![]() |
#271 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Miłej nocy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jeszcze raz dziękuję dziewczyny ![]() ![]() Edytowane przez nicki86 Czas edycji: 2012-03-12 o 22:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Zadomowienie
|
Ja też już uciekam spać. Oczka się kleją, a jutro rano wyprawa na studia mnie czeka. Dobranoc mamuśki!
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nicki super wieści ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
nicki86, to gratulacje!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Mój mąż własnie wypytuje się mnie skąd wiem że zaczyna się poród. Bo usłyszał gdzieś, że nie zawsze odchodza wody. SZOK! ![]() Lecę spać. Dobrej nocki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zadomowienie
|
nicki86 - gratulacje! Super, że poznałaś płeć i że wszystko dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Agunia - poukładaj sobie wszystko i wracaj
Nadalka - bardzo ładne bluzeczki Katharina - na początku też myslałam, ze to jelita, a to jednak była moja kruszynka ![]() Ajka - to będzie trudne, ale musisz przyzwyczaić bliskich, że telefon jest DLA CIEBIE. Ewentualnie ustalić jakiś system informowania o czymś wymagającm interwencji... o ile nie będą go nadużywać. Na razie rodzinka pewnie tęskni za ukochaną córeczką, więc postaraj mamę zrozmieć, ale nie pozwól się kontrolować. ![]() Asia - nie martw się, na szczęście masz się dokąd przeprowadzić, a relacje na odlegóść powinny być lepsze. Pumas - nie zabijemy Cię za pracę, ale za 2-3 dni pewnie będziesz chciała to zrobić sama. ![]() Przedtem były dwie opcje: 50g-1h albo 75g - 2h. 6.03 dostałam skierowanie na badanie glukozy z komentarzem, że teraz chcą po 2 godzinach, więc to pewnie faktycznie nowe wytyczne. Tyle do poprzedniego wątku. Nowy będę czytać rano. Po wizycie u endo zmusiłam się do "spaceru" po sklepach, czyli również po centrum i po osiedlu. Łącznie z dojazdem do przychodni spędziłam poza domem 6 godzin, a po powrocie zamiast zjeść, to się położyłam, żeby krzyż przestał boleć i zasnęłam na jakieś 4 godziny. Moje wyniki to TSH=0,492 i fT4= 13,65, czyli oba w normie. Pytał o samopoczucie - powiedziałam, że jestem słaba, wróciły mdłości i mam niskie ciśnienie, ale jest zdecydowanie lepiej, niż było przed zamianą z E75 na E100. Nie mówiłam, że znów mam suchą skórę. Wiem, że to mogą być zarówno objawy ciążowe, jak i tarczycowe, ale endo-gin wie o tym lepiej, niż ja, więc raczej bazował na wynikach, ugniataniu tarczycy i mojej wadze. Znów usłyszałam, że jak na moją budowę i wagę Euthyrox 100 to duża dawka i... dostałam receptę na 100 i 125, bo od teraz w weekendy mam brać 125. Upewniłam się, czy mam zwiększać mimo tak niskiego TSH - tak, bo w ciąży TSH może być niskie, a fT4 też jest niskie. Następna wizyta za 6 tygodni. ---------- Dopisano o 02:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Takie zjazdy w sklepach ma coraz więcej z nas. ![]() Tylko jak za dłgo opieram się na łokciu, albo trzymam telefon. ![]() Irmusia - jak już nadrobisz wątek, to będziesz wiedziała, że płaczliwych tu ostatnio jest więcej. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Najlepsze są chyba jogurty naturalne i polecana przez Paulę Activia. Sama męczyłam się dwa razy przez kilka dni (na przełomie pierwszego i drugiego trymestru), a teraz nawet żelazo nie szkodzi aż tak bardzo. Tylko nie biorę już luteiny, a środki rozkurczowe wyłącznie w razie bólu. Zdaję sobie sprawę, że Scopolan niweluje skurcze wszystkich mięśni gładkich, a nie tylko tych, które mnie w danym momencie interesują. ![]() ---------- Dopisano o 03:16 ---------- Poprzedni post napisano o 02:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 03:29 ---------- Poprzedni post napisano o 03:16 ---------- Cytat:
Nie napisałaś, co z resztą gości - czy inni też już widzieli jej sukienkę, ale ja nie chciałabym w niej wystąpić nawet, gdyby widziały tylko te dwie. Moja kuzynka odkupiła sukienkę po kuzynce jej męża, ale dokupiła i naszyła na górę jakiś tiul z perełkami. Wyglądało, jakby ta sukienka była taka od początku, ale sądząc po tym, co wybrałaś, to masz trochę inny gust i takie dodatki odpadają, a poza tym nie widziałam sukienki koleżanki, więc nie wiem, na ile mogłabyś zmienić jej wygląd. Może warto sfotografować sukienkę koleżanki i poprosić o radę na forach ślubnych? Jest ich trochę na wizażu. Dodam, że ta wybrana przez Ciebie bardzo mi się podoba. ![]() Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-03-13 o 02:48 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Widzę że ja dzisiaj pierwsza się witam
![]() Ptaszki za oknem śpiewają ![]() Ale chyba coś zjem i idę jeszcze przyciąć komara n trochę. nicki86 to ja Ci bardzo gratuluję ![]() Dzisiaj kończymy 25, zaczynamy 26 tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Zakorzenienie
|
hej
![]() nie wyspałam sie, nad ranem czułam leząc jeszze jak mi sie w głowie kręci ![]() ![]() ![]() cała noc snily mi sie koty. W senniku to nie jest miły znak. pasowało by do mojej sytuacji obecnej ![]() Jej ciekawe czy sie okaze ze szyjka ie skraca czy nie........ 3majcie kciuki by bylo dobrze bo nie wytrzymam ciaglego siedzenia w domu..... aaaaaa z Tz dalej jak było. On stara sie wlazic mi w dupe. A ja niechce od niego pomocy zadnej. W niedziele byla ostra wymiana slow, m.in wypomnial mi kilka rzczy które dla mnie robi i niby lubi mi pomagac ale swoje powiedział. Wiec niech sie w dupe pocałuje. Nie odzywam sie do niego ![]() ![]() Cytat:
![]()
Ćwiczę ![]() Zapuszczam naturalki! ![]() Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-03-13 o 05:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż chrzestnymi mojego męża są jego wujek i ciocia, przy czym się rozwiedli i mąż nie widział ich od 15 lat ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No oby było tak jak mówisz ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#285 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet teraz czasami jak Niunia delikatnie sie rusza to mam takie uczucie ![]() Cytat:
ja też nie lubie jak mnie ktoś dotyka nawet moja mama a ostatnio jak byłam u Tż to przyszla tesciowa mi tak zrobila ale dziwne uczucie ;/ ja lubue tylko jak Tż dotyka ; a super że będziesz miała Córunie GRATULACJE !!!!! ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Wtajemniczenie
|
A ja Wam nie opowiadałam o mojej koleżance. . .
Więc w niedziele byliśmy u znajomych-mają miesięczną córeczkę. I wiecie,że rodziła ją DWA razy!! Bo w 36 t.c. dostała skurczy,pojechała na porodówke. Tam miała rozwarcie na 5 cm i od razu dali jej zastrzyk czy kroplówkę,żeby małej się płucka szybciej rozwinęły. Dali jej też kroplówkę,żeby wszystko się szybciej potoczyło. Skakała na piłkach,leżała w wannie a tu po 6 godzinach ona przestaje czuć ból . Krzyczy do położnej,że coś jest nie tak . Bo ona nie ma skurczy. To podłączyli ją pod KTG a tam wyszło,że skurcze ustały ![]() ![]() Ale powiedziała,że tego co przeżyła wcześniej nikomu nie życzy.
#287 | |
Zakorzenienie
|
Tak właśnie Już czekam. jestem pierwsza
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#288 | |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Dziś też jakaś parszywa pogoda na szczęście humor mam dobry ![]() Dziś wizyta u ginki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
ooo jaaaaaa!! To historie w których mamy rodziły wiele godzin przy tym wymiękają ![]() "córciu rodziłam cię 2 razy" ![]()
![]() |
#289 | ||||
Raczkowanie
|
Wiem, że to śmiesznie brzmi
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#290 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz to i nawet ta moja koleżanka się z tego śmieje ,ale mówi że jak skurcze ustały to była wściekła,bo tyle męczarni,nastawiła się psychicznie na wszystko a tu taki psikus ![]() ![]()
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Ale mi nie dobrze. a usta mam Tak popękane że masakra. cała dolna Warga Mnie Boli
![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Mam tunike obcisla i jestem rozpięta i tak fajnie mi się brzuch rusza ![]() ![]() ![]()
#293 |
Zakorzenienie
|
![]() Nicki ![]() ![]() ja ostatnio w ogóle nie mogę tu zajrzeć ![]() Chciałam się tylko pochwalić że oficjalnie czuję ruchy ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez dottta Czas edycji: 2012-03-13 o 08:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
Nicki86 GRATULUJĘ córci
![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- PRINCE, nel_a trzymam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pozniej codziennie bym sie denerwowala ze znow sie zacznie wogole jak juz bede w 8 miesiacu to codziennie bede myslala o porodzie i sie stresowala ze moze tej nocy sie zacznie juz widze ta moja panike ![]() a nie wyobrazam sobie jak sie zacznie !!!!!! Cytat:
straszyc tylko potrafia a nic nie zrobia Cytat:
![]() moja dzidzia czasami jest taka rozbrykana że ziągle się rusza np wczoraj
![]() |
#296 |
Rozeznanie
|
Nicki, gratulacje!
Karmeelek, nie przejmowałabym się tym, że dwie osoby już sukienkę widziały na kimś innym, zawsze pozostaje kwestia dodatków, innej urody i innego męża u boku ![]() Btw, bo kiedyś tam dyskutowałyśmy o łożyskach. Ja mam na ścianie tylnej, w 13. tygodniu było przodujące brzeżnie. Mimo że na ścianie tylnej słabiej się podnosi z czasem, to teraz na badaniach wyszło, że jest w porządku, na bezpiecznej wysokości i w dobrej odległości od szyjki. Więc nie smucić się, jeśli którejś wychodzi, że jest nisko położone, to naprawdę bardzo się zmienia z czasem. |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
heeej .
wstaam z paskudnym humorem wczoraj milam koszmarny dzien w pracy, wiec dzis od samego rana o tym myse, nie mam ochoty isc do pracy po prostu rzygam tym miejscem! Czuje sie zmeczona. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja już po owsiance ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#299 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też brałam luteinę a potem Duphaston (teraz już coraz mniejszą dawkę) nospę tylko przy bólu. Jogurty jadłam, ale zwykłe owocowe. Dziś będę miała tą Activie i siemię, zobaczymy ![]() Cytat:
![]() kciuki za wizytę ![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki za dziewuszkę ![]() Cytat:
![]() Ja nadal czekam ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- myślę, że już nie długo się doczekasz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.