|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
Zresztą masz jeszcze czas, żeby się tym martwić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mniejsza o to Jeszcze pomyśle nad tym. Niby wujek chrzci wszystkie dzieci w naszej rodzinie, ale chyba w tym przypadku nie ochrzci Do miasta mam 10 km, tylko do miasta gdzie jest wujek jest 100 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
tak apropos chrztu dzieci "nieślubnych" chciałam powiedziec, ze moim zdaniem to wymysł księży... Bo co jest winne dziecko, że jego rodzice nie mają ślubu/są po rozwodzie/nie mieszkają razem? Pan Jezus nie odmawiał nikomu, więc jakim prawem księża odmawiają dziecku chrztu? mimo, że jestem katoliczką dla mnie to jest niezrozumiałe....tym bardziej, ze niedaleko mnie jest klasztor oo. franciszkanów i oni nikomu nie odmawiają.. jak ktoś ma problem w swojej parafii z ochrzczeniem dziecka to zawsze do nich idzie....nigdy nie robią problemów... Więc jak to jest, że jeden ksiądz może ochrzcić a inny nie?
to tyle chciałam ![]() Fajne te Wasze dzieciaczki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzieczyny jeśli chcecie żeby jakieś informacje podać na pierwszą stronę do dajcie mi link albo wklejcie tu jako post tylko z tymi informacjami a ja to wkleję na 1 stronkę w postaci linku bo mało jest miejsca do wykorzystania. Teraz już wiem jak zrobić zeby pomieścić wszystko, bo koleżanka z innego wątku mi zdradziła tajemnicę jak napisać 3 posty pod rząd zeby się nie skleiły w całość ![]() ![]() Czekam na posty z informacjami, co byście chciały żeby mieć" pod ręką" Lucy Twoje zdjęcia też super ![]() ![]() A ja lecę wrzucić zdjęcie brzuszka do klubu bo w końcu tż mi zrobił ![]()
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
a ja Wam jeszcze nie pokazałam żadnego mojego zdjecia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#278 |
Wtajemniczenie
|
O mnie tez nie ma na liscie , termin mam na 3 luty
---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Hahah, Ty to masz pomysły :P To podobnie jak mój |
![]() ![]() |
![]() |
#279 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Neska,oczywiście, że to wymysł księży, bo z każdym ślubem cywilnym ucieka im kasa ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zadomowienie
|
czesc mamuski jak tam wieczorek??
ja bylam na zakupach i kupilam sobie almette chrzanowe jak zobaczylam na polce to myslalam ze zjem w sklepie;p
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Anankee jak to się robi? Dawaj przepis ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
kurcze niech ta pogoda się zmieni bo oszaleję chyba.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
a ja sie najadłam frytek i zapiłam to colą
![]() ![]() a wczoraj sie wazylam i schudłam 1kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
rany jak ja bym sie na piła coli
![]() ale u mnie w domu colowy odwyk ![]() a frytki jadłam w niedzielę ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Wtajemniczenie
|
a mi właśnei mój tż dogodził
![]() ![]() no własnei to jest dziwne pan Jezus nikomu nie odmawiał a ksieża tak - dokładnie tu chodzi o siano starają sie zmusić młodych do ślubu bo wiadomo trzeba dać coś na tace i ogólnie jeju jak mnei to drażni my też będziemy musieli chrzcić w innej parafi mój brat który mieszka 30km ode mnie mieszka cąły czas w domu rodzinnym i jak poszedł do naszej parafii tam gdzie byliśmy chrzczeni gdzie mieliśmy komunię i bieżmowanie gdzie co niedzielę uczęszczaliśmy na mszę też mu ksiądz odmówił pojechał do innego kościoła 100km dalej albo i wiecej nawet i bez problemu bardzo miły fajny ksiądz mały skromny kościółek ponoć pięknie odprawił - ponoć bo mnie akurat nie było akurat taki termin mieli że ja byłam z tż na wakacjach nad morzem poza tym tak by mnei chyba nie było bo ja bratanice dopiero pierwszy raz zobaczyłam jak miała 3-4mc wcześneij nie dałam rady tam jechać i patrzeć na maleństwo ja byłam dopiero co po poronieniu nie moglam patrzeć na dzieci ani na kobiety w ciazy to był dla mnie jakiś koszmar tak strasznei mi było przykro bałam sie że brat mnie znienawidzi za to ze nie chcę zobaczyć jego córeczki ż enie dziele z nimi tej radosci ale na szczęście mam wyrozumiałego kochanego brata który wiedział co przeżywam, dlatego tż zabrał mnie nad morze bym odpoczeła i doszła do siebie z dala od wszystkeigo
#287 |
Zakorzenienie
|
u nas też pogoda do
![]() na obiad była pizza. Niestety ostatni kawałek zwróciłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
eee,a ja się w ogóle nie martwię o to że moje dziecko może miec problem z ochrzczeniem-prędzej czy później znajdę takiego księdza,który zachowa się w porządku
druga rzecz ![]() a czasy wytykania palcami nieślubnych dzieci już się skończyły poza tym średnio mnie interesuje opinia innych ludzi na ten temat ![]() spadki itp.u mnie za bardzo nie wchodzą w grę-wszystko jest na mnie,a w razie czego i tak wszystko dziedziczą dzieci:tak jest u tych ślubnych i nieślubnych kredyt też nie jest w banku problemem:nawet przy hipotecznym nie trzeba byc małżeństwem aha,jako,że nie mam rodziny w Polsce to cóż,biorę pod uwagę to,że nawet z malutkim dzieckiem nie będę miała co zrobic gdy będę chciała wrócic do pracy:jako nieżona mam pierwszeństwo w publicznych żłobkach i przedszkolach. Cóż,taka polska rzeczywistośc |
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A malca trzeba czasem do pionu postawić, niech se nie mysli, że będzie spał całe dnie ![]() A co do cyców- ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() agawo no tak mi się bzdurowato napisało na temat wpadki planowanej ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-07-27 o 19:34 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Narobiłaś mi smaka, idę sobie jakaś kromeczkę z serkiem topionym zrobić ![]()
![]() |
#291 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
#292 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny! Byłam dziś w H&M ale tam dupa, żadne ubrania nie są tanie, nie wiem gdzie widziałyście wyprzedaże???
![]() ![]() ![]()
#293 |
Zakorzenienie
|
a za mną chodziło coś kwaśnego. I wymyśliłam! Wyciągnęłam z lodówki słoik musu jabłkowego. Mniam, ale dobre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
Agatku ja byłam tez w h&m jakies 2 tyg temu ale tez zadnych ciążowych rzeczy w przecenach nie było.....w ogole jeden hm w łodzi to dla mnei totalny niewypał...ale nie chciało mi się jechac do innego...
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wlasnie sobie ogladalismy plytke z usg, moglabym godzinami patrzec ![]() Cytat:
![]() ja mam to samo co Ty, tez 75 B i takie pozostały, z ledwo 75 B zrobily sie pelne 75 B ![]() no ale coz nie mozna miec wszystkiego ja przynajmniej mam jakas skore elastyczna bo nie mam po dwoch ciazach w ogole ani jednego rozstepu, zobaczymy teraz bo juz lata nie te ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
Zośka jak sie martwisz że będziesz musiała wieść gości 100 km dalej to może pojedźcie tylko z rodzicami i rodzicami chrzestnymi ochrzcijcie a impreze chrzcinową zrobcie tydzień albo 2 później. tak moja siostra zrobiła bo ksiądz w rodzinnej miejscowości nie chciał ochrzcić jej córki bo oni nie mieli ślubu.
Co do wpadek to ja miałam wpadkę planowaną bo nie zabezpieczaliśmy się i stwierdziliśmy co będzie to będzie ![]() ![]() mi cycki troszkę urosły ale się nie cieszę bo nosiłam 75F kiedy trochę schudłam z 68 na 62 kg to staniki były takie luźniejsze a teraz już się za małe robią... i ważę 64kg ![]() ![]() a pizze też mieliśmy dziś zamówić ale się opanowaliśmy ![]()
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
KAMCIURKA my z męzulkiem ciągle tą płytkę ogladlismy
![]() juz nie moge sie doczekac nastepnego usg...a to dopiero za jakies 5-6 tyg ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
BAN stały
|
Czesc mamuski
![]() Wscieklyscie sie dzisiaj z pisaniem ![]() ![]() Co do slubu to my bralismy bo zaszlam w ciaze ![]() A co do ksiezy to nie ma sensu sie wypowiadania, kazdy ma o nich takie same zdanie ![]() Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-07-27 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie tak sobie myślę, że chyba na kolędzie w tym roku się nie pojawie. Do kosciola chodze sporadycznie, straszne nastawienie nabrałam do naszego księdza i do naszego kosciola. Chodzę jak juz trzeba, swieta, msza za rodzinę, gdy czuje taka potrzebe, Jak ksiadz sie pojawi na kolędzie u nas, ja z tym ogromnym brzuchem to nic innego nie bedzie robił tylko wytykał błędy i ośmieszał.
Wiem, że o księżach nie powinno sie zle mówić, ale kurde.. wiecie jak jest,. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.