Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-13, 10:04   #271
Linka25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII

buena ja w kwestii proszków, cen i przecen jestem ciemna masa
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:05   #272
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość

to raczej dziwiek czu uczucie?
to dźwięk jak strzelanie kości, a przy tym akurat ejst uczucie bo mały wtedy cos wypycha, chyba nogę
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:09   #273
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

ja uzywam loveli
A za ile kupiłaś, jeśli można wiedzieć?
Ładnie pachnie ten proszek?
Zamierzam od jutra zacząć prać, co niektóre rzeczy, żeby się ze wszystkim wyrobić. Bo trochę tego jest. A żeby to było tylko pranie i już, ale potem trzeba to poprasować.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
No właśnie mi to jakoś ciężko przychodzi. A nie chciałabym przepłacić.
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Zapisałam się do szkoły rodzenia. Trochę późno, ale zawsze coś 19 czerwca mamy pierwsze spotkanie.
Poza tym strasznie mi się rozciąga skora na brzuchu...rozstępy mam już kosmicznie duże ale się powoli przyzwyczajam...tylko, że strasznie mnie pieką od tego rozciągania. Po oliwce trochę ulgi, ale nie na długo...
A może zwykła oliwa z oliwek da Ci większą ulgę?
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:11   #274
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Ja tak samo najchętniej to bym w ogóle nie patrzyła na ceny i robiła zakupy w jednym sklepie i miała z głowy

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Zamierzam od jutra zacząć prać, co niektóre rzeczy, żeby się ze wszystkim wyrobić. Bo trochę tego jest. A żeby to było tylko pranie i już, ale potem trzeba to poprasować.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

No właśnie mi to jakoś ciężko przychodzi. A nie chciałabym przepłacić.

A może zwykła oliwa z oliwek da Ci większą ulgę?
Taka spożywcza?
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:12   #275
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej hej ale Wy pedzicie 5 stron do nadrabiania od rana
Noc mialam tragiczna mala tak szalala ze nie umialam kompletnie spac :/
Normalnie myslalam ze mi wszystkie narzady wyrwie

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:16   #276
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tak samo najchętniej to bym w ogóle nie patrzyła na ceny i robiła zakupy w jednym sklepie i miała z głowy

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Taka spożywcza?
Nom. Ponoć jest najlepsza do różnego rodzaju zabiegów.
Stary 2012-06-13, 10:16   #277
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak nigdy nie miałam.. a kiedy wizyta?
we wtorek
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Se chciałam zacytować w starym patrze nie da się aaa no tak nowa część - no to się witam w kolejny deszczowy dzień zaczynając 31tc i ide nadrabiać.
Btw jak wy zdołałyście mecz obejrzeć i naskrobać tyle postów Jesteście nie do pobicia
gratki kochana

wrocilam z miasta, kupila pdoklady ginelokoligczne i BIG podpaski

i mnie rwie spojenie a nie byłam daleko musialam wyjsc bo musialam oplaty porobic

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-13, 10:18   #278
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Heja. Ja już po wizycie. Wiem tylko 2 rzeczy. Że przytyłam 300gr i mam 2cm rozwarcia
I jak samopoczucie dzisiaj??? Jak to jest? Lekarz puszcza do domu z takim rozwarciem?? Żadna infekcja nie grozi?
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Hmm... mam termin na 13 lipca i napisałam 13 post. Może to znak, że urodzę w terminie?
Jutro 13 czerwca, ale ten termin odpada.
13 lipca to bardzo dobra data. Urodziny mojego męża
Cytat:
ok, zabawki poskładane karuzelke złozyłam sama, bo bym się nie doczekała
SUper to wszystko wygląda. Phdwao a co to jest? kołyska? Leżaczek? Fisher Price ?? bardzo mi się podoba.
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Depoison, nie masz się czym martwić kochana!!!! Skoro wszystko inne jest prawidłowe, to tylko się cieszyć, że mała została malutką, łatwiej Ci będzie urodzić Moja znajoma urodziła w terminie dziewczynkę 2500 g, teraz kawał baby z niej, ma 2 latka. Po prostu to się zdarza, to niczyja wina, jedne dzieci są mniejsze, inne większe Moja też należy do tych mniejszych i się nie martwię, choć przybiera ostatnio w tempie expresowym, więc i Twoja jeszcze spokojnie dobije do 2800-3000.

Któras z was prosiła o zdjęcie pokoju z białymi meblami, proszę bardzo.
Pokażę wam również, co dzisiaj kupiłam, nie mogłam się oprzeć
No i moje nowe włosy - rozjaśniłam je znacznie.

No niestety wizaż mi w ogóle nie hula dzisiaj, ciągle pojawia się błąd podczas załączania zdjęć, więc może później.
Śliczny pokoik. Pumasku a gdzie będzie kładła przewijak?? Bo tez zamierzem zamówic komodę na którą przewijak się nie zmieści...
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:21   #279
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Nom. Ponoć jest najlepsza do różnego rodzaju zabiegów.
Spróbuję
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
we wtorek

gratki kochana

wrocilam z miasta, kupila pdoklady ginelokoligczne i BIG podpaski

i mnie rwie spojenie a nie byłam daleko musialam wyjsc bo musialam oplaty porobic
Prince, nic mi nie mów o bólu spojenia. W nocy jak się przekręcam to czasami się budzę, bo tak mnie rwie. Zastanawiam się już, czy to normalne. Ja szlam dzisiaj rano do sklepu koło domu i tak się zmęczyłam, jakbym całe miasto wzdłuż i wszerz przeszła
Stary 2012-06-13, 10:21   #280
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
a nie chwaląc się - Ja sama
tylko już pomysłów na dalsze malunki mi brak...a w sobotę mecz!!
I tak do góry nogami dałaś radę? Jestem pod wrażeniem ja się absolutnie nie nadaję do malowania. Będziesz malowac coś Lilutce na ścianie w pokoju?? pOwinnaś!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:21   #281
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
kupiłam w biedronce za 25zł 2,8 kg i w lidlu ejst za ta sa ma cene
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
SUper to wszystko wygląda. Phdwao a co to jest? kołyska? Leżaczek? Fisher Price ?? bardzo mi się podoba.
to leżaczek, rozkłądany, moze sie bujać i stac stabilnie, ma grajaca karuzelke i wibracje, to tiny love

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-13, 10:22   #282
blueberry88
Zakorzenienie

Hej Kochane!

Miałam najpierw napisać, ze witam się z jogurtem z muesli i soczkiem marchewkowym, potem miałam napisać, że witam się z soczkiem marchewkowym , a teraz to już witam się po śniadaniu

Phdwao, wiedziałam, że wczoraj wieczorem o czymś zapomniałam napisać. Zarówno leżaczek, jak i karuzelka są naprawdę cudne
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:24   #283
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Phdwao, wiedziałam, że wczoraj wieczorem o czymś zapomniałam napisać. Zarówno leżaczek, jak i karuzelka są naprawdę cudne
Stary 2012-06-13, 10:27   #284
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
I tak do góry nogami dałaś radę? Jestem pod wrażeniem ja się absolutnie nie nadaję do malowania. Będziesz malowac coś Lilutce na ścianie w pokoju?? pOwinnaś!
ano dałam-jakoś bez większych problemów powiem Ci, że do prostych prac plastycznych to ja się nawet nadaję-odkryłam to w 3letniej pracy w szkole podstawowej....jednak do malowania na ścianie bym się nie porwała-o nie!!! na pewno nic dobrego by z tego nie wyszło na razie mam zamiar wyciąć literki z kartonu oraz dokończyć haftowanie aniołka, bo zupełnie o nim zapomniałam....
Stary 2012-06-13, 10:27   #285
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku z zaległościami znów 2 dniowymi
Widzę że Nadalka już jedną nogą na porodówce
A depoison niepotrzebnie martwi się o swoją kruszynkę.. dziewczyno nie marudź bo Zosia jeszcze spełni Twoje marzenie i będziesz musiała klocusia urodzić... pamiętaj teraz tydzień i może być +250g więcej

