-10kg i więcej - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-14, 16:31   #271
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: -10kg i więcej

jak czytam to wszystko to i zła się robię czemu mi się to wszystko nie udaję...;/ echhhh:P no cóż...):P Miłego weekendu dziewczyny!!**

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-14, 19:13   #272
Ayati
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Edail Pokaż wiadomość
Szaleństwo - zmieściłam się w ciuchy, które kupowałam 2 lata temu z myślą o odchudzaniu. Niech żyje samozaparcie!
Wow! Gratuluję! Dajesz nam świetny przykład, a do tego musi to być niesamowite uczucie

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
moja waga nadal fatalna...65,7kg...;/ echhhhhhhhh
Oj tam, będzie lepiej. Zobaczysz. Nie ma się co przejmować i zamartwiać tylko dalej stosować swoje postanowienia W końcu ubędzie

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
Ważę 63-65kg, różnie to bywa :|. A planuję osignąć 52 kg . Mój wzrost to 164 cm.
Nie wierzę w super diety, tabletki itp. itd. - ruch i zdrowe odżywianie to moja strategia . Brzmi łatwo, ale jak ciężko to wprowadzić w życie .
Białego pieczywa nie jem od dość dawna (nie lubię, wolę ciemne), nie przepadam za makaronami czy tłustym mięsem - więc to jest u mnie na plus. Natomiast moją zmorą są słodycze, cola .
Lubię wodę i zieloną herbatę, kurczaka, warzywa, owoce - więc mam nadzieję, że uda mi się wybierać to zamiast śmieciowego żarcia .
No i ćwiczenia, to najważniejsze. Nawet żeby udało mi się ćwiczyć codziennie głupie 8 min legs, nie więcej, tylko 8min. Oczywiście docelowo chciałabym ćwiczyć znacznie więcej, ale tak na początek dla motywacji i wpadnięcia w rutynę codziennego ćwiczenia CHOCIAŻ tyle.
To jest już 2979608604876827648057034 872 raz kiedy próbuję się odchudzać z takimi założeniami, ale liczę na to, że tym razem się uda .
Winyl, witam i życzę powodzenia. Nie taki diabeł straszny jak go malują. Przyciśniesz z ćwiczeniami kilka dni, a później już samo pójdzie. Wyrobisz sobie nawyk. Zorganizuj tylko dobrze czas, żeby Ci nie zabrakło między szkołą, pracą czy innymi zajęciami.
Może za tym milion pięćset sto dziewięćdziesiątym razem się uda, z nami na pewno się uda
Ayati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-14, 19:15   #273
mimi0290
Zadomowienie

Cytat:
jak czytam to wszystko to i zła się robię czemu mi się to wszystko nie udaję...;/ echhhh:P no cóż...):P Miłego weekendu dziewczyny!!**
Uda ci się ! Mi się nigdy nie udawało a teraz już jest 7 kilo mniej !

2013: 75-72,1(10.03)...71,4(29.03) ...70,6...70............69.........67. .........65....... .
mimi0290 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-14, 19:25   #274
Ayati
Rozeznanie

Kurczę, ja wczoraj wypiłam 4 duże piwa, a wiadomo że to ma najwięcej kalorii. No i kolega mnie nad ranem namówił na kilka gryzów zapiekanki Ale przynajmniej impreza się udała i przez cały dzień zjadłam tylko jedną bułkę z serkiem, więc tych kalorii dużo organizmowi nie dostarczyłam. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
A jutro ważenie, ciekawe czy są jakieś postępy. Szczególnie interesuje mnie, czy coś zrzuciłam przez to instanity

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez mimi0290 Pokaż wiadomość
Uda ci się ! Mi się nigdy nie udawało a teraz już jest 7 kilo mniej !
Właśnie patrzyłam na Twój "licznik" kilogramów i pozazdrościłam. W jakim czasie udało Ci się tyle zrzucić?
Stary 2011-05-14, 20:45   #275
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edzia09 Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam
Tym razem musi się udać!
Ja dziś spacerowałam 3 godziny Załatwiałam sprawy na mieście, byłam silna i nie wsiadłam do autobusu
Wydaje mi się, że to taki standard . Zamiast zabrać się raz porządnie to tak się zbieramy po kilka lat (dla mnie to już 4 rok) i wciąż jesteśmy niezadowolone, bo ani nam nie wychodzi, ani nie jemy tego co chcemy, a nawet jak tak, to mamy wyrzuty sumienia, a nie przyjemność i ogólnie nic z tego nie mamy. Więc koniec! Tyłek w troki i do roboty

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Ayati Pokaż wiadomość

Winyl, witam i życzę powodzenia. Nie taki diabeł straszny jak go malują. Przyciśniesz z ćwiczeniami kilka dni, a później już samo pójdzie. Wyrobisz sobie nawyk. Zorganizuj tylko dobrze czas, żeby Ci nie zabrakło między szkołą, pracą czy innymi zajęciami.
Może za tym milion pięćset sto dziewięćdziesiątym razem się uda, z nami na pewno się uda
Tak, właśnie taką mam nadzieję!
Damy radę, nie?

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-14, 21:14   #276
Ayati
Rozeznanie

Też się zbierałam bardzo długo, często to było takie odchudzanie 2,3 dniowe. Później stwierdzałam, że odpuszczam. Teraz już prawie 2 tygodnie i nie odpuszczę! Teraz nie ma mowy! Zrzuciłam jeden kilogram w 5 dni , zrzucę więcej. Jutro się przekonamy ile mi jeszcze zostało do końca!
Damy radę? Tak, damy radę!!
Stary 2011-05-14, 21:19   #277
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
Też się zbierałam bardzo długo, często to było takie odchudzanie 2,3 dniowe. Później stwierdzałam, że odpuszczam. Teraz już prawie 2 tygodnie i nie odpuszczę! Teraz nie ma mowy! Zrzuciłam jeden kilogram w 5 dni , zrzucę więcej. Jutro się przekonamy ile mi jeszcze zostało do końca!
Damy radę? Tak, damy radę!!
Ja zaczynam mieć takie podejście - teraz nie odpuszczę, musi się udać, bo po co się ciągle męczyć? I jak wiedziałam, że teraz nie dam rady to odpuściłam całkowicie, po to by teraz wrócić ze zdwojoną siłą .

XOXO

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-15, 14:37   #278
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Może i się uda, ale pytanie kiedy...)) wczoraj też ładnie poszalałam bo wiadomo sobota - imprezka i alkohol wpadł i nie zdrowe jedzenie choć w minimalnych ilościach, ale zawsze coś...;/ a dziś na kacyka jajecznica ymmm, ale od jutra postaram się z ta dietą bo przecież tak nie może być wakacje już blisko... Pozdrawiam)

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-05-15, 15:12   #279
Ayati
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
Ja zaczynam mieć takie podejście - teraz nie odpuszczę, musi się udać, bo po co się ciągle męczyć? I jak wiedziałam, że teraz nie dam rady to odpuściłam całkowicie, po to by teraz wrócić ze zdwojoną siłą .
Jeśli będziesz miała chwilę zwątpienia, to polecam oglądanie szczupłych dziewczyn na internecie. A na żywo jeszcze lepiej. Bo to mnie zmotywowało. Pojechałam do miasta, naoglądałam się takich ładnych, chudziutkich dziewczyn i samo mi się powiedziało : odchudzanie
Moim odchudzaniem zarażam koleżanki, które też pościągały ze mną aeroby z Shaunem T i ćwiczymy! Pierwsze pytanie po wejściu na fb, czy ćwiczyłaś dzisiaj, motywuje

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Może i się uda, ale pytanie kiedy...)) wczoraj też ładnie poszalałam bo wiadomo sobota - imprezka i alkohol wpadł i nie zdrowe jedzenie choć w minimalnych ilościach, ale zawsze coś...;/ a dziś na kacyka jajecznica ymmm, ale od jutra postaram się z ta dietą bo przecież tak nie może być wakacje już blisko... Pozdrawiam)
Moim zdaniem dieta nie powinna wyglądać tak, że rezygnuje się przez nią z życia towarzyskiego i WSZYSTKICH przyjemności. o nie
Było piwo, teraz dorzuć więcej ćwiczeń. To tak za "karę", a kalorie jednocześnie polecą
Stary 2011-05-15, 15:23   #280
mimi0290
Zadomowienie

Cytat:

Właśnie patrzyłam na Twój "licznik" kilogramów i pozazdrościłam. W jakim czasie udało Ci się tyle zrzucić?
Od 2.04 Czyli ponad miesiąc

2013: 75-72,1(10.03)...71,4(29.03) ...70,6...70............69.........67. .........65....... .
Stary 2011-05-15, 15:42   #281
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Moim zdaniem dieta nie powinna wyglądać tak, że rezygnuje się przez nią z życia towarzyskiego i WSZYSTKICH przyjemności. o nie
Było piwo, teraz dorzuć więcej ćwiczeń. To tak za "karę", a kalorie jednocześnie polecą [/QUOTE]

A no w sumie tak masz racje...)) jutro do dzieła ostro za ćwiczenia... bo dziś mamy z TŻ dzień leniucha:P

MICHAŁEK

WYMIANA

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-15, 15:55   #282
winyl
Zakorzenienie

Moim zdaniem podstawą są ćwiczenia . Bo jak już się przyzwyczaimy, że codziennie (jak treningi siłowe albo jakieś długie, wyczerpujące to z jednym dniem przerwy na regenerację) ćwiczymy to po pierwsze - wiadomo, spalimy to co zjemy :P, więc nawet grzesząc nie będziemy przynajmniej tyć . Po drugie, jak już zauważymy ile wysiłku wkładamy w te ćwiczenia to po jakimś czasie myślimy " zjadłabym tą czekoladę, ale żeby ją spalić musiałabym godzinę ćwiczyć na stepperze, a jeszcze trzeba coś dodatkowo żeby chudnąć, a nie utrzymywać wagę, eee nie, to ja poproszę tą marchewkę" .

Oczywiście tak piszę "my", bo wiem, że u wielu dziewczyn się tak sprawdza, nie mówię, że u każdej, ale akurat ja rzeczywiście tak mam .

XOXO
Stary 2011-05-15, 16:52   #283
e28a27467bb42bcad5144a723ea01b6280886074_619d8082abd75
Konto usunięte

Hej hej,
u mnie po 10 dniach waga pokazala 73.3 - czyli równo 1.1 kg mniej po drodze miałam urodziny, więc nie obyło się✂bez lodów ale nie przesadziłam i myślę, że nie będę tego długo odpracowywać
Po tygodniu intensywnej jazdy na rowerze mam straszne zakwasy - jeżdżę✂po mieście (zamiast autobusem) od dawna, ale tym razem okazało się, że blokowało mi się tylne koło i wkładałam duuużo więcej wysiłku w pedałowanie. Stąd okropny ból w udach wczoraj
W tym tygodniu znów - rower, basen i mam nadzieję✂w końcu dotrzeć na siłownię, na której prowadzą trening obwodowy na kilku maszynach po kolei. Może taki program będzie dla mnie lepszy niż sama siłownia, bo na niej się czasem nudzę...
e28a27467bb42bcad5144a723ea01b6280886074_619d8082abd75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-15, 17:09   #284
Ayati
Rozeznanie

mimi0290, wow! Niesamowity wynik i to zaledwie w miesiąc! Dużo ćwiczyłaś, czy miałaś dobrą dietę po której tak leciało? :P
Jolkaaa, ja mam dzisiaj calutki dzień wolny, więc dorzucam kolejne aeroby do mojej listy. Wolę ćwiczyć niż przed kompem siedzieć Ale oczywiście pozdrów swojego TŻ i leniuchujcie miło

Winyl, ja się mogę podpisać spokojnie pod Twoimi słowami. Przyzwyczaiłam się do ćwiczeń,a nawet dzisiaj mimo dużego wysiłku sprawiało mi to przyjemność. Uwaga, powtórzę jeszcze raz. Ćwiczenia sprawiały mi przyjemność
A jeść? Nie muszę, na słodkie mnie nie ciągnie, na moje kochane czipsy też nie. Do wakacji nie daleko

hondak, brawo. Jesteśmy z Ciebie dumne Oj, ja bym mogła całe miasto przejechać wzdłuż i w szerz. Nie chodzi tutaj o kondycję, której nie mam i której by mi nie starczyło nawet na 1/20 miasta, ale o sam fakt napływającej z tego przyjemność Gdybym tak daleko do szkoły nie dojeżdżała, to też bym postawiła na rower zamiast autobusu
Ja bym się na siłowni zanudziła na śmierć, ale powodzenia
Stary 2011-05-15, 17:22   #285
mimi0290
Zadomowienie

Cytat:
mimi0290, wow! Niesamowity wynik i to zaledwie w miesiąc! Dużo ćwiczyłaś, czy miałaś dobrą dietę po której tak leciało? :P
Prawie półtora miesiąca Ćwiczyłam, jakieś 5-6 razy pobiegałam( w czasie całego odchudzania ), czasami (raz w tygodniu i nie zawsze) na rowerze troszku, dieta żadna specjalna - nic smażonego, 4-5 posiłków, bez czerwonego mięsa, dużo warzyw, słodyczy wcale - no może z 2 razy się zdarzyło Nie chodzę głodna, jem co lubię więc bardzo mi takie odchudzanie pasuje

Stary 2011-05-15, 20:42   #286
Ayati
Rozeznanie

To i tak bardzo dobry wynik jak na półtora miesiąca. Dobrze, bo stosuję taką samą dietę jak Ty, więc miejmy nadzieję że ubędzie
No może trochę więcej ruchu, więc.. uf, uf, niech ubywa A w takim tempie po 3 miesiącach miałabym upragnioną wagę
Stary 2011-05-17, 18:51   #287
Edail
Raczkowanie

Ej, co dzisiaj tak cicho? Wracam do domu spodziewając się nowych postów, a tu nic. o.O Powiem Wam, że wczoraj miałam straaaszną ochotę coś przekąsić, a jeszcze siostra upiekła ciasto. Ale się nie dałam i dzisiaj jestem z siebie dumna. Powinnam się wziąć do nauki, bo koniec roku szkolnego tuż tuż, a ja nadal jestem w lesie z materiałem...

Edail jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-17, 20:36   #288
xxxkasiuxxx
Raczkowanie

GG do xxxkasiuxxx

Hejka ja mam ten tydzień i następny tak zawalony że albo wcale nie będę jadła albo będę non stop chrupać ale cóż nauka ważniejsza...
Stary 2011-05-17, 21:23   #289
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

a ja się zbytnio nie trzymam diety, ale póki co nie jest tragicznie...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-05-17, 22:23   #290
Katarynka92
Rozeznanie

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!

Już jutro zaczynam dietę. Nie jest to typowe: od jutra, ale już od dłuższego czasu myślałam o tym dniu. W ogóle u mnie nie będzie to tylko dieta... Co to, to nie. Mam zamiar zmienić wiele w moim życiu. A jestem co do tego bardzo pozytywnie nastawiona. Mam kilka marzeń na najbliższe 4 miesiące (najdłuższe wakacje ), ale nad niektórymi muszę sama popracować. I już nie wymagają tyle szczęścia, co pracy. Tak więc mam zamiar troszkę pozmieniać, wpuścić nowe kolory do życia. Jak do tego dojdę? Mam zamiar każdego dnia: biegać lub jeździć na rowerze (godzinę), ćwiczyć na agrafce (100 powtórzeń), 8 min ABS i 8 rozciągających, ćwiczyć na ciężarkach (15 min), wmasowywać kremy (mam taki specjalny przyrząd, taka rolka jakby, każdego dnia jeszcze inne fajne ćwiczenia, stosować balsamy...Oprócz tego chcę jeszcze wybielić sobie ząbki (mam już Białą Perłę) i REGULARNIE robić sobie manicure, pedicure, nakładać krem pod oczy i olejek rycynowy na rzęsy, oczyszczać twarz i nakładać maseczkę na włosy... I PISAĆ W PAMIĘTNIKU. Każdego dnia. I przyczynić się do niesamowitego wypięknienia otoczenia. Ah... Jeszcze do tego podejmę pracę... Nie chcę wszystkiego od razu, zmiany będą przychodzić stopniowo, powoli, ale systematycznie i regularnie. Aha... Oczywiście dieta 1200 kcal Przynajmniej przez miesiąc. Już jestem całą sobą z Wami
Katarynka92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-17, 22:30   #291
Ayati
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Edail Pokaż wiadomość
Ej, co dzisiaj tak cicho? Wracam do domu spodziewając się nowych postów, a tu nic. o.O Powiem Wam, że wczoraj miałam straaaszną ochotę coś przekąsić, a jeszcze siostra upiekła ciasto. Ale się nie dałam i dzisiaj jestem z siebie dumna. Powinnam się wziąć do nauki, bo koniec roku szkolnego tuż tuż, a ja nadal jestem w lesie z materiałem...
Ja dzisiaj skusiłam się na Horalka. Smakował jak nigdy, pyszny! Wybrałam go, bo miał najmniej kalorii spośród tych dostępnych na półce Bierz się za naukę, nawet nie wyobrażasz sobie jak to wszystko zleci szybko i gorzej jak zostaniesz na koniec roku w tym ciemnym lesie

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
Napisane przez xxxkasiuxxx Pokaż wiadomość
Hejka ja mam ten tydzień i następny tak zawalony że albo wcale nie będę jadła albo będę non stop chrupać ale cóż nauka ważniejsza...
Chrup jabłka, przynajmniej w tyłek nie pójdzie
Oj, jak ja się cieszę że mam te praktyki i właściwie 3/4 dnia wolnego dla siebie.
Stary 2011-05-18, 14:51   #292
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katarynka92 Pokaż wiadomość
Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!

Już jutro zaczynam dietę. Nie jest to typowe: od jutra, ale już od dłuższego czasu myślałam o tym dniu. W ogóle u mnie nie będzie to tylko dieta... Co to, to nie. Mam zamiar zmienić wiele w moim życiu. A jestem co do tego bardzo pozytywnie nastawiona. Mam kilka marzeń na najbliższe 4 miesiące (najdłuższe wakacje ), ale nad niektórymi muszę sama popracować. I już nie wymagają tyle szczęścia, co pracy. Tak więc mam zamiar troszkę pozmieniać, wpuścić nowe kolory do życia. Jak do tego dojdę? Mam zamiar każdego dnia: biegać lub jeździć na rowerze (godzinę), ćwiczyć na agrafce (100 powtórzeń), 8 min ABS i 8 rozciągających, ćwiczyć na ciężarkach (15 min), wmasowywać kremy (mam taki specjalny przyrząd, taka rolka jakby, każdego dnia jeszcze inne fajne ćwiczenia, stosować balsamy...Oprócz tego chcę jeszcze wybielić sobie ząbki (mam już Białą Perłę) i REGULARNIE robić sobie manicure, pedicure, nakładać krem pod oczy i olejek rycynowy na rzęsy, oczyszczać twarz i nakładać maseczkę na włosy... I PISAĆ W PAMIĘTNIKU. Każdego dnia. I przyczynić się do niesamowitego wypięknienia otoczenia. Ah... Jeszcze do tego podejmę pracę... Nie chcę wszystkiego od razu, zmiany będą przychodzić stopniowo, powoli, ale systematycznie i regularnie. Aha... Oczywiście dieta 1200 kcal Przynajmniej przez miesiąc. Już jestem całą sobą z Wami
Piękne plany, dawaj znać jak Ci idzie . Też myślę nad taką 'kompletną przemianą' (ba, nawet w wakacje po maturze też tak chciałam zrobić), ale ciągle coś mi staje na przeszkodzie ... . Powodzenia!

XOXO
Stary 2011-05-18, 16:51   #293
Dziubasek8819
Raczkowanie

Trzymam kciuki za te przemiany w sumie mogę powiedzieć że jestem żywym dowodem na to że się da, jeszcze z dwa lata temu byłam niepozorną dziewczyną z kompleksami nie wierzącą w samą siebie, w to że może mi się coś udać osiągnąc i w końcu powiedziałam sobie dość, zmieniłam w sobie dużo rzeczy, również w wyglądzie stylu ubierania, charakter został ten sam bo taka byłam jestem i będę jedynie podejście do pewnych rzeczy się zmieniło, również to odchudzanie to jedna ze zmian i teraz jestem zadowolona z siebie i jeszcze jak mi mój TŻ mówi że zmieniłam się z takiej niepozornej dziewczyny w piękną kobietę to już zupełnie obrastam w piórka
Stary 2011-05-18, 22:08   #294
Katarynka92
Rozeznanie

Winyl, dziękuję bardzo, poszło mi dziś wyśmienicie! Zjadłam znacznie(?) mniej niż zwykle, również pyszności, ale zdrowsze. Ćwiczyłam bardzo dużo. Te wszystkie balsamy również nałożyłam. Co do przeszkód... Trzeba je albo przeskakiwać! Wierzę, że jeśli ktoś czegoś chce, uda mu się to. Nie od razu Rzym zbudowali, ale trzeba walczyć o to, czego się pragnie. Nie ma innej drogi.
Ps. Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć

Dziubasek8819 my bardzo reagujemy na wszelkie zmiany, zgadzam się z Tobą w 100%, że nasz wygląd ma bardzo istotny wpływ na to, jakie jest nasze samopoczucie. I w drugą stronę. Każdy smutek, gorszy dzień... bardzo często widać.
Gratuluję Ci tak ogromnego postępu. Bo zwyciężyć własne słabości, zmienić swoje życie, to wbrew pozorom bardzo ciężka sprawa. Gratuluję jeszcze raz I przyjmuj bez zastanowienia wszystkie komplementy, należą Ci się

Edytowane przez Katarynka92
Czas edycji: 2011-05-18 o 22:10
Stary 2011-05-19, 07:30   #295
Dziubasek8819
Raczkowanie

Dziękuję za miłe słowa w koncu coś w człowieku pęka i jak już postanawia dokonać zmian to nie ma siły która mu w tym przeszkodzi

Witam tak w ogóle w piękny dzień, będzie dzisiaj gorąco zamierzam się poopalać jak przyjadę z uczelni i trzeba by się za pracą rozejrzeć troche kasy się przyda, może uda mi się mieć obronę w pierwszym terminie to od połowy czerwca już "wakacje"
Stary 2011-05-19, 18:15   #296
Edail
Raczkowanie

Faktycznie było gorąco. Nienawidzę takiej pogody, szczególnie, że ubieram się praktycznie tylko w czerń, więc w pewnym momencie myślałam, że umrę z przegrzania...
W ogóle mam jakiś kijowy ten tydzień, cały czas chodzę smutna i zaszywam się w swoim pokoju. I TŻ coś się nie odzywa, chyba szlaban dostał. :/

Dietki się mimo to trzymam uparcie. Wczoraj zamówiłam sobie spring rolls w tajskiej restauracji. Nie spodziewałam się, że to będzie takie tłuste. Ale zapłaciłam to i zjadłam, no. Następnym razem kupię sałatkę owocową.

Stary 2011-05-19, 18:20   #297
Katarynka92
Rozeznanie

Dziubasek, życzę powodzenia Niech wakacje jak najszybciej nadejdą

Powiedzcie mi, czy to jest normalne... Zaczynałam już kilka razy dietę, zawsze pojawiała się wątpliwość. Został mi uraz. Bo 3 lata temu, bardzo nad sobą pracowałam. Udało mi się, schudłam. Ale to było straszne. Dziennie nie dobijało do 1000 kcal (przyjęłam dietę ograniczającą kcal, ale strasznie się bałam, że gdzieś tam te małe paskudy się jeszcze pochowały i ograniczyłam gdzieś do 700...) , każdego dnia bieganie (po 7 km), pilates... Po 2 tygodniach (po bieganiu) położyłam się i z przerażeniem doszłam do wniosku, że nie mogę wstać. Nie miałam odwagi powiedzieć to mojemu bratu (oczywiście z obawy, że będzie mi kazał przystopować). Jednak sama zaczęłam więcej jeść itp. Po pewnym czasie znów waga wróciła. Aż do teraz. Mianowicie po tym wszystkim boję się, czy znowu nie przesadzam. Tzn. zdaję sobie sprawę, że nie robię niczego MASAKRYCZNEGO, ale powiedzcie mi, czy też macie takie obawy, że tym razem ZNÓW się nie uda, że albo psychicznie, albo fizycznie nie dacie rady? Przedstawię Wam mój plan: śniadanie o 10 (muesli+ mleko 1,5%), 13- wczoraj mrożona kawa (120 kcal), dzisiaj ten wafel okrągły z serkiem wiejskim i plastrem pomidora, 16 obiad (1/3 paczki kaszy, 3 łyżki sosu spaghetti, 250g warzyw), 19 (to co dzisiaj o 13 x2). Biegam po godzinę, bez przerwy, 8 min ABS, 8 min rozciągających, 50 agrafek. Wybaczcie, chyba panikuję... Błagam Was, powiedzcie, że to jest jak najbardziej ok? Boję się porażki...

Edail, gratuluję, że nadal trzymasz się diety Co do słońca: fajnie jak jest, ale jak asfalt aż skwierczy, to już nie

Czas edycji: 2011-05-19 o 18:23
Stary 2011-05-19, 18:57   #298
Dziubasek8819
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Katarynka92 Pokaż wiadomość
Dziubasek, życzę powodzenia Niech wakacje jak najszybciej nadejdą

Powiedzcie mi, czy to jest normalne... Zaczynałam już kilka razy dietę, zawsze pojawiała się wątpliwość. Został mi uraz. Bo 3 lata temu, bardzo nad sobą pracowałam. Udało mi się, schudłam. Ale to było straszne. Dziennie nie dobijało do 1000 kcal (przyjęłam dietę ograniczającą kcal, ale strasznie się bałam, że gdzieś tam te małe paskudy się jeszcze pochowały i ograniczyłam gdzieś do 700...) , każdego dnia bieganie (po 7 km), pilates... Po 2 tygodniach (po bieganiu) położyłam się i z przerażeniem doszłam do wniosku, że nie mogę wstać. Nie miałam odwagi powiedzieć to mojemu bratu (oczywiście z obawy, że będzie mi kazał przystopować). Jednak sama zaczęłam więcej jeść itp. Po pewnym czasie znów waga wróciła. Aż do teraz. Mianowicie po tym wszystkim boję się, czy znowu nie przesadzam. Tzn. zdaję sobie sprawę, że nie robię niczego MASAKRYCZNEGO, ale powiedzcie mi, czy też macie takie obawy, że tym razem ZNÓW się nie uda, że albo psychicznie, albo fizycznie nie dacie rady? Przedstawię Wam mój plan: śniadanie o 10 (muesli+ mleko 1,5%), 13- wczoraj mrożona kawa (120 kcal), dzisiaj ten wafel okrągły z serkiem wiejskim i plastrem pomidora, 16 obiad (1/3 paczki kaszy, 3 łyżki sosu spaghetti, 250g warzyw), 19 (to co dzisiaj o 13 x2). Biegam po godzinę, bez przerwy, 8 min ABS, 8 min rozciągających, 50 agrafek. Wybaczcie, chyba panikuję... Błagam Was, powiedzcie, że to jest jak najbardziej ok? Boję się porażki...

Edail, gratuluję, że nadal trzymasz się diety Co do słońca: fajnie jak jest, ale jak asfalt aż skwierczy, to już nie
Tak sobie myślę czy przypadkiem to nie za mało? Mrożona kawa jako posiłek to za mało ja się na tym nie znam za bardzo ale mało jesz. Ja w sumie nie chciałam właśnie robić czegoś takiego że ograniczać się bardzo z jedzeniem i produktami jem niemal wszystko, tyle że z umiarem nie objadając się, do tego ruch, herbatki zielona i czerwona, no i przyznam się że bio cla biorę wcześniej 3 kapsułki teraz tylko dwie i powoli chudnę i nie boję się że później wrócą kg bo nie zmieni się nic w moim żywieniu
Stary 2011-05-19, 19:26   #299
Edail
Raczkowanie

@Katarynka92 - Hmm, ja nie mam takich obaw, ale to może dlatego, że nigdy nie miałam tak drastycznej diety, jak Ty. No i wierzę w siebie i wiem, że jestem w stanie podołać takiemu wyzwaniu bez problemu, muszę tylko się zaprzeć i trzymać w postanowieniu. Bez wyjątków. Ty też powinnaś w siebie uwierzyć i nie myśleć o porażce.

I dziękuję, chociaż zastanawiam się, czy w ogóle udało mi się coś zrzucić w tym tygodniu, bo jakoś nie mam odczucia ubytku kilogramów. Ale to się okaże w sobotę. ^^

Stary 2011-05-19, 19:33   #300
Katarynka92
Rozeznanie

Ah, nie wiem co robić. Jestem chora, jak już coś robię, to w 300%. Szybko się zniechęcam, ale przypomniały mi się wszystkie poprzednie podejścia. Najtrudniejszy 2 dzień właśnie. A tutaj jest 2. 3 też nie najłatwiejszy, ale po tym, to leci wszystko z górki! Tak więc się trochę uspokoiłam. Doszłam do wniosku, że tak będę może 2 tygodnie. A po tym czasie, zwiększę minimalnie. Bo jeszcze chciałam podjąć pracę...

Edail, a pomiary to tylko wagowe? Bo waga czasem lubi sobie z nas kpić Haha. Ale bądźmy dobrej myśli...

Dziubasek, wiesz... Tak jak to wcześniej napisałam... Ja nie jestem zdrowa Uwielbiam popadać w przesadę, jak coś robię to na 1000%. Ja też się na tym nie znam za bardzo, więc widzisz... Sposób, jaki podałaś, jest chyba najrozsądniejszy.

Czas edycji: 2011-05-19 o 19:37
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości