![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: bezrobociu się nie damy i plotkowanie zaczynamy!
Gwiazdeczko faktycznie masz nieciekawą sytuację. Przykre, że w naszym kraju tak ciężko o pracę. Życzę Wam aby jak najszybciej sytuacja się zmieniła oczywiście na lepsze.
Przypomnij mi na jakim stażu jesteś? Ja drugi tydzień stażuje i bardzo mi się tu podoba ale na stałe zatrudnienie pewnie nie mam szans. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Gwiazdeczko, a nie mozesz postarac się o jakieś stypendium? Masz trudną sytuację finansową, może coś się znajdzie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
Gwiazdeczko faktycznie sytuacja nie ciekawa. Szkoda że przez brak pracy nie możesz pomóc
![]()
![]() |
#274 |
Konto usunięte
|
Gwiazdeczko hmm a moze sie uda i po stazu cie zatrudnia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Pisze z telefonu więc przepraszam że nie cytuje. odpisze tak ogólnie.
![]() Dzisiaj już mi trochę lepiej. staram się o tym nie myśleć. staz mam w warsztacie terapii zajęciowej czyli zgodny z moim wykształceniem. sprawa wygląda tak że tam są już miejsca obsadzone i nie ma więcej. teraz jestem instruktorem w pracowni rękodzieła i plastycznej. można powiedziec że zostałam tam wsadzona w zastępstwie innej terapeutki która aktualnie jest na zwolnieniu (miala wypadek i uszkodziła kręgosłup). zwolnienie ma do 7 grudnia bodajże. ja staz mam do 24 listopada i jedyne na co mogę liczyć to umowa zastępstwo na ten czas aż tamtą babka wroci... więc niestety nie zostanę zatrudniona. jeśli chodzi o stypendium to oczywiście przez wszystkie lata studiów dostawałam socjalne. teraz też będę się starać ale nie wiem czy dostane bo dochod na osobę w rodzinie za zeszły rok rozliczeniowy będą dość wysokie bo wtedy rodzice pracowali. co prawda teraz wykaże dochód utracony ale z drugiej strony rodzice mają zasiłek. a żeby było jeszcze lepiej to jeśli dobrze zrozumiałam info że strony mojej uczelni to chyba będzie trudniej o ta stypke bo trzeba będzie spełniać jeszcze jakiej warunki. nie wiem już sama. wniosek na pewno będę składać. pieniążki jakieś były - niewielkie ale zawsze. zobaczymy jak to będzie. tak mi jest zwyczajnie źle bo kurde idzie jesień, zima a ja szczerze mówiąc nie mam w czym chodzic. ach mówię wam - jak nie urok to sraczka. wyrobilam sobie w końcu książeczkę sanepidowska więc po stazu pojde do jakiegoś kebaba czy coś. o albo do mc donalda - pójdę po frytki, zostanę na dłużej i będą do mnie mówic PANI KIEROWNIK ![]() dziękuje za słowa wsparcia! :-* ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- ps. przepraszam za błędy ale pisalam ze słownikiem t9 a on lubi wstawiać co jemu wygodnie :-P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze nie popadłaś w jakiś dół ![]() ![]() właśnie, pójdziesz do kebaba ;D ja nie mam kasy na wyrobienie ksiażeczki, wiec ide od padziernika na nianie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#277 |
Konto usunięte
|
Witam Was, wiem, że pojawiam się jak duch, coś napiszę i znikam
![]() Gwiazdeczko Bardzo Ci współczuję. Dobrze, że się nie poddajesz, bo to podstawa, trzeba wierzyć, że w końcu będzie lepiej ![]() Dziewczyny chciałabym prosić was o głosy w konkursie, zależy mi na wygranej tego bonu, bo na taką kasę to ja chyba mogę liczyć tylko w urodziny ![]() https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross....php?pid=91406 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
BAN stały
|
Ja też nie mam w czym chodzić. Ale ostatnio chodzę na szmaty i to mnie ratuje, np mam 2 żakiety za 1ł każdy, bardzo fajne, czarny i biały, dziś np kupiłam dzińsy za 1zł, zobaczę jak je wypiorę jakie będą, czy będę w nich chodzić to się okaże jeszcze, z wyglądu mi się podobają, biodrówki, nie są może najmodniejsze, ale fajne są, ostatnio za 1zł kupiłam też tunikę na lato . Tunikę jest bardzo fajna nikt by nie powiedział ,że ze szmateksu, wygląda jak ze sklepu. Żeby całkiem modnie wyglądać, to trzeba by co miesiąc chodzić na sklepy i kupować ciuchy i mieć ogrom kasy, bo moda zmienia się z miesiąca na miesiąc. Ja nie lubię kupować ciuchów w sklepach, bo mam szerokie biodra i wolę czasami przejść się na szmaty. A po drugie na sklepy nie mam kasy, więc pozostają szmaty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogółem to bym jej nie wyrabiała - bo nikt ode mnie nie wymagał, nie wysyłałam CV na oferty gdzie była wymagana i mimo, że chciałam ją wyrobić to zwlekałam i zwlekałam ![]() ![]() Z dołami to jest różnie, ale przecież jakbym usiadła i płakała to nic bym nie zdzialała... No tak widzę, że data ślubu wyznaczona ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
Kurczę zazdroszczę tych żakietów, bo ja nie mam a w sobotę idę na wesele i nie mam nic na mojego garba ubrać ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
BAN stały
|
Te żakiety są proste nie jakieś typowo weselne. Na wesele by od biedy były. Chodziłam w nich teraz przez miesiąc do pracy jak pracowałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
Mi by się przydały jakieś spódniczki do pracy bo ciągle w spodniach chodzę, ale czekam do wypłaty. Po ostatniej wypłacie, gdzie prawie cala poszła na część rachunków zostawiłam sobie 300 zł i się obkupiłam na wyprzedaży F&F w Tesco.
![]() ![]() ![]()
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny jak ja Was rozumiem. Przez rok bezrobocia prawie nic sobie nie kupiłam do ubrania bo nie miałam za co. Jedynie jakąś sukienkę na rozmowy kwalifikacyjne. Teraz zaczęłam staż i mi wstyd bo garderoba bardzo uboga. Ratują mnie spódnice, które sama sobie uszyłam
![]() Mój ulubiony lumpeks zrobił się tak drogi jak sklepy, za spódnicę trzeba zapłacić nawet 50 zł. Za złotówkę nigdy nic nie widziałam w lumpeksach. Tydzień temu miałam iść na wesele ale musiałam odmówić właśnie ze względu na brak kasy. Nie mam kompletnie w co się ubrać, nie mam od kogo pożyczyć więc musiałabym zainwestować w jakąś kieckę. Prezent też trzeba dać, kwiaty itp. No masakra jak to bezrobocie wpływa na całe nasze życie. Smutno mi było tym bardziej, że nikt z rodziny nie zaproponował mi pomocy finansowej. Wszyscy się dobrze bawili i nikomu przez myśl nie przyszło, żeby się chociaż zapytać czemu nie idę. Ale takie życie, umiesz liczyć licz na siebie. A swoją pierwszą wypłatę mam już rozplanowaną do co grosza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Ja tez czekam na swoją pierwszą wypłatę i chciałabym kupić jakieś fajne buty, spódnicę, ze dwie bluzki i ponczo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Mnie koleżanka z pracy dzisiaj uświadomiła, że muszę sobie kupić jakieś półbuty na... zimę. Bo zimą nie będę siedziała 8 godzin w biurze w kozakach, najlepiej mieć półbutki na przebranie. Kolejny wydatek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
Ja to najchętniej kupiłabym emu, bo zmarźluch jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
Hej
U mnie ok wszystko. W sobotę byliśmy na weselu - wybawiliśmy się, było fajnie. Dzisiaj niestety doszła do nas smutna informacja, bo teściowa pani młodej dzisiaj zmarła zdążyła dać im błogosławieństwo. Tragedia... Myśleli, że śpi, a ona już nie żyła. Prawdopodobnie wylew... Mam też małego stresa, bo nie wiem co dalej z moją mgr. Podobno moja promotor złamała nogę i chce zrezygnować z bycia promotorem na mojej uczelni. Nic jeszcze nie wiadomo - ale nie powiem mam stracha - bo nie wiem czy zaproponują nam kogoś innego czy jak? A może nie obronimy się w tym roku akademickim? A co tam u Was? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
Obronicie się, uczelnia musi zapewnić Wam promotora.
A co do teściowej panny młodej to masakra... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz to na razie była taka plotka (jakaś tam dziewczyna powiedziała). Więc musimy się teraz dowiedzieć co i jak... Co nie? Tragedia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
A mi dni lecą w pracy strasznie szybko, nie starcza czasu. Jest koniec miesiąca i coraz gorzej (mniej czasu, więcej roboty). Jednak o wiele lepsza atmosfera odkąd odeszła babka co mnie szkoliła. Sama zatruwała atmosferę. Teraz jestem na zmianie z super babką co była wcześniej na magazynie, dogadujemy się, znalazłyśmy wspólny język. Ona ma tam umowę do końca listopada a potem znowu nie wiadomo.
W weekend chyba w końcu pójdę na grzyby do lasu, może już będą, albo może już były. ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2011-09-27 o 22:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
Mi również czas płynie błyskawicznie. Trzeci tydzień mojego stażu mija a kompletnie tego nie czuję. Ale to zasługa fajnej atmosfery w pracy. Bardzo mi się tam podoba a ja nareszcie odżyłam
![]() Ja też nie mam czasu na grzyby i nie bardzo mam się z kim wybrać bo wszyscy zabiegani. Za to na sobotę zaplanowałam mycie okien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
ale pusto tutakj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Konto usunięte
|
ja tez lubie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
No mi zostały 2 miesiące pracy, a potem nie wiadomo co z moją umową. :/
Jutro znów muszę powysyłać CViki. Kupiliśmy samochód drugi dla mnie. Mój pierwszy samochód w życiu. ![]() ![]()
![]() |
#297 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Typowy temat o bezrobociu jest na Praca i biznes a tu raczej plotkujemy. Czasem trzeba oderwać myśli od tego przygnębiającego tematu. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
My kupujemy auto w grudniu, takie są plany, ale nie wiem jaki model. Nic mi nie przychodzi do głowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
BAN stały
|
ja to tylko lato i wiosnę lubię. Teraz rano już jest zimno, nie zawsze słońce świeci, a ja uwielbiam latać w leginsach, tunikach. które mam same z krótkim rękawem. Nie lubię dzinsów, jakoś mnie pogrubiają. Zimą i jesienią nie mam w co się ubrać, w pasie jestem szczupła, z mieszczę się nawet czasami w rozmiar S ale w biodrach szeroka, rozmiar pewnie M czy 38 i w żadnych spodniach dobrze nie wyglądam i nie umie dobrać spodni na siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
To nos spodnice
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.