|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata! Mamy maj-czerwie
Cytat:
![]() po 2. przepraszam baaardzo, jaki to rozmiar stanika ??? ![]() ja ostatnio kupiłam C , jeszcze trochę za duże na mnie , ale i tak byłam z siebie dumna, że mam taaaaaakieeee wielkieeee cycccckkiii ... ![]() Cytat:
żeby było wszystko OK !Cytat:
zleci Ci szybciutko .. Cytat:
za wizytkę !Daisy Kochana, mnóstwo spraw dziś pozałatwialiście Najważniejsze, że z Gabrysią wszystko w porządeczku !! I zakupki porobione, szpital zwiedzony.. Zazdroszczę, że w takim superowym będziesz rodzić, bo te nasze lubelskie to jak przedwojenne jakieś ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jesteś kwiatem lotosu, jesteś kwiatem lotosu ....
|
|
#272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata! Mamy maj-czerwie
Tu sie nie ma z czego smiac, ja mam naprawde stulbie na brzuchu! I jest to calkiem logiczne wyjasnienie, dlaczego mnie tak do wanny ciagnie, bo stulbie zyja w srodowisku wodnym
![]() Cytat:
Cytat:
Gratuluje szpitala, ciekawe, czy u Ciebie tez bedzie takie pyszne jedzonko jak u mnie I co do lozeczka, pewnie nie pamietasz, ale ja tez tu wklejalam dokladnie to samo lozeczko i wszystkie dziewczyny mi odradzaly korzystanie z tego kolysania, bo podobno dziecko sie przyzwyczaja i potem chce byc non stop bujane. No, ale zawsze mozesz zablokowac te opcje (i przynajmniej masz juz lozeczko,nie to co ja). A teraz news dnia - http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...Festivalu.html I do tego odbywa sie to wszystko jakis kilometr z buta od mojego domu, droga przez park. Uuuuu ale sie jaram!!!! |
||
|
|
|
#273 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa sluchajcie, myslalam ze padne
pojechalismy po mlodego do przedszkola, a moj tz wyskoczyl z tekstem (na widok kolejnej ciezarnej) "ale dzisiaj NOSICIELEK wyskoczylo na ulice!!!to juz chyba 4ta procz ciebie " nosicielek?! co za slodkie okreslenie ciezarnej, prawda?!
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Hej znów
![]() po trudach, jazdach, załatwianiach, małych irytacjach wracam i czytam, czy jakieś zmiany personalne zaszły ![]() Obojętnie, czy stworzymy wątek w Odchowalni, czy nie, to bardzo chciałabym, żeby to nie był powód jakichś nieporozumień między nami Taka fajna z nas grupka stworzyła się, szkoda nerwów na jakieś gópotkyyy Możemy przecież zrobić głosowanie Ale zwróćcie uwagę, że ew. wątek w Odchowalni na pewno nie będzie tak aktywny, jak ten, więc częstotliwość zakładania nowych zmaleje. Jeśli o mnie chodzi, to jeśli będzie czas, to będę i na tym i na tym i z przyjemnością potłukę posty z ciężarówkami i z już-mamusiami A za jakiś czas i tak wszystko unormuje się ![]() Moniqac, biedne nadgarsteczki ![]() Princi, nie mogę doczekać się fotek po fryzjerskiej metamorfozie Ewesko, trochę to wkurzające, bo tak sobie czekać mogłabyś też w domu z synkiem. Ale chociaż dobrze, że ew. na święta wypuszczą Cię Catia, nie wiem, czy uzyskałaś odpowiedź, ale magnez możesz zażywać do późnej starości duuużo tracimy dziennie, a jest bardzo potrzebny. Jeśli jednak nie chcesz aż tak długo, to do końca karmienia może? Na pewno dzieciątko będzie wysysać wszystko z Ciebie, przynajmniej unikniesz jakichś skurczy, latania oka, etc. ![]() Mimbi, wydrukuję sobie tę instrukcję STŁUBIA Matall, gratulacje! ![]() SweetAngel1984, witaj! Jesteś już kolejną osobą, której tytuł podoba się, musimy naszą Weredkę zatrudnić na stałe do wymyślania tematów! Do sierpnia szybko zleci, dziewczyny z naszego wątku potwierdzą, że u nas zleciało nie wiadomo kiedy! Niedawno robiłyśmy, teraz rodzimy Wszystkiego dobrego dla Ciebie i syneczka! ![]() Ddaaiissyy, zazdroszczę szpitala, a zakupy przynajmniej masz z głowy! Nie martw się MoniaK, leżaczek śliiiiczny ![]() Gratuluję udanych wizyt! Edytowane przez mary poziomkowa Czas edycji: 2011-04-20 o 15:45 |
|
|
|
#275 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nosicielki ...
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zaliczylam dluugasna drzemke, czuje sie lepiej i zjadlam nawet 4 kanapeczki bo nie jest mi az tak niedobrze jak bylo rano
![]() moniaK sliczny ten lezaczek, mnei sie bardzo podoba, moja tez ma lezaczek w stonowanych kolorach a matke edukacyjna kolorowa ![]() daisyy kochana no juz spokojnie prosze, nie denerwuj sie najwazniejsze ze USG sie udalo i wszystko z maluszkiem w porzadku tak? pamietaj to sie liczy Moj maz jest taki sam, dlatego czesto zawozi mnei do sklepu, ja wybieram godzinami i zostawiam mu do wyboru dwie alternatywy max i wtedy juz zalatwiamy to tez w 15 minut, szczegolnie , ze mam juz przygotowane genialne argumenty z reguly![]() wiec nie martw sie twoj TZ nie jest jedyny. Ale macie lozeczko i to wazne, a wozek zdarzycie jeszcze kupic, moze znajdz w necie jakas super propozycje i przekonaj TZta, pomozemy ci znalezc jakies dobre argumenty ![]() ale ulga z tym szpitalem, ciesze sie ze i odnowiony i jestes zadowolona bo sie martwilam bo ja naprawde jak tam bylam to jakos zle bylam nastawiona, wiec ciesze sie ze masz pozytywne odczucia plus polozna ![]() pozazdroscic ![]() to na szybko, Kochane Dziewczynki dziekuje za kciuki !! moniqac i jak tam? tez drzemeczka byla? siasiek dokladne jakbys opisala moje nocne przygody, ciekawe czy to normalne? moze to od zgagi i takiego silnego refluksu co? i gratuluje wizyty ![]() wiesz jak to jest, tym co mowia, ze szybko urodza i przed czasem, te przenosza i odwrotnie ja bym nic nie przesadzala![]() mazianka plan przygotowan swiatecznych? to brzmi dumnie ![]() matall gratulacje z powodu zaliczenia!! Zdolna z Ciebie bestia!! trzeba by jakies piccollo zakupic i poswietowac ![]() co do stanikow to troche sie zdolowalam bo ja kupilam 80B..... myslalam nad C ale takie wielkie mi sie wydawaly.... ![]() princi rewolucji na glowie moze i nie bedzie ale zdjecie chcemy ![]() andziotku widze, ze i ty drzemeczka....hihih a ja jestem teraz neiprzytomna.... |
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Wieści od Grazin [na zielono, żeby Was nie stresować]
![]() Napisała, że już depresji dostaje przy tym remoncie, wszędzie pełno tynku, meble i Oni na kupie w jednym pokoju. Za 3 dni zaczną sprzątać, ale i tak święta w bałaganie Macie pozdrowienia!
|
|
|
|
#278 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nosicielki ... ![]() mimbi , zgadzam się z tym , że po porodzie niektóre dzieci trochę .. łysieją ! Ja jak się urodziłam miałam ciemne , gęste włoski o długości conajmniej 3cm .. A potem na zdjęciach gdzie mam jakieś 3 miesiące jestem już blondynką z trzema włosami na krzyż .. ![]() mary, dobry pomysł z tymi wieściami na zielono, bo jakby na czerwono to przecież byśmy padły ... może wszystkie przekazywane wieści niech będą na zielono? a na czerwono tylko jak jakaś urodzi ? bo posiwieć można .. .. a i pozdrów też Grazin
Gabrysia 04.06.2011 <3 Edytowane przez enchantresss Czas edycji: 2011-04-20 o 15:51 |
|
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka_pe chodzi o to, ze w murze, w spacerówce niziutko siedzi dzidzia a moj mąz ze swoim 188cm podobno miałby niewygodnie sięgac do małej, będąc zmuszonym to mocnego schylania sie....
Dla mojego 158cm siedzisko jest genialnie ![]() cucciola, bardzo dziekuje za zdjecie.. moja mam cierpi takze na ciesn nadgarstka ( w ciazy nie jest ) i wlasnie kupila elastyczny usztywniacz ale jak piszesz - wiele nie daje
|
#280 |
|
Zadomowienie
|
matallewar no to masz prawie tylko obronę na głowie, skoro o wrzesień nie musisz sie bardzo martwić
![]() atiz może warto się tu zarejestrować i popytać ? http://www.ps3site.pl/forum/topic/48...ystation-move/ ja miałąm niedawno pożyczony kontrol. MOVE i był np. ping-pong, ale wysiłek kiepskawy, wiadomo nie ta tematyka co by była potrzebna. idę się zdrzemnąć po obiedzie
|
#281 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i super, że malutka zdrowa, a do tego ma wymarzone włoski Ja bym się aż tak nie martwiła, że wszystko kupiliście w sklepie, w końcu wcześniej przeglądałaś internet i mniej więcej wiedziałaś czego szukasz, łóżeczko masz takie, jakie chciałaś, a z kupowaniem na allegro nie zawsze jest tak różowo. Więc ciesz się, że masz już tyle rzeczy i się nie zamartwiaj Cieszę się, że szpital okazał się lepszy od poprzedniego i to nieporównywalnie lepszy
|
|
|
|
|
#282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kruszynka z ciebie -mowi to ta wielka 162cm
|
|
|
#283 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i co teraz bedzie??!!
|
|
|
|
|
#284 | ||
|
Zakorzenienie
|
mimbi; cholera !!!!!
nie skojarzyłam tego łózeczka.... Qwa.. no nic, zablokuje... ale i tak nie miałam wyboru bo baaardzo chciałam aby miało szufladę (w ogole marzyłam o BIAŁYM !!!!) i tylko ono było "z" Hihi wiem, ze dzieciaczkom włoski wypadają, wycierają sie itd.. ale jak jest od razu po urodzeniu takie owłosione, to mi sie tak baaaaaaaaardzo podoba Chyba jestem jakas zboczona.. nie wiem, fetysz cycus, ale mnie to jara TŻ był ze mna... pani spytała na włoski - jak myslicie, co to jest a moj mąż BRWI Tutaj o szpitalu http://krakow.gazeta.pl/krakow/51,44...58543.html?i=1 Twoj oczywiscie jeszcze ladniejsze (nie słodzę !!)Biedna Grazynka anulko, wszystko wyglądało perfect lux... aczkolwiek oddział patologii ciąży chocby mi dopłacali nie daj Bóg tam wylądowac !! Byc moze przed remontem, tak samo wygladała porodówka ... wcale sie nie dziwie, ze miałas ochote uciekac !! No i dwa, że bede miała "swoja" położna.. ja tu kompletnie nikogo nie znam, mąż mi tez nie pomoze, wiec skoro Ania mi poleciła to zdecydowałam sie. Odczułam wielką ulge w porownaniu do tego co widziałam w Siemiradzkim.' mary, mądrze mówisz, dać Ci wódki !! Forum, na którym bedziemy czy nie będziemy nie moze byc koscią niezgody miedzy nami ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
![]() I wyobrazasz sobie, ze ja teraz 70 kg waze !!!! (a wazylam 50 ![]() ![]() )kuleczka jestem to samo powiedziałam, to mi odpowiedział "to co, nie pozwolisz mi dotknąć wózka" ehh tak gada, urobię go Twoj mąż niesamowity !! NOSICIELKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytat:
AgnieszkaM, równiez straasznie sie ciesze! I ile pieniazkow w kieszeni Nie chodziło tyle o regulację rączki tylko hmm jakby to powiedzieć - wysokość tej części gdzie dziecko dupcią siedzi... no wiesz o czym mowie cholera nie wiem jak sie to fachowo nazywa...w głebokim jest to gondola, a w płytkim ??????????????
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-04-20 o 16:16 |
||
|
|
|
#285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ide sie zdrzemnac bo oczy mi sie na sile zamykaja
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2011-04-20 o 16:16 |
|
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
Nieee, no Ddaaiissyy, ten Twój szpital, to niezły wypas! Jak ośrodek szkoleniowy dla astronautów
|
|
|
|
#287 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i niedrogi (a który to??)co do łóżeczka... tez mam radka II ![]() superowe jest!Cytat:
|
||
|
|
|
#288 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobre Cytat:
Ale chociaz pzrestane wkółko o porodzie myslec hihi. A i jeszcze Wam tylko napisze,ze takiego planowania to sie pzry Julii nauczylam,bo wczesniej róznie z tym bywało ![]() A Ty jak z tymi mdłościami?? Ja tak pierwsze 4miechy mialam,to Ci współczuje. Siasiu za wizytke,a w kolejce do porodu to ja juz teraz niet, bo Swieta ida hihi- za duzo roboty.a najlepsza to jest moja tesciowa,ktora mnie gnebi od miesiaca pytaniem co ja robie na Swieta do jedzenia ,bo bysmy po połowie sie podzieliły Chyba jeszcze mam za mały brzuszek i nie widac,ze ja prawie rodze -tej kobiety nikt nie pobije
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :brzyda l:![]() kocham Twoje skojarzenia Pozwolisz, ze sobie zapożycze tą nazwe Szkoda, ze nie miałam fotek tego wczesniejszego szpitala... bym Wam pokazała.. Naprawde zaczełam sie bac porodu ! Teraz doczekać sie nie mogę Jak bum cyk cyk ![]() Wersja super lux za 3,200 własnie tak wygladała jak ten tu za darmo (tylko, że na scianie była tapeta) ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
Catia, to szpital na Prądnickiej - im Narutowicza. WSZYSTKO jest za darmo. Połozna dostanie w "łapke" - nieoficjalnie... bede sie pewniej czuła.. mąż nie bedzie ze mną do konca Mój mąz sie tam rodził i ma sentyment... dlatego mi go zaproponował Ciesze sie, że jestes zadowolniona z łózia Mnie kolorek troszkę nieodpowiada... wyobrazałam sobie jakąs pastelową sciane (np. wrzos ??) i białe łóżeczko, biała komoda.... no ale... pomarzyć moge
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-04-20 o 16:23 |
||
|
|
|
#291 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo się ciesze,że tak Ci się z tym szpitalem udało
|
|
|
|
|
#292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#293 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, przeleciałam na szybko ostatnie strony bo nie mam czasu na spokojne czytanie, zaraz lecimy na zakupy a później dalej zabawa w składanie mebli w domu.
Chciałam tylko pogratulować wszystkim naszym mamusiom, które mają już w domu jeden lub dwa skarby. Dziewczyny powinno się Wam pomnik postawić Nie wiedziałam, że 5'miesięczny bobas może być tak absorbujący, słodki i uroczy ale i totalnie absorbujący, bez konkretnego planu ani rusz, bo inaczej nie ma czasu na zjedzenie czegoś lub chociażby siku A przy dwójce, trójce.... to musi być wyczyn na miarę wspinaczki na Mont Everest ![]() Cytat:
Dzięki matall, kochana jesteś No właśnie nie chciałabym aby tu jakieś opóźnienia były, gdy ja będę tuż po porodzie z Igosławą Na odchowalni na pewno będzie mniejszy ruch Cytat:
![]() Mi tygodnie właśnie tak od 22-25 tygodnia leciały jak szalone więc ani się obejrzysz a dzidzia będzie z Tobą Januszowa baaardzo się cieszę
|
|
#294 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimbi; ja mysle ze TWOJ nadal tak wygląda a nawet jeszcze lepiej !! A co do wanny to przy każdej sali porodowej jest wanna z jacuzi do relaksu, natomiast jest jeszcze jedna typowo do porodów, ale nie wiem która jest która.. i czy wszystkie są tu widoczne.. bo sal jest bodajże 5 ale 2 były zajęte i ciężko mi stwierdzić, która widziałam Lol dzięki za cynk a ja pływac nie umiem hahaha tzn umiem, ale jak wiem, ze mam dno pod nogami - inaczej się topie moria, a czyje to dzieciątko ?? Masz już mała zaprawę rozmawiałam dziś z kolezanką, której siostra 1,5tyg temu urodziła, to biedna swiezo upieczona mamusia, pod prysznic ponoć chodzi dopiero gdy tatuś wróci z pracy Ty już masz pewnie wsio na ostatni guzik dopięty ??
|
|
#296 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
Ide jesc lodyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy yyyyyy
|
|
|
|
#298 |
|
Zadomowienie
|
gusiagatko identyczny obiadek dziś miałam, zapiekany ryż na mleku z jabłkami, mąż jak zobaczył ile tego zrobiłam to jak już się najadł a jeszcze zostało powiedział tylko nie pytaj czy mi nie smakuje, tylko idź i sąsiadów poczęstuj, może rzeczywiście poszalałam
![]() mattal zdolna z Ciebie kobietamonicaq biedna jesteś bardzo Ci współczuję tego bólu JanuszAga medal za optymizm należy się Tobie, i super że już jesteście z Dariunią enchantresss cycoliny to my nie jesteśmy ja też mam teraz 75B a czy do C dojdę no może ddaaiissyy wspaniałe wieści z wizyty super że Gabi jest taka duża no i że ma włoski, Co do zakupów fajnie że masz większość pokupowane a co do zachowania TZ no cóż wkurzające. Mój dziś jak mu pokazałam na sznurku schnące rożki, ochraniacze i pościelki stwierdził że " no wiesz ja uważam że nie ma się co spieszyć z tymi wszystkimi dzidziusiowymi zakupami" Bardzo boi się o synka, boi się aby się nic nie stało.
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-04-20 o 16:54 |
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Dasz trochę?
![]() Kurde, mi się nawet nic nie chce robić. Idę się pogrzać na słonku, bo nie mam na dziś żadnych planów, a nie chcę już myśleć o tym, co mnie zdenerwowało.
|
|
#300 |
|
Zadomowienie
|
Przeczytałam wszystko, ufff
tyle, że teraz juz nie wiem co komu chciałam odpisać ![]() gratuluję kolejnych tygodni ![]() ewesko trzymam kciuki za poród ![]() JanuszAgnieszka super, ze juz jesteś w domku daisy ja też mam takie łóżeczko, jeszcze po Emilce. Mysmy wogóle ani razu nie odblokowali tych biegunów, ale chciałam, zeby były w łóżeczku, bo nie wiedziałam czy moja córa bedzie lubiła być bujana, czy nie?? Na szczęście bujanie nie przydało się a szpital super!!! matallewar gratulacje prawie ukończonych studiów Moja Oliwka jakoś słabo sie dzisiaj rusza I jakieś bardziej bolesne skurcze mnie łapią... Wytrzymac do jutra i mogę juz rodzic. Na 15 jestem umówiona z lekarzem na ktg i mam nadzieję, ze zostane juz w szpitalu i wyjdę z córcią
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

żeby było wszystko OK !

(oczywisicie poza zdrowym dzieciatkiem, bo to priorytet!!!) ??
a Gabik ma już włosięta 
Taka fajna z nas grupka stworzyła się, szkoda nerwów na jakieś gópotkyyy

.. .. a i pozdrów też Grazin 
Zauwazyłam jedynie uszko i zacisniete piąstki mojej córeczki
a mój mąż znów mu przytakiwał... w Koncu nie kupilismy w ogole wózka... no i ceny tez zadna atrakcja bo mura4 (gondola+spacerówka) 2.800 

A przy dwójce, trójce.... to musi być wyczyn na miarę wspinaczki na Mont Everest