No... a ja dzisiaj zaliczyłam wizytę u ginekologa i moja córcia uparta po mamusi i po tatusiu i odwrócić kopytkami do góry się nie chce... mam skierowanie na cc na 10 lipca jeśli nie zaczne rodzić wcześniej... Rozmawiałam z moją gin, że może jeszcze się przekręci itd. że mąż dwa tygodnie przed porodem się ustawił dopiero, ale ona nie dała mi nadziei, mówiła że bardziej możliwe jest to w 2 ciąży,ale oczywiście przed usg bede miała jakby co... Nie ukrywam że trochę rozczarowana jestem, bo już miałam takie wyobrażenie że będę rodzić z mężem, później dwa dni i do domu... a tu takie zmiany. Boje się też o pokarm że nie będę przez to miała, o to że będzie źle z raną i będę musiała liczyć na czyjąś pomoc, a ja taka Zosia-samosia jestem...no nic ale jest jak jest... lepiej niż żeby faktycznie mi pupcią się pchała bo duża kobita już z niej jest ma 2800
Prócz tego dzisiaj mi robili ten wymas z pochwy i odbytu i muszę powtórzyć morfologię bo coś za wysokie płytki mam...

Dzisiaj byłam na SR, mężczyźni kąpali bobaski (lalki), było wesoło... szkoda że mój mąż musiał w pracy być... w ogóle chodzi na to 6 par i 4 z nich będą mieć córki a z dwoma dziewczynami nie gadałam więc nie wiem jak u nich
Nie martw się CC, wszystko jest do przeżycia, CC ponoć lepsza niż SN A tak swoją drogą, ja bym jeszcze nie wyrokowała, jestem wręcz pewna, że się przekręci

Cytat:
Jestem! Uff co za dzień!

A więc maluszek nasz waży już 1600g! Franio pozostał chłopcem-jajca jak malowane Wszystko rozwija się bardzo dobrze i żadnych oznak cukrzycy ciążowej-serducho bije jak dzwon! Ponadto szyjka w środku długa i trzyma i lekarz stwierdził, że spokojnie dociągniemy do 37 tyg. Bardzo mnie tym uspokoił a moja ginka nieco przesadziła Także same dobre wiadomości i jeszcze piękny mecz. Szkoda, że tylko 1:1
Anna, lekarze kochają przesadzać!!! Moja gin w 5 miesiącu mnie chciałą usadzić na tyłku przesadzając, że mam strasznie skróconą szyjkę podczas, gdy skrócona w ogóle nie była. Także ciesze się, że u Ciebie wszystko w porządku i spokojnie dociągniecie do końca

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Witam się w nowej części wątkuJak zwykle tak pedzicie że ja nie potrafię was nadrobić.

Byłam na wizycie w poniedziałek, Agatka przybrała 250g przez 2 tyg więc bez rewelacji i teraz niby waży 2,05kg, ale według gin waży mniej bo długa jest. Powiedziałam jej o bólach nóg i pachwin, niby sprawdzała mi spojenie czy boli też, wtedy nie bolało a wczoraj mnie cały dzień bolało spojenie. Za 2 tyg mam wizytę i jak ból się nie zmniejszy mam mieć skierowanie do ortopedy żeby sprawdzić czy to nie rozejście spojenia łonowego

Dziewczyna przedemną miała mieć zdejmowany krążek, a jaj jej ginka włożyła paluchy do środka to wody jej pociekły, więc mieli w gabinecie powódz, a dziewczyna odrazu na porodówke została odesłana, nawet jej tego krążka nie zdjeła, miała skończone 37 tyg.

Ja mam w kuchni wenge i to był najgorszy wybór jakiego dokonaliśmy, wszędzie paluchy widać

Gratuluję)
Nieźle z tą dziewczyną !!!! Ale to jest częsta sytuacja :/

Ja też mam w kuchni wenge, ale chwalę sobie, bo wenge są tylko fronty i paluchów nie widać jakoś specjalnie, no i kurzu też nie Wenge natomiast w salonie np. to nieporozumienie, można by chodzić ze ścierą cały dzień, a i tak byłoby biało od kurzu.

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry w nowej części pierwszy raz nie zdążyłam na "otwarcie"!

Kochane dziękuje za wszystkie gratki
Wczoraj sprzątałam. jeszcze pranie Małego póżniej byłam z mężem na zakupach (w końcu kupiłam koszulę do porodu) jak wróciliśmy farbowałam włosy i już póżniej padłam na twarz,jeszcze te nogi jak balony spuchnięte
narazie nie dam rady nadrobić wybaczcie,okazało się że musimy jedną ściane wytapetować w tym pokoju którym Miiłosz będzie i jak się troche ogarnę to jedziemy po tapetę!
Jeszcze Wam się pożale że u mnie robią blok z zewnątrz to nie jest nowe budownictwo i ściągają azbest a potem ocieplają i malują i teraz robią po naszej stronie wiec wszystkie okna mam pozasłaniane roletami do tego z zewnątrz folia i rusztowania w całym mieszkaniu ciemno jak w d.upie mam nadzieje że szybko się uwiną z tą robotą bo w weekend zapowiadają upały a ja nawet okna nie mogę otworzyć
TRzymam kciuki za wszystkie wizyty
i gratuluje rozpoczętych tygodni
mam nadzieje że u Was wszystko w porządku pozdrawiam
mam nadzieje że uda mi się szybko nadrobić!
Współczuję tego remontu, oby do weekendu się uwinęli.

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej. u mnie ok .. .właśnie zabieram się za śniadanie i herbatkę z liści malin
Ja też zabieram się za herbatkę z liści

Cytat:
Ja też wolę zwykłę piwo lub gingersa, no ewentualnie desperadosa.

Mi po urodzeniu pierwszej córki bardzo brakowało brzuszka. Długo tęskniłam za ruchami Małej, dziwnie mi bez tego było.
Moja mama mówiła mi, że bardzo jej brakowało ruchów w brzuchu, że prawie depresji z tego powodu dostała, że to takie przeżycie, którego nie da się opisać, gdy przez kilka miesięcy codziennie ktoś nas szturcha, aż w końcu przestaje na zawsze.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
mam już wyniki posiewów, czyściutko
Super! U mnie też

Cytat:
aha Pumas pokoik cudowny
możesz podesłać linka do tych naklejek z króliczkami-są przesłodkie.....
Dziękuję.
http://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka...w-nr632057.htm Naklejkę kupiłam u tego artysty, on ma dużo innych, może coś jeszcze Ci się spodoba. Wystarczy napisać i spytać o dostępność (z tego co wiem, większość jest dostępna, tylko artysta musi ponownie je wystawić).

Byłam dzisiaj na tych badaniach nieszczęsnych, wyniki mam w tym tygodniu. Jakoś się nie pasjonuję. I faktycznie mają one ważność tylko tygodniową, więc na pewno będę musiała je powtórzyć, bezsens.
Robię dzisiaj kolejne pranie, tym razem nowych nabytków.

Wczoraj na noc naczytałam się tej głupiej książki "w oczekiwaniu na dziecko" o porodach itd. tak się zdenerwowałam, że uznałam, że to nie dla mnie, nie przeżyję porodu i w ogóle same najgorsze myśli przechodziły mi przez głowę. Grunt to się pozytywnie nastawić. Rzuciłam książką w kąt i obiecałam sobie, że już nigdy jej nie otworzę, bo dla mnie jest BEZNADZIEJNA, archaiczna i pesymistycznie mówiąca o tym wszystkim.

A tak w ogóle to stuka mi 38 tydzień. W sumie nie robi to już na mnie wrażenia
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-13, 10:28   #286
ajka89
Zadomowienie

A ja uciekam do domowych obowiązków
Stary 2012-06-13, 10:28   #287
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Zapisałam się do szkoły rodzenia. Trochę późno, ale zawsze coś 19 czerwca mamy pierwsze spotkanie.
Poza tym strasznie mi się rozciąga skora na brzuchu...rozstępy mam już kosmicznie duże ale się powoli przyzwyczajam...tylko, że strasznie mnie pieką od tego rozciągania. Po oliwce trochę ulgi, ale nie na długo...
my jesteśmy zapisani dopiero na 16.07
z 10 spotkań może nam się uda być na 6

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:33   #288
allebazi
Rozeznanie

Cytat:
Zgadzam się z tym całkowicie. Ja byłam już dobę przed urodzeniem Małej w szpitalu. A potem z nią jeszcze 6 dni! Strasznie mnie to wymęczyło i psychicznie i fizycznie.

Świetnie.

Nie martw się tym. Jak lekarz mówił, że to nic takiego, to tak na pewno jest.

Ktoś mi odp. odnośnie proszków?
ja tez kupiłam te z biedronki i cena jest dobra bo w innych sklepach to taka cena czasem jest za opak. 1,8 kg
Stary 2012-06-13, 10:35   #289
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

Moja mama mówiła mi, że bardzo jej brakowało ruchów w brzuchu, że prawie depresji z tego powodu dostała, że to takie przeżycie, którego nie da się opisać, gdy przez kilka miesięcy codziennie ktoś nas szturcha, aż w końcu przestaje na zawsze.

Wczoraj na noc naczytałam się tej głupiej książki "w oczekiwaniu na dziecko" o porodach itd. tak się zdenerwowałam, że uznałam, że to nie dla mnie, nie przeżyję porodu i w ogóle same najgorsze myśli przechodziły mi przez głowę. Grunt to się pozytywnie nastawić. Rzuciłam książką w kąt i obiecałam sobie, że już nigdy jej nie otworzę, bo dla mnie jest BEZNADZIEJNA, archaiczna i pesymistycznie mówiąca o tym wszystkim.

A tak w ogóle to stuka mi 38 tydzień. W sumie nie robi to już na mnie wrażenia
Na szczęście depresji z tego powodu, to nie miałam. Możliwe jednak, że miałam deprechę/załamkę. Na szczęście było, minęło.

Dobrze zrobiłaś z tą książką. Nie czytaj więcej, po co masz się denerwować.

Cytat:
kupiłam w biedronce za 25zł 2,8 kg i w lidlu ejst za ta sa ma cene
No to chyba była dobra cena. No już mniejsza z tym... Już kupione, teraz trzeba wziąść się za robotę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-13, 10:35   #290
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Spróbuję

Prince, nic mi nie mów o bólu spojenia. W nocy jak się przekręcam to czasami się budzę, bo tak mnie rwie. Zastanawiam się już, czy to normalne. Ja szlam dzisiaj rano do sklepu koło domu i tak się zmęczyłam, jakbym całe miasto wzdłuż i wszerz przeszła
ja tez chodze pomalutku. Bo mnie meczy juz chodzenie nie wspominając o wchodzeniu na 2 pietro.... A jak wchodze z tztem to on mnie wciąga

moje dziecko dzis wypielo jakąs czesc ciała pod zebrami az

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-13, 10:36   #291
karolka110
Wtajemniczenie

Pumas dzięki za linka
rzeczywiście naklejki niesamowite!!! ile ciekawych i oryginalnych wzorków....całe mieszkanie bym najchętniej obkleiła....a łatwo się je nakleja??
co prawda niektóre ceny trochę przesadzone, ale większość przystępna
Stary 2012-06-13, 10:36   #292
Paulaaa23
Rozeznanie

Właśnie dostałam pierwszą z paczek a w niej:
- podkłady poporodowe
- biustonosz do karmienia
- pas poporodowy
- maść przeciw odparzeniom Ziajka
- maść na brodawki Ziajka

Teraz czekam jeszcze na drugą, ważniejszą i większą paczkę

Chyba mnie jakieś przeziębienie łapie
Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:37   #293
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
ja tez kupiłam te z biedronki i cena jest dobra bo w innych sklepach to taka cena czasem jest za opak. 1,8 kg
Oooo, no to super. Cieszę się, że coś udało nam się zaoszczędzić.

Mała mi fika, chyba po krówkach i kawie (którą w końcu wypiłam).

Spadam na miasto, trzeba pozałatwiać sprawy.
Stary 2012-06-13, 10:37   #294
allebazi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Tym razem to bym chciała, żeby najpierw przyszły skurcze, a nie że mi wody odejdą Bo jak wody odejdą to zaraz muszę jechać do szpitala żeby mi antybiotyk podali. I nie wiadomo czy mnie od razu zatrzymają (pewnie tak jeśli dostanę lek), ostatnio dwa razy mnie chcieli odesłać A jak będę mieć najpierw skurcze to chciałabym ten czas spędzić w domu właśnie i dopiero przy takich co 5-7 minut jechać na porodówkę...
a mogę zapytać na co antybiotyk? Pytam bo ja niestety jestem nosicielka paciorkowca i chyba mnie to samo czeka bardzo się boję o maluszka a nigdzie nie ma zbyt wielu informacji na ten temat. Mój lekarz np juz 2 raz mi antybiotyk podaje w czasie ciąży żeby przypadkiem płod nie złapał infekcji jeszcze przed porodem.
Stary 2012-06-13, 10:41   #295
kasikkkkka
Zadomowienie

witam w nowym wątku
dziewczynki, nie wiem, czy jesteście zainteresowane, ale od 14.06 w REALu są w promocji chusteczki Pampers, 6-ściopak za 25,55zł
Stary 2012-06-13, 10:41   #296
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ha ha Pumcia tez mam ta ksiazke

Amelcia
Stary 2012-06-13, 10:45   #297
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Pumas dzięki za linka
rzeczywiście naklejki niesamowite!!! ile ciekawych i oryginalnych wzorków....całe mieszkanie bym najchętniej obkleiła....a łatwo się je nakleja??
co prawda niektóre ceny trochę przesadzone, ale większość przystępna
łatwo się nakleja, trzeba tylko być dokładnym i centymetr po centymetrze sobie naklejać, na spokojnie
U tego artysty ceny są ok, gorzej u innych, gdzie za naklejkę trzeba dać 300 zł i więcej, to już gruba przesada. Ale bardzo mi się podobają tam wzory, są unikatowe i nie oklepane jak z allegro

Wiecie co, mam zagwostkę w związku z biustonoszem do karmienia - żadne mi się nie podobają, są okropne, babcine, beznadziejne, zero usztywnienia - już widzę mój mikro biust w czymś takim.... Jak rozwiązać ten problem? Czy wy kupujecie takie staniki tylko do karmienia, czyli do chodzenia po domu, czy w takim samym będziecie wychodzić do ludzi? Bo ja szczerze sobie tego nie wyobrażam. Ja jednak muszę mieć jakiekolwiek usztywnienie, żeby czuć się komfortowo.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:45   #298
prince_polo
Zakorzenienie

dzieczyny ile pieluch tetrowych i flanelowych kupiłyscie???

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-13, 10:47   #299
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Pumas teraz sa mniejsze ale jak Ci sie wypelnia kanaliki mlekiem to bedziesz miala przynajmniej rozmiar wiekszy biust do tego dojdzie wkladka laktacujna wiec uwazam ze te piersi nie beda najgorzej wygadac .
Niestety nie ma usztywnianych biustonoszy do karmienia, mozesz szukac z firzbinami.

Amelcia
Stary 2012-06-13, 10:48   #300
chmielinka
Zadomowienie

pumas są też usztywniane i ładne staniki do karmienia, np. Alles taki robi. Wejdż sobie na www.pieknamama.pl tam jest wiecej firm i modeli

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości