Must be the music - tylko muzyka, na Polsacie - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-13, 08:19   #271
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Must be the music - tylko muzyka, na Polsacie

Cytat:
Napisane przez lalalabamba Pokaż wiadomość
Nie stawiałabym Britney i Mandaryny na jednej szali z Beyonce, Rihanną czy tym bardziej Lady Gagą.
Na YT jest wiele nagrań live z koncertów Gagi i pomijając jej wizerunek (cokolwiek miałby oznaczać) ona MA talent.
Moze i talent ma, ale za jej to gust muzyczny niestety podobny jest do gustu Britney/Mandaryny.

A tak poza tym:
Kamien Kamien Kamien

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 09:13   #272
ladylajla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Ja myślę, że niektóre osoby po prostu nie mają słuchu. Naprawdę są osoby nierozróżniające fałszu od czystego śpiewu. W różnych programach telewizyjnych było to widać po głosach widzów. Zwróćmy też uwagę w jakiej erze żyjemy. W telewizjach publicznych same Beyonce, Rihanny, Britney, Mandaryny, Lady Gagi itp. Nie są to osoby mega uzdolnione muzycznie. Większość robi za nie komputer. Wypływają na kręceniu tyłkiem, seksualnych pozach w teledyskach i tak koncerty lecą z playbacku. Dlatego być może ludzie myślą podobnie, że nie muszę mieć głosu i talentu Kory czy Anji Orthodox, wystarczy, ze coś tam pośpiewam, poskaczę, pokręcę tyłkiem w dziwnym stroju i się pouśmiecham i zostanę 2. Lady Gagą. Tylko że w tym programie nie powinno się szukać kogoś, kto będzie robił za tło do piosenki przetworzonej przez komputer, ale powinno się wyławiać autentyczne talenty, ludzi, którzy są muzycznie uzdolnieni. Tylko Zapendowska nie ulega pokusie głosowania na miałkie wykonania.
100% racji.
Dodam: większość tych gwiazdek Vivy i pudelka to dziewczyny przeciętnie śpiewające i wyprane z charyzmy, podobne do siebie, identycznie ubrane, śpiewające prawie to samo. No i przychodzą dziewczyny, miłe i pewnie prywatnie fajne, tylko zero osobowości scenicznej. Żeby to jeszcze z gardła huknęło jakimś wspaniałym głosem, to super - widz uwielbia takie zaskoczenia. A tu kicha. Albo wręcz przeciwnie -źle pojęta osobowość sceniczna i przerost tejże nad treścią. To chyba gorsze. Już bym się nie zastanawiała nad tym, czy są fryzjerkami z Wygwizdowa czy studentkami prawa, bo wykształcenie widocznie nie chodzi w parze z gustem. No i raczej nie mają słuchu, bo jak ktoś go ma, jest w stanie określić, czy wydaje z siebie czyste dźwięki.
Tak mi się jeszcze skojarzyło: jako namiętny oglądacz tego typu programów parę lat temu zastanawiałam się nad fenomenem niejakiego Rolanda Pieczkowskiego, który z uporem maniaka szturmował wszystkie talent show w kraju nad Wisłą...ten to miał parcie na sławę. Oraz zryty beret
http://www.youtube.com/watch?v=OGZQ9_2qKr4

Nicponianka, wobec tego nie wiem, czego Ci życzyć: 5 tysia czy zachowania twarzy?
Stary 2011-09-13, 13:29   #273
lalalabamba
Wtajemniczenie

Podobno De gustibus non est disputandum, a mowa tutaj o faktycznych umiejętnościach.
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 13:41   #274
nowa_wizazystka
Raczkowanie

Już jest wrzesień i II edycja tego muzycznego programu.I wracając do tematu - Must be the music-tylko muzyka,to show byłoby bardzo fajne, gdyby nie gwiazdorzenie i brak kultury u Kory Jackowskiej.
nowa_wizazystka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 15:07   #275
tosiajola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Moze i talent ma, ale za jej to gust muzyczny niestety podobny jest do gustu Britney/Mandaryny.

A tak poza tym:
Kamien Kamien Kamien

No tak,ale Lady Gaga podobno inspiruje się Freddiem Mercurym i Davidem Bowie, oglądałam kiedyś z nią wywiad i widać że inteligentna z niej kobieta, ma talent, niestety to się mocno kłóci z muzyką którą tworzy i nie za bardzo to rozumiem

Ale to taki offtop Ja na razie nie mam faworytów ;P A , podobał mi się oczywiscie te chłopak co to śpiewał Davida Bowie właśnie I nie zgadzam się z Korą akurat - do mnie ta wersja mocno przemawia

A co do samej Kory jest szczerą osobą, czasami do bólu,ale to dobrze. Lepiej kogoś sprowadzić na ziemię niż lukrować mu , nieprawdaż? A uważam, ze jak na razie granicy chamstwa nie przekroczyła. moze jest trochę momentami za bardzo subiektywna, poza tym to bardzo ciepła i sympatyczna osoba.
Jak jej się coś podoba - jest taka słodziutka i miła , a jak nie to potrafi wbić szpilę i za tą ją uwielbiam :P

Hermann Hesse

Edytowane przez tosiajola
Czas edycji: 2011-09-13 o 15:12
tosiajola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 20:30   #276
ladylajla
Zakorzenienie

Ja wobec Kory nie będę obiektywna, bo uważam ją za jedną z największych polskich artystek w kontekście muzyki i przymykam oko na jej ekscentryzm i zaskakujące werdykty
Stary 2011-09-13, 23:42   #277
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ladylajla Pokaż wiadomość
100% racji.
Dodam: większość tych gwiazdek Vivy i pudelka to dziewczyny przeciętnie śpiewające i wyprane z charyzmy, podobne do siebie, identycznie ubrane, śpiewające prawie to samo. No i przychodzą dziewczyny, miłe i pewnie prywatnie fajne, tylko zero osobowości scenicznej. Żeby to jeszcze z gardła huknęło jakimś wspaniałym głosem, to super - widz uwielbia takie zaskoczenia. A tu kicha. Albo wręcz przeciwnie -źle pojęta osobowość sceniczna i przerost tejże nad treścią. To chyba gorsze. Już bym się nie zastanawiała nad tym, czy są fryzjerkami z Wygwizdowa czy studentkami prawa, bo wykształcenie widocznie nie chodzi w parze z gustem. No i raczej nie mają słuchu, bo jak ktoś go ma, jest w stanie określić, czy wydaje z siebie czyste dźwięki.
Tak mi się jeszcze skojarzyło: jako namiętny oglądacz tego typu programów parę lat temu zastanawiałam się nad fenomenem niejakiego Rolanda Pieczkowskiego, który z uporem maniaka szturmował wszystkie talent show w kraju nad Wisłą...ten to miał parcie na sławę. Oraz zryty beret
http://www.youtube.com/watch?v=OGZQ9_2qKr4

Nicponianka, wobec tego nie wiem, czego Ci życzyć: 5 tysia czy zachowania twarzy?
Pamiętam Rolanda, on był wszędzie i ciągle wierzył, że nadszedł jego czas. Nie wiem, czy nie zauważył, że wszystkie programy przedstawiają go jako ciekawostkę?
Też zauważyłam, że te sztucznie wykreowane artystki podkładające twarz pod komputerowe wytwory, mają identyczne teksty piosenek. Już nad tym można by popracować, żeby nie było tak samo. Jest faza na "wojowniczki", to wszystkie wojują gołym tyłkiem i cycem...

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

Co do Kory i jej opinii o zespole Kamień, Kamień, Kamień, to uważam, że interpretacja była lepsza od oryginału. Ja nie lubię tej piosenki, ale w ich wykonaniu nawet mi się spodobała, bo była zagrana ostrzej, a nie tak plastikowo. O ile jest parę dobrych piosenek Davida Bowie, o tyle "Let`s dance" kojarzy mi się tak plastikowo, a chłopak z Must be the music nadał jej charakter.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-15, 18:28   #278
_Diana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sondrina
Co do Kory i jej opinii o zespole Kamień, Kamień, Kamień, to uważam, że interpretacja była lepsza od oryginału. Ja nie lubię tej piosenki, ale w ich wykonaniu nawet mi się spodobała, bo była zagrana ostrzej, a nie tak plastikowo. O ile jest parę dobrych piosenek Davida Bowie, o tyle "Let`s dance" kojarzy mi się tak plastikowo, a chłopak z Must be the music nadał jej charakter.
Zgadzam się z tym. To było naprawde świetne. Ten chłopak był super! Uwielbiam jak ktoś się wczuwa gdy śpiewa.
_Diana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-15, 23:39   #279
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _Diana Pokaż wiadomość
Zgadzam się z tym. To było naprawde świetne. Ten chłopak był super! Uwielbiam jak ktoś się wczuwa gdy śpiewa.
On jest osobowością sceniczną, aż trząsł się w pewnych momentach. Te drgawki, wczuwanie się, stworzony na scenę.Mi trochę Jaggera przypominał tą gestykulacją
Stary 2011-09-17, 13:34   #280
Dracy
Zadomowienie

Dopiero wczoraj obejrzałam obydwa odcinki i zakochałam się w Bruk Braders - koleś z Singapuru i 'Sutra' rozłożyły mnie na łopatki, są genialni.
Dracy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-18, 23:46   #281
Sondrina
BAN stały

Oglądałam dzisiaj połowę odcinka. Spodobali mi się chłopcy metalowcy z Lublina. Ten ryk to było to Naprawdę dali czadu. Na razie to moi faworyci do zwycięstwa. I ten ruch sceniczny

W ogóle zespół od No woman no cry, był super, zrobiło się pozytywnie. Zaśpiewali inaczej i to na plus.

Pani od Queen jak dla mnie była masakryczna. Zbezszcześciła tę piosenkę. Przesadziła z vibrattem i brzmiało to jak z kabaretu. Na dodatek z angielskim ma ogromne problemy. Nie podoba mi się jej głos, kojarzy mi się z paniami śpiewającymi w chórze kościelnym, jest zbyt patetyczny na ten program.
Stary 2011-09-19, 07:55   #282
201611241302
Konto usunięte

O tak chłopaki z Lublina dali czadu Folk z ukrainy też ok.

Zespół MashMish. Ładna muzyka, wokal tak średnio mi się podobał. Swoją drogą nie wiedziałam, że to córka Ewy Kasprzyk.

Generalnie ten program to chyba obecnie najlepsze show muzyczne, można się i pośmiać i posłuchać dobrych wykonawców.
201611241302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-19, 08:45   #283
cherry l
Zakorzenienie

GG do cherry l

dla mnie ci metalowcy to była jakaś porażka...i jak zaczeli 'śpiewać' to byłam w takim szoku, że nie byłąm w stanie przełączyć
brr nigdy wiecej

Pani od Queen- faktycznie, jej angielski był okropny. Ale słychać było,że ma kawał głosu

Folk z Ukrainy niezły

Pan od 'O sole mio' - umarłam

Roy Benett Group- raaaaany, uwielbiam ich strasznie miło się ich słuchało a wokalista bardzo sympatyczny
----> *mój postcrossingowy blog* <---

cherry l jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-19, 08:58   #284
Fara25
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Kicz moim zdaniem.
Fara25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-19, 09:15   #285
201611241302
Konto usunięte

Ja to nie mogę słuchać kolejnych dziewczyn śpiewających Beyonce - Halo Już któraś z kolei to wybiera. Nuuda.
Stary 2011-09-19, 09:18   #286
ladylajla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cherry l Pokaż wiadomość
dla mnie ci metalowcy to była jakaś porażka...i jak zaczeli 'śpiewać' to byłam w takim szoku, że nie byłąm w stanie przełączyć
brr nigdy wiecej
(...)
Myślałam, że tylko mnie się to nie podobało. W sumie się nie znam, bo nie słucham metalu, ale 1,5 minuty tej muzyki spowodowało u mnie napad agresji

Mash Mish mi się podobał - świetny numer. I jeszcze Roy Bennet Group. I ten rock-folk z Ukrainy. No i umiarkowanie dziewczyna śpiewająca "My heart will go on"

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez dzasminka Pokaż wiadomość
Ja to nie mogę słuchać kolejnych dziewczyn śpiewających Beyonce - Halo Już któraś z kolei to wybiera. Nuuda.
Ja również, zgadzam się z Łozem, że parę lat temu wokalistki znęcały się nad W. Houston, a teraz mordują Beyonce. Nawet jeśli wykonanie jest bliskie ideału, to mnie nie porywa
Stary 2011-09-19, 09:20   #287
malina333
Zakorzenienie

chłopaki z Lublina dali czadu

Rośnijcie
malina333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-19, 09:24   #288
201611241302
Konto usunięte

Ja tam jestem przyzwyczjaona do screamu, growlu. Ale dla kogoś kto nie obraca się w tych klimatach taki rodzaj " śpiewania" może być szokiem hehe.
Stary 2011-09-19, 09:39   #289
Trusmilk
Rozeznanie

Ja to w szoku byłam. Przychodzi taki słodki chłopak, z burzą loczków na głowie, a tu takie dźwięki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 10:48   #290
joanna453
Wtajemniczenie

Mi wczoraj opadła szczęka podczas występu tych młodych chłopaczków, wokalista (ten w kręconych włosach) dał czadu i chodź gustuję w innej muzyce to podobało mi się!

Bloguję
joanna453 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-19, 14:06   #291
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Obejrzałam fragmenty ostatnich dwóch odcinków (pierwszej edycji w ogóle nie oglądałam ). Spodobali mi się Kamień Kamień Kamień, i chociaż wokalista jest(wg mnie )przystojny i ma świetny głos, to jak rozmawiał z jury/prowadzącymi, wydawał się być taki... zadufany w sobie, arogancki i w ogóle mało sympatyczne wrażenie sprawiał ale to może tyle w telewizji tak się wydaje

Za to "rapujące" chłopaczki... Tutaj akurat zgadzam się z Korą, dla mnie rap powinien mieć mądry tekst z przesłaniem, np. taki jaki tworzy Eldo.

Edytowane przez Olkaaaa_s
Czas edycji: 2011-09-19 o 14:08
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-19, 22:05   #292
Sondrina
BAN stały

Dziewczynka od Dorotki i jakiegoś łubudubu, nie umiała zbytnio śpiewać, bałam się, że przejdzie jak nieszczęsna Iryna w myśl zasady: zrobimy małą szopkę. Była sympatyczna, ale musi trochę poćwiczyć
"O sole mio" mnie dobiło. Facet tworzy te teksty podobnie jak Wiśniewski, mało w nich poezji, finezji, są dość pospolite. I na dodatek jego słowa: "dzisiaj po raz pierwszy to zaśpiewałem" dobiły mnie. Chłop nigdy nie śpiewał, nikt go nie chwalił, ale nie przeszkadzało mu to iść do programu muzycznego zaśpiewać po raz pierwszy. Moim zdaniem olał jury, zaprezentował kompletny brak szacunku wobec odbiorców. Mógłby fałszować, okay, nie każdy ma słuch, ale nieprzećwiczenie czegoś to dla mnie arogancja. Nawet największe gwiazdy, przed wyjściem na scenę, wcześniej zaznajamiają się z tym co mają zaśpiewać, żeby dobrze to wykonać. Nie improwizują na scenie z kartką w ręce.

Edytowane przez Sondrina
Czas edycji: 2011-09-19 o 22:07
Stary 2011-09-24, 11:48   #293
malina333
Zakorzenienie

http://www.pudelek.pl/artykul/35267/..._chce_spiewac/

Rośnijcie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-24, 11:54   #294
Dracy
Zadomowienie

Właśnie przed chwilą też to przeczytałam jestem ciekawa, jak mu pójdzie.
Stary 2011-09-24, 11:59   #295
malina333
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dracy Pokaż wiadomość
Właśnie przed chwilą też to przeczytałam jestem ciekawa, jak mu pójdzie.
ja też jestem ciekawa
dopiero wczoraj w tych zapowiedziach kolejnego odcinka poznałam, że to oni

Rośnijcie
Stary 2011-09-24, 12:02   #296
Dracy
Zadomowienie

Ja nie widziałam jakoś zapowiedzi, ale gdybym zobaczyła nazwę to chyba bym się od razu domyśliła że to coś od Kałamagi.

ale jestem ciekawa, czy wystąpi w sweterku i bamboszkach
Stary 2011-09-24, 12:54   #297
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dracy Pokaż wiadomość
Ja nie widziałam jakoś zapowiedzi, ale gdybym zobaczyła nazwę to chyba bym się od razu domyśliła że to coś od Kałamagi.

ale jestem ciekawa, czy wystąpi w sweterku i bamboszkach
chyba nie, a szkoda
w masce będzie, czapajce jakiejś i chyba jakims niebieskim wdzianku. Jeden z nich bedzie w niebieskim ortalionowym dresie jak dobrze zobaczyłam
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 12:54   #298
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

Nie śmieszny mnie Kałamaga, zazwyczaj jest dla mnie żenujący, ale też chętnie zobaczę co wymyślili

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 12:59   #299
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wsiowy_gupek Pokaż wiadomość
Nie śmieszny mnie Kałamaga, zazwyczaj jest dla mnie żenujący, ale też chętnie zobaczę co wymyślili
gupku no sooo tyyyy
moją miłośc obrażać
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 23:45   #300
tosiajola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
gupku no sooo tyyyy
moją miłośc obrażać
ja tam też nie jestem fanką tego typu poczucia humoru, ale przyznam że nieraz ich skecze są fajneNie mogę się jutra doczekać :P

Hermann Hesse

tosiajola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości