|
|
#271 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Miłej nocy
|
|
|
|
|
#273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jeszcze raz dziękuję dziewczyny myślałam że będę się wybijać spośród tego różu na pierwszej stronie ale jednak nie
Edytowane przez nicki86 Czas edycji: 2012-03-12 o 23:02 |
|
|
|
|
#274 |
|
Zadomowienie
|
Ja też już uciekam spać. Oczka się kleją, a jutro rano wyprawa na studia mnie czeka. Dobranoc mamuśki!
|
|
|
|
#275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nicki super wieści kolejny raz test z sody się sprawdził
|
|
|
|
|
#276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobranoc |
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
nicki86, to gratulacje!
Super, że dziewczynka
|
|
|
|
#278 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Mój mąż własnie wypytuje się mnie skąd wiem że zaczyna się poród. Bo usłyszał gdzieś, że nie zawsze odchodza wody. SZOK! Lecę spać. Dobrej nocki. |
||
|
|
|
#279 |
|
Zadomowienie
|
nicki86 - gratulacje! Super, że poznałaś płeć i że wszystko dobrze
|
|
|
|
#281 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Agunia - poukładaj sobie wszystko i wracaj
Nadalka - bardzo ładne bluzeczki Katharina - na początku też myslałam, ze to jelita, a to jednak była moja kruszynka Ajka - to będzie trudne, ale musisz przyzwyczaić bliskich, że telefon jest DLA CIEBIE. Ewentualnie ustalić jakiś system informowania o czymś wymagającm interwencji... o ile nie będą go nadużywać. Na razie rodzinka pewnie tęskni za ukochaną córeczką, więc postaraj mamę zrozmieć, ale nie pozwól się kontrolować. Asia - nie martw się, na szczęście masz się dokąd przeprowadzić, a relacje na odlegóść powinny być lepsze. Pumas - nie zabijemy Cię za pracę, ale za 2-3 dni pewnie będziesz chciała to zrobić sama. Przedtem były dwie opcje: 50g-1h albo 75g - 2h. 6.03 dostałam skierowanie na badanie glukozy z komentarzem, że teraz chcą po 2 godzinach, więc to pewnie faktycznie nowe wytyczne. Tyle do poprzedniego wątku. Nowy będę czytać rano. Po wizycie u endo zmusiłam się do "spaceru" po sklepach, czyli również po centrum i po osiedlu. Łącznie z dojazdem do przychodni spędziłam poza domem 6 godzin, a po powrocie zamiast zjeść, to się położyłam, żeby krzyż przestał boleć i zasnęłam na jakieś 4 godziny. Moje wyniki to TSH=0,492 i fT4= 13,65, czyli oba w normie. Pytał o samopoczucie - powiedziałam, że jestem słaba, wróciły mdłości i mam niskie ciśnienie, ale jest zdecydowanie lepiej, niż było przed zamianą z E75 na E100. Nie mówiłam, że znów mam suchą skórę. Wiem, że to mogą być zarówno objawy ciążowe, jak i tarczycowe, ale endo-gin wie o tym lepiej, niż ja, więc raczej bazował na wynikach, ugniataniu tarczycy i mojej wadze. Znów usłyszałam, że jak na moją budowę i wagę Euthyrox 100 to duża dawka i... dostałam receptę na 100 i 125, bo od teraz w weekendy mam brać 125. Upewniłam się, czy mam zwiększać mimo tak niskiego TSH - tak, bo w ciąży TSH może być niskie, a fT4 też jest niskie. Następna wizyta za 6 tygodni. ---------- Dopisano o 02:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Takie zjazdy w sklepach ma coraz więcej z nas. ![]() Tylko jak za dłgo opieram się na łokciu, albo trzymam telefon. Bez logicznego uzasadnienia nie. Częściej mam problem z nogami, ale to nie drętwienie i miałam go już przed ciążą. Irmusia - jak już nadrobisz wątek, to będziesz wiedziała, że płaczliwych tu ostatnio jest więcej. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Najlepsze są chyba jogurty naturalne i polecana przez Paulę Activia. Sama męczyłam się dwa razy przez kilka dni (na przełomie pierwszego i drugiego trymestru), a teraz nawet żelazo nie szkodzi aż tak bardzo. Tylko nie biorę już luteiny, a środki rozkurczowe wyłącznie w razie bólu. Zdaję sobie sprawę, że Scopolan niweluje skurcze wszystkich mięśni gładkich, a nie tylko tych, które mnie w danym momencie interesują. Zresztą zdarzało mi się go brać na bóle jelit i pomagał.---------- Dopisano o 03:16 ---------- Poprzedni post napisano o 02:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 03:29 ---------- Poprzedni post napisano o 03:16 ---------- Cytat:
Nie napisałaś, co z resztą gości - czy inni też już widzieli jej sukienkę, ale ja nie chciałabym w niej wystąpić nawet, gdyby widziały tylko te dwie. Moja kuzynka odkupiła sukienkę po kuzynce jej męża, ale dokupiła i naszyła na górę jakiś tiul z perełkami. Wyglądało, jakby ta sukienka była taka od początku, ale sądząc po tym, co wybrałaś, to masz trochę inny gust i takie dodatki odpadają, a poza tym nie widziałam sukienki koleżanki, więc nie wiem, na ile mogłabyś zmienić jej wygląd. Może warto sfotografować sukienkę koleżanki i poprosić o radę na forach ślubnych? Jest ich trochę na wizażu. Dodam, że ta wybrana przez Ciebie bardzo mi się podoba. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-03-13 o 03:48 |
||||||||||
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę że ja dzisiaj pierwsza się witam
![]() Ptaszki za oknem śpiewają ![]() Ale chyba coś zjem i idę jeszcze przyciąć komara n trochę. nicki86 to ja Ci bardzo gratuluję w Giżycku robiłaś te 3D?Dzisiaj kończymy 25, zaczynamy 26 tydzień
|
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
nie wyspałam sie, nad ranem czułam leząc jeszze jak mi sie w głowie kręci wiec po jakiejs pol godz zmierzyłam cisnienie i bylo 92/46 w ogóle w nocy jak wstaje siku to musze posiedzeci zanim wstane bo mam takiego kręcioła ze masakra. Ale pewnie u lekarza bed emiala cisnienie ok, bo wlasnie dokanczam pic kawe. Chociaz mi nie smakuje ale nie chcialam isc sama z tak niskim cisnieniem![]() cała noc snily mi sie koty. W senniku to nie jest miły znak. pasowało by do mojej sytuacji obecnej ![]() Jej ciekawe czy sie okaze ze szyjka ie skraca czy nie........ 3majcie kciuki by bylo dobrze bo nie wytrzymam ciaglego siedzenia w domu..... aaaaaa z Tz dalej jak było. On stara sie wlazic mi w dupe. A ja niechce od niego pomocy zadnej. W niedziele byla ostra wymiana slow, m.in wypomnial mi kilka rzczy które dla mnie robi i niby lubi mi pomagac ale swoje powiedział. Wiec niech sie w dupe pocałuje. Nie odzywam sie do niego i w ogóle mam wrazenie ze nie bedzie długo jak dawniej........ ale to juz inna bajka. Szkoda tylko ze moja córcia musi czuc te moje smuty. Ale cóż, są sytuacje których nie omine i nie potrafie od tak sie smiac.....Cytat:
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-03-13 o 06:44 |
|
|
|
|
#284 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż chrzestnymi mojego męża są jego wujek i ciocia, przy czym się rozwiedli i mąż nie widział ich od 15 lat . Na ślub też nie przyjechali - a mają 60 km . Chociaż chrzestny zapowiadał , że będzie itd ,ale dzień przed ślubem zadzwonił do teściowej i powiedział żę go nie będzie. Nawet życzeń nie usłyszeliśmy.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No oby było tak jak mówisz ![]() Cytat:
|
|
#285 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet teraz czasami jak Niunia delikatnie sie rusza to mam takie uczucie ![]() Cytat:
ja też nie lubie jak mnie ktoś dotyka nawet moja mama a ostatnio jak byłam u Tż to przyszla tesciowa mi tak zrobila ale dziwne uczucie ;/ ja lubue tylko jak Tż dotyka ; a super że będziesz miała Córunie GRATULACJE !!!!!
|
|
#286 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja Wam nie opowiadałam o mojej koleżance. . .
Więc w niedziele byliśmy u znajomych-mają miesięczną córeczkę. I wiecie,że rodziła ją DWA razy!! Bo w 36 t.c. dostała skurczy,pojechała na porodówke. Tam miała rozwarcie na 5 cm i od razu dali jej zastrzyk czy kroplówkę,żeby małej się płucka szybciej rozwinęły. Dali jej też kroplówkę,żeby wszystko się szybciej potoczyło. Skakała na piłkach,leżała w wannie a tu po 6 godzinach ona przestaje czuć ból . Krzyczy do położnej,że coś jest nie tak . Bo ona nie ma skurczy. To podłączyli ją pod KTG a tam wyszło,że skurcze ustały . Położna sprawdziła rozwarcie a ono na 3 cm . To szybko wołali lekarza, i zaczęli dawać jej zastrzyki żeby szyjka się zamknęła całkowicie itd. Po 7 godzinach była już na normalnej sali,na drugi dzień wyszła ze szpitala. Po 1,5 tygodnia znowu dostała skurczy . Zadzwoniła do szpitala,kazali jej przyjechać, a poród trwał tylko godzinke . Ale powiedziała,że tego co przeżyła wcześniej nikomu nie życzy.
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak właśnie Już czekam. jestem pierwsza
ale se poczekam jeszcze bo od 9 połozna a od 10Gin ![]() Cytat:
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Dziś też jakaś parszywa pogoda na szczęście humor mam dobry ![]() Dziś wizyta u ginki ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
ooo jaaaaaa!! To historie w których mamy rodziły wiele godzin przy tym wymiękają ![]() "córciu rodziłam cię 2 razy"
|
|
#289 | ||||
|
Raczkowanie
|
Wiem, że to śmiesznie brzmi
Ale najważniejsze, że pomaga ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#290 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#291 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.Teraz to i nawet ta moja koleżanka się z tego śmieje ,ale mówi że jak skurcze ustały to była wściekła,bo tyle męczarni,nastawiła się psychicznie na wszystko a tu taki psikus . No i dodatkowo powiedzieli jej ,że mała jest ułożona główką w dół ,i zeszła troche do kanału rodnego i grozi jej wodogłowie . Ale cesarki nie chcieli jej zrobić.
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi nie dobrze. a usta mam Tak popękane że masakra. cała dolna Warga Mnie Boli
![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Mam tunike obcisla i jestem rozpięta i tak fajnie mi się brzuch rusza dzidzi kopie
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Nicki gratuluję ![]() ja ostatnio w ogóle nie mogę tu zajrzeć ![]() Chciałam się tylko pochwalić że oficjalnie czuję ruchy a wczoraj tak mnie kopało że aż skóra się dźwigała i się pomylić z niczym nie dało tylko kot mój sie denerwował bo leżał na kolankach i dupkę miał przy brzuchu i przy każdym kopniaku podskakiwał Edytowane przez dottta Czas edycji: 2012-03-13 o 09:18 |
|
|
|
#294 |
|
Raczkowanie
|
Nicki86 GRATULUJĘ córci
---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- PRINCE, nel_a trzymam ![]() ![]() : kciuki: za wasze dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
#295 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pozniej codziennie bym sie denerwowala ze znow sie zacznie wogole jak juz bede w 8 miesiacu to codziennie bede myslala o porodzie i sie stresowala ze moze tej nocy sie zacznie juz widze ta moja panike ![]() a nie wyobrazam sobie jak sie zacznie !!!!!! Cytat:
straszyc tylko potrafia a nic nie zrobia Cytat:
![]() moja dzidzia czasami jest taka rozbrykana że ziągle się rusza np wczoraj
|
|
#296 |
|
Rozeznanie
|
Nicki, gratulacje!
Karmeelek, nie przejmowałabym się tym, że dwie osoby już sukienkę widziały na kimś innym, zawsze pozostaje kwestia dodatków, innej urody i innego męża u boku To raczej problem tego, na ile Ci się ona podoba i czy sama byś sobie taką kupiła.Btw, bo kiedyś tam dyskutowałyśmy o łożyskach. Ja mam na ścianie tylnej, w 13. tygodniu było przodujące brzeżnie. Mimo że na ścianie tylnej słabiej się podnosi z czasem, to teraz na badaniach wyszło, że jest w porządku, na bezpiecznej wysokości i w dobrej odległości od szyjki. Więc nie smucić się, jeśli którejś wychodzi, że jest nisko położone, to naprawdę bardzo się zmienia z czasem. |
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
heeej .
wstaam z paskudnym humorem wczoraj milam koszmarny dzien w pracy, wiec dzis od samego rana o tym myse, nie mam ochoty isc do pracy po prostu rzygam tym miejscem! Czuje sie zmeczona. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
#298 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
czekam cierpliwie na więcej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
chyba bym zwariowała ![]() Cytat:
![]() A ja już po owsiance dzisiaj była z truskawkami i chyba wrócę do łóżeczka do TŻ
|
||||||
|
|
|
#299 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też brałam luteinę a potem Duphaston (teraz już coraz mniejszą dawkę) nospę tylko przy bólu. Jogurty jadłam, ale zwykłe owocowe. Dziś będę miała tą Activie i siemię, zobaczymy ![]() Cytat:
kciuki za wizytę ![]() Cytat:
, dobrze, że się szczęśliwie skończyła i nie było powikłań![]() Trzymam kciuki za dziewuszkę ![]() Cytat:
![]() Ja nadal czekam
|
|||||
|
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- myślę, że już nie długo się doczekasz bo nasze terminy z om są podobne
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:19.

Jeśli chodzi o sukienki to pojadę je zobaczyć dopiero w czwartek i wtedy ogólnie przeznaczę sobie ten dzień na łażenie o sklepach i lumpkach 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Boję się nie tyle wypicia tego czegoś (ponoć nie jest takie złe, dają do wyboru różne smaki - jagodowy, truskawkowy itp), ile tej wyprawy i potem siedzenia na czczo (przed testem nie wolno mi się napić nawet kawy, a takiej sytuacji (brak porannej kawuni) to ja nie pamiętam od jakichś 15 lat albo i lepiej. Głupie, ale to dla mnie na razie najbardziej przerażający aspekt badania 

wiec po jakiejs pol godz zmierzyłam cisnienie i bylo 92/46
ale to juz inna bajka. Szkoda tylko ze moja córcia musi czuc te moje smuty. Ale cóż, są sytuacje których nie omine i nie potrafie od tak sie smiac.....
i chyba wrócę do łóżeczka do TŻ