|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbki, raczki, zaraz kroczek, bo niebawem pierwszy roczek! (I-II.10)
No właśnie nie byłam pewna czy w takiej dziwnej pozycji ją zostawić czy nie...
bardotka ta rybka to jedyna rybka, którą możemy jeść... Wszystkie inne słoiczki rybkowe są nie dla nas, bo z mlekiem albo z glutenem, albo z ziemniakami, nie pamiętam już dokładnie... A po gotowanej rybce przeze mnie ją wysypało... I tak dajemy tylko raz w tygodniu, bo niby pomidory przeszły pozytywnie, to jednak nie chce ich dawać za dużo... I tak dietetycy zalecają rybkę dwa razy w tygodniu, ale przy takiej diecie jak Pauliny, to dobra chociaż raz... Edit: sok z winogron jeszcze dodają do rybek...
Edytowane przez KarmazynowyKamyk Czas edycji: 2010-11-05 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() sok z winogron w róznych słoiczkach widziałam... Na szczescie u nas z nim jest ok. no ale jablka sa w wielu rzeczach, wiec mamy problem z deserkami ![]() a ryby jeszcze nie probowalismy, boje sie, bo jak ja sie najadlam raz to mlodego wysypalo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Rozeznanie
|
![]() ![]()
![]() |
#274 |
Zadomowienie
|
kamyk mega Ci współczuje że tak Paulinka żyguli
![]() xmila milupa? ![]() gosbaj udanych vojaży po wrocku ![]() youyou Ada lubi tylko ksążeczki ale przekładać i oglądać(sztywne kartki,bo tylko takie mam dla niej) ale jak czytam to przybiega i zabiera chyba średnio lubi. pantee Ada też je kaszki bobovity i bebilonu,2xdziennie z butelki-raz smakowa. malinka jutro może zrobie kisiel ![]() ula brzmi pysznie a ten krem z budyniu to ten ucierany z masłem lub margaryna?a biszkopt układac?tak se łamać ![]() ![]() ![]() bardotka moja uwielbia rybke ale nawet nie wiem czy gerber czy bobowita,ja tak nie zwracam uwagi bo nigdy na nic uczulenia nie było i biore ten słoiczke który tańszy,ale jak zje tą rybke to pózniej tak od niej czuć ![]() zebra tatar średnio lubiłam ale 2tyg temu sie zajadałam na imprezie u znajomiej bo robi pyszny. bydgosia super że już w domku,odpoczywajcie ![]() kupiłam dziś Małej drobiową bez konserwantów i troche podziubała tzn ja ją karmiłam kawałkami a Ona biegała. jutro miałam mieć gości i jak narazie odwiedziny są pod znakiem ?nastawiłam sie i zrezygnowałam z wyjazdu do wałbrzycha z tż i będę sie pewnie kisić w domu bo ma padać ![]() ide spać bo desperados mnie zmulił ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- kamyk ![]() ![]() ![]() i jak tż wypuszcza ją z kojca?(ale to zabrzmiało ![]() youyou pokaż kombinezon?ja tez licytuje,jutro sie konczy zobaczymy...
![]() ![]() Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2010-11-05 o 22:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Raczkowanie
|
Kamyk- no normanie "ubaw po pachi"
![]() Youyou- daje jej soczek taki z bobovity rozrobiony z woda w proprcji 50-50 , albo herbatke ziołowa...i tej herbatki wiecej wypija. Sok jej nie idzie. Bardotka- mnie ten zapach i smak ryby tez odrzucil...ale Hance smakuje (jej na razie to wszystko smakuje....odpukac) Mi to np. smierdzi jeszcze dynia...a młoda ubóstwia ![]() Kancia- dzieki za przepis ![]() Karola, Joli, X-mila, Gosbaj, Aldi- no to git, to znaczy, ze moge dalej dawac kaszke, bez jakochs wyrzutów. Ona naprawde jej lubi. Zazwyczaj jedno opakowanie na 5 dni.Dzis jadła kaszke" Smaczny Sen " na ....drugie sniadanie...po drzemce ![]() Oczy mi sie kleja...lece spac... DObranoc..
#276 |
Rozeznanie
|
kamyku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Rozeznanie
|
Super, że jesteście już w domku. Wypoczywajcie Kochane
![]() Gosbaj zazdroszcze wyjazdu. Udanego imprezowania Castilia super, że jesteś. Fajne zabawki, może coś ściągne ![]() Pysia zdrówka dla Julci Malinka Mi jest mega szybka, moja Maja dziś stała bez trzymanki dosyć długo. A tak to zaczyna wstawać bez wspierania się na czymś i jest strasznie szybka. Czasami mnie to przeraża Kamyk świetna poza Witam też nową Mamusię i Darie ![]() U Nas też kaszki i też w butli bo łżeczką najczęściej bleee Dziś miałam już drugi dzień z rzędu gości. Były moje siostry cioteczne z dzieciakami (czwóreczka plus jedno w brzuchu prawie na wylocie ![]() Maja super z dziećmi się bawiła. A głośno było niesamowicie. Szła do moich sióstr bez problemu. Ogólnie rewelacja. Po 17stej zmęczyła się to usnęła Tacie na rękach w tym mega wielkim hałasie. Tata przełożył ją do wózka w tym pokoju co były dzieciaki a ona nawet się nie wzruszyła i spała dalej. Jestem w szoku bo nie spodziewałam się, że będzie potrafiła usnąć w takim hałasie Lece do klubu poczytać jak dam rade bo zmęczona juz jestem. Ale i ciekawa co tam popiałyście ![]()
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
A jeszcze cos mi sie przypomnialo...Gosbaj piszesz ze Krzys je mało bo tylko ok 350 mleka. Kurcze, ja nie wiem, to malo jest. Ja karmie mlekiem tylko rano i wieczorem i to z cyca, i załoze sie ze nie ma tego za wiele...( choc mala po tym wieczornym posiłku przesypia do 8 rano). Oprocz tego tylko ta kasza z Bobovity na wodzie...( 180) Czy ja jej pownnnam dawac wiecej mleka??
#279 |
Raczkowanie
|
Filka milupa to byla taka kaszka o smaku bananowym, ciezka do zdobycia za komuny, wiec jak juz sie dostalo to byla pelnia szczescia
![]() Milupa chyba do dzis ma jedzenie dla maluchow, ale u nas jakos nie jest popularne. |
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Milupę można na allegro kupić... ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Zrobiłam jedne kolczyki, zmarnowałam szpilki, ale kolczyki chociaż fajowe ![]()
![]() |
#281 |
Zadomowienie
|
xmila aha,nie słyszałam
Ada pije napewno ponad 2butelki w dzien czyli ok 300 ml ,zazwyczaj herbatke jej robie,woda średnio jej wchodzi. ![]()
#282 |
Zakorzenienie
|
hej laski
no i weekend to sobie poleniuchuje troche bo TZ ma wolne wiec z malym sobie beda szalec ![]() kamyku no ekstra pozycje do spania ma Pulinka ![]() ![]() ![]() malino brawo za kroczki zdolna masz corunie normalnie az super sie oglada jak dzieciaczki robia takie postepy, bydgosiu super ze jestescie juz w domku duzo zdrowka zycze dla malej, a moj Szymek jeszce rybki nie jadl u nas w sloiczkach nie ma wogole ryb wiec pewnie jak bede w pl to pierwszy raz dostanie dopiero ---------- Dopisano o 02:11 ---------- Poprzedni post napisano o 02:00 ---------- a wy jak weekend spedzacie?macie jakies plany wyjazdowe? |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Rozeznanie
|
elcia - właśnie zerknęłam za okno. I pada, pada, pada... Siedzę i kiszę dupsko z dziećmi w domu. Dopiero pod wieczór idę do przyjaciółki na kolacyjkę (jak do tej pory nie urodzi, bo na jutro ma termin
![]() Kamyk - ja muszę spróbować z tą pozycją - może tak się lepiej śpi ![]() Filka - dzieciaku ![]()
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Dawid znowu wstał o 5.10, a poszedł spać o 8.masakra.na szczęście TŻ zajął się Małym a ja pospałam do 7. witaj Bydgosiu.przeczytałam relację Twojego TŻ-ta i się popłakałam.ucałuj Luizkę. Kamyk super pozycja Paulinki ![]() Dawid znowu ma coś na ciele,jakieś suche placki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Łukasz mi tak sypiał, mam nagrane na kamerce ![]() Luizka wycałowana ![]() ![]() Dzisiejsza nocka była spokojna, a bałam się. Myślałam, że maleńka będzie sie budzić z płaczem, wspominając podawanie lekarstw. Ja się wyspałam na swoim łóżku, w szpitalu spałam na materacu, ale to nie był mocny sen, bo co chwila pielegniary coś robiły, chodziły. No ale nie byłam tam na wczasach ![]() W szpitalu Luizka nauczyła się wołać mam, co znaczy mama ![]() ![]()
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
filka a pocóz sie wybieracie w moje rodzinne strony
![]() ![]() pantee pasta wychodzi smaczna ![]() ![]() Tomek je kaszkę bobovity na drugie sniadanie ale to jest jedna łyzeczka kaszki, 1 łyzeczka mleka plus poł słoja owocków ![]() mleka pije całkiem sporo w porównaniu z Waszymy pociechami. około 700 ml |
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Zadomowienie
|
ja na chwileczkę bo dziś mam ... poprostu masakra: sprzątanie , agencja celna, obiad , spacer , dostarczenie samochodu do kupca a na koniec urodziny u sąsiada ( przyjaciel rodziny który mieszka 20 km od nas , ale kiedyś był moim sąsiadem i tak zostało)
![]() Cytat:
![]() do kremu daj ę troszkę masła , biszkopt tnę nożem na kawałki i ukłądam żeby szklanej michy nie było widać , a jak goście przyjdą to z michą na stół wyskoczyć ![]() ![]() kopę się robi dzień wcześniej , wtedy biszkopt ładnie nasiąknie i jak się to potem łyżką nabiera to wygląda jak tort ![]() no nie wiem czy zrozumiale to napisałam ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
Bydgoszczanka słodka jest
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Wtajemniczenie
|
Bydgosia dobrze, że już jesteście w domku.
![]() Ula teraz sobie przypomniałam że widziałam takie jak Nigella Lawson robiła, ale Twój opis wydaje się bardziej smakowity az zgłodniałam Pola synek ma problemy z przestawieniem się na nowy czas? tż wczoraj zasnął przed tv to wzięłam mała do siebie i nad ranem ją chciałam przełożyć bo się oddaliła to się obudziła a była 7.30 ![]() ![]() ![]()
#290 |
Zakorzenienie
|
Jak się czuje córeczka Patki? Karola mi pisała, że znalazła się w szpitalu
![]()
#291 |
Zakorzenienie
|
karola u nas zaczal sie sezn deszczowy
![]() ![]() ![]() bydgosia dobrze ze Luizka przespala ladnie noc no i zazdroszcze tego mam ![]() ja mam zamiar wysprzatac mieszkanie na spacer sie wybrac poki nie pada jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Już znalazłam i poczytałam. Dobrze, że szybko zareagowała i wiedziała, że bateria została połknięta.
#293 |
Wtajemniczenie
|
Elcia a jak tak u was pada to jak ze spacerkami? Jakaś folia i jedziecie czy raczej w doku siedzicie?
#294 |
Zakorzenienie
|
Poczytałam zaległości i się popłakałam. Dziękuję za przyjęcie mnie do Waszego grona
![]() ![]() ![]() ![]()
#295 |
Zakorzenienie
|
Bydgosia doskonale Cię rozumiem, bo na sali leżałam z kobietką co miała 10 lat różnicy a naprawde nic nie pamiętala i bała się jakby pierwszy raz została mamą
![]() Bardotka ja po powrocie z Prokocimia czułam się jakbym była w obcym miejscu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
kiedyś pisałyście o długościach stópek...więc zrobiłam pomiary
![]() stopa 9,5cm długość 69cm waga 9 kg
#297 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ula - narobilas mi smaka ta kopa. Ja niby ze Slaska bo z Katowic (z urodzenia Krakowianka), ale nigdy tego nie jadlam, a szkoda. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bardzo dziekujemy za komplementy. Twoja Mi mnie rozbraja ta twarzyczka no i jak szybko sie rozwija. Lada dzien poleci w swiat na nozkach ![]() Cytat:
Zabawek FP ma Olek 5 czy 6 i wszystkie zdaja egzamin choc jak sie przyjrzec to naprzyklad pomalowane zbyt dokladnie nie sa (made in China pewnie jakies biedne malutkie raczki je malowaly). No coz placi sie za marke, ale jestem zadowolona. Hipcio wymiata ![]() Cytat:
![]() Ksiazeczki u nas tez targane i pakowane do dzioba. Zazdraszczam clubbing'u ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziekujemy!!! ![]() ![]() Co do jadlospisu bo widze, ze tu opisujecie u nas jest tak: 5 rano - 200ml mleczka 9 - kaszka 100ml(lyzeczka) + 80ml mleczka 13 - obiadek duzy 220gr (Olus uwielbia kuchnie wloska i najchetniej palaszuje Spaghetti Bolognese, Pasta Bambini - Lasagne albo szynka i kluseczki HIPP, oprocz tego jemy wszystko inne, nie lubimy za bardzo rybki) 17 - owoce ze sloiczka lub przygotowane przeze mnie w blenderku (nie blenderuje calkiem na papke tylko zostawiam kawaleczki) 160gr 21 - mleko z kaszka z butli ok. 300ml Potem od razu zasypiamy. |
|||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
Bydgosia gratuluję 1-go słowa Luizki
![]() Bardotka chyba tak,o której bym go nie położyła, to i tak o 5 wstaje.nie wiem co mam robić,aby pózniej wstawał.jesteśmy z TŻ-tem wykończeni.TŻ jak go uśpił ok 8, to sam się zdrzemnął przed pracą.teraz Dawidek usnął 15 min temu. poza tym jest trochę marudny,chyba przebija mu się 5 ząbek.tylko by cyca ssał. a mój Dawidej mówi:mama,baba, tata,dada, dziadzia, nie. ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Castilla myślę,że to Twój up ór i konsekwencja.mój Dawidek śpi z nami, w ciągu dnia aby usnął bujamy go w wózku. |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
mój nic nie gada..tylko eeeeee...aaaaa....bu....b uba.....i pierdzi na jezyku
#300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no a mój nie raczkuję, sam nie usiądzie,nie rwie się do stania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:06.