![]() |
#271 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Wasze wiersze
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PS. jak konkurs mówiłaś już coś czy przeoczyłam? Wybaczcie, ale jestem strasznie rozkojarzona. Wszytsko przez problemy z mieszkaniem. ![]()
![]() |
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
Malinka_86, w dobrym momencie pytasz
![]() ![]()
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
ImpossibleIsNothing heheh ale trafiłam
![]() ![]()
![]() |
#275 |
Raczkowanie
|
Heh no trafiłaś ; p Póki co nie wiem... co mam na siebie włożyć !! Aaaa ; d to juz temat nie na ten wątek, ale naprawdę nie wiem ; d
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
no co za małego OFFTOPA nam nic nie zrobią
![]() ![]() ![]()
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
Hmm to 'rozstrzygniecie konkursu' odbędzie się w Poznaniu, w sali Śniadeckich Collegium Maius ; d Więc myślę, że stosownie do miejsca raczej elegancko.. ; p Ale też nie chciałabym przesadzać ; d Lekko rozszerzana czarna spódniczka do kolan, biała koszula z kołnierzykiem z krótkim rękawem i na to szary albo czarny gładki sweterek?.... Co o tym sądzisz? Aaaa, zapomniałam. Buty. Najgorzej jest z butami, bo ja na co dzień chodzę tylko i wyłącznie w trampkach ; d Ale raczej nie wypada. Mam takie nieokreślonego bliżej koloru (szaro-brązowo-nie-wiadomo-jakie) oficerki... Będzie ok ? ; d
![]() |
#278 |
Przyczajenie
|
Na pewno tu coś dodam, ale nie dzisiaj x)
![]() Muszę poszukać swoje wiersze w tych wszystkich plikach na moim komputerze xD Mam strrraszny bałagan ![]() ![]() ![]()
![]() |
#279 |
Zadomowienie
|
ImpossibleIsNothing, trzymam kciuki!!! Niech Wizaż będzie z Tobą
![]()
![]() |
#280 |
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() Jestem prawie pewna, że wrócę bez nagrody, ale przynajmniej... jak to mówi kolega.... " na darmowy obiad się załapiemy" ![]()
![]() |
#281 |
Wtajemniczenie
|
ImpossibleIsNothing - niech moc będzie z tobą
![]() Powodzenia ![]() Trzymamy kciuki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
ImpossibleIsNothing a ja tam wierzę
![]() ![]() co do stroju spoko ![]() ![]()
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Wasze wiersze są piękne... Czytając je, zebrałam się na odwagę, dam jeden swój. Mam nadzieję, że nie wyśmiejecie.
*** Niepewna wciąż chwiejna jak liść na wietrze targana ludzką nienawiścią na karuzeli uczuć kręci się nie umie zatrzymać kiedyś spadnie będzie bolało złamane serce zagoi się wreszcie lecz nie zapomni słów gorzkich i spojrzeń tych którzy ją zepchnęli |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
olanna- wklej coś jeszcze, chciałabym zobaczyć coś więcej
![]() chyba poproszę adminów o dopisek przy wątku "TU NIKT NIKOGO NIE WYŚMIEWA, JAK KRYTYKA TO TYLKO KONSTRUKTYWNA" ![]() Asiu - jak wyniki? mów mów mów bo mnie żżera ciekawość ![]()
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
Po długim i bardzo trudnym roku wracam do Was - okrutnie stęskniona !
![]() Nadrobiłam zaległości i znów dzięki Wam nakarmiłam duszę . Jesteście wspaniałe! ![]() Paradoksalnie strata jednego bliskiego człowieka pomogła mi pogodzić się z utratą tego najbliższego , a co z tego wynikło zobaczcie same... Kiedy wiatr wyciska łzy lecz ich nie ronię Wiem że to Ty... Kiedy księżyc rozprasza smętne nastroje Wiem że to Ty... Kiedy z kranu kapie gdy nastawiam wodę Wiem że to Ty... Kiedy czarny kot skręca nim przetnie mi drogę Wiem że to Ty... Kiedy perły spadają na fotel miast na podłogę Wiem że to Ty... Kiedy ktoś mnie woła gdy pod drabiną stoję Wiem że to Ty... Kiedy ciemną nocą niczego się nie boję Wiem już na pewno... Wiem że to Ty - OJCZE - wciąż jesteś ze mną
Życie nie jest lepsze ani gorsze od naszych marzeń , jest po prostu zupełnie inne . /Z.Freud/ Edytowane przez Agusz Ch Czas edycji: 2008-02-15 o 22:52 Powód: poprawka |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
Agusz
![]() i witam ponownie.... ja mam pomysł ale czy coś z niego wyjdzie...
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
Tak, jak mówiłam, bez sukcesów ![]() Długo, niewygodnie, siedzieliśmy stłoczeni w tej sali jak sardynki w puszce i czekaliśmy aż 260 osób odbierze swoje dyplomy (można było szału dostać !) , po czym na koniec wysłuchaliśmy fragmentów prac laureatów i udaliśmy się do domu ![]() Nic mnie specjalnie nie zachwyciło, wiersze laureatki w kategorii poezji nie przemawiały do mnie ( po prostu nie mój styl). Natomiast jeśli chodzi o prozę dużo lepiej. Aplauz publiczności wzbudził szczególnie chłopak, który w przezabawny sposób przedstawił historię...ducha w muszli klozetowej ![]()
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
iiii tam nie znają się
![]() Kurdę sądzę, że poezji nie powinno wogóle poddawać się ocenie. Co osoba to inny odbiór i każdy inaczej by napewno wytypował 1 miejsce. A rozkładać wiersze pod względem budowy itp. to dziwne ![]() ![]()
![]() |
#289 |
Zadomowienie
|
Dziewczyno, masz niewątpliwy talent! Pisz, pisz dla siebie, pisz dla nas - tu, na Wizażu, pisz choćby do szuflady, a kiedyś przyjdzie Twój wielki dzień!
![]() |
#290 |
Raczkowanie
|
Ok... to ja też coś od siebie tutaj zostawię, niedawno napisany...
![]() "Julizachara" Kołysana myśl sedatywną nutą, Zamknęła jej oczy na otaczający ją Aseptyczny świat. Hermetyczna kopuła została rozerwana. Dogłębnie przeanalizowała duszę Zachariasza Jak niewidzialny kat. Zapłonęła, Zaślepiła go, Piękna jak hurysa. Konwencjonalny list wysłała mu, Wybierając się na cmentarz, Gdzie biedak leżał od lat stu. Dokonała manizmu, I zamiast stać się marionetką lubego, Została monumentalną wartością dla niego. Despotyczna kobieta, Niczym morfina, Odurzyła go, jak sofista! Dusza jej pogrążyła się krwawą myślą, Krwawych z dna worka myśli. Wytatuowała Zachariasza w sercu. Miłość, makabryczność i psychodelizm panny Julity, Pozbawiły reinkarnacji duszy Zachariasza. Pogrążeni już do końca świata, jako jedność - Julizachara.
![]() |
#291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Coś mojego *** dobiłam do brzegu. kolejny port otwiera swoje drzwi by przyjąć mnie do siebie jestem u kresu swojej podróży. tyle razy zalewało mą łódkę. fale targały nią i rzucały po bezkresie. by za chwilę błękit oceanu pomógł się jej odnowić. białe żagle już nie ujrzą bezmiaru wody pozostaną złożone aż do następnej podróży do następnego portu. choć wolałabym, zostać tutaj bo port pachnie twoimi ramionami otula ciepłem twojego ciała bo Tyś mym portem, moją przystanią poszukiwanie Twe oceanem były bezkresnym szalonym nieprzewidzianym bo Tyś mym portem- moja przystanią a Ja Twą łódką, Twą nadzieją Mą kotwicą - moje serce Mym podłożem - Ty Czy Ty też wierzysz, że po latach żeglugi wkońcu znajduję się to jedno jedynie miejsce? © 2008 Agnieszka Baczewska Zgodnie z ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz.U. 1994 nr 24 poz. 83) utwory literackie sygnowane moim nazwiskiem umieszczone w tym poście stanowią moją własność i są chronione prawami autorskimi.Zgodnie z regulaminem forum dostępnym tutaj https://wizaz.pl/forum/announcement.php?f=17&a=13 pkt. "8.1. Kopiowanie oraz rozpowszechnianie zdjęć i innych utworów stanowiących własność użytkowniczki Wizaż.pl bez jej pisemnej zgody jest zakazane i stanowi przestępstwo. Osoby łamiące ten zakaz będą bezzwłocznie banowane. W uzasadnionych przypadkach będziemy informować prokuraturę o popełnieniu przestępstwa." [znowu coś mi w tym nie pasuje, tylko nie wiem co. muszę to przerobić przeczytać bo pisała to dosłownie 3 minuty temu. musiałam wylać to co teraz czuję. musiałam wybaczcie
![]() ![]()
![]() ![]() Dziś wygram wszystko albo nic. Ostatnią szansę dał mi los - Metro "Chcę być kopciuszkiem" Edytowane przez malinka_86 Czas edycji: 2008-09-29 o 20:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
Malinko! wiersz cudny ! Myślę ,jedynie , że niepotrzebnie zmieniłaś w ostatnim dwuwierszu narratora z JA na bezosobowego . Hkmg - mi również niezwykle się podoba "Julizachara" Aż ciarki po plecach przechodzą jak się go czyta . ![]() Mam dla Was niepokoje powracającej do pióra : Nie wiem czy potrafię W mojej głowie Tłoczy się bezlitośnie Tyle pominiętych myśli Nieprzebyty haos Nieujętego sensu Bezlogiczne sedno Które próbuję wyłuskać Z dna niezmierzonych uczuć Nie wiem czy wciąż jeszcze Umiem ubrać myśli w słowa Nie wiem czy potrafię Nadać słowom znaczenie Minęło przecież tyle lat...
![]() |
#293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
Malinko nic się nie martw - dobrze jest
![]()
![]() |
#295 |
Zadomowienie
|
nasz sen
dotykasz mnie oddechem, gdy śpisz a ja wiersze piszę na Twoich powiekach; hoduję marzenia na nieświadomym uśmiechu gdy się obudzisz, w niemej rozmowie opowiem Ci jak wygląda tęsknota wcześniej tylko obiecaj, że nie będziemy jaskółkami z lękiem wysokości ryzykuję i dotykam cię rzęsami otwierasz oczy (uciekam)
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
Dziękuję, bardzo mi miło
![]()
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
Słońce! To ty jeszcze nie wiesz , że szkolne konkursy oczekują ociekającego słodkością liryzmu z rymami , przecinkami ,kropkami ,i wszelkimi głupkowatymi regułami
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Lubię pisać, szczególnie, że jest to czasem niezrozumiałe co piszę ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#299 |
Rozeznanie
|
Zanim pozwolę ci wejść Kochanie
Postawię mur obronny przed strzałem twoich oczu Przygotuję poduszkę – trochę wygodniej będzie upadać Kupie kolejne lekarstwo na łzy – tak w razie czego Znajdę starego misia – pewnie kiedyś będzie potrzebny jako substytut twojej bliskości Opowiem wszystkim, że wcale mi nie zależy Zacznę przekonywać samą siebie, że jesteś przecież tym nie-ideałem Potem już pozwolę już rozumowi odejść I i tak stwierdzę, że włamałeś się nieproszony, A ja byłam nieprzygotowana…
![]() |
#300 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.