Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-25, 20:53   #271
MissZuzia
Zadomowienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy wy kupujecie leżaczki bo ja sobie własnei oglądam i na taki fajny trafiłam więc wstawie linka jak by jakaś była zainteresowana bo cena nawet mi sie wydaje taka w miare http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...874890812.html
ja napewno kupuje!!!

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny i melduję się w nowym wątku

Nie odzywam się, bo mam bardzo dużo załatwiania z mieszkaniem (jednym i drugim ). Troszkę Was podczytuję, jak mam czas.

Pozdrawiam Was Wszystkie bardzo serdecznie
hej zapracowana dziewczyno! mam nadzieje, ze sie szybko uporasz ze wszystkim i bedziesz na biezaco

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Dziewczyny chodzące do szkół rodzenia, napiszcie co teraz polecają na gojący się pępuszek.
Jestem z pokolenia spirytusu 70 % ale wiem, że od tego odeszli, czytałam o szarym mydle, wodzie etc. jestem ciekawa co Wam polecą.
octanisept i wode do przemywania

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Dziś tak sobie siadłam i przeanalizowałam czego mi jeszcze brakuje dla dzidzi, więc jest tego w sumie nie wiele , ale z tych moich przemyśleń to zrobiłam sobie listę rzeczy jakie potrzebuję do szpitala bynajmniej do tego do którego się wybieram... Wrzucam ją tu, może komuś się przyda.

DO SZPITALA:

JA.:
1. szlafrok
2. koszula do karmienia 3szt.
3. koszula do porodu 1szt.
4. kapcie
5. majtki jednorazowe 1op. (6szt)
6. stanik do karmienia 3szt. (można pominąć, ale wiem, że nie było mi wygodnie bez stanika po ur synka bo wiecznie koszula cała mokra była)
7. wkładki laktacyjne 1 op.
8. podpaski lub pieluchy bella 1op.
9. podkłady po porodowe 1op. (3szt.)
10. kosmetyki:
- szczoteczka + pasta
- szczotka do włosów, gumka do włosów (Ważna w czasie porodu szczególnie!!)
- szampon do włosów
- żel do mycia, żel do mycia twarzy (ja akurat nie umiem myć twarzy niczym innym)
- szare mydło (higiena intymna)
- papier toaletowy (różnie w szpitalu bywa)
- chusteczki
- dezodorant pod pasie :P
11. ręcznik duży
12. ręcznik mały
13. kubek + sztućce
14. ładowarka do tel.
15. Woda niegazowana
16. Dokumenty:
- karta ciąży
- dowód osobisty
- karta chipowa
- wyniki badań
- grupa krwi

DZIDZIUŚ

1. Pampersy (takie to małe opakowanie np. Huggies Newborn 27 szt, lub można sobie wyciągnąć z dużego )
2. chusteczki mokre 1op
3. bepanthen (na pupę, świetnie nadaje się również na brodawki)
4. oliwka lub balsam
5. pielucha tetrowa 3szt.
6. Ubranka:
- body 4szt
- kaftan 4szt
- śpiochy 4szt
- pajac 4szt
- skarpetki 3pary
- niedrapki 2pary
- czapeczka bawełniana 3szt

Podobną listę miałam jak rodziłam synka.. nie wiem jak ale wszystko to mieści się do 1 torby takiej nie za wielkiej podróżnej no może ewentulanie butelka wody jechała do szpitala w rękach
dodaj tantum rosa, jest lepsze niz szare mydlo
oraz NIP własny i pracodawcy

Cytat:
u nas też trzeb miec swoje ubranka. Ja jeszcze dorzucę klapki pod prysznic i rożek dla malucha. AAA i oczywiście książka.
I szare mydło zastąpię tantum rosa, ostatnio się rewelacyjnie sprawdziło - poleciła położna. Rozpuszczone tantum rosa zabieram w małej buteleczce ze spryskiwaczem.
kiedy zamierzasz czytac

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Wygralam licytacje jutro jade z tzcikiem odebrac hurra

dobranoc kochane
gratuluje!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 21:24   #272
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

helo

udało mi się nadrobić od ostatniego wpisu, zaraz będę nadrabiać początek

MartuNiunia87 o kurde, co spakować do szpitala, przerażające jak na tą chwilę skopiowałam sobie listę
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Dziewuszki Bydgoszczanki, czy orientujecie sie co nalezy miec ze sobą dla dziecka na poród w szpitalu miejskim? w sensie ubranka?
ja nie orientuję, ale zapisałam się do szkoły rodzenia w miejskim (udało mi się jakimś cudem załapać na bezpłatną), jak powiedzą to dam Ci znać. Ja na razie obstawiam MSWiA ewentualnie Biziela
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Jutro mamy wieczorem gości... potrzebuję pomysłu na szybką, niedrogą kolację:pro si:
nasze standardowe pomysły odpadają, bo oni już u nas kilka razy byli
mmm, zależy czy na ciepło czy na zimno... ja często robię chilli con carne i do tego grzanki. jakaś sałatka z warzyw świeżych, deska z serami i wędlinami i będzie ok
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Ja nie kupuje, tylko to co w zestawie z wozkiem bedzie. A do wozka -kombinezon+ kocyk
No właśnie ostatnio się zastanawiałam co do ubrania do wózka. Ja nie mam specjalnego śpiworka czy czegoś takiego...

zastanawiam się jeszcze czy jakieś prześcieradło trzeba do wózka kupować? czy na kocyk kłaść dziecko czy jak :conf used:

Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
Haniula ja gdzieś na jaimś forum wyczytałam że położne ubierają dzieci w szpitalne ciuszki wiem ze szwagierka pieluszki miała swoje i husteczki napewno wtedy też. Ja ostatnio zmieniłąm zdanie i zdecyduje się rodzić w MSWiA na Markwarta ostatnio ciocia męża rodziła i 2 kuzynki i bardzo chwalą warunki i "obsługe"
Ja tak samo, same dobre opinie słyszałam o tym szpitalu.

wiem na pewno, że w Bizielu trzeba mieć swoje ubranka, kosmetyki, chusteczki i pieluchy
Stary 2011-10-25, 21:24   #273
nawojka8583
Zadomowienie

Uwaga uwaga!!! Melduje się i ja na nowym wątku! Pewnie mnie wyśmiejecie, że dopiero na 10 str, ale to nie moja wina, że nie czekacie na mnie aż wrócę z pracy. Wredne babsztyle. Codziennie tyle nadrabiania . Dziś miałam 12 stron. A teraz ide spać. Nara.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 21:35   #274
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Agatek
, Ty brudasie, Ty !!! Nie wiem, czy mozemy sie z Toba zadawac, skoro Ty jestes taki kocmoluch
ale gdzie??? ja już mam wszystko wyprane, wyprasowane i powieszone

Cytat:
co do przemywania pepuszka, to ja slyszalam, ze najlepiej stosowac zwykla przegotowana wode i dbac o to, zeby byl suchy
też tak słyszałam albo gaziki nasączone alkoholem jednorazowe- ja takie kupiłam

uska czemu nie używasz opcji na allegro "twoja maksymalna oferta/cena" czy coś takiego i wtedy nie musisz czyhać i klikać non stop automatycznie przebije ofertę innych, jeśli np. postawisz swój max na 400 zł, to będzie się podbijało o 5 zł bodajże

moje dziecko przechodzi okres buntu!!!! nie wytrzymam z tym dzieciakiem chyba chce mnie postawić do pionu, bo dziś znów połowę dnia coś robiłam zamiast leżeć
A teraz błądzi pod wzgórkiem łonowym i coś naciska, że poczułam przeszywający ból a wcześniej girami znów wypychał lewą stronę brzucha strasznie bolało! niech to ino się urodzi!!!

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-10-25 o 22:16
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 22:18   #275
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
n1kotynka ja tez biorę nospe forte 3razy po pół tablety i 6magnezów dziennie na twardnienia i jakos poprawy wielkiej nie zauważyłam...no ale nie boli mnie brzuś może taką masz zrezcywiście urodę ważne że lekarz wie on ma jakąś wiedzę nt bo ja to zielona jestem -słucham tylko co mi ginka powie
oj to sobie fundnę taką mufkę!!! tylko wózek najpierw muszę wybrać...
który wam się bardziej podoba:
http://ekowozki.blox.pl/tagi_b/20979...-promocja.html
czy
http://www.quinny-shop.ru/?m=c&c=20

z mutsy rezygnujemy bo nam się spacerówka nie podoba.
kurcze mura ma świetne koła na nasze tereny ale jest ciężki strasznie a ja mieszkam na1piętrze... a symbio graco jest lżejszy ale kółka ma takie malutkie te z przodu i nie da się zmienić ich na większe
Mnie się ten drugi podoba

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
a jeszcze jedno odnośnie cesarki :
moja kuzynka widziała wszystko co robili lekarze z nia tam w środku bo miała źle lusterko ustawione!! masakra opowiedała mi później jak macice jej wyciągali i czyścili bleeee ale to może się też zdarzyc przy naturalnym- z tym że wtedy pewnie nie zwrócimy uwagi na to bo będzie nas boalło
że co?????? Mam nadzieję, ze to tylko przenosnia

Cytat:
też się wkrótce pochwalę, tylko muszę wykończyć obrazek
Pochwal się koniecznie
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Dobre, dobre
śliiiczna, żałuję, ze nie mogę sobie pozwolić na takie cudeńko

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Agatku pisałaś o rumianku do przemywania oczek - podobno odchodzi się od tego bo uczula i powoduje podrażnienia, lepiej stosować zwykłą letnią przegotowaną wodę.
ja też tak słyszałam (wysusza śluzówkę oka) lepsza przegotowana woda.
Cytat:
dziewczyny czy wy kupujecie leżaczki bo ja sobie własnei oglądam i na taki fajny trafiłam więc wstawie linka jak by jakaś była zainteresowana bo cena nawet mi sie wydaje taka w miare http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...874890812.html
Ja już od dawna rozglądam się za lezaczkiem-bujaczkiem. Ten Twój ma dziwaczne nózki, wydają się takie cieniutkie. Widzę ze ma fajne funkcje, melodyjki, wibracjeie... Prwszy raz widzę, żeby taki leżaczek miał wejscie na MP3

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".

Edytowane przez Anabellita
Czas edycji: 2011-10-25 o 22:21
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 22:20   #276
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Uwaga uwaga!!! Melduje się i ja na nowym wątku! Pewnie mnie wyśmiejecie, że dopiero na 10 str, ale to nie moja wina, że nie czekacie na mnie aż wrócę z pracy.
na 10?!! ALE WSTYD!!

A my myślałyśmy, że Agamili powinna się wstydzić , a tu widać lepsze przypadki się zdarzają

O Boże, Boże, jutro wizyta u gina.......

Stary 2011-10-25, 22:21   #277
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

bambusiek super wózek i nieźle wam się z wyprzedażą udało
sandra1892 może nie będzie tak źle i wystarczy dieta
zoskasamoska zastanów się, czy warto brać tylko dlatego, żeby ksiądz nie gadał. Moim zdaniem
MissZuzia ja mam właśnie problem z fotelikiem. jaki wybrać. I tak nie mamy samochodu do którego możemy kupić bazę, więc zostają pasy, muszę poszukać opinii, może w hurtowniach coś doradzą. Bo na razie zielona jestem w tym temacie...
No i koniecznie musi pasować do stelaża wózka...
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
Renatko sprawdziłam wczoraj i mufka pasuje do każdego typu wózka bo jest na zatrzaski
co z mufka? o co chodzi :conf used:
sandra1892 a robiłaś jakieś badania na to puchnięcie? Bo ja też taka opuchnięta chodzę, kostki i ręce... ale jak pokazałam lekarzowi zlecił serię badań i wyszły ok, więc powiedział, że pewnie mi się woda w organizmie zatrzymuje na jakiej podstawie on stwierdził, że to początek zatrucia??

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-25, 22:24   #278
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
też mam taką nadzieję... bo jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić...

Stary 2011-10-25, 22:25   #279
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
. A teraz ide spać. Nara.
Ja też idę spać Tzcik już wrócił z pracy, własnie się prysznicuje a ja trochę zmęczona jestemDobranoc

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 22:26   #280
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Aaa nie zacytowało mi wszystkiego co chciałam

Jeśli chodzi o leżaczki-bujaczki. Ja dostałam od znajomej ten Fosher Price, który któraś tu wklejała - z wibracjami. Ona była baaardzo zadowolona z niego

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
na 10?!! ALE WSTYD!!

A my myślałyśmy, że Agamili powinna się wstydzić , a tu widać lepsze przypadki się zdarzają

to ja też powinnam się wstydzić

za wizytę

Dobranoc - pchłynanoc
Stary 2011-10-25, 22:32   #281
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ja też idę spać Tzcik już wrócił z pracy, własnie się prysznicuje a ja trochę zmęczona jestemDobranoc
ja to bym swojemu pod prysznic wskoczyła
"cześć kochanie... masz ochotę na trójkącik??"

Tż często do mnie podchodzi, robi smutną minę, staje na przeciw mnie, przytula i mówi: "Agata... ktoś jest pomiędzy nami!"
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

to ja też powinnam się wstydzić

za wizytę

Dobranoc - pchłynanoc
no wstydź się wtydź!

dzięki...

Też spadam, papa

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-10-25 o 22:35

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-25, 22:42   #282
AgaMili
BAN stały

Cytat:
na 10?!! ALE WSTYD!!

Ha ha

Kciuki za wizyte

A mnie dopadlo przeziebienie na dobre i nie mam nawet co wziac na nie, czosnku na pewno nie tkne
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 22:44   #283
19mala83
Raczkowanie

Cytat:
Mała, jakby mi ksiądz wyjechał z tekstem, że wzięłam ślub cywilny dla kredytu to bym mu chyba nagadała tak, że uszy by mu zwiędły (nawet, jeśli byłaby to prawda).
Nic mu do tego .. a za takie traktowanie ślub wzięłabym w innej prafii (co zresztą zrobiłam ).
Agawo to co myśli o mnie ksiądz czy ludzie we wsi (bo ja na wsi mieszkam) to akurat nie ma dla mnie zadnego znaczenia, jeżeli nawet ktoś mu cos takiego powiedział to jeżeli ma odrobine taktu to nie powtarza tego dalej. Powiedziałam mu tylko że to czy wzieliśmy ślub to jest tylko i wyłącznie nasz sprawa, nie widziałam potrzeby żeby mowić o tym na kolędzie i że nie interesuje mnie co ludzie o mnie mówią bo obgadywanie kogoś za jego plecami to też grzech więc niech się lepiej nad soba zastanowią a nie nade mna, dlaczego ślub brałam.
wiesz jak to na wsi jak ktoś weźmie ślub cywilny no to się od razu brzucha spodziewają a że u mnie się nie pojawił no to zaraz było że ślub dla kredytu ale na mnie nie robi to wrażenia, jak nie maja o czym gadać to niech se o mnie gadają a ja i tak zrobie tak jak uważam za słuszne.

Ja co do leżaczka bujaczka jeszcze się nie rozglądałam i nie wiem nawet jaki bym chciała, bo chcieć to bym chciała bo to fajna rzecz ale jaki nie mam nięcia (jak to mówi moja siostrzenica zamiast nie mam pojęcia)

Też idę spać dobranoć mamuśki i nie pisac za duzo z rana bo potem masa nadrabiania
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 23:27   #284
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
u nas też trzeb miec swoje ubranka. Ja jeszcze dorzucę klapki pod prysznic i rożek dla malucha. AAA i oczywiście książka.
I szare mydło zastąpię tantum rosa, ostatnio się rewelacyjnie sprawdziło - poleciła położna. Rozpuszczone tantum rosa zabieram w małej buteleczce ze spryskiwaczem.
Rożek chyba też wezmę swój, bo te szpitalne to są takie cienkie jakby dziecko było zawinięte w pieluszkę flanelową wiem, że przy synusiu nie zabrałam i później mi dowieźli bo ten szpitalny był beznadziejny . Co do klapek, to albo wezmę odrazu jakieś gumowe japonki żeby można było pod prysznic w nich wleźć, albo wezmę i kapcie i japonki ale ogólnie stwierdzam, że nie jest źle bo z lity w sumie dużo mi nie brakuje a do terminu jeszcze jest czas w najbliższym czasie zamierzam kupić koszule do karmienia i te pieluchy tetra i flanela no i staniki, bo kurcze masakra w żaden już się nie mieszczę, jeden ten 70EE co mam to jeszcze jako tako, ale do karmienia to chyba F albo G będę potrzebować jak dalej pójdziechoć jak pani mi pokazywała w sklepie ten H to wcale się nie zdziwię jak na takim się skończy :P jak tak liczę to z tych moich kg co mi przybyło to chyba sam każdy cycek waży z 2 kg :P

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
dodaj tantum rosa, jest lepsze niz szare mydlo
oraz NIP własny i pracodawcy
Tantum Rosa - zanotowane a NIP własny i pracodawcy nie potrzeba bo ja kobieta niepracująca jestem (niestety) :P nie zdążyłam podjąć pracy po studiach bo puchnąć zaczęłam po tym jak mnie TŻ ukuł i teraz tak będę puchła aż do lutego, potem urodzę i mam nadzieję,że znajdę i pójdę do pracy jak mała będzie miała te ok 5 - 6 miesięcy :P
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 23:34   #285
dolores181
Raczkowanie

melduje się i ja
dolores181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 23:34   #286
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Nie to nie przenośnia , ja jak leżałam z synusiem po porodzie to w 6 dobie po porodzie dostałam krwotoku, stałam z dzieckiem na rekach TŻ obok a tu nagle kałuża jak z zarzynanej świni... widok - masakra, okazało się, że moja macica zamiast się czyścić to się w niej skrzepy porobiły i trzeba ją wyczyścić mechanicznie - wyłyżeczkować, genralnie nie wiem nic bo mnie uśpili, ale wiem, że to się tak właśnie robi - macica out i czyszczonko, potem odkładają na miejsce i jest lepiej jak było . rano po zabiegu kursowałam jak zawsze już, wszystko było ok tylko moja kość łonowa zleksza pobolewała więc sądzę, że to od tego, że tam dobrze namieszali podczas zabiegu :P

Anabellita co do robienie spirytusu do pempuszka dokładnie w ten sam sposób robiłam 4 lata temu dla synka - pępek się pięknie zagoił i odpadł jak trzeba - mam go zresztą do dziś zachowany
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-10-26, 04:23   #287
mala_stopka
Zadomowienie

dzisiaj ja pierwsza
nie moge spać, położyłam się o 23, przewracałam się 2h, wstałam, puściłam sobie film z nadzieją ze mnie uśpi i nic...
cały czas brzucho mnie pobolewa jakoś tak mocniej niz wczesniej, jak na okres a mała cały czas w brzuchu wojuje i się rzuca i już nie wiem czy cos się dzieje czy poprostu jestem taka obolała od środka
wzięłam 2 nospy, jedna 0 22, druga o 1 i cos tam pomogły...
jak tak dalej pojdzie to jutro, znaczy się juz dzisiaj;/ jade do szpitala to sparwdzić, bo mam juz nerwa

Cytat:
[/COLOR][COLOR=Silver]
to moze jak zwieksze dawke magenzu z 2 do trzech dziennie to nic mi sie nie stanie?

a jak twardnieje Ci brzuszek, to ta nospa doraznie pomaga????
ja biore 6x Mg i Nikotynka chyba tez pisala ze tyle bierze, wiec jak zwiekszysz dawke to nic ci nie będzie

normalnie jak brałam nospe jak więcej mi twardniał to pomagała i było o wiele lepiej....
a dzisiaj coś kiepsko....

Cytat:
a czemu tak dużo ciuszków?? ja to biore tylko do ubrania na wyjście bo u nas w szpitalu i tak nei można w swoje ciuszki ubierać tylko w te szpitalne co do pieluch też nei potrzebne u nas w spzitalu codziennie są donoszone do szafki tak ze jest pełna pieluch i kaftaników (bo juz się dowiadywałam od koleżanek jak to wygląda )
Mmonika a gdzie planujesz rodzić?? na polnej??
ja tam rodziłam Igulca i było ok i własnie tak jak mówisz, ze ubranka szpitalne i koszule dla mamy tez szpitalne
teraz też tam będę rodzić

Cytat:
Jestem

Mąż na siatce, wcześniej przygotował kolacyjkę i jak wyszłam z wanny czekała na stole

Jutro mamy wieczorem gości... potrzebuję pomysłu na szybką, niedrogą kolację:pro si:
nasze standardowe pomysły odpadają, bo oni już u nas kilka razy byli
jakas zapiekanka z makaronem czy ryżem? spagetti?
albo kup w biedronie czy lidlu takie bagietki czosnkowe lub ziołowe do zapiekania w piekarniku, do tego zrób sos czosnkowy i lekką sałatkę (sałata, pomidor ogórek rzodkiewka) i będzie git

co do wyciągania macicy... znaczy się mi nie wyciagali, ale od razu po porodzie dostałam głupiego jasia i trzeba było ją wyczyścić, wyłyżeczkować to się chyba nazywa, bo nie urodziłam całego łożyska, kawełek oderwał się i został w macicy
ale to zrobili raz dwa na fotelu ginekologicznym i bylo po zabiegu

ciekawe kiedy w końcu padne
za godzine mężuś wstaje do pracy, przynajmniej będe miala towarzystwo na chwile, a o 8 budze małą do przedszkola, obym nie zaspała...

Edytowane przez mala_stopka
Czas edycji: 2011-10-26 o 04:26
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 05:28   #288
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

witajcie ! Ja też nie mogę spać już od kilku godzin, mąż przed chwilą pojechał do pracy, więc dorwałam z nudów laptopa, wcześniej nie chciałam mu przeszkadzać.

Trzymam kciuki za wizytę dzisiaj Agatek

Zrobiłam wczoraj zakupy w aptece internetowej ✂✂✂✂✂✂✂
-krem przeciw rozstępom, bo mój na wyczerpaniu
-witaminki
-gaziki jałowe
-gaziki Leko nasączone spirystusem
-gruszka zwykła
-wkłady zapasowe do Nosefrida
-hipp herbatka z kopru włoskiego w saszetkach.

Edytowane przez BebiBebi
Czas edycji: 2011-10-26 o 05:30
BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 05:52   #289
MartuNiunia87
Rozeznanie

Heeelo !! no to ja dziś 3 a mi wręcz przeciwnie spaaaaaaać się chce: ) ale muszę się zbierać i zawieź mojego małego śpiocha do przedszkola , oj jak bym jeszcze po spała, ale spoko zaraz wracam do domku jak go tylko zawiozę .... troszkę poleniuchuję a potem wstawię obiadek (dziś żurek) i ogarnę kuchnię zanim te naczynia same z niej wyjdą :P. Idę się wyszykować - będę jak wrócę
Martynka- 23.02.2012

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-26, 06:09   #290
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
O kurcze... Blisko, coraz bliżej
masakra ;/ czas sie przygotowywać tik tak tik tak
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
ja też mam rozstępy na szczęście tylko na piersiach i takie malutkie ale mam. No ale co się dziwić że w porównaniu z tym co mialam przed ciązą to teraz moje cycki są ogromne. Jak zaczne karmic i jeszcze urosną to będę sobie zarzucac je na plecy jak ta murzynka w dowcipie.

mój mąż to idiota
ja mam brzuch na tygrys prążkowany a w cyckach to już się chwaliłam że 10 cm przybyło i są ładniutkie a brzuch to ehhhh

Cytat:
Kupujecie śpiwory do wózków? bo jak jest śpiwór, to chyba pościelki wtedy nie trzeba dodatkowo
ja dostałam w gratisie letnio - zimowy śpiworek
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
hi hi mój już wyćwiczony, mieliśmy to w sob na zajęciach - najpierw panowie, potem panie
kurcze trzeba było mojego widzieć wczoraj ja sobie nie radze z trzymaniem do kąpieli a ten wziął lalke i mówi: patrz, przecież to proste ! Bierzesz rękę, pod plecki i tutaj ( pokazuje) i faktycznie już wiem kto będzie kąpał małą
Cytat:
[/COLOR]
no pewnie, ze przegonimy!
przynajmniej bedziemy wiedzialy, co jest fajne, a co juz mniej, bo sie nauczymy na ich bledach

o matko z corko !!!
to moze jak zwieksze dawke magenzu z 2 do trzech dziennie to nic mi sie nie stanie?
Kurde, tego ginka znajomego tesciow nie ma w Wawie i musze chyba znalezc sobie kogos innego. Tesciowka polecila jakas babke, ale opinie w necie ma rozne Za to podobno bez problemu by mnie wtedy przyjeli na porod na Zelazna i doradzilaby, jaka polozna wziac...
I nie wiem, czy sie na nia decydowac, czy co...a czas ucieka i musze w koncu kogos wybrac, chociaz tak mi szkoda,bo uwielbiam swojego prowadzacego na Mazurach i nie chce go "opuszczac"
a jak twardnieje Ci brzuszek, to ta nospa doraznie pomaga????

Jade po krewetki i tort dla tego mojego jubilata. Nikotynko, nie musisz sie bac o swoje bezpieczenstwo, bo mieszkamy na zadupiu - daleko od centrum, wiec spotkanie mnie na drodze Ci nie grozi ))
po 1. z wyprawką to już bedziemy wiedziały co u kogo kupować właśnie
2. magnez możesz spokojnie zwiększyć, nic się nie stanie
3. Kochana na położną to już późno, ja swoją zaklepałam w 16 tyg!!
4. na twardnienie brzuszka nospa pomaga no i ja mam jeszcze cordafen i luteine
5. haha nie bój żaby ostatnio tyle jeżdzę, że jestem i na ochocie i w centrum i na mokotowie i na tarchominie i na żoliborzu i w łomiankach i jeszcze w wieeeelu innych miejscach więc możesz mnie spotkać

Cytat:
Dziewczyny chodzące do szkół rodzenia, napiszcie co teraz polecają na gojący się pępuszek.
Jestem z pokolenia spirytusu 70 % ale wiem, że od tego odeszli, czytałam o szarym mydle, wodzie etc. jestem ciekawa co Wam polecą.
info z wczoraj - polecają Octenisept
Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny i melduję się w nowym wątku

Nie odzywam się, bo mam bardzo dużo załatwiania z mieszkaniem (jednym i drugim ). Troszkę Was podczytuję, jak mam czas.

Pozdrawiam Was Wszystkie bardzo serdecznie
no w końcu sąsiadko nie odzywałaś się trochę!
Cytat:
zanotowałam
do przemywania oczu woda przegotowana albo sól fizjologiczna
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
będę ;P uparciuch to moje drugie imię ... żeby nie powiedzieć osioł
nie strzelaj focha i pisz pisz
Cytat:
MissZuzia ja mam właśnie problem z fotelikiem. jaki wybrać. I tak nie mamy samochodu do którego możemy kupić bazę, więc zostają pasy, muszę poszukać opinii, może w hurtowniach coś doradzą. Bo na razie zielona jestem w tym temacie...
No i koniecznie musi pasować do stelaża wózka...

co z mufka? o co chodzi
Inutil ale bazy masz też takie, które przypinasz pasami np easy base z maxi cosi a do stelaża wpinasz adaptery pod fotelik

a mufka to taka naciągnęłam tżta
http://www.teutonia.com/pl/produkty/...ria/mufka.html

mała stopka ja nie śpię od 3.30
a jak np spa nie pomaga to idz koniecznie do lekarza bo miałąm to samo to się okazało, ze niewydolnośc szyjki

a ja od 2 dni latam na siku co pól godziny lub częściej nic mnie nie boli ale mnie to do szału doprowadza co się dzieje ;/

ehhh ide w piatek do lekarza
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 06:31   #291
sandra1892
Zadomowienie

Cytat:
(...)
sandra1892 a robiłaś jakieś badania na to puchnięcie? Bo ja też taka opuchnięta chodzę, kostki i ręce... ale jak pokazałam lekarzowi zlecił serię badań i wyszły ok, więc powiedział, że pewnie mi się woda w organizmie zatrzymuje na jakiej podstawie on stwierdził, że to początek zatrucia??
Poczatek zatrucia , bo mam nadcisnienie i podejrzenie cukrzycy a to sie sklada na zatrucie Poczytaj sobie google tam tez tak pisza

Nic zbieram sie do tego szpitala Glowa mnie boli ta glukoze
Stary 2011-10-26, 08:04   #292
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
mam to samo niektóre bardzo malutko się udzielają i dlatego ich się nie kojarzy
WItam się i ja. Podczytuję tylko od czasu do czasu bo mądre rzeczy piszecie, ale na udzielanie się nie ma czasu. Mój nadaktywny niespełna 3 latek i problematyczna ciąża skutecznie zabierają mi czas na wszystko :/

Cytat:
na 10?!! ALE WSTYD!!

Widać będę lepsza

Pozdrawiam Was mamuśki

S
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 08:05   #293
AgaMili
BAN stały

Dzien dobry.
Oczy mi leca, spaaac kicham , prycham, gardlo boli .

Sandra powodzenia w szpitalu

No i do pracy
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-26, 08:15   #294
agawoo
Zakorzenienie

Witam się
Nie śpię od 7:00. poprzewracałam się trochę na łóżku, a potem zgłodniałam i wstałam Już jestem po śniadanku

Cytat:
ja to bym swojemu pod prysznic wskoczyła
"cześć kochanie... masz ochotę na trójkącik??"

Tż często do mnie podchodzi, robi smutną minę, staje na przeciw mnie, przytula i mówi: "Agata... ktoś jest pomiędzy nami!"

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Agawo to co myśli o mnie ksiądz czy ludzie we wsi (bo ja na wsi mieszkam) to akurat nie ma dla mnie zadnego znaczenia, jeżeli nawet ktoś mu cos takiego powiedział to jeżeli ma odrobine taktu to nie powtarza tego dalej. Powiedziałam mu tylko że to czy wzieliśmy ślub to jest tylko i wyłącznie nasz sprawa, nie widziałam potrzeby żeby mowić o tym na kolędzie i że nie interesuje mnie co ludzie o mnie mówią bo obgadywanie kogoś za jego plecami to też grzech więc niech się lepiej nad soba zastanowią a nie nade mna, dlaczego ślub brałam.
wiesz jak to na wsi jak ktoś weźmie ślub cywilny no to się od razu brzucha spodziewają a że u mnie się nie pojawił no to zaraz było że ślub dla kredytu ale na mnie nie robi to wrażenia, jak nie maja o czym gadać to niech se o mnie gadają a ja i tak zrobie tak jak uważam za słuszne.
I bardzo dobrze Księdzu i ludziom nic do tego

Cytat:
Tantum Rosa - zanotowane a NIP własny i pracodawcy nie potrzeba bo ja kobieta niepracująca jestem (niestety) :P nie zdążyłam podjąć pracy po studiach bo puchnąć zaczęłam po tym jak mnie TŻ ukuł i teraz tak będę puchła aż do lutego, potem urodzę i mam nadzieję,że znajdę i pójdę do pracy jak mała będzie miała te ok 5 - 6 miesięcy :P
Może uczulenie jakieś masz

Cytat:

a ja od 2 dni latam na siku co pól godziny lub częściej nic mnie nie boli ale mnie to do szału doprowadza co się dzieje ;/

ehhh ide w piatek do lekarza
Ja tak mam od początku ciąży, czasami chodzę nawet co 5 minut Lekarz powiedział, że nic się z tym nie da zrobić

Mała_stopka, ten ból brzucha może sygnalizowac skurcze

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Poczatek zatrucia , bo mam nadcisnienie i podejrzenie cukrzycy a to sie sklada na zatrucie Poczytaj sobie google tam tez tak pisza

Sandra, trzymam kciuki, żeby badania wyszły dobrze

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 08:18   #295
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

dzień dobry!

Cytat:
...ale wiem, że to się tak właśnie robi - macica out i czyszczonko, potem odkładają na miejsce i jest lepiej jak było . rano po zabiegu kursowałam jak zawsze już, wszystko było ok tylko moja kość łonowa zleksza pobolewała więc sądzę, że to od tego, że tam dobrze namieszali podczas zabiegu :P

Cytat:
kurcze trzeba było mojego widzieć wczoraj ja sobie nie radze z trzymaniem do kąpieli a ten wziął lalke i mówi: patrz, przecież to proste ! Bierzesz rękę, pod plecki i tutaj ( pokazuje) i faktycznie już wiem kto będzie kąpał małą

Inutil ale bazy masz też takie, które przypinasz pasami np easy base z maxi cosi a do stelaża wpinasz adaptery pod fotelik

a mufka to taka naciągnęłam tżta
http://www.teutonia.com/pl/produkty/...ria/mufka.html
śmieszna na mufka
a co do tej bazy i fotelików to muszę poczytać, bo ciemna jestem w tym temacie...

My zaczynamy szkołę rodzenia w przyszłym tygodniu i też coś mi się wydaje, że tż będzie kąpał małego....
Moja mama się śmiała, że żadnego dziecka nie kąpała, to było zawsze zadanie taty

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość

aha, no tak Rzeczywiście jak ja mu pokazałam ręce opuchnięte to od razu zmierzył ciśnienie (ale mam na szczęście ok), kazał wejść na wagę sprawdzić czy nie za dużo tyję...
Trzymaj się i wracaj szybko
Stary 2011-10-26, 08:25   #296
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór mamusie i dzidziusie

Haniula ja gdzieś na jaimś forum wyczytałam że położne ubierają dzieci w szpitalne ciuszki wiem ze szwagierka pieluszki miała swoje i husteczki napewno wtedy też. Ja ostatnio zmieniłąm zdanie i zdecyduje się rodzić w MSWiA na Markwarta ostatnio ciocia męża rodziła i 2 kuzynki i bardzo chwalą warunki i "obsługe"
dzieki wielkie
Cytat:

ja nie orientuję, ale zapisałam się do szkoły rodzenia w miejskim (udało mi się jakimś cudem załapać na bezpłatną), jak powiedzą to dam Ci znać. Ja na razie obstawiam MSWiA ewentualnie Biziela

Ja tak samo, same dobre opinie słyszałam o tym szpitalu.

wiem na pewno, że w Bizielu trzeba mieć swoje ubranka, kosmetyki, chusteczki i pieluchy
super ! to jak sie cos dowiesz to czekam na cynk chociaz ja itak mam w planie jechac kiedys obejrzec porodowke to moze mi powiedza

ja z kolei o MSWiA slyszalam srednia opinie, ale to jak o kazdym szpitalu- sa zadowoleni i nie.
Ja w 2 mam swojego lekarza i to mnie sklania zeby rodzic tam

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-10-26 o 08:28
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 08:26   #297
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Może uczulenie jakieś masz

Myślę, że tak :P i to jakieś długoterminowe:P

Cytat:
Napisane przez bambusiek
Kupujecie śpiwory do wózków? bo jak jest śpiwór, to chyba pościelki wtedy nie trzeba dodatkowo
Nie trzeba pościeli moja mama nam kupuje śpiworek do wózka taki przedłużany polarkowy (wełniany to przesada uważam) i zamierzam go stosować zamiast pościeli do wózka,a za rok przyda się i do spacerówki i na sanki (dokładnie taki http://allegro.pl/spiwor-spiworek-po...843641778.html w kolorze czerwonym, najlepiej z białym środkiem albo z tych http://allegro.pl/super-spiworek-spi...879303312.html ten czerwony z kwiatuszkami )
Martynka- 23.02.2012

Edytowane przez MartuNiunia87
Czas edycji: 2011-10-26 o 08:29

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-26, 08:29   #298
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Bry

Wczoraj byłam u TŻta. Ze ślubem się wstrzymujemy, macie rację głupotę bym zrobiła. Co najwyżej zamieszkamy u niego , bo tak jak wcześniej wspominałam lepsze są do tego warunki, całe mieszkanie mielibysmy dla siebie, dziecko osobny pokoik, a u mnie to co? Ja z dzieckiem na jednym pokoju i reszta dzielona z rodzicami. Z reszta co i do tego to się wszystko okaże w czasie, póki co mieszkam jeszcze u siebie.

Dziękuje za wszystkie rady od Was i ,że tak skutecznie potraficie przywrócić komuś rozum.

Widzę, że dużo z Was ogląda porodówki, tez bym tak chciala, zobaczyc chociaz jak to wygląda. Gdzie mam o to pytac, swoją ginekolog? Chodzę do przychodni przyszpitalnej więc chyba ona by coś wiedziała. Albo prosto iść do szpitala? Czy do szkoły rodzenia w szpitalu? Tylko, że nie bardzo chce chodzić do szkoły rodzenia..

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-10-26 o 08:31
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 08:34   #299
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
super ! to jak sie cos dowiesz to czekam na cynk chociaz ja itak mam w planie jechac kiedys obejrzec porodowke to moze mi powiedza

ja z kolei o MSWiA slyszalam srednia opinie, ale to jak o kazdym szpitalu- sa zadowoleni i nie.
Ja w 2 mam swojego lekarza i to mnie sklania zeby rodzic tam
dam znać
wiadomo, że jak się zacznie słuchać opinii to wszędzie się coś znajdzie. Mnie skłania MSWiA też dlatego, że mój lekarz tam pracuje
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Bry

Wczoraj byłam u TŻta. Ze ślubem się wstrzymujemy, macie rację głupotę bym zrobiła. Co najwyżej zamieszkamy u niego , bo tak jak wcześniej wspominałam lepsze są do tego warunki, całe mieszkanie mielibysmy dla siebie, dziecko osobny pokoik, a u mnie to co? Ja z dzieckiem na jednym pokoju i reszta dzielona z rodzicami. Z reszta co i do tego to się wszystko okaże w czasie, póki co mieszkam jeszcze u siebie.

Dziękuje za wszystkie rady od Was i ,że tak skutecznie potraficie przywrócić komuś rozum.

Widzę, że dużo z Was ogląda porodówki, tez bym tak chciala, zobaczyc chociaz jak to wygląda. Gdzie mam o to pytac, swoją ginekolog? Chodzę do przychodni przyszpitalnej więc chyba ona by coś wiedziała. Albo prosto iść do szpitala? Czy do szkoły rodzenia w szpitalu? Tylko, że nie bardzo chce chodzić do szkoły rodzenia..
dobrze zrobiłaś, ślub zawsze można wziąć
A co do porodówki, zadzwoń i się zapytaj, przeważnie wszędzie jest tak, że można iść obejrzeć, wszystko pokażą, wytłumaczą. moim zdaniem warto. A skoro chodzisz do przychodni przyszpitalnej to zapytaj lekarki, może coś Ci podpowie
Stary 2011-10-26, 08:38   #300
Anulka_86
Raczkowanie

cześć dziewczyny.
Ja już też wstałam i jakoś tragicznie się czuję. Jeszcze nie czułam się tak w czasie ciąży... w nocy obudziłam się wystraszona- hm...pamiętam tylko tyle ,że niby ktoś pukał do pokoju i aż z wrażenia się podniosłam...ale nic.
Obudziłam się jakby się zderzyła z jakimś tramwajem czy tirem. Miałam iść na wykład właśnie - ale odpuszczam... pójdę na następny. dziś mam ich dużo więc załapie się na kolejny.
W czwartek wreszcie do domku... do męża. Żona w delegacji jak to mówią moi znajomi czasem mnie już denerwuje. Niby przywykłam ,że nasze małżeństwo zaoczne jest ale czasem przychodzą momenty ,że chciałabym być nim.... ale takie życie.
Jeszcze tylko ostatni rok studiów i... będziemy we troje już na jakieś czas na pewno razem....
Jak czytam o Waszej wiedzy na temat wózków, nosidełek itp. to zaczynam się martwić. My jeszcze nawet nie oglądaliśmy żadnego wózka... a znajomi się pytali ostatnio... hm czyżby już czas?
Ja jestem na razie na etapie ciuszków i to tak delikatnie. Kupujemy to co nam się podoba a nie to o potrzebujemy, ale przyjdzie ten moment ,że będzie trzeba kupić bo potrzebne i nie będziemy tak wybierać i przebierać.
Wczoraj dostałam ciuszki od koleżanki ale 56-62 bo ona miała je uszykowane dla swojego synka który się urodził we wrześniu ale jakoś nie chciał w nie wejść bo urodził się 62 cm i 4270 a że to jej już drugie dziecko teraz wszystko wydaje

uciekam... trochę poleżę sobie i pójdę na tą uczelnie...
miłego dnia Wam życzę
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości