|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oraz NIP własny i pracodawcy Cytat:
![]() ![]() gratuluje!
![]() |
#272 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
helo
udało mi się nadrobić od ostatniego wpisu, zaraz będę nadrabiać początek ![]() MartuNiunia87 o kurde, co spakować do szpitala, przerażające jak na tą chwilę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zastanawiam się jeszcze czy jakieś prześcieradło trzeba do wózka kupować? czy na kocyk kłaść dziecko czy jak ![]() ![]() Cytat:
![]() wiem na pewno, że w Bizielu trzeba mieć swoje ubranka, kosmetyki, chusteczki i pieluchy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Zadomowienie
|
Uwaga uwaga!!! Melduje się i ja na nowym wątku! Pewnie mnie wyśmiejecie, że dopiero na 10 str, ale to nie moja wina, że nie czekacie na mnie aż wrócę z pracy. Wredne babsztyle
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() uska czemu nie używasz opcji na allegro "twoja maksymalna oferta/cena" czy coś takiego i wtedy nie musisz czyhać i klikać non stop ![]() ![]() moje dziecko przechodzi okres buntu!!!! nie wytrzymam z tym dzieciakiem ![]() ![]() A teraz błądzi pod wzgórkiem łonowym i coś naciska, że poczułam przeszywający ból ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-10-25 o 22:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#275 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Pochwal się koniecznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2011-10-25 o 22:21 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A my myślałyśmy, że Agamili powinna się wstydzić , a tu widać lepsze przypadki się zdarzają ![]() O Boże, Boże, jutro wizyta u gina....... ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
bambusiek super wózek i nieźle wam się z wyprzedażą udało
![]() sandra1892 może nie będzie tak źle i wystarczy dieta ![]() zoskasamoska zastanów się, czy warto brać tylko dlatego, żeby ksiądz nie gadał. Moim zdaniem ![]() MissZuzia ja mam właśnie problem z fotelikiem. jaki wybrać. I tak nie mamy samochodu do którego możemy kupić bazę, więc zostają pasy, muszę poszukać opinii, może w hurtowniach coś doradzą. Bo na razie zielona jestem w tym temacie... No i koniecznie musi pasować do stelaża wózka... ![]() Cytat:
![]() ![]() sandra1892 a robiłaś jakieś badania na to puchnięcie? Bo ja też taka opuchnięta chodzę, kostki i ręce... ale jak pokazałam lekarzowi zlecił serię badań i wyszły ok, więc powiedział, że pewnie mi się woda w organizmie zatrzymuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
też mam taką nadzieję...
![]() ![]()
#279 |
Zakorzenienie
|
Ja też idę spać
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#280 | |
Zakorzenienie
|
Aaa nie zacytowało mi wszystkiego co chciałam
![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o leżaczki-bujaczki. Ja dostałam od znajomej ten Fosher Price, który któraś tu wklejała - z wibracjami. Ona była baaardzo zadowolona z niego ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobranoc - pchłynanoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() "cześć kochanie... masz ochotę na trójkącik??" ![]() ![]() Tż często do mnie podchodzi, robi smutną minę, staje na przeciw mnie, przytula i mówi: "Agata... ktoś jest pomiędzy nami!" ![]() no wstydź się wtydź! ![]() ![]() dzięki... ![]() Też spadam, papa ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-10-25 o 22:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Kciuki za wizyte ![]() A mnie dopadlo przeziebienie na dobre i nie mam nawet co wziac na nie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wiesz jak to na wsi jak ktoś weźmie ślub cywilny no to się od razu brzucha spodziewają a że u mnie się nie pojawił no to zaraz było że ślub dla kredytu ale na mnie nie robi to wrażenia, jak nie maja o czym gadać to niech se o mnie gadają a ja i tak zrobie tak jak uważam za słuszne. Ja co do leżaczka bujaczka jeszcze się nie rozglądałam i nie wiem nawet jaki bym chciała, bo chcieć to bym chciała bo to fajna rzecz ![]() ![]() Też idę spać dobranoć mamuśki i nie pisac za duzo z rana ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
melduje się i ja
|
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Rozeznanie
|
Nie to nie przenośnia
![]() ![]() ![]() Anabellita co do robienie spirytusu do pempuszka dokładnie w ten sam sposób robiłam 4 lata temu dla synka - pępek się pięknie zagoił i odpadł jak trzeba ![]() ![]()
![]() |
#287 | |||
Zadomowienie
|
dzisiaj ja pierwsza
![]() ![]() nie moge spać, położyłam się o 23, przewracałam się 2h, wstałam, puściłam sobie film z nadzieją ze mnie uśpi i nic... cały czas brzucho mnie pobolewa jakoś tak mocniej niz wczesniej, jak na okres ![]() ![]() wzięłam 2 nospy, jedna 0 22, druga o 1 i cos tam pomogły... jak tak dalej pojdzie to jutro, znaczy się juz dzisiaj;/ jade do szpitala to sparwdzić, bo mam juz nerwa ![]() Cytat:
normalnie jak brałam nospe jak więcej mi twardniał to pomagała i było o wiele lepiej.... a dzisiaj coś kiepsko.... ![]() Cytat:
ja tam rodziłam Igulca i było ok i własnie tak jak mówisz, ze ubranka szpitalne i koszule dla mamy tez szpitalne teraz też tam będę rodzić ![]() Cytat:
albo kup w biedronie czy lidlu takie bagietki czosnkowe lub ziołowe do zapiekania w piekarniku, do tego zrób sos czosnkowy ![]() ![]() co do wyciągania macicy... znaczy się mi nie wyciagali, ale od razu po porodzie dostałam głupiego jasia i trzeba było ją wyczyścić, wyłyżeczkować to się chyba nazywa, bo nie urodziłam całego łożyska, kawełek oderwał się i został w macicy ale to zrobili raz dwa na fotelu ginekologicznym i bylo po zabiegu ![]() ciekawe kiedy w końcu padne ![]() za godzine mężuś wstaje do pracy, przynajmniej będe miala towarzystwo na chwile, a o 8 budze małą do przedszkola, obym nie zaspała... ![]() Edytowane przez mala_stopka Czas edycji: 2011-10-26 o 04:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Rozeznanie
|
witajcie ! Ja też nie mogę spać już od kilku godzin, mąż przed chwilą pojechał do pracy, więc dorwałam z nudów laptopa, wcześniej nie chciałam mu przeszkadzać.
Trzymam kciuki za wizytę dzisiaj Agatek ![]() Zrobiłam wczoraj zakupy w aptece internetowej ✂✂✂✂✂✂✂ -krem przeciw rozstępom, bo mój na wyczerpaniu -witaminki -gaziki jałowe -gaziki Leko nasączone spirystusem -gruszka zwykła -wkłady zapasowe do Nosefrida -hipp herbatka z kopru włoskiego w saszetkach.
Edytowane przez BebiBebi Czas edycji: 2011-10-26 o 05:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Rozeznanie
|
Heeelo !!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#290 | |||||||
Zadomowienie
|
masakra ;/ czas sie przygotowywać tik tak tik tak
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. magnez możesz spokojnie zwiększyć, nic się nie stanie 3. Kochana na położną to już późno, ja swoją zaklepałam w 16 tyg!! 4. na twardnienie brzuszka nospa pomaga no i ja mam jeszcze cordafen i luteine 5. haha nie bój żaby ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() do przemywania oczu woda przegotowana albo sól fizjologiczna ![]() nie strzelaj focha ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a mufka to taka ![]() http://www.teutonia.com/pl/produkty/...ria/mufka.html mała stopka ja nie śpię od 3.30 ![]() a jak np spa nie pomaga to idz koniecznie do lekarza bo miałąm to samo to się okazało, ze niewydolnośc szyjki ![]() a ja od 2 dni latam na siku co pól godziny lub częściej ![]() ![]() ehhh ide w piatek do lekarza ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nic zbieram sie do tego szpitala ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#292 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pozdrawiam Was mamuśki S |
||
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
BAN stały
|
Dzien dobry
![]() Oczy mi leca, spaaac ![]() ![]() Sandra powodzenia w szpitalu ![]() No i do pracy ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 | |||||
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Nie śpię od 7:00. poprzewracałam się trochę na łóżku, a potem zgłodniałam i wstałam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mała_stopka, ten ból brzucha może sygnalizowac skurcze ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |||
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do tej bazy i fotelików to muszę poczytać, bo ciemna jestem w tym temacie... My zaczynamy szkołę rodzenia w przyszłym tygodniu i też coś mi się wydaje, że tż będzie kąpał małego.... ![]() Moja mama się śmiała, że żadnego dziecka nie kąpała, to było zawsze zadanie taty ![]() Cytat:
![]() Trzymaj się i wracaj szybko ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#296 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja z kolei o MSWiA slyszalam srednia opinie, ale to jak o kazdym szpitalu- sa zadowoleni i nie. Ja w 2 mam swojego lekarza i to mnie sklania zeby rodzic tam ![]() Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-10-26 o 08:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Rozeznanie
|
Myślę, że tak :P i to jakieś długoterminowe:P ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Tomuś - 17.09.2007 ![]() Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ![]() ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2011-10-26 o 08:29 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() Wczoraj byłam u TŻta. Ze ślubem się wstrzymujemy, macie rację głupotę bym zrobiła. Co najwyżej zamieszkamy u niego , bo tak jak wcześniej wspominałam lepsze są do tego warunki, całe mieszkanie mielibysmy dla siebie, dziecko osobny pokoik, a u mnie to co? Ja z dzieckiem na jednym pokoju i reszta dzielona z rodzicami. Z reszta co i do tego to się wszystko okaże w czasie, póki co mieszkam jeszcze u siebie. Dziękuje za wszystkie rady od Was i ,że tak skutecznie potraficie przywrócić komuś rozum. Widzę, że dużo z Was ogląda porodówki, tez bym tak chciala, zobaczyc chociaz jak to wygląda. Gdzie mam o to pytac, swoją ginekolog? Chodzę do przychodni przyszpitalnej więc chyba ona by coś wiedziała. Albo prosto iść do szpitala? Czy do szkoły rodzenia w szpitalu? Tylko, że nie bardzo chce chodzić do szkoły rodzenia.. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-10-26 o 08:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#299 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiadomo, że jak się zacznie słuchać opinii to wszędzie się coś znajdzie. Mnie skłania MSWiA też dlatego, że mój lekarz tam pracuje ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do porodówki, zadzwoń i się zapytaj, przeważnie wszędzie jest tak, że można iść obejrzeć, wszystko pokażą, wytłumaczą. moim zdaniem warto. A skoro chodzisz do przychodni przyszpitalnej to zapytaj lekarki, może coś Ci podpowie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny.
Ja już też wstałam i jakoś tragicznie się czuję. Jeszcze nie czułam się tak w czasie ciąży... w nocy obudziłam się wystraszona- hm...pamiętam tylko tyle ,że niby ktoś pukał do pokoju i aż z wrażenia się podniosłam...ale nic. Obudziłam się jakby się zderzyła z jakimś tramwajem czy tirem. Miałam iść na wykład właśnie - ale odpuszczam... pójdę na następny. ![]() W czwartek wreszcie do domku... do męża. Żona w delegacji jak to mówią moi znajomi czasem mnie już denerwuje. Niby przywykłam ,że nasze małżeństwo zaoczne jest ![]() Jeszcze tylko ostatni rok studiów i... będziemy we troje już na jakieś czas na pewno razem.... Jak czytam o Waszej wiedzy na temat wózków, nosidełek itp. to zaczynam się martwić. My jeszcze nawet nie oglądaliśmy żadnego wózka... a znajomi się pytali ostatnio... hm czyżby już czas? Ja jestem na razie na etapie ciuszków i to tak delikatnie. Kupujemy to co nam się podoba a nie to o potrzebujemy, ale przyjdzie ten moment ,że będzie trzeba kupić bo potrzebne i nie będziemy tak wybierać i przebierać. Wczoraj dostałam ciuszki od koleżanki ale 56-62 bo ona miała je uszykowane dla swojego synka który się urodził we wrześniu ale jakoś nie chciał w nie wejść bo urodził się 62 cm i 4270 ![]() uciekam... trochę poleżę sobie i pójdę na tą uczelnie... miłego dnia Wam życzę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:27.