![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Makijaż i jego brak i skrępowanie przed partnerem..
Ja generalnie nie rozumiem dyskusji: tyle a tyle kosmetyków to tapeciarstwo, tyle a tyle norma itd itp.
Określenie tapeta tyczy się ilości kosmetyków na twarzy. Za dużej ilości. Przesady. Nienaturalności zupełnej. Kiczowatości. Tandety. Dobrze zrobiony pełen makijaż tylko subtelnie podkreśla urodę kobiety, a nie daje efekt groteskowy jak tapeta właśnie. Mój chłop ma teorię, że dobry makijaż twarzy (jeśli o pudry podkłady i takie inne chodzi) jest wtedy kiedy on jako facet nie jest w stanie stwierdzic z 100% pewnością czy go mam czy nie. I coś w tym jest.
![]() |
#272 |
Wtajemniczenie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=311233&page=44 pierwszy post na tej stronie:spójrzcie na ilość wymienionych kosmetyków i efekt jaki został osiągnięty. Mozna? Można
![]()
![]() |
#273 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba na tym polega dla nich naturalność - żeby nie śmigać na co dzień w makijażu wieczorowym, sztucznych rzęsach itp. ![]()
![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
sądzę że jakbyś sobie kępki przykleiła to żaden by nie zauważył
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Zadomowienie
|
To też zależy jak długie i jak gęsto
![]() Ogóle ważny jest umiar we wszystkim ![]()
Edytowane przez Juliette88 Czas edycji: 2011-03-06 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Rozeznanie
|
och, ogólnie - wg mnie ilość kosmetyków nie ma znaczenia. można kilkoma malowidełkami zrobić sobie szatańską krzywdę i wyglądać jak wampir. a można kilkunastoma wykonać naprawdę delikatny makijaż. nie ma reguły.
ja mam zawsze wyłącznie delikatny makijaż i ilość kosmetyków do tego użytych jest różna (i przeważnie zależy od ilości czasu do wyjścia, a ogólnie staram się mniej niż więcej, bawię się minerałami). do stopnia, w którym przyjaciółka pyta, czy się malowałam, bo cerę mam lepszą, ale podkładu ani widu, ani słychu. ![]() a maluję się, bo po prostu chcę lepiej wyglądać, dla siebie bo to mi poprawia to humor ![]() faceci zaakceptują swoją kobietę bez makijażu (nie wyobrażam sobie inaczej, kocha to kocha, całą, nawet wypryszczoną przed okresem ![]() ![]() tyle z moich obserwacji i rozmów z przedstawicielami płci męskiej. ![]()
Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. / Andrzej Sapkowski Edytowane przez kapsw Czas edycji: 2011-03-06 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to on ją zbudził tekstem-SYLWIA BRWI ZGUBIŁAŚ ![]() ja używam bardzo skąpo makijażu.oprócz podkładu i różu stosuje tusz do rzęs.dla mnie to podstawa,a cienie zostawiam na wielkie wyjscia. uważam,że dobry makijaż to taki,ktorego nie widać. maskuje niedoskonałości,a podkreśla piękne szczegóły |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
BAN stały
|
Cała sztuka tkwi w tym, by makijaż był jak najdokładniejszy i tak się wtapiał, by nie było go zanadto widać. Taki wygląda dość naturalnie, ale trzeba umieć go zrobić i większości niestety to nie wychodzi, bo wiele kobiet myśli, ze malowanie jest proste i tego uczyć się nie trzeba. I potem mamy tynkowanie pomarańczowym badziewiem.
Ja nie wiem kto wypuszcza na rynek takie badziewne pomarańczowe "cuda", przecież to jest totalnie bezużyteczne i nikomu nie pasuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
Mocny makijaż też może być atrakcyjny, o ile jest umiejętnie zrobiony i "pasuje" np. do stroju i okoliczności. Na przykład zabawy sylwestrowej
![]() Niemniej jednak jestem przeciwniczką mocnego malowania się na codzień. Nie tylko ze względów ekonomicznych, ale przede wszystkim kwestia samopoczucia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zadomowienie
|
Ja używam korektora, różu i tuszu do rzęs. W większej ilości czuję się idiotycznie, jak przemalowana. Powiem Wam, że kiedyś malowałam się znacznie mocniej, ale zmieniło mi się, odkąd zaczęłam oglądać Lost
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Wtajemniczenie
|
Mnie mąż widział wiele razy bez makijażu, nawet jak jeszcze nie byliśmy razem. We wakacje np. jeździliśmy pod namioty i ja, oczywiście, musiałam mieć przy sobie tusz i czarną kredkę, tak na wszelki wypadek gdyby z "mieszkańcami lasu" wynikła jakaś imprezka
![]() ![]()
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie zgadzam się z tą większością tzn. może zależy gdzie ale tu gdzie mieszkam czyli we Wrocławiu jest zdecydowanie więcej kobiet na ulicach które nie tworzą sobie na twarzy tapety a widać że mają ładnie podkreślone to i owo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A wracając do kosmetyków. W Rossmanie można kupić fajne malowidła w niskich cenach. Są niezłe i nie wygląda się jakby człowiek się zaszpachlował. Grunt to dobrze dobrać kosmetyki i używać je zgodnie z ich przeznaczeniem.
But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will be as on' Praca nad samoakceptacją w toku! ;D Edytowane przez 16igla Czas edycji: 2011-03-10 o 21:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
BAN stały
|
Ja mam różne doświadczenia także z Wrocławia. Najwięcej osób ze źle dobranym podkładem widuję w galeriach handlowych, zwłaszcza w okolicach sieciówek młodzieżowych, chociaż i w Zarze zdarzy się spotkać kogoś koszmarnie pomalowanego. No i na uczelni zobaczyć u pań prof./dr źle dobrany podkład też się zdarza. Jak również wśród koleżanek część dobiera zbyt ciemny podkład i nakłada zbyt grube warstwy, czasami mogę wręcz podziwiać kierunek jego rozprowadzania, bo pozostają tak silnie widoczne linie. A rzęsy posklejane tuszem to też częsty widok, aczkolwiek za niego nie winię kobiet, ponieważ wiele tuszy jest fatalnych po upływie tygodnia od otwarcia.
Generalnie młode Polki najlepiej wypadają z malowania ust, bo z reguły używają delikatnych błyszczyków, pomadek i nie korzystają z konturówek. Starsze kobiety często obrysowują kontury i wypełniają je szminką o innym odcieniu. To wszystko to moje subiektywne obserwacje, nie przeprowadzałam żadnych wnikliwych badań. Być może źle oceniam, bo wiele z tych źle wymalowanych kobiet, które spotykam w centrach handlowych, to mogą być nastolatki, które niesamowicie postarza źle wykonany make-up, w związku z czym trudniej oszacować ich wiek. I robię z nich studentki, dziewczyny w swoim wieku. W Sephorach też często natrafiam na młode dziewczyny zbyt mocno pomalowane, które przyszły się wypsikać najnowszym Diorem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zadomowienie
|
ja też na początku obawiałam się zmycia makijażu przed TŻtem (choć wcale nie robie jakiegoś mega mocnego, ale wiadomo że bardziej podobam się sobie "poprawiona"
![]() ![]() także nos do góry ![]()
![]() |
#286 |
Przyczajenie
|
impertinente !!!!!!!!!!!! czy jakos tak
![]() kiedyś miałam ten sam problem, zaczełam sie malowac mając jakies 14lat. wtedy jeszcze podkradałam kosmetyki mamie a pózniej sama kupowałam cigle szukając tych najlepiej dobranych dla mnie. Wydawałam mnóstwo kasy i teraz załuje . Ale w wieku 16-17 latprzestałamsie malowac Też krępowałam sie wtedy wychodzic gdziekolwiek bez makijażu, nawet wstydziłam sie u koleżanki spac. Miałam szarą cere,pryszcze i since pod oczami. i w dodatku wysuszoną od pudru skórę. Któregos dnia sie obudziłam i zobaczyłam w lustrze pomarńczową twarz w żle dobranym kolorze podkładu i rozmazującym sie wokół tuszem i kredką Postanowiłam robic wszystko zeby twarz wyglądała idealnie bez kosmetyków. Oto jak ja pielęgnuje do dziś swoją cere - mam 21lat Podstawa to peeling 1-2r. w tyg. gładka twarz jest najważniejsza ![]() raz na tydzien czasem dwa chodzę na solarium - nie jestem uzależniona ani spalona jak niektóre panny ,mam teraz poprostu twarz w normalnym kolorycie , naturalnym lekko opalonym, zniknęły automatycznie since pod oczmi Twarz myję albo mydłem szarym albo płynem micelarnym (AA) Stosuję krem bambino dla dzieci- jest on przeciwzapalny , używam go dopiero od pół roku i nie mam zadnych zaskórników (wczesniej byłam regularnie wysypywana ![]() Smaruję zawsze przed wyjsciem z domu troche się błyszczy ale wygląda przynajmniej na wypoczętą (dodam ze produkty na pryszcze -których setki wypróbowałąm to tylko naciąganie na kase i wysuszanie cery) Jest to moja podstawa codziennej pielęgnacji , a przed wyjsciem smaruje tylko usta pomadką (bebe) i nakładam na krem palcami kapke różu w kamieniu na policzki Gdy mam jakiś jeden pryszcz (b.żadko) nakładam tylko punktowo fluid kapkę oczu nie maluje , przynajmniej nie boje sie ze sie rozmaże. Pewnie nie skorzystasz z mojej rady ale moze chociaż troche spróbuj . Ja sie czuje idealnie bez makijażu w promiennej skórze i nie chcem sobie przypominac jak wyglądałam w pomarańczowej twarzy którą wszyscy pewnie obgadywali. Teraz to mi sie chce smiac jak kolezanka mówi ze nie wyjdzie z domu bez makijażu. ... Zyczę powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Rozeznanie
|
Mój makijaż zawsze składał się tylko z tuszu do rzęs. Mam ich mało i są dość cienkie. Bez tuszu moje oczy nie są tak bardzo wyraziste. I wiadomo do tego różnego rodzaju błyszczyki, ale to i też od czasu do czasu (zaraz go gubię, a to na butelce, a to na kanapce, a to na ustach Tż
![]() ![]() ![]() W mojej grupie na studiach, mam koleżankę która bardzo ładnie się maluje. Ten makijaż jest bardzo naturalny. Choć uważam, że jest ładną dziewczyną i starczyłby jej tylko tusz. Ale z drugiej strony inna dziewczyna jest wręcz pomarańczowa, ma dorysowane brwi i codziennie dokleja sobie sztuczne rzęsy. Strasznie to wygląda.
![]() |
#288 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Rozeznanie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;25699258]
![]() ![]() ![]()
_________Po burzy zawsze wychodzi słońce_________ Edytowane przez Maalwaaa Czas edycji: 2011-03-13 o 18:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Zadomowienie
|
W takim razie z tuszu też powinnaś zrezygnować. Nie chcesz oszukiwać wszystkich jeżeli chodzi o cerę, a "na oczach" już możesz "mijać się z prawdą"?
![]()
![]() |
#291 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
maskę to ty sobie możesz założyć na bal karnawałowy, krem koloryzujący to krem koloryzujący - nie demonizuj chociaż
![]() tak, kłamię, łżę przez całe życie. fuj ja niedobra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
Żenua
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Wtajemniczenie
|
BJean.
Maalwaaa myśli tak jak wiele innych kobiet, w tym ja. Również w makijażu typu podkład, róż, tusz czuję że to nie ja, że to jest udawane "coś". Jeśli ktoś w pełni akceptuje siebie to właśnie takie odczucia ma gdy nosi makijaż. I tyle, koniec tematu to nie powód do atakowania malwy, przecież nie obraziła innych kobiet które sie malują.
![]() |
#296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
po drugiej stronie szafy
|
A po co ten najazd na dziewczynę? Bo nie lubi używać nic więcej poza tuszem? Nie widzę nic żenującego w tym, że laska się czuje w podkładzie jak w masce.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
Żenua bo według niej makijaż to okłamywanie ludzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie robię operacji plastycznych, tylko się maluję. Nie zmieniają mi się rysy twarzy, nos nie robi się większy i nic z tych rzeczy. Nawiasem mówiąc, dawno nie czytałam głupszego pytania.
![]() |
![]() |
#300 |
po drugiej stronie szafy
|
No i? Czuje się w makijażu jak obca osoba, ma prawo. Nie broni nikomu zasłaniania przebarwień, modelowania polików i tak dalej i tak dalej. Sama nie chce po prostu.
Kiedyś na imprezie jakiś koleś się zachwycał moimi wschodnimi korzeniami, a po prostu moja kumpela mi skośne oczy zrobiła ![]() Dalej nie widzę żenuy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Oj można, można. I sporo osób to robi. Wyszczuplenie nosa, wyprofilowanie kości policzkowych i brody...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:57.