Lipcowe Panny Młode - część II - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-27, 18:26   #271
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Dot.: Lipcowe Panny Młode - część II

czy któraś z Was ma kolor welonu inny niż biały?
dzisiaj odebrałam swój- zdjęcie w załączniku.
Suknie jest perłowa więc i taki miał być welon. W salonie mierzyłam rożne perłowe ale akurat mój mieli tylko biały więc mieli zamówić perłowy. Wtedy szczerze mówiąc nie widziałam żadnej różnicy między białymi a perłowymi. Dzisiaj odebrałam swój i jestem w szoku, normalnie jest taki ciemny wygląda jak stary i zżółknięty nie wiem jak kto będzie wyglądało przy sukni... poza tym w takim kolorze już nie jest taki ładny stracił cały urok.
Na stronie producenta znalazłam, że mają tylko dwa kolory-biały albo ecru i tak myślę czy biały nie byłby lepszy

Poza tym wczoraj byliśmy oglądać obrączki. Z apartu już na pewno nie będziemy mieli bo za późno... fajne widziałam w innym sklepie ale co założyłam na palec to już nie wyglądały tak fajnie... stwierdziłam, że chyba obrączka nie pasuje do mojego palca

edit: zapomniałam o załącznikach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg welon.jpg (30,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg welon1.jpg (104,3 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2011-06-27 o 18:31
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-27, 18:36   #272
MagdaLena8504
Raczkowanie

Cześć
Kwiatuszku , chciałam mieć welon ecru, ale moja wspaniałomyślna mama odwiodła mnie od tego pomysłu , a teraz żałuję. A welon możesz na weselu odczepić, moja kuzynka tak zrobiła bo też się jej nie podobał. Tylko pamiętaj żeby go schować w bezpieczne miejsce bo jak się dzieciaki do tego welonu dorwały to mało z niego zostało....

Kasiek1987- widzę, że nie tylko ja chciałam studiować Analitykę Medyczną

Edytowane przez MagdaLena8504
Czas edycji: 2011-06-27 o 18:39
MagdaLena8504 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-27, 19:07   #273
KuNu
Wtajemniczenie

Ja mam welon ecru z takimi jakby drobineczkami brokatu który widac tylko pod słonce ,jest świetny
dostałam od bratowej,oni mieli slub w zeszłym roku i jej welon mnie zachwycił
na szczescie pasuje do mojej sukienki

Edytowane przez KuNu
Czas edycji: 2011-06-27 o 19:08
KuNu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-27, 19:21   #274
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kakunia6 Pokaż wiadomość
Nie dziękuj Ja na przykład doceniam ludzi którzy mają swój własny styl i gust, a nie robią tak jak wszyscy.
I nie oszukujmy się, ale tak czy inaczej trzeba mieć odwagę, aby dobrać sporo złotych dodatków na ślub
Ahh! Az ciekawa jestem efektów
Ja właśnie chciałam tak inaczej Chcę z siebie zrobić starożytną Greczynkę Stąd tyle złota. Jutro przymiarka i jak wsio będzie dobrze, to zabieram moją ślicznotkę ze sobą Jeśli nie zapomnę aparatu i uda mi się zrobić zdjęcie, to się pochwalę

Cytat:
Co do tych moich nieszczęsnych pazurków to też uważam, że dziewczyna musiała mieć kiepski akryl. I już kilka osób mi tak sugerowało, dlatego na ślubne paznokcie do Niej nie pójdę

Chciałabym zrobić sobie żelowe. Już nawet niedawno o tym tu na forum wspominałam, ale nigdy nie robiłam a nie chcę robić sobie teraz sztucznych i przed ślubem znowu, bo moje paznokcie mogą baaardzo na tym ucierpieć Także nie chcę doświadczać żeli na swój ślub. Trudno jakoś się przemęczę i zrobię sobie akryle. A już po ślubie następnym razem spróbuje żeli
To jest właśnie taka męka jak nie można zapuścić swoich ładnych naturalnych
Uff, czyli to nie tylko ja się tak wymądrzam A może znajdź jakiś polecany salon i jednak zaryzykuj te żelowe?
Ja też mam problem z zapuszczaniem paznokci, ale mimo wszystko na sztuczne się nie zdecyduję

Cytat:
Znalazłam kilka fotek pazurków ze złotymi ozdobami. Może jakieś Ci się spodobają
Dziękuję za fatygę, ale dla mnie są one zbyt strojne Wklejam linka z lakierem, nad jakim się zastanawiam. To jest takie stonowane złoto i nie ma takiego- nie wiem, jak to nazwać...- gruboziarnistego brokatu.
http://www.sklep.eurofashion.com.pl/...---allure.html

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27778735]
Też mamy łóżko 160x200 cm, ale materac jest jeden. Pod jedną kołdrą nie umiemy spać, musimy mieć dwie. I każdy śpi na swoim końcu łóżka, nie potrafimy spać przytuleni [/QUOTE]

My też nie potrafimy spać pod jedną kołdrą, bo w nocy jest zawsze wojna A przytuleni to ewentualnie zasypiamy.

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Studiuję biotechnologię na Śląskim Uniwersytecie Medycznym. Gdybym miała jeszcze raz wybierać studia, to albo poszłabym na ten sam kierunek na Uniwersytet Śląski, albo na SUM, ale na analitykę medyczną, bo po tych studiach nie za bardzo mogę robić to, co bym chciała...
Dlatego myślałam o podyplomówce z analityki medycznej, ale niestety póki co mnie nie stać

Muszę się teraz odstresować, żeby mi się czasem okres nie przesunął, bo nie wyobrażam sobie mieć w dniu ślubu
Podziwiam ludzi, którzy decydują się na analitykę med. Ja to jestem raczej z typ "cukierek przez papierek"

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
ja sie coraz bardziej stresuje. w pracy dzisiaj było mi tak słabo, że myslałam że mnie stamtąd wywiozą martwi mnie wszystko, dzisiaj jedziemy na salę obgadać ostatnie szczegóły, jeszcze z zespołem muszę się dogadać. Z fotografem dzisiaj TŻ wszystko załatwił. Jeszcze dzisiaj miała dzwonić laska, z którą się umawialam na paznokcie na jaki dzień jej odpowiada, ale póki co cisza zadzwonie pod wieczór, a jak nie to ciekawe gdzie ja te pazurki zrobię
Spo-koj-nie! Zobaczysz, że wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc to nie kojarzę. Ale zapytajcie fotografa, na pewno będzie znał to miejsce. Oni wszystkie takie miejscówki mają obcykane. A jakiego masz fotografa jeśli mogę spytać?
Mamy Pospiesznych, aż Wam linka zapodam, bo do tej pory jestem przeszczęśliwa, że mieli jeszcze nasz termin wolny
http://www.pospieszni.pl/#/portfolio Mam nadzieję, że nie zostanie to uznane za reklamę... W ich portfolio jest właśnie kilka tych pustynno-wodnych zdjęć.

Cytat:
My tańczymy taką sobie naszą choreografię do Sinatry I've got You under my skin". Powinien to być foxtrot - u nas oczywiście jest to takie tuptanie "na 3" z pewnymi figurami z foxtrota, które znaleźliśmy gdzieś na youtubie Dzisiaj wymyśliliśmy całą choreografię - teraz będziemy codziennie ćwiczyć, żeby to nie wyszło jakoś koślawo. A Wy do czego tańczycie?
Sinatra... Super! A macie orkiestrę czy DJ? Z początku będzie koślawo, ale z każdą próbą będzie coraz lepiej, aż stwierdzicie, że fajnie Wam wychodzi ten taniec, zobaczysz
My tańczymy walca wiedeńskiego do Metalliki.

Cytat:
Ehh jak to jest - tyle planujemy, przygotowujemy się, stroimy, opalamy, pielęgnujemy, a jak przychodzi w końcu upragniony ślub i wesele, to marzymy o tym, żeby było już po
A jak jest już PO, to chcemy, żeby było jeszcze raz

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Suknie jest perłowa więc i taki miał być welon. W salonie mierzyłam rożne perłowe ale akurat mój mieli tylko biały więc mieli zamówić perłowy. Wtedy szczerze mówiąc nie widziałam żadnej różnicy między białymi a perłowymi. Dzisiaj odebrałam swój i jestem w szoku, normalnie jest taki ciemny wygląda jak stary i zżółknięty nie wiem jak kto będzie wyglądało przy sukni... poza tym w takim kolorze już nie jest taki ładny stracił cały urok.
Na stronie producenta znalazłam, że mają tylko dwa kolory-biały albo ecru i tak myślę czy biały nie byłby lepszy
Ja w ogóle nie mam welonu.
A może da się zamienić? Nie wiem, co Ci doradzić...

Cytat:
Poza tym wczoraj byliśmy oglądać obrączki. Z apartu już na pewno nie będziemy mieli bo za późno... fajne widziałam w innym sklepie ale co założyłam na palec to już nie wyglądały tak fajnie... stwierdziłam, że chyba obrączka nie pasuje do mojego palca
My od Apartu zostaliśmy odwiedzeni... Hmm, nie wnikałam w to za bardzo, bo zdecydowaliśmy się na zamówienie obrączek w YES. Czekaliśmy na nie chyba tylko 1,5 tygodnia.
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-27, 19:48   #275
MagdaLena8504
Raczkowanie

Nasze obrączki również są z YES , wybraliśmy jak najprostsze, bo albo mi albo jemu się coś nie podobało...

Stary 2011-06-27, 21:03   #276
93f3798e881f84a2d27604fd91409608e23d92eb
Konto usunięte

Powoli wariujemy, dni do soboty ciągną się w nieskończoność, to bardzo męczące... Dziś i jutro spędzamy czas z moim kuzynem i jego przyszłą narzeczoną (), w środę mam paznokcie (), w czwartek odbieram wyniki matury (), potem jeszcze piątek (4 lata odkąd jesteśmy razem) i wreszcie ślub
Ja mam welon hiszpański i delikatny diademik.
93f3798e881f84a2d27604fd91409608e23d92eb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-27, 21:37   #277
goosia207
Zakorzenienie

Cześć,

Cytat:
Napisane przez Angel Eyes Pokaż wiadomość
Dziekuje za radę

Gratuluję
Mnie czeka obrona we wrzesniu bo nie zdążyłam napisac pracy w pierwszym terminie

Dziekuje za rady
Pomysł z materiałem w bukiecie przypadł mi do gustu
Zobaczymy co powie florystka
A nerwową atmosferą się nie przejmuj to normalne przed slubem,ja sie ciągle wkurzam,że musze załatwiać wszystko sama bo mój Tz jest delegacyjny i zostawia mnie z tym wszystkim samą

Dzieki za radę

Wow widze,że przygotowania prawie zakończone..
U mnie aż wstyd sie przyznawać tyle rzeczy jeszcze do zrobienia

Dostalismy już pierwszy prezent przedslubny
Od mojej dobrej koleżanki która niestety nie może byc na weselu(wyjeżdza jutro do pracy do Grecji ) a która podarowała nam pieknie pakowane ręczniki w forme trzy piętrowego tortu z ręcznie wykonanym mydełkiem
Naprawdę cudo
Zrobię fotke jutro to wrzucę się pochwalić

Zdecydowaliśmy się tez juz na obrączki i wkońcu wybraliśmy taki wzór jak w załączniku
Co o nich sądzicie??
Ja też ledwo się wyrobiłam z moją pracą
Bardzo ładne obrączki

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
My chyba będziemy mieć wódkę Stock.
Aż się zaczynam denerwować jak tak czytam, że u Was już tyle spraw załatwionych... My w sobotę chyba pojedziemy wybrać garnitur dla TŻta.
Dziewczyny, pokażcie jakie planujecie zrobić tipsy. Ja się nie mogę zdecydować na żadne I kiedy je robicie? Tzn. ile dni przed ślubem?
Ja planuję klasyczne, proste chyba poproszę o delikatne zdobienie na serdecznych. Nie lubię przeładowanych, wulgarnych paznokci

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Mnie się podobają takie. Szczególnie kuszą mnie te na 3 zdjęciu. Co myślicie? Wydaje mi się, że do sukienki będą fajnie pasować. Tylko nie wiem co na nich zrobić, żeby nie była sama końcówka pomalowana. Jakieś cyrkonie czy kwiatuszek...?
Najbardziej podobaja mi się na 4 zdjęciu, ale zdobienie zrobiłąbym tylko na serdecznych i kciukach

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Miałam się pochwalić więc to robię. Od godziny 12:10 jestem MGR

Nie mało było stresu, a nawet paniki, ale wyszło jak zawsze. Czyli luzik. Komisja bardzo sympatyczna, nie wnikliwa i sprawna. Tylko żeby takie były.

Tak więc następny stres to przymiarka w czwatrtek. Mam nadzieję, że też pójdzie sprawnie jak obrona
gratulacje

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27778735]Też miałam ostatnio koszmar ślubny - śniło mi się, że odebrałam suknię i w ogóle nie przypominała tej, którą zamawiałam. Była brzydka, prześwitywała i miała kolor kremowy, a nie biały

My właśnie chcemy na plaży zrobić sesję Oby pogoda dopisała.

Ja raczej też nie będę miała panieńskiego ze względu na tę chorą nogę

Też mamy łóżko 160x200 cm, ale materac jest jeden. Pod jedną kołdrą nie umiemy spać, musimy mieć dwie. I każdy śpi na swoim końcu łóżka, nie potrafimy spać przytuleni

Czyli jednak nie jestem najstarsza
A myślałam, że pojęcie "starej panny" odeszło już do lamusa

Takimi spiczastymi paznokciami wydłubałabym sobie oko
Muszę mieć krótkie, naturalne ze względu na soczewki. Długie paznokcie mi przeszkadzają.

Gratulacje [/QUOTE]

Super na plaży

Cytat:

Ja mam taki kolor welonu jak sukienki czyli ecru
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg naturalny_slubny_manicure.jpg (15,9 KB, 33 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-27, 21:47   #278
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Hej PM-ki

Właśnie wybieram winetki na stół, spodobały mi się z czerwoną kokardą . Pochwalcie się swoimi Winetkami jeżeli będziecie miały

Ostatnio męczy mnie myśl jak ja będę miała uczesane włosy na poprawiny, nie chce mieć zwykłych rozpuszczonych, fryzjerki w niedziele u mnie nie czeszą , jak Wy robicie ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg p531033050.jpg (34,7 KB, 37 załadowań)

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-27, 21:47   #279
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Ja planuję klasyczne, proste chyba poproszę o delikatne zdobienie na serdecznych. Nie lubię przeładowanych, wulgarnych paznokci
Śliczne te paznokcie na zdjęciu, Gosiu. Takie delikatne. Coś takiego właśnie bym chciała, ale na razie nie bardzo mam jak pójść do kosmetyczki i się umówić na zrobienie paznokci przed ślubem.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-27, 22:13   #280
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Właśnie wybieram winetki na stół, spodobały mi się z czerwoną kokardą . Pochwalcie się swoimi Winetkami jeżeli będziecie miały
Ja będę miała nazwiska gości wypisane na prostokątnej karteczce ecru mieniącej się na złoto. Winietki będą umocowane na drucianych stojaczkach w ferrero rocher.
A w jakim kolorze będziesz miała dodatki? Wybierz kokardkę pod kolor Podoba mi się ten papier w paseczki.

Cytat:
Ostatnio męczy mnie myśl jak ja będę miała uczesane włosy na poprawiny, nie chce mieć zwykłych rozpuszczonych, fryzjerki w niedziele u mnie nie czeszą , jak Wy robicie ?
Niektóre PM-ki starają się nie rozczochrać za bardzo przez noc, potem rano przyklepią i fryzura jak nowa
Ja poprawin nie mam, tylko śniadanie, ale też nie chcę mieć rozpuszczonych włosów, dlatego poproszę świadkową o zrobienie dobierańca na bok i założę opaskę

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27787247]Śliczne te paznokcie na zdjęciu, Gosiu. Takie delikatne. Coś takiego właśnie bym chciała, ale na razie nie bardzo mam jak pójść do kosmetyczki i się umówić na zrobienie paznokci przed ślubem.[/QUOTE]

Też mi się podobają. Mam nadzieję, że tym razem moja kosmetyczka będzie już miała taki mleczny lakier do frencha.

Sandra, teraz Ci się dłuży, a potem będziesz żałować, że już jesteś po
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg placecards.jpg (22,5 KB, 36 załadowań)

Edytowane przez Mmedeah88
Czas edycji: 2011-06-27 o 22:15
Stary 2011-06-27, 22:31   #281
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
Ja będę miała nazwiska gości wypisane na prostokątnej karteczce ecru mieniącej się na złoto. Winietki będą umocowane na drucianych stojaczkach w ferrero rocher.
A w jakim kolorze będziesz miała dodatki? Wybierz kokardkę pod kolor Podoba mi się ten papier w paseczki.
Fajny pomysł z czekoladkami.

07-04-2015 Kamiś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-27, 23:11   #282
Angel Eyes
Rozeznanie

GG do Angel Eyes

Cytat:

Powiedz mi czy welon kupiłaś na allegro?
Od jakiego uzytkownika?
Ja właśnie zamówiłam próbniki i chce zamówic przez allegro welon w kolorze ecru i przestraszyłam się że tez będzie ciemny

Cytat:
Skąd te druciki?
Bardzo fajny pomysł

Dziewczyny co myslicie o takim długim welonie do mojej sukni??
Myślałam żeby do ślubu założyć taki długi a na sali odpiąć ta długa warstwę i zostac w tym krótszym po czym na sesje zdjęciową ubrać długi do kilku ujęć
Jak myslicie??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1643490196.jpg (61,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg welon6.jpg (24,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1675286589.jpg (32,3 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Poem b.jpg (85,9 KB, 54 załadowań)

Zdeklarowana kociara
Angel Eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 07:59   #283
Konto usunięte

Cytat:
Nie wątpię Jeśli chodzi o życie małżeńskie to będę najszczęśliwsza, że wreszcie nadeszło, ale nosić suknię i przeżywać uroczystość chciałabym co miesiąc Szkoda, że częściej nie możemy wyglądać aż tak pięknie, powinny wrócić do użytku te piękne suknie sprzed kilkuset lat (wiem, mam obsesję)

Ale miałam koszmar... Po ślubie ścinam włosy, bo strasznie mi wypadają. A że jestem fryzjerką śniło mi się, że sama chciałam je skrócić przed ślubem i sobie je obcięłam do ucha! Masakra, płakałam przez sen jak ja się uczeszę do ślubu

Podoba mi się ten długi welon, jest taki... romantyczny Tylko może przeszkadzać przy dużym wietrze, oby pogoda Ci dopisała
93f3798e881f84a2d27604fd91409608e23d92eb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 08:20   #284
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Hej PM-ki

Ja jeszcze nie mam

Mmedeah super te winietki! Sama robiłaś?

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27787247]Śliczne te paznokcie na zdjęciu, Gosiu. Takie delikatne. Coś takiego właśnie bym chciała, ale na razie nie bardzo mam jak pójść do kosmetyczki i się umówić na zrobienie paznokci przed ślubem.[/QUOTE]

Ja już się umówiłam

Cytat:

Niektóre PM-ki starają się nie rozczochrać za bardzo przez noc, potem rano przyklepią i fryzura jak nowa
Ja poprawin nie mam, tylko śniadanie, ale też nie chcę mieć rozpuszczonych włosów, dlatego poproszę świadkową o zrobienie dobierańca na bok i założę opaskę

Też mi się podobają. Mam nadzieję, że tym razem moja kosmetyczka będzie już miała taki mleczny lakier do frencha.

Ja też mam długi welon trochę dłuższy niż za kostki, ale dalej się nie ciągnie. Odpina się i zostaje krótszy.Tylko ja mam skromniejszą sukienkę, a twoja jest bogata i dół jest z tiulu. Dla mnie trochę tego dużo, ale zawsze inaczej wygląda na żywo inaczej na zdjeciach
Najważniejsze żebyś ty się dobrze czuła
Stary 2011-06-28, 08:25   #285
Konto usunięte

Cytat:
Ja już się umówiłam

Ja też mam długi welon trochę dłuższy niż za kostki, ale dalej się nie ciągnie. Odpina się i zostaje krótszy.Tylko ja mam skromniejszą sukienkę, a twoja jest bogata i dół jest z tiulu. Dla mnie trochę tego dużo, ale zawsze inaczej wygląda na żywo inaczej na zdjeciach
Najważniejsze żebyś ty się dobrze czuła
Jak tylko będę mogła chodzić, to też się umówię
Gosiu, a Ty już pokazywałaś swoją sukienkę?
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 08:55   #286
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajny pomysł z czekoladkami.
Cytat:
Skąd te druciki?
Bardzo fajny pomysł
Cytat:
Mmedeah super te winietki! Sama robiłaś?
Przyznaję się- pomysł zgapiony Znalazłam to zdjęcie na wątku o dekoracjach i winietkach. Ale dziękuję
Moje druciki są trochę inne. Znalazłam kobietkę, która się zajmuje robieniem takich cudaczków. Sama bym chyba nie zrobiła czegoś takiego...

Cytat:
Myślałam żeby do ślubu założyć taki długi a na sali odpiąć ta długa warstwę i zostac w tym krótszym po czym na sesje zdjęciową ubrać długi do kilku ujęć
Jak myslicie??
Kiedy ja się zastanawiałam nad welonem, to w grę wchodził tylko taki, jak pokazałaś Mi się bardzo podoba.

[1=93f3798e881f84a2d27604f d91409608e23d92eb;2779044 0]Nie wątpię Jeśli chodzi o życie małżeńskie to będę najszczęśliwsza, że wreszcie nadeszło, ale nosić suknię i przeżywać uroczystość chciałabym co miesiąc Szkoda, że częściej nie możemy wyglądać aż tak pięknie, powinny wrócić do użytku te piękne suknie sprzed kilkuset lat (wiem, mam obsesję)

Ale miałam koszmar... Po ślubie ścinam włosy, bo strasznie mi wypadają. A że jestem fryzjerką śniło mi się, że sama chciałam je skrócić przed ślubem i sobie je obcięłam do ucha! Masakra, płakałam przez sen jak ja się uczeszę do ślubu
[/QUOTE]

Ja też... Już kilka razy powtarzałam, że żałuję, że ślubu nie można brać co miesiąc
Ale miałaś sen... Gdyby mi się śniło, że tak opitoliłam swoje długie włosy, to też bym chyba płakała przez sen

Dziewczyny, a jakie macie zawieszki na alkohol? A wino też przyozdabiacie?
Stary 2011-06-28, 09:30   #287
Konto usunięte

Ratunku! W sobotę ma być w moim mieście 12 - 18 stopni i zachmurzenie, może nawet deszcz Mieliśmy robić zdjęcia, bolerko mam przejrzyste i cienkie, zaraz się tu popłaczę
Stary 2011-06-28, 10:11   #288
Asist22
Rozeznanie

Dziękuję za gratulację.

Dziś znów pokłóciłam się z TŻem. Może to ta sytuacja i podświadomy stres tak mnie nastraja. Albo anty tak na mnie działają
Asist22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 10:24   #289
Konto usunięte

Cytat:
Dziś znów pokłóciłam się z TŻem. Może to ta sytuacja i podświadomy stres tak mnie nastraja.
My też się ostatnio sprzeczamy. Sporo jest załatwiania, pojawiają się nerwy, stres. Ważne, żeby umieć dojść do porozumienia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-28, 10:45   #290
Malinum
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam welon w kolorze ecru, ale myślę, że będę go wymieniać na krótszy albo będę zaraz po kościele go ściągać. Nie jestem w stanie zrobić mu zdjęcie teraz, ale cóż nie zachwyca... Drugi model nad którym się zastanawiam jest zbliżony do Twojego. Jak będę miała jak to zrobię zdjęcia i wrzucę, póki co dodaje katalogowe.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg W-75.jpg (30,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg W-79.jpg (24,4 KB, 16 załadowań)
Malinum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 10:55   #291
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Przyznaję się- pomysł zgapiony Znalazłam to zdjęcie na wątku o dekoracjach i winietkach. Ale dziękuję
Moje druciki są trochę inne. Znalazłam kobietkę, która się zajmuje robieniem takich cudaczków. Sama bym chyba nie zrobiła czegoś takiego...
Ja też będę miała winietki wsadzone w ferrero roche. Tyle, że na wykałaczce a winietki będę robić sama - dzisiaj jadę kupować klej i tasiemkę i będę robić takie fioletowe kokardki sama nie wiem, po co sobie wymyślam kolejną robotę.

[1=93f3798e881f84a2d27604f d91409608e23d92eb;2779210 1]Ratunku! W sobotę ma być w moim mieście 12 - 18 stopni i zachmurzenie, może nawet deszcz Mieliśmy robić zdjęcia, bolerko mam przejrzyste i cienkie, zaraz się tu popłaczę[/QUOTE]

Tylko bez paniki Pogoda zmienną jest, może wcale nie będzie tak źle. 18 stopni to całkiem fajna pogoda - nie za gorąco nie za zimno. Co do zdjęć - porozmawiaj z fotografem - czy w razie brzydkiej pogody sesję ślubną możecie wykonać w późniejszym terminie? Co do bolerka - nie przejmowałabym się. Moja koleżanka brała ślub we wrześniu, pogoda była taka sobie, a jej i tak z wrażenia było gorąco i nawet tego nie czuła, a nie miała żadnego bolerka ani szalu. W razie czego przygotuj może sobie delikatny sweterek albo żakiet jakiś, żeby przy składaniu życzeń coś narzucić na ramiona.

Ja zaczynam mieć senne koszmarki. Dzisiaj śnił mi się mój panieński - przyszły tylko 4 dziewczyny (a miało ponad 10), do tego przyniosły mi strój - pierwotnie miał to być sexi strój kobiety-kota, ale jako, że było ich tak mało to nie miały kasy i kupiły mi legginsy czarne i jakąś potarganą czarną koszulkę i to miał niby być ten strój. Poza tym wzięły mnie do knajpy, w której nie można było poszaleć tylko siedzieć i pić piwo. Byłam załamana... A chwilowo nie wiem co zrobić z panieńskim, bo zaczynamy go u mnie. Jak na razie zadeklarowało się 12 dziewczyn. Chciałabym zaprosić kolejne 2 ale nie wiem czy je pomieszczę wszystkie w moim pokoju - razem ze mną byłoby to już 15 osób. Chyba musiałabym jakiś stół pożyczyć.
Stary 2011-06-28, 11:40   #292
minini
Zadomowienie

Cytat:
ja wcale nie będę miała welonu. tylko kwiaty we włosach przyszła teściowa jak to usłyszała to mało co się miała przewrócić "jak to bez welonu??? a co będziesz o północy odczepiać??" masakra....

czemu mówisz że perłowy wygląda jak stary? może na tle innych kolorów, ale przecież będziesz go miała ubrany do perłowej sukienki to powinno być dobrze sprawdź jak się prezentuje na tle sukienki i będziesz wiedziała co zrobić

Cytat:
Hej PM-ki

moje winietki w załączniku. a na alkohol zrobiliśmy takie krawaty z fioletowej wstążki. już leżą w pudełku czekają żadnych kartek z tekstami nie mamy.

Mmedeah88 - super pomysł z tym ferrero

Cytat:
Jak myslicie??
jak dla mnie to bardzo pasuje ten welon do twojej sukienki no i jeszcze jak jest możliwość odpięcia tej długiej warstwy na czas tańców to jak najbardziej bierz go!

wczoraj byliśmy u księdza spisać protokół. trwało to 20 minut chyba, zadał nam kilka pytań z tego protokołu i sam powypisywał odpowiedzi. hehe. dostalismy kartki na spowiedź jeszcze mu mamy dostarczyć zaswiadczenie od tej babki z poradni rodzinnej. i tyle załatwiania dokumentow
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizytowki.jpg (14,3 KB, 12 załadowań)
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 11:46   #293
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagdaLena8504 Pokaż wiadomość

Kasiek1987- widzę, że nie tylko ja chciałam studiować Analitykę Medyczną
Cytat:
Podziwiam ludzi, którzy decydują się na analitykę med. Ja to jestem raczej z typ "cukierek przez papierek"
Ja właśnie nie chciałam, chociaż mama mnie namawiała, bo sama skończyła te studia na tej samej uczelni... Jednak trzeba było jej posłuchać

Cytat:
Hej PM-ki

Fajne te winietki
My będziemy mieć karteczki (nazwisko + taki fioletowy zawijaskowy motyw) przyczepione do pudełeczek w kształcie sukni i garniturka - na pewno widziałyście takie na allegro

A ja już myślałam, że z obroną wszystko się ułoży po mojej myśli, ale mój "kochany promotor" znowu wymyśla problemy z kosmosu (naprawdę wymyśla, bo nikt inny ich nie widzi), ma pretensje, że wszystko jest załatwiane za jego plecami i że nie oddałyśmy mu pracy w terminie (o żadnym terminie nigdy nie było mowy, tylko że do dziekanatu trzeba do 30 czerwca).
Ja już naprawdę mam dosyć, nie wiem jak z nim rozmawiać (dzisiaj akurat koleżanka rozmawiała z nim przez telefon i tak ją zjechał, że się popłakała)
Chyba będę po prostu czekać na rozwój sytuacji, bo co bym nie zrobiła, i tak będzie źle. Witaj wrześniu...

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 12:09   #294
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziś znów pokłóciłam się z TŻem. Może to ta sytuacja i podświadomy stres tak mnie nastraja. Albo anty tak na mnie działają
To stres. Zobacz, że wiele z nas też się kłóci z TŻtami. U mnie w sumie jest w porządku, ale łatwo mnie wyprowadzić z równowagi Dzisiaj np. zdenerwowałam się na P., że mnie nie wspiera. A chodzi o to, że ja nie chcę, naprawdę bardzo nie chcę, żeby goście rzucali ryżem lub monetami. Marzą mi się płatki róż, wstępny pomysł już jest, ale do końca nie wiem, jak to zorganizować. Jak i kiedy powiedzieć gościom, żeby nic do rzucania ze sobą nie przywlekli, no, chyba że płatki?

Cytat:
Ja też będę miała winietki wsadzone w ferrero roche. Tyle, że na wykałaczce a winietki będę robić sama - dzisiaj jadę kupować klej i tasiemkę i będę robić takie fioletowe kokardki sama nie wiem, po co sobie wymyślam kolejną robotę.
Ja też sobie wymyśliłam robotę. Chcę kupić takie okrągłe serwetki pod rort i zrobić z nich różki na te płatki.
A nad wykałaczkami też się zastanawiałam, ale w końcu znalazłam te druciki i tak już zostało

Cytat:
Ja zaczynam mieć senne koszmarki. Dzisiaj śnił mi się mój panieński - przyszły tylko 4 dziewczyny (a miało ponad 10), do tego przyniosły mi strój - pierwotnie miał to być sexi strój kobiety-kota, ale jako, że było ich tak mało to nie miały kasy i kupiły mi legginsy czarne i jakąś potarganą czarną koszulkę i to miał niby być ten strój. Poza tym wzięły mnie do knajpy, w której nie można było poszaleć tylko siedzieć i pić piwo. Byłam załamana... A chwilowo nie wiem co zrobić z panieńskim, bo zaczynamy go u mnie. Jak na razie zadeklarowało się 12 dziewczyn. Chciałabym zaprosić kolejne 2 ale nie wiem czy je pomieszczę wszystkie w moim pokoju - razem ze mną byłoby to już 15 osób. Chyba musiałabym jakiś stół pożyczyć.
Wyobraziłam sobie takiego sfatygowanego sexy-kotka
To duży Ci się szykuje ten panieński.
U mnie panieński pewnie by tak wyglądał, gdyby organizowała go moja siostra- świadkowa. Ale na szczęście koleżanka wzięła to na siebie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość

Mmedeah88 - super pomysł z tym ferrero
Dziękuję

Cytat:
A ja już myślałam, że z obroną wszystko się ułoży po mojej myśli, ale mój "kochany promotor" znowu wymyśla problemy z kosmosu (naprawdę wymyśla, bo nikt inny ich nie widzi), ma pretensje, że wszystko jest załatwiane za jego plecami i że nie oddałyśmy mu pracy w terminie (o żadnym terminie nigdy nie było mowy, tylko że do dziekanatu trzeba do 30 czerwca).
Ja już naprawdę mam dosyć, nie wiem jak z nim rozmawiać (dzisiaj akurat koleżanka rozmawiała z nim przez telefon i tak ją zjechał, że się popłakała)
Chyba będę po prostu czekać na rozwój sytuacji, bo co bym nie zrobiła, i tak będzie źle. Witaj wrześniu...
Nawet sobie nie wyobrażam, co Ty, Bidulo, musisz przeżywać...
Trzymam za Ciebie kciuki!
Stary 2011-06-28, 12:17   #295
Malinum
Zakorzenienie

Cytat:
Jak myslicie??
Mi się pomysł bardzo podoba i według mnie jak najbardziej pasuje szczególnie, że jest odczepiany i możesz się bawić w krótszym.
Btw widzę, że jesteśmy z tego samego miasta Nie wiem czy już pisałam, ale piękna ta Twoja suknia
Malinum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 12:20   #296
Konto usunięte

Cytat:
Tylko bez paniki Pogoda zmienną jest, może wcale nie będzie tak źle. 18 stopni to całkiem fajna pogoda - nie za gorąco nie za zimno. Co do zdjęć - porozmawiaj z fotografem - czy w razie brzydkiej pogody sesję ślubną możecie wykonać w późniejszym terminie? Co do bolerka - nie przejmowałabym się. Moja koleżanka brała ślub we wrześniu, pogoda była taka sobie, a jej i tak z wrażenia było gorąco i nawet tego nie czuła, a nie miała żadnego bolerka ani szalu. W razie czego przygotuj może sobie delikatny sweterek albo żakiet jakiś, żeby przy składaniu życzeń coś narzucić na ramiona.

Dzięki za pocieszenie Fotograf należy do rodziny, więc nie będzie problemu, ale mimo wszystko zależy mi na tym, żeby to było właśnie w ten dzień Choćbym miała się ze**ać z zimna, to muszę wytrzymać, bo potem też problem by był z ponownym zrobieniem fryzury (muszę ostrzyc włosy po ślubie). Mam nadzieję, że jakoś to będzie. Koszmary to normalna rzecz, też już mam przedślubne sny, a głupie na maxa Na pewno jakiś życzliwy sąsiad pożyczy stół
Stary 2011-06-28, 12:34   #297
MagdaLena8504
Raczkowanie

Cytat:
Hej PM-ki

Piękne te winetki , mamy podobne tylko kokardki pomarańczowe.
Ja na poprawiny albo sobie podkręcę, albo idę w rozpuszczonych

Dziewczyny, a jak u was z prezentami? Kwiatki czy wino lub czekoladki?

Edytowane przez MagdaLena8504
Czas edycji: 2011-06-28 o 12:42

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-28, 13:35   #298
Konto usunięte

Cytat:
ja nie chcę, naprawdę bardzo nie chcę, żeby goście rzucali ryżem lub monetami. Marzą mi się płatki róż, wstępny pomysł już jest, ale do końca nie wiem, jak to zorganizować. Jak i kiedy powiedzieć gościom, żeby nic do rzucania ze sobą nie przywlekli, no, chyba że płatki?
Ja też sobie wymyśliłam robotę. Chcę kupić takie okrągłe serwetki pod rort i zrobić z nich różki na te płatki.
My kupimy kilka gotowych tub z płatkami i damy dzieciakom, niech wystrzelą płatki (przy pomocy rodziców, oczywiście).

[1=93f3798e881f84a2d27604f d91409608e23d92eb;2779656 0]Dzięki za pocieszenie Fotograf należy do rodziny, więc nie będzie problemu, ale mimo wszystko zależy mi na tym, żeby to było właśnie w ten dzień Choćbym miała się ze**ać z zimna, to muszę wytrzymać, bo potem też problem by był z ponownym zrobieniem fryzury (muszę ostrzyc włosy po ślubie). [/QUOTE]
My zdecydowaliśmy się na sesję po ślubie. Nie przeszkadza mi to, że będę miała inną fryzurę niż na ślubie. Na ślub spinam włosy, na sesję je rozpuszczę - i też będzie ok

Cytat:
My daliśmy z zaproszeniami karteczki, że wolelibyśmy książki zamiast kwiatów. Ale widzę, że to spory problem dla gości - łatwiej jednak kupić kwiaty niż wybrać książkę, zwłaszcza że mamy ich mnóstwo. Nie zdziwię się więc, jak dostaniemy tradycyjnie kwiaty
Stary 2011-06-28, 13:40   #299
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za gratulację.

MY ostatnio byliśmy dla siebie niemili, teraz się poprawiło,ale wiadomo tyle stersów i ząłatwiania i nerwy puiszczają , ale damy radę ,zawsze najlepiej przypomnieć sobie po co i dlaczego to wszytsko

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Piękne te winetki , mamy podobne tylko kokardki pomarańczowe.
Ja na poprawiny albo sobie podkręcę, albo idę w rozpuszczonych

u nas kupony lotto u Ciebei co ?

07-04-2015 Kamiś

Stary 2011-06-28, 14:11   #300
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:

W zaproszeniu nic nie pisaliśmy na ten temat, ale jak ktoś znajomy pyta to proponujemy albo wino, albo kupony totka, albo książki kucharskie

Kurcze, przez tego mojego promotora chodzę zdenerwowana i płakać mi się chcę, najgorsze, że nie wiem co mam z tym dalej robić i co mnie czeka

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości