|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 | |||||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
![]() ![]() Wróciłam z badania, nie stety moja 20-tyg. Gabryśka odwróciła się 4-literami i nie dało rady potwierdzić na 100% czy to dziewucha ![]() ![]() Waży 420 g i ma 15 cm ![]() Morfologia i siusiu też ok, więc tylko się cieszyć ![]() Następne badanie za 2 tyg - genetyczne, a ono trochę trwa więc mam nadzieje, że może wtedy się uda ![]() Wczoraj miałam 3 rocznicę ślubu ![]() No ale są rzeczy ważne i ważniejsze. W sumie i tak było miło, wysłałam pocztą kwiatową tż kwiaty do pracy, bardzo się ucieszył i zaskoczył ![]() Dostaliśmy od rodziców także w takiej formie bukiet...przemiłe uczucie. Tż wrócił z pracy z kwiatami dla mnie i szampanem Picolo ![]() ![]() magda1804 mam nadzieję, że opamięta się ten Twój chłop! Trzymaj się dzielnie kochana ![]() MissZuzia STO LAT ![]() Pearl jak się czujesz?? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciabatte rozkrajamy na pół i wkładamy do piekarnika 150 stopni na 5 minut (musi się tylko podgrzać). Po wyjęciu smarujemy majonezem, posypujemy ziarnami słonecznika. Układamy na tym rukolę i ser camembert w plasterkach, na koniec dodajemy żurawinkę na serek. Smacznego Cytat:
Cytat:
![]() Sama nie wiem, ma za sobą 2 doby po operacji, a cały czas leży i tylko oczka mruży. Wstaje do kuwety na szczęście i dziś rano wypiła prawie całą miseczkę wody i zjadła troszeczkę. Na pewno ją boli i do tego ten kubraczek ją stresuje! Muszę wytrzymać do wtorku! Nie wiem jak, ale muszę! Serce mi pęka jak na nią patrze. Całe noce nie przespane bo jej pilnuje i przykrywam bo się trzęsie jak tak leży bez niczego. Ach...biedna kicia... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cudowna! Jaki uśmieszek słodki! Edytowane przez Mijus Czas edycji: 2011-09-14 o 11:02 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
BAN stały
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Haniula
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć lasunie
![]() Położyłam się koło 24 i ciężko biło mi serce, w ogóle dziwnie się czułam? ![]() ![]() Jak będę dziś dzwoniła do gina z którym się umawiam na 01.10 to się zapytam czy mogę brać dopperl herc, bo nie wyrobię tak długo ![]() magda1804 dziewczyny dobrze piszą... jak nie może się otrząsnąć, to wyprowadź się na parę dni ![]() Wydaje mi się, że on nie dorósł do posiadania dziecka, wiesz?? Wybawić z koleżkami to mógł się ile wlecie jak miał 20-23 lata, ale teraz?? No sorry, chłop zaraz 30 stkę na karku będzie miał, więc czas 'wydorośleć' ![]() ![]() ![]() ![]() MissZuzia nie pamiętam, ale chyba nie gratulowałam chłopaczka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A mężusia czekają straszne dni... już mu współczuję ![]() ![]() oby mniejsza dawka!! ![]() ![]() ![]() A no i najlepszego z okazji 3 rocznicy! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#274 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie!
Ja wpadlam tylko powiedziec ze jade dzis do gina, bo to ciesnienie mnie martwi mialam dzis 156/79 ![]() ![]() ![]() ![]() Wiec trzymajcie kciuki, ale mysle , że wyladuje w szpitalu ![]() ![]()
#275 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny !!!!
Dawno mnie nie było, bo pojechaliśmy z mężem do teściów na kilka dni ![]() Teraz mój mąż się rozchorował. Miał katar i źle się czuł, dzisiaj był u lekarza. Dostał antybiotyk i zwolnienie do końca tygodnia. Najgorsze, że ja też zaczynam się źle czuć. Trochę mi nos zapycha i tak jakoś mięśnie mnie zaczynają boleć. Boję się, że mnie zaraził. Zaczęłam brać wit.C+Cerutin. Czy wiecie co można brać na takie grypowo/katarowe dolegliwości?? Na noc zrobię gorące mleko z miodem i czosnkiem, ale co jeszcze ??? Magda1804, jak dla mnie Twój facet nie zachowuje się poważnie. Wyjście z domu w nocy na piwo ![]() ![]()
#276 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() I szybkiej rekonwalescencji dla kici ![]() Muszę chyba zamknąć neta, bo szef chodzi wkurzony i marudzi pod nosem, że chyba przez te telefony nie rozmawiamy służbowo ![]() ![]() ![]() Postaram się Was nadrobić w domu, o ile nie padnę przy prasowaniu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Jeszcze mam chwilę ![]() Cytat:
![]() Mieliśmy jechac do tego chorzowskiego, jak byłam dyplom ze szkoły odebrać w zeszłym tygodniu, ale juz było późno i pogoda nie za ciekawa ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#277 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek mamuśki !!!!!!
Jeju dziewczyny czy wam też się chce tak strasznie spać w ciągu dnia??Ja coraz częściej śpie dużo w dzień rano np o 8-9 wstaje ide do sklepu robie sniadanko jem zaczynam oglądać tv lub czytać gazete i już śpie na nowo dziś też poszłam do sklepu po bułki zrobiłam sobie i tż śniadanko,zjadłam je położyłam sie i zaczełam czytać gazetke i nawet nie wiem kiedy zasnełam obudziłam się o 13:25 no przecież toż to szok ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#278 | ||
Rozeznanie
|
Dzien Dobry mamusie!!
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Monika jak potrzebujesz spac to spij.Widocznie dzidzi zabiera mamusi energie i tak sie dzieje.Ja zauwazylam ze juz nie mam tyle energii i sily. ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Moj maz ma problemy z zoladkiem i chyba bedzie musial miec gastroskopie,to takie badanie,gdzie wprowadza sie rurke do przelyku i oglada sie zoladek,podobno bardzo nie przyjmne to...
![]() |
#279 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mogę to potwierdzić. Badanie jest bardzo nieprzyjemne. Da się je jednak jakoś przeżyć. Ja miałam raz i szczerze przyznam, że ledwo to wytrzymałam ![]() ![]()
![]() |
#280 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak tak, zapraszamy na spotkanie, na małego ![]() może zdradź mi parę tych pomysłów, to może mi się zachce w końcu poszaleć ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
Sandra oby Twoje ciśnienie przestało szaleć!!!!
bylismy z mężem na zakupach jedzeniowych i weszlismy do sklepu dzieciowego ![]() ![]() bardzo nam się spodobał tako jumper ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() w ogole to ja wszystkie wózki wywlekałam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Anabellita zamawiam u Ciebie biedronki bo się w nich zakochałam a niestety mam dwie lewe ręce ![]() ![]() My wczoraj bylismy na usg miało być w 4d ale synuś charakterny po tacie i nie dość że się pupą odwrócił to jeszcze rączki połozył na buzi i nic widac nie było ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 | ||
Zakorzenienie
|
hej, ja na 17 na usg. Już nie mogę się doczekać.
magda1804 mam nadzieję, że znajdziesz jakieś wyjście z sytuacji. Może tak jak dziewczyny piszą odseparowanie się na jakiś czas ![]() ![]() Mijus całkiem pokaźna ta Twoja Gabryśka ![]() ![]() mmm, jakie pyszności tż przyniósł. My nie celebrujemy rocznic... Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#285 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wstawiłam dziś pranie i oczywiście musiałam prac drugi raz bo zapomniałam dodac proszku,a na koniec obrus i prześcieradła pofarbowały mi na różowo od fioletowej poszwy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
magda1804 - trzymaj się Kochana
![]() ![]() Szkoda nerwów, tym bardziej, że dzidzia też je czuje ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() _________________________ ____ Hi ![]() Rano byłam w pracy, tzn. w odwiedziny, ale i tak dyrektorki nie było ![]() ![]() A teraz niedawno wróciłam z miasta, bo chciałam kupić polar na narzutę, a kupiłam boski kombinezon z misia na 58/62 ![]() ![]() Aaaa... czy komplet: kołdra, poduszka, prześcieradło, poszewki i ochraniacz za 79 zł (przecena ze 120) to tak czy inaczej opłacalnie czy niekoniecznie???
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak idę do gina (nie mojego prowadzącego), zapisana jestem tylko na usg to czy będzie mnie badał?? wydaje mi się że nie, ale się upewniam
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
Inutil, wydaje mi się, że będzie robił tylko usg przez brzuch.
badać szyjki chyba nie będzie. Ale nie daje głowy!! Hania, robię właśnie pizzę wg Twojego klubowego przepisu.... Ale pachnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
no nieeeeee......... muszę jutro powtórzyć gloukozę przymusowo
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- tygrysia oo jaaa... no nie wiem, może coś w aptece zalecą?? Ja bym na ten czas spała osobno bez tż, bo przeziębienie groźne dla maluszka ![]() ![]()
#290 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki
![]() Sandra trzymam kciuki zeby bylo okej ![]() Agatku mi skolei glukoza wyszla za wysoka i tez lekarz kazal mi powtorzyc;/ ale bylam u innego i rozwazalismy za i przeciw, bo powiedzial ze moge odmowic tego badania, a jesli nie mialam nigdy problemow z cukrem i nie mam objawow cukrzycy ciazowej to lepiej odmowic, bo powtorzona glukoza najszybciej po 10 dniach niszczy watrobe i trzustke;/ i sama nie wiem co teraz niektorzy mowia ze nawet zaslabnac mozna i niedotlenic dziecka;/ ty zwymiotowalas wiec nie wiem czu u Ciebie tatmyta zdazyla cos zrobic w trzustce... a miaas 50 czy 75? i teraz jaka masz miec?? Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ![]() acha za ten komplet poscieli to bardzo malo! ![]()
#291 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mogę brać magnez dodatkowo, bo mnie serce boli czasami, aż nie mogę oddychać- miałam tak zawsze to na tle 'nerwowym'... zaprzestałam brać dawno temu, a teraz znów zaczyna boleć... mam magnez dopperl herc więc dobry no i pół tabletki się bierze, co Wy na to???
Cytat:
![]()
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() ![]()
#293 |
Zadomowienie
|
Hej mamuśki. My z tż mamy dziś obydwoje wolne i troche leniuchujemy. Tylko na zakupach spożywczych byliśmy bo lodówka po przyjeździe świeciła pustkami. Oraz kupiliśmy wiekszą szawke na buty bo zawsze walają sie pod nogami a jak za niedługo bede wjeżdżac wózkiem to chyba slalomem
![]() ![]() Zapomniałam napisac że wybraliśmy z tz wózek. Zrezygnowaliśmy z colletto matteo bo tak jak pisałam w klubie jest niestabilny(gondola) i bardzo mała spacerówka. Już sie pogodziłam z tym że nie bede miała przekładanej raczki i nie bedzie tak lekki jak mateo....coż tródno, nie można mie wszystkiego ![]() Obydwoje oglądaliśmy wózki w sklepie i jednogłośnie spodobał nam sie TAKO JUMPER X 3w1. Kupimy pewnie na all ale poczekamy jeszcze ze 2 miesiące może jakieś obniżki bedą przed końcem roku. http://allegro.pl/wozek-3w1-tako-jum...798087585.html kolor czarno zielony nam si najbardziej podoba ![]() Haniula ![]() Sandra i Inutil ![]() Mała stupka śliczna ta Twoja Majeczka ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Agatek współczuj i życze żeby obyło sie jutro bez "niespodzianki" a co do tego magnezu to ja biore normalny magnez z wit. b6 na lepsze przyswojenie bo mam skurcze łydek a taki co Ty piszesz to niestety nie wiem. ![]()
#294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzwoniłam do gina zapytać się o ten magnez i pozwolił mi brać, a biorę dopperl herc forte- pół tabletki, bo w febilionie nie ma magnezu- a byłam pewna, że coś tak jest ![]() ![]() ![]()
![]() |
#295 | |||
Zadomowienie
|
Jutro rano jadę do swojej przychodni oddać siuśki do zbadania.
Powiedzcie czy przy okazji mogę iść do położnej by posłuchała bicia serduszka bobasa? Nie jestem zarejestrowana a byłabym spokojniejsza, gdybym posłuchała serducha. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zajrzyjcie na filmik:http://abulinka.blox.pl/2008/01/Krot...ss-stitch.html
![]() |
#296 |
Zadomowienie
|
Anabelitko Inutil bedzie miała Olka, ale to my już dawno wiemy
![]() ![]() Na pierwszej stronie jest napisane .Podaj mi swoje dane to też Cie dopisze ![]()
#297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zajęcie b. wyciszające i relaksujące ![]() Dzisiaj wydrukowałam w pracy wzór, tylko jutro skoczę do mamy po kanwę i zaczynam dziubać obrazek nad łóżeczko ![]() Co myślicie o tej pościeli???
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
Anabellita też szydełkowałam sobie tak jak byłam młodziutka i miałam z 13-15 lat...
![]() ![]() ![]()
#299 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja już w domku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Agatek, ja się nie znam, ale jak pytałaś lekarza to bierz ![]() ![]() Chyba się wezmę za to prasowanie :/
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
bambusiek ja uważam że taka cena za pościel jest ok sama tyle dałam u producenta ![]()
moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2011-09-14 o 17:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.