Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-20, 18:44   #271
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Oliwka śliczne imię bardzoo mi się podoba
zapraszamy do udzielania się.. każdy się wbije tylko nie wolno się zrażać jak się raz nie otrzyma odpowiedzi na posta

ehhh a ja w domku byłam widzisz ... w południe to się po osiedlu nie szlajam dopiero z wieczora wychodzę bo mi za gorąco jest ...
właśnie też się nad tym zastanawiam ile w gondoli się jeździ ... jak dużą masz gondole?
Wiesz co nie mierzyłam gondoli jeszcze a w opisie nie pisze nic prócz wagi mój spi przed nocką to jak wstanie to zmierze
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 18:45   #272
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
To ja się pochwale pierwszym zakupem dla dzidzi

pooh

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 18:50   #273
aga_ton
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

cześć dziewczyny

dopiero teraz się melduję, bo pół dnia na allegro siedziałam. wreszcie się zebrałam w sumie zamówiłam u dwóch sprzedawców, jeden to rodzyneczki z polecenie lidki a drugiego polecała Colds. buziaki dla Was dziewczyny bo sama bym się nie zdecydowała

lidka, też mogłam tylko 20 rzeczy dodać do koszyka, a szkoda

zakupy spore, bo ponad 600 zł wyszło i to na same pierdółki
smoczki, butelki, pieluchy, wanienka, śliniaki i inne duperele...
jak paczki przyjdą to się pochwalę

niby dużo tego zamówiłam ale nadal brakuje łóżeczka, przewijakia, wózka, mebli czyli samych najdroższych sprzętów a do września coraz bliżej...
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 18:52   #274
coventry
Raczkowanie

widzę, że coraz więcej mamuś już zaopatruje się w wózeczki, ja szukam czegoś w miarę lekkiego i rozpatruję takie typy, co o nich sądzicie???
http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=4273
http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=2094
http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1278
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 18:52   #275
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
tak, na szczęście wszystko w porządku, tylko od tego ciepła i ciągłego chodzenia na uczelni puchną mi nogi tak więc nie mogę się doczekać czwartkowego wyjazdu do Miśka, bo u niego o dziwo zawsze mi opuchlizna schodzi

ja też jeszcze nie mam prawie nic, może poza górą ubrań, które będę mieć po siostrzenicy
mi tez nogi już spuchły chyba z 4 razy ale nie jest źle .. myślę że najgorsze przed nami

ehh nie zazdroszczę takich rozjazdów ....

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Konczita: Gondola wielka-super.
Wymiar gondoli :
80x35 cm

właśnie a ten jumper ma 75x35 wrrryyyy

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Wiesz co nie mierzyłam gondoli jeszcze a w opisie nie pisze nic prócz wagi mój spi przed nocką to jak wstanie to zmierze

zmierz i mi powiesz
o słomiana wdówka na noc bydzie
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 18:53   #276
Iwoncia81
Zakorzenienie

Konczi zmierzyłam tą gondole.
Ma dł. 80cm, szer. 35cm
Stary 2012-05-20, 18:56   #277
coventry
Raczkowanie

konczita kiedys widziałam własnie takie spiworki w lidlu i czatuję na nie, wtedy nie wiedziałam że taka rzecz bardzo się przyda

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-20, 19:00   #278
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Konczi zmierzyłam tą gondole.
Ma dł. 80cm, szer. 35cm
dzięki Iwcia ...

Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość
konczita kiedys widziałam własnie takie spiworki w lidlu i czatuję na nie, wtedy nie wiedziałam że taka rzecz bardzo się przyda

a więc może lidlowski jest mi się podoba muszę jeszcze grubszy upolować
Stary 2012-05-20, 19:03   #279
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
śliczne właśnie mysle nad takimi bodami rozpinanymi chociaz w rozmiaze 56 zeby nie meczyc malenstwa wkładaniem ich przez głowe...
Stary 2012-05-20, 19:08   #280
marta1986222
Zakorzenienie

Ja mam w głowie taki mętlik z tymi wózkami że już sama nie wiem jaki kupić ale jeszcze trochę czasu jest także liczę że pomożecie.

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

A wogóle za tydzień dzień matki w tym roku pierwszy raz będę obchodzić z dzidzią w brzuszku

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 19:09   #281
aga_ton
Wtajemniczenie

alfabia, tamlin, konczita, śliczne brzuszki i coraz większe

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość

A tak w ogóle to dzisiaj zaczynamy 23 tydzień a tym samym 6 miesiąc
gratuluję

Cytat:

super brzusio i popraw się kochana no koniecznie ....!

chciałam Wam opisać dzisiejsze skorzystanie me z kasy z pierwszeństwem
byliśmy na zakupach z samego rana aby mi upał nie doskwierał .. sklep od 10 więc tak pojechaliśmy (real) zrobiliśmy zakupy i mąż ciśnie do kasy z pierwszeństwem dla kobiet w ciąży, pyta się kierownika kas czy można skorzystać .. babeczka podeszła do kasjerki i pani nas prosi na co ludzie oburzenie wielkie ... znaczy się jedna taka kobita około 35lat myślała, że wyjdzie z siebie bo ona stała w kolejce na co sprzedawca jej mówi że to kasa z pierwszeństwem i jeżeli jej to nie odpowiada to może podejść do innej ... pani nas skasowała, podziękowaliśmy i poszliśmy ... byłam w szoku bo panowie nie komentowali, tylko tyle że nie zauważyli że to taka kasa, starsze panie także tłumaczyły że kobieta w ciąży ma pierwszeństwo a ta jedna pinda z mordą przez całe kasowanie naszych produktów ... po czym skończyła się rolka i pani musiała czekać aż kasjerka ją wymieni

idę szybciutko dalej Was nadrobić :brzyda l:

Cytat:

oj niepotrzebnie się zawstydziłaś ... zresztą kasjerka dziwna jak dla mnie ... ja bym pewnie też się nie odezwała ale sam fakt że po pracy byłaś i zmęczona to gościu mógł poczekać ...

mąż mój jej powiedział, że zawsze może zajść w ciąże i będzie mogła korzystać z tej kasy do woli - wredne to było wiem
bardzo dobrze powiedział jej Twój tż należało się wrednemu babsztylowi:p ala:

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Dzień Doberek w ten piękny słoneczny dzień.

Szkoda tylko że tż w pracy i znów cały dzień sama będę

Zaraz zjem obiadzik i może przejdę się na spacer bo nie ma co robić.

Przeglądnęłam ofertę tej Rodzyneczki na allegro i wieczorkiem kliknę trochę rzeczy.

Tamlin słodki brzusio.

Alfabia oj Zosia sobie dużo miejsca stroi w brzuszku.

Ja wczoraj na wieczór wypiłam koktajl z truskawek i Zuzia tak kopała że małz był w szoku ale jak się wzruszył.
dziewczyny, a skąd Wy truskawki macie? za mną już od tygodnia chodzi ciasto z truskawkami a tu jak na złość nigdzie ich nie ma. nawet biedronka zawiodła

Cytat:
Hejooo
Witam sie dopiero teraz bo mam troche spokoju
Nadrobiłam Was już też i powiem że macie cudne brzuszki - jest już czym sie chwalić na dworze
Gratuluje rozpoczętych tygodni
A dopiero sie dwie kreski na teście widziało

Konczi, też byłam dzisiaj w realu tam u Ciebie, z tym że około 12 Oczywiście teściów my odwiedzili i cały czas gadka o autach nie ma tam innych tematów już...
Zła byłam bo se bluzki za 50zł nie kupiłam
Ja chyba do samego porodu bede chodzić w tych co chodze bo nie są za małe a te co wypatruje w sklepie to coś za drogie

No a jutro mam badania siuśków z rańca, a o 16 odbiór wyników i heja na wizyte podglądnąć bobasa w końcu
Miało być 31 ale bedzie jutro
w takim razie zaciskam kciuki zaczynam już dziś co bym jutro nie zapomniała

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34231593]a tam widze jakieś tatoo na brzusiu?

super,gratulacje:ju pi:

wszedzie sie znajda takie mędy.na szczescie coraz mniej sie już tym denerwuje

chwale sie co dzis zakupiłam[/QUOTE]

śliczne bodziaki

Cytat:

te też piękne

a odnośnie wanienki to zamówiłam jednak bez stelaża, zawsze mogę go dokupić a póki co na ławie będę stawiała.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 19:11   #282
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

dopiero teraz się melduję, bo pół dnia na allegro siedziałam. wreszcie się zebrałam w sumie zamówiłam u dwóch sprzedawców, jeden to rodzyneczki z polecenie lidki a drugiego polecała Colds. buziaki dla Was dziewczyny bo sama bym się nie zdecydowała

lidka, też mogłam tylko 20 rzeczy dodać do koszyka, a szkoda

zakupy spore, bo ponad 600 zł wyszło i to na same pierdółki
smoczki, butelki, pieluchy, wanienka, śliniaki i inne duperele...
jak paczki przyjdą to się pochwalę

niby dużo tego zamówiłam ale nadal brakuje łóżeczka, przewijakia, wózka, mebli czyli samych najdroższych sprzętów a do września coraz bliżej...
Ja chyba jeszcze raz będę musiała zamówienie u nich złożyć, bo nad kilkoma rzeczami się zastanawiam, no ale to poczekam już do czerwca, może wtedy już skończymy remont mieszkania do takiego stanu, że będę miała meble we wszystkich pokojach a nie tylko w sypialni i przejrzę rzeczy od mamy po siostrzyczce i wtedy będę wiedziała, czy dużo z ubrań muszę dokupić, chociaż podejrzewam, że pewnie nic, bo ja dla siostry jak kupowałam, to starałam się uniwersalne brać ciuszki, no i pamiętam, że mama miała takie ręczniki z kapturem i inne przydatne rzeczy, więc te zakupy też mi odpadną, podobnie jak wózek i łóżeczko, które już mam nawet w domu tylko złożone w kącie leżą na razie

A jeszcze przyszło mi do głowy, że fajna by była taka strona, która zbiera promocje w różnych sklepach artykułów dla dzieci typu ubranka, pampersy, mleka - taka porównywarka no a może już gdzieś widziałyście takie coś to podpowiedzcie, linka się wrzuci na pierwszą stronę, bo to bardzo przydatne by było
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 19:12   #283
coventry
Raczkowanie

a tak a propos lidla to od czwartku fajne promocje, własnie ogladam oferte, wiem ze te ich pieluchy tetrowe sa dobrej jakosci i bede czaic na termometr bo m dobre opinie a cena lux
Stary 2012-05-20, 19:14   #284
marta1986222
Zakorzenienie

Aga ja kupowałam truskawki na targu,pełno ich było z tego co kobietka mówiła to są hiszpańkie ale bardzo dobre.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 19:16   #285
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Ja mam w głowie taki mętlik z tymi wózkami że już sama nie wiem jaki kupić ale jeszcze trochę czasu jest także liczę że pomożecie.
A wogóle za tydzień dzień matki w tym roku pierwszy raz będę obchodzić z dzidzią w brzuszku
ehh ja już sama nie wiem ale to zima będzie więc raczej większe gondole trzeba okupować ... ta moja jednak chyba za mała jest
heh no widzisz chyba każda z nas podobnie obchodzić dzień mamci będzie z brzuszkiem pięknym swym

Cytat:

bardzo dobrze powiedział jej Twój tż należało się wrednemu babsztylowi:p ala:

dziewczyny, a skąd Wy truskawki macie? za mną już od tygodnia chodzi ciasto z truskawkami a tu jak na złość nigdzie ich nie ma. nawet biedronka zawiodła

a odnośnie wanienki to zamówiłam jednak bez stelaża, zawsze mogę go dokupić a póki co na ławie będę stawiała.

dziękuję bardzo
a truskawki mamy za to dzisiaj ciacho rabarbarowe było
też chyba bez stelaża zakupię wanienkę ...
Stary 2012-05-20, 19:18   #286
coventry
Raczkowanie

stronka z promocjami juz
http://www.promobaby.pl/kategoria-odziez.html
Stary 2012-05-20, 19:23   #287
lidka0308
Zadomowienie

Iwoncia, a ty się w końcu przestań stresować tymi wizytami, bo zawsze dobre wieści przynosisz, więc po co te stresy?

Ja zawsze idę do gina z mega pozytywnym nastawieniem, że wszystko jest super i lekarz aż mnie pochwalił, że takich pacjentek to mało ma niestety a dla dobrego przebiegu ciąży pozytywne myślenie jest bardzo ważne, więc kochana proszę mi tu z uśmiechem na twarzy oczekiwać usg, bo jak nie to klaps na pupę będzie

Też mam wielką nadzieję, że się dowiem, że to syn, bo ja cały czas tak o moim maluszku myślę, że to on. Nie wiem dlaczego, ale po prostu tak czuję na maksa, więc się bardzo zdziwię, jeśli będzie dziewczynka jednak, ale tak naprawdę wszystko mi jedno, obyśmy szczęśliwie do końca dotrwali i urodzili się zdrowo. Obym jutro się dowiedziała, czy moje przeczucie się sprawdziło

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
OOO jak szybko odpowiedź. Wielkie dzięki kochana
Stary 2012-05-20, 19:23   #288
LadyBeatta
Zadomowienie

hejka ja dzis bylam godzinke w szkole, pojechalismy do rodzicow tza i tak zeszlo niedawno dopiero wrocilismy
Stary 2012-05-20, 19:28   #289
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Ja zawsze idę do gina z mega pozytywnym nastawieniem, że wszystko jest super i lekarz aż mnie pochwalił, że takich pacjentek to mało ma niestety a dla dobrego przebiegu ciąży pozytywne myślenie jest bardzo ważne, więc kochana proszę mi tu z uśmiechem na twarzy oczekiwać usg, bo jak nie to klaps na pupę będzie

Też mam wielką nadzieję, że się dowiem, że to syn, bo ja cały czas tak o moim maluszku myślę, że to on. Nie wiem dlaczego, ale po prostu tak czuję na maksa, więc się bardzo zdziwię, jeśli będzie dziewczynka jednak, ale tak naprawdę wszystko mi jedno, obyśmy szczęśliwie do końca dotrwali i urodzili się zdrowo. Obym jutro się dowiedziała, czy moje przeczucie się sprawdziło

czyli mamy trzymać kciuki za synka tak ?
właśnie moja pannica balety urządza
Stary 2012-05-20, 19:28   #290
Almariel
Zakorzenienie

Cześc
U nas taki piękny dzień, że dopiero niedawno wróciliśmy do domu.
A wczoraj byliśmy na zakupach, kupiłam sobie sukienkę na czerwcowe wesele i byliśmy oglądać wózki i łóżeczka. Trochę czasu nam na tym zeszło i nic się nie rozjaśniło, jak przyjdzie konkretnie wybierac, to będzie cięzko chyba.

Idę nadrabiac.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 19:29   #291
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
widzę, że coraz więcej mamuś już zaopatruje się w wózeczki, ja szukam czegoś w miarę lekkiego i rozpatruję takie typy, co o nich sądzicie???
http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=2094
http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1278

mi sie ten drugi podoba, szczegolnie dlatego, że pisze, że raczka z regulowana wysokością, dla nas to ważne bo tz wysoki. ten pierwszy tez ladny. tylko ja tam nie widze, czy jest adaptor tez w cenie zeby fotelik pryzmocowac do stelaza wozka i potem auta

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 19:39   #292
lidka0308
Zadomowienie

ja na dzisiaj zmykam dziewczynki, trza się udać w kierunku łazienki i ogarnąć ciało swe przed wizytą a że schylać się coraz ciężej to i długo się zejdzie z pozbywaniem owłosienia z kończyn

Witam nową mamusię, my już tu długo razem, ale zawsze miło witamy nowe uczestniczki i tak jak Konczi napisała, nie zrażaj się, jak w ferworze dyskusji przegapimy któregoś twojego posta, tylko pisz wytrwale, a na pewno się wciągniesz

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Konczi wszystko mi jedno tak naprawdę, jaka będzie płeć, ale jak będzie niunia, to będę się musiała przestawić z myśleniem z onego na onąbo do tej pory czuja mam na siusiaka, ale nie tak życzeniowo tylko przeczuciowo

Dobranocka kochane i do jutra!

Na pewno dam znać co u nas po wizycie

Buziole
Stary 2012-05-20, 20:04   #293
Konczita
Zakorzenienie

ja też na dzisiaj się żegnam .. idę po tulić się do męża .. a więc spokojnej nocy

przeczytałam relację mamusi majowej - moniczki i się poryczałam ..
idę .. pa ...

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2012-05-20 o 20:20

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-20, 20:17   #294
kraven
Zakorzenienie

I ja się na dzisiaj żegnam. Do juterka Mamusie

Prosze trzymajcie kciuki za nasze jutrzejsze USG

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 20:36   #295
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki Iwcia ...
Proszem

Cytat:
w takim razie zaciskam kciuki zaczynam już dziś co bym jutro nie zapomniała
dziękuję

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Iwoncia, a ty się w końcu przestań stresować tymi wizytami, bo zawsze dobre wieści przynosisz, więc po co te stresy?

Też mam wielką nadzieję, że się dowiem, że to syn, bo ja cały czas tak o moim maluszku myślę, że to on. Nie wiem dlaczego, ale po prostu tak czuję na maksa, więc się bardzo zdziwię, jeśli będzie dziewczynka jednak, ale tak naprawdę wszystko mi jedno, obyśmy szczęśliwie do końca dotrwali i urodzili się zdrowo. Obym jutro się dowiedziała, czy moje przeczucie się sprawdziło[COLOR="Silver"]
Oj tam, oj tam no niby zawsze wszystko dobrze, ale jak już wchodzi przede mną babka to zaczynam sie stresić żeby to sie te dobre wieści nie skończyły A uśmiech na gębie to mi nie schodzi nigdy w tej poczekalni tylko jakoś tak mi noga skacze że musze jeszcze kolejne minuty poczekać zanim babolec przede mną wyjdzie
A jak już wchodze... eeee tfu, schodze z samolocika i mi gin mówi że super to już jakby mi kto ten usmiech na gębe przykleił i nie schodzi wcale, bo wiem że za minute zobacze na monitorze bobasa No i tym potem gasi sie mój cały stres
A potem któraś z Was napisze (oby juz takich rzeczy nie było u nas słychać) że ją coś boli, kłuje i w ogóle jakieś szpitale to ja już zaś sie u siebie dopatruje i tak jak teraz ide do gina o 1,5 tygodnia wcześniej niż miałam

No to i ja sie żegnam na dzisiaj bo rano musze do labolatorium jechać
Papule
Stary 2012-05-20, 20:48   #296
colds
Zakorzenienie

Cytat:
mąż mój jej powiedział, że zawsze może zajść w ciąże i będzie mogła korzystać z tej kasy do woli - wredne to było wiem
Wredne, ale jakie prawdziwe . Dobrze powiedział babsztylowi

Cytat:
to ja pokaże swój brzuszek w 24tygodniu i śpiworek naszej córci
Śliczny brzusio . A śpiworek słodki

Cytat:
Zła byłam bo se bluzki za 50zł nie kupiłam
Ja chyba do samego porodu bede chodzić w tych co chodze bo nie są za małe a te co wypatruje w sklepie to coś za drogie

No a jutro mam badania siuśków z rańca, a o 16 odbiór wyników i heja na wizyte podglądnąć bobasa w końcu
Miało być 31 ale bedzie jutro
Ja póki się mieszczę w ciuchy z przed ciąży to wybieram takie 'gorsze', w sensie takie, o których zapomniałam, bo coś tam . I ubieram je, bo takich lepsiejszych to mi żal . Jedyne co to jak już w te przestane się mieścić to wtedy kupię jakieś koszulki. A teraz planuję zakupić sukienkę na cieplejsze dni

W takim razie za wizytę Twoją i lidki

Choco - Śliczne body

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że w końcu uda mi się wbić w któryś z wątków, toć to w środę zaczniemy z Oliwką 6 miesiąc
Witamy i zapraszamy do rozmowy

Cytat:
Wózek jest taki jak na zdjęciu plus do tego jest spacerówka i fotelik do auta a adapterem do wpięcia do wózka.
Fajowy . Od razu kuknęłam sobie aby zobaczyć po jakiej cenie stoi nowy.. I coś znaleźć w żadnym internetowym sklepie nie mogę. Wycofali go już ze sprzedaży?

Cytat:
Śliczne

My dzisiaj spędziliśmy czas nad jeziorkiem. Cudnie było . A teraz idę szykować TŻ kolacyjkę i jedziemy w odwiedziny na stację, co by troszkę urozmaicić czas znajomym w pracy
Stary 2012-05-20, 21:17   #297
Dearlie
Zakorzenienie

Wszystkie zakupy piękne!

My dopiero przed chwilą wróciliśmy do domu i padam na twarz Życzę spokojnej nocy i miłego jutrzejszego dnia, bo pewnie zajrzę dopiero jutro wieczorem.

Cytat:
My wstępnie zdecydowaliśmy się na Grandera

Cytat:
Prosze trzymajcie kciuki za nasze jutrzejsze USG
Trzymam mocno!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-20, 21:21   #298
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

W takim razie za wizytę Twoją i lidki
Dziękuje

No teraz to serio ide w poduchy, a mój dzidź coś teraz leniwy albo śpi bo cisza w brzuchu

Kolorowych snów mamusie
Stary 2012-05-20, 21:41   #299
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Prawidłowo,będą się panoszyć takie!Kultury trochę!

Cytat:
choco super body ... też za długim rękawkiem muszę się porozglądać
bardzo super,ja też już tam widziałam w nich Leosiai też takich będę potrzebowała
Dziś dostałam troszkę ciuszków od siostry i już wcale nie jest tak źle

Cytat:
urocze

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Cześc
U nas taki piękny dzień, że dopiero niedawno wróciliśmy do domu.
A wczoraj byliśmy na zakupach, kupiłam sobie sukienkę na czerwcowe wesele i byliśmy oglądać wózki i łóżeczka. Trochę czasu nam na tym zeszło i nic się nie rozjaśniło, jak przyjdzie konkretnie wybierac, to będzie cięzko chyba.

Idę nadrabiac.
Pochwal się tą czerwoną sukienką

Dziewczyny śliczne brzuszki macie!Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty i usg
A mnie bejbik okłada na dobranoc,więc uciekam!Do jutra!
DOBRANOC

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-05-20 o 21:45
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 21:44   #300
katiem
Wtajemniczenie

Cześć mamusie!
My po dniu u teściów z okazji teścia urodzinek. Objadłam się porządnie
Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
i jaka butelke Tomme Tippee kupilas ta dla noworotkow 0+ ? bo wiem ze oni maja tak srednio na co 3 miesiace. to trzeba wymieniac cala butelke czy tylko smoczek sie da ?

pytanie co do tego wiaderka: patrzylam troche o nim wczoraj na necie i calkiem fajne to jest. ale nie ma problemu kapac takiego kilkudniowego bobaska? on taki gietki jest da sie jakos? bo w necie to byly filmiki ale te dzieciaczki to juz takie bobaski byly.
i do ktorego miesiaca da sie kapac w tym malucha?
Nie ma problemu. Pierwszą kąpiel pokazała położna. Podtrzymuje się pod paszkami jedną ręką. I im dziecko starsze to później tylko główkę. Jakoś krótko jak zaczął sam siedzieć - ale stabilnie - przeniosłam go do wanny. Jakoś po 6 miesiącu. W sumie to miało się wrażenie - im starszy, że ma mało miejsca, ale to chyba było moje wrażenie bo kąpiel uwielbiał - chlapanie na całego.

Cytat:
W ciąży można stosować Tantuum Verde płyn do spryskiwania gardła. Mi pomagał.

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Nie martw się. To mój jest nadzwyczaj duży. Na forum wrześniówek parenting.pl jest bardzo duża różnorodność, wielkości, kształtów brzuszków. A kazda ciąża jest prawidłowa. Nie ma reguły więc nie zamartwiaj się.
Ja też mam 26 tydzień i mój malutki

Cytat:
śpiworek kupiłam na all ... chciałam cieniutki by był i się okazał bardzo milusi

ja raczej nie korzystałam z tego ale dzisiaj było dość duszno mimo że wcześnie i koleje więc mąż bez zastanowienia zażądał dla mnie prawa

62/68 ... myślę że na jakiś czas się przyda

nie wiem czy z lidla czy nie bo na all zakupiłam ale jest bardzo fajny

trzymam kciuki za wizytę i badania
a widzisz tak blisko byłaś ... piknie no !
kurcze ja już chyba nic nie kupuję do ubrania mam kilka tunik i w nich biegam ... no cóż jeszcze 3,5 miesiąca to się jakoś obchodzi nie ?

Dziewczyny mam dylemat ... mam możliwość kupna tako ale tako jumper i mam dylemat ... do ilu dzieciaczki są w gondoli ???
Dopóki nie będzie sam siedział - przynajmniej tak być powinno. Dużo rodziców wcześniej sadza maluchy i podpiera np. poduszkami. Ale nie powinno się tak robić.
A z tym siadaniem różnie. Przyjmuje się od 5,6 miesiąca. Ale są też takie które dopiero zaczynają w 8.

Ale są też takie dzieci jak mój, który gondoli nie polubił w ogóle i musiałam kupić chustę i nosić. A później nosidło.

Cytat:

Z targu, albo warzywniaka
U nas już są krajowe. O wiele słodsze.
Ale też cena jest super - "jedyne 18 zł"

Konczi a co do kas z pierwszeństwem to zawsze mnie bawiło jak się zbliżałam do takiej i wszyscy już stojący oczy w sufit, plecami, udają, że nie widzą.
a w tramwaju jak ktoś mi miejsce ustępował to najczęściej jakaś staruszka

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości