Na Wspólnej cz. 4 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-25, 15:12   #271
patrysiowa_
Zakorzenienie

Dot.: Na Wspólnej cz. 4

kiedy to bedzie
Stary 2011-02-25, 15:22   #272
yoona
Zakorzenienie

mnie sie tez wydawalo ze to byl tanczacy czarny raper

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-25, 15:25   #273
patrysiowa_
Zakorzenienie

to był jakiś czarny raper, a nie pingwin
Stary 2011-02-25, 16:20   #274
kenio26
Rozeznanie

Ale mi się Filip podobał w ostatniej zapowiedzi na poniedziałek mrauuuu.Może dlatego,że w jego przypadku taka stanowczość jest bardziej śmieszna niż poważna

Odwyk kosmetyczny od jutra
kenio26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-25, 16:29   #275
patrysiowa_
Zakorzenienie

kenio mnie tez smieszy wkurzony Filip
Stary 2011-02-25, 16:38   #276
ulinkaaa
Zakorzenienie

Ale sie tu rozwodzicie nad marta i filipem jestem w szoku.
dla mnie sprawa jest jasna, czy to pierwszy chlopak czy ostatni, czy milosc licealna czy nie, to sa dorosli ludzie. Jesli ktos decyduje sie na skok w bok, to sorry, ale ze wszystkimi konsekwencjami, a marta zachowywala sie i nadal zachowuje jak histeryczna nastolatka, jak pies ogrodnika, ba ja nawet mysle, ze ona do dzis sama nie wie, czego chce.

A sebastian jest bezczelny, ten jego tekst, zeby adam sobie sam zrobil dzieciaka byl po prostu mega Ale... aktor ktory gra sebastiana ma swietny glos, taki radiowy
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-25, 16:47   #277
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrysiowa_ Pokaż wiadomość
to był jakiś czarny raper, a nie pingwin
Faktycznie weszłam na VOD i przyznaję - to raper Murzyn. Zmyliła mnie żółta czapa z daszkiem - myślałam, że to dziób .
Ach, no i mała poprawka: prosto z Kaliforni, nie Kanady.

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2011-02-25 o 16:49
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-25, 17:17   #278
riliana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zielony aniolek Pokaż wiadomość
Cześć
A i jeszcze jedna sprawa.
Któraś z Was napisała, że nie dziwi się Marcie, bo w ich związku wiało nudą i szukała rozrywki.... Ale przecież ona nie jest księżniczką i tak jak każda normalna kobieta mogła sama coś zainicjować. Nie zadbała o to, by ich uczucie nie wygasło, a zrobiła coś maksymalnie przeciwnego....
słuszna uwaga!

a w ogóle to Janusz jest dla mnie mega hipokrytą - tyle gadania jaki to on niby wspaniały ojciec, że tak o syna walczył blabla a sam rozwalił rodzinę

Filip teraz powinien zgłosić się do tej jego pożal się boże fundacji wspierającej ojców w walce o prawa do dzieci po poradę prawną!!
riliana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-25, 17:43   #279
Madame_Kitty
Raczkowanie

Hej, czytam wasze posty i padam ze śmiechu wasze spostrzeżenia na temat serialu są boskie

Co do Antośki to kiedyś też mnie wkurzała i wydawała się brzydsza ale teraz się do niej przyzwyczaiłam i uważam że jest już całkiem ok

Za to nie znoszę postaci Gośki. Od początku kiedy pojawiła się w serialu działała mi na nerwy, taka jakaś "rozemłana" i ciapowata.
Teraz niby taka niezależna pani redaktor jakoś mi do niej to nie pasuje, zresztą uważa się za miss świata chyba, a urodą nie grzeszy, zachowuje się zresztą podobnie jak Martusia, kolejna piękna mądra karierowiczka och ach
A ten Piotr też świetny, jak chce mieć w domu matkę Polkę z umiejętnościami kulinarnymi Marty Stewart a widzi, że Gośka się do tego nie pali to niech jej na siłę nie trzyma tylko szuka innej panny i tyle. Wcale aż tak wiele ich nie łączy, nie wiąże, że może być mu żal tego związku, a ten na siłę chce ją zmienić, to bez jaj
Madame_Kitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-25, 18:43   #280
muszynianka
Zakorzenienie

morphine ty chyba lubisz pingwiny xD aż obejrzę ten odcinek specjalnie ;D
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-25, 19:21   #281
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Cytat:
Napisane przez morphine88 Pokaż wiadomość
faktycznie Weszłam na vod i przyznaję - to raper murzyn. Zmyliła mnie żółta czapa z daszkiem - myślałam, że to dziób :d.
ach, no i mała poprawka: Prosto z kaliforni, nie kanady.
:d:d:d
agniesiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-25, 19:43   #282
Gregorynka
Zakorzenienie

Boszeeee ile mnie ominęło wątku
Jechanie po dzieciach, po włochatych klatach, no kurcze

Gregorynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-25, 19:53   #283
Lady in Blue
Zakorzenienie

Kto ma jakieś spiolery?
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-25, 21:41   #284
spiniaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Kto ma jakieś spiolery?
ja dawalam ostatnio ale wkleje zaraz jeszcze raz bo widze ze duzo osob nie czytalo
prosze

1403

Sebastian dzwoni do Roztockich - chce się spotkać Antosią. Adam z Weroniką nie zgadzają się... Zdesperowany Petrus nie daje za wygraną! Zaskakuje Weronikę z Antosią na placu zabaw. Antosia jest świadkiem kłótni matki z Petrusem. Czy usłyszała jak Sebastian wykrzykuje Weronice, że powinna się w końcu dowiedzieć, że jest jego córką? Żaneta odkrywa, że na koncie biura podróży pojawił się przelew od Małeckiego! Tknięta przeczuciem Ewa dzwoni do Borysa z pytaniem, czy to jego zasługa... Borys nie odpowiada, ale zjawia się na Wspólnej i zaprasza Ewę na kawę. Przyznaje, że to on wpłynął na Małeckiego, by oddał Ewie i Żanecie pieniądze! Jak to zrobił - tego Borys nie chce zdradzić... Filip przychodzi do mieszkania Hofferów po Ksawerego. Marta wykorzystuje okazję, by omówić z mężem sprawy związane z opieką nad ich synkiem. Jednak Filip nie jest jeszcze gotowy na taką rozmowę... Nie może zrozumieć, jak Marta mogła go zdradzić! Zapowiada, że wniesie pozew o rozwód! Marta jest załamana Ale czy zdecyduje się na próbę ratowania swojego małżeństwa?

1404

Weronika przekonuje Adama, że powinni porozmawiać z Antosią na temat Sebastiana. Dziewczynka być może usłyszała jak Petrus mówił, że jest jego córką! Adam nie wie, co robić. Obawia się jej reakcji... W końcu jednak Roztoccy decydują się powiedzieć Antosi, że Sebastian jest jej ojcem! Do Agnieszki zaczyna docierać powaga sytuacji, w jakiej się znaleźli z Rafałem. Już wkrótce będą pomagać Emilce w opiece nad jej noworodkiem! Tymczasem Emilka ma obawy przed powrotem do szkoły... W końcu jest w zaawansowanej ciąży! Rafał zabiera siostrzenicę na rozmowę z dyrektorem liceum... Ewa dopytuje Igora, kiedy prawnie zostanie ojcem Julki. Ale młody Nowak nie jest w stanie przewidzieć, kiedy Magda zdecyduje się na sformalizowanie jego ojcostwa! Pozostaje mu czekać... Matka Magdy martwi się, że jej córka długo nie wraca z pracy. Igor jedzie po Magdę i... zastaje ją pijaną!

1405

Rafał z Agnieszką i Ludwiką podejmują decyzję o kupnie domu w Warszawie. Dzięki temu Emilka będzie miała bliżej do szkoły. Ale też i do szpitala, kiedy nadejdzie termin porodu... Emilka jedzie do miasta. Tam, przypadkiem, spotyka Dawida - ojca swojego dziecka... Podczas spotkania zarządu Bud-Maksu Michał prezentuje zyski z inwestycji na giełdzie, które są zasługą Laury. Głosami Izy i Michała Laura zostaje doradcą finansowym Bud-Maksu! Ale czy była narzeczona Burzyńskiego rzeczywiście jest specjalistką od giełdy? Andrzej niepokoi się, że Michał stracił głowę dla Laury! Igor kryje Magdę przed jej rodzicami i zaprzecza, że dziewczyna piła poprzedniego wieczoru. Jednak podczas spaceru z Magdą uświadamia jej, że taka sytuacja nie może się powtórzyć! Pijąc, ryzykuje utratę praw do Julki! Magda pokornie przyjmuje ostre słowa Igora...

1406

Roman jeszcze wierzy, że małżeństwo Marty i Filipa można uratować! Przekonuje córkę, że powinna wrócić do Filipa i... mu wybaczyć! Hoffer jest przekonany, że to Filip zdradził swoją żonę... Marcie jest wstyd, że ojciec nawet nie pomyślał, że to ona mogła być powodem rozstania! Daniel dostaje się na informatykę! Zapisuje się też na obóz integracyjny# Tymczasem Ola ma dla swojego chłopaka niespodziankę. Mogą wyjechać na wakacje nad morzem - prawie za darmo! Brzozowski uświadamia jednak Oli, że początek wakacji spędzą osobno... Iza dowiaduje się, że przez Laurę Burzyński stracił ogromną sumę pieniędzy! Chce powstrzymać Michała przed dalszym inwestowaniem Bud-Maksu na giełdzie. Namawia do tego Andrzeja. Jednak Michała trudno przekonać... Jako dowód profesjonalizmu Laury Brzozowski pokazuje wspólnikom, ile ta zarobiła dla nich pieniędzy...

1407

Marta umawia się z Filipem, że zabierze z mieszkania resztę rzeczy Ksawerego. Kamil kolejny raz pyta siostrę, czy jest pewna tego, co robi? Marta jednak czuje, że nie ma już powrotu do dawnego życia z Filipem... Do mieszkania Hofferów wpada wściekły Roman! Wie już, że jego córka ma romans!!! Żąda wyjaśnień... Matka Magdy dzwoni z pretensjami do Igora. Pyta, co znowu kombinują za jej plecami? Gdzie zamierzają się wyprowadzać? Ale Igor nie ma o niczym pojęcia! W końcu Magda wyjaśnia mu, że chce wyprowadzić się z Julką od rodziców. I, co najważniejsze, liczy na to, że Igor będzie z nimi... Sebastian przychodzi spotkać się z Antosią. Reakcja dziewczynki zaskakuje wszystkich! Antosia nie chce się przywitać z Petrusem! Mówi, że go nie lubi Dla Sebastiana sytuacja jest jasna - Weronika z Adamem nastawili Antosię przeciwko niemu! Roztoccy są zdruzgotani tymi posądzeniami...

1408

Zuza ma dziś rozprawę w sądzie. Ma nadzieję, że jej były szef nie ośmieli się kłamać pod przysięgą! Okazuje się jednak, że ten człowiek jest zdolny do wszystkiego... Zuza jest załamana - zeznają przeciw niej nawet koledzy z pracy! Czy Leszczyńska będzie w stanie się obronić? Laura zalicza kolejne dobre trafienia na giełdzie! Michał próbuje przekonać Izę i Andrzeja, by pozwolili im w końcu na granie prawdziwymi pieniędzmi! Ale wspólnicy są nieugięci Brzozowski, nie chcąc tracić szansy na zyski, postanawia zainwestować swoje prywatne środki... Antosia nadal nie ma ochoty na widzenie się z Sebastianem. Twierdzi, że to przez Sebastiana wszyscy się kłócą! Weronika postanawia wziąć sprawy w swoje ręce Na początek prosi męża, by spróbował opanować swoje emocje przy Antosi. Potem spotyka się z Sebastianem. Ale ta rozmowa nie należy do łatwych...

1409

Renata umawia się ze Sławkiem na popołudnie - mają iść razem na urodziny Mani. Sławek obiecuje, że kupi dziewczynce prezent. Podczas zakupów Dziedzic widzi chuliganów zaczepiających przypadkowych przechodniów. Postanawia zainterweniować! Niestety w rękach napastników pojawia się nóż... Renata jest zaniepokojona - urodziny Mani się zaczynają a Sławka ciągle nie ma... Magda prosi Igora o pożyczkę - musi zapłacić kaucję za mieszkanie. Przy okazji wypomina Nowakowi, że ostatnio jest ciągle zabiegany i nawet nie miał czasu, żeby porozmawiać z jej matką o wyprowadzce i uspokoić ją. Tymczasem w redakcji Igora pojawia się nowa stażystka, Sara. Dziewczyna wyraźnie nie przypada Magdzie do gustu... Kamil ma dziś ostatni egzamin na medycynie! Zuza jest jednak myślami gdzie indziej... Bez słowa wychodzi nagle z domu i idzie do swojej dawnej pracy! Tam staje twarzą w twarz z byłymi współpracownikami i pyta, dlaczego wczoraj oczerniali ją w sądzie?! Były szef Zuzy wykorzystuje sytuację i zgłasza policji jej najście...

1410

Trwa operacja Sławka. Renata czeka w szpitalu na jej wynik. Kraszewska jest na skraju załamania... W tym czasie Dziedzicowa rozmawia z lekarzami. Po operacji Sławek długo nie odzyskuje przytomności Czy przeżyje? Daniel wyjeżdża dziś na obóz - ale ostatnie godziny postanawia spędzić z Olą. Młoda Zimińska jest załamana perspektywą wakacji bez ukochanego! Już w kilka chwil po rozstaniu z Olą Daniel zostaje wystawiony na pokusy! Okazuje się, że jednym z uczestników obozu jest Dorota, którą Daniel poznał już na uczelni... Tymczasem Ola, w drodze do domu, zostaje potrącona przez bardzo przystojnego rowerzystę... Dolniak widzi, że Filip jest w kiepskim stanie. Dopinguje przyjaciela, by wziął się w garść i zawalczył o Martę... Powinien dać jej drugą szansę - według niego ona na to zasługuje! Filip zbiera się w sobie i jedzie na Wspólną, by porozmawiać z niewierną żoną... Tymczasem Janusz kolejny raz proponuje Konarskiej, by u niego zamieszkała...

1411

Sławek ciągle nieprzytomny! Renata jest u kresu sił... Nawet Maria nie wie, jak pocieszyć córkę... Z Niemiec przyjeżdża Marzena. Musiała zabrać ze sobą Darię. Dziewczynka bardzo martwi się o swojego tatę... Najnowsza książka Jerzego - napisana na podstawie życia Mieczysława Burzyńskiego - jest gotowa! Pozostało tylko jedno - wymyślenie jej tytułu... Burzyński odwiedza Dudka i zasypuje go pomysłami! Jerzy traci cierpliwość i wpada w furię! Marta jest oburzona zachowaniem Filipa - jak mógł uderzyć Janusza?! Boi się o Ksawerego - przecież Filip jest nieobliczalny! Kamil jest bardziej obiektywny i stara się zrozumieć Filipa. Ma pretensje do siostry - nie powinna przyprowadzać Janusza na Wspólną! Tymczasem Filip dzwoni do Marty i oznajmia jej, że wyrzuca z mieszkania resztę jej rzeczy...

1412

Marta zwierza się Zuzie, że nie wierzy by Filip kiedykolwiek jej wybaczył... Roman postanawia interweniować u Gajewskiego - za wszelką cenę chce uratować małżeństwo córki! Tymczasem Janusz - wbrew wszystkiemu i wszystkim - cały czas przekonuje Martę, że powinni być razem... Magda wyprowadza się od rodziców! Igor przypomina dziewczynie, że zawsze może liczyć na jego pomoc Ale Magda jest pełna optymizmu! Tymczasem Naczelny zleca Igorowi nowe dziennikarskie śledztwo. Igor angażuje do pomocy nową stażystkę, Sarę. Co wyniknie z tej współpracy? Sebastian zaprasza Roztockich na spacer. Petrus zwierza się Weronice i Adamowi, że ostatnie tygodnie kompletnie zmieniły jego życie! Zdradza, jak wyobraża sobie swoją obecność w życiu Antosi. Deklaracje Sebastiana są szczególnie ważne dla Adama...

1413

Lekarz ostrzega zaskoczoną Renatę, że podróż Sławka do szpitala w Niemczech jest zbyt ryzykowna! Kraszewska nie wie o co chodzi Okazuje się, że Marzena podjęła decyzję o przewiezieniu Sławka do Niemiec! I zrobiła to za plecami Dziedzicowej i Renaty Między Marzeną i Renatą dochodzi do ostrej wymiany zdań. Musi interweniować matka Sławka... Kinga zarzeka się, że nie jest zazdrosna o Laurę. Według niej Michał rzeczywiście nie zwraca uwagi na urodę Laury - dla niego ważniejsze są świetne wyniki

Edytowane przez spiniaa
Czas edycji: 2011-02-25 o 21:56
spiniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-26, 04:33   #285
Lady in Blue
Zakorzenienie

Dzięki
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-26, 08:48   #286
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
morphine ty chyba lubisz pingwiny xD aż obejrzę ten odcinek specjalnie ;D
Bingo.

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-26, 10:44   #287
GOśka T.
Zakorzenienie

smieszy mnie wizerunek Filipa wsciekłego-on jest bardziej śmieszny jak sie złości niż jak był ciepłe kluchy nie pasuje mu ta nerwowosć według mnie.

wogóle co to za prezent z Kaliforni,który przywiózł Januszlitości co on 12 lat ma?jeszcze jak duren sie cieszył

zastanawiam sie jak Roztoccy teraz wytłumaczą Antosi zeSebastian jest ojcem,bo zapewne sama to usłyszała
GOśka T. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-26, 11:01   #288
agniesiaa

Cytat:
Napisane przez GOśka T. Pokaż wiadomość
wogóle co to za prezent z Kaliforni,który przywiózł Januszlitości co on 12 lat ma?jeszcze jak duren sie cieszył
Może uznał, że ten prezent do Marty pasuje
Stary 2011-02-26, 11:29   #289
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

"ja się puszczam?"

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Daniel dostaje się na informatykę!

to Daniel zdał maturę?
Stary 2011-02-26, 11:29   #290
GOśka T.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesiaa Pokaż wiadomość
Może uznał, że ten prezent do Marty pasuje
w sensie że taki chwiejny jak MArtuśka :P
GOśka T. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-26, 11:32   #291
agniesiaa

Cytat:
w sensie że taki chwiejny jak MArtuśka :P
Taaa
Stary 2011-02-26, 12:59   #292
ulinkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
smieszy mnie wizerunek Filipa wsciekłego-on jest bardziej śmieszny jak sie złości niż jak był ciepłe kluchy nie pasuje mu ta nerwowosć według mnie.
A mi pasuje i to bardzo
Stary 2011-02-26, 13:06   #293
natasia20
Zakorzenienie

Witam można się przyłączyć?
Również oglądam Na wspólnej
natasia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-26, 13:14   #294
Diva1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natasia20 Pokaż wiadomość
Witam można się przyłączyć?
Również oglądam Na wspólnej
Pewnie że można

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Pasuje czy nie to dla mnie taki lepszy niż żeby skulił ogon i nic nie robił.

Don't forget to love yourself!
Diva1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-26, 17:49   #295
ulinkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diva1 Pokaż wiadomość

Pasuje czy nie to dla mnie taki lepszy niż żeby skulił ogon i nic nie robił.
scenarzysci maja w tym serialu taka dziwna tendencje, ze albo przesladzaja sytuacje i ciagle bylo u nich tylko "kotku to, kotku tamto", potem zrobili z filipa sierote roku, a teraz staraja sie pokazac, ze ma jaja.
Stary 2011-02-26, 18:37   #296
agniesiaa

Cytat:
Napisane przez ulinkaaa Pokaż wiadomość
scenarzysci maja w tym serialu taka dziwna tendencje, ze albo przesladzaja sytuacje i ciagle bylo u nich tylko "kotku to, kotku tamto", potem zrobili z filipa sierote roku, a teraz staraja sie pokazac, ze ma jaja.
Przynajmniej coś się dzieje
Stary 2011-02-26, 19:42   #297
patrysiowa_
Zakorzenienie

Cytat:
dokladnie
Stary 2011-02-26, 20:58   #298
natasia20
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się popadają z jednej skrajności w drugą
natasia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-27, 11:35   #299
ulinkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesiaa Pokaż wiadomość
Przynajmniej coś się dzieje
tylko ktos wyzej napisal, ze filip jest nieutentyczny jak gra takiego stanowczego, a to wlasnie brak konsekwencji scenarzystow co do jego roli sprawia, ze tak go mozna odbierac
Stary 2011-02-27, 12:03   #300
agniesiaa

Cytat:
tylko ktos wyzej napisal, ze filip jest nieutentyczny jak gra takiego stanowczego, a to wlasnie brak konsekwencji scenarzystow co do jego roli sprawia, ze tak go mozna odbierac
Aktor musi zagrać wszystko. To, że Filip przyzwyczaił nas do grania dobrego męża i ojca, nie oznacza, że teraz nie pokaże "jaj".
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości