Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-14, 10:51   #271
Mijus
Rozeznanie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Dzień Dobry
Wróciłam z badania, nie stety moja 20-tyg. Gabryśka odwróciła się 4-literami i nie dało rady potwierdzić na 100% czy to dziewucha Choć w sumie ja jestem pewna na 100% i to się liczy
Waży 420 g i ma 15 cm Wszystko jest wzorowo i ok.
Morfologia i siusiu też ok, więc tylko się cieszyć
Następne badanie za 2 tyg - genetyczne, a ono trochę trwa więc mam nadzieje, że może wtedy się uda

Wczoraj miałam 3 rocznicę ślubu , nie stety przez moją kicię która wymaga non-stop opieki nie mogliśmy sobie za bardzo poświętować.
No ale są rzeczy ważne i ważniejsze. W sumie i tak było miło, wysłałam pocztą kwiatową tż kwiaty do pracy, bardzo się ucieszył i zaskoczył
Dostaliśmy od rodziców także w takiej formie bukiet...przemiłe uczucie.
Tż wrócił z pracy z kwiatami dla mnie i szampanem Picolo, lodami, winogronami, granatami, pistacjami i innymi pysznościami więc mieliśmy ucztę

magda1804 mam nadzieję, że opamięta się ten Twój chłop! Trzymaj się dzielnie kochana
MissZuzia STO LAT( przepraszam za spóźnienie)
Pearl jak się czujesz??

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Mówi się że faceci dojrzewają emocjonalnie do szóstego roku życia, później już tylko rosną
Podoba mi się to określenie Bardzo dużo w tym prawdy

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Ja nadal chora nic mi nie przechodzi więc wracam do łóżka, miłego dnia mamuski
Zdróweczka

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
mam prośbę do Was bo ostatnio chodzą za mną sałatki majonezowe albo i nie, macie jakies przepisy bo mi się juz pokonczyły a zjadlabym cos dobrego
Może to nie sałatka, ale może będzie smakować Ja je uwielbiam!
Ciabatte rozkrajamy na pół i wkładamy do piekarnika 150 stopni na 5 minut (musi się tylko podgrzać).
Po wyjęciu smarujemy majonezem, posypujemy ziarnami słonecznika.
Układamy na tym rukolę i ser camembert w plasterkach, na koniec dodajemy żurawinkę na serek.
Smacznego

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
nie przeszłam glukozy wypiłam w 3 ratach w ciągu 2 minut, zeszłam na dół, bo czułam, że malcowi nie podpasuje, a bidak głodny był 5 minut i rzyg do zlewu fajny miałam poranek....
O jejku...współczuje!Trzyma m kciuki żeby następnym razem się udało!

Cytat:
Mówię A. że nogawy przykrótkie od tych legginsów co sobie zamówiłam i mam nogi za długie- a on: "to ty masz takie nogi jak żyrafa??? " tak! a jak chcę się napić, to staję w rozkroku
Ha ha ha ale mnie rozbawiłaś Próbuje sobie wyobrazić w takiej pozycji moich znajomych, rodzinę i śmieje sie w głos sama do siebie.

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Biedna kicia, mam nadzieję, że już coś lepiej?
Sama nie wiem, ma za sobą 2 doby po operacji, a cały czas leży i tylko oczka mruży. Wstaje do kuwety na szczęście i dziś rano wypiła prawie całą miseczkę wody i zjadła troszeczkę. Na pewno ją boli i do tego ten kubraczek ją stresuje! Muszę wytrzymać do wtorku! Nie wiem jak, ale muszę! Serce mi pęka jak na nią patrze. Całe noce nie przespane bo jej pilnuje i przykrywam bo się trzęsie jak tak leży bez niczego.
Ach...biedna kicia...

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
a moje przeziębienie się rozkręca... kapie mi z nosa na klawiaturę...
Zdróweczka życzę

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Witam.dzisiaj popołudniu mam usg 3d lub 4d - bo o tym dopiero zadecydujemy w gabinecie lekarzajuż nie mogę się doczekac
Czekamy na wieści

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
hej mamuski
zdałam ten nieszczesny egzamin

za wszystkie dzisiejsze wizyty ! koniecznie pokazcie swoje maluchy
Gratulację

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z Łodzi zapisałyscie się już do szkoły rodzenia?? wiecie gdzie bedziecie rodzić?
Szkołę rodzenia sobie odpuszczam, jeśli chodzi o szpital to jeśli odłożę kasę to chce rodzić w Salve, jesli nie to Matki Polki lub Kopernika.

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
przedstawiam Wam Maję
Cudowna! Jaki uśmieszek słodki!

