|
|
#271 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kadzidło w perfumach
Cytat:
Cytat:
Kupa! Mocz!...Jezu, gdzie?! Ponoć brat Mystry Marrakech ma lekko fekalny aromat, znacie? Full Incense faktycznie wspaniały, Cardinal - nie, Avignon - nie, ale trzeci bliźniak sie udał
|
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
e tam, od razu dopadło
![]() Zboczyłam trochę z drogi
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cardina - tak tak tak, Avignon - tak tak, Full Incens też tak ale najmniej ![]() I fajnie, super odmiana I zobaczysz, jak kadzidło się raz spodoba to potem jest coraz gorzej
|
|
|
#274 |
|
Konto usunięte
|
Jak odłożę kasę to sobie zakupie Zagorsk
uwielbiam ten zapach, kojarzy mi się z konserwacją zabytków |
|
|
|
|
#275 | ||
|
Mother of Cats
|
Cytat:
Cytat:
![]() Avignon - tak po trzykroć, moja miłość, cudo i wspaniałość, Full Incense - tak z ukontentowaniem, Cardinal - też tak, ale najmniej
|
||
|
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Eeeeee tam....Zdecydowanie najlepszy jest Ouarzazate
|
|
|
|
|
#277 |
|
Zadomowienie
|
No ja tam na jednym stopniu podium ustawiłabym - Kardynała z Księciuniem .Bo Full Incense to dla mnie inna, kadzidlana bajka - ja tam mam troszki dymu a dymy + kadzidło to juz dla mnie inna kategoria.Dlatego Mystra też u mnie nie jest w kadzidłach - tylko moich ukochanych Dziwolągach
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie pomogłoZagorsk- cerkiew spalona, niestety, nie wszyscy zdążyli wyjść ![]() Mam nadzieję, że można tu pisać takie rzeczy? Akurat mam przesyłkę z piecioma kadzidłami, w tym ww.
|
|
|
#279 |
|
Nindżopesz
|
U mnie Avignon - TAK ale za słodki, Full - tak sobie bo kebab w tle, Cardinal - NIE bo aldehydy. Jedyne kadzidlane TAK bez zastrzeżeń to BdE. I Messe i BC ale tamtejsze kadzidła jakieś słabowite... |
|
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię wszystkie pięcioraczki CdG, zależnie od nastroju
Kardynał TAK, Full Incense muszę sobie sprawić, bo na razie wąchałam tylko raz w sklepie i jakoś nie mogłam się od razu zdecydować, a potem to już wyjechałam (ach, głupia byłam, mogłam kupić BdE też jest boskie Czy z Lutensa są jakieś kadzidła? Ale takie konkretne? Czasem gdzieś na wakacjach bywam w jakichś perfumeriach, stoję przed tym stosem perfum, których nazwy znam tylko stąd i głupieję, bo nie pamiętam, co jest kadzidlane, a co nie
|
|
|
|
|
#281 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
chyba tylko Fille?
|
|
|
|
#282 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Z tego co poznałam Serge noire i Encens Lavande
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#283 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
ja kocham Zagorsk, mój ulubiony pięcioraczek ale troche depresyjny i wszystko jasne
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
|
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
Kadzidłami/dymem zainteresowałam się niedawno, za sprawą Arso i nadchodzącej jesieni.
Znam ich niewiele, bo wspomniane Arso, Messe De Minuit, Gucia (raczej dym niż kadzidło, podobnie Palais Jamais), Avignon, Rose Incense. Z powyższych tylko Rose Incense mnie nie zachwyciły. Marzy mi się poznanie Zagorska, tak na Zaduszki...
Edytowane przez Pin up girl Czas edycji: 2011-09-16 o 09:36 |
|
|
|
|
#288 |
|
Zadomowienie
|
Arso ma kadzidło
Jak się przeżyje ten początkowy karmel to potem jest fajnie. ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Zagorsk uwielbiam... ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Ouarzazate- dla mnie za słodkie- tym rodzajem słodyczy, który mi nie pasuje.Kyoto- niestety kwiatki smętne w tym, ale kwiatki= dla mnie dyskwalifikacja ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Co do Lutensa to Czarny Serżyk tak i Szpilkówna są kadzidlane. no i kadzidło jest w http://www.missala.pl/index.php?id=3...ensi-edt-100ml
|
|
#289 |
|
Mother of Cats
|
|
|
|
|
|
#290 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#291 |
|
Panaroja
|
http://www.geocities.com/sulawesipri.../levitan6.html Kiedy powąchałam Zagorsk pierwszy raz , od razu to zobaczyłam
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2011-09-16 o 12:41 |
|
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękować, sprawdzę
Znaczy to drugie to co to jest? ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#293 |
|
Konto usunięte
|
Szpilkówną to ja się zlałam jak szłam z kumplem z ex-pracy w zeszłym roku na pogrzeb pary prezydenckiej na Rynek jako delegacja z wydziału
|
|
|
|
|
#294 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyna na szpilkach
- Szpilkówna http://www.missala.pl/index.php?id=3...illes-edp-50ml ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Przemyśl sprawę - mnie po roku zmieniło się węchowo...dla mnie teraz jest tam cynamon w dużych ilościach i ślad po kadzidle (aż zdziwiona jestem).A na samym początku była to znośna, letnia wersja kadzidła - najbliższa do INCENSE Matthew Williamson
|
|
|
#295 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Zgłasza się następna wielbicielka kadzideł
![]() Mam pytanie od użytkowniczek Avignon - czy on zmienia jakoś zapach/kwaśnieje z czasem? Kupiłam w zeszłym roku w jeszcze internetowym sklepie RS Store z Warszawy Avignon. Być może nie od początku, ale po gdzieś miesiącu używania (nie codziennego) coś mi się zaczęło wydawać, że zapach jest inny - jakby taki bardziej ostry i z większą ilością spalenizny. Wcześniej miałam tylko małą próbkę i szybko ją zużyłam, więc nie miałam żadnego porównania. Dzisiaj doszło do mnie kupione w pewnej nowej krakowskiej perfumerii Kyoto. Dostałam do niego 5 dodatkowych próbek - w tym resztę serii kadzidlanej CDG i Bandit Pigueta. Postanowiłam wypróbować Avignona z próbki i... pachnie inaczej jest bardziej delikatny, przypomina mi zapach takich starych perfumowanych papeterii, które kiedyś można było kupić, z lekką nutką kadzidlaną. I qrczę nie wiem - czy pierwszy Avignon się zepsuł, czy w próbce jest coś innego? Przechowuję buteleczkę prawidłowo, więc nie mam pojęcia, ale mam teraz na dwóch nadgarstkach dwa inne zapachy o takiej samej nazwie
|
|
|
|
|
#296 | ||
|
Mother of Cats
|
Cytat:
![]() Co do różnicy między zapachem z próbki i z flakonu: część dziewczyn zgłaszała, np. w tym wątku, że perfumy rozpylane atomizerem pachną inaczej niż te same perfumy wylane na skórę z fiolki. Może też jesteś posiadaczką tak reagującej skóry i wrażliwego na niuanse nosa? ![]() Cytat:
Edytowane przez aileenn Czas edycji: 2011-09-20 o 15:14 |
||
|
|
|
|
#297 |
|
Zadomowienie
|
Aż tak subtelna to ja nie jestem
...Księc iunio każdy mi pachnie tak samo...chodziło mi raczej o to, że zmysł węchu lubi sobie żyć własnym życiem=zmienia się z biegiem czasu i zapach raz poznany za kilka miesięcy może pachnieć dla tej samej osoby zupełnie inaczej.Zresztą z zapachami jest różnie- mój przypadek Normy Kamali Incense, którą dostałam z dwóch rożnych źródeł, i jedna od drugiej różniła się, ale minimalnie.Ale różniła. Teraz wąchałam Chloe z USA i jest zdecydowanie inna od tej, którą ja znam. ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- oj nie jest, i wodzi na pokuszenie
|
|
#298 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi
Nie wiedziałam, że Lulua jest już "stara" , dopiero z blogu Sabbath dowiedziałam się o jej istnieniu i jakoś wydawało mi się, że nowa, bo nigdy wcześniej o niej nie słyszałam.Co do Avignona jeszcze - to być może to jest właśnie kwestia tego, że próbki nie psikane - w sumie teraz po kilku godzinach zapach jest już taki sam - tylko pierwsze nuty są odmienne w Avignonie pryskanym i pacianym na skórę. Spróbowałam z Zagorskiem i też nieco inaczej pachną z próbki i z flakonu, więc pewnie coś jest na rzeczy. |
|
|
|
|
#299 |
|
Raczkowanie
|
najnowszy CK Shock ma trochę kadzidła.
Zirh Ikon, Durbano Rock Cristal, Amouage Jubilation XXV - generalnie słodki, przyjemny, ale można wyczuć kadzidło
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
dokładam jeszcze Carbone Balmain i Autoportrait Olfactive Studio obydwa w podobnym klimacie zielono-pieprzno-kadzidlanym w bazie mocno podobne do Esprit du Tigre
---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Craft A.Maack kadzidło w typie Full Incense i innych "sakralniaków" z dużą dozą paczuli w bazie Edytowane przez kriss_de_valnor Czas edycji: 2012-03-03 o 22:59 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:04.

matko i córko...w życiu bym nie wpadła na taką "motywację"...nawet na torturach

jest bardziej delikatny, przypomina mi zapach takich starych perfumowanych papeterii, które kiedyś można było kupić, z lekką nutką kadzidlaną. I qrczę nie wiem - czy pierwszy Avignon się zepsuł, czy w próbce jest coś innego? Przechowuję buteleczkę prawidłowo, więc nie mam pojęcia, ale mam teraz na dwóch nadgarstkach dwa inne zapachy o takiej samej nazwie