|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
oraz NIP własny i pracodawcy Cytat:
![]() ![]() gratuluje!
|
|
|
#272 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
helo
udało mi się nadrobić od ostatniego wpisu, zaraz będę nadrabiać początek MartuNiunia87 o kurde, co spakować do szpitala, przerażające jak na tą chwilę skopiowałam sobie listę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zastanawiam się jeszcze czy jakieś prześcieradło trzeba do wózka kupować? czy na kocyk kłaść dziecko czy jak ![]() :conf used:Cytat:
wiem na pewno, że w Bizielu trzeba mieć swoje ubranka, kosmetyki, chusteczki i pieluchy
|
||||
|
|
|
#273 |
|
Zadomowienie
|
Uwaga uwaga!!! Melduje się i ja na nowym wątku! Pewnie mnie wyśmiejecie, że dopiero na 10 str, ale to nie moja wina, że nie czekacie na mnie aż wrócę z pracy. Wredne babsztyle
. Dziś miałam 12 stron |
|
|
|
#274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
uska czemu nie używasz opcji na allegro "twoja maksymalna oferta/cena" czy coś takiego i wtedy nie musisz czyhać i klikać non stop automatycznie przebije ofertę innych, jeśli np. postawisz swój max na 400 zł, to będzie się podbijało o 5 zł bodajże ![]() moje dziecko przechodzi okres buntu!!!! nie wytrzymam z tym dzieciakiem ![]() A teraz błądzi pod wzgórkiem łonowym i coś naciska, że poczułam przeszywający ból a wcześniej girami znów wypychał lewą stronę brzucha niech to ino się urodzi!!!
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-10-25 o 23:16 |
||
|
|
|
#275 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, ze to tylko przenosnia![]() Pochwal się koniecznie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2011-10-25 o 23:21 |
||||||
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ALE WSTYD!! ![]() A my myślałyśmy, że Agamili powinna się wstydzić , a tu widać lepsze przypadki się zdarzają ![]() O Boże, Boże, jutro wizyta u gina.......
|
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
|
bambusiek super wózek i nieźle wam się z wyprzedażą udało
sandra1892 może nie będzie tak źle i wystarczy dieta zoskasamoska zastanów się, czy warto brać tylko dlatego, żeby ksiądz nie gadał. Moim zdaniem MissZuzia ja mam właśnie problem z fotelikiem. jaki wybrać. I tak nie mamy samochodu do którego możemy kupić bazę, więc zostają pasy, muszę poszukać opinii, może w hurtowniach coś doradzą. Bo na razie zielona jestem w tym temacie... No i koniecznie musi pasować do stelaża wózka... ![]() Cytat:
![]() :conf used:sandra1892 a robiłaś jakieś badania na to puchnięcie? Bo ja też taka opuchnięta chodzę, kostki i ręce... ale jak pokazałam lekarzowi zlecił serię badań i wyszły ok, więc powiedział, że pewnie mi się woda w organizmie zatrzymuje na jakiej podstawie on stwierdził, że to początek zatrucia??
|
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
też mam taką nadzieję...
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też idę spać
Tzcik już wrócił z pracy, własnie się prysznicuje Dobranoc
|
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
Aaa nie zacytowało mi wszystkiego co chciałam
Jeśli chodzi o leżaczki-bujaczki. Ja dostałam od znajomej ten Fosher Price, który któraś tu wklejała - z wibracjami. Ona była baaardzo zadowolona z niego Cytat:
![]() ![]() ![]() za wizytę Dobranoc - pchłynanoc |
|
|
|
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "cześć kochanie... masz ochotę na trójkącik??" ![]() Tż często do mnie podchodzi, robi smutną minę, staje na przeciw mnie, przytula i mówi: "Agata... ktoś jest pomiędzy nami!" ![]() no wstydź się wtydź! ![]() dzięki... ![]() Też spadam, papa
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-10-25 o 23:35 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#282 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Kciuki za wizyte ![]() A mnie dopadlo przeziebienie na dobre i nie mam nawet co wziac na nie , czosnku na pewno nie tkne |
|
|
|
|
#283 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiesz jak to na wsi jak ktoś weźmie ślub cywilny no to się od razu brzucha spodziewają a że u mnie się nie pojawił no to zaraz było że ślub dla kredytu ale na mnie nie robi to wrażenia, jak nie maja o czym gadać to niech se o mnie gadają a ja i tak zrobie tak jak uważam za słuszne. Ja co do leżaczka bujaczka jeszcze się nie rozglądałam i nie wiem nawet jaki bym chciała, bo chcieć to bym chciała bo to fajna rzecz ale jaki nie mam nięcia (jak to mówi moja siostrzenica zamiast nie mam pojęcia) ![]() Też idę spać dobranoć mamuśki i nie pisac za duzo z rana bo potem masa nadrabiania
|
|
|
|
|
#284 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiem, że przy synusiu nie zabrałam i później mi dowieźli bo ten szpitalny był beznadziejny . Co do klapek, to albo wezmę odrazu jakieś gumowe japonki żeby można było pod prysznic w nich wleźć, albo wezmę i kapcie i japonki ale ogólnie stwierdzam, że nie jest źle bo z lity w sumie dużo mi nie brakuje a do terminu jeszcze jest czas w najbliższym czasie zamierzam kupić koszule do karmienia i te pieluchy tetra i flanela no i staniki, bo kurcze masakra w żaden już się nie mieszczę, jeden ten 70EE co mam to jeszcze jako tako, ale do karmienia to chyba F albo G będę potrzebować jak dalej pójdzie choć jak pani mi pokazywała w sklepie ten H to wcale się nie zdziwię jak na takim się skończy :P jak tak liczę to z tych moich kg co mi przybyło to chyba sam każdy cycek waży z 2 kg :P---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Cytat:
a NIP własny i pracodawcy nie potrzeba bo ja kobieta niepracująca jestem (niestety) :P nie zdążyłam podjąć pracy po studiach bo puchnąć zaczęłam po tym jak mnie TŻ ukuł i teraz tak będę puchła aż do lutego, potem urodzę i mam nadzieję,że znajdę i pójdę do pracy jak mała będzie miała te ok 5 - 6 miesięcy :P
|
|
|
#285 |
|
Raczkowanie
|
melduje się i ja
|
|
|
|
#286 |
|
Rozeznanie
|
Nie to nie przenośnia
, ja jak leżałam z synusiem po porodzie to w 6 dobie po porodzie dostałam krwotoku, stałam z dzieckiem na rekach TŻ obok a tu nagle kałuża jak z zarzynanej świni... widok - masakra, okazało się, że moja macica zamiast się czyścić to się w niej skrzepy porobiły i trzeba ją wyczyścić mechanicznie - wyłyżeczkować, genralnie nie wiem nic bo mnie uśpili, ale wiem, że to się tak właśnie robi - macica out i czyszczonko, potem odkładają na miejsce i jest lepiej jak było . rano po zabiegu kursowałam jak zawsze już, wszystko było ok tylko moja kość łonowa zleksza pobolewała więc sądzę, że to od tego, że tam dobrze namieszali podczas zabiegu :P Anabellita co do robienie spirytusu do pempuszka dokładnie w ten sam sposób robiłam 4 lata temu dla synka - pępek się pięknie zagoił i odpadł jak trzeba - mam go zresztą do dziś zachowany
|
|
#287 | |||
|
Zadomowienie
|
dzisiaj ja pierwsza
![]() nie moge spać, położyłam się o 23, przewracałam się 2h, wstałam, puściłam sobie film z nadzieją ze mnie uśpi i nic... cały czas brzucho mnie pobolewa jakoś tak mocniej niz wczesniej, jak na okres a mała cały czas w brzuchu wojuje i się rzuca i już nie wiem czy cos się dzieje czy poprostu jestem taka obolała od środka wzięłam 2 nospy, jedna 0 22, druga o 1 i cos tam pomogły... jak tak dalej pojdzie to jutro, znaczy się juz dzisiaj;/ jade do szpitala to sparwdzić, bo mam juz nerwa Cytat:
normalnie jak brałam nospe jak więcej mi twardniał to pomagała i było o wiele lepiej.... a dzisiaj coś kiepsko.... ![]() Cytat:
ja tam rodziłam Igulca i było ok i własnie tak jak mówisz, ze ubranka szpitalne i koszule dla mamy tez szpitalne teraz też tam będę rodzić ![]() Cytat:
albo kup w biedronie czy lidlu takie bagietki czosnkowe lub ziołowe do zapiekania w piekarniku, do tego zrób sos czosnkowy i lekką sałatkę (sałata, pomidor ogórek rzodkiewka) i będzie git ![]() co do wyciągania macicy... znaczy się mi nie wyciagali, ale od razu po porodzie dostałam głupiego jasia i trzeba było ją wyczyścić, wyłyżeczkować to się chyba nazywa, bo nie urodziłam całego łożyska, kawełek oderwał się i został w macicy ale to zrobili raz dwa na fotelu ginekologicznym i bylo po zabiegu ![]() ciekawe kiedy w końcu padne za godzine mężuś wstaje do pracy, przynajmniej będe miala towarzystwo na chwile, a o 8 budze małą do przedszkola, obym nie zaspała... Edytowane przez mala_stopka Czas edycji: 2011-10-26 o 05:26 |
|||
|
|
|
#288 |
|
Rozeznanie
|
witajcie ! Ja też nie mogę spać już od kilku godzin, mąż przed chwilą pojechał do pracy, więc dorwałam z nudów laptopa, wcześniej nie chciałam mu przeszkadzać.
Trzymam kciuki za wizytę dzisiaj Agatek ![]() Zrobiłam wczoraj zakupy w aptece internetowej ✂✂✂✂✂✂✂ -krem przeciw rozstępom, bo mój na wyczerpaniu -witaminki -gaziki jałowe -gaziki Leko nasączone spirystusem -gruszka zwykła -wkłady zapasowe do Nosefrida -hipp herbatka z kopru włoskiego w saszetkach.
Edytowane przez BebiBebi Czas edycji: 2011-10-26 o 06:30 |
|
|
|
#289 |
|
Rozeznanie
|
Heeelo !!
no to ja dziś 3 a mi wręcz przeciwnie spaaaaaaać się chce: ) ale muszę się zbierać i zawieź mojego małego śpiocha do przedszkola , oj jak bym jeszcze po spała, ale spoko zaraz wracam do domku jak go tylko zawiozę .... troszkę poleniuchuję a potem wstawię obiadek (dziś żurek) i ogarnę kuchnię zanim te naczynia same z niej wyjdą :P. Idę się wyszykować - będę jak wrócę
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#290 | |||||||
|
Zadomowienie
|
masakra ;/ czas sie przygotowywać tik tak tik tak
![]() Cytat:
a w cyckach to już się chwaliłam że 10 cm przybyło i są ładniutkie a brzuch to ehhhhCytat:
Cytat:
ja sobie nie radze z trzymaniem do kąpieli a ten wziął lalke i mówi: patrz, przecież to proste ! Bierzesz rękę, pod plecki i tutaj ( pokazuje) i faktycznie już wiem kto będzie kąpał małą Cytat:
2. magnez możesz spokojnie zwiększyć, nic się nie stanie 3. Kochana na położną to już późno, ja swoją zaklepałam w 16 tyg!! 4. na twardnienie brzuszka nospa pomaga no i ja mam jeszcze cordafen i luteine 5. haha nie bój żaby ostatnio tyle jeżdzę, że jestem i na ochocie i w centrum i na mokotowie i na tarchominie i na żoliborzu i w łomiankach i jeszcze w wieeeelu innych miejscach więc możesz mnie spotkać Cytat:
![]() Cytat:
nie odzywałaś się trochę!do przemywania oczu woda przegotowana albo sól fizjologiczna nie strzelaj focha i pisz pisz Cytat:
![]() a mufka to taka naciągnęłam tżta http://www.teutonia.com/pl/produkty/...ria/mufka.html mała stopka ja nie śpię od 3.30 a jak np spa nie pomaga to idz koniecznie do lekarza bo miałąm to samo to się okazało, ze niewydolnośc szyjki ![]() a ja od 2 dni latam na siku co pól godziny lub częściej nic mnie nie boli ale mnie to do szału doprowadza ehhh ide w piatek do lekarza
|
|||||||
|
|
|
#291 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poczytaj sobie google tam tez tak pisza Nic zbieram sie do tego szpitala Glowa mnie boli ta glukoze
|
|
#292 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pozdrawiam Was mamuśki S |
||
|
|
|
#293 |
|
BAN stały
|
Dzien dobry
.Oczy mi leca, spaaac kicham , prycham, gardlo boli Sandra powodzenia w szpitalu No i do pracy
|
|
|
|
#294 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Nie śpię od 7:00. poprzewracałam się trochę na łóżku, a potem zgłodniałam i wstałam Już jestem po śniadanku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Lekarz powiedział, że nic się z tym nie da zrobić Mała_stopka, ten ból brzucha może sygnalizowac skurcze ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
|
|
|
#295 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
Cytat:
Cytat:
a co do tej bazy i fotelików to muszę poczytać, bo ciemna jestem w tym temacie... My zaczynamy szkołę rodzenia w przyszłym tygodniu i też coś mi się wydaje, że tż będzie kąpał małego.... Moja mama się śmiała, że żadnego dziecka nie kąpała, to było zawsze zadanie taty ![]() Cytat:
Rzeczywiście jak ja mu pokazałam ręce opuchnięte to od razu zmierzył ciśnienie (ale mam na szczęście ok), kazał wejść na wagę sprawdzić czy nie za dużo tyję... Trzymaj się i wracaj szybko |
|||
|
|
|
#296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja z kolei o MSWiA slyszalam srednia opinie, ale to jak o kazdym szpitalu- sa zadowoleni i nie. Ja w 2 mam swojego lekarza i to mnie sklania zeby rodzic tam Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-10-26 o 09:28 |
||
|
|
|
#297 | |
|
Rozeznanie
|
Myślę, że tak :P i to jakieś długoterminowe:P ![]() Cytat:
moja mama nam kupuje śpiworek do wózka taki przedłużany polarkowy (wełniany to przesada uważam) i zamierzam go stosować zamiast pościeli do wózka,a za rok przyda się i do spacerówki i na sanki (dokładnie taki http://allegro.pl/spiwor-spiworek-po...843641778.html w kolorze czerwonym, najlepiej z białym środkiem albo z tych http://allegro.pl/super-spiworek-spi...879303312.html ten czerwony z kwiatuszkami )
Tomuś - 17.09.2007 Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2011-10-26 o 09:29 |
|
|
|
|
#298 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() Wczoraj byłam u TŻta. Ze ślubem się wstrzymujemy, macie rację głupotę bym zrobiła. Co najwyżej zamieszkamy u niego , bo tak jak wcześniej wspominałam lepsze są do tego warunki, całe mieszkanie mielibysmy dla siebie, dziecko osobny pokoik, a u mnie to co? Ja z dzieckiem na jednym pokoju i reszta dzielona z rodzicami. Z reszta co i do tego to się wszystko okaże w czasie, póki co mieszkam jeszcze u siebie. Dziękuje za wszystkie rady od Was i ,że tak skutecznie potraficie przywrócić komuś rozum. Widzę, że dużo z Was ogląda porodówki, tez bym tak chciala, zobaczyc chociaz jak to wygląda. Gdzie mam o to pytac, swoją ginekolog? Chodzę do przychodni przyszpitalnej więc chyba ona by coś wiedziała. Albo prosto iść do szpitala? Czy do szkoły rodzenia w szpitalu? Tylko, że nie bardzo chce chodzić do szkoły rodzenia.. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-10-26 o 09:31 |
|
|
|
#299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo, że jak się zacznie słuchać opinii to wszędzie się coś znajdzie. Mnie skłania MSWiA też dlatego, że mój lekarz tam pracuje ![]() Cytat:
A co do porodówki, zadzwoń i się zapytaj, przeważnie wszędzie jest tak, że można iść obejrzeć, wszystko pokażą, wytłumaczą. moim zdaniem warto. A skoro chodzisz do przychodni przyszpitalnej to zapytaj lekarki, może coś Ci podpowie
|
||
|
|
|
#300 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny.
Ja już też wstałam i jakoś tragicznie się czuję. Jeszcze nie czułam się tak w czasie ciąży... w nocy obudziłam się wystraszona- hm...pamiętam tylko tyle ,że niby ktoś pukał do pokoju i aż z wrażenia się podniosłam...ale nic. Obudziłam się jakby się zderzyła z jakimś tramwajem czy tirem. Miałam iść na wykład właśnie - ale odpuszczam... pójdę na następny. dziś mam ich dużo więc załapie się na kolejny.W czwartek wreszcie do domku... do męża. Żona w delegacji jak to mówią moi znajomi czasem mnie już denerwuje. Niby przywykłam ,że nasze małżeństwo zaoczne jest ale czasem przychodzą momenty ,że chciałabym być nim.... ale takie życie.Jeszcze tylko ostatni rok studiów i... będziemy we troje już na jakieś czas na pewno razem.... Jak czytam o Waszej wiedzy na temat wózków, nosidełek itp. to zaczynam się martwić. My jeszcze nawet nie oglądaliśmy żadnego wózka... a znajomi się pytali ostatnio... hm czyżby już czas? Ja jestem na razie na etapie ciuszków i to tak delikatnie. Kupujemy to co nam się podoba a nie to o potrzebujemy, ale przyjdzie ten moment ,że będzie trzeba kupić bo potrzebne i nie będziemy tak wybierać i przebierać. Wczoraj dostałam ciuszki od koleżanki ale 56-62 bo ona miała je uszykowane dla swojego synka który się urodził we wrześniu ale jakoś nie chciał w nie wejść bo urodził się 62 cm i 4270 a że to jej już drugie dziecko teraz wszystko wydajeuciekam... trochę poleżę sobie i pójdę na tą uczelnie... miłego dnia Wam życzę |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

). Troszkę Was podczytuję, jak mam czas.
, ale z tych moich przemyśleń to zrobiłam sobie listę rzeczy jakie potrzebuję do szpitala 

musi być 60
w sferze marzeń 58

skopiowałam sobie listę 

a wcześniej girami znów wypychał lewą stronę brzucha
niech to ino się urodzi!!!
Mam nadzieję, ze to tylko przenosnia
ALE WSTYD!! 
na jakiej podstawie on stwierdził, że to początek zatrucia??

za wizytę

, czosnku na pewno nie tkne

ta glukoze 
Rzeczywiście jak ja mu pokazałam ręce opuchnięte to od razu zmierzył ciśnienie (ale mam na szczęście ok), kazał wejść na wagę sprawdzić czy nie za dużo tyję...