Edytowane przez Mijus
Czas edycji: 2011-09-14 o 11:02
Mijus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 11:35   #272
AgaMili
BAN stały

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Haniula
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 11:46   #273
*Agatek*
Zakorzenienie

Cześć lasunie

Położyłam się koło 24 i ciężko biło mi serce, w ogóle dziwnie się czułam? Serce mnie zaczęło boleć- kiedyś brałam magnez i po tym było dobrze, a jak odstawiłam to znów się zaczyna... Serce mi strasznie zwalniało i tak dudniło ciężko, że szok
Jak będę dziś dzwoniła do gina z którym się umawiam na 01.10 to się zapytam czy mogę brać dopperl herc, bo nie wyrobię tak długo

magda1804 dziewczyny dobrze piszą... jak nie może się otrząsnąć, to wyprowadź się na parę dni
Wydaje mi się, że on nie dorósł do posiadania dziecka, wiesz?? Wybawić z koleżkami to mógł się ile wlecie jak miał 20-23 lata, ale teraz?? No sorry, chłop zaraz 30 stkę na karku będzie miał, więc czas 'wydorośleć' Mój na szczęście nie miał takich zapędów i baardzo rzadko wychodził- wolał być ze mną A jak już poszedł to chyba ostatnio w zeszłym roku jak odchodził z Euro Agd Rtv, to go odbierałam autobusem a chłopczyna lekko wstawiony i humorek dopisywał a tak to wolimy iść razem z jego znajomymi jak jest czas i okazja

MissZuzia nie pamiętam, ale chyba nie gratulowałam chłopaczka no to gratuluję
Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
współczuję, aż sie boje pomyśleć o tym, ze też mnie to czeka. w którym tygodniu to badanie sie robi?
ja byłam teraz w 22 tygodniu ciąży, a mogłam zrobić także później, w 23,24,25.. ale chcę mieć zrobione przed wyjazdem, bo 1.10 do gina w sobotę jak wrócimy Słyszałam, że po połówkowym się robi badanie, po 20 tc, no ale u każdego gina inaczej
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Agatek wczoraj zapomnialam - wspolczuje przezyc na badaniach, u nas takiego badania nie ma . Trzymam kciuki za nastepna probe
ojej, to zazdroszczę koleżanka z Hiszpanii miała i mówiła, że jest pyszne, bo smakuje jak oranżada i jest zmieszane z pomarańczkami zazdroszczę jej, bo przeszła tym sposobem
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Współczuję. Mnie czeka to badanie pod koniec miesiąca.
Mam nadzieję, że dam radę.
no ja też myślałam, że dam radę ale niespodzianka zwyciężyła, bo nie zasmakowało dobrze, że mamusia była blisko wc i zdążyła do umywalki...
Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Agatek współczuję nieudanego badania, mnie też pewnie czekają rewolucje żołądkowe, bo na głodnego wiecznie mi niedobrze więc pewnie też się tak to skończy. Gdzie robiłać badnia?bo ja zawsze do MPS na Uniwersyteckiej chodzę.
Agatek tobie to tylko jajeczka w głowie, jak pojedziesz do tż-ta to go chyba wykończysz
Ja chodzę koło uniwersyteckiej- do przychodni wojskowej na Szumana? nie wiem jaka to uliczka Włacha my z bybella się spotykamy w październiczku, może z nami skoczysz na jednego? Soczka oczywiście
A mężusia czekają straszne dni... już mu współczuję już mam tyyle pomysłów, że z dywanu spadnie (jak to moja koleżanka kiedyś powiedziała)
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
O jejku...współczuje!Trzyma m kciuki żeby następnym razem się udało!
oby mniejsza dawka!!

A no i najlepszego z okazji 3 rocznicy! Współczuję kotce, mój Filip miał to w tym roku i wiem co to znaczy... tylko.. on dupą jeździł po dywanie bo go swędziało chyba tydzień z głowy był... no ale teraz jest rewelka zero śmierdziuchów

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 12:02   #274
sandra1892
Zadomowienie

Hej mamusie!

Ja wpadlam tylko powiedziec ze jade dzis do gina, bo to ciesnienie mnie martwi mialam dzis 156/79 Do tego jakos dziewnie sie czuje, slabo mi i brzuch boli jak na okres

Wiec trzymajcie kciuki, ale mysle , że wyladuje w szpitalu
Stary 2011-09-14, 12:13   #275
tygrysia
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny !!!!

Dawno mnie nie było, bo pojechaliśmy z mężem do teściów na kilka dni

Teraz mój mąż się rozchorował. Miał katar i źle się czuł, dzisiaj był u lekarza. Dostał antybiotyk i zwolnienie do końca tygodnia. Najgorsze, że ja też zaczynam się źle czuć. Trochę mi nos zapycha i tak jakoś mięśnie mnie zaczynają boleć. Boję się, że mnie zaraził. Zaczęłam brać wit.C+Cerutin. Czy wiecie co można brać na takie grypowo/katarowe dolegliwości?? Na noc zrobię gorące mleko z miodem i czosnkiem, ale co jeszcze ???

Magda1804, jak dla mnie Twój facet nie zachowuje się poważnie. Wyjście z domu w nocy na piwo :conf used: to jakaś kpina. Dziewczyny mają rację, że należy Nim potrząsnąć. Może na początek spróbuj zrobić kilka razy tak jak On. Wyjdź z koleżanką, nic nie mówiąc, np. do kina na późny seans. Niech się chłopak pomartwi. Może wtedy zrozumie o co Ci chodzi. Jeśli nie to dopiero wtedy wynieś się na kilka dni.
Stary 2011-09-14, 12:57   #276
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
hej mamuski

Gratulacje

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam 3 rocznicę ślubu , nie stety przez moją kicię która wymaga non-stop opieki nie mogliśmy sobie za bardzo poświętować.
No ale są rzeczy ważne i ważniejsze. W sumie i tak było miło, wysłałam pocztą kwiatową tż kwiaty do pracy, bardzo się ucieszył i zaskoczył
Dostaliśmy od rodziców także w takiej formie bukiet...przemiłe uczucie.
Tż wrócił z pracy z kwiatami dla mnie i szampanem Picolo, lodami, winogronami, granatami, pistacjami i innymi pysznościami więc mieliśmy ucztę
[...]

Sama nie wiem, ma za sobą 2 doby po operacji, a cały czas leży i tylko oczka mruży. Wstaje do kuwety na szczęście i dziś rano wypiła prawie całą miseczkę wody i zjadła troszeczkę. Na pewno ją boli i do tego ten kubraczek ją stresuje! Muszę wytrzymać do wtorku! Nie wiem jak, ale muszę! Serce mi pęka jak na nią patrze. Całe noce nie przespane bo jej pilnuje i przykrywam bo się trzęsie jak tak leży bez niczego.
Ach...biedna kicia...

!
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

I szybkiej rekonwalescencji dla kici

Muszę chyba zamknąć neta, bo szef chodzi wkurzony i marudzi pod nosem, że chyba przez te telefony nie rozmawiamy służbowo (nie chcę użyć brzydkiego epitetu, więc nic nie napiszę na to ) Więc się boje, że zobaczy co mam na ekranie i w ogóle chryja będzie

Postaram się Was nadrobić w domu, o ile nie padnę przy prasowaniu A może jeszcze w pracy się uda później

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Jeszcze mam chwilę

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ja wybieram sie do ZOO z rodzinką w październiku, co prawda byłam kilka lat temu ale chętnie wybiorę się raz jeszcze
A ja jeszcze nigdy nie byłam w ZOO
Mieliśmy jechac do tego chorzowskiego, jak byłam dyplom ze szkoły odebrać w zeszłym tygodniu, ale juz było późno i pogoda nie za ciekawa I nie poszliśmy

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Hej mamusie!

Ja wpadlam tylko powiedziec ze jade dzis do gina, bo to ciesnienie mnie martwi mialam dzis 156/79 Do tego jakos dziewnie sie czuje, slabo mi i brzuch boli jak na okres

Sandra, trzymam , ale bądź dobrej myśli

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 13:06   #277
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Dzień doberek mamuśki !!!!!!
Jeju dziewczyny czy wam też się chce tak strasznie spać w ciągu dnia??Ja coraz częściej śpie dużo w dzień rano np o 8-9 wstaje ide do sklepu robie sniadanko jem zaczynam oglądać tv lub czytać gazete i już śpie na nowo dziś też poszłam do sklepu po bułki zrobiłam sobie i tż śniadanko,zjadłam je położyłam sie i zaczełam czytać gazetke i nawet nie wiem kiedy zasnełam obudziłam się o 13:25 no przecież toż to szok jak można tyle spać to na początku ciązy tyle nie spałam bo mi się nie chciało

Cytat:
Dziękuję Wam za uznanie odkąd jestem na L-4 to sobie tak właśnie dziergam.

A moje moje
Agatek na jajeczka też dam radę wydziergać tylko musisz mi rozmiar podać
Agacia jak chcesz to mogę Ci przesłać wzór biedroneczek RICO na maila. Ja wzory do wyszywania ściągam z chomika, jest ich tam naprawdę mnóstwo, a dla dzieci są postacie z większości bajek (w sklepie wzory są drogie).
Materiał do haftu krzyżykowego to kanwa. Są różne rodzaje kanwy, w zależności od wielkości oczek. Wyszywa się muliną (ja dzielę nitkę muliny i wyszywam trzema nitkami, ale to zależy od ilości oczek na kanwie) Zajrzyj do linka to będziesz wiedziała o czym piszę http://www.haftix.pl/faq_pl/006/haft...kowy_006.shtml
Kółka nie używam, do tego haftu nie jest ono potrzebne.
Jak będziesz potrzebowała wzoru lub rady to pisz śmiało

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Jak wyszywam to wpadam w trans i nie mogę przestać, ciąglę mówię sobie: a jeszcze jeden rządek krzyżyków i koniec na dzisiaj, ale nie mogę przestać
Masz wybrane wzory dla dzidziusia???
Ja jeszcze coś będę wyszywać ale najpierw muszę poznać płeć mojej fasolki
zazdroszczę chciała bym umieć tak wyszywać ja po szkole krawieckiej jestem ale ściegu krzyżykowego zbytnio nas nie nauczyli więc nie potrafię a chętnie bym sobie tak czas zajeła właśnie haftowaniem

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
nadrobilam.. uff

Monia ciesze sie ze jestes jzu z nami

Gratuluje udanych wizyt plci itd

bylam dzis po skierowanie na glukoze bo czemu mam placic jak dzownilam do nfz i powiedzieli ze ma byc za darmo ;/ a ginekolodzy oszczedzaja;/
ale nie dostalam;/
i nie robie tych badaniach drugi raz!;/

a teraz ide sie polozyc bo padam..buzka

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Łoo matko ile nadrabiania!!

Hej mamuśki.......ja dzisiaj byłam w ikei i zrobiłam kilka zakupów, co prawda nie konkretnie dla dzidziusia ale do wystroju pokoju, ogólnie sie rozejrzałam i sporo rzeczy tam kupie jak już przjydzie czas
Anabellita biedrony są przesłodkie

Miss Zuzia sto lat z okazji urodzini gratuluje synusia
oraz dla Natiski spóźnione ale szczere

Monia super ze z tą sesją Ci sie udało, też czytałam o tym na innym wątku

Nawojka musi byc dobrze

Magda Ale JAJA

lece do klubu bo ponoc nowe zdjecia są
no udało mi się chyba w ostatniej chwili bo dziś weszłam w aktualności i widzę że na styczeń tylko jeden termin wolny i ze do końca projektu czyli do marca jeszcze tylko 4 ciężaróweczki mogą się zapisać

Cytat:
Hej mamusie!

będzie dobrze trzymam kciuki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-14, 13:21   #278
ewula83
Rozeznanie

Dzien Dobry mamusie!!

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
hej mamuski

Gratuluje!!Dobrze,ze masz to juz za soba.

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Hej mamusie!

Trzymam kciuki.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Monika jak potrzebujesz spac to spij.Widocznie dzidzi zabiera mamusi energie i tak sie dzieje.Ja zauwazylam ze juz nie mam tyle energii i sily.

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Moj maz ma problemy z zoladkiem i chyba bedzie musial miec gastroskopie,to takie badanie,gdzie wprowadza sie rurke do przelyku i oglada sie zoladek,podobno bardzo nie przyjmne to...
Stary 2011-09-14, 13:26   #279
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość

Moj maz ma problemy z zoladkiem i chyba bedzie musial miec gastroskopie,to takie badanie,gdzie wprowadza sie rurke do przelyku i oglada sie zoladek,podobno bardzo nie przyjmne to...

Mogę to potwierdzić. Badanie jest bardzo nieprzyjemne. Da się je jednak jakoś przeżyć. Ja miałam raz i szczerze przyznam, że ledwo to wytrzymałam Ale są osoby, które to badanie lepiej przechodzą
Stary 2011-09-14, 13:36   #280
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
ja byłam teraz w 22 tygodniu ciąży, a mogłam zrobić także później, w 23,24,25.. ale chcę mieć zrobione przed wyjazdem, bo 1.10 do gina w sobotę jak wrócimy Słyszałam, że po połówkowym się robi badanie, po 20 tc, no ale u każdego gina inaczej

ojej, to zazdroszczę koleżanka z Hiszpanii miała i mówiła, że jest pyszne, bo smakuje jak oranżada i jest zmieszane z pomarańczkami zazdroszczę jej, bo przeszła tym sposobem

no ja też myślałam, że dam radę ale niespodzianka zwyciężyła, bo nie zasmakowało dobrze, że mamusia była blisko wc i zdążyła do umywalki...

Ja chodzę koło uniwersyteckiej- do przychodni wojskowej na Szumana? nie wiem jaka to uliczka Włacha my z bybella się spotykamy w październiczku, może z nami skoczysz na jednego? Soczka oczywiście
A mężusia czekają straszne dni... już mu współczuję już mam tyyle pomysłów, że z dywanu spadnie (jak to moja koleżanka kiedyś powiedziała)

oby mniejsza dawka!!
o to muszę się nastawić psychicznie, że na kolejnej wizycie dostanę skierowanie na to

tak tak, zapraszamy na spotkanie, na małego

może zdradź mi parę tych pomysłów, to może mi się zachce w końcu poszaleć współczuje mojemu tż teraz ze mną, taka posucha

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
Dzień doberek mamuśki !!!!!!
Jeju dziewczyny czy wam też się chce tak strasznie spać w ciągu dnia??Ja coraz częściej śpie dużo w dzień rano np o 8-9 wstaje ide do sklepu robie sniadanko jem zaczynam oglądać tv lub czytać gazete i już śpie na nowo dziś też poszłam do sklepu po bułki zrobiłam sobie i tż śniadanko,zjadłam je położyłam sie i zaczełam czytać gazetke i nawet nie wiem kiedy zasnełam obudziłam się o 13:25 no przecież toż to szok jak można tyle spać to na początku ciązy tyle nie spałam bo mi się nie chciało
ja bym chciala, żeby tak wyglądał mój plan dnia
Stary 2011-09-14, 13:48   #281
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Sandra oby Twoje ciśnienie przestało szaleć!!!!

bylismy z mężem na zakupach jedzeniowych i weszlismy do sklepu dzieciowego poogladalismy troszkę wózki (ale na razie tak sami bez pomocy obsługi sklepowej) i łóżeczka

bardzo nam się spodobał tako jumper i tako captiva mohican ale to tylko takie pierwsze typy zobaczymy ile od teściów kaski na wózek dostaniemy Oglądalismy x-landery ale stwierdzilismy, ze są za szerokie-tzn rozstaw kół tylnch mają baaaaaardzo szeroki. ale gdyby nie to to całkiem fajny-leciutko się prowadzil i w ogole
w ogole to ja wszystkie wózki wywlekałam i nimi kręciłam dookoła rączki sprawdzałam i w ogole hehe
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 14:15   #282
elunia25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
ja znowu sie przez niego poplakalam... dochodzi 23h, a ja siedze sama, bo on jeszcze nie wrocil. Kiedy dzwonilam do niego, mial zal,ze mu przeszkadzam w meskich rozmowach!!! moze nie powinnam tego pisac, ale musze sie komus wyzalic... w ostatni czwartek w nocy, kiedy ja spalam od o 1:30 wyszedl z domu, obudzilam sie i zadzwonilam do niego- powiedzial, ze pije piwo u kolegi. Wpadlam w szal i od slowa do slowa- klotnia na maksa. Zamknelam mu drzwi i mial spac tam gdzie poszedl. Oczywiscie nie wrocil na noc do domu, a rano poszedl juz do drugiego kumpla. Wtedy chcialam zebysmy sie rozeszli, ale nie potrafilam odejsc... wieczorem doszlismy do pewnego kompromisu i pogodzilismy sie. Co z tego jak do niego nic nie dociera!!! Tyle co ja juz mu mowilam, co jest dla mnie wazne, czego chce od zycia, pytalam czego on oczekuje ode mnie, kim dla niego jestem- i co??? szkoda bylo moich slow. On ciagle twierdzi, ze mnie kocha i nie chce, zebysmy sie rozeszli. Jak to okreslil: "dusi sie", bo nie pozwalam mu spotykac sie z kolegami, wychodzic na piwo i takie tak. Tylko ze on nie zna zadnych granic... mialo juz byc ok, nie mial mnie ranic i co? i tak dzis jest wtorek!!! nie wytrzymal nawet tygodnia... jestem zalamana. Mam juz dosc wszystkiego, chcialabym zeby wyprowadzil sie ode mnie, ale nie dam rady finansowo. Z zalosna wyplata z ZUSu niecale 1000zl to nic nie zrobie. Za mieszkanie, ktore wynajmujemy placimy 690zl i dodatkowo oplaty typu: prad co drugi miesiac i woda co miesiac... Za mniejsze mieszkanie zaplacilabym o 200zl mniej i co dalej??? nie mam juz na to sil...

lubie tu wchodzic i czytac jak to jest zyc i byc szczesliwym, miec problem takie codzienne, ale inne niz moje. Dzieki dziewczyny, ze Was poznalam, bo jestescie dla mnie wsparciem
Madziulku trzymaj się wiem że jest cięzko ale twarde z nas baby wiec dasz rade, mysle że dziewczyny mają racje co do chwilowej wyprowadzki, wydaje mi się że jesli on nie dostanie jakiegoś pożądnego kopa to nie zmądrzeje jak coś to daj znać wpadniemy z dziewczynami skopać mu cztery litery tak dla zasady

Anabellita zamawiam u Ciebie biedronki bo się w nich zakochałam a niestety mam dwie lewe ręce i jak bym coś wyszyła to mogłabym straszyć tym dzieciaczka

My wczoraj bylismy na usg miało być w 4d ale synuś charakterny po tacie i nie dość że się pupą odwrócił to jeszcze rączki połozył na buzi i nic widac nie było na szczęście zdrowy, prawidłowo się rozwija i waży już ponad pół kg
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 14:17   #283
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Madziulku trzymaj się wiem że jest cięzko ale twarde z nas baby wiec dasz rade, mysle że dziewczyny mają racje co do chwilowej wyprowadzki, wydaje mi się że jesli on nie dostanie jakiegoś pożądnego kopa to nie zmądrzeje jak coś to daj znać wpadniemy z dziewczynami skopać mu cztery litery tak dla zasady

Anabellita zamawiam u Ciebie biedronki bo się w nich zakochałam a niestety mam dwie lewe ręce i jak bym coś wyszyła to mogłabym straszyć tym dzieciaczka

My wczoraj bylismy na usg miało być w 4d ale synuś charakterny po tacie i nie dość że się pupą odwrócił to jeszcze rączki połozył na buzi i nic widac nie było na szczęście zdrowy, prawidłowo się rozwija i waży już ponad pół kg
fajnie, ze zdrowy i wszytsko ok no to już sporo waży jak ponad pół kilo
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 14:18   #284
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

hej, ja na 17 na usg. Już nie mogę się doczekać.

magda1804 mam nadzieję, że znajdziesz jakieś wyjście z sytuacji. Może tak jak dziewczyny piszą odseparowanie się na jakiś czas nie potrafię doradzić, bo nigdy nie miałam takich problemów

Mijus całkiem pokaźna ta Twoja Gabryśka i wstydliwa trochę
mmm, jakie pyszności tż przyniósł. My nie celebrujemy rocznic...

Cytat:

trzymaj się i daj znać co i jak u lekarza. trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Czy wiecie co można brać na takie grypowo/katarowe dolegliwości?? Na noc zrobię gorące mleko z miodem i czosnkiem, ale co jeszcze ???
Na pierwszej stronie są linki z lekami, które można zażywać w trakcie ciąży, może coś tam dla siebie znajdziesz
Stary 2011-09-14, 14:48   #285
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość

Miałam to badanie i jest naprawdę nie przyjemne,jak by ci żmija wiła się w brzuchu i ciągle miałam odruch wymiotny.Masakra.Moja mama znowu tak strasznie nie narzekała,widocznie zależy kto jest jak wrażliwy

Cytat:
To masz wstydzioszka w brzuszku,ale dobrze ze zdrowy
Wstawiłam dziś pranie i oczywiście musiałam prac drugi raz bo zapomniałam dodac proszku,a na koniec obrus i prześcieradła pofarbowały mi na różowo od fioletowej poszwy,póżniej ugotowałam zamrożone pierogi z miesem i oczywiście mimo ,ze gotowałam bardzo długo ciasto było surowe i wywaliłam wszystko.Już za nic sie dziś nie biorę
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 14:54   #286
bambusiek
Zakorzenienie

magda1804 - trzymaj się Kochana też myślę, że najlepiej byłoby gdzieś wyjechać, ochłonąć i to wszystko przemyśleć
Szkoda nerwów, tym bardziej, że dzidzia też je czuje

Cytat:
hej mamuski

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem bawiłam się z Dzidkiem Poklepywałam brzuszek, a Dzidek kopał i się wiercił Zastanawiam się tylko, czy to mu sprawia przyjemność, czy może wręcz przeciwnie - denerwuje... Mąż mówi, żebym zostawiła dziecko w spokoju Ale ono wtedy tak słodko kopie, że nie mogę się powstrzymać
Mój Mąż tak często robi, tzn. robi brzuchowi pierdziocha i czeka na reakcję ale Maluch nieczuły
_________________________ ____
Hi

Rano byłam w pracy, tzn. w odwiedziny, ale i tak dyrektorki nie było wypiłam herbatkę i czeka mnie jeszcze jedna wyprawa

A teraz niedawno wróciłam z miasta, bo chciałam kupić polar na narzutę, a kupiłam boski kombinezon z misia na 58/62 za 10 zł

Aaaa... czy komplet: kołdra, poduszka, prześcieradło, poszewki i ochraniacz za 79 zł (przecena ze 120) to tak czy inaczej opłacalnie czy niekoniecznie???
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 15:03   #287
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dziewczyny, jak idę do gina (nie mojego prowadzącego), zapisana jestem tylko na usg to czy będzie mnie badał?? wydaje mi się że nie, ale się upewniam w końcu zapisałam się na samo usg

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
A teraz niedawno wróciłam z miasta, bo chciałam kupić polar na narzutę, a kupiłam boski kombinezon z misia na 58/62 za 10 zł

Aaaa... czy komplet: kołdra, poduszka, prześcieradło, poszewki i ochraniacz za 79 zł (przecena ze 120) to tak czy inaczej opłacalnie czy niekoniecznie???
pokaż mi się wydaje, że jak na taki komplet to mało
Stary 2011-09-14, 15:05   #288
Lucy1111
Zakorzenienie

Inutil, wydaje mi się, że będzie robił tylko usg przez brzuch.

badać szyjki chyba nie będzie. Ale nie daje głowy!!

Hania, robię właśnie pizzę wg Twojego klubowego przepisu.... Ale pachnie
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 15:30   #289
*Agatek*
Zakorzenienie

no nieeeeee......... muszę jutro powtórzyć gloukozę przymusowo nie nie nieeeeeee mam wziąć cytrynę- gin powiedział... bleeeeeee

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

tygrysia oo jaaa... no nie wiem, może coś w aptece zalecą?? Ja bym na ten czas spała osobno bez tż, bo przeziębienie groźne dla maluszka herbatkę z cytrynką i miodem 3x dziennie dodatkowo do tego jak pisałaś mleko z czosnkiem na noc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-14, 15:49   #290
uska000
Zadomowienie

czesc dziewczynki
Sandra trzymam kciuki zeby bylo okej

Agatku mi skolei glukoza wyszla za wysoka i tez lekarz kazal mi powtorzyc;/ ale bylam u innego i rozwazalismy za i przeciw, bo powiedzial ze moge odmowic tego badania, a jesli nie mialam nigdy problemow z cukrem i nie mam objawow cukrzycy ciazowej to lepiej odmowic,
bo powtorzona glukoza najszybciej po 10 dniach niszczy watrobe i trzustke;/
i sama nie wiem co teraz niektorzy mowia ze nawet zaslabnac mozna i niedotlenic dziecka;/ ty zwymiotowalas wiec nie wiem czu u Ciebie tatmyta zdazyla cos zrobic w trzustce... a miaas 50 czy 75? i teraz jaka masz miec??

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty

acha za ten komplet poscieli to bardzo malo!

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 16:00   #291
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziewczyny mogę brać magnez dodatkowo, bo mnie serce boli czasami, aż nie mogę oddychać- miałam tak zawsze to na tle 'nerwowym'... zaprzestałam brać dawno temu, a teraz znów zaczyna boleć... mam magnez dopperl herc więc dobry no i pół tabletki się bierze, co Wy na to???

Cytat:
Agatku mi skolei glukoza wyszla za wysoka i tez lekarz kazal mi powtorzyc;/ ale bylam u innego i rozwazalismy za i przeciw, bo powiedzial ze moge odmowic tego badania, a jesli nie mialam nigdy problemow z cukrem i nie mam objawow cukrzycy ciazowej to lepiej odmowic,
bo powtorzona glukoza najszybciej po 10 dniach niszczy watrobe i trzustke;/
i sama nie wiem co teraz niektorzy mowia ze nawet zaslabnac mozna i niedotlenic dziecka;/ ty zwymiotowalas wiec nie wiem czu u Ciebie tatmyta zdazyla cos zrobic w trzustce... a miaas 50 czy 75? i teraz jaka masz miec??
miałam 75 no i gin powiedział, że bez różnicy 50 czy 75... ale mam mieć wynik na następną wizytę, więc muszę... :/

Stary 2011-09-14, 16:06   #292
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
pokaż mi się wydaje, że jak na taki komplet to mało
Cytat:
acha za ten komplet poscieli to bardzo malo!
Dzięki jedynie co, to nie wiem czy biała pościel będzie przy dziecku OK. jest taka jak w załącznikach... tzn. chodzi o wzór, bo kolorki różne, choć pomarańcz byłby idealny do sypialni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg d%20889-1-PB.jpg (135,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d%20889-D-PB.jpg (129,1 KB, 15 załadowań)
G. 9.1O.18
Stary 2011-09-14, 16:19   #293
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamuśki. My z tż mamy dziś obydwoje wolne i troche leniuchujemy. Tylko na zakupach spożywczych byliśmy bo lodówka po przyjeździe świeciła pustkami. Oraz kupiliśmy wiekszą szawke na buty bo zawsze walają sie pod nogami a jak za niedługo bede wjeżdżac wózkiem to chyba slalomem Na obiadek szybko zrobiłam smażoną kiełbaske z cebulką i frytkami i do tego sałata z pomidorem i śmietaną

Zapomniałam napisac że wybraliśmy z tz wózek. Zrezygnowaliśmy z colletto matteo bo tak jak pisałam w klubie jest niestabilny(gondola) i bardzo mała spacerówka. Już sie pogodziłam z tym że nie bede miała przekładanej raczki i nie bedzie tak lekki jak mateo....coż tródno, nie można mie wszystkiego
Obydwoje oglądaliśmy wózki w sklepie i jednogłośnie spodobał nam sie TAKO JUMPER X 3w1. Kupimy pewnie na all ale poczekamy jeszcze ze 2 miesiące może jakieś obniżki bedą przed końcem roku.
http://allegro.pl/wozek-3w1-tako-jum...798087585.html
kolor czarno zielony nam si najbardziej podoba

Haniula za egzamin

Sandra i Inutil

Mała stupka śliczna ta Twoja Majeczka

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Agatek współczuj i życze żeby obyło sie jutro bez "niespodzianki" a co do tego magnezu to ja biore normalny magnez z wit. b6 na lepsze przyswojenie bo mam skurcze łydek a taki co Ty piszesz to niestety nie wiem.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 16:22   #294
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość

Agatek współczuj i życze żeby obyło sie jutro bez "niespodzianki" a co do tego magnezu to ja biore normalny magnez z wit. b6 na lepsze przyswojenie bo mam skurcze łydek a taki co Ty piszesz to niestety nie wiem.
jak pomyślę o jutrze to już mnie mdli.... Muszę przetrwać, bo co zrobię

Dzwoniłam do gina zapytać się o ten magnez i pozwolił mi brać, a biorę dopperl herc forte- pół tabletki, bo w febilionie nie ma magnezu- a byłam pewna, że coś tak jest dlatego boli mnie serducho często, czuję przeszywający ból i nie mogę się wtedy ruszać na chwilę no i to przez to pewnie też cięzko mi się oddycha

Stary 2011-09-14, 16:28   #295
Anabellita
Zadomowienie

Jutro rano jadę do swojej przychodni oddać siuśki do zbadania.
Powiedzcie czy przy okazji mogę iść do położnej by posłuchała bicia serduszka bobasa? Nie jestem zarejestrowana a byłabym spokojniejsza, gdybym posłuchała serducha.

Cytat:
hej, ja na 17 na usg. Już nie mogę się doczekać.
Inutil daj znać jak USG, chyba nam wyjawisz co Ci w brzuszku siedzi Jestem bardzo ciekawa.
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
zazdroszczę chciała bym umieć tak wyszywać ja po szkole krawieckiej jestem ale ściegu krzyżykowego zbytnio nas nie nauczyli więc nie potrafię a chętnie bym sobie tak czas zajeła właśnie haftowaniem
Cytat:
Elunia, Monika to naprawdę żadna sztuka, tylko trzeba mieć trochę czasu i chęci, mulinę, kanwe i igłe go haftu krzyżykowego. Ja zaczynałam krzyżykować ja miałam 14 lat Najpierw wyszyłam coś bardzo prostego tak dla poćwiczenia a później już leciałam z całymi obrazkami.
Zajrzyjcie na filmik:http://abulinka.blox.pl/2008/01/Krot...ss-stitch.html

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 16:35   #296
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Anabelitko Inutil bedzie miała Olka, ale to my już dawno wiemy
Na pierwszej stronie jest napisane .Podaj mi swoje dane to też Cie dopisze
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 16:36   #297
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Elunia, Monika to naprawdę żadna sztuka, tylko trzeba mieć trochę czasu i chęci, mulinę, kanwe i igłe go haftu krzyżykowego. Ja zaczynałam krzyżykować ja miałam 14 lat Najpierw wyszyłam coś bardzo prostego tak dla poćwiczenia a później już leciałam z całymi obrazkami.
Zajrzyjcie na filmik:http://abulinka.blox.pl/2008/01/Krot...ss-stitch.html
Zgadzam się
Zajęcie b. wyciszające i relaksujące
Dzisiaj wydrukowałam w pracy wzór, tylko jutro skoczę do mamy po kanwę i zaczynam dziubać obrazek nad łóżeczko

Co myślicie o tej pościeli???
G. 9.1O.18

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-14, 16:44   #298
*Agatek*
Zakorzenienie

Anabellita też szydełkowałam sobie tak jak byłam młodziutka i miałam z 13-15 lat... miałam specjalne kółko, a drugim kółkiem się zaciskało coś tam zrobiłam, ale nie pamiętam co

Stary 2011-09-14, 16:57   #299
agawoo
Zakorzenienie

Hej
Ja już w domku

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
To masz wstydzioszka w brzuszku,ale dobrze ze zdrowy
Wstawiłam dziś pranie i oczywiście musiałam prac drugi raz bo zapomniałam dodac proszku,a na koniec obrus i prześcieradła pofarbowały mi na różowo od fioletowej poszwy,póżniej ugotowałam zamrożone pierogi z miesem i oczywiście mimo ,ze gotowałam bardzo długo ciasto było surowe i wywaliłam wszystko.Już za nic sie dziś nie biorę
Ale masz jakiegoś pecha dzisiaj

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Inutil, wydaje mi się, że będzie robił tylko usg przez brzuch.

badać szyjki chyba nie będzie. Ale nie daje głowy!!

Hania, robię właśnie pizzę wg Twojego klubowego przepisu.... Ale pachnie
Pizza ja też chcę Ale sama nie lubię robić, a TZ ma drugą zmianę Może w sobotę go namówię

Cytat:
no nieeeeee......... muszę jutro powtórzyć gloukozę przymusowo nie nie nieeeeeee mam wziąć cytrynę- gin powiedział... bleeeeeee

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

tygrysia oo jaaa... no nie wiem, może coś w aptece zalecą?? Ja bym na ten czas spała osobno bez tż, bo przeziębienie groźne dla maluszka herbatkę z cytrynką i miodem 3x dziennie dodatkowo do tego jak pisałaś mleko z czosnkiem na noc
Dasz radę pomyśl, że to dla dzidzi

Cytat:
Dziewczyny mogę brać magnez dodatkowo, bo mnie serce boli czasami, aż nie mogę oddychać- miałam tak zawsze to na tle 'nerwowym'... zaprzestałam brać dawno temu, a teraz znów zaczyna boleć... mam magnez dopperl herc więc dobry no i pół tabletki się bierze, co Wy na to???

Agatek
, ja się nie znam, ale jak pytałaś lekarza to bierz Bez sensu, żebyś się męczyła

Chyba się wezmę za to prasowanie :/

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 17:05   #300
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:

miałam 75 no i gin powiedział, że bez różnicy 50 czy 75... ale mam mieć wynik na następną wizytę, więc muszę... :/
mi pani w aptece powiedziała że ten akurat jest nie wskazany dla kobiet w ciąży

bambusiek ja uważam że taka cena za pościel jest ok sama tyle dałam u producenta

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2011-09-14 o 17:06
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości