![]() |
#271 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wybory 2011 - populizm
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2950042 6]Po zapoznaniu się z kandydatami i ich programami stawiam na Palikota. Stanowi około 90% postulatów, z którymi się zgadzam i popieram. Więc w walce mniejsze zło vs Palikot - wygrywa ten drugi.
![]() siska81 - może nie wniosę tym wiele do dyskusji, ale taka mała riposta do Twoich linków, na Twoim poziomie. http://www.youtube.com/watch?v=1B0Sp...eature=related ![]() Nie karm trolla ![]() A co do tego "mniejsze zło vs Palikot"... ja już nie jestem w stanie określić, która partia z tych, które obecnie są w sejmie jest mniejszym złem... jakoś nie umiem zła wartościować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A' propos głosowania za pomocą korespondencji - nie wiem czemu, ale mam dzikie wrażenie, że jeśli Pis przegra, to prezes zacznie batalię o fałszowaniu na poczcie wyników przez zwolenników PO ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Zadomowienie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2950091 5]Jestem zdecydowanie bardziej za PO niż PiS, ale już mam dość. Lata kłótni, jazd, komisji. Dość. Uważam, że Polsce przyda się powiew świeżości. [/QUOTE]
Kiedyś też tak myślałam... ale teraz już nie wiem co gorsze. A tak w ogóle to wiecie, że wybory mogą zostać unieważnione przez te jaja z rejestrowaniem list Nowej Prawicy? Ale wniosek można złożyć dopiero po wyborach, więc wyobraźcie sobie, co by się działo... |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Wtajemniczenie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2950091 5]Jestem zdecydowanie bardziej za PO niż PiS, ale już mam dość. Lata kłótni, jazd, komisji. Dość. Uważam, że Polsce przyda się powiew świeżości.[/QUOTE]
Taka mała riposta do twoich wypowiedzi które tak naprawde nie są twoje, ale Donalda ![]() CYTAT. Janusz Palikot, przybierając rolę pierwszego skandalisty Rzeczypospolitej, wnosi coś świeżego - tak premier Donald Tusk odniósł się do sondażowych wyników poparcia dla Ruchu Palikota. ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- A oto ten powiew świeżości Palikot w zamieszczonych cytatach . "Apeluję do Lecha Kaczyńskiego, żeby wytrzeźwiał i wreszcie przedstawił opinii publicznej, co naprawdę myśli w pełni swoich przytomnych sił". "Bronisław Komorowski pójdzie na polowanie na wilki, zastrzelimy Jarosława Kaczyńskiego, wypatroszymy i skórę wystawimy na sprzedaż". "Czy prezydent Lech Kaczyński nadużywa alkoholu? Czy prawdą jest, że jego pobyty w szpitalach mają związek z terapią antyalkoholową? Czy ucieczki do Juraty i czerwone wino to nie środki terapeutyczne, stosowane przezeń w reakcji na problemy w relacjach rodzinnych z bratem i matką?" "Ja uważam prezydenta Lecha Kaczyńskiego za chama". "Przykro mi, że prostytucja w polityce sięga nawet pani minister Gęsickiej". |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
siska,
co mają na celu te cytaty? Mam wrażenie, że jesteś babą Wyraka, bo te same cytaty wklejacie. Nie mogę wejść na stronę http://www.ruchpoparciapalikota.pl/ ![]() Wyskakuje mi napis "Apache is functioning normally" :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak się składa, że już x czasu nie słucham ani Twej gwiazdy co zaraz pewnie wsiądzie do Kaczobusa by nawracać ludzi dotkniętych Donaltyzmem, ani Tuska, co właśnie wyruszył na łowy elektoratu. Ale wrzucanie filmików obrażający jakichkolwiek ludzi, czy to premier, prezes partii, czy Jadzia spod 5tki jest zwyczajnie niesmaczne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez czijo Czas edycji: 2011-09-19 o 19:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Wtajemniczenie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2950275 2][I]
Ale wrzucanie filmików obrażający jakichkolwiek ludzi, czy to premier, prezes partii, czy Jadzia spod 5tki jest zwyczajnie niesmaczne.[/QUOTE] A co miał znaczyć ten filmik wrzucony przez Ciebie ![]() http://www.youtube.com/watch?v=1B0Sp...eature=related I ty chcesz komuś zwracać uwage jak postępuje! No to może czas zacząć od SIEBIE .... |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Hej,
moim zdaniem obietnice polityków są strasznie populistyczne, chociaż chyba nie bardziej niż zwykle. No i czasami coś im się "wymsknie", np. Girzyńskiemu (z PO) - o tym, że należy wprowadzić filozofię w szkołach, bo to zwiększy poprawność myślenia (dokładnie takiego użył sformułowania). Ciekawa jestem, jakie argumenty mają osoby głosujące (znów) na PO. Może w wątku znajde odpowiedz. ![]() Nt wyborów toczy się też debata na blog.pl, tam też dorzuciłam swoje 3 grosze na ten temat www.margotka.blog.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Racja-mój błąd, on akurat jest z PISU- zasugerowałam się tym, że bronił pomysłu PO. Tak czy siak, zasadniczo nie ma większej różnicy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zadomowienie
|
Ja nigdy go nie lubiłam, a po tym, jak zabrał córeczki do księgarni z obstawą mediów, już w ogóle nie mogę na niego patrzeć. Po prostu... już nawet pomijając politykę, nie lubię go jako człowieka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdy naród będzie siedział cicho wobec takich szczerych prób ratowania demokracji, powtórzy się wybory ,ale tym razem rejestrując kilka komitetów prawicowych i skutecznie pacyfikując PiS medialnie. Gdyby jednak naród wyszedł na ulice co zapewne skupiłoby się głównie w Warszawie, władza już zawczasu jest na to przygotowana m.in. ustawą o nowych uprawnieniach policji, o wprowadzeniu stanu wyjątkowego oraz „drobnostką” w postaci rozmieszczenia w Warszawie specjalnych urządzeń akustycznych do rozpraszania demonstracji… |
|
![]() ![]() |
![]() |
#286 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Wtajemniczenie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2950380 6]Co nie? I mówi to osoba, która wrzuca filmiki, które personalnie obrażają ważną dla państwa osobę w przeróbce cienkiego filmu
![]() Kochana to może napisz petycje do telewizji tvn i Szymona Majewskiego ,aby nie obrażali tą ważną osobę w państwie ![]() Troche dystansu do pewnych spraw....tak się przejęłaś tym filmem ,że aż się martwię o ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dla mnie obrażanie kogoś i dodatkowo korzystanie z bardzo prymitywnych środków jest po prostu poniżej poziomu. Spieprzaj dziadu też się do tego zalicza. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem na kogo głosować ![]() palikot nawet zmienił twarz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Wtajemniczenie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2950451 9]A ja o Ciebie, bo twierdzisz, że się przejęłam gdzie jasno napisałam, do kogo przychylam się z moimi poglądami
![]() Dla mnie obrażanie kogoś i dodatkowo korzystanie z bardzo prymitywnych środków jest po prostu poniżej poziomu. Spieprzaj dziadu też się do tego zalicza. ![]() Tak ..tak ..nie wolno wrzucać takich filmików jak twoje oj nie ładnie wstydź się dziewucho wstydź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Wtajemniczenie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2950480 9]Jutro zacznę, mogę?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
Program Palikota mało ma w sobie liberalizmu gospodarczego - niestety, bo byłaby to zawsze JAKAŚ opcja (nawet jeśli tak jak ja nie przepada się za przewodniczącym).
Zamiast poszerzenia wolności obywatelskich są jakieś nowe, odgórnie ustalane zasady co komu wolno, np: " Zakaz udziału osób duchownych w uroczystościach świeckich" Program jest tez mało konsekwentny, np: "Legalizacja miękkich narkotyków" Trochę jak legalizacja papierosów z filtrem... Albo ludzie są odpowiedzialni za siebie, albo dajemy państwu się wtrącać. "Takie same pensje kobiet i✂mężczyzn" Populistyczne, o wysokości pensji decyduje realna wartość pracy na rynku i to w interesie pracodawcy jest, aby dobrych pracowników zatrzymać m.in. odpowiednią płacą. "Dostęp do środków antykoncepcyjnych za darmo" Hmm za darmo czyli kto za to płaci?? "Ja płacę, pan płaci, pani płaci... MY płacimy. Społeczeństwo." Nie widzę powodu dla którego miałabym finansować komuś gumki. Chyba, że p.Palikot wyprodukuje i rozprowadzi je sam w czynie społecznym. :P Dostęp za darmo do internetu To samo. i tak dalej i tak dalej... Trochę lepsza jest np. zasada milczącej zgody, ale cała reszta - dosyć kompromitująca dla partii która kreuje się na przyjazną przedsiębiorcom itp. Edytowane przez Kreskaaa Czas edycji: 2011-09-19 o 22:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Udajesz, czy naprawdę nie rozumiesz? Miękkie narkotyki są używkami mniej szkodliwymi niż alkohol i papierosy. Jedna tabletka twardych może zabić. Ja osobiście nie czułabym się zbyt komfortowo wiedząc, że jakieś ecstasy jest ogólnodostępne... ale to, że papierosy są legalne, wódka jest legalna, a za trawę idziesz do więzienia (powtarzam - jest najmniej szkodliwa, a także najmniej uzależniająca z tych trzech!), to jakiś żart. Tutaj się zgadzam. Niskie pensje kobiet na ogół wynikają z tego, że kobiety po prostu mniej żądają na początku, a potem nie mają odwagi prosić o więcej. Powinny się zebrać w sobie, a nie liczyć na to, że ktoś na górze załatwi wszystko w ich imieniu... Czytałaś postulaty dotyczące przedsiębiorców? Czy stwierdzasz, że skoro każą Ci płacić za gumki, to na pewno wszystko inne też musi być be? Te punkty, które wymieniłaś, to są naprawdę jedne z mniej istotnych punktów... Rozumiem wątpliwości co do płacenia za to czy tamto, ale Ty chyba nie wierzysz w korwinową wizję państwa, gdzie jak w wizji Kononowicza nie będzie podatków, nic nie będzie? To czysta utopia. Osobiście już wolę, żeby moje podatki szły na gumki, niż na bezsensowną biurokrację. Uwierz, rodzenie się niechcianych dzieci nie jest dobre dla nikogo. Co do darmowego internetu mam nadal wątpliwości. Pomysł w teorii jest okej, ale Onet codziennie przypomina mi, co się dzieje, jak zbyt wielu ludzi zostanie podłączonych do świata. Edytowane przez czijo Czas edycji: 2011-09-19 o 22:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli chcecie rządu myślącego tylko w kategorii tu i teraz to PO jest doskonałym wyborem.
Ale ja polecam obejrzeć co o TUSKU myślą w parlamencie europejskim . http://www.youtube.com/watch?v=F7Nxy...eature=related |
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Aaa i strasznie się wkurzyłam, jak przeczytałam wczoraj o projekcie "Rodzina na swoim". Chodzi o to, że państwo będzie przez kilka lat spłacało odsetki kredytu wziętego na mieszkanie. Oczywiście są obostrzenia tj. wiek, wielkość mieszkania. Ale chodzi mi o samą ideę. Czemu moja rodzina ma spłacać czyjeś odsetki? Jak się kupuje mieszkanie, samochód, laptopa, to trzeba mieć pewność, że nas stać na to, chociażby mieć pewność, że będę mógł spłacać raty wraz z odsetkami. Nie podoba mi się to. Typowy populizm, bo idą wybory i trzeba coś uchwalić, dzięki czemu zwiększymy elektorat. Edytowane przez Sondrina Czas edycji: 2011-09-19 o 22:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Wtajemniczenie
|
Parlament europejski tego nie oglądniecie w telewizji .
http://www.youtube.com/watch?v=ckjD6...eature=related ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ---------- [1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2950042 6]Po zapoznaniu się z kandydatami i ich programami stawiam na Palikota. Stanowi około 90% postulatów, z którymi się zgadzam i popieram. Więc w walce mniejsze zło vs Palikot - wygrywa ten drugi. ![]() [/QUOTE] Palikot to PO-twór, polityczny Frankenstein. Wejdzie w koalicję z SLD i PO. Nie jest prawdą, że PO chce uniknąć koalicji z SLD. Premierem rządu ma być sąsiad PO-twora Kwaśniewski . Palikotyna chce wejść ponownie do PO poprzez sejm. No to głosujta ludy na palikotyna, będzie znowu z ryżym zasiadał w jednej ławie, a o rozliczeniach z tamtej kampaniji kiedy wspierali go i studenci i emeryci ani słychu ani dychu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
BAN stały
|
Cytat:
Też mi się wydaje, że to mądrość PiSu. Jak to przeczytałam, to się zdenerwowałam, bo człowiek uczciwie pracuje, kupuje coś jak go na to stać, a inny jest nieodpowiedzialny, nabierze kredytu, a potem niech mu państwo pomoże. Jak była afera z frankiem, to PJN i PiS prześcigały się w durnych pomysłach. Jedni chcieli ustalenia stałego kursu franka przez rząd, drudzy by rząd pomógł spłacać odsetki. Sorry, ludzie nabrali tych kredytów we frankach, bo im się to opłacało, poza tym biedni nie byli, nie każdy dostanie taki kredyt, a teraz wielki żal, że więcej się płaci. A można było to przewidzieć i nie szastać tą zaoszczędzoną kasą, tylko odłożyć coś, bo nie od dziś wiadomo, że jak coś idzie w dół, to za jakiś czas kurs może pójść w górę. Czemu np. kasjerka z reala ma spłacać kredyt parce, która nie powinna kupować domu, jak jej na to nie stać albo panu menedżerowi, któremu doradca finansowy doradził kredyt we frankach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.