zjadłam za dużo jajek. Niby nie jest napisane, jaka jest maksymalna ilość. Jestem zdrowa, nie mam podwyższonego cholesterolu, więc nie muszę się ograniczać. Ale na śniadanie łącznie zjadłam 4 białka i 3 żółtka.
W ogóle jakaś taka wygłodzona siedzę teraz, choć przed chwilą jadłam. Może to po siłowni?

Edytowane przez bzyka_87
Czas edycji: 2010-11-09 o 20:12
Stary 2010-11-09, 20:46   #290
VanillaCafe
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie znajoma też robi 3/3 i jak efekty u ciebie? bo ja mam przestój...;/ i nie wiem dlaczego;/
Po 3 dniach PW 200g na plus, ale na PP waga znowu spadnie. Mi 3/3 odpowiada
Stary 2010-11-09, 21:26   #291
Watorzynka
Raczkowanie

Cytat:
Po 3 dniach PW 200g na plus, ale na PP waga znowu spadnie. Mi 3/3 odpowiada
200gram to pikus znaczy ja rozważam to 5/5 na razie zobacze czy po 3 dniach nie bede miała już silnej potrzeby na cos innego:d
Stary 2010-11-10, 08:40   #292
monias_wawa
Raczkowanie

Witajcie Koffane)

Wczoraj znikłam nagle gdyz musiałam pojechać na audit a jak wróciłam do domu to jedyne na co miałam siłę to jajeczniczka z dwóch jajosiów na szynce drobiowej i wgryzienie w poduchę.

ja dzis ostatni uderzeniówki i od jutra zaczynam 3/3. 5/5 nie dam rady a 1/1 to za duż dla mnie zamieszania. Poza tym obliczyłam, że jak 11 listopada zacznę 3/3 to wigilia, I dzień świąt i sylwka mam mięsno warzywnego)
Stary 2010-11-10, 09:17   #293
Watorzynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monias_wawa Pokaż wiadomość
Witajcie Koffane)

Wczoraj znikłam nagle gdyz musiałam pojechać na audit a jak wróciłam do domu to jedyne na co miałam siłę to jajeczniczka z dwóch jajosiów na szynce drobiowej i wgryzienie w poduchę.

ja dzis ostatni uderzeniówki i od jutra zaczynam 3/3. 5/5 nie dam rady a 1/1 to za duż dla mnie zamieszania. Poza tym obliczyłam, że jak 11 listopada zacznę 3/3 to wigilia, I dzień świąt i sylwka mam mięsno warzywnego)
Włąśnie ja też zdecydowałam się wczoraj na 3/3 zobaczymy co z tego bedzie dzisiaj byłam w ciezkim szoku, bo wczoraj miałam kryzys wiec objadłam sie niesamowicie od rana do wieczora jadłam (oczywiscie wszytko dozwolone) staje rano na wadze a tu 1kg mniej! myslałam że padne kocham to diete

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

i dzisiaj nawet w cm w moim brzusiu widze poprawę : jupi:
dziewczyny skakać mi się chce z radości!!!!

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Kurcze ja wg zapomnaiłam o świetach.... u mnie w swieta nie ma ze nie jem;/ kurde trzeba sie sprezyc! zeby byłą na swieta III faza zrobie sobie uczte I dnia swiat.. albo cos nie wiem sama a myślicei ze jak w 2 dni by sie objadło tak ze sie nie da chodzic w świeta to co? hahah dieta poszła by sie rypkać?
Stary 2010-11-10, 09:39   #294
katkasiek
Rozeznanie

GG do katkasiek

Cytat:
Włąśnie ja też zdecydowałam się wczoraj na 3/3 zobaczymy co z tego bedzie dzisiaj byłam w ciezkim szoku, bo wczoraj miałam kryzys wiec objadłam sie niesamowicie od rana do wieczora jadłam (oczywiscie wszytko dozwolone) staje rano na wadze a tu 1kg mniej! myslałam że padne kocham to diete

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

i dzisiaj nawet w cm w moim brzusiu widze poprawę : jupi:
dziewczyny skakać mi się chce z radości!!!!

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Kurcze ja wg zapomnaiłam o świetach.... u mnie w swieta nie ma ze nie jem;/ kurde trzeba sie sprezyc! zeby byłą na swieta III faza zrobie sobie uczte I dnia swiat.. albo cos nie wiem sama a myślicei ze jak w 2 dni by sie objadło tak ze sie nie da chodzic w świeta to co? hahah dieta poszła by sie rypkać?
Taaak.... to pozytywy tej diety, nawet jak jesz dużo ale wg zasad waga spada.

Co do świąt.... proponuję właczyć sie w przygotowania, zrobić rybkę w galarecie, jakieś ciasto dukanowe, może sałatkę. Nikt się nie zorientuje, a ty będziesz mieć co jeść

The Hidden Wiki
katkasiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-10, 09:40   #295
monias_wawa
Raczkowanie

dzisiaj plan

śniadanie - 250 ml kefir 0% z otrębami
II śn - 250 ml kefir 0%
obiad: mięsko chude wołowe /na którym gotowałam na najbliższe 3 dni/ rosołek

kolacja - kurak z grilla z dipem koperkowym)) lub grubsze plastry polędwicy z indyka, podsmażone na teflonie też z dipem koperkowym
lub omlecik z tunczykiem lub może jakaś pyszna duszona rybka?

będę na zakupach to wszystko kupię na dwa dni bo jutro nic nie działa.

a potem idę na mecz siatkówki - Polibuda Warszawa-AZS Olsztyn)
Stary 2010-11-10, 10:07   #296
Watorzynka
Raczkowanie

Faktycznie trzeba się zaopatrzyć na 2 dni

katkasiek
ale widzisz ja na świeta jade do dziadków od dziecka tam jeździmy, a moja babcia byłą kucharka od najmłodszych lat, a kiedy zaczeła pracować, spełnia się na świeta i zawsze kiedy przyjezdzamy wszyscy i nie możesz jej pomoc, a jak czegos nie dojesz(bo o nie jedzeniu, nie ma mowy) to pytanie prosto w oczy "a co nie smakuje Ci?" hahah nie wiem cos bede musiała wymyślić a w wigilie znowuż tylko jedna osboa odchodzi od stołu, czyt. babcia i mamy pewnie z 8 dan na szczescie juz nie 12 najwyzej po tych 2 dniach zrobie sobie 5 dni samych protein i wróce dalej do diety.. zobacze jeszcze czasu a czasu A kto powiedział ze wytrwam

a moj plan an dzisiaj to była jajecznica z szynka z indyka i nic wiecej bo wczoraj w złosciach wyjadłam wszystko lodówki

wg to miałam nawet pyszne ciastko w rece (bynajmniej nie dietetyczne) prawie w buzi ale odłożyłam i zjadłam korniszona
Stary 2010-11-10, 10:10   #297
Emilius
Raczkowanie

Dzisiaj mój pierwszy dzień diety dukanowej.
Wczoraj po prędce na zakupach zaopatrzyłam się w:
- serki wiejskie lekkie - 3% tłuszczu
- jajka
- mleko chude
- kefiry 0% normalne ale tez owocowe Jovi 0% jogurty do picia waniliowe tej samej firmy (pytanie brzmi, czy w uderzeniowce są w porządku?)cycki z kury i filet z dorsza
- tuńczyk w sosie własnym i w wodzie (nigdy nie jadlam, ciekawe, czy bedzie mi smakować)
- chudy twaróg
- słodzik
Na razie tyle. Jak będziecie miały chwilkę, to piszcie kochane w co jeszcze się zaopatrzyć.
I mam pytanie. Waze w tej chwili 61 kg, w tescie Dukana wyszło mi ze moja idealna waga to 57kg, ale ja to bym chciała ważyć 55kg. W dodatku wyszło, zę uderzeniowka moja powinna trwać 3 dni, a ja to bym zrobiła 5. Co o tym myślicie? Czy trzeba wyników z testu bezwzględnie przestrzegac?

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Jeszcze chciałam napisać, ze na śniadanie wsunęłam 3 jaja na twardo i serek wiejski lekki. Jestem najedzona, ale mnie ssie, bo ja zawsze śniadanko popycham czymś słodkim

63-62-61-60-59-58-57

Stary 2010-11-10, 10:11   #298
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Napisane przez Emilius Pokaż wiadomość
Dzisiaj mój pierwszy dzień diety dukanowej.
Wczoraj po prędce na zakupach zaopatrzyłam się w:
- serki wiejskie lekkie - 3% tłuszczu
- jajka
- mleko chude
- kefiry 0% normalne ale tez owocowe Jovi 0% jogurty do picia waniliowe tej samej firmy (pytanie brzmi, czy w uderzeniowce są w porządku?)cycki z kury i filet z dorsza
A czytałaś książkę w ogóle?
Albo chociaż w necie, co można jeść, a co nie?

Jogurtów owocowych nie można [chyba, że z pulpą owocową-podobno nie ma takich w Polsce], tym bardziej na uderzeniówce.

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-10, 10:47   #299
Emilius
Raczkowanie

A czy ktoś ma w swoim posiadaniu albo też czytał tę książkę o diecie Dukana dla Polaków?

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez layla_lbn Pokaż wiadomość
A czytałaś książkę w ogóle?
Albo chociaż w necie, co można jeść, a co nie?

Jogurtów owocowych nie można [chyba, że z pulpą owocową-podobno nie ma takich w Polsce], tym bardziej na uderzeniówce.

Czytałam, mam tą "nie potrafię schudnąć",ale widziałam, ze moj znajomy pił taki kefir Jovi truskawkowy (a schudł 16 kg na Dukanie), wiec myślalam ze można. A jestem za to na 100% pewna, że można pić jogurty pitne JOVI WANILIOWE. Tak czytałam na forum dot. diety Dukana na serwisie dieta.pl. Patrząc na jego skład uważam, ze chyba mieli tam rację. Ale patrząc na skład kefiru widzę, że grzeszył - kefir zawiera syrop z owoców leśnych, w którego sklad wchodzi cukier. na szczeście kupiłam tylko 2, a są ważne do połowy grudnia. Wzależności od spadku mojej wagi może się okazać, ze na III fazie będą jeszcze dobre. W koncu mam tylko pare kilo do zrzucenia Apropos. Podziwiam wszystkich którzy wytrzymują na tej diecie wiele miesięcy. Ja nie mam takiej wytrwałości

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Faktycznie trzeba się zaopatrzyć na 2 dni

katkasiek ale widzisz ja na świeta jade do dziadków od dziecka tam jeździmy, a moja babcia byłą kucharka od najmłodszych lat, a kiedy zaczeła pracować, spełnia się na świeta i zawsze kiedy przyjezdzamy wszyscy i nie możesz jej pomoc, a jak czegos nie dojesz(bo o nie jedzeniu, nie ma mowy) to pytanie prosto w oczy "a co nie smakuje Ci?" hahah nie wiem cos bede musiała wymyślić a w wigilie znowuż tylko jedna osboa odchodzi od stołu, czyt. babcia i mamy pewnie z 8 dan na szczescie juz nie 12 najwyzej po tych 2 dniach zrobie sobie 5 dni samych protein i wróce dalej do diety.. zobacze jeszcze czasu a czasu A kto powiedział ze wytrwam
Ja tam na razie nie myśle o świętach. tylko o tym czy przetrwam do następnego dnia na diecie, bo u mnie to ciężko, ale jeśli chodzi o świąteczną wyżerkę, to nie mam zamiaru się katować. Może nie bedę się obżerać, ale nie zepsuje sobie świąt siedzeniem przy stole i ślinieniem się i słuchaniem narzekania mamy, czy babci, ze nic nie chcę jeść. Święta są święte. Nie można ich olac tylko dlatego, ze jest sę na Dukanie

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Jeszcze jedno pytanie: Czy ktoś ma link do książki "Metoda Doktora Dukana"?

63-62-61-60-59-58-57

Stary 2010-11-10, 11:00   #300
Watorzynka
Raczkowanie

Emilius
troche wyzej w watku mas zapodany link do tej ksiązki, ale raczej sie nie opłaca razcej sciagnij sobie ta druga dukana:

http://www.przeklej.pl/plik/dr-pierr...f-000bh83kl1dc

A co do testu, ja miałam ok.8kg do zrzucenia (wg dukana 5,5kg) 3 dni uderzeniówki w zupełności wystarczaja przy tak nie wielkiej ilości do zrzucenia ja schudłam ok2-3 kg na tych 3 dniach znaczy oczywiste ze to byłą woda itp ale wystraczajaco zeby nie wycieczyc organizmu

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

choć i tak byłąm starsznie słaba.. poszłam na siłownie 2 dnia to myślałam że spadne z bierzni ale z każdym kolejnym dniem coraz lepiej

Edytowane przez Watorzynka
Czas edycji: 2010-11-10 o 11:06
Watorzynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości