|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Zjadłam naleśniczka własnie i 3 kanapki
![]() siedziałam i nagle taki głód mnie dopadł, ze myślałam, ze do lodówki nie dojdę ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Kamciurka trzymam kciuki za badania ![]() włączyłam polsat cafe własnie |
|
|
|
#122 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Kamciurka trzymam kciuki za jutro
![]() a ludzie wiesz zawsze sesnsacji szukaja;/ dlatego jak mieszkalam we wroclawiu to byl jeden plus ze znalam tylko 2 sasiadow i byl spokoj ![]() nawet nie wlaczam polsat cafe bp nerwow dostane.. nalesniki mniam jutro beda na obiad chyba ze mi smak przejdzie;/
|
#123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no masakra troche ten program ale juz sie skonczyl
|
||
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
no własninie naoglądałam się za bardzo bo się skonczyło ;/
|
|
|
|
#125 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja Mam urodziła moją siostrę w wieku 37 lat i to ja zrobiłam jej milczącą awanturę że jak to, taki wstyd - tak sobie myślałam byłam w 1kl LO ![]() Cytat:
w Burgerze było bez dopłaty ![]() No i kupiłam ciążowe jeansy
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez muszę jakies zakupic....
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
neska zycie jest straszne, cpaja, robia bog wie co, nie dbaja o siebie, szkoda tylko tych dzieciakow to i tak cud ze w wiekszosci zdrowe, ale co z tego jak marne szanse by wyszli na ludzi, skoncza tak samo jak rodzice pewnie
![]() Cytat:
tak wynik testow od 10 do 14 dni, na razie mysle o tym usg by wszystko bylo ok... nerwy nerwy nerwy, ide zaraz chyba sie wykapac i moze postaram sie zasnac, chociaz juz widze ten moj sen ![]() tak bo dla dziecka to szok, bo przeciez jak rodzice moga w tym wieku jeszcze to robic, staruchy takie |
|
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Kamciurka no własnie ja nie pojmuję jak dzieci z takich różnych melin i w ogole zawsze rodzą się zdrowe...chyba los nad nimi czuwa....
nie martw się, na pewno będzie dobrze... chociaz ja tez nie mogę spac jak idę na usg... |
|
|
|
#129 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A co do tych problemow to na szczescie ja ich nie mam. Kamciurka trzymam kciuki za badania
|
|
|
|
|
#130 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Te stare rupiecie powinny pisać scenariusze do filmów ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje Wam dziewczynki jeszcze raz bardzo
![]() ![]() ![]() ![]() ide sie wykapac i polozyc spac, chce juz zeby bylo jutro... wiec sprobuje zasnac... pewnie jutro rano jeszcze sie odezwe z pracy, coz uzaleznienie mimo iz pracy mam w cholere, bo ide od poniedzialku na urlop, ale na mamuski musze znalezc czas zawsze. milej nocki. dobranoc
|
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#133 |
|
Zadomowienie
|
Agawoo jestes najlepsza
![]() ja nie rozumiem dlaczego kobiety dbaja o siebie biora tabsy dobrze sie odzywiaja chodza do lekarza i zdaza sie ze rodza chore dzieci, a te cyganki wszystkie co sie puszczaja w ciazy jaraja fajki cpaja chleja imprezuja rodza zdrowe dzieci i nawet grzybicy nie lapia;/ wykapalam sie i ide spac buziak dobranoc
|
#134 |
|
BAN stały
|
A ja mam dola
|
|
|
|
#135 |
|
Zadomowienie
|
ja też ja też
całe 2 tyg!!! oł jeeeee a co się stało???
|
|
#136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#137 |
|
BAN stały
|
Dowiedzialam sie ze przedszkole od tego tygodnia zamiast 60 to 120 bedzie kosztowalo bo wakacje
kredyt, oplaty, przedszkole. Starcza na wszystko ale zeby sobie kupic w koncu sofe albo komode czy nawet ciazowe ubrania to moge pomarzyc poki tych 2000 nie oddamy . A ja tak bym chciala pojsc sobie na zakupy, kupic bluzke czy Milence zjezdzalnie obiecana ale sa wazniejsze wydatki. Jeszcze w tym miesiacu oplaty na auto (road tax, MOT) kilka stowek. Wczesniej odkladalismy kase a teraz co tydzen wyplata nam ucieka. I to mnie tak doluje... Wiem ze niedlugo sie odkujemy, jak kase oddamy i meble kupimy ale wtedy trzeba bedzie ubranka i sprzety dla dzidziusia i tak zawsze cos. I tak juz od tygodnia chodze w podlym nastroju, nie mam sie komu wyzalic bo siostra wyjechala a dzisiaj jeszcze to przedszkole, tyle kasy 120 funtow na tydzienEdytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-07-26 o 22:14 |
|
|
|
#138 |
|
Rozeznanie
|
Mogłybyśmy założyć w klubie jeszcze wątek z naszym zdjęciami z usg i opisami naszych dzidziusiów
p.s. ja właśnie zerknęłam na listę - jestem najmłodszą mamusią
Edytowane przez BebiBebi Czas edycji: 2011-07-26 o 22:32 |
|
|
|
#139 | |
|
Zadomowienie
|
Inutil i Nikotynka, śliczne zdjęcia usg
![]() ![]() Witam 3 nowe mamusie ![]() Dziewczyny jeśli chcecie żeby do listy dodać płeć dziecka to dalcie mi znać. Na razie tylko ananke mi napisała, a resztę co wiem to na razie nie piszę bo nie wiem czy chcecie, czy czekacie na potwierdzenie? Cytat:
![]() Kochana najmłodsza to Ty nie jesteś bo są dwie 20sto latki plus Zosia której jeszcze na liście nie ma ![]() Jeszcze chciałam podziękować mamuśkom co we mnie wierzyły ![]() Ja jutro z samego rana(przy okazji bo tż do pracy jedzie) jadę do mojej siostry znowu nacieszyć się Frankiem. Siostra mieszka 30 kilometrów ode mnie i niestety na co dzień się z nią nie widuję ![]() Dobrej nocki i do jutra
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2011-07-27 o 00:05 |
|
|
|
|
#140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Boże, zostawić Was same i już mam 3 strony do nadrobienia ![]() Melduję: Samochodzik odebrałam juhu!!!! aż się poryczałam jak do niej pieszczotliwie mówiłam jadąc: "moja niunia stęskniła się za pansią" ![]() Byłam na imprezce imieninowej i wróciłam dopiero o 22 Pojadłam dużo i zdrowo i mam spokój bo malec jak narazie nie miauczy ![]() Coś necik mi się wyłącza co chwila, ehh ![]() Cytat:
jak mnie najdzie to też sprzątam jak opętana tylko ostatnio jak sprzątałam cały dzień to od kości ogonowej mnie bolały, nie wiem plecy czy co, straszne to jest, dziś zresztą też i nie wiem dlaczego ![]() jadłam dziś paszteciki z barszczykiem!!! wujka roboty, były po prostu PIĘKNE!!! takie małe buciki ze 3-4 cm, i pięknie 'zawiązane' hehe, aż nie chciało się nikomu wierzyć, że sam je robił ![]() Cytat:
matko, chyba by mnie mąż zabił ![]() Ja balsamem z rossmana się smaruję ![]() Cytat:
![]() kasikzaki dopisz do listy dziewczyny i skąd pochodzą np ja: ![]() (może od razu termin porodu?? )Agata (23) Toruń/Lubicz (kujawsko-pomorskie) tp. 12.01.2012 Zośka- przykro mi, że ojciec się tak zachowuje, ale myślę podobnie jak dziewczyny- po urodzeniu zakocha się bez pamięci a co z tż??? Zmienił się?? Co zamierzasz z nim zrobić?A co do ślubu; ja mam podzielone zdanie. Wychowano mnie tak: ślub, a potem dziecko. Nigdy nie odwrotnie. I się tego trzymam, wpadki nie zaliczyłam, ślub brałam w wieku 21 lat, gdy byliśmy ze sobą 5 lat Po 1,5 roku od ślubu w końcu udało mi się zajść w ciążę. Nie wyobrażam sobie wpadki = hańba. Nastolatkowie, którzy co dopiero zaczęli ze sobą chodzić, to już się bzykają i nagle bach, dziecko, szybki ślub itp i trudno mi stwierdzić, czy takie osoby się naprawdę kochają, czy biorą ślub z 'konieczności' bo przecież dziecko! ![]() Tak jest w dzisiejszych czasach. LASKI PROSZĘ PISAĆ PW DO kasikzaki: SWOJE IMIĘ, WIEK, MIASTO, WOJEWÓDZTWO I TERMIN PORODU! (np.Agata (23) Toruń/Lubicz (kujawsko-pomorskie) tp. 12.01.2012)
|
|
#141 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
![]() dziewczyny czy Was dalej dopada taka straszna senność ?? Bo ja to mogłabym cały czas spać. I naprawdę ciężko wytrzymać dzień bez drzemki ![]() Cytat:
Strasznie się cieszy z wnuczka albo wnuczki. A jak TZ nie ma bo jest w delegacji to zawsze mi pomoże coś kupić do remontu zawieść przywieść itp. Cytat:
![]() ![]() U mnie znowu sytuacja wygląda tak. Na czas naszego remontu mieszkania mieszkam u rodziców. A TZ na razie jeździ w delegacje i jest w domku co 10 dni na weekendy. Wiec sąsiedzi rzadko go widują. No i juz poszła o mnie plotka po osiedlu ze nawet roku po ślubie nie mamy a facet mnie zostawił z brzucholkiem poszedł do innej i jesteśmy po rozwodzie Az boje się co zaczyna dopowiadać sobie do tej historii Cytat:
?A dzisiaj przyjeżdża moj mężuś ![]()
|
|
#142 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale za to cycki mam większe niż wcześniej ![]() trzymaj się kochana Zosia wiem, ze łatwo się mówi, ale daj tacie czas na oswojenie i przetrawienie wiadomości o tym, ze jesteś w ciąży i że on zostanie dziadkiem... do facetów takie rzeczy dochodzą dopiero jak zobaczą coś, ale tak namacalnie... zobaczysz będzie dobrze Ultradiola ludzie to naprawdę nie mają co robić i takie bzdury wymyślają... a dzisiaj u nas jakaś taka pogoda do kitu...nic tylko zostać w łóżku i spać cały dzień, a tu do pracy trzeba było sie zerwać... witam nowe mamusie ![]() któraś się pytała o zaparcia i biegunki... ja na poczatku tej ciązy miałam okropniaste zaparcia i nic nie pomagało, żadne sliwki, otręby, czopki glicerynowe itp no nic teraz jest już lepiej, ale cały czas muszę uważac na to co jem... co do biegunek to nie wiem.... chciałam zrobic wczoraj foty brzuchola zeby Wam pokazać i d..a blada, zepsuła nam się karta pamięci w aparacie i nici ze zdjęć... jak zakupimy nową to dopiero zrobie, a jest co pokazać, bo duży juz jest... Edytowane przez mala_stopka Czas edycji: 2011-07-27 o 08:19 |
|||
|
|
|
#143 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jesli chodzi o zaparcia to mi na szczęście ustały. Wiem że jest taki syrop Lactulozum chyba który prawdopodobnie można pić w ciąży ja go osobiście nie stosowałam na sobie ale stosowałam go dwa lata u mojej córki i fajnie działał. Poza tym dziwczyny pisały o śliwkach. Cytat:
A tak wogóle to Dizeń Dobry u nas jak zwykle pochmurno i nie za ciepło czy to lato już nie wróci? ;( Wczoraj wieczorem się relaksowałam, zrobiłam sobie kąpiel i peeling cukrowy domowej roboty - od razu się lepiej czułam. Ale jak tak używałam tego peelingu to się zastanawiałam czy w ciąży można? Oczywiście brzucha nie peelingowałam tylko nogi, ręce, plecy i dekold. Czy wy używacie w ciąży peelingów do ciała?
|
|
#144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sama nie wiem bo nie objadam sie o 100% więcej jem jak dotychczas ![]() A tak poza tym witajcie w ten kolejny deszczowy dzień. Mam już naprawdę dość tej pogody Na ten wyjazd musiałam kupić sobie w razie deszczu: - kalosze - ciemne jeansy oraz musze jeszcze kupić: - ciepłą bluzę - może jakąś kurtkę z kapturem, luźniejszą tak abym z brzuszkiem mogła się zapiąć No po prostu bajka wakacje nad Bałtykiem
|
|
|
#145 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tą pogodą to ja tez mam nadzieję że będzie w sierpniu lepiej no bo przecież nie może lać całe 2 miesiące lata :/ My się wybieramy nad morze za tydzień i nie dopuszczam do siebie myśli że nie będę miała pogody wogóle to ja uwielbiam nasz Bałtyk ale to może dlatego że zawsze tak trafimy że mamy pogodę
|
|
#146 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Proszę Was o radę co na przeziębienie tj kaszelek i katarek ,jakieś domowe sposoby??
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja umieram ze strachu przed tym dzisiejszym usg ale juz niedługo to dobrze, za to mam jeszcze jeden problem z TZ, strzele go w łeb dzisiaj chyba, poszedł wczoraj na nocke i po nocce miał jechać do siebie do domu (mieszka ze mną) skosić trawę jak się obudzi i jak się znamy i ile ze sobą jesteśmy zawsze po nocce pisał do mnie smsa, ze jest juz w domku i się kładzie itp. dzisiaj cisza, juz napisałam do niego dzwoniłam i nic, mam nadzieje, że śpi i ma wyciszony tel, ale juz tak schizuje, nie lubie czegoś takiego tym bardziej, ze mamy taki uklad, ze zawsze rano do siebie piszemy. Jak mi raz się zdarzyło, ze pojechałam do kawałek za miasto samochodem do mamy, potem zajechałam w drodze powrotnej do sklepu i nie mogłam odebrać telefonu, to dosłownie 5 min trwało to miałam full wiadomości i nieodebranych połączeń, po czym jak oddzwoniłam to dowiedziałam się, że umierał ze strachu. Co ja mam powiedzieć, jeszcze mam dzisiaj te badania, wie jak sie denerwowałam i wie ze sie denerwuje w takich sytuacjach.
|
|
|
|
#148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak wogole hej dziewczyny. Nadrabiam wczorajsze zaległosci. zaraz jestem. u mnie tak samo jak u Ciebie. Slubu nie mamy. ale planujemy za rok lub 2. A dziecko tez chcielismy miec i nie wazne ze bez slubu. od kwietnie przestalismy sie zabezpieczac a w czerwcu dowiedzialam sie ze juz jestem w ciazy, szybko sie udalo jestem szczesliwa, tz tez ( napoczatku nie chcial jeszcze dziecka, dodam ze jest mlodszy 2 lata odemnie ale zmienił zdanie i postanowilismy ze odstawiamy zabezpieczenia i jak sie uda to super). co do slubu to nikt nas nie namawial jak dowiedzieli sie ze jestem w ciazy nawet moi dziadkowie. jedynie mama tz wolala by zebysmy mieli slub bo jak to a chrzest a to a tamto ale wkoncu zaakceptowala to ze na szybko, bo dziecko w drodze nie bedziemy brac slubu bo chcemy zeby ten dzien byl taki jak my chcemy i wtedy kiedy my chcemy, a gdybysmy nie chcieli dziecka przed slubem to bysmy zaczekali z tym. Edytowane przez kasia_k86 Czas edycji: 2011-07-27 o 10:20 |
|
|
|
|
#149 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Cytat:
Trzymam kciuki ![]() U nas też finansowo nieciekawie, wydawało mi się że w sierpniu bedzie już super, ale przyszedł rachunek za wodę (niedopłata ponad 500 zł) i muszę to zapłacić. I tak z miesiąca na miesiąc nic nie mogę odłożyć, bo najpierw szkoła, dojazdy i kredyt TZta, a teraz jak się to pokończyło to muszę wyskoczyć w sierpniu z 5oo zł i do tego w tym samym miesiącu mam chrzciny, plus pierwsze urodziny dwóch! chrześniaczek, urodziny Tzta i rocznicę ślubu Niech ktoś obrabuje bank i podeśle mi trochę kasy Cytat:
Ciekawe co sobie inni kierowcy pomyśleli widząc, że jedziesz sama w aucie,płaczesz i gadasz A co do ślubu w ciąży - no cóż, wpadki się zdarzają, ale współczuję tym osobom, których rodzice zmuszają w takiej sytuacji do brania ślubu. Bo to może młodym zniszczyć życie - 19 latka wychodzi za mąż (i to ślub kościelny), rodzi dziecko, mąż ją zostawia i ona zostaje sama z przeświadczeniem, że już nikogo nie znajdzie, do nieczego się nie nadaje, bo kto ją z dzieckiem weźmie Nienawidzę takiego myślenia Cytat:
I co, raz czasem po tym rozwodzie przyjeżdża do Ciebie na seks? Cytat:
U nas lało całą noc, teraz jest spokój. Ale ogladam TVN i jak widzę Sandomierz, Tarnobrzeg, zalane ulice w Warszawie czy Płocku po nocnych ulewach to po prostu nie wierzę
|
|
|
#150 |
|
Zadomowienie
|
U mnie juz lepiej ,ale boję sie chwalić bo później wraca.Nie to ,zebym w ogóle nie wymiotowała,ale na razie od wczoraj to jest raz i koniec.Dziś po pracy mąż przyjedzie po mnie i zabierze do rodzicow ,bo ma ze szwagrem jakiś samochód robić (czasmi sobie tak dorabia)a ja będę sie zajadała jakaś zupka ,która mama ugotowała oczywiscie z pomidorami tzn koncentratem dla mnie.W domu rodziców mieszka tez moja siostra z mężem i synkiem 3 latkiem wiec moze sie troszkę z nim pobawię jak będę miała siłe.Ten mały jest taki kochany
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:12.

że jak to, taki wstyd - tak sobie myślałam
w Burgerze było bez dopłaty
w sferze marzeń 58

całe 2 tyg!!! oł jeeeee
. A ja tak bym chciala pojsc sobie na zakupy, kupic bluzke czy Milence zjezdzalnie obiecana ale sa wazniejsze wydatki. Jeszcze w tym miesiacu oplaty na auto (road tax, MOT) kilka stowek. Wczesniej odkladalismy kase a teraz co tydzen wyplata nam ucieka. I to mnie tak doluje... Wiem ze niedlugo sie odkujemy, jak kase oddamy i meble kupimy ale wtedy trzeba bedzie ubranka i sprzety dla dzidziusia i tak zawsze cos. I tak juz od tygodnia chodze w podlym nastroju, nie mam sie komu wyzalic bo siostra wyjechala
aż się poryczałam jak do niej pieszczotliwie mówiłam jadąc: "moja niunia stęskniła się za pansią" 
wujka roboty, były po prostu PIĘKNE!!! takie małe buciki ze 3-4 cm, i pięknie 'zawiązane' hehe, aż nie chciało się nikomu wierzyć, że sam je robił
matko, chyba by mnie mąż zabił
)