![]() |
#271 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Piersi Z Kurczaka:)
dziewczyny,dzieki za pomysly!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
A jakby tak zrobic piersi w innej zupce niz cebulowa? Np w gulaszowej, serowej lub pomidorowej...Co myslicie? A moze ktos probowal?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
Zgłodniałam....
![]() |
#275 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Raczkowanie
|
Czy te ruloniki nie wychodzą taki "suche" ? Kiedys próbowałam czegos podobnego tylko wiem wiem czy to był schab czy filet...
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj zrobilam piers indyka w zupce cebulowej z jogurtem i pieczarkami.
Pycha! Chcyba wyprobuje inne zupki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
a jak tez zupki robisz ?
prosze o przepis ![]()
![]() |
#279 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Przyczajenie
|
Dot.: Danie prowansalskie - pyszne, proste danie. Polecam przepis !
[quote=asiunia;1088249]DANIE PROWANSALSKIE
Składniki: 1-2 piersi z kurczaka puszka kukurydzy 3-4 woreczki ryzu 3-4 marchewki brokuly - paczka mrozonych lub glowka Przyprawy: ziola prowansalskie sól , pieprz Zrobiłam dzisiaj na obiad (to forum to kopalnia dobrych pomysłów) i wyszło WYŚMIENITE !!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
banalnie - kawalek piersi rozlozylam na arkuszu folii aluminiowej na pokrojonych pieczarkach, posolilam lekko, zupke cebulowa goracy kubek zmieszalam z 150g jogurtu naturalnego i polalam mieso, posypalam pieprzem i pieklam ok 30min.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() mam pytanko: jak zrobić piersi z kurczaka grilowane w domu? chodzi o ten "smak dymiony" jak z prawdziwego grila nie moge tego w necie nigdzie znaleźć (coś słyszałam, że trzeba smażyć z jakąś kostką drewna czy jakoś tak) plisss pomóżcie, będę bardzo wdzięczna ![]() - jadłam dzisiaj piersi z kurczaka grilowane ze śliwką i warzywami, ryżem i surówkami, poprostu rewelacja jesli ktoś lubi kurczaka na słodko, najwazniejsze w tym daniu było właśnie to, że piersi smakowały jakby były zdjęte z grila (smak tego dymu) a potem usmażone ze śliwkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#285 |
Przyczajenie
|
Ja również czymś się podzielę
![]() Robię to kiedy nie mam zbyt wiele czasu... albo gdy nie chce mi się godzinami stać przy garach ![]() W garnku podgrzewam troszkę oleju, wsypuję szklankę ryżu i podsmażam go do białości. Następnie zalewam go dwiema szklankami gorącej wody z rozpuszczoną kostką rosołową (warzywną) i duszę do miękkości (aż woda się wchłonie). Na patelni podsmażam pora lub cebulkę. Następnie dodaję pokrojoną w paski pierś z kurczaka. Ponownie chwilkę smażę. Dodaję do tego zamrożoną mieszankę warzywną (taką jaką akurat mam w zamrażalniku - najczęściej jest to mieszanina marchewki, selera, kalafiora, brokuł, brukselki, groszku, itp) ... duszę to pod przykryciem chwil parę do rozmrożenia warzywek ... po czym wszystko ląduje w garnku z ryżem ![]() Sól, pieprz ziołowy, papryka ... lub inne przyprawy wg uznania ![]() Smaczneeeego.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Zadomowienie
|
To i ja się podziele z wami przepisem na pyszne kotleciki z piersi kurczaka
![]() pierś z kurczaka cebula 2 łyżeczki maggi 2 łyżeczki vegety łyżeczka słodkiej papryki 4 łyżeczki oliwy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka Pierś i cebulę należy pokroić w drobną kosteczkę i marynować w marynacie z maggi, vegety, papryki i oliwy kilka godzin a najlepiej całą noc. Ubić białka jajek na sztywną pianę, a następnie dodać żółtka i mąkę ciągle ubijając. Tę "masę" dodać do kurczaka, wymieszać i smazyc na patelni formując małe kotleciki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | |
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
smakowalo mu bardzo, ale mi chyba bardziej ![]() ![]() ![]() dzieki za przepis ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#288 | ||
Nutka nie gryzie!
|
wydaje mi sie że byl juz tu podobny przepis
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Raczkowanie
|
Ja robie podobne tyle ze tylko solę i pieprze,ewentualnie daje inne przyprawy jak mnie cos natchnie.
Miesko i cebule kroje, dodaje przyprawy, 2 jajka, make zmieniaczana, troszke pleju i mieszam. jaja daje cale. Uwielbiam te kotelciki. a w jakim celu bialka sie ubija? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Buc
|
Ślina mi cieknie.
![]() faszerowane piersi kurczaka. podwójna pierś kuroka ( na dwie osoby) oliwa z oliwek czosnek zioła szpinak ( zrobiony z serem pleśniowym, śmietaną). folia aluminiowa. W każdej z piersi robimy kieszonkę, do której wkładamy iprzednio przygotowany szpinak. Bierzemy większy kawałek folii, wkładamy do niego pierś, polewajać oliwą i przyprawiając ziołami. Do folii, obok piersi, wkładamy nieobrany ząbek czonsku. Zawijamy wszystko, do pieca, piecze się około 1h-1h.20min. Łatwe, tanie i smaczne. ![]()
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
Wynalazłam to kiedyś na czyimś forum
http://o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl/i...l?ticaid=57a69 Kurczak w ciescie francuskim. Jak ktos lubi takie ciasto to te danie może mu smakować. Mi niestety ciasto nie podeszło. Po za tym ciekawe danie i robi wrazenie na gosciach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Przyczajenie
|
Ja też mam fajny przepis;p
Sam gotowałem, Super jadło ![]() 4 kostki przypraw Knora : natka, papryka, czosnek, cebula. po 1 z każdego można powiedzieć smaku;p 2 połówki piersi, troszkę wody, ser żółty, olej, sól, pieprz, musztarda (lub sos curry), Wykonanie: Pierw robimy sosik do mięska, 4 przyprawy kruszymy najlepiej tłuczkiem w półmisku, dodajemy do tego troszkę wody mieszając do tzw. błotka, dodajemy soli i pieprzu w zależności do preferencji, następnie wrzucamy łyżkę stołową musztardy mieszając dalej, kiedy już dobrze wymieszamy sosik kroimy mięso piersi w sznureczki, nie za cienkie, bo przy pieczeniu się skurczą i będą kikutki, wkładamy pokrojone mięso do sosu na około godzinke najlepiej, zcieramy ser żółty na tartce, następnie pieczemy mieso (ja zapiekam do brązowośći) przy końcu pieczenia wrzucamy ser żółty ztarty i zapiekamy z serem tak a by sie ładnie roztopił, Danie gotowe, najlepiej smakuje z frytkami. Jadłem z chlebem tez git, czy ziemniakami. Edytowane przez shelter Czas edycji: 2009-03-22 o 23:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Przyczajenie
|
A ja mam taki, super smakuje.. Pierś z kurczaka kroimy na małe kąski (należy posolic i posypac pieprzem), panierujemy w jaku i drobno rozgniecionych płatkach kukurydzianych (do płatków dodajemy paprykę w proszku ostrą i słodką). Smażymy na patelni w oleju. Do tego podaję sałatkę: 3-4 ugotowane w mundurkach ziemniaki 40 dkg boczku surowego wędzonego 3-4 jajka ugotowane na twardo 2 ogórki kiszone 2 cebule ziemniaki kroimy w kostkę (po ostudzeniu), boczek kroimy w kostkę i smażymy, jajka, ogórek też w kostkę, cebulę kroimy drobno. Wszystko mieszamy razem z ciepłym (nie koniecznie) boczkiem i tłuszczem. Wszystko trochę posolic i posypac pieprzem. Nam bardzo smakuje, polecam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
ja znalazlam fajny przepis ostatnio, chyba go tu nie bylo
![]() ![]() ![]() potrzeba (dla 2 osób): - 2 pojedyncze piersi kurczaka rozbite cieniutko - przyprawa - papryka ostra - garsc startego sera zoltego - 3 lyzki musztardy (najlepiej Dijon, ale moze byc zwykla) - 3 lyzki majonezu (ja uzywam Kieleckiego) - bulka tarta. rozgrzac piekarnik do 210-230 stopni. piersi natrzec papryka i ulozyc na blasze (ja daje pod spod folie aluminiowa, zeby nie przywarlo). w miseczce zmieszac 3 lyzki majonezu + 3 lyzki musztardy + starty ser zolty na jednolita mase. Nakladac tę mieszanine na piersi, grube warstwy (taka ilosc skladnikow jest idealna na te 2 piersi). Na koncu posypac bulka tarta. Wkladamy do piekarnika ![]() ![]() ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
Niech się mąż strzeże jak wejde do kuchni zeby zrobić te przepisy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze koniecznie wypróbowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:29.